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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "糖化酵素"に関連した英語例文

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"糖化酵素"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 42



例文

新規なフェノール配糖化酵素例文帳に追加

NEW PHENOL GLYCOSIDASE - 特許庁

新規配糖化酵素及びそれをコードするポリヌクレオチド例文帳に追加

NEW GLYCOSYLATION ENZYME AND POLYNUCLEOTIDE ENCODING THE SAME - 特許庁

糖化酵素遺伝子SaGT6およびその利用例文帳に追加

GLYCOSYLATED ENZYME GENE SaGT6 AND UTILIZATION THEREOF - 特許庁

リグナン配糖化酵素およびその利用例文帳に追加

LIGNAN GLYCOSIDATION ENZYME AND USE OF THE SAME - 特許庁

例文

固定化配糖化酵素及び配糖体の製造法例文帳に追加

PREPARATION METHOD FOR IMMOBILIZED GLYCOSIDATION ENZYME AND GLUCOSIDE - 特許庁


例文

3−デオキシアントシアニジン配糖化酵素遺伝子とその利用例文帳に追加

3-DEOXYANTHOCYANIDIN GLYCOSYLTRANSFERASE GENE AND USE THEREOF - 特許庁

水飴(みずあめ)は、デンプンを酸や糖化酵素糖化して作られた粘液状の甘味料。例文帳に追加

Mizuame is a mucoid sweetener made by saccharifying acid and diastatic enzymes with starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

古くは、玄米を発芽させ、玄米中の糖化酵素を利用して製造されていた。例文帳に追加

In ancient times it used to be manufactured by using brown rice seedlings and the diastatic enzyme it contains.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

糖化酵素を添加して、糖化率が80%以上となるように糖化処理する。例文帳に追加

A saccharification enzyme is added, and a saccharification treatment is carried out so that the saccharification rate becomes80%. - 特許庁

例文

前記糖化酵素は、前記限外濾過膜によって回収され、前記糖化槽に加えられて再利用される。例文帳に追加

The saccharification enzyme is recovered by the ultrafiltration membrane, and reused by being added to the saccharification vessel. - 特許庁

例文

糖化酵素を大量発現する植物及びそれを用いたバイオマス糖化例文帳に追加

PLANT EXPRESSING VOLUME OF SACCHARIFYING ENZYME, AND METHOD FOR SACCHARIFYING BIOMASS USING THE SAME - 特許庁

反応槽内の糖の濃度の上昇を抑制して、糖化酵素糖化活性を維持することができるエタノールの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing ethanol by which saccharification activity of a saccharification enzyme can be maintained by suppressing the increase of a concentration of sugar in a reaction vessel. - 特許庁

酵素の糖供与体特異性、配糖化可能な化合物についての特異性、配糖化効率等の優れた配糖化酵素の提供。例文帳に追加

To provide a glycosylation enzyme which is excellent in enzyme sugar donor specificity, specificity in compounds capable of being glycosylated, glycosylation efficiency, and the like. - 特許庁

サトウキビ搾汁残渣を糖化する時に、より少ない糖化酵素で効率的に糖化する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently saccharifying a residue of sugarcane-squeezed juice by smaller saccharification enzyme when saccharifying the residue. - 特許庁

糖化酵素を植物の葉緑体DNAに組み込んだ形質転換植物を調製し、当該形質転換植物で発現された糖化酵素を用いて当該転換植物中のセルロースを糖化させることにより、効率的に還元糖が生成される。例文帳に追加

The transformed plant a saccharifying enzyme combined with chloroplast DNA of the plant is prepared, and the cellulose in the transformed plant is saccharified with the saccharifying enzyme expressed in the transformed plant, so that the reducing sugar can be efficiently produced. - 特許庁

タバコ配糖化酵素(NtGT1または/およびNtGT3)を用い、ナフトール構造または/およびそれに類似した構造にグルコースを結合させることを特徴とするナフトール型−糖結合物質の製造法、およびアミノ酸配列が、NtGT3である新しいタバコ配糖化酵素例文帳に追加

And the new tobacco glycoside-forming enzyme is NtGT3 in the amino acid sequence. - 特許庁

リグノセルロース系バイオマスをアルカリ蒸解法で脱リグニンし、アルカリ蒸解したリグノセルロース系バイオマスを炭素源として糖化酵素生産菌を培養し、リグノセルロース系バイオマスの糖化に適した酵素を生産させ、得られた糖化酵素を含有する培養液とエタノール発酵菌をアルカリ蒸解したリグノセルロース系バイオマスに添加して発酵させることを特徴とするエタノールの製造方法。例文帳に追加

