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乾物を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 129



例文

食品が乾物、生ものに限らず、長い時間がかからずに食品含有のタンパク質分解酵素の働きを活性化させ、これによって保存中にうまみ成分の増量を図ることができる遊離アミノ酸増量機能付の冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator with a free amino acid increasing function capable of activating proteolytic enzyme included in food regardless of dry food or raw food without taking a long time, thus tasty components can be increased during storage. - 特許庁

製麺原料として、小麦グルテン20〜40質量%(乾物換算)、リン酸架橋澱粉40〜80質量%及び小麦粉0〜40質量%を用いて製麺し、得られた生麺線を茹で上げて、茹で歩留り300〜530%となるように調整して茹で中華麺類を得る。例文帳に追加

The method for producing the boiled Chinese noodles includes forming noodles from 20 to 40 mass% (converted into dry product) of wheat gluten, 40 to 80 mass% of phosphate-cross-linked starch, and 0 to 40 mass% of wheat flour as noodle raw materials and then boiling up the obtained raw noodle filaments in a boiling yield of 300 to 530%. - 特許庁

全体として、酵素加水分解および発酵にわたる非加圧−前処理から、発酵可能および非−発酵可能な固形物の分類まで、単一の容器または廃棄物画分の機械的加工処理に自由落下混合を用いる同様のデバイスで、比較的高い乾物含量で加工処理する方法。例文帳に追加

The processing treatment of the production process is carried out in total, from the non-pressurized pretreatment over enzymatic hydrolysis and fermentation to sorting of fermentable and non-fermentable solids, at a relatively high dry matter content in a single vessel or a similar device using free fall mixing for the mechanical processing of the waste fractions. - 特許庁

原料を酵素処理した後、アルコール発酵し、更に酢酸発酵する醸造酢の製造において、原料としてコーンスターチとモルトとを、乾物換算でコーンスターチ100質量部当たりモルト20〜100質量部となる割合で用いた。例文帳に追加

The method for producing brewed vinegar by carrying out alcohol fermentation after the enzyme processing of a raw material, and further carrying out acetic acid fermentation, includes using, as the raw material, corn starch and malt at the ratio of 20-100 pts.mass of malt per 100 pts.mass of corn starch based on dry matter. - 特許庁

例文

厨房家具のキャビネットが気密性を有していない場合でも、キャビネットの引き出しに設けられ除湿機能を有する簡素な構成の除湿ユニットの除湿室に乾物類を収納してここで除湿することが可能な除湿ユニットを提供する。例文帳に追加

To provide a dehumidification unit having a dehumidification function and a simple structure for arranging in a drawer of a kitchen furniture cabinet, wherein dry provisions, and the like are stored in its dehumidification chamber for dehumidifying in the case that the kitchen furniture cabinet is not provided with airtightness. - 特許庁


例文

例えば海苔、わかめ、昆布、ひじき、ふのり、青のり等の海藻の生鮮、乾物又は塩蔵品に例えば緑茶、ウーロン茶、椎茸、胡麻、大豆等の陸産食材を配合して栄養成分、風味、呈味を補完してつくる健康食品並びにその製造方法。例文帳に追加

In this health food, for example, green tea, oolong tea, Shiitake mushroom, sesame, soybeans and other land products are formulated to fresh, dried or salted seaweeds, for example, sea laver; Wakame seaweed, a brown alga); sea tangles; Hizikia fusiforme (a brown alga); a glue plant and a green laver to compensate their nutrients, flavors and tastes one another. - 特許庁

乾燥卵白を主成分とするフライ食品用品質改良剤であって、乾物換算で1質量部の前記フライ食品用品質改良剤に対して、7質量部の清水を加えて加熱凝固した時の加熱凝固物の離水率が4%以下であるフライ食品用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver, which comprises dried egg white as a main component, has ≤4% syneresis ratio of a thermally coagulated material which is obtained by mixing 1 part by mass calculated as dried material of the quality improver for a fried food with 7 parts by mass clear water and is thermally coagulated. - 特許庁

酵素加水分解および発酵にわたる非加圧−前処理から、発酵可能および非−発酵可能な固形物の分類まで、単一の容器または廃棄物画分の機械的加工処理に自由落下混合を用いる同様のデバイスで、比較的高い乾物含量で加工処理する。例文帳に追加

The processing treatment of the production process is carried out, from the non-pressurized pretreatment over enzymatic hydrolysis and fermentation to sorting of fermentable and non-fermentable solids, at a relatively high dry matter content in a single vessel or a similar device using free fall mixing for the mechanical processing of the waste fractions. - 特許庁

