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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > バッタ物の意味・解説 > バッタ物に関連した英語例文

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バッタ物の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 44



例文

揚げバッターミックス、揚げバッター及び揚げ例文帳に追加

BATTER MIX FOR FRYING, BATTER FOR FRYING AND FRIED FOOD - 特許庁

バッター用油脂組成例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION FOR BATTER - 特許庁

バッター用造粒組成例文帳に追加

GRANULATED COMPOSITION FOR BATTER - 特許庁

バッター液用油脂組成及びそれを用いたバッター液例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION FOR BATTER LIQUID AND BATTER LIQUID USING THE SAME - 特許庁

例文

バッター液用油脂組成及びこれを用いたバッター液例文帳に追加

FATTY OIL COMPOSITION FOR BATTER LIQUID AND BATTER LIQUID USING THE SAME - 特許庁


例文

バッター用油脂組成及びフライ食品用バッター液例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION FOR BATTER AND BATTER LIQUID FOR FRIED FOOD - 特許庁

バッター用油脂組成並びにこれを用いて製造されるバッター及び油ちょう食品例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION FOR BATTER, BATTER AND OIL-FRIED FOOD PRODUCED BY USING THE SAME - 特許庁

加熱調理用プレミックス組成およびバッタ例文帳に追加

PREMIX COMPOSITION AND BATTER FOR HEAT COOKING - 特許庁

冷凍フライ用バッター組成中、果実由来の食繊維を含む。例文帳に追加

The batter composition for frozen fry contains dietary fiber derived from fruits. - 特許庁

例文

冷凍揚衣用の改質剤、プリミックス及びバッター液例文帳に追加

MODIFIER, PREMIX AND BATTER LIQUID EACH FOR COATING FOR FROZEN FRIED FOOD - 特許庁

例文

電子レンジ調理用ノンフライ揚げ様食品とその調理方法およびこれに用いるバッター液並びにバッターミックス例文帳に追加

NON-FRIED FOOD LIKE FRIED FOOD FOR MICROWAVE OVEN COOKING, METHOD FOR COOKING THE SAME, AND BATTER LIQUID AND BATTER MIX EACH USED FOR THE FOOD - 特許庁

バッター使用油ちょう食品において油ちょう後の保存中においても調理直後の衣の軽い食感を維持することができ、かつ異なる温度への水の分散性を一定に保つことができる、バッター用油脂組成バッター及びバッター使用油ちょう食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition for a batter capable of maintaining a light texture of a coating just after the cooking even during the preservation after the frying in an oil in an oil-fried food using the batter and keeping the dispersibility in water at different temperatures constant, the batter and the oil-fried food using the batter. - 特許庁

あの国では往々バッタが群を成して飛んで来て青いを食い尽くしてしまう例文帳に追加

The country is often invaded by flights of locusts, which eat up everything green.  - 斎藤和英大辞典

スポンジケーキ用プレミックス組成およびこれを用いたケーキ用バッタ例文帳に追加

PREMIX COMPOSITION FOR SPONGE CAKE AND BATTER FOR CAKE USING THE SAME - 特許庁

電子レンジ調理に適した冷凍フライ用バッター組成及びそれを用いたフライ例文帳に追加

BATTER COMPOSITION FOR FROZEN FRY SUITABLE FOR BEING COOKED WITH MICROWAVE OVEN AND FRY USING THE SAME - 特許庁

バッター衣及び食品充填から成る食品を形成する自動方法は、バッターを受け入れる複数の調理用開口を有する調理用マトリックスから開始する。例文帳に追加

The automated process to form a food product consisting of a batter shell and a food filling is started with a cooking matrix that includes a plurality of cooking openings to receive the batter. - 特許庁

この発明は、粒状に成型された飼料基材に、各種材料よりなるバッターをコーティングし、このバッターに必要なを付着させたコーティング飼料により目的を達成したのである。例文帳に追加

The coating feed is obtained by coating batter made from various kinds of materials onto the feed base material formed in a granular shape to stick necessary materials to the batter. - 特許庁

