英和・和英辞典で「焦香」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、 下記にお探しの言葉があるかもしれません。 |
「焦香」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
「とろりとした葛餡」や「焦げ目の香ばしさ」が主に評価される。例文帳に追加
The thick sweet sauce made of arrowroot starch' and 'the savory smell of a slightly burned surface' are especially preferred.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
熱履歴が高い場合は製品の色が黒色を呈し、焦げ香が強くなりすぎることになる。例文帳に追加
When heat history is high, the color of a product becomes blackish, and its scorching smell would be too strong.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そのため、よく焦げた皮は香ばしく脂ののった中の身だけがふんわりと柔らかくなる。例文帳に追加
Therefore, the well-browned skin is crunchy and the fatty flesh alone becomes tender and fluffy.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
焦げ易い調味料や香辛料、香味料等によって味や香りが付加された乾燥天ぷらを容易に大量生産することが可能な製造方法、及びこれによって得られる商品価値の高い乾燥天ぷらを提供する。例文帳に追加
To provide a method for easily mass-producing a dry deep-fried food product (dried Tempura) imparted with taste and flavor using a seasoning, spice or flavor susceptible to scorching, and to provide the dry deep-fried food product of high commodity value. - 特許庁
しかしながら、わずかに焦げた状態の、鍋底がやや褐色になったものは、むしろ香ばしいものとして喜ばれた向きもある。例文帳に追加
However, slightly scorched rice that makes the bottom of a pan somewhat brown was appreciated as a spicy savored food.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、火で直接炙るので焦げ目がつきやすく、落ちた脂による煙で多少燻されるので香ばしい風味となる。例文帳に追加
Grilling directly over a fire causes meat to readily brown and the fat that drips down leads to a slight smoking effect which adds a smoky taste.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これに加えて、運転者が焦っていることを推定したとき、音楽を鳴らしたり、マイナスイオンを発生させたり、香りを発生させたりして、乗員の焦りを沈静化させるようにしている。例文帳に追加
In addition to this, when the impatience of the drive is presumed, the impatience of an occupant is calmed down by making a sound, generating a minus ion or generating a flagrance. - 特許庁
焼き芋の特徴香気成分の一つであるマルトール含有量が高められた、実質的に焦げ臭などの異臭が認められない、甘い芳醇な芳香を有する良質の芋焼酎及びその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a good-quality, sweet potato Shochu which has an increased content of maltol being one of characteristic aromatic odor components of baked sweet potato, shows no unusual odors such as a burnt smell substantially, and has a sweet and rich aroma, and a method for producing the same. - 特許庁
加水発熱剤を収容する容器を特殊構造とすることなく、かつ、その材質も制限されることなく、しかも、適正な蒸気発生開始時間、容器の溶融、焦げ及び破れを防止すると共に、香りの劣化等も生じることがない芳香消臭剤組成物を提供する。例文帳に追加
To obtain an aromatic deodorant composition a hydrolytic exothermic agent of which is contained in a container without forming it in a special structure and without using a particular material, which starts generating steam at proper time, is prevented from the melting, burning and breaking and prevents deterioration of aroma. - 特許庁
こうすることでひっくり返す時に具の押さえとなり、またひっくり返した後一番下に来ることで、材料が焦げ付くことを防ぎつつ、具全体に油が回り香ばしさが増す。例文帳に追加
These slices of pork play a supportive role for the ingredients when turning it over and after it's turned over they are at the lowest position, preventing the ingredients from burning and enhancing the flavor because fat permeates all the ingredients.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
メイラード反応から、ストレッカー分解を経て産出される有機化合物、加熱工程にて産生される焦げ香も、醤油を特徴付ける重要な要素である。例文帳に追加
Organic compounds generated through Strecker degradation from Maillard reaction and scorching smell generated in the heating process are critical elements that feature soy-sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
適度な焦げの色調と、香ばしい風味と、軽く良好な食感を有するロースト食品と、良好な風味の風味油脂とを、均一な品質で工業的に大量生産する。例文帳に追加
To produce large amounts of oiled roast foods each having a proper degree of charring tint, fragrant flavor and light and good texture and flavorful oil and fat each in uniform quality in an industrial scale. - 特許庁
より短時間の加熱調理により褐変し、良好な焦げ目と香ばしい焼成風味を呈するとともに、10〜18℃の温度で保存しても保存中に褐変し難いチーズの提供。例文帳に追加
To produce cheese having good scorching and giving pleasant-smelling baked taste through browning by cooking the same in shorter time and hardly browning during preservation at 10-18°C. - 特許庁
これにより、芯部まで均等にしかも焦がすことなくふっくら炒りあげることができ、水で抽出した場合も特有の香ばしさを強く引き出すことできるようになった。例文帳に追加
By the process, the barley can be roasted in puffy state uniformly to a core part without scorching and peculiar fragrance can strongly be drawn out even in extracting in water. - 特許庁
マイクロ波加熱によって、餅が不規則に膨らむことなく柔らかくなり、焦げ目が付いて香ばしく、美味しい焼き餅を、短時間の内に得ることができるようにする。例文帳に追加
To softly bake a rice cake by microwave heating in a state where the rice cake becomes soft without irregularly blowing up and is savory by browning, and to provide the delicious baked rice cake in a short time. - 特許庁
大麦の表面から芯部まで均等にしかも焦がすことなく確実に炒りあげることができ、水からでも麦茶特有の香ばしさと自然の甘味を強く引き出すことができる麦茶用麦、特にティーバッグ麦茶に適した麦を提供する。例文帳に追加
To provide barley for barley tea capable of surely roasting from the surface to a core part of barley uniformly without scorching and capable of strongly drawing out fragrance of peculiar to barley tea and a natural sweetness even from water, especially suitable for tea bag barley tea. - 特許庁
ご飯の焦げの量を少なくしながらもおこげに近い香りを多量に発生させることができ、しかもご飯の硬さが米粒の中心まで同じになるようにすると共に、食味及びご飯のはりを向上させることができる圧力式炊飯方法及び圧力式炊飯器を提供すること。例文帳に追加
To provide a pressurized rice cooking method and a pressure rice cooker, capable of generating a large amount of smell close to that of slightly burned rice even while reducing the amount of the burned part of cooked rice, making the hardness of the cooked rice equal to the center of a rice grain, and improving a flavor and the firmness of the cooked rice. - 特許庁
麺の両面を焼いて焦げ目を付けると共に副食材も豚肉とネギとモヤシのみを使用することにより、焼そば本来のコシや香りや風味を有し、しかもシャキッとした歯ごたえと舌ざわりがある独特な食感を有する美味しい焼そばの製法の提供。例文帳に追加
To provide a method for making delicious CHOW MEIN noodles having firmness, flavor and taste inherent in CHOW MEIN noodles, and unique palate feeling with crispy touch and mouth feeling by grilling both surfaces of noodles to make the surface scorched and using only pork, Japanese onion and bean sprouts as subsidiary food materials. - 特許庁
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