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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 加熱油に関連した英語例文

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加熱油の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1356



例文

本発明は、原または重加熱し、前記加熱した原または重に高周波電圧を印加して、原または重中の硫黄および硫化鉄の結晶体を生成させ、前記生成された硫黄および硫化鉄の結晶体を含む原または重を濾過して前記硫黄および硫化鉄の結晶体を除去する。例文帳に追加

The crude oil or heavy oil is heated and then applied with a high-frequency voltage to allow it to produce crystals of the sulfur and iron sulfide in the crude oil or heavy oil. - 特許庁

トランス脂肪酸含量が低いにもかかわらず、水素添加臭の風味を有する加熱調理用脂組成物および該加熱調理用脂組成物を用いて加熱調理された食品を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for heat cooking which has a flavor of hydrogenation smell despite the low trans-unsaturated fatty acid content and the heat cooked foods using the oil-and-fat composition for heat cooking. - 特許庁

加熱調理物の加熱調理中に発生する煙の拡散や飛散を防止しするとともに、この加熱調理物から発生する煙の臭いの拡散についても防止するホットプレートを提供する。例文帳に追加

To provide a hot plate which prevents the diffusing and splashing of the oil smoke produced during cooking using heat in food preparation of the food prepared by heating and also prevents the diffusion of the smells of the oil smoke produced from the food prepared by heating. - 特許庁

食用を、150〜250℃、5〜60分加熱後、100℃以下まで冷却し、30分以上その状態を保持し、該加熱冷却後の食用を、再度100〜250℃まで加熱し、炒め機に供給し、炒め調理する。例文帳に追加

The method for producing sauted food comprises heating cooking oil at 150-250°C for 5-60 min followed by cooling the cooking oil to100°C, maintaining the condition for ≥30 min, heating again the heated/cooled cooking oil up to 100-250°C, and supplying the heated cooking oil to a sauteing cooker to prepare sauted food. - 特許庁

例文

調理性能を向上させるとともに、被加熱物から加熱手段へ滴下したや受け皿に貯まったの発火を抑える加熱調理器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a heating cooker improving cooking performance, and restraining burning of oil dropping from a material to be heated to heating means or oil accumulated in a catch tray. - 特許庁


例文

加熱装置には電磁誘導加熱の上部に電気ヒータによる加熱機構を設け、食を暖めるだけの機能を持ち、大量の揚物の種を投入した際の食温度の低下を防止する。例文帳に追加

The heating device has a heating structure by an electric heater, installed in the upper part of the electromagnetic induction heater, and having the function only for heating the cooking oil to prevent the reduction of the temperature when a large amount of the ingredients of the deep-fried food is fed thereinto. - 特許庁

加熱方法に関係なく、加熱処理においても乳化が安定で、且つ加熱により凝固することなく、保型性、口溶け、食感に優れ風味の良い水中型乳化脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsified oil and fat composition stably keeping the emulsion even in a heat treatment, hardly causing coagulation by heating, and having good shape-keeping properties, thawability in the mouth and texture. - 特許庁

槽2内のの温度を検出する温度検出手段20と、温度検出手段20にて検出されたの温度に基づいて加熱手段15による加熱温度を制御する制御手段19とを備える。例文帳に追加

This cooking apparatus has temperature detection unit 20 for detecting the temperature of the oil in the oil pot 2, and control unit 19 controlling the oil heating temperature by the heating unit 15 based on the oil temperature detected by the temperature detection unit 20. - 特許庁

トランスやコンデンサーなどの電気機器に充填されたPCB含有絶縁の抜処理の際に、この絶縁の粘度を下げて抜しやすくする簡便かつ効率的な加熱方法とその加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating method of a PCB-containing insulating oil that is easily and simply oil-extracted by reducing the viscosity of the insulating oil in the oil-extraction of a PCB-containing insulating oil charged in an electrical components such as a transformer or a capacitor, and to provide a heating apparatus therefor. - 特許庁

