1016万例文収録!

「加熱油」に関連した英語例文の一覧と使い方(27ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 加熱油に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

加熱油の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1356



例文

本発明の食後無臭ニンニクの製造方法は、加熱状態の牛乳で生ニンニクをゆでる工程(S104)と、ゆでたニンニクを水洗する工程(S106)と、水洗されたニンニクに付着した水分を除去する工程(S108)と、ニンニクをで揚げる工程(S110)とを含むことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the garlic having no odor after eating comprises the following processes: (S104) a process of boiling raw garlic with heated milk; (S106) a process of washing the boiled garlic with water; (S108) a process of eliminating water attaching to the washed garlic; and (S110) a process of frying the garlic with oil. - 特許庁

ヒーターによって加熱され、美味しく調理するために余分なや肉汁を通過させるための貫通孔8を穿設した電気焼肉器用焼き板において、焼き板の全面に貫通孔を配置するものに比較して熱バランスがよく丈夫で、しかも焼き板5の広い面において調理を行うことができるようにする。例文帳に追加

To make heat balance batter compared to a broiling plate with through holes arranged over the whole surface with enough strength and to permit cooking on a wide surface of a griddle for an electric broiler heated by a heater and provided with through holes bored to allow excess oil and gravy to pass through for delicious cooking. - 特許庁

金属の糸状加工品をバーナ燃焼体とし、前記バーナ燃焼体にガスと加圧燃焼用一次空気を混合して供給し燃焼させ、前記燃焼用一次空気を排熱を利用して加熱し、前記バーナ燃焼体内の内面に付着するほこり、分を焼ききる構成としたガスバーナ。例文帳に追加

A metallic yarn-like element is used as a burner combustion element, a mixture of a gas and the primary air for pressure combustion is supplied to the burner combustion element to burn the burner combustion element, and the primary air for combustion is heated by utilizing the waste heat to burn out the dust and the oil content attached to an inner face of the burner combustion element. - 特許庁

食品を高周波加熱する際にターンテーブル装置がなくてもあらかじめ設定した角度間を往復動作する複数の赤外線センサにより食品の温度情報を的確に検知できるようにするとともに、食品からでる煙などを赤外線センサに付着させない構造により信頼性の高い食品の温度検出を可能にする。例文帳に追加

To detect temperature of food with a high reliability by enabling accurate detection of temperature information of the foods by a plurality of infrared ray sensors reciprocating within a preset angle even without a turn table device employing a structure for preventing oil smoke generated from a food from adhering to the infrared ray sensors. - 特許庁

例文

70℃以上150℃以下で5分間以上30分間以下加熱混練処理を行った、40℃以下で固化する脂100質量部に対し穀粉及び/又は澱粉10〜200質量部を含むペーストにより被覆することを特徴とするドライタイプ又はセミモイストタイプ又はソフトドライタイプのペットフードの製造方法である。例文帳に追加

The method for producing a dry, semi-moist, or soft-dry pet food includes coating 100 pts.mass of oil and fat heated and kneaded at a temperature of 70-150 °C for 5-30 minutes to be caked at a temperature of 40°C or lower with the paste containing 10-200 pts.mass of cereal flour and/or starch. - 特許庁


例文

面鋼板からなる被着体の不連続部を封止するために用いられるシーリングテープにおいて、そのシーリングテープが、加熱により自己溶融して不連続部を封止し、硬化する熱硬化性樹脂組成物からなるシール層と、シール層の自己溶融温度において軟化可能であるけれども溶融して流動することがないプラスチックフィルムからなるバリア層とを含んでなるように構成する。例文帳に追加

The sealing tape used for sealing the discontinuous part of an adherend composed of the steel plate having the oil film on the surface thereof comprises a sealing layer comprised of a thermosetting resin composition which, by heating, self-melts to seal the discontinuous part and is cured and a barrier layer comprised of a plastic film which can be softened but neither melts nor flows at the self-melting temperature of the sealing layer. - 特許庁

