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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 加熱油に関連した英語例文

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加熱油の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1356



例文

槽11内の2に浸漬される発熱管21とこれを電磁誘導加熱する電磁誘導コイル22を備えた加熱手段23と、加熱手段23を支持して上下動させる昇降手段41を一体化した熱源ユニットYを槽11に脱着可能に配設する。例文帳に追加

A heating means 23 provided with a heating tube 21 dipped into oil 2 in an oil tank 11, and an electromagnetic induction coil 22 heating the tube by electromagnetic induction heating, and a heat source unit Y with which an ascending and descending means 41 supporting the heating means 23 and moving upward and downward is integrated are arranged detachably in the oil tank 11. - 特許庁

アロマセラピーはまた、薬草を液体中で加熱して精を遊出させる工程を指す場合もある。例文帳に追加

aromatherapy infusion may also refer to the process of heating an herb in liquid to release the essential oils.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

をくわえ極弱火で加熱し一時間煮、コンブの出汁と砂糖を加えさらに二時間。例文帳に追加

Soy sauce is added, and it is heated at an extremely low heat for one hour, and for additional two hours after kelp broth and sugar are added.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

触媒はヒーター4で加熱されて活性化し、その触媒作用によってが分解除去される。例文帳に追加

The catalyst is heated by the heater 4 and activated to decompose/remove the oil by the catalysis thereof. - 特許庁

例文

ガス及び灯等給湯器部品をテフロン(登録商標)加熱成形等する方法例文帳に追加

METHOD FOR HEATING MOLDING GAS AND KEROSINE HOT WATER SUPPLY APPARATUS PART BY USING TEFLON (REGISTERED TRADE MARK) - 特許庁


例文

さらに、小麦粉と前記ルー用脂組成物を混合、加熱してなることを特徴とするルーの構成とした。例文帳に追加

Further, roux is obtained by mixing and heating wheat flour and the oil and fat composition. - 特許庁

被処理物を、水エマルジョン燃料の燃焼雰囲気下で加熱することを特徴とする。例文帳に追加

In this method for carbonization of organic substances the substances to be carbonized is combusted in a atmosphere of a water-oil emulsion fuel. - 特許庁

この燃焼ガスの一部を利用して側壁34を加熱して灯の気化を促進する。例文帳に追加

Evaporation of kerosene is promoted by heating the side walls 34 making use of a part of the combustion gas. - 特許庁

第二オイルクーラ11は、第一オイルクーラ10へ送られる潤滑の熱で水を加熱する。例文帳に追加

In contrast, the second oil cooler 11 heats water with the heat of the lubricant fed to the first oil cooler 10. - 特許庁

例文

二酸化炭素を作動流体とした冷却または加熱装置の圧縮機用潤滑例文帳に追加

LUBRICATING OIL FOR COMPRESSOR OF COOLING OR HEATING SYSTEM WITH CARBON DIOXIDE AS WORKING FLUID - 特許庁

例文

本発明は、小麦粉と脂を加熱して得た風味物質を、いかに蒸煮麺に付与するかを課題とする。例文帳に追加

To provide steamed noodles with a flavor substance obtained by heating wheat flour and fat and oil. - 特許庁

酸化褐変や加熱増色が低減された色の淡い醤の製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing light color soy sauce decreased in oxidation browning and heating deepened color. - 特許庁

そして、卵黄風味を添加して、加熱してなることを特徴とする食品の構成とした。例文帳に追加

The food is obtained by adding the egg yolk flavor oil to a food and heating the food. - 特許庁

これにより、圧縮機3内の潤滑加熱するためのコストを低減することができる。例文帳に追加

Hereby, the cost for heating the lubricant within the compressor 3 can be reduced. - 特許庁

オイルスクラバー洗浄の逆流防止タンクを備える真空加熱装置例文帳に追加

VACUUM HEATING APPARATUS EQUIPPED WITH BACK-FLOW PREVENTION TANK FOR PREVENTING BACKFLOW OF OIL-SCRUBBER CLEANING OIL - 特許庁

