例文 (33件) |
deep-fat-friedの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 33件
a food called 'ganmodoki' bean curd mixed with thinly sliced vegetables and fried in deep fat 例文帳に追加
がんもどきという食品 - EDR日英対訳辞書
Soba karinto (deep-fat fried cookies made of buckwheat) 例文帳に追加
蕎麦花林糖(そばかりんとう) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sugomori soba consists of deep-fat fried buckwheat noodles served with thickened Japanese-style soup. 例文帳に追加
油で揚げたそばに和風のあんをかけたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
These noodles are broken down into two categories including the deep-fat fried type that has been processed to quickly develop in hot water and the non-fry type that has been cooked and hot-air dried without being deep-fat fried. 例文帳に追加
油で揚げて熱湯で戻るように加工されている油揚げ麺と、加熱後油で揚げず熱風乾燥させたノンフライ麺がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
small cake in the form of a ring or twist or ball or strip fried in deep fat 例文帳に追加
輪、ねじり、球、棒などの形をした、油で揚げた小さいケーキ - 日本語WordNet
There is fu karinto sweetened with black sugar to simulate the taste of karinto (dough cut into sticks, deep-fat fried and sweetened). 例文帳に追加
黒糖で花林糖のような風味をもたせた麩かりんとうもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
At some restaurants, kakiage (deep-fat fried tenpura batter mixed with chopped vegetables and seafood) made of arch shell ligaments is served on noodles. 例文帳に追加
小柱をかき揚げにして具にする店舗もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
MULTI-LAYER GRILLED CAKE OR DEEP-FRIED CAKE CONTAINING FAT AND OIL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
油脂を含む多層焼菓子又は揚げ菓子及びその製造法 - 特許庁
USE OF POLYCOSANOL, HEAT DETERIORATION INHIBITOR FOR OIL-AND-FAT, METHOD FOR INHIBITING HEAT DETERIORATION OF OIL-AND-FAT, AND OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR FRIED OR DEEP-FRIED FOOD例文帳に追加
ポリコサノールの使用、油脂の加熱劣化抑制剤、油脂の加熱劣化抑制方法、並びに揚げ物又は炒め物用油脂組成物 - 特許庁
To provide an oil-and-fat composition transparency of which is maintained, and which has favorable appearance and improves blooming properties, flavor and palate feeling of coating of deep-fried food to make delicious deep-fried food.例文帳に追加
透明性を保ち外観が良好で、揚げ物の衣の花咲性、風味及び食感が向上し、美味しい揚げ物とする油脂組成物を得る。 - 特許庁
To obtain an oil and fat composition making blooming properties of coating of deep-fried food excellent, improving flavor and palate feeling, and making delicious deep-fried food.例文帳に追加
揚げ物の衣の花咲性が良好で、風味及び食感が向上し、美味しい揚げ物とする油脂組成物を得る。 - 特許庁
Some restaurants also offer age soba, deep-fat fried boiled noodles on the menu. 例文帳に追加
また店によっては、茹でた蕎麦を油で揚げた揚げ蕎麦が品書きにあることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Satsuma-age (deep-fat fried fish paste) is served on top of the noodles and some foodstuff such as green onions and peel of local oranges are used as condiments. 例文帳に追加
具材にさつま揚げを用いたり薬味にネギや島蜜柑の皮等を使う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To obtain a wheat flour comprising an oil and fat added thereto suitable as Tempura (deep-fried food) flour.例文帳に追加
本発明は、天ぷら粉に適した油脂添加小麦粉を提供するものである。 - 特許庁
To obtain an oil and fat composition for preparing a deep-fried food, which is an oil and fat composition useful for preparing a deep-fried food such as a fry, a Tempura, etc. is improved so that the composition does not require a skill in its use and a deep-fried food having excellent appearance, flavor and palatability can be prepared.例文帳に追加
フライ、天ぷらなどの揚げ物を調製するために用いる油脂組成物であって、特にその使用に際して熟練を必要とせず、優れた外観、風味そして食間などを有する揚げ物を調製することができるように改良された揚げ物調製用油脂組成物を提供する。 - 特許庁
The oil-and-fat composition for deep-fried silk-textured bean curd is produced by dispersing albumen powder into oil-and-fat, and is added to soy milk when producing a raw material bean curd, so as to produce deep-fried silk-textured bean curd hardly causing syneresis.例文帳に追加
油脂に卵白粉末を分散させてなる絹生揚げ用油脂組成物を原料豆腐を製造する際、豆乳に用いることにより、離水の少ない絹生揚げを製造することができる。 - 特許庁
minced cooked meat or fish coated in egg and breadcrumbs and fried in deep fat 例文帳に追加
卵とパン粉でおおわれていて、十分熱した油で揚げられる細かく切り刻まれ料理された肉または魚 - 日本語WordNet
Fu are available in various forms including the chewy nama-fu (fresh gluten cakes), the crisp yaki-fu (toasted gluten cakes) and age-fu (deep-fat fried gluten cakes) used in Chinese cooking. 例文帳に追加