例文

つまり、加熱源であるコイル20を槽10の外側に配設したので、即ち、槽内に加熱源が存在しないので、槽10の掃除が容易になる。例文帳に追加

Namely, the coil 20 as the heating source of oil is arranged outside the oil tank 10, and accordingly, the heating source is not in the oil tank, thus facilitating to clean the oil tank 10. - 特許庁

例文

且つ、加熱用オイル(4)は、少なくとも圧ポンプ(5)とリリーフバルブ(6)とを介して、オイル循環径路(A)を循環させながら加圧により加熱させると共に、その加熱した加熱用オイル(4)で液体塗料(1)を間接的に加熱させる。例文帳に追加

Further the heating oil (4) is heated by pressurization while circulating through an oil circulation course (A) at least via a hydraulic pump (5) and a relief valve (6) and the liquid paint (1) is indirectly heated by the heated heating oil (4). - 特許庁

加熱筒1の内部には、燃焼装置7から燃焼ガスを導入し、これでドラム2を周囲から加熱する。例文帳に追加

In the heating cylinder 1, a combustion gas is introduced from an oil combustion device 7 to heat the drum 2 from its circumference. - 特許庁

その後、鉄心9を真空加熱処理により加熱、減圧することにより効率良く絶縁を蒸発除去することができる。例文帳に追加

Thereafter, the iron core 9 is heated and decompressed through vacuum thermal treatment, so that insulating oil can be efficiently removed by evaporation. - 特許庁

所定圧力に加圧した水混合燃料を加熱コイル23で加熱し、燃料噴射ノズル57で燃焼室22に噴射する。例文帳に追加

The water-oil mixed fuel pressurized to prescribed pressure is heated by a heating coil 23, and injected to a combustion chamber 22 by a fuel injection nozzle 57. - 特許庁

評価対象となるファウリング防止剤が添加された試料11をオートクレーブ1内に収容し、加熱器4で加熱する。例文帳に追加

Sample oil 11 added with the fouling inhibitor to be evaluated is stored in an autoclave 1, and is heated by a heater 4. - 特許庁

第1加熱部は、エンジン40の停止中にバッテリBまたは車両外部から電力を受けて潤滑加熱を行なう。例文帳に追加

A first heating part receives electric power from the battery B or outside of the vehicle and heats the lubricant while the engine 40 is stopped. - 特許庁

つまり、切替え弁7は、冷却経路側の弁を閉じて、加熱経路側の弁を開くことにより、潤滑加熱経路を流れる。例文帳に追加

Namely, the selector valve 7 is closed at its cooling path side and opened at its heating path side, and so the lubricating oil flows in the heating path. - 特許庁

加熱油による減容装置との組み合わせで、加熱エネルギーを使用せず再生ポリスチレンの成形品にできる小規模完全リサイクル方法。例文帳に追加

In a small-scale complete recycling method, the reprocessed polystyrene can be made into the molded article without using heating energy, by combination with volume reducing equipment using heated oil. - 特許庁

卵液と食用脂とを混合した混合物を加熱して発泡させ、発泡している混合物中に米飯を投入して加熱調理する。例文帳に追加

This method for producing the cooked rice comprises foaming by heating a mixture obtained by mixing egg liquid with edible oil and fat, and cooking through throwing cooked rice into the foaming mixture. - 特許庁

真空チャンバー16の内部に、溶接ワイヤ12を通電・加熱して煙を発生させる加熱装置14が配置される。例文帳に追加

A heating apparatus 14 for energizing and heating a welding wire 12 for generating soot is arranged inside a vacuum chamber 16. - 特許庁

加熱調理に使用でき、加熱調理品の食感・風味等の性能を向上させることができる脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil or fat composition which can be used in cooking, and can improve the performance, such as textures and flavors, of cooked products. - 特許庁

所定圧力に加圧した水混合燃料を加熱コイル23で加熱し、燃料噴射ノズル57で燃焼室22に噴射する。例文帳に追加

The water-oil mixed fuel pressurized to a predetermined pressure is heated by a heating coil 23, and it is injected into a combustion chamber 22 by a fuel injection nozzle 57. - 特許庁

