例文 (999件) |
加熱油の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 1356件
ポリコサノールの使用、油脂の加熱劣化抑制剤、油脂の加熱劣化抑制方法、並びに揚げ物又は炒め物用油脂組成物例文帳に追加
USE OF POLYCOSANOL, HEAT DETERIORATION INHIBITOR FOR OIL-AND-FAT, METHOD FOR INHIBITING HEAT DETERIORATION OF OIL-AND-FAT, AND OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR FRIED OR DEEP-FRIED FOOD - 特許庁
水溶性カルシウム化合物を2〜30ppm含有する加熱調理用油脂であり、水溶性カルシウム化合物が有機酸カルシウムである加熱調理用油脂であり、油脂がパーム系油脂である加熱調理用油脂。例文帳に追加
The cooking oil and fat contains 2-30 ppm of a water-soluble calcium compound, wherein the water-soluble calcium compound uses organic acid calcium and the oil and fat uses palm-based oil and fat. - 特許庁
油槽内の油に浸漬されて油を加熱する発熱管を備えた電磁誘導加熱式加熱手段の取付構造を、油槽内の油の掃除作業を便利にするよう改変する。例文帳に追加
To change the mounting structure of an electromagnetic induction heating means furnished with a heating tube that is dipped into an oil tank to heat oil so that the cleaning of oil in the oil tank may be facilitated. - 特許庁
冷凍コロッケのように負荷的に重く油の温度低下が大きい食品には、第1の加熱コイルによる加熱は行わず、第2の加熱コイルのみによる加熱を行って焦げを防止す誘導加熱調理器を提供する。例文帳に追加
To provide an induction heating cooker which prevents burning of a heavy load food product such as a frozen croquette that causes a large temperature drop of oil by not performing the heating with a first heating coil but performing the heating only with a second heating coil. - 特許庁
かかる練生地は、非包装状態で加熱凝固することを特徴とする練製品の製造法であり、この製造法において、非包装状態での加熱凝固が、湯中加熱、油中加熱、又は蒸し加熱のいずれにより行なわれてもよい。例文帳に追加
In the producing method, heat coagulation in unpackaged state may be carried out by any of heating in hot water, heating in oil or steam heating. - 特許庁
加熱調理器の加熱体の上方に配置される加熱調理器用ヒーターカバーであって、油汚れが付着しにくい加熱調理器用ヒーターカバー及びそれを備える加熱調理器を提供する。例文帳に追加
To provide a heater cover for a heating cooker which is arranged above a heating body of the heating cooker, and prevents oil stain, and a heating cooker including the same. - 特許庁
ケース本体内に調理物を加熱調理するための穴明きプレートと、調理物を加熱するためのヒーターと、加熱調理時、調理物から出る油等を受けるための油受け皿とを備えた加熱調理器であって、前記油受け皿の底面に水位面より上に位置する凸部を設けてなる加熱調理器。例文帳に追加
In the cooker provided with a holed plate for heating and cooling food, a heater for heating the food and the oil tray for receiving fat from the food during cooking in a main case, the projecting part positioned higher than a water level is formed on the bottom of the oil tray. - 特許庁
これによって、加熱調理工程中に400℃以上になる加熱手段4により、油煙量低減手段10を加熱するので、油煙量低減手段10を効果的に加熱することができる。例文帳に追加
The soot amount reducing means 10 is heated by the heating means 4 which becomes 400°C or more in a cooking process, so that the soot amount reducing means 10 can be effectively heated. - 特許庁
調理用の油槽2の前面に加熱用のガスバーナを配置するとともに、加熱ボックス12によって油槽2の側方を取り囲む。例文帳に追加
A heating gas burner is disposed in front of a cooking oil tank 2, whose lateral sides are covered in a heating box 12. - 特許庁
また、殺菌工程での油脂の殺菌は、油脂に加熱媒体を接触させた後、該加熱媒体を回収する方法により行う。例文帳に追加
Sterilization of the oil and fat in a sterilization process is performed by a method bringing the oil and fat into contact with a heating medium and collecting the heating medium. - 特許庁
油水分離手段は加熱手段によりその油水分離モジュールが加熱され、分離膜の閉塞が防止される。例文帳に追加
In the oily water separating means, its oily water separating module is heated by a heating means and the clogging of a separation membrane is prevented. - 特許庁
加熱調理用の油として必要とされる好適な性能を有し、かつ風味の良い調理物が得られる加熱調理用油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a cooking fat and oil composition having suitable performance required as cooking oil and giving deliciousness to foods. - 特許庁
加熱調理用油脂組成物およびその製造方法、ならびに加熱調理用油脂組成物用の酸価上昇抑制剤例文帳に追加
COOKING OIL AND FAT COMPOSITION, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND ACID VALUE RISE INHIBITOR FOR THE COOKING OIL AND FAT COMPOSITION - 特許庁