エチレン系樹脂組成物層表面とヒートシールされた場合の開封強度を一定値以下とすることによりヒートシールが容易で密封性、易開封性を有し、開封時に糸引き、ケバ立ちが発生せず、かつ、ボイルやレトルトなどの加熱処理に耐える耐熱性、耐性を有する易開封性シーラントフィルムを提供すること。例文帳に追加

To provide an easily openable sealant film which is easy to heat seal, can be sealed tightly and opened easily, does not thread nor become fuzzy when opened and has heat and oil resistance enough to stand boiling and a retort heat treatment by maintaining seal opening strength at a specified value or below when it is heat sealed with the surface of an ethylenic resin composition layer. - 特許庁

摩擦板と該摩擦板が圧接する相手板とが交互に配設されている湿式クラッチ装置において、摩擦板の摩擦フェーシングが炭素繊維クロスに熱硬化性樹脂を含浸、加熱硬化してなる炭素繊維強化樹脂板で構成され、相手板は表面に溝を設けた鋼板で構成されている。例文帳に追加

In the wet clutch device structured so that friction plates and opposed plates against which the friction plates come into press contact are alternately arranged, the friction facing of the friction plates is composed of a carbon fiber reinforced resin plate formed from a carbon fiber cloth impregnated with a thermosetting resin and subjected to heat curing, and the opposed plate is made from a steel plate with oil grooves formed on the surface thereof. - 特許庁

セルロース、ヘミセルロース、リグニン、及びリグノセルロースから選択される少なくとも一種を含む固形木質系原料を、フェノール類と熱分解系重質の存在下で加圧加熱して可溶化し、この可溶化物から低沸点成分を除去して得られる木質系ピッチを紡糸、不融化、及び炭化することで炭素繊維を製造する。例文帳に追加

The carbon fiber is produced by the steps of: preparing the solid wood-based raw material including at least one substance selected from cellulose, hemicellulose, lignin and lignocellulose; pressurizing and heating the raw material under the existence of phenols and a thermally decomposable heavy oil to solubilize the material; removing the low-boiling component from the solubilized material to obtain the wood-based pitch; and spinning, infusibilizing and carbonizing the pitch. - 特許庁

例文

樹脂成分としてロジンエステル樹脂類と炭化水素樹脂類を、インキ溶剤として非芳香族石系溶剤を、それぞれ必須な主成分として含む印刷インキ用ワニス、特に、ロジンエステル樹脂類として、ロジン類、α,β−不飽和カルボン酸またはその無水物、脂肪族多塩基酸、多価アルコールとを加熱反応させて得られる樹脂を用いる。例文帳に追加

The printing ink varnish contains, as the essential major components, a rosin ester resin and a hydrocarbon resin as the resin component and a nonaromatic petroleum solvent as the ink solvent, and particularly as the rosin ester resin, a resin to be obtained by subjecting a rosin, an α,β-unsaturated carboxylic acid or its anhydride, an aliphatic polybasic acid, and a polyhydric alcohol to heating reaction. - 特許庁

例文

電子レンジ調理等に使用できる耐熱性、耐性、断熱性を有し、かつ高温時の剛性にすぐれる上、熱成形時や、熱成形後の加熱調理時等に隅部などでOPPフィルムが浮き上がる問題が改善された、新規なポリプロピレン系樹脂積層発泡体と、その効率的な製造方法と、上述した各特性に優れた良好な成形品とを提供する。例文帳に追加

To provide novel laminated polypropylene resin foam which is provided with heat resistance bearable in microwave oven cooking, etc., oil resistance, and insulating properties, is excellent in high temperature rigidity, and prevents the separation of an OPP film in the corner, etc., during thermoforming and during cooking, etc., after thermoforming and a molding excellent in the above properties. - 特許庁

過熱水蒸気を食品の表面に当て続ける時間が、自動メニューボタン11aで選択された脱メニューに応じて予め定められており、水蒸気制御部20は、そのメニューに応じて予め定められた時間、過熱水蒸気を食品の表面に当て続けるように水蒸気発生部30と水蒸気加熱部40とを制御する。例文帳に追加

A time for continuing application of superheated steam to the surface of the food is set beforehand according to the deoiling menu selected by the automatic menu button 11a and the steam control part 20 controls the steam generating part 30 and the steam heating part 40 so as to apply superheated steam to the surface of the food for the time set beforehand according to the menu. - 特許庁

