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出汁を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 211



例文

出汁例文帳に追加

SOUP STOCK BAG - 特許庁

即席天然出汁の素例文帳に追加

INSTANT NATURAL SOUP STOCK - 特許庁

麺つゆの素出汁として使用するのに適した濃い出汁を、出汁素材を熱湯に浸して放置するだけで簡単にとることができる出汁とり用調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking utensil for making soup stock capable of easily making thick soup stock suitable for use as a soup stock for needle soup just by steeping soup stock materials in hot water and leaving them. - 特許庁

厚削りでも短時間で出汁を取ることができる。例文帳に追加

It is possible to take the stock in a short period of time even with the rough dried bonito flakes. - 特許庁

例文

(A)出汁容器本体21を保温容器本体31に装着し、出汁容器本体21内に濾し網40を装着した状態で出汁素材50と熱湯60を入れる。例文帳に追加

(A) In the state of mounting a soup stock container body 21 on a heat insulating container body 31 and mounting a filtering net 40 inside the soup stock container body 21, the soup stock material 50 and hot water 60 are put in. - 特許庁


例文

簡単な操作で、寸胴鍋内の出汁スープをかき混ぜることができ、きれいな出汁スープを掬い出すことができる出汁スープをとる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing stock soup, enabling a user to stir stock soup in a cylindrical pan and to scoop out clear stock soup respectively with a simple operation. - 特許庁

厚削りであっても短時間で出汁が取れる厚削りの製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing device of rough dried bonito flakes from which stock can be taken in a short period of time even though they are the rough dried bonito flakes. - 特許庁

カボチャ、サツマイモ、里芋から選択される少なくとも1種の野菜と、かつお節出汁及び/又は昆布出汁を配合する加工食品であって、水不溶性カルシウム含有材料粉末を配合することを特徴とする加工食品。例文帳に追加

The processed food contains at least one of vegetable selected from among pumpkin, sweet potato and taro, and dried bonito broth and/or tangle broth, and contains water-insoluble calcium-containing material powder. - 特許庁

カボチャ、サツマイモ、里芋から選択される少なくとも1種の野菜と、かつお節出汁及び/又は昆布出汁を配合する加工食品であって、保存中に発生する酸味を抑制した加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed food containing at least one of vegetable selected from pumpkin, sweet potato and taro, dried bonito broth and/or tangle broth, and suppressed in acidity occurring during preservation. - 特許庁

例文

得られた穀物麹で鰹節出汁抽出残渣等を分解することにより、色の薄い調味料を生産する。例文帳に追加

The light color seasoning is produced by dissolving dried bonito broth extraction residue with the cereal bran thus obtained. - 特許庁

例文

その為には、味噌、醤油、チーズ並に和風出汁を重量比率で1:2:3:6の割合で使用する。例文帳に追加

For that purpose, the Miso, soy sauce, cheese and Japanese style broth are used in a ratio of 1:2:3:6 in terms of weight ratio. - 特許庁

チーズの塩分は3%、味噌の塩分は10%、醤油の塩分は15%、出汁の塩分は殆どゼロである。例文帳に追加

The salt content of the cheese is 3%; the salt content of the Miso is 10%; the salt content of the soy sauce is 15%; and the salt content of the broth is nearly zero. - 特許庁

この状態で室温にて30分以上放置することにより、雑味や濁りのないすっきりとした味を引き出した濃い出汁をとることができる。例文帳に追加

By leaving it for at least 30 minutes at room temperature in the state, the thick soup stock generating a pure taste without miscellaneous tastes nor impurities is made. - 特許庁

コシの食感を楽しめ、且つ出汁との相性に優れた麺線5を製造するための製麺用切刃ロール1を提供する。例文帳に追加

To provide a cutting blade roll for noodle making 1 for making noodle ribbons 5 which provide stiff palate feeling and are suitable for broth. - 特許庁

ビート滲出汁特有の臭い成分や苦味成分がなく、しかもビタミン類、アミノ酸類、ミネラル類が豊富に含まれるビート含蜜糖を製造することを課題とする。例文帳に追加

To obtain beet molasses that has neither a smelly component nor a bitter component characteristic of beet oozed juice and yet abundantly contains vitamins, amino acids and minerals. - 特許庁

抽出される飲料の香り・旨味に優れた、ティーバッグ、コーヒーフィルター、出汁袋など飲用物のための抽出用フィルターおよび該抽出用フィルターを製袋してなる嗜好性飲料の抽出容器を提供する。例文帳に追加

To provide an extraction filter material for beverage, such as tea bag, coffee filter, and soup bag, excellent in the aroma and flavor of beverage extracted, and to provide an extraction container for tasty beverage, which is formed by bagging the extraction filter. - 特許庁

野菜や肉等の具に、出汁や醤油やお酒等の味付け材をゲル状にして混練し、具を餃子の皮で包むことを特徴とし、味付け材を、コラーゲンを用いてゲル状にし、茶を混練することを特徴とする。例文帳に追加

The seasoning material such as soup, soy sauce and liquor is kneaded into the ingredients such as vegetables and meat in a gelatinous form, and the ingredients are wrapped with jiao-zi pasta, wherein the seasoning materials are gelatinized with collagen and kneaded with tea. - 特許庁