The method for producing ethanol comprises the following process: Lignocellulosic biomass is delignified by alkali digestion technique, saccharifying enzyme-productive bacteria are cultured with the resultant biomass as a carbon source to produce an enzyme suitable to saccharifying the lignocellulosic biomass, and a cultured liquid containing the resultant saccharifying enzyme and ethanol-fermentative bacteria are added to the alkali-digested lignocellulosic biomass to effect fermentation. - 特許庁

時代が下ると、発芽玄米より効率の良い麦芽が糖化酵素の供給源として利用されるようになり(麦芽水飴)、現在では、デンプンに酸を加え、加水分解して作られている(酸糖化法)。例文帳に追加

In more recent years malt has been used as a supply of diastatic enzyme since it has better efficiency than brown rice seedlings (malt mizuame), it is currently manufactured by adding acid to the starch and hydrolyzing it (the acid saccharification method).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

蒸しの節減・省略はさらに進み、やがて別の工場で蒸し最初から糊状になっているアルファ化米や、白米にデンプン糖化酵素剤を加えて溶解させる液化仕込みが開発された。例文帳に追加

The reduction and omission of the steaming process was promoted furthermore, and soon the method using liquefied rice, that was dissolved by adding starch saccharifying enzyme to pregelatinized or polished rice which was steamed to be impasted in other factories in advance, was developed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

糖化酵素を使用せず、コストを抑えて有機酸醗酵を行うことを可能とし、かつ、有機酸含有率が高い有機酸製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing an organic acid, which enables organic acid fermentation with a high content rate of the organic acid without using saccharification enzyme while keeping low cost. - 特許庁

アルカリ蒸解し、さらに漂白処理により脱リグニンしたリグノセルロース系バイオマスを原料してエタノール発酵することでエタノール収率と糖化酵素回収率を向上させることを特徴とするエタノールの製造方法。例文帳に追加

The ethanol production method having improved ethanol yield and carbohydrase recovery rate comprises the use of the lignocellulosic biomass obtained by caustic cooking and bleaching delignification as a raw material and ethanol fermentation of the raw material. - 特許庁

Bacillussubtilis菌由来のフェノール配糖化酵素を用い、チロシナーゼ活性阻害活性を有するハイドロキノンオリゴ配糖体を効率よく製造する方法を開発し、重合度が異なる配糖体を製造した。例文帳に追加

The glycosides having different polymerization degrees are produced by developing a method for efficiently producing a hydroquinone oligoglycoside having tyrosinase activity-inhibiting activities by using a phenol-glycosidase originated from Bacillus subtilis bacteria. - 特許庁

糖化反応前に、パルプ系有機廃棄物を亜臨界・超臨界水により前処理することで、糖化酵素がセルロースを糖化しやすい状態にするための装置及び方法を提供する。例文帳に追加

An apparatus and a method are provided for obtaining a state where it is easy for the saccharifying enzyme to saccharify cellulose by pretreating the pulp-based organic waste with subcritical/supercritical water prior to the saccharification reaction. - 特許庁

子嚢菌類の糸状菌(好ましくは、Trichoderma属に属する菌、より好ましくは、Trichoderma viride)が生産する、新規配糖化酵素タンパク質、及びそれをコードする特定の塩基配列を有する遺伝子。例文帳に追加

A new glycosylation enzyme protein produced by an Ascomycetous mold (preferably a fungus belonging to the genus Trichoderma, more preferably Trichodermaviride), and a gene having a specific base sequence encoding the same. - 特許庁

本発明の目的は、植物体内に糖化酵素遺伝子が導入された形質転換植物を用いて高収率に還元糖を生成させる技術を提供することである。例文帳に追加

To provide technologies for producing reducing sugar at a high yield by using a transformed plant with a saccharifying enzyme gene introduced into a plant body. - 特許庁

デンプンは液化酵素によって液化された後、すぐさま糖化酵素によって糖化されるので、液化工程及び糖化工程を別工程で行う場合に比べ反応時間の短縮が可能である。例文帳に追加

As starch is saccharified by the saccharifying enzyme immediately after liquefied by the liquefying enzyme, the reaction time can be further reduced than the reaction when starch is saccharified and liquefied in separate steps. - 特許庁

サトウキビバガスをピスとラインドに分離し、ピスに液体中でセルラーゼ、又はセルラーゼとヘミセルラーゼの混合物等の糖化酵素を反応させて糖を生成させることにより、糖液を得る。例文帳に追加

The sugar solution is obtained by separating sugarcane baggase into pith and rind, and reacting a saccharification enzyme such as cellulase and a mixture of the cellulase and hemicellulase, with the pith in a liquid to form sugar. - 特許庁

糖化酵素の活性を損なうことなく、高温で発酵できる微生物を利用して、併行糖化発酵を行うことを可能とする、セルロース系バイオマスからの発酵生産物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermentation product from a cellulose-based biomass without damaging the activity of a saccharifying enzyme, and utilizing microorganisms capable of fermenting at a high temperature to enable the performance of parallel saccharifying fermentation. - 特許庁