乾物換算質量で、灰分0.7%以下の小麦粉及び/又は澱粉10〜60%とグルテン40〜90%からなる原料を用いて製麹し、得られた麹を常法により醸造することによりJAS色番が45番以上の淡色調味液を得る。例文帳に追加

The light-colored seasoning liquid having JAS color number of45 is obtained by making malt using a raw material comprising 10-60 wt.% of wheat with ≤0.7% ash and/or starch and 40-90 wt.% of gluten on dry matter reduced mass, and distilling the malt thus obtained by a normal method. - 特許庁

例文

第2段階のペットフード製品が、乾物基準で、約20から約35重量%の蛋白質、約4から10重量%の脂肪、約2から約25重量%の繊維、約25から約70重量%の炭水化物、および約0.1から約2重量%の機能性成分を有してなる。例文帳に追加

The 2nd stage pet food includes, on a dry matter basis, about 20-about 35 wt.% proteins, about 4-10 wt.% fats, about 2-about 25 wt.% fibers, about 25-about 70 wt.% carbohydrates and about 0.1-about 2 wt.% functional components. - 特許庁

例文

より具体的には、エゴマの種子の粉砕物のアルコール発酵原料に対する添加量を乾物重量として、0.0004%(w/v)以上添加し、より好ましくは0.0004%(w/v)〜7.1%(w/v)添加する。例文帳に追加

More concretely, the alcohol fermentation method, wherein the ground product of the Perilla frutescens seeds is preferably added in an amount of ≥0.0004% (w/v), more preferably 0.0004 to 7.1% (w/v) as a dry weight on the basis of the alcohol fermentation raw material. - 特許庁

第1段階のペットフード製品が、乾物基準で、約35から約70重量%の蛋白質、約4から10重量%の脂肪、約2から約25重量%の繊維、約10から約35重量%の炭水化物、および約0.1から約2重量%の機能性成分を有してなる。例文帳に追加

The 1st stage pet food includes, on a dry matter basis, about 35-about 70 wt.% proteins, about 4-10 wt.% fats, about 2-about 25 wt.% fibers, about 10-about 35 wt.% carbohydrates and about 0.1-about 2 wt.% functional components. - 特許庁

飼料の乾物当たり少なくとも0.01%のプロピレングリコールと粗蛋白質中反芻第一胃で分解されずに第四胃に通過して分解されるバイパス蛋白質を少なくとも35%含む反芻家畜用飼料。例文帳に追加

This feed for the ruminant domestic animal contains propylene glycol in an amount of at least 0.01% on a dry feed basis and a by-pass protein which is not digested in rumen (the first stomach) but passes through it to be decomposed in abomasum (the forth stomach) in an amount of at least 35% based on crude proteins. - 特許庁

可溶性コーヒー飲料粉末は可溶性コーヒー固体および可溶性フィラーを含むガス含有マトリックスを含み、フィラーは少なくともマトリックス乾物の35重量%を含み、可溶性コーヒー飲料粉末のガス添加容積を増加するのに有効である。例文帳に追加

This soluble coffee drink powder characterized by comprising a gas-containing matrix comprising soluble coffee solid and a soluble filler, wherein the filler is contained in an amount of at least 35 wt.% based on the dry matrix, which is effective for increasing the volume of a gas added to the soluble coffee drink powder. - 特許庁

全て乾物ベースで、可溶性無窒素物(無窒素エキス(extract))として測定して食餌の約0〜約20重量%の炭水化物、食餌の約25〜約70重量%のタンパク質、及び食餌の約20〜約70重量%の脂肪を含有する食餌とする。例文帳に追加

A diet comprises carbohydrate measured as soluble nitrogen free extract of about zero to about 20 wt.% of the diet, protein of about 25 to about 70 wt.% of the diet, and fat of about 20 wt.% to about 70 wt.% of the diet, all on a dry matter basis. - 特許庁

酒のおつまみや珍味として食して好適な秋鮭に塩味または調味液の味付けをしたうえ乾燥してなるサーモンジャーキー(秋鮭の味付き乾物)の品質を改良して商品価値の高い商品を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide high-quality salmon jerky (seasoned dry autumn salmon) suitable to be served as something to go with sake or delicacy, obtained by seasoning autumn salmon with salt or seasoning liquid and drying the seasoned autumn salmon: and to provide a method for producing the high-quality salmon jerky comprising improving the quality of the salmon jerky to bring high commercial value to the salmon jerky. - 特許庁