回転電機の軸受箱5,6のグリースポケット5A,6A内にヒータ18を設け、軸受11,12のグリース17の表面において経年的な硬化が発生しても、ヒータ18によりポケット内奥にあるグリースを加熱することによりグリースの分を流出させるようにして、長期安定した回転が維持できるようにした。例文帳に追加

A heater 18 is provided in the grease pockets 5A and 6A of the bearing boxes 5 and 6 of a rotary electric machine so that the oil of grease flows out even if curing takes place with time on the surface of the grease 17 in bearings 11 and 12 by heating the grease existing deep in the pocket by means of the heater 18. - 特許庁

米飯の一粒一粒が乳化剤でコーティングされており、粒同士が付着することがなくパラパラとした食感を有しており、この米飯に脂や副原料を混合した米飯類としても、また、凍結処理した冷凍米飯類として電子レンジ加熱調理しても、米飯同士が付着することなくパラパラとした食感を有する米飯類の提供。例文帳に追加

To provide boiled rice whose grains are separately coated with an emulsifier and which has a texture that the grains are separated without being adhered to each other, even when the boiled rice is mixed with an oil, a fat or an auxiliary material or even when frozen and then heated and cooked in a microwave oven. - 特許庁

少なくとも2本のナイロン高配向未延伸マルチフィラメント糸条を用い、一方の糸条は熱延伸を行い、他方の糸条は加熱下で延伸仮撚を行うことによりそれぞれ剤を飛散させ、しかる後両糸条をオーバーフィード下で同一のエアージェットノズル8に導き、混繊交絡処理を施す。例文帳に追加

This nylon air jet textured yarn is produced by using at least two nylon highly oriented undrawn multifilament yarns, subjecting one of the yarns to hot drawing and subjecting the other yarn to draw false twisting under heating, thereby respectively sprinkling oils, then leading both the yarns to the same air jet nozzle 8 under overfeeding conditions and carrying out combined filament and interlacing treatment. - 特許庁

より詳細には、大豆含有材料(脱風味されることが必要とされない)、糖、脂および水を含む組成物を、糖の少なくとも部分的なカラメル化を達成するのに十分な時間にわたって高温まで加熱し、そしてその後、少なくとも部分的にカラメル化された組成物を冷却して、大豆含有菓子類製品を得る。例文帳に追加

This method for preparing the soybean-containing confectionery product comprises heating a composition containing a soybean-containing material (without the need of being deflavored), sugar, oil and fat and water to high temperature for sufficient time so as to attain at least partial caramelization of sugar, and cooling the composition which is partially caramelized. - 特許庁

水相部と相部の混合液を加熱殺菌した分離液状ドレッシングにおいて、カラメルおよび/またはメープルシロップを配合しているにも拘わらず、使用時に容器を上下または左右に軽く振るだけで容易に全体を均一に混合することが可能な新規な分離液状ドレッシングを提供する。例文帳に追加

To provide new separated liquid-state dressing obtained by subjecting mixture liquid composed of a water-phase part and an oil-phase part to heat sterilization, and easily and homogeneously mixed only by slightly shaking a container up and down or right and left when used, in spite of addition of caramel and/or maple syrup. - 特許庁

メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。例文帳に追加

The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components. - 特許庁

赤外線放射管21およびこの赤外線放射管21により加熱されて遠赤外線を放射する遠赤外線放射体としてのアルマイト板25(多数の貫通孔が形成されている。)を槽12内に配置し、アルマイト板25の位置を赤外線放射管21の上側にしたフライヤー10。例文帳に追加

The fryer 10 is provided with an infrared ray radiation tube 21 and an alumite plate 25 (with many through holes) as a far-infrared ray radiator that radiates far-infrared ray heated by the infrared ray radiation tube 21 arranged inside of an oil pan 12 where the position of the alumite plate 25 is upper side of the infrared ray radiation tube 21. - 特許庁

