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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 乳用型の意味・解説 > 乳用型に関連した英語例文

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乳用型の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1000



例文

毛髪化粧料組成物、縮毛矯正第2剤、縮毛矯正剤および毛髪の処理方法例文帳に追加

EMULSIFIED TYPE HAIR COSMETIC COMPOSITION, SECOND AGENT FOR STRAIGHTENING CURLY HAIR, AGENT FOR STRAIGHTENING CURLY HAIR, AND METHOD FOR TREATING HAIR - 特許庁

口溶け、伸展性が良好な水中油化ロールイン油脂組成物及びこれいたペーストリー製品を提供する。例文帳に追加

To provide an O/W-type emulsified oil-and-fat composition for roll-in use having good meltability in the mouth and extensibility and provide a pastry product produced by using the composition. - 特許庁

水分閉塞性、使感および安定性の良好な油中水化外剤を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsified external preparation for skin, having good moisture confining property, use feeling and stability. - 特許庁

このように再プログラムされた細胞は、特定の細胞を必要とする哺類を治療する、さまざまな医学的応に使することができる。例文帳に追加

These reprogrammed cells may be used in a variety of medical applicaitons for treating mammals in need of a particular cell type. - 特許庁

例文

水分閉塞性、使感および安定性の良好な油中水化外剤を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsified skin preparation for external use, having good moisture retention, feeling on use and stability. - 特許庁


例文

化剤の使量が少ない、高固形分の水分散アクリル系感圧性接着剤およびこれをいた粘着テープ類を提供する。例文帳に追加

To obtain both a water dispersion type pressure-sensitive adhesive using a small amount of an emulsifying agent and having a high solid content and an adhesive tape using the same. - 特許庁

ウフェナマートを安定に配合し、かつ使感(肌へのなじみ、ぬるつきがない)に優れる水中油化皮膚外剤を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsified skin care preparation for external use that contains ufenamate stably and exhibits excellent feeling of use (good fitting to the skin and no slimy feeling). - 特許庁

酸性水中油化調味料に使する油脂としてロビボンド比色計のY値が4〜24であるパーム軟質油を使すること、好ましくは、酸性水中油化調味料に含まれる油脂中の5〜100質量%使することで、風味の良い酸性水中油化調味料を提供できる。例文帳に追加

The acidic oil-in-water emulsified seasoning having good flavor is produced by using palm soft oil having a Y value of 4-24 detected by a Lovibond colorimeter as oil and fat used for the acidic oil-in-water emulsified seasoning, preferably by using 5-100 mass% of the palm soft oil in the oil and fat contained in the acidic oil-in-water emulsified seasoning. - 特許庁

化重合時の安定性を良好なものとし得、また、エマルションから得られた塗膜の耐水性、接着性、耐熱性、及び耐候性が著しく改善され、さらに、ポリマー回収時には容易にポリマーエマルションを破壊できる化重合の分解反応性化剤を提供する。例文帳に追加

To improve stability at emulsion polymerization by using the compd. expressed by a specified formula having 1,3-dioxolane ring easily decomposable under acidic condition and together with a copolymerizable unsatd. group in the same molecule as an emulsifier for emulsion polymerization. - 特許庁

例文

生体蓄積性が低いといわれる炭素数6以下のパーフルオロアルキル基を有する化合物であって、化性能にすぐれたペンタデカフルオロオクタン酸アンモニウムに匹敵する化性能を有するものを化剤をいた、離剤を提供する。例文帳に追加

To provide a mold release agent using a ≤6C perfluoroalkyl group-having compound having low bioaccumulative property and having an emulsification performance comparable with ammonium pentadecafluorooctanoate excellent in emulsification performance, as an emulsifier. - 特許庁

例文

生体蓄積性が低いといわれる炭素数6以下のパーフルオロアルキル基を有する化合物であって、化性能にすぐれたペンタデカフルオロオクタン酸アンモニウムに匹敵する化性能を有する化剤をいた離剤を提供する。例文帳に追加