包装用袋5内には削り節4が、包装用容器6には甘酢が、包装用容器7には和風味の出汁が夫々個別的に封入されて容器8に1食分としてセットされる。例文帳に追加

The fried noodle is set in a casing 8 as one meal together with bonito flakes 4, a sugared vinegar and a Japanese soup stock being independently enclosed in a packaging bag 5, a packaging container 6 and a packaging container 7. - 特許庁

節類または節類と昆布の出汁取り後の残渣を、5〜25重量%の塩濃度にて、醤油麹または味噌麹で自然発酵させて得られる旨味調味料。例文帳に追加

The tasty seasoning is obtained by naturally fermenting residue after taking broth from dried fish shavings or dried fish shavings and seaweed at 5-25 wt.% salt concentration with soy sauce koji or miso koji. - 特許庁

発明の解決手段チーズと味噌と醤油と和風出汁を混合して塩分を4%に押さえ、和洋中華等色々な食の調味料にあう様に作る事。例文帳に追加

The cheese, Miso and soy sauce are mixed with the Japanese style broth to suppress the salt content thereof to 4% and prepare the sauce so as to fit for seasonings of various foods such as Japanese, foreign and Chinese dishes. - 特許庁

(B)保温容器本体31に保温容器蓋32を被せて保温容器本体31の口31aを塞ぐとともに、出汁容器本体31の口31aに保温容器蓋32の嵌合部32aを嵌合させる。例文帳に追加

(B) A heat insulating container lid 32 is put on the heat insulating container body 31 to close the port 31a of the heat insulating container body 31, and the fitting part 32a of the heat insulating container lid 32 is fitted to the port 31a of the soup stock container body 31. - 特許庁

平均繊維径7〜40μm、目付7〜70g/m^2、透明性50%〜80%および粉洩れ率が10重量%以下である脂肪族ポリエステル長繊維不織布からなる出汁袋。例文帳に追加

The soup stock bag is made of an aliphatic polyester long-fiber nonwoven fabric with 7-40 μm average fiber diameter, 7-70 g/m^2 basis weight, 50-80% transparency, and not more than 10 % by weight in powder leakage rate. - 特許庁

使用中に不織布を構成する繊維の脱落が少なく、透明性が良好で内容物の確認ができ、内容物の洩れが軽減でき、使用後の簡便な廃棄により環境保全に資することができる出汁袋を提供する。例文帳に追加

To provide a soup stock bag with less dropping of fiber constituting a nonwoven fabric when used, excellently transparent for a user to confirm the content, and capable of reducing the leakage of the content and contributing to the preservation of the environment because of the easy disposal after the use. - 特許庁

高糖分型品質ビートから取れる滲出汁をスクリーニングを通した後、限外濾過膜を通し、更にこの透過液を一次、二次濃縮し、得られた濃縮液を冷却固化させてブロック状のビート含蜜糖を製造する。例文帳に追加

The blocked beet molasses is produced by passing oozed juice collected from high-sugar type quality beet through a screening, passing the oozed juice through an ultrafiltration membrane, further primarily and secondarily concentrating the permeate and cooling and solidifying the obtained concentrate. - 特許庁

焼そば本来の香ばしい味や風味を損なうことなく、食用油脂の経時的な酸化を進行させず、調理の際に油脂を使用することがなく、出汁のみを用い調理場所の油汚れがない麺食品を提供する。例文帳に追加

To provide a noodle food, capable of preventing temporal oxidation of edible fat and oil from proceeding without impairing a spicy taste or flavor specific to pan-fried noodles, and of being cooked without oil contamination of a cooking place because of using only a soup stock instead of fat and oil. - 特許庁

だし原料から冷水抽出したエキスと、だし原料から熱水抽出した熱い状態の出汁とを混合し後、加熱殺菌する、つゆ類の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the soups comprises mixing an essence extracted from a raw material with cold water, with a broth in a hot state, extracted from a raw material with hot water, and heating and sterilizing the resultant mixture. - 特許庁

更に、日本食を展開しようとしても、ベジタリアンは卵や出汁(だし)を食べることができないため、日本オリジナルのままでは、ビジネスにならない可能性も高い。例文帳に追加

Further, Japanese food without any arrangement may not be a good business in many cases because vegetarians cannot eat eggs and dashi soups. - 経済産業省

野菜や肉等の具に、出汁や醤油やお酒等の味付け材をゲル状にして混練していることから、味付け材の味を具内に封じ込めることが可能で、食する時にタレを付けずに味を感じることができ、タレによる塩分を抑え、健康に配慮した餃子を提供することにある。例文帳に追加

To provide a jiao-zi containing a seasoning material such as soup, soy sauce and liquor kneaded into ingredients such as vegetables and meat in a gelatinous form to seal the taste of the seasoning material in the ingredients, and giving the taste in eating without applying a sauce to the jiao-zi to suppress intake of salt of the sauce and beneficial to health. - 特許庁

例文

発明の課題牛乳のタンパク質の醗酵食品であるチーズと大豆タンパク質の醗酵食品である味噌と醤油並びに和風出汁の混合により、グルタミン酸、イノシン酸及グアニル酸による三種のうま味の相乗効果が起きて出来上がる新しいうま味のソースを作る事が課題である。例文帳に追加

To prepare a sauce of a new Umami in which synergistic effects of three kinds of Umamis by glutamic acid, inosinic acid and guanylic acid are caused to provide finish by mixing cheese which is a fermented food of proteins of cow's milk with Miso and soy sauce which are fermented foods of soybean proteins and a Japanese style broth. - 特許庁

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