先ず、煎餅状1の表面に、粘度が水の粘度の1.1倍以上15倍以下であるバッター2を塗布してバッター層21を形成する。例文帳に追加

First, a batter layer 21 is formed by applying batter 2 whose viscosity is 1.1 times or more and 15 times or less of that of water on the surface of a rice cracker shape matter 1. - 特許庁

25℃における固体脂含量が1〜5%であり、かつ、構成脂肪酸中、炭素数20〜22の飽和脂肪酸を0.3〜4重量%含有するバッター液用油脂組成及びこれを含むバッター液。例文帳に追加

A fatty oil composition for batter liquids, containing fats sold at 25°C in an amount of 1 to 5% and containing 20 to 22C saturated fatty acids in constituting fatty acids in an amount of 0.3 to 4 wt.%, and the batter liquid containing the fatty oil composition. - 特許庁

そのバッターミックスからなるバッターを具材に付着させマイクロ波加熱することを特徴とする揚げ様食品用素材。例文帳に追加

A raw material for a fried food-like food is characterized by making a batter comprising the batter mix adhere to an ingredient material, if necessary, coating the product with bread crumbs containing an oil, and then subjecting the product to a microwave heating treatment. - 特許庁

バッター又はバッターを具材に付着させたものを油ちょうして揚げを製造する製造方法であって、内部まで十分加熱された揚げを焦げを発生させずに短時間で効率よく製造できる製造方法、及びそれにより得られる揚げを提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing fried food comprising frying batter or a material obtained by coating ingredients with batter, and enabling efficient production of fried food heated sufficiently even in its inner part in a short time without getting burned: and to provide fried food obtained by the method. - 特許庁

次に、煎餅状1の表面に、バッター層21を介して、10メッシュ以上40メッシュ以下であるパン粉4を付着する。例文帳に追加

Next, bread crumb 4 of 10 mesh or more and 40 mesh or less is applied to the surface of the rice cracker shape matter 1 via the batter layer 21. - 特許庁

ミックス中に蛋白質20〜50重量%および/またはデキストリン1〜40重量%を含有するバッターミックス。例文帳に追加

This batter mix is such one as to comprise 20-50 wt.% of a protein material and/or 1-40 wt.% of dextrin therein. - 特許庁

口溶けが向上したベーカリー食品、お好み焼き類、または揚げを得ることができるバッターミックスを提供すること。例文帳に追加

To provide a batter mix capable of obtaining bakery food, Okonomiyaki pancakes, or deep-fried food which are improved in meltability in the mouth. - 特許庁

複数のランプよりなるラインの両方の端部側にピッチャー空間Aおよびバッター空間Bを設定し、そのピッチャー空間Aおよびバッター空間Bにて腕、バット等の体を検知する体検知手段を設けている。例文帳に追加

A pitcher's space A and a batter's space B are set on the sides of both end parts of a line comprising a plurality of lamps and an object detection means is provided to detect objects such as arms and bats in the pitcher's space A and the batter's space B. - 特許庁

熱硬化性タンパク質と水と食用油脂とからなるバッター液、及びバッター液の周囲に塗される油分が付与された粉粒状クリスピー食材を衣材として種具材に塗すことにより電子レンジ調理用ノンフライ揚げ様食品とする。例文帳に追加

The non-fried food like fried food for microwave oven cooking is produced by applying a batter liquid comprising thermosetting protein, water and edible oil and fat to an ingredient, and coating the resultant ingredient with granular crispy food material. - 特許庁

油ちょう後の揚げの食感が、歯切れ感に優れ、ソフトで崩壊時の口溶け感が良好で軽い食感の揚げの製造を可能にする揚げバッターを提供する。例文帳に追加

To provide a batter for deep-fried food which enables producing deep-fried food whose texture after frying is excellently crisp, soft and light and which smoothly dissolves in the mouth when the food collapses. - 特許庁