該潤滑をアルミニウム合金板の表面と裏面の一方又は双方に塗布し、ダイスとしわ押さえ金型の一方又は双方を150〜300℃に加熱し、前記アルミニウム合金板を前記ダイス及びしわ押さえ金型で挟持し、ポンチ、あるいは水冷したポンチを押し込む温間成形方法。例文帳に追加

The warm molding method comprises coating one or both sides of the surface and the reverse face of an aluminium ally plate with the lubricating oil, heating one or both of a dice and a presser die at 150-300°C, holding the aluminium ally plate by the dice and the presser die, and pushing a punch or a water-cooled punch onto the plate. - 特許庁

系燃料の燃焼によって生じるバナジウムV含有の焼却灰Asを受け入れる回転炉3と、回転炉3内の焼却灰Asを加熱する気化手段17と、回転炉3内の気体状のバナジウムVを排出するバナジウム排出部19と、バナジウム排出部19から流出したバナジウムVを回収する沈殿槽5と、を備える。例文帳に追加

The vanadium recovery device includes: a rotary furnace 3 receiving vanadium V-containing burnt ash As produced by the burning of petroleum based fuel; a vaporizing means 17 heating the burnt ash As in the rotary furnace 3; a vanadium discharge part 19 discharging the gaseous vanadium V in the rotary furnace 3; and a precipitation tank 5 recovering the vanadium V made to flow out from the vanadium discharge part 19. - 特許庁

特にポリオレフィン系樹脂被着体に対する剥離接着力、及び初期接着力と保持力とのバランスに優れ、且つ加熱後の剥離接着力、耐変色性にも優れた粘着組成物、並びに該粘着剤組成物用の粘着付与剤として好適な変性石樹脂、及びそのエマルジョンを提供する。例文帳に追加

To provide a pressure-sensitive adhesive composition excellent especially in the peel adhesion strength with a polyolefin-based resin article to be adhered and in the balance of initial adhesiveness and holding power, and also in the peel adhesion strength after heating and discoloration resistance, a modified petroleum resin suitable as a tackifier for the pressure-sensitive adhesive composition, and its emulsion. - 特許庁

重金属を含有する石コークス2を空気を遮断して加熱することにより重金属を気化させてガス化ガス5と共に取り出すようにしたガス化装置1と、ガス化装置1から取り出したガス化ガス5を冷却することによりガス化ガス中の重金属を凝縮させて分離する冷却装置7とを有する。例文帳に追加

A heavy metal separation apparatus has a gasification device 1 for taking out heavy metals together with a gasified gas 5 by heating petroleum coke 2 containing the heavy metals under such a condition that air is shut off to gasify the heavy metals, and a cooling device 7 for separating the heavy metals in the gasified gas 5 taken out of the gasification device 1 by cooling the gasified gas 5 to condense the heavy metals. - 特許庁

ヒーターと、ヒーターの近傍に配設された識別用液温センサーとを備えた液種識別センサーヒーターに、液種識別センサーヒーターに、パルス電圧を所定時間印加して、前記ヒーターによって、被識別軽加熱し、識別用液温センサーの初期温度とピーク温度との間の温度差に対応する電圧出力差V0によって、液種を識別する。例文帳に追加

A pulse voltage is applied to a liquid type identifying sensor heater having a heater and a liquid temperature sensor for identification arranged near the heater for a specified time, the gas oil to be identified is heated by the heater, and the liquid type is identified by a voltage output difference V0 corresponding to the temperature difference between the initial temperature of the liquid temperature sensor for identification and a peak temperature. - 特許庁

低添加量であってもゲル強度の高いゲルを形成させることが可能であり、かつ加温、冷却することなく、ゲル化対象物に添加するだけで容易にゲル化することができるだけでなく、得られたゲルを加熱してもゲル強度が低下したり、ゲルが溶解することのない新規な有機溶媒または脂類のゲル化方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a novel method of gelatinizing organic solvents or oils which can form a gel having high strength even in a small amount added, simultaneously not only can easily effect gelatinizing without heating or cooling by merely adding it to an object to be gelatinized at room temperature and but also neither reduces the gel strength nor dissolves the gel even by heating the obtained gel. - 特許庁