モチモチした食感をもつ生麩(なまふ)と、サクサクカリカリした食感の焼き麩(やきふ)、中華料理などで使われる揚げ麩(あげふ)がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Eaten mainly in the Kansai area, Kizami soba consists of buckwheat noodles in hot soup with unseasoned aburaage (deep-fat fried tofu) cut into strips (referred to as 'kizami') on top. 例文帳に追加
おもに関西地区で、油揚げを煮付けたりせずにそのまま短冊切りにしたもの(これを「きざみ」と呼ぶ)を載せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide an oil and fat composition for deep-fried food, suppressing for a long period, coloring and cooked odor which occur in heating, and excellent in flavor.例文帳に追加
加熱時に起こる着色および加熱臭を長期にわたって抑制し、かつ風味の優れた揚げ物用油脂組成物を提供する。 - 特許庁
To provide a method for cultivating soybean by which a soybean processed food having favorable flavor can be obtained, and to provide a soybean processed food such as soymilk, soybean curd, Ganmodoki (bean curd mixed with sliced vegetables and fried in deep fat), fried bean curd or bean curd skin having favorable flavor.例文帳に追加
風味の良好な大豆加工食品を得ることができる大豆の栽培方法を開発し、風味の良好な豆乳、豆腐、がんもどき、油揚げ、湯葉等の大豆加工食品を提供すること。 - 特許庁
The batter for deep-fried foods contains fat-processed acetylated tapioca starch obtained by fat-processing acetylated tapioca starch obtained by acetylating the tapioca starch with vinyl acetate.例文帳に追加
揚げ物用衣材に、タピオカ澱粉を酢酸ビニルでアセチル化してなるアセチル化タピオカ澱粉に油脂加工を施してなる該油脂加工されたアセチル化タピオカ澱粉を含有せしめる。 - 特許庁
To provide a new food material unimaginable from conventional Gan-modoki (bean curd mixed with sliced vegetables and fried in deep fat) by improving dough as a base for producing an expanded soybean protein food, i.e. soybean protein itself, composed mainly of soybean protein such as Gan-modoki and Abura-age (fried bean curd).例文帳に追加
本発明は、大豆蛋白主体であるがんもどきや油揚げ等の大豆蛋白膨化食品を製造するための生地をベースとしてこれを改良し、従来のがんもどきからは考えられなかった新たな食品素材として提供しようとするものである。 - 特許庁
This oil and fat composition for deep-fried food comprises an emulsifying agent having ≥6 HLB and a polyglycerol fatty acid ester having 3-5 HLB and ≥50 hydroxyl group.例文帳に追加
本発明の揚げ物用油脂組成物は、HLBが6以上の乳化剤と、HLBが3〜5で水酸基価が50以上であるポリグリセリン脂肪酸エステルとを含有するものである。 - 特許庁
The process for producing the deep-fried bean curd pouches comprises emulsifying the soybean protein, a fat ingredient and water, followed by addition of a solution of a coagulant, wherein the coagulant is magnesium chloride, calcium chloride or a bittern.例文帳に追加
大豆蛋白、油脂と水を乳化させた後に、塩化マグネシウム、塩化カルシウム又は苦汁などの凝固剤溶液を加えることを特徴とする油揚げの製造法に関する。 - 特許庁
To obtain an oil and fat composition having excellent cold resistance, a reduced oil absorption in a cooking object in the case of use in cooking a fried food and excellent releasability, consequently capable of cooking a fried food with a small amount without scorching, not foaming, having an excellent flavor, safely usable also in cooking a deep-fried food without foaming as a lecithin formulated oil.例文帳に追加
耐冷性に優れ、炒め物調理に使用した場合には調理対象物への吸油量が少なく、かつ、離型性が良好なため、少量で焦げつきなく調理ができ、しかも泡立もなく風味も良好であり、揚げ物調理においてもレシチン配合油のように泡立ちが無く安全に使用できる油脂組成物を提供する。 - 特許庁
This method for producing the fried food with bread crumbs comprises attaching to ingredients, first batter liquid and breader in this order, deep-frying the product, and attaching to the product, second batter liquid containing oil and fat and bread crumbs in this order followed by deep-drying.例文帳に追加
具材に、第1バッター液、およびブレッダ−粉をこの順番で付着させた後、油ちょうし、次いで、油脂を含有する第2バッター液、およびパン粉をこの順番で付着させた後、油ちょうすることを特徴とするパン粉付けフライ食品の製造方法。 - 特許庁
This oil and fat composition for deep-fried food comprises preferably 0.01-10 wt.% of the emulsifying agent having ≥6 HLB and preferably 0.01-5 wt.% of the polyglycerol fatty acid ester having 3-5 HLB and ≥50 hydroxyl value.例文帳に追加
本発明の揚げ物用油脂組成物は、HLBが6以上の上記乳化剤を好ましくは0.01〜10重量%含有し、HLBが3〜5で水酸基価が50以上である上記ポリグリセリン脂肪酸エステルを好ましくは0.01〜5重量%含有する。 - 特許庁
To provide an oil and fat composition for a coat of Harumaki (egg roll) applied or sprayed on a coat of Harumaki so that crispy feeling like that just after deep-fried with edible oil and fat is kept for a long time even when a frozen Harumaki obtained by freezing a cooked Harumaki is reheated with a microwave oven or an oven toaster.例文帳に追加
春巻の皮に塗布または噴霧することにより、食用油脂で揚げた直後のパリパリとした食感が長時間保たれ、また前記加熱処理した春巻を凍結保存した冷凍春巻を、電子レンジやオーブントースターで再加熱してもパリパリとした食感が維持される、油脂組成物を提供する。 - 特許庁
Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加
また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁
The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10).例文帳に追加
即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。 - 特許庁
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