油ちょう後の揚げを長期間冷凍しても、クリスピー感があり、衣の曳きが少なく、口溶けの良好な揚げの製造を可能にするバッターを得ること例文帳に追加

To obtain batter for deep-fried food enabling producing deep fried food having crispy feeling even if frozen for a long period after deep-frying, coating of slight glutinousness and excellent melting feeling in the mouth. - 特許庁

遊技盤14と液晶表示装置32との間のスペースに収納ケース91を設け、この収納ケース91内にバッタ87等の動、或いは植を挿入する。例文帳に追加

A housing case 91 is provided in a space between a game board 14 and a liquid crystal display device 32, and an animal such as a grasshopper 87 or a plant is inserted into the housing case 91. - 特許庁

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。例文帳に追加

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided. - 特許庁

比較的大きな肉片を、でん粉・卵白粉末・粉末状植性蛋白質・増粘多糖類等から成る流動性をもったバッターと共にトレイに充填し、蒸気等の加熱を行うことで加熱済の成型肉を形成し、同成型肉を通常の原料肉と同様の加工処理(例えば、バッター液に浸漬後、油ちょう加熱)に供する。例文帳に追加

The heating finished molding meat is formed by filling up a tray with comparatively large pieces of meat with batter having fluidity and comprising starch, albumen powder, powdery vegetable protein, thickening polysaccharides, etc. and performing steamy heating, and this molding meat is submitted to the same processing (for example, deep frying after being immersed in batter liquid) as normal raw material meat. - 特許庁

ビートファイバー(特に乾燥甜菜パルプ粉砕をエタノールで処理したビートファイバー)を畜肉油揚げ食品の衣、バッター液などに添加する。例文帳に追加

Beet fibers (especially beet fibers obtained by treating dried beet pulp crushed products with ethanol) are added to the clothing, batter liquid or the like of the fried meat food. - 特許庁

加熱膨潤度30以下の澱粉と食用蛋白を含む混合を加熱して澱粉を糊化し、乾燥して得られるものを、フライバッター用粉として用いること。例文帳に追加

The deep-frying batter flour is obtained by heating a mixture which contains starch having a dilatation of30 and edible protein to gelatinize starch, and drying the product. - 特許庁

イオンミリング法等の理的スバッタリングによるエッチング法の使用を極力抑えて形成された磁気抵抗効果素子とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a magnetoresistance effect element which is formed by suppressing as much as possible, the usage of etching method using physical sputtering such as ion milling method or the like, and to provide its manufacturing method. - 特許庁

特に好ましい態様として揚げバッターの固形成分100質量部に対して、DE10〜30の分岐デキストリンを、固形分として5〜90質量部含有するように構成する。例文帳に追加

Particularly as a preferable embodiment, 5-90 pts.mass of DE10-30 branched dextrin are contained as solid ingredients in 100 pts.mass of the solid ingredients of the batter for deep-fried food. - 特許庁

本発明は、粒径が30μmより大きい澱粉粒子を含み、且つ融点が37℃以上の熱可逆性ゲルによってゲル化している水中油型乳化組成を含有するバッター液を焼成した膜状食品である。例文帳に追加

The membrane-like food is obtained by baking a batter liquid which contains an oil-in-water emulsified composition having starch particles each with a particle diameter of more than 30μm and gelatinized by heat-reversible gel at a melting point of37°C. - 特許庁

本発明は、殺菌性または抗菌性質を添加したバッターを食材に付着させた後、パン粉を付着させることを特徴とする、比較的長期間の冷蔵保存ができる、パン粉付き食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing a food with bread crumb preservable in cold storage for a relatively long period of time is characterized in that batter mixed with a bactericidal or antimicrobial substance is attached to a foodstuff and then bread crumb is attached to the batter. - 特許庁

イソチオシアネートまたはイソチオシアネート誘導体、好ましくはアリルイソチオシアネートまたはアリルイソチオシアネート誘導体、および/または、アミノ酸、好ましくは含硫アミノ酸、必要に応じさらに乳化剤、カルシウム剤を配合した揚げバッターミックス、あるいはそれを使用し製造した揚げ例文帳に追加

