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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fruit sauceに関連した英語例文

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fruit sauceの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 41



例文

PROCESSED FOOD OF FRUIT AND METHOD OF PRODUCTION FOR THE SAME AND FRUIT SAUCE例文帳に追加

果実加工食品およびその製造方法ならびに果実ソース - 特許庁

Shoyu no mi' (fruit of soy sauce), 'shoi no mi' and 'shonshon' 例文帳に追加

「しょうゆの実」・「しょいの実」・「しょんしょん」 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING FRUIT SAUCE SUBSTANCE例文帳に追加

フルーツソース状物質の製造方法 - 特許庁

The pickle sauce is composed of fruit juice of plum fruits, fermented soybean paste and sugar.例文帳に追加

漬け汁は、梅果実の果汁と味噌と砂糖とからなる。 - 特許庁

例文

(xxvii) Sauce producing businesses (meaning businesses for producing worcester sauce, fruit sauce, fruit puree, ketchup, or mayonnaise); 例文帳に追加

二十七 ソース類製造業(ウスターソース、果実ソース、果実ピユーレー、ケチヤツプ又はマヨネーズを製造する営業をいう。) - 日本法令外国語訳データベースシステム


例文

thick sweet waffle often eaten with ice cream or fruit sauce 例文帳に追加

しばしばアイスクリームやフルーツソースのついた厚い甘いワッフル - 日本語WordNet

a dessert accompaniment called fruit sauce 例文帳に追加

フルーツソースという,菓子などに添える果物からつくったソース - EDR日英対訳辞書

FRUIT SAUCE AND METHOD FOR PRODUCING SOFT YOGHURT THEREWITH例文帳に追加

フルーツソース及びそれを用いるソフトヨーグルトの製造方法 - 特許庁

PROCESSED FOOD PREPARED BY MIXING SOY SAUCE WITH LEMON FRUIT JUICE AND EMULSIFIED FOOD例文帳に追加

醤油とレモン果汁と乳化食品とを混合してなる加工食品。 - 特許庁

例文

When tempura is served as a single dish, seasoning soy sauce is customarily used to dip it, and depending on the ingredients, citrus fruit juice may be an alternative sauce. 例文帳に追加

単品として食べる場合、天つゆで食するのが一般的であり、食材によっては柑橘類の絞り汁だけをかけて食べる事もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In addition to the fruit exhibits, other exhibits featured soy sauce, shochu and other processed products. 例文帳に追加

果物の展示に加えて,他の出品物は,しょうゆ,焼(しょう)酎(ちゅう)やその他の加工品を取り上げた。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide a method for producing Kimchi sauce having remaining flavor of a fruit and obtained without adding sugar.例文帳に追加

果実の風味が残り、砂糖を加えないキムチソースの製造方法を提供する。 - 特許庁

The mixture may contain ginger, soy sauce, peel of citrus fruit, sesame, perilla leaves, dried laver and/or soup stock.例文帳に追加

生姜、醤油、柑橘類の皮、ごま、大葉、海苔、出し汁を加えることもできる。 - 特許庁

To obtain a fruit sauce substance which has a proper and stable viscosity, is not deformed, and entirely contains fruit flesh.例文帳に追加

適度でしかも安定した粘性を有する型くずれのない果肉の丸ごとはいったフルーツソース状物質を得る。 - 特許庁

The fruit sauce is obtained by soaking (S6) the freeze dried fruit in the aqueous solution of sugar having the Brix' degree of 20-90%, and then separating the soaking liquid by a centrifugal separating means (7) into the aqueous solution of the sugar and the fruit including the aqueous solution of the sugar to obtain a fruit sauce by removing the aqueous solution of the sugar.例文帳に追加

さらに、果実の凍結乾燥品(S4)を、ブリックス濃度20%〜90%の糖水溶液に浸漬(S6)し、その後、遠心分離(S7)を行い、糖水溶液と糖水溶液が含浸した果実とに分離し、糖水溶液のみを取り出して得られる果実ソースを解決手段とする。 - 特許庁

To provide a processed food of fruit retaining flavor, perfume and color of a material fruit and juice of fruit regardless of addition of flavor and coloring agent and to provide a method of production for the same and to provide the fruit sauce.例文帳に追加