特に、パーム系油脂を含有する場合、加熱調理時に発生する不快な臭気が顕著に改善された加熱調理用油脂。例文帳に追加
Especially, the oil-and-fat for thermally cooking remarkably improves the unpleasant smell generated on the thermal cooking, when containing a palm-based fatty oil. - 特許庁
この電力は、潤滑油加熱器40の電気ヒータ52に供給され、各軸受に供給される潤滑油を加熱する。例文帳に追加
This electric power is supplied to an electric heater 52 of a lubricating oil heater 40 and heats lubricating oil supplied to each of bearings 11, 12, 16, 17. - 特許庁
油脂の加熱臭および戻り臭の改善することにより、加熱調理により適し、保存性がよい食用油脂を提供する。例文帳に追加
To provide food oil that is suitable for cooking with high storability by improving the heating flavor and the reversion flavor of the fat and oil. - 特許庁
また、密閉容器1内で発生した熱を潤滑油15に伝達して加熱する油加熱手段13が設けられている。例文帳に追加
An oil heating means 13 transmitting heat generated in the hermetic vessel 1 to the lubricating oil 15 and heating the lubricating oil is also provided. - 特許庁
加熱によらず、油を霧化できる油霧化装置及び油霧化方法と、油霧化装置を用いた油拡散ポンプを提供する。例文帳に追加
To provide an oil atomizer and an oil-atomizing method which can atomize oil without heating; and to provide an oil-diffusing pump using an oil atomizer. - 特許庁
オーブンの乾式加熱で(肉を)調理すること(通常、油脂を加える)例文帳に追加
cooking (meat) by dry heat in an oven (usually with fat added) - 日本語WordNet
酒やしょう油をつくるとき,腐るのを防ぐために加熱すること例文帳に追加
the condition of heating sake or soy sauce during the brewing process in order to prevent rotting - EDR日英対訳辞書
一般的には加熱加工せず、塩漬けや醤油漬けにして食べる。例文帳に追加
Usually they are not cooked or processed, but eaten after pickling in brine or soya sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
改質燃料焚きガスタービン設備及びその油加熱方法例文帳に追加
REFORMED FUEL COMBUSTION GAS TURBINE DEVICE AND OIL- HEATING METHOD THEREFOR - 特許庁
ディーゼル機関の排熱を利用した燃料油加熱供給システム例文帳に追加
FUEL OIL HEATING SUPPLY SYSTEM UTILIZING WASTE HEAT OF DIESEL ENGINE - 特許庁
酸化褐変や加熱増色が低減された色の淡い醤油の製造法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING LIGHT COLOR SOY SAUCE DECREASED IN OXIDATION BROWNING AND HEATING DEEPENED COLOR - 特許庁
この亀裂は加熱を続けると巾が広がり水や油が漏れ出すようになる。例文帳に追加
The cracks expand and leak water or oil when heating is continued. - 特許庁
加熱着色を抑制したパーム油類およびその製造方法例文帳に追加
PALM OILS HAVING SUPPRESSED HEAT DISCOLORATION AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
加熱加工後、掻揚げ部材9は食品を油面の上方に上昇する。例文帳に追加
After heat processing, the scoop member 9 raises the food over the oil surface. - 特許庁
加熱耐性に優れた揚げ物用油脂組成物の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION METHOD OF OIL AND FAT COMPOSITION FOR FRIED FOOD EXCELLENT IN HEAT RESISTANCE - 特許庁
この試料をホットプレート20で加熱される絶縁油22に浸す。例文帳に追加
The obtained sample is immersed in an insulating oil 22 heated by a hot plate 20. - 特許庁
魚肉類の加熱調理器における油脂吸収保持剤及びその製法例文帳に追加
OIL-AND-FAT ABSORBING/HOLDING AGENT FOR HEAT COOKING APPLIANCE FOR FISH AND MEAT AND PRODUCTION THEREOF - 特許庁
耐油性、耐熱性の良い加熱調理用食品容器を得る。例文帳に追加
To obtain a food container for heating and cooking which is excellent in resistance to oil and heat. - 特許庁
加熱調理器具用油脂吸収・脱臭剤およびその製造方法例文帳に追加
FAT AND OIL ABSORBING/DEODORIZING AGENT FOR COOKING UTENSIL AND ITS PRODUCTION METHOD - 特許庁
本発明の廃プラスチック分解油用加熱炉は、廃プラスチックを熱分解して得られる油ガスを凝縮させた廃プラスチック分解油を加熱する加熱炉である。例文帳に追加
This heating oven is for heating a waste plastic decomposition oil obtained by condensing an gas obtained by thermally decomposing a waste plastic. - 特許庁
ラード油等の固形化した油脂を加熱溶融させる加熱装置において、短時間で油脂を溶融することができ、また、風の影響や外気温の低下がそのまま溶融効率を低下させることがないようにした加熱装置を提供する。例文帳に追加
To provide a heating device rapidly melting fat and oil and preventing influence of wind or drop of outside temperature from directly lowering melting efficiency, in a heating device for heating and melting solidified fat or oil such as lard oil. - 特許庁