The batter mix is obtained by mixing an isothiocyanate or an isothiocyanate derivative, preferably allyl isothiocyanate or an allyl isothiocyanate derivative, and/or an amino acid, preferably a sulfur-containing amino acid with an emulsifier and calcium preparations if necessary. - 特許庁

バッターと、ブレダー用ミックス粉との両方について最適な組合せのものを選択することにより、冷凍した揚げを電子レンジや自然解凍などの手段で解凍しても、衣のサクサク感が損なわれないようにした冷凍揚げの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen fried food damaging no crispy feeling of coating even if defrosting the frozen fried food with a microwave oven or a means such as natural defrosting through selecting the most suitable combination of batter and blender mixed powder. - 特許庁

バッターミックスとして用いる場合は、好ましくは、ノンフライ衣材用ミックス全体に対して、小麦粉35〜75質量%、発酵調味料粉末または果実調味料0.05〜1.0質量%、および小麦粉焼成粉砕1〜40質量%を配合する。例文帳に追加

In the case of using as batter mix, the mix is mixed, based on the whole non-fry coating material mix, preferably with 35-75 mass% of the wheat flour, 0.05-1.0 mass% of the fermentation seasoning powder or the fruit seasoning, and 1-40 mass% of the wheat flour baked crushed product. - 特許庁

粘度の低い流動を湯葉で包み、これをバッター溶液に漬けフライすることにより、包餡食品の製造時に内材が漏出することを抑制することが可能となり、ジューシーな具材を内材とする包餡製品を効率よく得られることを見出した。例文帳に追加

The jam-like material-wrapped food including the juicy ingredient material as the inner material can be efficiently obtained by wrapping the fluid having the low viscosity with dried bean curds, dipping the wrapped product in a batter solution, and deep-frying the product to prevent the inner material from leaking out at the production of the jam-like material-wrapped food. - 特許庁

食品添加であるベタインを油揚げ食品の材料や衣、バッター液などに添加することで、簡便にその食感や風味の改善(例えば、冷凍工程を経た畜肉油揚げ食品のジューシー感の保持や獣臭さの除去など)をできる。例文帳に追加

The texture and flavor of the fried food can simply be improved (for example, the juicy texture maintenance, animal smell removal or the like of a fried meat food passing through the freezing process) by adding a food additive, betaine, to the material, coating, batter liquid or the like for a fried food. - 特許庁

食用油脂100重量部に対し、少なくとも一種のグリセリン脂肪酸エステル及び少なくとも一種のプロピレングリコール脂肪酸エステルをそれぞれ0.1〜10重量部含み、及び油脂組成の0℃における固体脂含量が10〜30%であり、20℃における固体脂含量が10〜25%であることを特徴とする、バッター用油脂組成例文帳に追加

This oil and fat composition for the batter comprises 0.1-10 pts.wt. each of at least one kind of a glycerol ester of a fatty acid and at least one kind of a propylene glycol ester of the fatty acid and has 10-30% of solid fat content of the oil and fat composition at 0°C and further 10-25% solid fat content thereof at 20°C. - 特許庁

例文

(A)ショ糖脂肪酸エステル、モノグリセリン脂肪酸モノエステル、有機酸モノグリセリド、及びレシチンからなる群より選ばれる1種以上からなる乳化剤、及び(B)蛋白分解、及び糖類からなる群より選ばれる1種以上からなる賦形剤を混合してなる分散液を噴霧乾燥することによって得られてなるバッター改質剤。例文帳に追加

This batter modifier is obtained by spray-drying a dispersion made by mixing (A) an emulsifier comprising at least one kind selected from the group consisting of sucrose fatty acid esters, monoglycerol fatty acids monoester, organic acid monoglycerides and lecithin with (B) a vehicle comprising at least one kind selected from the group consisting of protein decomposition products and saccharides. - 特許庁

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