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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > フレーバ成分に関連した英語例文

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フレーバ成分の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 60



例文

脂肪減少フレーバ成分は、生物由来の脱脂されていないチーズフレーバ成分から脂肪を抽出することによって生成する。例文帳に追加

The fat-reduced flavor components are produced by extraction of fat from full-fat biogenerated cheese flavor components. - 特許庁

前記フレーバーカプセルは、微生物、包囲しているマトリックス成分及び主に微生物内部に存在する少なくとも1つのフレーバーを含んでなる。例文帳に追加

The flavor capsule comprises a microorganism, a surrounding matrix component and at least one flavor which is mainly present in the microorganism. - 特許庁

シトラスフレーバーの主要香気成分である、シトラールの劣化臭抑制剤、並びに劣化臭の抑制されたシトラスフレーバーを提供する。例文帳に追加

To provide an agent for suppressing the degradation smell of citral which is a main flavor component of citrus flavor and provide a citrus flavor having suppressed degradation smell. - 特許庁

望ましいフレーバー特性を有する非常に異なるチーズを調製するために使用することができる安定化されたチーズフレーバーシステムであって、1つまたは2つ以上のフレーバ成分中でそのフレーバーの発生を促進させることができる一方で、フレーバーシステムが腐敗性または病原性微生物の内部増殖に対して安定化されているチーズフレーバーシステムを提供すること。例文帳に追加

To provide a stabilized cheese flavoring system which can be used to prepare very different cheeses having desired flavor profiles, wherein the flavoring system is stabilized against putrefaction or internal growth of pathogenic microorganisms therein, while flavor development thereof can be accelerated in one or more of its flavor components thereof. - 特許庁

例文

したがって、フレーバーを失わずに微生物安定性を改善しながら、本発明のフレーバーシステムの1つまたは2以上のフレーバ成分の生成時間を有意に減少させることができる。例文帳に追加

Therefore, production times can be significantly reduced for one or more of the flavor components of the favoring system without loss of flavor and while improving its microbial stability. - 特許庁


例文

バイオ生成フレーバ成分を含むフレッシュチーズ製品および製造方法例文帳に追加

FRESH CHEESE PRODUCT CONTAINING BIO-GENERATED FLAVOR INGREDIENT AND METHOD FOR PRODUCTION - 特許庁

ニゲロオリゴ糖を有効成分として含有することを特徴とする飲食品のフレーバー増強剤。例文帳に追加

This flavor promoter for the food and the drink includes a nigero oligosaccharide as an active ingredient. - 特許庁

あるいは、減少量の脂肪を有する生物由来のナチュラルチーズフレーバ成分を生成する。例文帳に追加

Alternatively, natural biogenerated cheese flavor components are produced with reduced amount of fat. - 特許庁

一つの実施形態において、1つまたは2以上のそのフレーバ成分、および少なくともそのイオウ−チェダー成分におけるフレーバーの発生に必要な発酵時間を促進する発酵プロセスの一部として、バクテリオシン源の添加によって安定化されたフレーバーシステムが得られる。例文帳に追加

The stabilized flavoring system is obtained by addition of a bacteriocin source as a part of fermentation process that accelerates the fermentation time needed for flavor development in one or more of its flavor components, and in at least a sulfur-cheddary component thereof in one embodiment. - 特許庁

例文

柑橘系フレーバー、特にその主要香気成分であるシトラールから、オフフレーバーの原因物質であるp−メチルアセトフェノンの生成を抑制することができ、香味劣化の抑制された柑橘系フレーバー組成物および該組成物を含有する飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a citrus flavor composition with less flavor deterioration, capable of suppressing producing p-methylacetophenone to be a source of off- flavor from the citrus flavor, and to provide food/drink containing the composition. - 特許庁

例文

活性成分として式(I)の化合物を含有している付香された物品又はフレーバリングされた物品又は付香組成物又はフレーバリング組成物。例文帳に追加

To provide a smelled article, flavored article, smelled composition or flavored composition containing a compound of formula (I) as an active ingredient. - 特許庁

4−エトキシ−2−メチル2−ブタンチオールを有効成分として含有することを特徴とする茶系フレーバー。例文帳に追加

This tea flavor contains 4-ethoxy-2-methyl2-butanethiol as an active ingredient. - 特許庁