バイオマスを酵素糖化し、アルコール、化成品原料などの発酵原料となるブドウ糖を製造する方法、特にリグノセルロース材料を基質として糖化酵素により連続的に糖化する経済的な工業的方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing glucose to become a fermentation raw material such as an alcohol, a chemical raw material, etc., by saccharifying biomass with an enzyme, especially an economic and industrial method for continuously saccharifying a lignocellulose material as a substrate with a saccharifying amylase. - 特許庁

本発明の滋養食材は、海草類とショ糖との混合物を、海草類が保有している少なくとも糖化酵素が活性を有する条件下で保存することにより糖化分解させて得た、ショ糖の分解生成物を含んでなるものである。例文帳に追加

The nutritious food material contains a degraded product of sucrose obtained by subjecting a mixture of seaweeds with the sucrose to saccharification degradation by preserving the mixture under a condition under which at least a saccharifying amylase possessed by the seaweeds has activities. - 特許庁

炭水化物を多量に含有の原料を液化酵素で分解し、その液化物を得、該液化物を糖化酵素で分解し糖化物を得、該糖化物を醗酵させた後に得られる発酵物を固液分離し、その液体を蒸留して可燃液体を得る。例文帳に追加

The method for producing a combustible liquid comprises hydrolyzing a raw material abundantly containing carbohydrates with a liquid enzyme to give its liquefied product, hydrolyzing the liquid product with a saccharase to give a saccharified product, fermenting the saccharified product to give a fermented product, subjecting the fermented product to solid-liquid separation and distilling the liquid. - 特許庁

この発芽米を水切りを行わずに又は行った後、液化酵素及びリパーゼを添加して95℃まで昇温し、この温度を一定時間保持した後冷却して55℃まで降温し、糖化酵素を添加しかつこの温度を一定時間保持することにより、液化糖化物を得る。例文帳に追加

The germinated rice is drained or not, mixed with a liquefying enzyme and lipase, heated to 95°C, kept at the temperature for a fixed time, cooled to 55°C, mixed with an saccharifying amylase and kept at the temperature for a fixed time to give a liquefied saccharified substance. - 特許庁

また、別の滋養食材は、海草類と果菜類とショ糖との混合物を、海草類および/または果菜類が保有している少なくとも糖化酵素が活性を有する条件下で保存することにより糖化分解させて得た、果菜類およびショ糖の分解生成物を含んでなるものである。例文帳に追加

Alternatively the nutritious food material contains a degraded product of fruit vegetables and the sucrose obtained by subjecting a mixture of the seaweeds with the fruit vegetables and the sucrose to saccharification degradation by preserving the mixture under the condition under which at least a saccharifying amylase possessed by the fruit vegetables and/or the seaweeds has activities. - 特許庁

デンプン含有物の液化糖化方法は、洗米排水及び/又は洗米排水から分離したデンプンを含有するデンプン含有物に液化酵素及び糖化酵素を混和し、液化反応及び糖化反応を並行して行い、デンプン含有物中のデンプンを単糖にする。例文帳に追加

In the method for liquefying and saccharifying the starch-containing substance, a liquefying enzyme and a saccharifying enzyme are mixed in the starch-containing substance containing rice-washing drain and/or starch separated from the rice-washing drain to carry out the liquefying reaction and saccharifying reaction at the same time, so that the starch contained in the starch-containing substances makes monosaccharide. - 特許庁

大麦もしくはその粉砕物を液化して液化液を得る液化工程と、液化液に糖化酵素を添加して反応させて糖化液を得る糖化工程と、pHを4以下に調整後さらに反応させる亜鉛抽出工程とを備える大麦水飴の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the barley starch syrup comprises a liquefying process of liquefying barley or its crushed product to obtain liquefied liquid, a saccharifying process of adding saccharifying enzyme to the liquefied liquid followed by making react to obtain saccharified liquid, and a zinc extracting process of adjusting pH to ≤4 followed by making react. - 特許庁

大根おろしに存在する糖化酵素を用いて澱粉質原料を糖化させることによって糖化液を得る糖化段階と、前記糖化液を発酵させることによって発酵液を得る発酵段階と、前記発酵液を蒸留させることによって蒸留液を得る蒸留段階と、を含む澱粉質原料の酒類の製造方法が提供される。例文帳に追加

The method for producing the liquors of the starchy raw material comprising a saccharifying stage of saccharifying the starchy raw material with a saccharifying enzyme present in a grated Japanese radish and thereby affording a saccharified liquor, a fermenting stage of fermenting the saccharified liquor and thereby providing a fermentation liquor and a distilling stage of distilling the fermentation liquor and thereby affording a distillate is provided. - 特許庁