カテキン類含有植物抽出物の精製物を配合することにより、カテキン類をシリアル食品乾物質量に対して0.1質量%以上含有するシリアル食品であって、当該カテキン類含有植物抽出物の精製物の0.5質量%水溶液の濁度40度(ホルマジン)以下であるシリアル食品。例文帳に追加

The cereal food containing ≥0.1 mass% catechins based on dried mass of the cereal food, obtained by blending the purified material of an extract of a plant containing the catechins is provided by having40 degree turbidity (forumajin) of 0.5 mass% aqueous solution of the purified material of the plant extract containing the catechins. - 特許庁

超硬鋼、ステンレス鋼、工具鋼、セラミックのいずれか1つを材料とする刃物本体2に刃先3を形成してなるパン、菓子類のスライサー用刃物、野菜類のカット用刃物、乾物類のカット用刃物等の食品用刃物1において、刃物本体2の少なくとも刃先3の表面にカーボン硬質被膜8を形成した。例文帳に追加

A food cutter 1 including a slicing cutter for bread and confectionery, a cutting knife for vegetables and a cutting knife for dried goods, which has a cutting edge 3 formed on a cutter mainbody 2 of either hard steel, stainless steel, tool steel or ceramic, comprises a carbon hard coating formed on the surface of at least the cutting edge 3 of the cutter mainbody 2. - 特許庁

トレハロースを含有することを特徴とする水産養殖用飼料;トレハロースを、飼料の風乾物に対し0.1〜1.8質量%の割合で含有することを特徴とする、前記水産養殖用飼料;淡水魚・海水魚・甲殻類を給与の対象とする、前記水産養殖用飼料;前記水産養殖用飼料を給餌することを特徴とする、淡水魚・海水魚・甲殻類の飼育方法。例文帳に追加

The feed for fish culture has an object of feeding on freshwater fish, saltwater fish and Crustacea, and contains trehalose at the ratio of 0.1-0.8 mass% based on the air-dry matter of the feed. - 特許庁

原料として、小麦グルテン25〜35質量部(乾物換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量部および小麦粉0〜20質量部を用いて得られた小片状または粒状の生地を、そのままもしくは乾燥して、汁またはスープ類と一緒に密封包装し、ついでレトルト処理することにより、レトルト食品を得る。例文帳に追加

The retort food is obtained by hermetically packaging crumb-like or granular dough obtained by using 25-35 pts.mass of wheat gluten (dry food conversion), 45-65 pts.mass of phosphoric acid crosslinkage starch, and 0-20 pts.mass of flour together with the bouillon or soup after drying or as it is, and performing the retort processing. - 特許庁

アルコール発酵原料に、サンショウの粉砕物を添加して28℃〜32℃の温度領域で発酵させるアルコール発酵方法であって、サンショウとして、サンショウの果皮を使用するとともに、その粉砕物のアルコール発酵原料に対する添加量を乾物重量として、0.0004%(w/v)〜0.4%(w/v)添加するアルコール発酵方法を基本として提供する。例文帳に追加

The alcohol fermentation method in which ground Zanthoxylum piperitum is added to an alcohol fermentation raw material and fermentation is carried out at 28-32°C, pericarp of Zanthoxylum piperitum is used as the Zanthoxylum piperitum and the amount of the ground Zanthoxylum piperitum added is 0.0004-0.4% (w/v) as dry weight based on the alcohol fermentation raw material is fundamentally provided. - 特許庁

より具体的には、アルコール発酵微生物として、酵母,ザイモモナス属細菌、又はザイモバクター属細菌を使用し、エゴマの種子の粉砕物のアルコール発酵原料に対する添加量を乾物重量として、0.0004%(w/v)以上添加し、より好ましくは0.0004%(w/v)〜0.9%(w/v)添加する方法。例文帳に追加

More concretely, the alcohol fermentation method, wherein yeast, Zymomonas bacterium, or Zymobacter bacterium is used as an alcohol fermentation microorganism; and the ground product of the Perilla frutescens seeds is preferably added in an amount of ≥0.0004% (w/v), more preferably 0.0004 to 0.9% (w/v) as a dry weight on the basis of the alcohol fermentation raw material. - 特許庁