食品である植物から抽出された消臭成分を含有し、さらに該食品原料のフレーバーが賦香された冷蔵庫消臭剤。例文帳に追加

The refrigerator deodorant contains deodorant components extracted from plant food and is aromatized with the flavor of the raw material of the food. - 特許庁

光誘導によるオフフレーバーの発生のない牛乳又は乳成分を含有する飲料、食品又は還元乳及びその製造方法例文帳に追加

DRINK, FOOD OR RECONSTITUTED MILK CONTAINING COW MILK OR MILK CONSTITUENT GENERATING NO LIGHT-TRIGGERED OFF- FLAVOR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

回収用フレーバーは、果汁、コーヒーまたは茶抽出物等を濃縮する際に回収される香気成分である。例文帳に追加

The recovered flavor is a flavor ingredient recovered when a juice, coffee, tea extract, or the like, is concentrated. - 特許庁

少なくとも1つ以上の香気性調合フレーバーからなる誘引成分を担持体に保持し、食餌の代用物として使用する。例文帳に追加

An attractant ingredient comprising at least one or more fragrant compound flavors is held on a support and used as the substitute for the bait. - 特許庁

付香成分もしくはフレーバリング成分及び担持材料に加えて防火剤を含有している付香マイクロカプセルもしくはフレーバリングマイクロカプセルは、それらの製造の間に熱気中に懸濁される場合に、低下した激しさの爆発を受けることを証明した。例文帳に追加

The perfuming or flavoring microcapsules include a fireproofing agent in addition to a perfuming or flavoring ingredient and a carrier material, so that the microcapsules undergo an explosion of reduced intensity when suspended in hot air during their preparation. - 特許庁

主要成分としてエチルアセテート、エチルブチレート、アミルアセテート、アミルブチレートの少なくとも2成分以上を含有する発散性のソフトフルーツ系フレーバーでゴキブリ用喫食誘起性誘引剤を構成する。例文帳に追加

This eating inducing attractant for cockroach is constituted of a diverging soft fruit-based flavor containing two or more components of ethyl acetate, ethyl butyrate, amyl acetate and amyl butyrate as main components. - 特許庁

この方法から製造された発酵食品は、チーズホエー本来の成分及び発酵菌体成分を含有することのみならず、フレーバーを保持できる。例文帳に追加

The fermented food produced by the method not only contains the original ingredients of cheese whey and fermenter components but also can retain the flavor. - 特許庁

水蒸気蒸留法により植物性素材から香気成分を溜出させて得られた溜出液を気液向流接触蒸留法に供し、そこで得られる香気成分を回収することにより、ナチュラルフレーバーを調製する。例文帳に追加

The natural flavor is prepared by offering a distilled liquid obtained by distilling a flavor component from a vegetable material by a steam distilling method to a gas-liquid countercurrent contact distilling method, and collecting the flavor component obtained therein. - 特許庁

無煙タバコを使用したときに口腔内で放出されたタバコ官能特性成分と付加的なフレーバ成分に付随して満足感の得られる、タバコ組成物ならびにその使用および製造の方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing tobacco compositions capable of obtaining satisfaction accompanied with a tobacco sensual specific component and an additional flavor component released in a mouth when using a smokeless tobacco, and to provide use and a manufacturing method thereof. - 特許庁

焙煎したコーヒー豆を水蒸気と接触させてコーヒー豆中の香気成分を水蒸気中に抽出する工程と、該水蒸気を冷却により凝縮して香気成分を含む凝縮液を入手する工程と、入手した凝縮液をグリセリン脂肪酸エステルにより再抽出する工程とからなるコーヒーフレーバーの製造方法、並びに該製造方法により製造されたコーヒーフレーバー、および該コーヒーフレーバーを含有してなる食品および飲料。例文帳に追加

The production method for the coffee flavor comprises a process of bringing roasted coffee beans into contact with water vapor to extract in water vapor flavor components of the coffee beans, a process of obtaining condensate containing the flavor components through condensing the water vapor by cooling, and a process of re-extracting the obtained condensate with fatty acid ester of glycerol, preferably triacetin (glyceryl triacetate). - 特許庁