To provide a release agent, a compound having a ≤6C perfluoroalkyl group being told to be low in living body accumulation properties, using an emulsifier having emulsification performance equivalent to ammonium pentadecafluorooctanate excellent in emulsification performance. - 特許庁

油相原料と水相原料とが化されてなる酸性水中油化食品を製造するにあたり、生卵黄2〜10質量%に由来する卵黄画分と生卵白2〜10質量%の混合物をホスホリパーゼA2処理したものを化剤としている。例文帳に追加

In manufacturing acidic oil-in-water emulsified food which comes to emulsify oil phase raw materials and water phase raw materials, what carried out phospholipase A2 treatment of the mixture of yolk fraction originating in raw egg yolk 2-10 mass%, raw egg white 2-10 mass% is used as an emulsifier. - 特許庁

脂を含む食油脂10〜60重量%、蛋白質1〜10重量%、アルギン酸及び/又はアルギン酸ナトリウム0.1〜3重量%を含有する水中油化物であって、該化物中の油滴の体積基準のメディアン径を5μm以下とする。例文帳に追加

This oil-in-water type emulsified oil and fat composition containing 10-50 wt.% edible oils and fats containing milk fat, 1-10 wt.% protein and 0.1-3 wt.% alginic acid and/or sodium alginate is provided by setting ≤5 μm median diameter based on volume of oil droplets in the above emulsion. - 特許庁

各工程が一槽の製造釜で行われるので、装置の小化が可能になり、加熱は蒸気を製造釜内に噴射する加熱手段により行うので、装置の構成が簡単になる豆製造装置、及び該豆製造装置をいる豆の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing soymilk, capable of being miniaturized owing to each process to be performed in one production boiler, and simplified in a structure owing to heating to be performed by a heating method of jetting steam into the production boiler, and to provide a method for producing soymilk, using the apparatus for producing soymilk. - 特許庁

水相原料中に卵と酢を含む化物の製造後においてセットアップが生じ難く、製品の使後においても物性が安定しており、かつ製造時に転相を起こし難い安定した化物を有し、マヨネーズ等に適した水中油化食品を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsion food that is resistant to setting up after production of emulsion including egg and vinegar in the water- phase raw materials, shows stabilized physical properties after use of the product, has stabilized emulsion scarcely occurring phase inversion, when the emulsion is produced, and is suitable for mayonnaise or the like. - 特許庁

油脂、無脂固形分、化剤および水を含有する水中油化組成物であって、該組成物100質量%中、油脂20〜55質量%、無脂固形分1〜10質量%を含み、化剤としてヨウ素価が15〜150のグリセリン脂肪酸エステル、グリセリンクエン酸脂肪酸エステルおよびトリグリセリン脂肪酸エステルを含むことを特徴とするホイップクリーム水中油化組成物。例文帳に追加

This oil-in-water emulsified composition for whipped cream contains in 100 mass% of the composition, 20-55 mass% of oil and fat and 1-10 mass% of non-fat milk solids, and an emulsifier and water The composition contains as the emulsifier, fatty acid ester of glycerin with an iodine value of 15-150, citric and fatty acid esters of glycerol, and fatty acid ester of triglycerol. - 特許庁

糊化澱粉、多糖類及び乾燥卵白等の増粘素材を使せず、口中でのもたつき感や重い食感といった不快な食感を感じることのない、酸性水中油化食品増粘剤、該増粘剤を含有させた酸性水中油化食品の製造方法及び該方法により得られる酸性水中油化食品を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water emulsified food thickener free from bringing sticky feeling in the mouth and uncomfortable palate feeling such as heavy palate feeling, without using a thickening material such as gelatinized starch, polysaccharides and dried albumen, to provide a method for producing acidic oil-in-water emulsified food including the thickener, and to provide the acidic oil-in-water emulsified food obtained by the method. - 特許庁

ラウリン系油脂とSUSトリグリセリドを使する起泡性水中油化油脂組成物において、口溶け、化安定性が良好で、起泡した際のシマリ現象、モドリ現象を共に抑制できる起泡性水中油化油脂組成物及び該組成物をいたホイップクリームを提供すること。例文帳に追加

