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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 野香に関連した英語例文

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野香の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 274



例文

観福寺(取市牧)例文帳に追加

Kanpuku-ji Temple (Makino, Katori City)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

尊(とよかぶののみこと)例文帳に追加

Toyokabuno no Mikoto ()  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

菜類の乾燥方法、乾燥菜類、乾燥菜類を含む食品例文帳に追加

METHOD FOR DRYING SAVORY HERB, DRIED SAVORY HERB, AND FOODSTUFF CONTAINING DRIED SAVORY HERB - 特許庁

このバラは甘いりを放つ。例文帳に追加

This wild rose gives off a sweet scent. - Tatoeba例文

例文

りの高い風味豊かな例文帳に追加

an aromatic flavorful vegetable  - 日本語WordNet


例文

菜として時々使用される葉例文帳に追加

leaves sometimes used as potherbs  - 日本語WordNet

このバラは甘いりを放つ。例文帳に追加

This wild rose gives off a sweet scent.  - Tanaka Corpus

月ヶ瀬桃のウメの古木例文帳に追加

The Ancient Plum Tree in Momogano, Tsukigase  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

菜類の乾燥方法例文帳に追加

METHOD FOR DRYING SPICY VEGETABLES - 特許庁

例文

風味があるため料理に使うりのよい例文帳に追加

aromatic potherb used in cookery for its savory qualities  - 日本語WordNet

例文

流(しのりゅう)志宗信志道の家元例文帳に追加

Shino School: Soshin SHINO, who was iemoto (the head family of a school) of the Shino School of incense  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

士・師・弥四とも表記し、すべて「やし」と読む。例文帳に追加

It was written 香具師 (literally, perfume practitioner) with Chinese characters and also (mountain priest), 野師 (wild practitioner), 弥四 (part of man's name 'Yashiro'), however all of them are pronounced as 'yashi.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

墓参用の線で戸外で使うためとも呼ばれる。例文帳に追加

As this type of Senko is used when visiting graves, it is also called Yasenko (field Senko) because it is used outdoors.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味を改善した菜、その製造方法およびこれに使用する例文帳に追加

VEGETABLE IMPROVED IN FLAVOR, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND AROMA TO BE USED IN THE METHOD - 特許庁

-津田-禁火薬庫と星田-里製造所の専用線(禁側線・里側線)を廃止。例文帳に追加

The exclusive line between Tsuda and Kinya magazine and the one between Hoshida and Kori factory (Kinya side line and Kori side line) were abolished.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

袋(志袋):点前では、包みを入れたりするために利用する。例文帳に追加

Shino-bukuro (Shino-bukuro): Used to encase Ko-zutsumi during procedures  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

菜と菜を細かくきざみ、醤油などであえたもの。例文帳に追加

It is a dish using vegetables and potherbs minced together and dressed with soy sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

上川口駅、下夜久駅、上夜久駅、梁瀬駅、竹駅、佐津駅、住駅が開業。例文帳に追加

Kami-Kawaguchi Station, Shimo-Yakuno Station, Kami-Yakuno Station, Yanase Station, Takeno Station, Satsu Station and Kasumi Station commenced operations.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

菜として使われるアジア産のマスタード例文帳に追加

Asiatic mustard used as a potherb  - 日本語WordNet

雲景山梅林月ヶ瀬桃に位置する梅林である。例文帳に追加

Unkeizan Bairin: situated in Momogano, Tsukigase.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

寝屋川市~里園間の豊駅廃止。例文帳に追加

Toyono Station between Neyagawashi Station and Korien Station was closed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

新鮮な菜フレーバーの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MANUFACTURING FLAVOR OF FRESH SPICE VEGETABLE - 特許庁

クロモジ含有料が長期安定に食品分・医療分料分に存在する新規化合物の組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a new compound composition which makes Lindera umbellata perfume exist stably for a long time in food, medicinal, and perfumery applications. - 特許庁

刻んだ果物と菜を生姜と辛料の入った酢と砂糖の中で調理して作る、ばしい薬味例文帳に追加

a spicy condiment made of chopped fruits or vegetables cooked in vinegar and sugar with ginger and spices  - 日本語WordNet