また、高温殺菌の際に生じるレトルト臭をカバーする目的で添加されたり、乳成分のミルク感を向上させるため補助的にミルクフレーバーが使用される場合もある。例文帳に追加

Flavoring agents are sometimes added to cover retort odor generated during high-temperature pasteurization and milk-flavor agents are supplementally used to improve the taste of the milk constituents.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

果汁に、果汁中の糖分を分解するが、果汁の香気成分は分解しない酵母を作用させてから逆浸透膜で濃縮し、フレーバー調製物を得る。例文帳に追加

A flavor preparation is obtained by making yeast that decomposes a sugar component fruit juice but not a flavor component in it, act on the fruit juice followed by being concentrated with a reverse osmosis membrane. - 特許庁

内分岐環状構造部分と外分岐構造部分とを有し、重合度が50以上であるグルカンを有効成分として含有させることにより、フレーバー増強剤を得る。例文帳に追加

The flavor enhance contains an internally branched cyclic structural segment, an externally branched cyclic structural segment and a glucan having50 polymerization degree as active ingredients. - 特許庁

アルコール飲料中のフレーバー香気成分が吸着し難く、亜硫酸塩を含むアルコール飲料に対する耐蝕性に優れ、加工性に優れた塗膜を形成し得る水性塗料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an aqueous coating composition forming a coating film which hardly adsorbs flavoring components in an alcoholic drink and exhibits excellent corrosion resistance against alcoholic drinks containing a sulfite salt and excellent processability. - 特許庁

本発明は、アルコール飲料中のフレーバ成分が吸着し難い塗膜を形成し、更にはメタ重亜硫酸カリウムを含むアルコール飲料に対しても耐性を有する水性塗料組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a water-based coating composition which can form coating films hardly adsorbing flavor ingredients in alcoholic drinks and further has resistance to the alcoholic drinks containing potassium metabisulfite. - 特許庁

未粉砕状態の焙煎コーヒー豆から、簡便な方法によりコーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing coffee flavor of a high potency by collecting a flavor component of excellent flavor-tone inherently provided in coffee beans by simple means from unground roasted coffee beans. - 特許庁

卵のプロテアーゼ及びホスホリパーゼによる酵素分解物に、糖を添加し加熱処理して得られる反応生成物を有効成分として含有する卵フレーバー。例文帳に追加

This egg flavor comprises a reaction product as an active ingredient, which is obtained by treating an enzyme decomposition product with an egg protease or phosphorylase with a saccharide. - 特許庁

酵母エキス中の不要成分を低減させる方法、特に褐変やオフフレーバー生成に関与するチアミンの含有量を低減させる方法、及び当該方法により改質された酵母エキスの提供。例文帳に追加

To provide a method for modifying yeast extract by which unnecessary components in yeast extract are reduced, particularly the content of thiamine having a role in browning or off-flavor generation is reduced; and to provide yeast extract modified by the method. - 特許庁

未粉砕の焙煎されたコーヒー豆から、簡便な方法により、焙煎コーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing coffee flavor which collects flavor components of an excellent fragrance tone originally contained in roasted coffee beans from ungrounded roasted coffee beans by a simple method, which are of high titer. - 特許庁

ポリ乳酸フィルムの内面に、色素、調味料、フレーバーの少なくとも一種を有効成分とする食品用素材層を形成した、ポリ乳酸を用いた食品用素材転写用シートである。例文帳に追加

This sheet for transcribing food materials using polylactic acid is obtained by forming a food material layer comprising at least one kind of coloring matter, seasoning and flavor as an active ingredient on the inner surface of a polylactic acid film. - 特許庁

飲み物、乳アナログ製品等のような食品に大豆由来の材料を用いると妨げとなる色およびフレーバーの原因成分を大豆由来の材料中から除去すること。例文帳に追加

To provide a method for removing components causative of color and flavor from a soybean-derived material, which components become hindrances when using the soybean-derived material for beverage and food such as milk analog products. - 特許庁

栄養補助食品中に含まれてもよい他の成分には、高ORAC値の酸化防止剤、ミネラル、コショウ抽出物、フレーバー剤、着色剤及び保存剤が含まれる。例文帳に追加

Other ingredients that can be included in the dietary supplement include high-ORAC-value antioxidants, minerals, pepper extract, flavoring agents, coloring agents, and preservatives. - 特許庁