水分を保持させながらも余分なを効率良く除去する状態で加熱調理することができる加熱調理器を提供すること。例文帳に追加

To provide a heating cooker which performs heating cooking in a state of efficiently removing excess oil while keeping moisture. - 特許庁

被調理物から発生する等が加熱手段へ直接滴下することによって発生する発火・発煙を抑制する加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a cooker suppressing ignition and smoking generated by direct dripping of oil and the like, produced from a cooking object, to a heating means. - 特許庁

加熱槽20で植物粗40を100℃〜120℃、1〜90分間加熱後、濾過機2にて濾過する。例文帳に追加

A vegetable crude oil 40 is heated at 100°C to 120°C for 1-90 min in a heating tank 20 and the heated crude oil 2 is filtered. - 特許庁

ここで、絶縁を前記加熱乾燥する温度よりも高い温度に加熱してタンク内に導入し絶縁層に含浸する。例文帳に追加

The insulating oil is heated to a temperature higher than the heating/drying temperature before it is introduced into the tank and impregnated into the insulating layer. - 特許庁

これにより、加熱対象から出るパンくず、水分や分などが、平板棚7で受け止められて、加熱室3の床壁に落下することがなくなる。例文帳に追加

The rack 7 for mounting an object under heating is made of a material superior in heat transmittivity and heat resistance. - 特許庁

加熱調理の際に用いることで、味及び臭いが良好な加熱調理食品を作ることができる脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition used for cooking to enable production of cooked food that has fine taste and odor. - 特許庁

燃料としての被加熱油を高い温度まで効率よく加熱することが可能な熱交換装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heat exchanger capable of effectively heating heated oil as fuel to a high temperature. - 特許庁

脂による加熱容器内壁面の潤滑効果によっても、加熱容器内壁面への被処理物の固着を防止することができる。例文帳に追加

The fat and oil added is also effective to lubricate the inside wall of the heating container 1 to thereby prevent the matter from being firmly adhered to the inside wall. - 特許庁

加熱時に起こる着色および加熱臭を長期にわたって抑制し、かつ風味の優れた揚げ物用脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for deep-fried food, suppressing for a long period, coloring and cooked odor which occur in heating, and excellent in flavor. - 特許庁

シーズヒータによる加熱はガスや石を燃料とする加熱に比べ静かであり、保温インターバル時間を短くできる。例文帳に追加

Heating with the seed heater is milder than that where gas and petroleum oil are employed as a fuel to shorten heat insulation time interval. - 特許庁

高周波加熱時には蒸気が、ヒーター加熱時には被加熱物からの煙が、多量に発生した際に加熱室検出孔を通して蒸気、煙がセンサーに付着しにくくセンサーの検知性能が劣化しない様にすること。例文帳に追加

To prevent the deterioration of detecting performance of a sensor by making the steam in high frequency heating and the oily smoke from a heated matter in heating by a heater, be hardly attached to the sensor through a heating chamber detecting hole, when a large amount of steam or oily smoke is generated. - 特許庁

上記酸化型染毛剤1剤の製造は、水相を加熱して水相中の成分を水中に可溶化しておき、また、相を加熱して相成分を溶解しておき、それらを加熱下で混合して乳化させることが好ましく、それらの加熱温度としては75〜95℃が好ましい。例文帳に追加

In the above process, it is preferable that the aqueous phase is heated to solubilize the components in the aqueous phase, the oily phase is heated to dissolve the components therein, and these phases are mixed together under heating preferably at 75-95°C to effect emulsification. - 特許庁

径6mm以上の大きな具材をつなぎ材とともに成型し、加熱固化する方法であって、当該加熱を芯温が75℃以上の蒸し加熱温が130℃以上の加熱をいずれかの順で実施する。例文帳に追加