To provide a foaming oil-in-water emulsified oil and fat composition containing lauric acid-based oil and fat and SUS triglyceride, having favorable meltability and emulsification stability, and suppressed in both a tightening phenomenon and a returning phenomenon: and to provide whipped cream produced by using the composition. - 特許庁

一般式(1)で表されるポリオキシアルキレン化合物(A)、ポリオキシアルキレン変性シリコーン(B)、炭化水素(C)及びHLBが7〜14の化剤(D)を含有してなることを特徴とする自己消泡剤をいる。例文帳に追加

This self-emulsionizing type defoaming agent comprises polyoxyalkylene compound A expressed by general formula 1, polyoxyalkylene modified silicone B, hydrocarbon C, and a defoaming agent D with HLB of 7-14. - 特許庁

化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使した油中水化油脂組成物が添加されたレトルト食品。例文帳に追加

This retort food is obtained by adding a water-in-oil type emulsified oil composition using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as an emulsifying agent. - 特許庁

(a)ビタミンA、ビタミンC、ビタミンEならびに炭素数が3〜5である脂肪族炭化水素に含有する油性成分、(b)水性成分および(c)化剤からなる人体エアゾール組成物である。例文帳に追加

The emulsion type human body aerosol composition comprises (a) an oily component containing vitamin A, vitamin C and vitamin E and a 3-5C aliphatic hydrocarbon, (b) an aqueous component, and (c) an emulsifying agent. - 特許庁

植物性硬化油脂、天然ワックス、糖アルコール、グリセリン、エタノールおよび化剤を含むことを特徴とするシートマーガリン離化物。例文帳に追加

This releasant for sheet margarine is an emulsion and characterized by comprising a vegetable hardened oil and fat, natural wax, a sugar alcohol, glycerol, ethanol and an emulsifier. - 特許庁

化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使した油中水化油脂組成物が添加されたたれ・ソース類。例文帳に追加

The dripping or sauce is incorporated with a W/O-type emulsified oil-and-fat composition produced by using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as the emulsifier. - 特許庁

(a)アクリル酸・メタクリル酸アルキル共重合体を高分子化剤として含有する水中油化日焼け止め化粧料において、安定性と使感に優れた日焼け止め化粧料を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsion sunscreen cosmetic comprising (a) an acrylic acid/alkyl methacrylate copolymer as a polymer emulsifier, which has excellent stability and sense of use. - 特許庁

電解質、ポリグリセリン脂肪酸エステル、アルカノイル酸またはその塩、アクリル酸メタクリル酸アルキル共重合体、水分及び油分、更に好ましくは多価アルコールをいてO/W化組成物を調製する。例文帳に追加

This O/W type emulsified composition is prepared by using the electrolyte, a polyglycerin fatty acid ester, an alkanoyl lactic acid or a salt thereof, an alkyl acrylate methacrylate copolymer, a water content and an oil content and further preferably a polyhydric alcohol. - 特許庁

また、牛脂をいて、ココナッツミルク、モモピューレ、練等のラクトン類含有物質を、水中油滴化油脂組成物として添加することが好ましい。例文帳に追加

Furthermore, tallow is used and the lactones-containing substances such as coconut milk, peach puree or condensed milk as an oil-in-water type emulsified oil and fat composition is preferably added. - 特許庁

化剤として両親媒性化合物の逆ベシクルをいた三相化法によって得られた油中水(W/O)エマルションを提供する。例文帳に追加

The water-in-oil (W/O) emulsion is provided which is obtained by the three-phase emulsifying method using reverse vesicle of amphiphilic compound as an emulsifier. - 特許庁

又、ポリ酸以外の発泡成形体を粉砕して未使のポリ酸発泡ビーズ(一次発泡品)70%以上にブレンドし成形して再生形体を得る。例文帳に追加

Furthermore, a reclaimed molded article is obtained by mixing a ground foam other than polylactic acid in unused polylactic acid-based foamed beads (primary foam) of 70% or more, and by molding them. - 特許庁

