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英和・和英辞典で「flavor sauce」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「flavor sauce」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 159



例文

Is satay beef salty flavor or sauce flavor?例文帳に追加

サテービーフは塩とソースどちらですか? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文

The flavor comprises, for example, coffee flavor, green tea flavor, black tea flavor, oolong tea flavor, cola flavor, flavor of Korean pickles, mint flavor, peppermint flavor, flavor of soup of fermented soybean paste, sauce flavor, mayonnaise flavor, cheese flavor, whisky flavor, flavor of Japanese rice liquor, rum flavor, sherry flavor, flavor of soup of Chinese noodles, and hot chili flavor.例文帳に追加

フレーバーは、例えば、コーヒー味や緑茶味、紅茶味、ウーロン茶味、コーラ味、キムチ味、ハッカ味、ペパーミント味、味噌汁味、ソース味、マヨネーズ味、チーズ味、ウイスキー味、日本酒味、ラム酒味、シェリー酒味、ラーメン汁、ホットチリ味等からなる。 - 特許庁

Usukuchi soy-sauce has a weaker flavor with a lighter color compared with those of koikuchi soy-sauce; however its salt concentration is high.発音を聞く 例文帳に追加

濃口に比べると色や香りは薄いが、塩分濃度が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Japanese leek. Put some in the dipping sauce to taste. It adds flavor.例文帳に追加

長ねぎです。お好みでつゆに入れます。風味が増しますよ。 - Weblio英語基本例文集

This sauce will enhance the flavor of the meat発音を聞く 例文帳に追加

このソースは肉の風味を高めるだろう - 日本語WordNet

The quality of soy-sauce is evaluated by 'color,' 'flavor' and 'taste.'発音を聞く 例文帳に追加

品質は「色」「香」「味」で評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soy-sauce is evaluated mainly in color, flavor, taste by 'tasting.'発音を聞く 例文帳に追加

「きき味」により、主に色・香・味が評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

You should strain them, and then add salt and thick soy sauce for flavor.発音を聞く 例文帳に追加

煮詰めたものをこし、塩・たまり醤油で味を調える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR IMPROVING FLAVOR OF WHITE SAUCE-CONTAINING FOOD例文帳に追加

ホワイトソース含有食品の風味向上方法 - 特許庁

To provide a dripping or sauce having excellent taste and flavor.例文帳に追加

優れた風味を有するたれ・ソース類を提供すること。 - 特許庁

It is not harmful, but the flavor of soy-sauce is deteriorated, and the taste of soy-sauce is also deteriorated as it consumes sugar.発音を聞く 例文帳に追加

害は無いが香りは悪くなり、糖を消費するため味も劣化する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soy sauce containing cayenne pepper is obtained by mixing cayenne pepper, soy sauce and a flavor-enhancing seasoning at a mixing ratio corresponding to use.例文帳に追加

唐辛子としょうゆ、さらにうまみ調味料を、用途に応じた混合比率において混合する。 - 特許庁

To provide a seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth by using dried bonito extraction residues and soy sauce malted rice.例文帳に追加

節抽出残渣と醤油麹を用いて、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料を提供する。 - 特許庁

a preparation (a sauce or relish or spice) to enhance flavor or enjoyment発音を聞く 例文帳に追加

香りや楽しみを高める調理品(ソース、薬味、香辛料) - 日本語WordNet

Another tasting way of eating Dashi is to mingle it with the same quantity of soba-tsuyu (seasoning soy sauce) to add a special flavor to soba noodles.発音を聞く 例文帳に追加

蕎麦つゆと同量に入れ、麺に絡ませる食べ方もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Plain type (free of flavor enhancing additives, except for some in the soy sauce).発音を聞く 例文帳に追加

あっさり系(旨味調味料無添加/但し醤油の旨味調味料は除く)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is very much like the common tamagotoji katsudon with a soy sauce flavor.発音を聞く 例文帳に追加

醤油味、玉子とじである一般的なカツ丼によく類似する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soy-sauce with a distinct flavor and rich tasting has been developed.発音を聞く 例文帳に追加

