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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > SMOKED FOODの意味・解説 > SMOKED FOODに関連した英語例文

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SMOKED FOODの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 35



例文

a type of food called smoked persimmon 例文帳に追加

燻柿という食べ物 - EDR日英対訳辞書

a room where food items are smoked 例文帳に追加

肉などの燻製を作る部屋 - EDR日英対訳辞書

a food called smoked salmon 例文帳に追加

スモークサーモンという食べ物 - EDR日英対訳辞書

a food called smoked sausage 例文帳に追加

スモークソーセージという食べ物 - EDR日英対訳辞書

例文

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD OF SMOKED CRAB MEAT, AND PROCESSED FOOD OF SMOKED CRAB MEAT例文帳に追加

カニ肉燻製加工食品の製造方法およびカニ肉燻製加工食品 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING FRESH SMOKED FOOD USING ION例文帳に追加

イオンを利用した生の薫製食品の製造方法 - 特許庁

To provide a smoking apparatus for producing a smoked food that has a flavor in appearance when served to a table and is served to a table and simply eaten immediately after producing the smoked food, smoked food holders and a method for producing a smoked food.例文帳に追加

食卓に出した時に外観に趣があり、燻製を作った後すぐに食卓へ出して簡単に食べることができる燻製装置と燻製保持具及び燻製製造方法を提供する。 - 特許庁

SMOKED CHEESE-LIKE FOOD PRODUCT HAVING HEAT-RESISTANT SHAPE RETENTION例文帳に追加

耐熱保形性を有するスモークチーズ様食品 - 特許庁

To provide a smoked cheese-like food product having heat-resistant shape retention, and to provide a method for producing the smoked cheese-like food product having heat-resistant shape retention.例文帳に追加

耐熱保形性を有するスモークチーズ様食品、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

This apparatus for producing the cold smoked food makes it possible to lead smoke along the moving direction of smoke while cooling from a fire port to a cold smoked food producing apparatus.例文帳に追加

煙の動き方にも逆らわず、焚き口から冷燻製装置まで冷やしながら誘導することが可能になった。 - 特許庁

例文

To provide a table smoking vessel with which smoked food can be easily made in the room of a home or out of doors.例文帳に追加

家庭の室内で、またはアウトドアで簡単に燻製料理が出来る燻製器を提供すること。 - 特許庁

To provide a smoking machine capable of imparting a food with aroma and taste taken into account of liking through removing odor peculiar to smoked food and also keeping moderate moistness, thus enabling a smoked food with sophisticated feeling.例文帳に追加

燻製品独特の臭気を除去し、更に適当な潤いを保ち、嗜好性を考慮した芳香・調味付与することができ、高級感のある燻製品を製造しうる燻製装置を提供する。 - 特許庁

The method for fortifying smoke scent of foods each containing a smoked food extraction essence and foods comprising smoked foods of livestock products such as meat, eggs and milk products comprises adding to smoked foods or the smoked food extraction essence a sulphur-containing compound selected from sulphur-containing amino acids, sulphur-containing peptides and sulphur-containing vitamins.例文帳に追加

燻煙製品あるいは燻煙製品抽出エキスに、含硫アミノ酸類、含硫ペプチド類及び含硫ビタミン類等から選ばれる含硫化合物を添加することにより、燻製品抽出エキス含有食品並びに肉、卵、及び乳製品などの畜産物燻製品等からなる食品の燻煙香を増強する。 - 特許庁

The smoked cheese-like food product can be produced by utilizing readily-available milk material, and thereby easily and industrially produced.例文帳に追加

本発明のスモークチーズ様食品は、入手が容易な乳原料を利用して製造することができるため、容易に工業生産することが可能となる。 - 特許庁

This method for producing the fish roe processed food includes soaking fish roes and a flavoring material which is previously smoke treated, in a seasoning liquid so as to apply smoked flavor to the fish roes.例文帳に追加

魚卵と、予め燻煙処理を施した香味材料とを調味液に浸漬し、前記魚卵に燻製風味を付与することとした。 - 特許庁

The pet food contains roasted and dried or smoked and dried bony parts of a fish, and/or the crushed product of livestock bones, and livestock meat and/or fish meat.例文帳に追加

本発明のペットフードは、焙乾又は燻乾された魚のアラ及び/又は畜骨の粉砕物と、畜肉及び/又は魚肉と、を含有する。 - 特許庁

The smoked food holders 32 composed of the basket-like cylinders are filled with straws 36 in the cylinders and the handle sides of skewers 40 with skewered foodstuffs are penetrated into the cylinders.例文帳に追加

籠状の筒から成る燻製保持具32には、筒の中に藁36が詰められ、食材を刺した串40の持ち手側が貫通する。 - 特許庁

Consequently, the objective cod roe processed food having a chewiness similar to that of Karasumi (dried and smoked mullet roe), a transferred fragrance, flavor and taste of Miso and a new taste is produced.例文帳に追加