果汁あるいは果実の搾り粕から、香気成分を十分な量(濃度)で含み、食品など種々の製品の香り付けに有用なフレーバー調製物を効率良く製造することができる方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method capable of producing a flavor preparation useful for giving flavor to various products such as food containing a sufficient amount (concentration) of a flavor component from a strained lees of fruit juice or fruit. - 特許庁

茶葉類より、例えば通常の水抽出法、水蒸気蒸留法、減圧蒸留法、溶剤抽出法等のような周知の方法で抽出されたフレーバ成分を脂肪酸組成の60%以上100%以下が、炭素数6以上10以下の油脂に移行させ、相分離によって茶類フレーバーを含んだ油脂を回収する。例文帳に追加

The objective method for producing tea flavor comprises shifting a flavor component extracted from tea leaves by a known method such as a regular water extracting method, steam distillation technique, distillation under reduced pressure and solvent extraction process to oil and fat with 60-100% of the fatty acids composed of 6-10C fatty acids and collecting the oil and fat containing tea flavor through phase separation. - 特許庁

コーヒーフレーバー組成物の素材として、(A)天然香料類、(B)アルコール類、(C)アルデヒド類およびアセタール類、(D)ケトン類およびケタール類、(E)フラン類、(F)フェノール類、(G)カルボン酸類、(H)エステル類、(I)ラクトン類、(J)含窒素化合物類及び(K)含硫化合物類からなる少なくとも1種以上の香料を有効成分とする香気・香味に優れたコーヒーフレーバー組成物およびそれを含有する飲食品類を調製する。例文帳に追加

The food and drink containing the composition is prepared. - 特許庁

主要成分としてエチルアセテート、エチルブチレート、アミルアセテート、アミルブチレートの少なくとも2成分以上を含有する発散性のソフトフルーツ系フレーバーからなるゴキブリ用喫食誘起性誘引剤を容器側に付与する。例文帳に追加

This method for using the eating-inducing attractant for cockroaches is characterized by imparting to a container the eating-inducing attractant which is used for cockroaches and contains an evaporating soft fruit-based flavor comprising at least two of ethyl acetate, ethyl butyrate, amyl acetate, and amyl butyrate as main ingredients. - 特許庁

ホップ成分を添加した麦汁から調製されるビール様麦芽飲料において、発酵によらず、麦芽飲料のオフフレーバーを低減し、ホップ由来異臭を抑制し、かつ、ホップ香気成分を保持したビール様風味のアルコールゼロの麦芽飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide an alcohol-free beer-like flavored malt beverage decreased in off-flavor of malt beverage without fermenting, suppressed in nasty smell derived from hop, and retaining hop flavor component, in beer-like malt beverage prepared from wort added with hop component. - 特許庁

本発明のフレーバー及びフレグランス組成物は、(R)−4−(2,6,6−トリメチル−2−シクロヘキセン−1−イル)−3−ブテン−2−オン及び(S)−4−(2,6,6−トリメチル−2−シクロヘキセン−1−イル)−3−ブテン−2−オンから選ばれる成分を有効成分として含有されていることを特徴とするものである。例文帳に追加

This flavor and fragrance composition comprises a component selected from (R)-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one and (S)-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one as an active ingredient. - 特許庁

コールドプレスオイルから含水アルコール溶媒で抽出処理して得られたエッセンス成分に、コールドプレスオイルの高沸点部から得られたクマリン類縁体高濃度画分からなる劣化防止成分を添加配合し、劣化されにくい水溶性シトラス系フレーバーを調製する。例文帳に追加

This water-soluble citrus-based flavor hard to deteriorate is obtained by admixing an essence ingredient obtained by extraction from a cold press oil using a hydrous alcohol solvent with an anti-deteriorating ingredient comprising a coumarin analogue-rich fraction produced from the high-boiling fraction of the cold press oil. - 特許庁

牛乳又は乳成分を含む飲料又は食品を、140℃で30〜120秒間叉はこれと同等の加熱処理条件で加熱処理することを特徴とした光誘導によるオフフレーバーの発生のない牛乳又は乳成分を含有した飲料又は食品である。例文帳に追加

