意味 | 例文 (999件) |
乳用型の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 1000件
製菓用油中水型乳化油脂組成物とその製造方法例文帳に追加
WATER-IN OIL TYPE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR CONFECTIONERY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
層状小麦粉膨化食品用可塑性油中水型乳化物例文帳に追加
PLASTIC W/O EMULSION FOR LAYERED PUFFED WHEAT FLOUR FOOD PRODUCT - 特許庁
使用性、安定性に優れた油中水型乳化化粧料を提供する。例文帳に追加
To provide a water-in-oil type cosmetics excellent in usability and stability. - 特許庁
水中油型乳化組成物及び該組成物を用いた皮膚化粧料例文帳に追加
OIL IN WATER TYPE EMULSION COMPOSITION AND SKIN COSMETICS CONTAINING THE SAME - 特許庁
油中水型乳化剤組成物及び該組成物を用いた油中水型乳化組成物並びに化粧料例文帳に追加
WATER-IN-OIL TYPE EMULSIFIER COMPOSITION AND WATER-IN-OIL TYPE EMULSION COMPOSITION USING THE COMPOSITION, AND COSMETIC - 特許庁
回転型乳化機とは別種の高圧吐出型乳化機を用いて、迅速且つ容易にロジン系化合物を水性エマルジョン化する。例文帳に追加
To quickly and easily emulsify a rosin type compound to be an aqueous emulsion using a high pressure jetting type emulsifying apparatus which is a different type of a rotary type emulsifying apparatus. - 特許庁
成型ポテトチップス用乳化剤製剤及びそれを用いた成型ポテトチップスの製造方法例文帳に追加
EMULSIFIER FORMULATION FOR MOLDED POTATO CHIPS, AND METHOD FOR PRODUCING MOLDED POTATO CHIPS USING THE SAME - 特許庁
乳脂を50重量%以上含有する原料油脂を用いた水中油型乳化物を調製するにあたり、乳化剤として乳由来フォスファチジルコリン(PC)を使用する。例文帳に追加
When preparing the oil-in-water type emulsion using the raw material oil and fat containing ≥50 wt.% milk fat, phosphatidylcholine (PC) derived from milk is used as an emulsifying agent. - 特許庁
レトルト処理等の加圧加熱処理後でも乳化安定性に優れ、舌触りと乳風味の良好な加工食品を得ることができる、乳風味を付与するために使用される水中油型乳化物を得ること。例文帳に追加
To obtain an oil-in-water emulsion excellent in an emulsion stability even after an autoclaving treatment such as retort processing, able to obtain a processed food product with excellent feeling on the tongue and a milk flavor, and used to impart the milk flavor. - 特許庁
乳化安定性と使用感に優れ、しかも、優れた温感付与効果を有する、乳化型外用組成物を提供すること。例文帳に追加
To obtain an emulsification type external composition excellent in emulsification stability and feelings upon use and having excellent warm sensation-imparting effect. - 特許庁
本発明の食品用防カビ剤は、食用油脂、エタノールおよび乳化剤を含有するW/O型乳化物からなる。例文帳に追加
This food fungicide contains a W/O type emulsified product containing edible oil and fat, ethanol, and an emulsifier. - 特許庁
本発明の食品用防カビ剤は、食用油脂、醸造酢および乳化剤を含有するW/O型乳化物からなる。例文帳に追加
The food fungicide contains a W/O type emulsion containing edible oil and fat, brewed vinegar and an emulsifying agent. - 特許庁
高粘性液体用気泡分散乳化装置及びそれを用いた気泡入り水中油型乳化食品の製造方法例文帳に追加
AIR BUBBLE-DISPERSED EMULSIFICATION DEVICE FOR HIGHLY VISCOUS LIQUID AND METHOD OF MANUFACTURING AIR BUBBLE-DISPERSED OIL-IN-WATER TYPE EMULSIFIED FOOD USING THIS DEVICE - 特許庁
みずみずしくさっぱりとした使用感を有し、かつ良好な乳化状態を呈する高内水相型油中水型乳化組成物およびこれを用いた乳化化粧料を提供する。例文帳に追加
To provide a high internal water phase type water-in-oil type emulsion composition which has a fresh and simple touch and exhibits a good emulsion state, and to provide an emulsion cosmetic using the same. - 特許庁