これにより、からすみ風の歯ごたえがあり、味噌の香り、旨味、風味が移入された、あらたな風味のたらこ加工食品が創出される。 - 特許庁

To provide a new processed food that takes advantage of merits of pickles of smoked Japanese radish without impairing a flavor, a texture and a fragrance characteristic of pickles of smoked Japanese radish, has a taste of cheese and nutrients of Japanese radish leaves, is nutritionally excellent besides having a completely new food feeling and taste feeling while making the most of the merits of pickles of smoked Japanese radish, deals with various needs of consumers and are easily eaten by consumers.例文帳に追加

いぶり大根の漬物の独特な風味、歯触り、香りを損ねずその長所を生かし、チーズの旨味と大根葉の栄養素を加え、その長所を生かした全く新たな食感覚・旨味感覚のほか栄養的にも優れかつ消費者の多様なニーズに対応し、消費者が手軽に食することのできる新たな加工食品を提供する。 - 特許庁

The processed food of smoked crab meat is produced by the method for producing the processed food of smoked crab meat including: soaking the crab meat taken out of the shell of a boiled or steamed crab in seasoning in cold storage; draining the seasoning liquid; and subjecting the drained crab meat to hot-smoking.例文帳に追加

ボイルまたは蒸したカニ類の殻から取り出したカニ肉を燻液配合の調味液に冷蔵浸漬し、その後液切りし、温燻製すること特徴とするカニ肉燻製加工食品の製造方法および当該製造方法により得られるカニ肉燻製加工食品。 - 特許庁

To provide a processed food of smoked crab meat which is produced by adding smoked fragrance to crab meat-originated taste having taste, flavor and scent specific to the crab meat, and which is free from deterioration in meat quality of the crab meat and has juicy palate feeling specific to the crab meat; and to provide a method for producing the processed food.例文帳に追加

カニ肉特有の味、風味、香りのあるカニ肉本来の旨味に燻製の香ばしさを付加し、かつ、カニ肉の身質の変性がなくジューシーでカニ肉特有の食感のあるカニ肉燻製加工品およびその製造方法の提供。 - 特許庁

The processed food of a jam-like smoked and pickled Japanese radish is prepared by finely chopping and desalting the smoked and pickled Japanese radish, immersing in several kinds of seasonings such as soy sauce and sugar, and mixing the finely chopped radish with properly formulated margarine, mayonnaise, etc.例文帳に追加

また、いぶり大根の漬物をみじん切り、塩抜き工程後に醤油、砂糖等の数種の調味料に浸漬し、さらにマーガリン、マヨネーズ等を適宜調合して、該みじん切りしたいぶり大根の漬物と混合させることによりジャム風のいぶり大根漬物の加工食品が得られる。 - 特許庁

Seasoning is obtained by mixing a vehicle with the smoke scent-fortified food obtained by adding the sulphur-containing compound to essence fraction extracted from the smoked food and pulverizing the product.例文帳に追加

燻製品より抽出されたエキス画分に含硫化合物を添加してなる燻煙香が増強されている食品と賦形剤を混合して粉末化することにより調味料とすることができる。 - 特許庁

The food for diet further may contain Tabebuia avellanedae, Macfadyena unguis-cati, a smoked liquid, calcium, magnesium, tea leaf extract, Chamaecyparis obtusa, hop extract and inositol.例文帳に追加

更に紫イペ、キャッツクロー、薫液、カルシウム、マグネシウム、茶葉抽出物、チャボトケイソウ、ホップエキス、イノシトールを含むものとすることが出来る。 - 特許庁

This method for producing the smoked food comprises charging incense or flavor component 8 with electricity through applying high voltage and including with coulomb force the flavor component in a fresh fish product (A) arranged in an earth electrode 2.例文帳に追加

高電圧を印加することにより薫煙や香りの成分8を帯電させ、クーロン力で接地電極2に配置した鮮魚品Aに短時間に香り成分を含ませる。 - 特許庁

To improve the quality of aroma of smoke, to add desired flavors to smoked food, and to improve production efficiency by enhancing the strength of aroma of smoke without substantially changing the equipment or processes.例文帳に追加

設備や工程に大きな変更を伴うことなく、燻煙の香りを改質し、燻製食品に好ましい風味を付与するとともに、燻煙の香りの強さを高めて生産の効率を上げること。 - 特許庁

The smoking apparatus is equipped with a partition plate 22 for vertically dividing the inner space of box-shaped body, a horizontal member 30 arranged in the upper space divided by the pertition plate 22 and the smoked food holders 32 that are latched by the horizontal member 30 and composed of basket-like cylinders.例文帳に追加