第2層(52)の食品素材(M)が、加熱されたの泡で覆われてフライされる。例文帳に追加

The food material (M) at the second layer (52) is covered with the foam of the heated oil to fry the food material (M) at the second layer (52). - 特許庁

加熱された作動11aは必要に応じてオイルクーラ23を通過させて冷却する。例文帳に追加

The heated hydraulic oil 11a is cooled by passing it through an oil cooler 23 if necessary. - 特許庁

ヒートシール性耐耐水紙、その製造方法及び加熱用包装袋例文帳に追加

HEAT-SEALABLE PAPER RESISTANT TO OIL AND WATER, METHOD FOR PRODUCING THE PAPER AND PACKAGING BAG FOR HEATING - 特許庁

はエーテル系溶媒による非加熱抽出又は水蒸気蒸留にて得られる。例文帳に追加

The essential oil is provided by cold extraction using an ether-based solvent or steam distillation. - 特許庁

熱流体は、熱交換器ユニット内でまわりのより一層高い温度に加熱される。例文帳に追加

Thermal fluid is heated to a temperature that is further higher than that of surrounding oil in the heat exchanger unit. - 特許庁

誘導加熱調理器のトッププレ−ト表面の汚れ等の防止を目的とする。例文帳に追加

To prevent an oil stein or the like on a top plate surface of an induction heating cooker. - 特許庁

小型でかつ暖機効率の高い駆動装置用加熱手段を提供する。例文帳に追加

To provide oil heating means for a driving device, having a small size and high warm-up efficiency. - 特許庁

有通気性物の加圧加熱硬化成形方法、金型装置および圧プレス装置例文帳に追加

PRESSURE-HEATING CURING MOLDING METHOD OF AIR PERMEABLE ARTICLE, MOLD ASSEMBLY AND HYDRAULIC PRESS DEVICE - 特許庁

揚げ装置内部の浴を加熱する向上した特性を持つ深い揚げ装置を提出することにある。例文帳に追加

To provide a deep fryer with improved characteristics for heating an oil tank inside the fryer. - 特許庁

調理中に煙の発生を抑えることができる加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking apparatus which can suppress generation of soot during cooking. - 特許庁

液体の魚醤を約95℃で1〜300秒間加熱した後、乾燥させ、粉末化する。例文帳に追加

The powdered fish sauce is obtained by heating a liquid fish sauce at about 95°C for 1 to 300 sec, drying the heated fish sauce and then pulverizing the sauce. - 特許庁

ラジエータ回路9と作動加熱回路22との連結部分には、切替弁23が設けられる。例文帳に追加

A switching valve 23 is arranged in a connecting part of the radiator circuit 9 and the hydraulic fluid heating circuit 22. - 特許庁

再利用される過熱蒸気の生成源の水に被加熱物からの臭いやが混入しない。例文帳に追加

To provide a cooker capable of preventing odor and oil from a heated object, from mixing into the recycled water of superheated steam production source. - 特許庁

ポリ乳酸、ロジン、乾性ワニスの3つの成分を、150℃〜300℃に加熱し調整する。例文帳に追加

The biodegradable offset ink is prepared by heating up to 150°C-300°C three components of a polylactic acid, a rosin and a drying oil varnish. - 特許庁

キノコを脂でブランチングした後容器に充填密封し、加圧加熱殺菌する。例文帳に追加

The method comprises the following process: blanching mushrooms using oil and fat, charging the blanched mushrooms into a packaging case, sealing the package, heating the package under pressurization to sterilize the package. - 特許庁

トランスの絶縁を抜き取ってその内部を粗洗浄し、真空下で加熱を行う。例文帳に追加

After an insulating oil of a transformer is drained, the inside of the transformer is roughly cleaned and heated in vacuum. - 特許庁