フレーバ、着色料を使用しなくても、原料果実および果汁の風味、香り、色を保持している果実加工食品およびその製造方法ならびに果実ソースを提供することを課題とする。 - 特許庁

The Ponsu soy sauce is composed of citrus fruit juice, soy sauce, or the like, contains a thickening component composed of xanthan gum to increase the viscosity of the sauce and is mixed with the skin and pulp of pickled plum finely divided after removing the stone.例文帳に追加

柑橘汁、醤油等により成るポン酢醤油であって、キサンタンガムを原料とするとろみ成分を含有することで粘性を有しており、且つ種子を除去後細断された梅干しの皮及び果肉が混合されたもの。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing ice cream capable of allowing a fruit flesh sauce containing flesh of a fruit to be suitably used as a sauce when mixing or attaching the sauce with or to an ice cream base, having very simple structure an excellent maintenance adaptability, and capable of avoiding the increase of a production cost.例文帳に追加

冷菓ベースにソースを混合もしくは付着させる際に、上記ソースとして、果肉を含む果肉ソースを好適に用いることができ、しかも非常に簡素な構成で、メンテナンス性にも優れ、さらに製造コストの増大を回避し得る冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing stickiness-removing agent for fermented soybeans comprises adding a stickiness-removing agent using protein catabolic enzyme or vegetables, fruit vegetables, fruit juice, fruit extract and fruit powder containing the protein catabolic enzyme, to popular fermented soybean soy sauce-taste seasoning, dressing, water solution or the like so as to facilitate breakage of thread of the fermented soybeans.例文帳に追加

一般的な納豆用醤油味調味液やドレッシングや水溶液等に例えば、蛋白質分解酵素や蛋白質分解酵素を含む野菜、果菜、果物の搾汁、エキス、粉末を用いた納豆用除粘剤を添加することにより、納豆の糸切れを容易にする。 - 特許庁

puffy mildly sweet lemon-flavored egg mixture sprinkled with confectioners' sugar and served with jam or a wine or fruit sauce 例文帳に追加

粉砂糖がまぶされてジャムまたはワインまたは果実ソースと一緒に供されるふわっとした適度の甘いレモン味の卵ミックス - 日本語WordNet

The solidified product before wringing the liquid out of the moromi (諸味) of soy sauce is called 'the fruit of soy sauce,' and in Yamagata prefecture, Nigata prefecture, Nagano prefecture, Kumamoto prefecture and so on, it is eaten directly or used as a condiment. 例文帳に追加

醤油のもろみ(諸味)から液体を絞り出す前の固形物は、「しょうゆの実」と称され、山形県、新潟県、長野県、熊本県、等では、そのまま食べたり調味料代わりに使用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the fruit sauce substance which has the proper and stable viscosity, is not deformed, and entirely contains the fruit flesh comprises charging a constant amount of the frozen fruit flesh and a constant amount of a liquid portion homogeneously dispersed and mixed with a thickening agent and the like in a container, heating the materials to sterilize the materials, and then cooling the materials.例文帳に追加

容器に一定量の冷凍果肉及び一定量の増粘剤等を均一に分散混合した液部を充填して加熱、殺菌し、冷却することにより、適度でしかも安定した粘性を有する型くずれのない果肉の丸ごとはいったフルーツソース状物質を得る。 - 特許庁

A method for enhancing fruit flavor includes adding a yeast extract having a peptide content of not less than 10 wt.% and a 5'- ribonucleotide content of not less than 8 wt.% to a food product using citrus-based fruit juice such as seasoning including salad dressing, Ponzu sauce, mop sauce, or soup to enhance refreshing scent particular to the citrus-based fruit juice and regulate the taste so as to produce richly flavored food.例文帳に追加

ドレッシングやポン酢などの調味料やたれやつゆ等の柑橘系果汁を用いている食品に、ペプチド含量が10重量%以上、且つ5‘-リボヌクレオチド含量が8%以上の酵母エキスを添加することで、柑橘系果汁独特の爽やかな香りを増強すると共に味を調え、風味豊かな食品を提供できることを見出し、本発明に至った。 - 特許庁

To provide a milk dessert base which is mixed with milk to produce gel-like or viscous fluid milk dessert and also is usable as line-drawing fruit sauce.例文帳に追加