This drink or food containing cow milk or a milk constituent generating no light-triggered off-flavor is characterized by being obtained through subjecting a drink or a food containing cow milk or a milk constituent to a heat treatment at 140°C for 30-120 s or under a heat treatment condition equivalent to the above condition. - 特許庁

コールドプレスオイルの低沸点部から得られたアロマ成分に、コールドプレスオイルの高沸点部から得られたクマリン類縁体高濃度画分からなる劣化防止成分を添加配合し、安定性に優れた油溶性シトラス系フレーバーを調製する。例文帳に追加

This oil-soluble citrus-based flavor excellent in stability is prepared by admixing an aroma ingredient produced from the low-boiling fraction of a cold press oil with an anti-deteriorating ingredient comprising a coumarin analogue-rich fraction produced from the high-boiling fraction of the cold press oil. - 特許庁

ペット用飲料水は、ミルクの香りを有する香料(ミルクフレーバー)と、低カロリーの甘味料と、ペットの健康に有用なビタミン類、ミネラル等の成分と、白色度及び懸濁安定性の向上のための白濁化剤(ミルククラウディー剤)とを含む。例文帳に追加

This drinking water for pets contains a flavor of milk (milk flavor), a low-calorie sweetener, ingredients useful for the health of pets such as vitamins or minerals, and a clouding agent (milk-cloudy agent) for improving whiteness degree and suspension stability. - 特許庁

焙煎されたコーヒー豆を粉砕することなく、水及び/または有機溶媒を散布した後、水蒸気蒸留処理に供して留出される香気成分を回収することにより、コーヒーの香ばしい香気を有して力価の強いコーヒーフレーバーが得られる。例文帳に追加

Coffee flavor with strong titer which has favorable fragrance of coffee can be obtained by collecting flavor components extracted through the steam distillation treatment after scattering water and/or an organic solvent without grinding roasted beans. - 特許庁

水蒸気蒸留による茶類の素材から香気成分を溜出させて得る方法において、この茶類素材を水蒸気と接触させる際に、当該水蒸気がアルカリ性の水溶液から発生したものを使用することによって、高力価の茶類フレーバーを調製する。例文帳に追加

In the method for distilling and obtaining a flavor component from a material of teas by steam distillation, when the material of teas is contacted with steam, a tea flavor having a high titer is prepared by using steam generated from an aqueous alkali solution as the steam. - 特許庁

L−アスパラギン酸ナトリウムとL−グルタミン酸又はそのナトリウム塩のモル比が1.0:0.0〜0.25:0.75であるアミノ酸類と、砂糖との配合物を加熱し、ピラジン類を含有する香気成分を生成させるフレーバー組成物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the flavor composition is characterized by heating a composition comprising amino acids containing sodium L-aspartate and L-glutamic acid or a salt thereof in a molar ratio of 1.0:0.0 to 0.25:0.75, and sugar to produce aroma ingredients containing a pyrazine compound. - 特許庁

パンの製造用のパンのドウに適用することができ、50重量%より多くの植物性脂肪と最大5重量%のカプセル封入された両親媒性フレーバーを含んでなり、一方、多数の任意の成分も存在させることができるショートニング。例文帳に追加

This shortening contains >50 wt.% of vegetable fat and oil and ≤5 wt.% of encapsulated amphipathic flavor, and also allows a lot of desired ingredients to be included, and is usable as dough for baking bread. - 特許庁

魚節エキスに、酵母エキス、動植物蛋白分解物、香料および魚節分画香気成分から選ばれる香気・香味付与乃至改良剤の1種以上を配合させることにより、本発明の魚節フレーバー組成物を容易に調製することができ、上記課題を解決することができる。例文帳に追加

The dried-fish flavor composition is obtained by incorporating one or more kinds of aroma, aroma imparting agent and aroma improving agent selected from the group consisting of dried fish extracts, yeast extracts. - 特許庁

例文

缶内面用塗料として食品衛生性に優れ、加工性、耐食性、特にアルコールを含む飲料に対する耐食性に優れ、フレーバ成分の収着量が少なくBPA溶出量も低い缶被覆用水性樹脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an aqueous resin composition for coating cans that has excellent food hygienic properties as a coating for can inner surface, excellent corrosion resistance, particularly having excellent corrosion resistance to alcohol-containing beverages with reduced sorption of flavor components and lowered elution of BPA (bisphenol A). - 特許庁

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