アルコール発酵原料に、サンショウの粉砕物を添加して33℃〜40℃の温度領域で発酵させるアルコール発酵方法であって、サンショウとして、サンショウの果皮を使用するとともに、その粉砕物のアルコール発酵原料に対する添加量を乾物重量として、0.0004%(w/v)〜0.4%(w/v)添加するアルコール発酵方法を基本として提供する。例文帳に追加

There is fundamentally provided the alcohol fermentation method comprising adding the ground product of Japanese pepper to an alcohol fermentation raw material and fermenting the alcohol fermentation raw material in a temperature region of 33 to 40°C, characterized by using the pericarp of the Japanese pepper as the Japanese pepper and adding the ground product in an amount of 0.0004 to 0.4% (w/v) dry weight to the alcohol fermentation raw material. - 特許庁

底浅矩形状のトレーであって、その一側の短辺の縁部から底面中心付近にわたって折れ筋が形成されたトレーを包装フィルムに収納し、包装フィルムの外側からトレーの前記側辺を押圧してトレーを屈曲させ、屈曲に伴って押し広げられた包装フィルムの開口から乾物類を収納する。例文帳に追加

The rectangular and shallow tray with a folding line formed from an edge of one short side to a point in the vicinity of a center of a bottom surface is stored in the packaging film, sides of the tray are pressed from the outside of the packaging film to bend the tray, and the dry foods are stored from an opening in the packaging film which is expanded as the tray is bent. - 特許庁

シリアル食品を成形後、固形分0.5質量%の水溶液としたときの濁度が30度(ホルマジン)以下であるカテキン類含有植物抽出物の精製物の水溶液を噴霧することを含む、カテキン類をシリアル食品乾物質量に対して0.1質量%以上含有するシリアル食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the cereal food which contains 0.1 mass% or more of the catechins relative to the dry mass of the cereal food includes shaping a cereal food and then spraying the same with an aqueous solution of a purified catechin-containing plant extract which has a turbidity of 30° (formazin) or lower when measured as an aqueous solution having a solid concentration of 0.5 mass%. - 特許庁

カテキン類をシリアル食品乾物質量に対して0.1質量%以上含有するフロストシリアル食品であって、該フロストシリアル食品の被覆素材中の糖類以外の固形分の割合が1質量%以上であり、かつ該糖類以外の固形分中のカテキン類の割合が40質量%以上であるフロストシリアル食品。例文帳に追加

The frosted cereal food containing 0.1 mass% or more of the catechins relative to the dry weight of the cereal food has 1 mass% or more of the proportion of the solids other than the saccharides in a coating material of the frost cereal food, and 40 mass% or more of the proportion of the catechins in the solids other than the saccharides. - 特許庁

乾物あたりの蛋白質含量が25重量%以上、クロロホルム/メタノール混合溶媒抽出物としての脂質含量が蛋白質含量に対して100重量%以上であって、蛋白質あたりのリポキシゲナーゼ蛋白質含量が4%以上であることを特徴とする大豆乳化組成物などを提供する。例文帳に追加

There are provided a soybean emulsion composition, etc., having a protein content of25 wt.% in dry basis, a fat content as an extract from a chloroform/methanol mixed solvent of100 wt.% based on the protein content, and a lipoxygenase protein content of ≥4% per protein. - 特許庁

原料を酵素処理した後、アルコール発酵し、更に酢酸発酵することにより製造される醸造酢であって、原料としてコーンスターチとモルトとを、乾物換算でコーンスターチ100質量部当たりモルト5〜180質量部となる割合で用いて製造したことを特徴とする醸造酢を含有するドレッシング。例文帳に追加

The dressing contains the brewed vinegar which is brewed vinegar produced by enzyme processing the raw material followed by alcohol fermenting and acetic acid fermenting, and is produced by using cornstarch and malt as the raw material, at a ratio of 5-180 pts.mass malt per 100 pts.mass cornstarch at a conversion of dry matter. - 特許庁

例文

乳牛用飼料の栄養価算出ソフト「CPM dairy」によるNELの算出値が0.80Mcal/lb−DM以上である泌乳牛用飼料に対し、この飼料の乾物換算値に対して0.1〜2.5重量%の上乗せ添加で使用されるべきことを特徴とするRPAAからなる泌乳牛用飼料改良剤。例文帳に追加

The subject feed improver for lactating cows comprises such RPAA as to be used by addition at 0.1 to 2.5 wt.% thereof, based on the converted value of the dried feed, to a feed for lactating cows wherein NEL calculated value determined using 'CPA dairy' which is a software for calculating nutrition in feed for lactating cows is ≥0.80 Mcal/1b-DM. - 特許庁

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