口溶けの良さと耐熱保形性の良さを両立させ、かつ良好なホイップ物性と乳化安定性を有する起泡性水中油型乳化脂及び該起泡性水中油型乳化脂を得るための起泡性水中油型乳化脂用油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To obtain a foamable oil-in-water emulsified fat causing good meltability in the mouth and heat-resistant shape retainability compatible with each other, and also having excellent whippability and emulsion stability, and to obtain an oil and fat composition for obtaining the above foamable oil-in- water emulsified fat. - 特許庁
水中油型乳化組成物を調合する際に、乳化剤とは別に、口どけ改良剤としてリゾレシチンを用いる。例文帳に追加
The oil-in-water emulsified composition is obtained by using lysolecithin as a meltability improver in addition to an emulsifier when prepared. - 特許庁
特定の不飽和単量体を、特定の反応性乳化剤の存在下で乳化重合することで得られるエマルジョン型製紙用表面サイズ剤。例文帳に追加
The emulsion sizing agent for papermaking is obtained by carrying out emulsion polymerization of specific unsaturated monomers in the presence of a specified reactive emulsifying agent. - 特許庁
ポリグリセリンヒドロキシステアリン酸エステルを乳化剤として用い、油中水中油型の多相乳化化粧料とする。例文帳に追加
This oil-in-water-in-oil type multiphase emulsified cosmetic is obtained by using a polyglycerol hydroxystearic ester as an emulsifying agent. - 特許庁
哺乳動物給餌用乳中のアスコルビン酸濃度を、簡便かつ迅速に定量する小型の装置を提供する。例文帳に追加
To provide a small apparatus which simply and promptly quantitates ascorbic acid concentration in milk for feeding mammals. - 特許庁
安全性、乳化性、保存安定性、使用感の全てにおいて満足するO/W型乳化組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an O/W-type emulsified composition satisfying all of safety, emulsifiability, preservation stability and feeling when applied. - 特許庁
食肉加工用水中油滴型乳化液、該乳化液を注入した食肉加工製品及びその製造方法例文帳に追加
OIL-IN-WATER DROP TYPE EMULSIFIED LIQUID FOR PROCESSING MEAT, PROCESSED MEAT PRODUCT IN WHICH THE EMULSIFIED LIQUID IS INJECTED AND ITS PRODUCTION - 特許庁
ふにゃふにゃで脂肪の多い乳幼児特有の足の構造を考慮した乳幼児用靴の足型を提供する。例文帳に追加
To provide a foot model for the baby shoes considering the structure of the feet proper for the babies who are limply with much fat. - 特許庁
長期保存安定性に優れ、浴湯への投入時の乳化分散性の良好な自己乳化型浴用剤を提供する。例文帳に追加
To provide a self-emulsifiable bath agent composition which excels in long-term storage stability and has good emulsion dispersibility when introduced into bath hot water. - 特許庁
実質的に界面活性剤を含有しなくてもよい、乳化安定性に優れ、使用感の良い水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsion composition having excellent emulsion stability and a good feeling of use without the need of substantially containing a surfactant. - 特許庁
哺乳類細胞を用いて魚類GTHタンパク質を発現させることにより、哺乳類型糖鎖が付加された魚類GTHタンパク質を得た。例文帳に追加
The fish GTH protein to which the mammalian sugar chain is added is obtained by expressing the fish GTH protein by using a mammal cell. - 特許庁
乳化剤を含有しなくても、経時安定性やみずみずしい使用感に優れる水中油型乳化組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsified composition which is excellent in temporal stability or fresh feeling of use even if not containing an emulsifier. - 特許庁
べたつきがなく、みずみずしさ及びなめらかな使用感を有し、且つ乳化安定性に優れた水中油型乳化化粧料を提供する。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsified cosmetic having no-sticky, fresh and smooth feeling of use, and excellent in emulsion stability. - 特許庁
シリコン油を含有するO/W/O型乳化化粧料において、使用時の感触と乳化安定性に優れた化粧料を提供する事。例文帳に追加
To obtain a cosmetic excellent in feeling at the time of using and in stability of emulsion in an O/W/O type emulsion cosmetic containing a silicone oil. - 特許庁
油中水型乳化組成物において、乳化安定性および離油安定性を改善し、さらに、良好な使用感を得る。例文帳に追加