葛花が有するりを利用して料を得、葛花の利用分を拡大すること。例文帳に追加

To obtain a perfume utilizing the aroma of Pueraria hirsuta flowers to expand a Pueraria hirsuta flower-utilizing field. - 特許庁

7巻:上国一宮事、蟻通明神事、橋姫明神事、玉津島明神事、上国勢多郡鎮守赤城大明神事、上第三宮伊保大明神事、摂津芦刈明神事。例文帳に追加

Seventh volume: Kozuke no kuni Ichinomiya no koto (items related to Ichinomiya Shrine of Kozuke Province), Aritoshi Myojin no koto, Hashihime Myojin no koto, Tamatsushima Myojin no koto, Kozuke no kuni Seta district Chinju Akagi Daimyojin no koto (上野国勢多郡鎮守赤城大明神), Kozuke Daisan no miya Ikaho Daimyojin no koto (上野第三伊香保大明神), and Settsu no kuni Ashikari Myojin no koto.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

山讃岐別院(川県高松市)、高山福山別院(広島県福山市)例文帳に追加

Koyasan branch temple in Sanuki (in Takamatsu City, Kagawa Prefecture), Koyasan branch temple in Fukuyama (in Fukuyama City, Hiroshima Prefecture)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

陵は檜隈大内陵(奈良県高市郡明日村大字口)、口王墓。例文帳に追加

The Imperial mausoleum, Hinokuma no Ouchi no Misasagi Mausoleum (Noguchino Ono-haka Tumulus), is located at Oaza Noguchi, Asuka-mura, Takaichi-gun, Nara Prefecture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

陵は檜隈大内陵(奈良県高市郡明日村大字口)、口王墓。例文帳に追加

Her mausoleum is Noguchio no Haka Tumulus in Hinokuma Ouchi no Misasagi Mausoleum (Oaza Noguchi, Asuka-mura, Takaichi County, Nara Prefecture).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

特に、絵画は狩安信と狩派を学んだ黄檗宗の卓峯道に手ほどきを受け、多数の作品を残した。例文帳に追加

Particularly, she left a great number of paintings, having learned the basics of painting from Yasunobu KANO and Doko TAKUO (), a priest of the Obaku sect who mastered the painting style of the Kano school.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

新鮮な菜の風味を有し、かつ製品収率の高い菜フレーバーの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a flavor having the taste of a fresh spice vegetable in high yield. - 特許庁

玉ネギ・長ネギ・ニンニク・ショウガなどの菜のエキスを乾燥した菜エキス粉末において濃縮工程およびまたは乾燥工程で生のりが逸散せずにフレッシュなりを有した菜エキス粉末の提供。例文帳に追加

To provide flavoring vegetable extract powder with freshness by drying the extract of flavoring vegetables such as onion, spring onion, garlic and ginger without dissipating raw flavor in a concentrating process and/or a drying process. - 特許庁

ハマグリ・トマトやその他の菜・料で作ったチャウダー例文帳に追加

a chowder made with clams and tomatoes and other vegetables and seasonings  - 日本語WordNet

食塩・菜エキス・辛料・グルタミン酸ソーダを合わせたもの例文帳に追加

combination of salt and vegetable extracts and spices and monosodium glutamate  - 日本語WordNet

ホウレンソウに似たアジア産の植物でしばしば菜として使われる例文帳に追加

Asiatic plant resembling spinach often used as a potherb  - 日本語WordNet

多汁の草本で、時にサラダまたは菜として栽培される例文帳に追加

succulent herb sometimes grown as a salad or pot herb  - 日本語WordNet

菜から取れるりの高い物質で、保存剤として用いられる例文帳に追加

aromatic substances of vegetable origin used as a preservative  - 日本語WordNet

生産地として、千葉県の田市や銚子市、川県の小豆島がある。例文帳に追加

The production area is Noda City or Choshi City, Chiba Prefecture, and Shodo-shima Island in Kagawa Prefecture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

青紫蘇葉や花を菜として刺身のつまや天ぷらなどにする。例文帳に追加

Ao-jiso's leaves or flowers are used as flavorful herbs, cooked in tempura or eaten with sushi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