In a method that a large ingredient of ≥6 mm in size is molded together with a binding material and the molded matter is heated and solidified, the heating process comprises a heating with steam in which the core temperature becomes75°C and a heating with oil in which the oil temperature is130°C, wherein the heating processes are carried out in either order. - 特許庁

制御装置43は送風装置20のモータ27を、加熱動作中に加熱室11の扉が開いたとき、煙を発生しない加熱調理が終わったとき、加熱調理終了時に煙センサが煙を感知しなかったとき、被調理物を手で処理するため加熱が中断したとき、及び予熱動作が終了したとき、といったタイミングで強制的に停止させる。例文帳に追加

When a door of the heating chamber 11 is opened during the heating operation, a control device forcedly stops a motor 27 of the blower 20 at timings when the heat cooking without producing soot is finished, a soot sensor senses no soot when finishing the heat cooking, the heating is interrupted for a user handles the cooking object with hands, and preheating operation is finished. - 特許庁

吸着剤が混入された廃食用加熱撹拌装置1の加熱撹拌タンク3内に投入されると、加熱撹拌タンク3に装着された加熱器8および撹拌器7が廃食用を吸着剤と共に加熱しつつ撹拌することにより、廃食用に含まれる不純物が吸着剤に吸着される。例文帳に追加

The oil purifying apparatus for waste cooking oil has a constitution that when a waste cooking oil mixed with an adsorbent is fed to the heating and stirring tank 3 of a heating and stirring apparatus 1, a heater 8 and a stirrer 7 attached to the heating and stirring tank 3 stir the waste cooking oil and the adsorbent while heating to adsorb impurities contained in the waste cooking oil on the adsorbent. - 特許庁

有機ハロゲン化合物に汚染された汚染物質を還元雰囲気中で加熱する還元加熱工程と、該還元加熱工程から排出された排ガスを洗浄する洗浄式ガス洗浄工程と、該洗浄式ガス洗浄工程にて処理された排ガスを加熱する排ガス加熱工程とを備えたことを特徴とする汚染物質の処理方法による。例文帳に追加

This treatment method comprises: a reduction heating stage where the contaminant contaminated by the organic halogen compound is heated in a reducing atmosphere; an oil cleaner type gas cleaning stage where exhaust gas exhausted from the reduction heating stage is treated with an oil cleaner; and an exhaust gas heating stage where the exhaust gas treated by the oil cleaner type gas cleaning stage is heated. - 特許庁

で揚げて熱湯で戻るように加工されている揚げ麺と、加熱で揚げず熱風乾燥させたノンフライ麺がある。例文帳に追加

These noodles are broken down into two categories including the deep-fat fried type that has been processed to quickly develop in hot water and the non-fry type that has been cooked and hot-air dried without being deep-fat fried.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、洗浄後の脂はフィルター10でろ過した後、再び加熱して、を洗浄としてリサイクル使用するシステムとする。例文帳に追加

Further in this cleaning system, the fats and oils after cleaning are filtered with a filter 10 and then are heated again to recycle the oil as cleaning oil. - 特許庁

の成分を分離するために、醤加熱して熱蒸留を行った場合は、醤加熱することにより、醤の風味や味が変化するので、このような醤の風味や味を変化することなく、醤の風味を変えることが望まれている。例文帳に追加

To provide the subject method, aiming at changing the flavor of soy sauce without changing the taste of soy sauce, in view of the fact that the flavor and taste of soy sauce are changed owing to heating soy sauce when heat distillation is done through heating soy sauce to separate soy sauce ingredients from one another. - 特許庁

本実施例に係る第一の中水分検知装置10Aは、配管11内の潤滑12中の水分を検知する中水分検知装置であって、配管11内から潤滑12を抜き出す潤滑抜出し管13と、抜き出した潤滑12を加熱する加熱装置14と、潤滑12を加熱することにより分離された水蒸気15を計測する測定装置16Aと、を有する。例文帳に追加