To improve emulsion stability and stability against oil separation in a water-in-oil type emulsion composition and further obtain a good use feeling. - 特許庁
乳化物の経時安定性が良好で、使用感に優れ、皮膚上での残留性の高い水中油型乳化化粧料を提供する。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsified cosmetic having good stability of an emulsion with time, an excellent feeling of use and high residual properties on the skin. - 特許庁
乳化安定性、特に極性油性成分を配合した場合の乳化安定性に優れた油中水型皮膚外用組成物を提供する。例文帳に追加
To obtain a water-in-oil type skin care composition for external use excellent in emulsion stability, especially the emulsion stability when a polar oil component is added. - 特許庁
粉体の分散安定性、乳化安定性及び使用感に優れた水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsion composition having excellent dispersion stability, emulsion stability of powder and feeling of use. - 特許庁
油成分と水成分とがウォーターインオイル型で乳化した乳化ゲルと、有機系若しくは無機系の粘土用主成分とを少なくとも含有する乳化型粘土である。例文帳に追加
This emulsification type clay contains at least an emulsifying gel emulsified with an oil component and a water component in a water-in-oil type and a main component for the clay of the organic or inorganic system. - 特許庁
シリコーン油と微粒子粉体を含有する油中水型乳化化粧料において、べたつかず、軽い使用感を発揮するとともに、乳化安定性を兼ね備えた油中水型乳化化粧料を提供す。例文帳に追加
To provide a water in oil type emulsion cosmetic containing silicone oil and a fine particle powdery material, without being sticky, exhibiting a light use feeling and also being equipped with emulsion stability jointly. - 特許庁
食品添加物を使用せずに高度に安定した乳化状態を維持できる水中油滴型乳化魚油を提供すること、および食品添加物の他、卵黄や全卵をも使用しないで安定した乳化状態を維持できる水中油滴型乳化魚油を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide oil in water drop-type emulsified fish oil where a highly stable emulsified state can be maintained without using any food additives, or without using any egg yolk or whole egg as well as food additives. - 特許庁
さらに、保湿日焼け止めの効果を同時に有し、ゲル型、水包油型乳化型または油包水型乳化型の形式で基礎化粧品、メーキャップ化粧品または外用剤の有効成分とすることができる。例文帳に追加
Further, the extract has moisturizing anti-suntan effect simultaneously, thus enabling serving as an active ingredient for basic cosmetics, makeup cosmetics or agents for external use in the form of gel type, water-including-oil emulsified type or oil-including-water emulsified type. - 特許庁
製菓用水中油型乳化組成物及びそれを用いるケーキの製造方法例文帳に追加
OIL-IN-WATER TYPE EMULSION COMPOSITION FOR CONFECTIONERY AND PRODUCTION OF CAKE USING THE SAME - 特許庁
製菓用水中油型乳化組成物及びそれを用いたケーキの製造方法例文帳に追加
OIL IN WATER-TYPE EMULSION COMPOSITION FOR CONFECTIONERY AND METHOD FOR MANUFACTURING CAKE BY USING THE SAME - 特許庁
ロールイン用可塑性油中水型乳化物およびこれを用いたペーストリー食品例文帳に追加
ROLL-IN PLASTIC WATER-IN-OIL EMULSION, AND PASTRY FOOD PRODUCT USING THE SAME - 特許庁
昇華型転写受像体用ポリ乳酸樹脂及びそれを用いた受像体例文帳に追加
POLYLACTIC ACID RESIN FOR SUBLIMABLE TRANSFER IMAGE-RECEIVING BODY, AND IMAGE-RECEIVING BODY USING THE SAME - 特許庁
スポンジ生地添加用油中水型乳化物およびこれを用いるスポンジ生地の製造法例文帳に追加
WATER-IN-OIL EMULSIFIED PRODUCT FOR ADDITION TO SPONGE DOUGH, AND SPONGE DOUGH PRODUCING METHOD USING THE SAME - 特許庁
乳房用画像撮影及び治療装置(乳房専用CT)のX線断面画像を利用して乳房中の患部にX線を照射する小型で操作の容易な乳房専用のX線治療機能付き断層画像撮影装置を提供する。例文帳に追加
To provide a compact and easy-to-operate mammo-only tomographic apparatus with an X-ray treatment function which irradiates an affected part in a mamma with X-rays using an X-ray cross-sectional image of a mammography and treatment apparatus (mammo-only CT). - 特許庁