箱体状の本体の内側空間を上下に区切る仕切り板22と、仕切り板22で区切られた上方の空間に設けられた横架材30と、横架材30に係止され籠状の筒から成る燻製保持具32を備える。 - 特許庁

To provide a stove which can be extensively utilized, by combination of simple parts, as (1) a dust incinerator, (2) heater, (3) cooking stove, (4) charcoal manufacturing equipment, (5) smoked food manufacturing equipment or the like.例文帳に追加

簡単なパーツの組合せで(1)塵焼却炉、(2)暖房器、(3)料理用焜炉、(4)木炭製造器、(5)薫製品製造器、等幅広い用途に使用出来る焜炉を作る。 - 特許庁

The processed food of pickles of smoked Japanese radish is obtained by using sliced pickles of smoked Japanese radish as a main material and a mixture of grated cheese and powder of Japanese radish leaves as an auxiliary material, wrapping the auxiliary material in the main material, passing the mixture through a sterilization step and then aging the mixture in a room kept at a low temperature for several days.例文帳に追加

いぶり大根の漬物をスライスした主材料とし、粉チーズと大根葉の粉末を混合したものを副材料とし、該副材料を該主材料で包み込み、殺菌工程を経た後、低温に保持した室内等において数日間熟成することにより得られるいぶり大根の漬物の加工食品。 - 特許庁

To provide a processed food prepared by using a snack-like or jam-like smoked and pickled Japanese radish as a main raw material, taking full advantage of taste, flavor and crispness of the smoked and pickled Japanese radish having fixed image as a Japanese dish by desalting the radish and drying or mixing with several kinds of proper seasonings.例文帳に追加

和食としてのイメージが定着した、いぶり大根の漬物であるが、その風味、歯ごたえとしてのパリパリ感を最大限活用して、塩抜き工程を経て乾燥又は数種の適宜な調味料と混合させることによって、スナック風又はジャム風のいぶり大根漬物を主原料とする加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for fortifying smoke scent of various foods only through formulating a food material without further subjecting a food to-be-smoked to a smoke treatment or a soaking treatment in smoke liquid, and to provide the foods improved in smoke scent.例文帳に追加

被燻製品をさらに燻煙処理や被燻製品の燻液への漬け込み処理をすることなく、食品素材を配合するのみで種々の食品の燻煙香を強化する方法ならびに燻煙香の向上した食品を提供する。 - 特許庁

To provide a new type smoked food of ascidian improved in the quality of meat and flavor by soaking ascidian of theurochordate called sea pineapple in a pineapple juice or mixed juice followed by adding smoking flavor to the soaked ascidian.例文帳に追加

本発明は、海のパイナップルといわれる尾索動物のホヤを、パイナップル・ジュースやミックス・ジュースに浸漬することによって肉質と風味を良くし、さらに燻製風味を加えて新しいタイプのホヤ燻製品を提供するものである。 - 特許庁

To provide a packaging bag which is used for the sales of dry food such as smoked squid and cuttlefish, cheese and dry sausage at a retailer, and uses no plastic trays, and is not more bulky than required, and can be easily disposed, and efficiently produced at a low cost.例文帳に追加

小売店等でスルメ、イカの薫製、チーズ、ドライソーセージ等の乾燥した食品の販売に用いる包装用袋において、プラスチック製のトレーを使用せず、必要以上に嵩張らず、廃棄処理が容易であり、効率よく、低コストで生産することができる包装用袋を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a fish roe processed food, which is capable of retaining the peculiar soft palate feeling of fish roes even when using fresh fish roes, and making the best use of flavor derived from a seasoning liquid through almost equally applying smoked flavor from the surface to the inside of fish roes, and to provide a fish roe processed food using the method.例文帳に追加

新鮮な魚卵を使用した場合でも、その独特のやわらかな食感を維持することができ、しかも、燻製風味を魚卵の表面から内方に至るまで略均一に付与して、調味液由来の味わいを生かすことのできる魚卵加工食品の製造方法および同方法を用いた魚卵加工食品を提供する。 - 特許庁

例文

The smoked cheese-like food product having heat-resistant shape retention and having good flavor and tissue, is produced by: adding 0.1-3 wt.% pre-cooked cheese and molten salt to raw material natural cheese to melt the mixture with heat at 85-100°C in an emulsifier; and smoking the cheese cased after melted with heat and cooled.例文帳に追加

原料ナチュラルチーズに対して0.1〜3重量%のプレクックドチーズ、溶融塩を添加し、乳化釜において85〜100℃で加熱溶解し、加熱溶解、冷却後ケーシングしたチーズを燻製処理することにより、風味や組織が良好で耐熱保形性を有するスモークチーズ様食品を製造する。 - 特許庁

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