穀粉とオクテニルコハク酸デンプンの合計を100質量部としたとき、穀粉を25〜75質量部、オクテニルコハク酸デンプンを75〜25質量部含有し、常温で固形である食用脂2〜5質量部および食用ロウ1〜3質量部を含有し、水と共に混捏し、150〜200℃の範囲で加熱成型して、耐水性を有する焼成可食容器を製造する方法。例文帳に追加

In the process for producing baked edible vessels, 25-75 mass parts of a cereal flour and 75-25 mass parts of starch octenylsuccinate (100 mass parts in the total), 2-5 mass parts of food oil which is in the solid state at normal temperature and 1-3 mass parts of edible wax are mixed and kneaded together with water and hot formed to the objective edible vessel. - 特許庁

1台の装置で、溶剤と樹脂とポリスチレン樹脂由来のとをそれぞれ回収することができ、しかも、溶剤によりゲル化した廃発泡スチロールが投入される加熱用釜に過熱水蒸気を吹き込むことにより、釜内を無酸素状態に維持することによって、窒素ガス等の不活性ガスを使用することなく、釜内での溶剤や樹脂の酸化による劣化を防止することができる。例文帳に追加

To provide a method for treating waste polystyrene foam, enabling solvent, resin and polystyrene resin-derived oil to be recovered respectively with a single system, and also preventing the heating kettle from deterioration by oxidation of the solvent and/or resin in the kettle by maintaining the kettle in an oxygen-free condition without using any inert gas such as nitrogen by blowing superheated steam into the kettle charged with the waste polystyrene foam gelatinized by the solvent. - 特許庁

本発明に係る凍結濃縮つゆは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、醤、かえし、アミノ酸液、糖類、発酵調味料、清酒、旨味調味料の少なくとも一つを混合してストレートつゆを生成し、該つゆを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加

The freeze-concentrated soup is produced by adding one or more components selected from soy sauce, soup stock, amino acid liquid, sugar, fermented seasoning, Japanese rice wine and tasty seasoning to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained straight soup at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁

脂肪酸アミド(A)、25℃で液状である基(B)及び結晶形状制御剤(C)を加熱攪拌しながら、脂肪酸アミド(A)を溶解させて溶解液を得る工程(1)、溶解液を冷却して脂肪酸アミドを析出させ、脂肪酸アミド分散液を得る工程(2)を含むことを特徴とする消泡剤の製造方法を用いる。例文帳に追加

The method of manufacturing defoamer is used, which includes: a step (1) of obtaining dissolution liquid by dissolving fatty acid amide (A) while heating and agitating the fatty acid amide (A), base oil (B) that is liquid at 25°C, and crystal shape control agent (C); and a step (2) of precipitating the fatty acid amide by cooling the dissolution liquid to obtain fatty acid amide dispersion liquid. - 特許庁

少なくとも芯物質および重合性物質を含有する相を、非イオン性水溶性分散剤を用いて水相中に乳化し乳化液を調製する乳化工程と、前記乳化液を高温加熱した状態で高分子反応試薬を添加し、前記重合性物質を界面重合してカプセル壁を形成する重合工程と、を有するマイクロカプセルの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the microcapsule includes: an emulsification step of emulsifying an oil phase which contains a core substance and a polymerizable substance at the least, in a water phase by using a nonionic water-soluble dispersant to prepare an emulsion liquid; and a polymerization step of adding a polymeric reagent to the emulsion liquid of a state heated to high temperature to subject the polymerizable substance to interfacial polymerization and form a capsule wall. - 特許庁

この製造方法では、まず、脂をアルカリ鹸化した主石鹸素地3と、パルミチン酸,ミリスチン酸,ステアリン酸をアルカリ鹸化した副石鹸素地5と、透明化添加剤8とを、加熱下で混合した後、蜂蜜6を高含有率で混入してから、常温まで冷却,固化せしめ、もって蜂蜜石鹸1を製造する。例文帳に追加

In the method, honey soap 1 is produced by first mixing a main soap body 3 obtained by alkali-saponifying fat and oil, a sub-soap body 5 obtained by alkali-saponifying palmitic acid, myristic acid, and stearic acid, and a clarifying additive 8 under heating, then adding honey 6 into the resulting mixture in a high content, and solidifying the mixture by cooling it to room temperature. - 特許庁