酸性水中油型乳化食品の水相原料又は該水相原料を使用した予備乳化物を加熱殺菌した後、次いで仕上げ乳化して得られる、高粘度で耐熱性に優れた酸性水中油型乳化食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing acidic oil-in-water emulsified food having high viscosity and excellent in heat resistance, obtained by heat sterilizing a water phase raw material of the acidic oil-in-water emulsified food or a preliminarily emulsified product using the water phase raw material, followed by performing finishing emulsification. - 特許庁
該ベニコウジ色素製剤は、ベニコウジ色素を含有する水相と、上記乳化剤および食用油脂を含有する油相とを乳化して油中水型乳化組成物を得る工程と、該油中水型乳化組成物を減圧乾燥する工程とを含む製造方法により製造することができる。例文帳に追加
The monascus pigment agent is produced by a production method including: a step for emulsifying a water phase containing the monascus pigment, and an oil phase containing the emulsifier and the edible oil and fat to obtain a water-in-oil emulsified composition; and a step for drying the water-in-oil emulsified composition under reduced pressure. - 特許庁
水相原料と油相原料とが乳化されてなる水中油型乳化組成物において、乳化剤としてホスファターゼ処理後低分子物質が除かれた卵黄を用いることを特徴とする水中油型乳化組成物。例文帳に追加
This oil-in-water type emulsified composition is characterized in that an egg yolk freed of a low-molecular substance after treating with a phosphatase is used as an emulsifying agent in the oil-in-water type emulsified composition prepared by emulsifying a raw material for an aqueous phase and a raw material for an oily phase. - 特許庁
本発明は、油相と水相とが乳化されてなる、マヨネーズやドレッシング類などの水中油型乳化食品において、乳化剤として、少なくともリゾ化卵黄より分離されたプラズマ画分と卵白とを用いることを特徴とする水中油型乳化食品を提供するものである。例文帳に追加
The oil-in-water type emulsified food such as mayonnaise or dressing is obtained by emulsifying an oil phase and a water phase and uses at least a plasma fraction separated from a treated yolk obtained by hydrolyzing a yolk with phospholipase A2 and isolating a fatty acid at 2 positions of phospholipid, and albumen as an emulsifying agent. - 特許庁
少ない乳化剤量でさっぱりとした使用感を有し、外観が半透明乃至透明で、保存安定性に優れるO/W型シリコーン乳化物、及び、安定で微細な乳化粒子を効率的に形成可能なO/W型シリコーン乳化物の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for manufacturing an O/W silicone emulsion giving a refreshing feeling of use with a small amount of an emulsifier, having translucent or transparent external appearances and excellent in preservation stability and a method for manufacturing an O/W silicone emulsion capable of efficiently forming a stable and fine emulsified particle. - 特許庁
アルキルフェノール型に代わる、良好な生分解性を有し、かつ優れた乳化分散特性を有する乳化重合用乳化剤又は懸濁重合用分散剤を提供すること。例文帳に追加
To obtain an emulsifier for emulsion polymerization or a dispersant for suspension polymerization which can serve in place of an alkylphenol type and has both good biodegradability and excellent performance for emulsion and dispersion. - 特許庁
食品をはじめ化粧品、トイレタリー製品、医薬品更には工業用途などの様々な分野において利用できる乳化剤組成物、特に酸性水中油型乳化物の製造に適した乳化剤組成物を提供すること。例文帳に追加
To obtain an emulsifier compsn. capable of being utilized in various fields of cosmetics, toiletary goods and medicines inclusive food or in an industrial field and especially suitable for the production of an acidic oil-in-water type emulsion. - 特許庁
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