加熱着色及び加熱臭を抑制できる加熱調理用油脂の提供が可能な油脂の製造方法、および、収量が高く、製造コストを低くすることが可能な油脂の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for manufacturing of oil and fat, for providing an oil and fat for heating cooking capable of suppressing heating coloring and heating bad odor, and to provide a method for manufacturing of oil and fat capable of enhancing the yield and reducing a manufacturing cost. - 特許庁
フライヤーは、油槽10と、油槽10を加熱する電磁誘導コイル20と、を具備する。例文帳に追加
The fryer includes the oil tank 10 and an electromagnetic induction coil 20 for heating the oil tank 10. - 特許庁
食用油の加熱時にその劣化を有効に抑制できる食油劣化抑制装置を提供する。例文帳に追加
To provide a device for suppressing deterioration of edible oil which is capable of effectively suppressing deterioration of the edible oil when heated. - 特許庁
油脂供給用パイプ11より加熱容器1内に油脂を供給する。例文帳に追加
A fat and oil is fed into the heating container 1 through a fat and oil feed pipe 11. - 特許庁
加熱開始後に油が増減されても鍋内の油量を精度良く判定することができる。例文帳に追加
To determine an oil amount in a pan with superior precision even if oil is increased or decreased after heating is started. - 特許庁
製造の際に用いる熱油として、所定温度に加熱された工業廃油を採用することができる。例文帳に追加
The hot oil used when manufacturing may use an industrial waste oil heated at a predetermined temperature. - 特許庁
油の加熱臭の発生を抑制することができる食用油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an edible oil-and-fat composition which is suppressed in the emission of cooked odor of oil. - 特許庁
油槽2は、焼入炉1で加熱されたワークが浸漬される冷却油を収容する。例文帳に追加
The oil vessel 2 holds cooling oil in which the workpiece heated with the quenching furnace 1 is dipped. - 特許庁
油浴槽32内の油を加熱手段33により280〜320℃に加熱保持し、油浴槽中の油を上下対流を生じないように撹拌する撹拌羽根34を油浴槽中に設ける。例文帳に追加
The oil temperature in an oil bath 32 is kept within the range of 280-320°C by a heating means 33, and the agitating blades 34 are installed in the oil bath 32 to agitate the oil so as not to vertically convect. - 特許庁
耐熱性を有するチーズ類、特に、電子レンジ加熱、油ちょうによる加熱、蒸し器による加熱またはオーブンによる加熱に対し保形性を有する耐熱性チーズを得る。例文帳に追加
To obtain cheese with heat resistance, especially heat resistant cheese having shape retention when heating with a microwave oven, deep-frying, a steamer or an oven. - 特許庁
再加熱用米飯の製造方法は、低温保存後に再加熱して食する再加熱用米飯の製造方法であって、アミノ酸水溶液を主成分とする添加物と食用油とを添加した後に炊飯加熱を行う。例文帳に追加
This method for producing the cooked rice for re-heating, eaten by re-heating after low temperature preservation comprises cooking rice after addition of edible oil and an additive having as the main ingredient an amino acid aqueous solution. - 特許庁
加熱調理器の調理室内での油脂の発火・発煙を抑制することのできる加熱調理器及びこの加熱調理器を備えた加熱調理装置を得る。例文帳に追加
To provide a heating cooker and a heating cooking device including the same, capable of suppressing firing and fuming of fat and oil in a cooking chamber of the heating cooker. - 特許庁
銅ブロック5を銅ブロック5加熱用のヒータ7にて所定の温度に加熱し、容器1も容器加熱用のヒータ6にて絶縁油3を別の所定の温度に加熱する。例文帳に追加
The copper block 5 is heated to a prescribed temperature by a heater 7 for heating of the block 5, and the container 1 is also heated by a heater 6 for heating of the container for heating the insulating oil 3 to another prescribed temperature. - 特許庁
フライ油を貯留する油槽と、前記油槽中に配されて前記フライ油を加熱する加熱部とを備えたフライヤーであって、前記加熱部と前記油槽との上下方向の位置関係を相対的に変化させる位置変更部が設けられている。例文帳に追加
The fryer includes: an oil tub for storage of frying oil; a heating portion arranged in the oil tub and heating the frying oil; and also a position changing portion for relatively changing vertical position relation between the heating portion and the oil tub. - 特許庁
車両用電動油圧パワーステアリング装置の作動油が低温であるとき、同作動油を加熱して、作動油の粘性抵抗を低減する。例文帳に追加
To reduce viscous resistance of hydraulic oil by heating the hydraulic oil when the hydraulic oil of an electrohydraulic power steering system for a vehicle is low in temperature. - 特許庁
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