牛乳と混合することによりゲル状ないし粘性液状のミルクデザートを与えることができ、しかも線描き可能なフルーツソースとしても使用できるミルクデザートベースを提供する。 - 特許庁

An attractant and feeding improver for the rats is composed of one or two or more selected from the group consisting of cow's milk, a sauce, sweet Sake, a dressing, ketchup, vinegar and a fruit juice.例文帳に追加

牛乳、ソース、みりん、ドレッシング、ケチャップ、食酢、及び果汁からなる群より選ばれる1種又は2種以上からなることを特徴とするネズミの誘引、喫食向上剤。 - 特許庁

METHOD OF PREPARATION FOR DRESSING, GRAVY, SAUCE, MAYONNAISE, JAM, PASTE OF FRUIT/VEGETABLE, THICKENING GRAVY FOR JAPANESE, WESTERN AND CHINESE DISHES HAVING VISOCOSITY BY INCLUDING JEW'S EAR例文帳に追加

きくらげ、を含有させる事で粘性を持たせた、ドレッシング、タレ、ソース、マヨネーズ、ジャム、果物・野菜のペースト、和洋中華料理の、とろみタレ、の製造方法。 - 特許庁

The fruit sauce placed in a flexible small bag and having the solid feeling and the milk base placed in a flexible small bag are packed into one small box.例文帳に追加

可撓性小袋入り固形感のあるフルーツソースと可撓性小袋入りミルクベースを1つの小箱に詰めて、パン調理用食品(フレンチトースト調理用食品)を得る。 - 特許庁

To provide a method for suppressing an unpleasant smell and sourness of an acidic seasoning containing a citrus fruit juice and a soy sauce and mildening the flavor thereof and to obtain a mildened acidic seasoning.例文帳に追加

柑橘果汁と醤油とを含有する酸性調味料の不快臭と酸味を抑制し、香味をマイルド化する方法及びマイルド化された酸性調味料の提供。 - 特許庁

The packed seasoning liquid for a microwave oven is used for the method for producing the tomato base sauce and mixed with citrus fruit juice and edible oil and fat.例文帳に追加

前記トマトベースソースの製造方法に使用する電子レンジ用容器詰調味液であって、柑橘果汁及び食用油脂を配合してある電子レンジ用容器詰調味液。 - 特許庁

This method for producing the tomato base sauce includes adding raw tomato with skin to a seasoning liquid mixed with citrus fruit juice and edible oil and fat followed by cooking it with a microwave oven.例文帳に追加

柑橘果汁及び食用油脂を配合した調味液に、皮付きの生トマトを加えて電子レンジで加熱調理するトマトベースソースの製造方法。 - 特許庁

To provide food having β-glucan-containing saccharides obtained by easily imparting viscosity to food such as dressing, dip, sauce, jam or fruit-vegetable paste without addition of additives such as pectine or a thickener so as to have satisfactory palate feeling and taste.例文帳に追加

食品、特にドレッシング類、タレ類、ソース類、ジャム、果物・野菜のペーストにペクチンや増粘剤等の添加物を添加することなしに、容易に粘性をつけて、十分な食感・食味を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a food such as low-calorie jam, sauce, juice, etc., which suppresses occurrence of bitterness and has a fresh feel characteristic of fruit.例文帳に追加

苦味の発生を押さえて、果実が持っている本来のフレッシュ感のある低カロリーのジャム、ソース、ジュースなどの食品の製造方法の提供。 - 特許庁

To obtain citrus flesh-containing Ponzu soy sauce stably retaining aroma and flavor of citrus even if preserving for a long period without changing a structure of a packaging container, using a specially prepared food material, or using a fruit skin crushed product.例文帳に追加

包装容器の構造を変えたり、特別に調製した食品素材を用いたり、また果皮粉砕物を用いたりすることなく、長期間保存しても、カンキツの香り、風味を安定に保持するカンキツ果肉入りポン酢醤油を得る。 - 特許庁

A tomato paste, sauce or ketchup includes a tomato fruit which includes a genome of the Lycopersicon esculentum species also having an introgression from a wild Lycopersicon hirsutum LA1777 species, the tomato fruit characterized by a capability of natural dehydration while on a tomato plant, natural dehydration being defined as wrinkling of skin of the tomato fruit when the fruit is allowed to remain on the plant after a norma ripe harvest stage, the natural dehydration being generally unaccompanied by microbial spoilage.例文帳に追加

野生のリコペルシコン・ヒルスツム(LA1777)種からの遺伝子移入を伴うリコペルシコン・エスクレンタム種のゲノムを含むトマト果実を有するトマトペースト、ソース、ケチャップであって、前記トマト果実は、トマト植物に付いたまま自然乾燥する能力を有し、概して細菌性腐敗を伴わないその自然乾燥が、通常の熟した状態での収穫段階の後に植物に付いた状態のままにされたトマト果実表皮のしわにより定められることを特徴とするトマトペースト、ソース、ケチャップ。 - 特許庁

Commonly in the north of Kanto region and in the west of Chugoku region, tokoroten is served with sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions) poured over it, or with sanbaizu poured over it and with mustard; in the Kinki region, muscovado sugar is sprinkled over it when served, and sometimes fruit is served together; in the Tokai region, it is eaten using only one chopstick, usually by pouring sanbaizu over it and adding sesame thereto. 例文帳に追加

関東地方以北および中国地方以西では三杯酢あるいは三杯酢をかけた物にからしを添えて、近畿地方では黒砂糖をかけて単体又は果物などと共に、東海地方では箸一本で、主に三杯酢をかけた物にゴマを添えて食べるのが一般的とされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A soup stock of a tangle in an amount corresponding to 1-80% based on an acidic seasoning or an essence of the tangle in an amount corresponding to 0.01-20% based thereon is added to the acidic seasoning containing a citrus fruit juice and a soy sauce to suppress an unpleasant smell and sourness of the acidic seasoning and milden the flavor thereof.例文帳に追加

柑橘果汁と醤油とを含有する酸性調味料に昆布のだし汁を酸性調味料の1〜80%相当量、あるいは昆布のエキスを酸性調味料の0.01〜20%相当量を添加し、酸性調味料の不快臭と酸味を抑制し、香味をマイルド化する方法に関する。 - 特許庁

The liquid seasoning packed in a storage container contains 10-59% (weight/weight) of soy sauce, 1-13% (weight/weight) of citrus fruit juice, 5-15 wt.% of salinity, and 0.05-2.5 wt.% of acetic acid.例文帳に追加

本発明の調味料は、醤油を10%〜59%(重量/重量)、柑橘果汁を1%〜13%(重量/重量)、塩分を5重量%〜15重量%、酢酸を0.05重量%〜2.5重量%含有する保存容器入りの液体調味料である。 - 特許庁

To prepare/produce a tasty seasoning good for health by providing slight viscosity to common salt, soy sauce, sweet Sake, Sake, vinegar, sugar, an oil, a soup stock-related seasoning, fonds/bouillons, soup/sauces, Ponzu vinegar/blended vinegar, a Chinese seasoning, an ethnic seasoning, sauces, spice/herbs, or a fruit juice.例文帳に追加

塩、醤油、みりん、酒、酢、砂糖、油、だし関連調味料、フォン・ブイヨン類、つゆ・たれ類、ポン酢・合わせ酢、中華調味料、エスニック調味料、ソース類、スパイス・ハーブ類、果汁に、トロミをつけたおいしいく、健康にいい調味料の調整・製造することを目的とする。 - 特許庁

This method for supplying the food for a person having difficulty in chewing/swallowing includes bringing sauce having viscosity of 5-50 Pa s and containing fruit flesh into contact with highly nutritious jelly-like food having ≥100kcal calories per 100g and ≥5g protein.例文帳に追加

100g当たりカロリーが100kcal以上、並びに蛋白質が5g以上である高栄養ゼリー状食品に、粘度が5〜50Pa・sであって、果肉を含有するソースを接触させる咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法。 - 特許庁

To provide a method for producing smooth puree of Citrus sphaerocarpa, applicable for various usages such as a base of sauce, and materials of confectionery, tart, pie and jam, and retaining for a long period without fading a green color characterized by the fruit skin of unripened Citrus sphaerocarpa.例文帳に追加

ソース類のベースや菓子,タルト・パイ,ジャム類の材料等、多様な用途に適用可能なカボスピューレの製造方法に関し、未成熟カボスの果皮の特徴のある緑色が退色することなく長期間保持されるとともに滑らかなカボスピューレの製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁

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