各地で独自の風味や味わいを持つ醤油が開発されてきた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is also called the kanro shoyu (sweet soy-sauce), and its flavor and color are rich.発音を聞く 例文帳に追加

甘露醤油とも呼ばれる、風味、色ともに濃厚なもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Most constituents of the flavor of soy-sauce are generated during this process.発音を聞く 例文帳に追加

醤油の香りの成分の多くはこの工程で発生する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is allowed to stand in order to mellow the soy sauce give it a mature flavor.発音を聞く 例文帳に追加

寝かせるのは、醤油の角が取れ味が熟成される為である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

RICH FISH SAUCE IMPROVED IN FLAVOR, AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

濃厚で風味の改良された魚醤油およびその製造方法 - 特許庁

Fried prawn is often eaten by putting something to flavor it, such as Worcester sauce, lemon juice, tartar sauce, soy sauce, or tomato ketchup.発音を聞く 例文帳に追加

ウスターソースやウスターソース、レモンの果汁、タルタルソース、醤油、トマトケチャップなどをかけて食べることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide soy sauce-mixed food having body taste and flavor each specific to soybean sauce in spite of no addition of the soybean sauce.例文帳に追加

大豆醤油を配合していないにも拘わらず、大豆醤油特有のコク味と香りを有する醤油配合食品を提供する。 - 特許庁

A method for improving the flavor of soy sauce is also provided, comprising loading the soy sauce in a western liquor barrel and leaving the soy sauce to stand (storing it) to effect ripening.例文帳に追加

また、本発明は、醤油を洋酒樽に入れ、放置(貯蔵)し熟成させること特徴とする、醤油の香味改善法を提供する。 - 特許庁

A method for producing the soy sauce with improved flavor is provided, comprising loading soy sauce in a western liquor barrel and leaving the soy sauce to stand (storing it).例文帳に追加

醤油を洋酒樽に入れ、放置(貯蔵)すること特徴とする、香味の改善された醤油の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide the subject method, aiming at changing the flavor of soy sauce without changing the taste of soy sauce, in view of the fact that the flavor and taste of soy sauce are changed owing to heating soy sauce when heat distillation is done through heating soy sauce to separate soy sauce ingredients from one another.例文帳に追加

醤油の成分を分離するために、醤油を加熱して熱蒸留を行った場合は、醤油を加熱することにより、醤油の風味や味が変化するので、このような醤油の風味や味を変化することなく、醤油の風味を変えることが望まれている。 - 特許庁

To obtain a liquid seasoning such as soy sauce, soy sauce-containing liquid seasoning (soups, stock soy sauce, dips, dressings, Chinese-noodle soup, citrus flavor vinegar with soy sauce, etc.), sauce, vinegar or cooking alcohol, remarkably suppressing rise in blood pressure.例文帳に追加

血圧の上昇を顕著に抑制できる、醤油及び醤油含有液状調味料(つゆ類、だし醤油、タレ類、ドレッシング類、ラーメンスープ、ぽん酢醤油など)、ソース、食酢、料理酒などの液体調味料を得る。 - 特許庁

To provide a method for adsorption-removing flavor ingredients from soy sauce with a medium chain triglyceride (MCT) at ordinary temperature without heating the soy sauce, and to provide a method for separating MCT to which the flavor ingredients of the soy sauce are adsorbed into the flavor ingredients and regenerated MCT and then recycling the separated and recovered flavor ingredients and MCT, respectively.例文帳に追加

醤油を加熱することなく常温下でMCTを用いて醤油の香気成分を吸着・除去する方法、および醤油の香気成分を吸着したMCTを、醤油の香気成分と再生MCTとに分離し、それぞれ分離・回収して再利用するための方法を提案すること。 - 特許庁

To provide a method for producing powder soy sauce with strong favorable flavor derived from soy sauce, without the need of a process of distilling soy sauce oil using steam and preparing a flavor substance, and advantageous in industrially conducting with easy operation.例文帳に追加

水蒸気を用いて醤油油を蒸留して香気物質を調製するなどの工程を必要とせず、簡単な操作で、工業的に実施するのに有利な、しかも醤油由来の好ましい香りが強い粉末醤油を得る。 - 特許庁

This seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth, obtained by degrading and maturing an unrefined soy sauce comprising three components of dried bonito extraction residues, soy sauce malted rice and ethanol.例文帳に追加

節抽出残渣、醤油麹及びエタノールの3成分を含有する諸味を、分解及び熟成して得られる、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料。 - 特許庁

The curry sauce is made to have a Japanese flavor and made slightly viscous with katakuriko (potato starch) or a similar ingredient to give it a smooth texture, and the sauce is poured over a bowl of rice.発音を聞く 例文帳に追加

-丼飯に和風に仕立て片栗粉などで口当たりがよいようにとろみをつけたカレーソースを掛けたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The color of soy-sauce (China) is dark since soy-sauce (China) is mainly intended to be used to add color rather than flavor or taste to food.発音を聞く 例文帳に追加

中国料理における醤油の用途は、香りや味より、むしろ色づけに重点を置いているため、色調は濃い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soy-sauce in Hawaii is similar to Japanese soy-sauce; it is characterized by plain and salty taste with a slight soybean flavor.発音を聞く 例文帳に追加

日本の醤油の系統に属する味ではあるが、大豆の風味が薄くさらっとした塩味になっている点が特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soy-sauce which is less stimulating (it is described less pungent compared with the koikuchi soy-sauce in Kanto) in dark color and with rich flavor is preferred.発音を聞く 例文帳に追加

トップノートの弱い(関東の濃口と比較して「鼻にツンと来ない」と評される)、色や香りに濃厚な風合いが好まれる傾向にある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing retort sauce enabling production of retort sauce having palate feeling and flavor particular to potato and having thickness.例文帳に追加

じゃがいも特有の食感および風味を有し、とろ味を有するレトルトソースを製造し得る、レトルトソースの製造方法を提供すること。 - 特許庁

Also, when wasabi is dissolved in soy sauce nearly all its flavor evaporates and becomes less perceptible.発音を聞く 例文帳に追加

またワサビを醤油で溶いたりしても、殆どが揮発するため風味を弱く感じるようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Usukuchi soy-sauce is preferably used for soup, boiled food, and udon (Japanese wheat noodles) soup as it makes the color and flavor of food easily alive.発音を聞く 例文帳に追加

食材の色や風味を生かしやすいため、汁物、煮物、うどんつゆなどに好んで使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Meanwhile, usukuchi soy-sauce is used to season boiled food or soup so that the flavor of soup stock wouldn't be spoiled.発音を聞く 例文帳に追加

一方で煮物や吸い物の味付けには淡口を用い、出汁の風合いを壊さないよう調味する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The flavor of nimono (boiled and seasoned foods) or mushimono (steamed foods) mostly provided by miso or soy sauce, based on soup stock.発音を聞く 例文帳に追加

煮物、蒸し物の場合、出汁を基本に味噌や醤油を用いて味付けが行われる事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To surely obtain a soy sauce having desired ethanol and lactic acid concentrations and a mellow flavor.例文帳に追加

確実に、所望のエタノールと乳酸濃度を有し、芳醇な風味を有する醤油を得る。 - 特許庁

To provide a method for producing Kimchi sauce having remaining flavor of a fruit and obtained without adding sugar.例文帳に追加

果実の風味が残り、砂糖を加えないキムチソースの製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain persimmon paste, persimmon chutney and persimmon sauce each for improving the flavor of a food.例文帳に追加

食品の風味を向上する柿ペースト、柿チャツネ及び柿の垂れを製造する。 - 特許庁

例文

To provide Takoyaki (grilled dumpling with bits of octopus) having a new flavor, a method for producing the same and a sauce for Takoyaki.例文帳に追加

新たな食味を有するたこ焼き及びその製造方法並びに、たこ焼き用のタレを提供する。 - 特許庁

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風味でいっぱいの
flavors /ˈflevɝz/
flavorの三人称単数現在。flavorの複数形。(独特の)味, 風味

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ソース

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flavor /fléɪvɚ/
(独特の)味, 風味
sauce /sˈɔːs/
ソース
auc
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