A first water-in-oil detection device 10A, which is a water-in-oil detection device for detecting water in a lubricating oil 12 in a pipe 11, includes a lubricating oil extraction tube 13 for extracting the lubricating oil 12 from inside the pipe 11, a heating device 14 for heating the extracted lubricating oil 12, and a measuring device 16A for measuring steam 15 separated by heating the lubricating oil 12. - 特許庁

これにより、原料から製造された水素の一部が触媒燃焼して、その排気により原料加熱するので、原料加熱するための燃料を新たに必要としない。例文帳に追加

The hydrogen generated by the dehydrogenation catalyst 5 is partially fed to the catalytic combustion apparatus 4, and exhaust gas exhausted from the catalytic combustion apparatus 4 is fed to the dehydrogenation catalyst 5. - 特許庁

たとえば、先に揚げた後マイクロ波で加熱、あるいは先にマイクロ波で加熱した後で揚げる、または、揚げとマイクロ波を同時に施して、澱粉質食品を乾燥させると、澱粉質食品の吸量を減少させることができる。例文帳に追加

That is, the method for decreasing oil absorption of the starchy food comprises frying before heating by the microwave, heating by the microwave before frying or concurrently frying and heating by the microwave. - 特許庁

を0.1〜40質量%含有し、構成脂肪酸としてトランス脂肪酸を0.5〜12質量%含有する脂を調製することで、加熱調理時に発生する不快な臭気が改善された加熱調理用脂。例文帳に追加

The oil-and-fat for thermally cooking, improving an unpleasant smell generated on the thermal cooking, is characterized by containing rice oil in an amount of 0.1 to 40 mass% and a trans-fatty acid in an amount of 0.5 to 12 mass% as a constituting fatty acid. - 特許庁

フライなどの加熱調理用途に用いられる脂の、加熱による経時的な色調の悪化を抑制することにより、耐久性を向上させ、廃棄脂の削減を可能とし、環境への負荷を軽減することを目的とする。例文帳に追加

To improve the durability and to reduce the amount of waste oil-and-fat to reduce the load on the environment by reducing the color deterioration by heating with time of the oil-and-fat usable in a cooking use such as oil for frying. - 特許庁

試料(潤滑)を冷却して降温させる冷却手段と試料(潤滑)を加熱して昇温させる加熱手段とを具備して潤滑の泡立ち性評価装置1が構成される。例文帳に追加

The apparatus 1 for evaluating the foaming property of the lubricating oil is composed of a cooling means which cools a sample (lubricating oil) and lowers its temperature, and a heating means which heats the sample (lubricating oil) and heightens its temperature. - 特許庁

タンク15には、タンク15から供給される不純物除去後の凝縮成分を再度加熱して蒸発させる加熱器16と、加熱器16において発生したガスを回収する生成回収塔7とが接続される。例文帳に追加

The tank 15 is connected to a heater 16 which vaporizes by re-heating the oil condensate being free of impurities and fed from the tank 15 and to a formed oil recovery tower 7 which recovers the oil gas formed in the heater 16. - 特許庁

の流路、蒸気又は熱水を導入するための入口を有する、の温度を120〜160℃に高め、加熱時間は2秒から3秒間直接加熱する手段、及び直接加熱されたを冷却する冷却手段より構成される。例文帳に追加

The device includes a means having an oil passage and an inlet to introduce steam or hot water and directly heating oil for 2-3 seconds to elevate the temperature of the oil to 120-160°C, and a cooling means cooling the directly heated oil. - 特許庁

例文

10〜60%の脂肪分を含有する水中滴型組成物を殺菌のために加熱処理をするに際し、加熱処理前及び加熱処理後に水中滴型組成物を流通させながら、多孔質膜を介して水中滴型組成物に不活性ガスを注入することにより溶存酸素を低減する。例文帳に追加

In heat-treating an oil-in-water type composition having 10-60% fat content so as to sterilize it, an inert gas is introduced through a porous membrane into the oil-in-water type composition while circulating the oil-in-water type composition before or after the heat treatment so as to reduce dissolved oxygen. - 特許庁

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