加熱されたカッタ2や切削6によって鉛シート3の温度が維持されたり温められることにより、この鉛シート3に形成されたスリット3aの端部やマス目3bの縁部にクラック3cが発生するのを防止することができる電池用格子の製造装置及びこれによって製造された電池を提供する。例文帳に追加

To provide equipment for manufacturing a lattice for a battery and the battery manufactured by this, which can prevent that a crack 3c occurs at an end part of a slit 3a and an edge part of a grid 3b which are formed in a lead sheet 3, by maintaining a temperature or warming of the lead sheet 3 by a heated cutter 2 and a cutting oil 6. - 特許庁

感染性医療廃棄物を収容したプラスチック製容器Aを、昇降作動自在な載置台13に乗せて、溶融槽11内の加熱されたBに一定時間浸漬することにより、部分溶融及び滅菌してプラスチック塊Cと成し、このプラスチック塊Cを載置台13を上昇させて溶融槽11から取出す。例文帳に追加

A plastic container A in which the infectious medical wastes are stored is placed on a freely elevating and lowering placing stand 13 and by immersing it into a heated oil B in a melting tank 11 for a definite time, it is partly melted and sterilized to form a plastic mass C and this plastic mass C is taken out from the melting tank 11 by elevating the placing stand 13. - 特許庁

親水性エチレン系不飽和単量体と親性エチレン系不飽和単量体とを溶液重合して得られた重合溶液を、水と混合しながら、または水と混合した後に(すなわち、重合溶液と水との混合時又は重合溶液と水とを混合した後に)、溶剤を加熱留去し、その後、水を除去することによって帯電制御樹脂を製造することを特徴とする帯電制御樹脂の製造方法。例文帳に追加

In the method for manufacturing an electrostatic charge control resin, a polymer solution obtained by solution polymerization of a hydrophilic ethylenically unsaturated monomer and a lipophilic ethylenically unsaturated monomer is subjected to heat distillation to remove the solvent while being mixed with water or after mixed with water (that is, when the polymer solution and water are mixed or after the polymer solution and water are mixed), and then the water is removed. - 特許庁

有機物を主体とする廃棄物と酸化鉄含有物質との混合物を粒状物に成形した後に、低酸素分圧下で急速加熱すること、有機物を主体とする廃棄物がプラスチックを含有し、該プラスチックを所定の大きさに破砕後に、粉状または小粒状の酸化鉄含有物質と混合し、前記プラスチックおよび/または脂系材料を結合材として粒状物を成形することが好ましい。例文帳に追加

It is also preferable that the waste principally comprising the organic materials contains plastic, the plastic is crushed into a prescribed size and, thereafter, is mixed with powdery or small particulate iron oxide containing materials and the particulates are molded by using the plastic and / or an oil and fat material as a binder. - 特許庁

帯電防止剤を樹脂に混練する際や、帯電防止剤を練り込んだ樹脂組成物を加工する際に高温加熱しても煙およびそれに伴う問題の発生が少なく、優れた帯電防止性を発現する、熱可塑性樹脂用帯電防止剤、それを用いた熱可塑性樹脂組成物およびその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an antistatic agent for a thermoplastic resin, which produces little oil smoke and related problems even when heated to a high temperature during kneading the antistatic agent with a resin or during processing a resin composition kneaded with the antistatic agent and can develop excellent antistatic properties, to provide a thermoplastic resin composition using the same, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

フィルムをPPシートと熱圧着するか、または該フィルムにPP樹脂を押し出しして成形される食品用トレーにおいて、該フィルムに印刷するインキであって、その皮膜の耐性が良く、熱ラミネートが可能であり、さらに、電子レンジでの加熱でブリスターの発生しないインキを提供する。例文帳に追加

To provide printing ink which is used for printing a film used for a food tray, the food tray being formed by press-bonding the film to a PP sheet under heating or by extruding a PP resin onto the film, and which forms an oil-resistant, thermally laminable film and does not allow the occurrence of blisters under heating with a microwave oven. - 特許庁