また、分離槽16中には、加熱用のヒータ52が複数設けられている。例文帳に追加

A plurality of heaters 52 for heating are installed in the oil separation tank 16. - 特許庁

この生ネギ肉包みを、を敷いた鉄板上で加熱して焼きネギ肉包みを作る。例文帳に追加

The roasted wrapped welsh onion and meat is produced by heating the wrapped raw welsh onion and meat on a hot plate with oil spread. - 特許庁

爆光による「戻り臭」及び「加熱臭」の発生を抑制した食用脂を提供するものである。例文帳に追加

To provide an edible oil-and-fat which rarely produces "back odor" and "burnt odor" when exposed to light. - 特許庁

加熱室内を循環する高温の気流に触媒を作用させて煙や匂い物質を分解する加熱調理器において、触媒をその機能を十分に発揮させることができるように触媒を効率よく加熱する。例文帳に追加

To efficiently heat catalyst so that it fully performs its function, in a cooker wherein smoke and odorants are decomposed by a catalyst borne on hot air circulating in the heating chamber. - 特許庁

共通台車上に回転ドラム及び半円形加熱外套を取り付け、圃場を移動しながら表層土壌を装置内(加熱室)にかき寄せ、灯又はプロパンガスによる高熱で必要な温度まで加熱の後、再び畝上へ戻す装置である。例文帳に追加

Surface soil is raked in the apparatus (heating chamber) by traveling on a field, heated to a prescribed temperature by the combustion heat of kerosene or propane gas and returned to the ridge. - 特許庁

具材をレトルトクリームソースに加えて加熱調理することによりクリーム煮料理を得る際に、その加熱を電子レンジ加熱で行っても、ふきこぼれが生じず、脂分の分離もしないレトルトクリームソースを提供する。例文帳に追加

To provide a retort cream sauce causing no boiloff and free from separation of oil and fat even if cooked with a microwave oven when preparing a cream-stew by adding ingredients to the retort cream sauce and cooking the mixture. - 特許庁

加熱調理中に、食品から生じる水蒸気や煙、加熱室より漏洩されるマイクロ波エネルギーの影響を受けることなく食品の温度を検出する赤外線センサーを備えた高周波加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a high-frequency heating device comprising an infrared ray sensor detecting the temperature of food without affected by the steam and oily smoke generated from the food during the cooking, and the microwave energy leaked from a heating compartment. - 特許庁

更に、加熱済みの具材及び加熱時にゲル化可能な水溶性セルロースエーテルを少なくとも含む中種と、該中種を包餡する皮食材とを加熱、焼成又はちょうして得られる包餡食品を提供する。例文帳に追加

Further there is provided a filled food product prepared by performing one of heating, baking and frying of a filling comprising at least heat-processed filling ingredients and water-soluble cellulose ether which is gelable during heating, and a dough skin which wraps the filling. - 特許庁

本発明は、加熱調理時における加熱着色、加熱臭を抑制するだけでなく、酸価上昇も抑制でき、長時間の使用にも耐え得る脂組成物を提供することにある。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for deep frying which is durably usable for long time cooking, inhibited from heat tinting and cooked odor when cooked and also inhibited from increase in an acid value. - 特許庁

前段加熱器と後段加熱器間の温度低下を抑制し、以て、後段加熱器における電熱ヒータの容量や灯バーナの増加の抑制、装置のコンパクト化などを図る。例文帳に追加

To inhibit increase of capacity of an electric heater and a kerosene burner in a rear stage heater and reduce the size of a device by inhibiting temperature fall between a front stage heater and the rear stage heater. - 特許庁

水滴や滴等が発熱抵抗体部に付着した場合と、無しの通常の場合とを区別して発熱抵抗体の加熱状態を検出する手段,加熱状態により加熱時間を制限する回路手段を設ける。例文帳に追加

A means for detecting the heated state of heat resistor by distinguishing between the case with adhesion of water droplet, oil droplet, etc., and the case without adhesion as usual and a circuit means regulating heating time by the heated state are provided. - 特許庁

加熱開始時はフルパワーで加熱して鍋の反り及び量の判定をせずに、早くかつ正確に揚げ物の予熱行程ができ、使い勝手が良い誘導加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a handy induction heating cooking device capable of quickly and accurately carrying out a preheating process of fried food by heating at full power at a start of heating without determining a warp of a pan or an oil quantity. - 特許庁

タンクや鍋及び釜に金属、非金属、磁性体、非磁性体のジャケット、又は、二重管を取り付けこれを熱源(高周波加熱、電気抵抗加熱、ガス、灯)で加熱する。例文帳に追加

A metal, non-metal, magnetic or non magnetic jacket or a double tube is attached to the tank, the pan or the pot and is heated with the heat source (high-frequency heating, electric resistance heating, gas, or fuel). - 特許庁

水滴や滴等が発熱抵抗体部に付着した場合と、無しの通常の場合とを区別して発熱抵抗体の加熱状態を検出する手段,加熱状態により加熱時間を制限する回路手段を設ける。例文帳に追加

This thermal air flowmeter is provided with a means for detecting the heating state of the heating resistor and a circuit means for restricting a heating time according to the heating state, by discriminating the case where the waterdrops, the oil-drops or the like adhere to the heating resistor part from the ordinary non-adhering case. - 特許庁

フライ槽で食品のフライ処理を行っているときでも該フライ槽と加熱装置との間で加熱・循環サイクルを行うことが可能な外部加熱式減圧フライヤーを得る。例文帳に追加

To provide an external heating type reduced pressure fryer capable of carrying out a cycle of heating and circulating an oil between a frying tank and a heating apparatus even when a frying treatment of a food is carried out in the frying tank. - 特許庁

これによって、加熱室の左右側壁と前記加熱室の底壁との間の接合部及びシールを不要にし構成を簡素化して、部品点数を減少させ生産性を向上させながら、被加熱物を加熱室内から出し入れする際や加熱中に、こぼれたり飛散したりする水分やが給電室内や加熱室底壁下方に侵入し、攪拌翼(アンテナ)やモータ等部品の故障の原因になることを防止できる。例文帳に追加

While decreasing the number of components and improving the productivity, the heating device prevents fallen/dispersed water or oil from entering a power supply chamber or under the bottom wall of the heating chamber when a heated object is taken in and out of the heating chamber or during heating, and prevents them from causing failure of the components such as the stirring blade (antenna) or the motor, etc. - 特許庁

該乾性のヨウ素価が150以上である態様、該乾性が桐である態様、該加工が桐加熱処理した重合桐である態様などが好ましい。例文帳に追加

The embodiment that an iodine number of the drying oil is 150 or higher, the embodiment that the drying oil is a wood oil and the embodiment that the processing oil is a polymerized wood oil obtained by heating/treating the wood oil are preferable. - 特許庁

加熱室2で加熱した処理品Wを、焼入室3の槽5内の焼入6に浸漬して冷する真空焼入方法において、処理品Wを焼入6内において所定の方向(上下方向)に往復移動させる。例文帳に追加

In the vacuum oil-quenching method in which a work W heated in a heating chamber 2 is immersed in quenching oil 6 in an oil tank 5 of a quenching chamber 3 and cooled in oil, the work W is reciprocally moved in a predetermined direction (the vertical direction) in the quenching oil 6. - 特許庁

例文

17中で食材3を加熱する加熱する揚げ物製造装置1で、加熱中に、食材3の誘電特性を誘電特性測定装置15によって測定し、この誘電特性を指標として、コンピュータ16で食材3に対する加熱の停止を決定する。例文帳に追加

The method for producing fried food comprises measuring dielectric characteristics of a food material 3 with a dielectric characteristic measuring device 15 to determine the timing to stop heating the food materials 3 with a computer 16 with reference to the dielectric characteristics, in the apparatus for producing fried food 1 where the food material 3 is cooked in oil 17. - 特許庁

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