食品廃棄物を糖化、発酵、および、蒸留してエタノールを製造する方法であって、食品廃棄物を破砕選別したスラリーを直接または加水して糖化発酵器に導入し、アミラーゼを含む糖化酵素とエタノール発酵を行う酵母とを同時に添加して、前記糖化発酵器の合計滞留時間を3時間〜3日間として反応させることを特徴とするエタノール製造方法。例文帳に追加

The method for producing the ethanol by saccharifying, fermenting and distilling the food waste includes: introducing a slurry obtained by pulverizing and selecting the food waste to a saccharification and fermentation vessel directly or after hydrolysis, simultaneously; adding a saccharogenic amylase containing amylas, and yeast for carrying out ethanol fermentation thereto; and carrying out the reaction, with the total retention time in the saccharification and fermentation vessel being set to be 3 hours to 3 days. - 特許庁

食品廃棄物を乳酸発酵させることにより、乳酸を製造する方法において、食品廃棄物を爆砕処理により可溶化する第一の工程と、前記第一の工程で得られる可溶化液を糖化酵素および乳酸菌を用いて乳酸発酵させる第二の工程を含むことを特徴とする食品廃棄物から乳酸を製造する方法。例文帳に追加

This method for producing the lactic acid from the waste foods, comprising subjecting the waste foods to a lactic acid fermentation, is characterized by comprising the first process for solubilizing the waste foods by a blasting treatment and the second process for subjecting the solubilized liquid obtained in the first process to a lactic acid fermentation using a diastatic enzyme and a lactobacillus. - 特許庁

糖化酵素による解糖過程で得られるブドウ糖含有量30〜50%の果糖に異性化した糖誘導体等である混合異性化糖(saccharide isomerate)及び天然漢方成分である銀杏葉抽出物を有効成分として含有することを特徴とする、抗炎症効果及び皮膚刺激緩和効果を有する皮膚外用剤組成物。例文帳に追加

The skin lotion composition having antiinflammatory effect and skin stimulation mitigating effect contains a saccharide isomerate which is a sugar derivative isomerized to a fructose having a glucose content of 30-50% and obtained in the glycolysis with a carbohydrase and a ginkgo leaf extract known as a natural Chinese medicine component as active components. - 特許庁

食品ゴミに酸及び/又は糖化酵素を作用させる第1の作用工程;得られた液を固液分離して粗糖液及び第1の残渣を得る第1の固液分離工程;並びに該粗糖液を糖分離する糖分離工程により糖類を含む第1の液を得る、食品ゴミからの糖の製造方法により上記課題を解決する。例文帳に追加

This method for producing a saccharide from a food waste comprises obtaining a first solution containing a saccharide by a first action process for treating a food waste with an acid and/or a glycosylation enzyme, a first solid-liquid separation process for subjecting the obtained liquid to a solid-liquid separation process to give a crude carbohydrate solution and a first residue and a saccharide separation process for separating a saccharide from the crude carbohydrate solution. - 特許庁

蒸煮加熱処理又は湿熱加熱処理された薩摩芋に、麹を作用させずに、セルラーゼ及びα−アミラーゼをそれぞれ特定の割合で含有する液化酵素剤を作用させて薩摩芋液化液を調製する液化工程と、この薩摩芋液化液を糖化酵素剤により糖化しつつ酵母で発酵させる並行複発酵工程とから成ることを特徴とする焼酎の製造方法例文帳に追加

This method for producing Shochu is characterized by comprising a liquidization process for allowing liquidizing enzyme agents comprising a cellulase and an α-amylase in a specific ratio to act on sweet potato subjected to a steaming thermal treatment or a wet heat thermal treatment without using a malt, thus preparing the sweet potato liquid, and a parallel double fermentation process for saccharifying the sweet potato liquid with a saccharifying amylase and simultaneously fermenting the liquid with yeast. - 特許庁

例文

重金属汚染植物を用いて、乳酸発酵により乳酸を製造する方法において、該植物を粉砕する第一の工程、該第一の工程で得られた粉砕植物を糖化酵素および乳酸菌を用いて乳酸発酵させる第二の工程および該第二の工程で得られた乳酸発酵液から重金属を除去する第三の工程を含むことを特徴とする重金属汚染植物から乳酸を製造する方法。例文帳に追加

This method for producing the lactic acid from the heavy metal-polluted plants by lactic acid fermentation is characterized by comprising the first process for crushing the plants, the second process for subjecting the crushed plants obtained in the first process to lactic acid fermentation using a diastatic enzyme and a lactic acid bacterium, and the third process for removing the heavy metal from the lactic acid fermentation solution obtained in the second process. - 特許庁

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