溶性染料を含んだインク組成物とポリマー微粒子分散物を含有する溶液を別個に用意し、それぞれ別々に受像材料上に塗布し、画像形成後、加熱することでポリマー微粒子分散物を受像材料上に被膜化させることを特徴とするインクジェット画像形成方法。例文帳に追加

The ink jet recording method comprises the preparation of an ink composition containing an oil-soluble dye separate from a solution containing dispersed fine polymer particles, the application of the above components separately to an image-receiving material to form an image and heating the image to form a film of the dispersed fine polymer particles on the image-receiving material. - 特許庁

系燃料の燃焼によって生じる焼却灰を加熱処理して四酸化バナジウム及び三酸化バナジウムを含む原料ダストを生成し、さらに、焼却灰A中の硫酸塩から硫黄酸化物を生成して排ガスとして排出するキルン回転炉5を備え、キルン回転炉の熱源としてプラズマトーチ23を用いる。例文帳に追加

This vanadium recovering device includes a kiln rotary furnace 5 producing material dust including vanadium tetroxide and vanadium trioxide by performing heat treatment on the incineration ash caused by combustion of petroleum fuel, further producing sulfur oxides from sulfate in the incineration ash A and discharging the same as exhaust gas, and a plasma torch 23 is used as a heat source of the kiln rotary furnace. - 特許庁

経糸成経後の二次サイズと製織後のガラスクロスの加熱と表面処理の工程を要としないガラスヤーンを巻き取った回巻体とその製造方法、ガラスヤーン回巻体から解舒したガラスヤーンまたはガラスヤーン合撚糸を用いたガラスクロス及びこれらのガラスクロスを使用した透明複合体組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a wound glass yarn prepared by winding a glass yarn not requiring processes of secondary sizing after warping, heat deoiling and a surface treatment after weaving; a method for producing the same; a glass cloth using a glass yarn or a doubled and twisted glass yarn reeled from wound glass yarn; and a transparent composite composition using the glass cloth. - 特許庁

白色食品素材の配合の中に蔗糖を使用せず、乳糖(乳糖加工品および乳糖を成分とする食品若しくは食品添加物を含む)を50〜70重量%含有し、残部を脂および無水の白色若しくは全体の色調(白色)に影響の少ない程度に着色した可食物(食品添加物を含む)とすることにより、蔗糖による加熱着色(変色)を防いだ。例文帳に追加

This white food material comprises no sucrose, 50-70 wt.% of lactose (including lactose processed products, food or food additives each having lactose), and the balance of oil and fat and anhydrous white edibles or those colored to such an extent as to slightly affect the whole color tone (white) of the food material (including food additives) to prevent heat discoloration caused by sucrose. - 特許庁

水分量が多い中種組成物に於いても、特別な皮膜強度対策等を講じることなく、調・焼成等の加熱調理時にパンクの発生がなくコスト的にも有利で安心して調理可能な中種組成物、及び、該中種組成物を被覆して製造されるコロッケ類、パイ類等の食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a sponge composition which can be cooked at an advantageous cost without anxiety, without needing a special coating film-reinforcing measure or the like, even when containing a large amount of water, and without puncturing on heating cooking such as oil cooking or baking, and to provide a food, such as croquette or pie, obtained by coating the sponge composition. - 特許庁

アミド結合、ウレタン結合、エーテル結合、エステル結合のうちから少なくとも1つの結合を含む樹脂、またはそれらが含まれる混合物と、水素及びOHを供与する溶剤とを混合する第1工程と、前記第1工程で得られた混合物を加熱して前記樹脂を分解する第2工程と、を有することを特徴とする樹脂の化方法である。例文帳に追加

The method for liquefying a resin into oil comprises a first step of mixing a resin including at least one bond selected from an amide bond, a urethane bond, an ether bond and an ester bond or a mixture including them with a solvent for supplying hydrogen and OH and a second step of decomposing the resin by heating a mixture obtained in the first step. - 特許庁