化安定性に優れ、特に極性油あるいはシリコーン油を配合した場合の化安定性が改善された油中水皮膚外剤を提供する。例文帳に追加

To provide a water-in-oil type skin external preparation which is excellent in emulsification stability, and particularly is improved in the emulsification stability when a polar oil or a silicone oil is incorporated. - 特許庁

化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使した油中水化油脂組成物を魚肉すり身に添加する水産練り製品の製法。例文帳に追加

This method for producing the seafood-paste product comprises adding a water-in-oil type emulsified oil and fat composition using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as an emulsifying agent to a ground fish meat. - 特許庁

アミノ酸類の皮膚への浸透力を高め、使性、安定性に優れた油中水化組成物及び化化粧料を提供することにある。例文帳に追加

To obtain a W/O-type emulsion composition and emulsified cosmetic having increased penetration power of amino acids into the skin and exhibiting excellent usability and stability. - 特許庁

セラミド等の両親媒性脂質を含む油相を低濃度の界面活性剤で安定に化でき、且つ使感に優れる水中油化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsified composition of which the oil phase containing an amphipathic lipid, such as ceramide, can be stably emulsified with a low-concentration surfactant and which is excellent in availability. - 特許庁

揮発性炭化水素油分を添加した場合であっても、化安定性が確保でき、かつ油っぽくないといった優れた使性を有し、なおかつ肌なじみの良好な油中水化化粧料を提供する。例文帳に追加

To provide a water-in-oil type emulsified cosmetic material which can secure emulsification stability even if added with a volatile carbonized hydrogen oil component, has such excellent usability that the material does not become oily, and is favorable in skin adaptation. - 特許庁

搬送成のコンベアベルトとは別に水取り装置を設けることなく、豆凝固物から凝固物とゆ(ホエー)とを分離して、豆凝固物の温度が下がったり、目詰まりしたりしないようにする。例文帳に追加

To prevent soybean milk curd from clogging up and to prevent its temperature from falling by separating curd and whey from the soybean milk curd without installing a water-removing apparatus apart from a conveyor belt for conveying molding. - 特許庁

(A)特定のオルガノポリシロキサン100重量部と(B)特定のキレート剤0.01〜10重量部成分を化剤により水中に化してなるアルミニウムダイキャスト離エマルジョン組成物。例文帳に追加

The emulsion composition for aluminum diecast releasing is obtained by emulsifying the components of (A) specified organopolysiloxane of 100 pts.wt., and (B) a specified chelating agent of 0.01 to 10 pts.wt. into water with an emulsifier. - 特許庁

セラミド等の両親媒性脂質を含む油相を低濃度の界面活性剤で安定に化でき、且つ使感に優れる水中油化組成物、及び、その製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain an oil-in-water emulsion composition which can be produced by stably emulsifying an oil phase containing an amphipathic lipid such as ceramide with a low-concentration surfactant and is excellent in use feeling, and to provide a production method therefor. - 特許庁

内発泡成形によって耐熱性、耐油性及び機械的強度に優れたポリ酸系樹脂発泡容器を得ることができる容器成形ポリ酸系樹脂発泡粒子を提供する。例文帳に追加

To provide a container forming poly-lactic acid resin foaming particle capable of obtaining a poly-lactic acid foam resin container excellent in heat resistance, oil resistance and mechanical strength by means of an in-mold foam molding. - 特許庁

油脂を2〜20重量%、デキストリン類を2〜20重量%、化剤を2〜10重量を含有する澱粉質食品生地練り込み水中油化油脂組成物。例文帳に追加

This oil in water type emulsified oil and fat composition for kneading in the starchy food dough contains 2-20 wt.% oil and fat, 2-20 wt.% dextrins and 2-10 wt.% emulsifying agent. - 特許庁

化剤において、セラミド類を内包してなるリポソームをミセル化や析出を起さずに安定配合できるとともに、該リポソームの形態を維持し続けることができる皮膚化化粧料の提供。例文帳に追加

To provide a skin emulsified cosmetic which stably includes a liposome containing a ceramide without causing micellisation and deposition in the emulsifier type and can continue maintaining the form of the liposome. - 特許庁

非揮発性シリコーン油を含む油中水化組成物に非揮発性炭化水素油分を添加した場合であっても、化安定性が確保でき、かつ油っぽくないといった優れた使性を有する皮膚化粧料を提供する。例文帳に追加

To provide a skin cosmetic securing emulsion stability even when a nonvolatile hydrocarbon oil is added to a water-in-oil type emulsion composition containing a nonvolatile silicone oil, and having excellent usability of not having oily feeling. - 特許庁

油相原料と水相原料とが化されてなる酸性水中油化食品を製造するにあたり、食酢中に香辛料を分散混合し加熱した加熱物を水相原料としている。例文帳に追加

This method for producing the acidic oil-in-water emulsified food by emulsifying an oil phase raw material and a water phase raw material includes using as the water phase raw material, a heated product made by dispersion mixing spices with vinegar followed by heating. - 特許庁

紫外線吸収剤を高配合して紫外線防御能を向上させるととともに、化安定性に優れ、なおかつ使性も良好な水中油化日焼け止め化粧料を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsified sunscreen cosmetic that exhibits enhanced ultraviolet-shielding performances by a high compounding ratio of an ultraviolet-absorbing agent and yet exhibits excellent emulsion stability and good serviceabilty. - 特許庁

化安定性が良好であり、かつべたつかずみずみずしい使感を有する美白薬剤配合の油中水化皮膚化粧料を提供する。例文帳に追加

To provide a water in oil type emulsified skin cosmetic blended with a whitening agent, having a good emulsion stability, without sticking and having a fresh feeling. - 特許庁

化安定性が良好であり、かつみずみずしい使感触を有するものであると共に、高いしわ改善効果を有する油中水化皮膚化粧料を提供する。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsion skin cosmetic which has good emulsion stability, a fresh feeling of use, and a high wrinkle-improving effect. - 特許庁

本発明は、高いツヤ感(化粧膜の均一性)と化粧効果の持続性、使性(伸び広がり)、化安定性に優れた水中油化化粧料に関するものである。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsion cosmetic giving high glossiness (uniformity of cosmetic layer) and having excellent durability of make-up effect, applicability (spreadability) and emulsion stability. - 特許庁

安全性及び化安定性が良好で、肌に伸ばすときに適度なコシ及び膜感があり、最後まで滑らかに伸び、塗布後はべたつかない使感を発揮する、水中油化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsion composition having good safety and emulsion stability, having suitable resilience and filmy feeling, when spread over skin, capable of being smoothly spread to the last, and capable of exhibiting such a sense of use as not to cause stickiness after application. - 特許庁

視覚的な清涼感を有し、かつ使感が良好で、肌改善効果に優れ、化安定性の良好な水中油化化粧料の提供。例文帳に追加

To prepare an oil-in-water type emulsion cosmetic which has a visual refrigerant feeling, an excellent skin-improving effect and good emulsion stability, and gives a good sense of use. - 特許庁

この課題を解決するために、本発明は、哺類の細胞で利頻度の高いコドンからなる哺Creリコンビナーゼ遺伝子を提供する。例文帳に追加

This gene is modified to have a high expression efficiency in a mammal by selecting codons frequently used in the mammal in which a Cre recombinase is to be expressed, and has the sequence shown by formula 1. - 特許庁

ビタミンA類を安定に配合し、使性(肌なじみ、塗布後の効果実感)、基剤の経時安定性(化安定性)に優れる水中油化皮膚化粧料を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsion cosmetic material for skin in which vitamin A is stably mixed and which has superior usability (skin blending and feeling of efficacy after application) and stability with time (emulsion stability) of the base. - 特許庁

例文

肌に対するなじみに優れ、さっぱりとし、べたつきがない等の使感触に優れ、化安定性の良好な水中油化化粧料を提供する。例文帳に追加

To obtain an oil-in-water type emulsified cosmetic which has excellent compatibility with the skin, excellent feel in use of refreshment, no greasiness, or the like, and excellent emulsion stability. - 特許庁

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