流(しのりゅう)は道および茶道流派の一つ。例文帳に追加

The Shino school is one of the schools of Kodo (traditional incense-smelling ceremony) and tea ceremony.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

菜の粕漬けはの物として重宝され、「奈良漬け」という。例文帳に追加

Vegetables pickled in sake lees are valued as "Konomono" (Japanese pickles) and called "Narazuke."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このカレーはトマトなどの菜と9つの異なる辛料で作られている。例文帳に追加

The curry is made from vegetables like tomatoes and nine different spices.  - 浜島書店 Catch a Wave

第3-1-40表 港閣僚宣言における具体的な交渉分の成果例文帳に追加

Figure 3.1.40 Results in specific negotiation areas contained in the Hong Kong Ministerial Declaration - 経済産業省

これらのフレグランス先駆化合物は、料分で、特に精料及び機能性の料に有用である。例文帳に追加

These fragrance precursor compounds are useful in a perfumery field as essential perfume and functional perfume. - 特許庁

菜から菜ジュースを得た後、該菜ジュースに油脂類を添加して抽出し、油層部を採取することを特徴とする菜フレーバーの製造方法。例文帳に追加

This method for manufacturing the flavor of fresh spice vegetable comprises obtaining vegetable juice from the spice vegetable, adding an oil-and-fat to the vegetable juice and treating it for extraction with the oil- and-fat and collecting the oil layer. - 特許庁

菜独自の新鮮なりがあり、なおかつ、ネギ類菜のもつ特有のネギおよび辛味を有するネギ料及びネギ風味の嗜好性の高い飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a Welsh onion flavoring agent having fresh scent inherent to vegetables and Welsh onion flavor and pungency specific to Allium vegetables, and food and drink having highly acceptable taste with onion scent. - 特許庁

ラーメン専門店の味を再現すべく、調理した際の好ましい醤油のり、風味、好ましい菜の風味、味が付与され、醤油、畜肉エキス、菜、食用油脂とが一体化した調味液を提供すること例文帳に追加

To provide seasoning liquid given with favorable flavor and taste of soy sauce and favorable flavor and taste of potherb at the time of cooking so as to reproduce taste of Chinese noodle specialty shop and united with soy sauce, meat extract, potherb and edible oil and fat. - 特許庁

従来の料物質に比して、著しくユニークな発酵様、完熟様、特にチーズ様などの味特性を有し、嗜好品、飲食品類などの広い分において優れた且つユニークな持続性味賦与乃至変調剤として極めて有用である料組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a perfume composition having remarkably unique fermentation-like or full ripeness-like fragrance and flavor characteristics, especially cheese-like fragrance and flavor characteristics as compared with a conventional perfume substance and extremely useful as an excellent and unique persistent fragrance and flavor-imparting or modifying agent in wide fields such as favorites or foods and drinks. - 特許庁

第一の一書では、国常立尊・国狭槌尊の次の三番目に化生した神を豊国主尊(とよくにぬしのみこと)とし、別名がして豊組尊(とよくむののみこと)、豊尊(とよかぶののみこと)、浮経豊買尊(うかぶののとよかふのみこと)、豊国尊(とよくにののみこと)、豊齧尊(とよかぶののみこと)、葉木国尊(はこくにののみこと)、見尊(みののみこと)であると記している。例文帳に追加

According to Arufumi Vol. 1 (supplement volumes of explanatory notes in Nihonshoki), it was Toyokuninushi no mikoto who was the third one to come into being following Kuninotokotachi no mikoto and Kuninosatsuchi no mikoto; his another names are described as follows: Toyokumuno no mikoto , Toyokabuno no mikoto , Ukabunono toyoko no mikoto , Toyokunino no mikoto 豊国, Toyokabuno no mikoto 豊野, Hakokunino no mikoto , and Mino no mikoto .  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

菜等の味の増量、新たにりを着ける、りを長期に持続させる、また茸類及び融合茸類にりを着けることを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for increasing the amount of fragrance in vegetables, or the like, attaching aroma newly thereto, lasting the aroma for a long period and also attaching an aroma to mushrooms and hybrid mushrooms. - 特許庁

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