帯電防止剤を樹脂に混練する際や、帯電防止剤を練り込んだ樹脂組成物を加工する際に高温加熱しても煙およびそれに伴う問題の発生が少なく、優れた帯電防止性を発現する帯電防止剤、それを用いた熱可塑性樹脂組成物およびその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an antistatic agent generating less oily smoke and problems accompanying with the smoke on mixing/kneading the antistatic agent with a resin or processing a resin composition incorporated with the antistatic agent and exhibiting an excellent antistatic effect, and a thermoplastic resin composition by using the same and a method for producing the same. - 特許庁

本発明は、菓子、ケーキまたはパンに、粒径が30μmより大きい澱粉粒子を含み、且つ融点が37℃以上の熱可逆性ゲルによってゲル化している水中型乳化組成物を含有するペースト状組成物を付着させたのち、加熱したことを特徴とするフレンチトースト様食品の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing the French toast-like food comprises attaching a pasty composition containing an oil-in-water type emulsion composition containing starch particles having >30 μm particle diameters and gelatinized by a heat reversible gel having37°C melting point to a confectionary, a cake or a bread, and heating the attached product. - 特許庁

界面活性剤の存在下に、ラジカル重合性単量体、溶性重合開始剤及び一般式Si(R)_4 (Rは加水分解性基を表す)で表される加水分解性基を有するシラン化合物を水性媒体中に乳化分散させて得られる水性乳化分散体を、加熱された水性媒体中に添加して、ラジカル重合性単量体を重合させる水性エマルションの製造方法。例文帳に追加

A radically polymerizable monomer, an oil-soluble polymerization initiator and a silane compound having hydrolyzable groups and expressed by general formula Si(R)4 (R is a hydrolyzable group) are dispersed in an aqueous medium in emulsified state in the presence of a surfactant and the obtained aqueous emulsion dispersion is added to a hot aqueous medium to effect the polymerization of the radically polymerizable monomer. - 特許庁

さつまいもに脂を投入して加熱混合し、この混合物を70〜80℃の温度状態に保ち卵タンパク質及びマンナンを投入し、これを充填包装して後、その中心温度が40℃以下となるように30分間以内で冷却することを特徴とするサツマイモフィリングの製造方法である。例文帳に追加

The method for producing the sweet potato filling comprises charging an oil and fat into a sweet potato, mixing the oil and fat with the sweet potato under heating, keeping the resultant mixture in a temperature state of 70-80°C, charging egg protein and mannan, filling and packaging the obtained material and then cooling the packaged material within 30 min so that the central temperature is40°C. - 特許庁

本発明に係る汎用凍結濃縮しらだしは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、発酵調味料、清酒、醤又はアミノ酸液の少なくとも一つを混合して汎用しらだしを生成し、前記汎用しらだしを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加

The freeze-concentrated soup stock is produced by adding one or more components selected from fermented seasoning, Japanese rice wine, soy sauce and amino acid liquid to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained general-purpose soup stock at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁

成型したポテトチップスの生地ペレットを、該ペレットの平均水分含量が25〜36%となるように、かつ該ペレットの表面の水分含量と内部の水分含量との差が実質的に存在するように加熱して乾燥させた後、該ペレットを網で該ペレットの上下から挟持したままフライでフライすることを特徴とする成型ポテトチップスの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing molded potato chips is produced by heating and drying the dough pellets of molded potato chips so that the average moisture content of the pellet may be 25-36 wt.% and also the difference between the moisture content of the surface of the pellet and that of the inside thereof may substantially exist, and then frying the pellet in frying oil while nipping the pellet from the top and bottom with a net. - 特許庁

例文

脂肪酸組成の工夫、融点を調整した脂を選択する、澱粉系原料、野菜及び 果実のペ−ストに炒め玉ねぎをコミトロ−ルで処理したものを粘性材として含む、 といった手段で粘性を調整することで加熱調理せずに低温域での喫食に適した新 規なレトルト食品を提供した。例文帳に追加

The new retort food suitable to be eaten in a low-temperature area is obtained by adjusting viscosity without being cooked, including specially adapting fatty acid composition, selecting oil or fat whose melting point is adjusted, and using a sticky material of paste of a starch-based material, vegetables, and fruits, and fried onion treated with a Comitrol(R) Processor. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS