1016万例文収録!

「肉食品」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 肉食品に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

肉食品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 49



例文

冷凍魚[肉, 食].例文帳に追加

frozen fish [meat, food]  - 研究社 新英和中辞典

肉食品製造法および豚肉食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PORK FOOD AND PORK FOOD - 特許庁

肉食品の肉色改善剤および畜肉食品例文帳に追加

MEAT COLOR-IMPROVING AGENT FOR MEAT FOOD AND MEAT FOOD - 特許庁

乾燥肉食品の製造方法及び乾燥肉食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING DRIED MEAT FOOD, AND DRIED MEAT FOOD - 特許庁

例文

生畜肉食品の処理方法及び同処理方法によって処理された生畜肉食品例文帳に追加

METHOD FOR TREATING RAW MEAT FOOD AND RAW MEAT FOOD TREATED BY THE METHOD - 特許庁


例文

肉食動物用皮膚疾患治療薬及び健康食例文帳に追加

DERMATOSIS THERAPEUTIC AGENT AND HEALTH FOOD FOR CARNIVOROUS ANIMAL - 特許庁

ペースト状肉食品およびその製造方法例文帳に追加

PASTY MEAT FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

発泡薄肉食品容器およびその製造方法例文帳に追加

FOAMED THIN-WALLED FOOD CONTAINER AND FABRICATING METHOD THEREFOR - 特許庁

葡萄果肉食品及びその製造方法例文帳に追加

GRAPE FLESH FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

擬似肉食品およびその製造方法例文帳に追加

PSEUDO MEAT FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

携帯用梅肉食品及びその製造方法例文帳に追加

PORTABLE PLUM PULP FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

食肉,食肉加工及び食肉製を用いたおつまみ例文帳に追加

MEAT, MEAT PROCESSED FOOD AND RELISH USING MEAT PRODUCT - 特許庁

天然食素材による筋肉食品の機能性を向上せしめる方法例文帳に追加

METHOD FOR IMPROVING FUNCTIONALITY OF MUSCULAR FOOD BY USING NATURAL FOOD RAW MATERIAL - 特許庁

肉食品、挽肉食品としての質を確保して増量によるコスト低下が図れるようにする。例文帳に追加

To obtain ground-meat ball dough intended for cost reduction caused by increase in quantity through securing quality as meat food and ground meat food. - 特許庁

加熱調理可能な練り肉食品用トレー、並びに練り肉食品のトレー収容式加熱調理方法例文帳に追加

TRAY FOR HEAT-COOKABLE MEAT PASTE FOOD AND TRAY- RECEIVING TYPE HEAT-COOKING OF MEAT PASTE FOOD - 特許庁

非加熱的に、かつ、殺菌剤等を使用せずに、生畜肉食品の安全性を確保可能な生畜肉食品の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating raw meat food without heating, also without using any disinfectant or the like, enabling its safety to be secured. - 特許庁

咀嚼困難者用固形状魚肉・畜肉食品の製造方法例文帳に追加

PREPARATION METHOD OF SOLID FISH/MEAT FOOD FOR PERSON WITH DIFFICULTY IN MASTICATION - 特許庁

風味を向上させた魚肉食品、並びにその製造方法例文帳に追加

FISH MEAT FOOD WITH IMPROVED FLAVOR AND ITS PRODUCTION - 特許庁

レトルト容器入り魚肉食品及びその製造方法例文帳に追加

FISH FLESH FOOD PRODUCT PACKAGED IN RETORT CONTAINER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

柔らかく、かつ、優れた食感を有する乾燥肉食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing dried meat food having soft and excellent palate feeling. - 特許庁

ネイティブジェランガムを含有する低温保存用畜肉食品であり、また、ネイティブジェランガムと畜肉とを混合することを特徴とする低温保存用畜肉食品の製造方法である。例文帳に追加

This meat food is such as to contain native gellan gum, and to be characterized by being obtained by mixing the native gellan gum with meat. - 特許庁

魚類、肉類又はそれらの挽き肉食品用乳化組成物、該乳化組成物を用いた魚類、肉類又はそれらの挽き肉食品及びその製造方法。例文帳に追加

EMULSIFIED COMPOSITION FOR FISH, MEAT OR MINCED MEAT FOOD THEREOF, FISH, MEAT OR MINCED MEAT FOOD THEREOF USING THE EMULSIFIED COMPOSITION, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁

畜肉又は魚肉食品の食感を柔らかくて口溶けの良い食感とすることができる畜肉又は魚肉食品の食感改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide an agent for improving texture of meat or fish food with which the meat or fish food is made to have soft and meltable texture. - 特許庁

本発明は、ひけやばりのない重量目付けの小さい発泡薄肉食品容器および生産性が高く、しかも省エネルギー、省資源を可能とする発泡薄肉食品容器の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a foamed thin-walled food container which is lightweight and a less mass per unit area while being high in productivity and can be fabricated without sinks or furs, and which can save energy and resources. - 特許庁

本発明は、ひけやばりのない重量目付けの小さい発泡薄肉食品容器を生産性が高く、しかも省エネルギー、省資源を可能とする発泡薄肉食品容器の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a cellular thin-wall food container which is free from sink and burrs, has reduced Metsuke (weight), is produced in high productivity, and can save energy and resources. - 特許庁

食肉、食用油、乳製の消費が急増し、料理と合わせる酒も、日本酒から洋酒へと変化していった。例文帳に追加

The amount of consumption of meat, food oil and milk products rapidly increased and the liquor coordinated with meal also changed from sake to foreign liquors.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

脂肪含有量が少なく、比較的長期間の保存が可能であり、風味や食感が良好で美味なる豚肉食品を提供する。例文帳に追加

To provide a delicious pork food having a few fat content, enabling relatively long-term storage and having good taste and texture. - 特許庁

葡萄果肉食品の製造過程で、酒石酸塩の析出を防止するための金属キレート剤を添加する。例文帳に追加

This method for producing the grape flesh food is characterized by adding a metal chelating agent for preventing the precipitation of a tartarate in a process for producing the grape flesh food. - 特許庁

本発明は、噛んだ時に天然肉の食感を得ることができる、見た目にも天然肉に近い擬似肉食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a pseudo meat food affording a texture of natural meat when chewed, and close to the natural meat in appearance. - 特許庁

食肉、食肉加工、飼料などの試料中の鶏由来成分をPCR法で検出する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for detecting a chicken-originated ingredient in a sample such as meat, processed meat or feed by a PCR method. - 特許庁

食肉、食肉加工、飼料などの試料中の牛由来成分をPCR法で検出する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for detecting a cattle-derived ingredient in a sample such as meat, a meat processed product or feed by PCR technique. - 特許庁

本発明は、噛んだ時に天然肉の食感を得ることができる、見た目にも天然肉に近い擬似肉食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a pseudo meat food for obtaining palate feeling close to that of natural meat when chewing, and close to natural meat also in appearance. - 特許庁

七 抗菌性物質(化学的合成であるものであつて、原材料である乳等、食肉、食鳥卵若しくは魚介類又はこれらの加工に含まれるものに限る。以下この表において同じ。)例文帳に追加

7. Antimicrobial substances (limited to chemically synthesized compounds contained in milk, etc., meat, poultry eggs or fish and seafood used as raw materials or in processed products thereof; hereinafter the same shall apply in this table)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

魚肉、食肉等の生鮮食から滲出する液汁を適度に吸収し、液汁による生鮮食の鮮度等の質の低下を抑制して、長期に渡って生鮮食質を維持することができる生鮮食保存具を提供すること。例文帳に追加

To provide a device for preserving perishable foods capable of suppressing reduction of qualities such as freshness of the perishable foods and the like caused by juice by absorbing the juice gradually exuding from the perishable foods such as fish meat, meat and the like and maintaining qualities of the perishable foods for a long time. - 特許庁

炭酸ガスを主体とする発泡ガスを含有する熱可塑性樹脂の射出成形により成形されてなり、容器本体の厚さ1.0mm以下、発泡倍率2〜50%を特徴とする発泡薄肉食品容器にある。例文帳に追加

The foamed thin-walled food container is formed of thermoplastic resin containing foaming gas mainly composed of carbonic acid gas by injection molding with an expansion ratio of 2 to 50% and in a thickness of 1.0 mm or below at the container main body. - 特許庁

主に、包材に外部ストレスが負荷される場合などを含めて、ハム、ソーセージ等の練り肉食品などの表面に包材に塗布された色素を円滑に転写する。例文帳に追加

To smoothly transfer a coloring matter coated on a wrapping material onto the surface of a meat paste food such as ham or sausage or the like, including a case where mainly outer stress is applied on the wrapping material, or the like. - 特許庁

ハム、ソーセージなどの練り肉原料の充填、成形、並びに加熱調理を連続一体的に実施し、加熱調理の度合、或は着色や味付けの度合が調整できる練り肉食品用トレーを新規に開発する。例文帳に追加

To provide a tray for meat paste food capable of continuously filling, molding and heat-cooling a meat paste raw material such as ham or sausage in one body, and adjusting a degree of heat-cooking or a degree of coloring or seasoning. - 特許庁

低温保存後にスライスを行った際、スライス屑が出づらく、また、低温保存後、調理する際に香り立ちがよく、食した際のフレーバリリースがよい低温保存用畜肉食品及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide meat food for low temperature preservation, hard to produce slice wastes when slicing meat food after low temperature preservation, giving good flavor when cooked after low temperature preservation, and having good flavor release when eaten, and to provide a method for producing the meat food. - 特許庁

まぐろ赤肉を主とする鮮魚生肉を用いた魚肉食品の色調及び表面状態等の外観を改善することができる魚肉コーティング用油脂組成物の提供。例文帳に追加

To provide a fat or fatty oil composition which is used for coating fish meats and can improve the appearances, such as hue and surface state, of a fish food using fresh fish meat consisting mainly of tuna red meat. - 特許庁

酒石酸を多く含む果肉原料を使用しても、又は酒石酸を含む果肉の含有量を増やしても、酒石酸塩の析出を防止し得る葡萄果肉食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a grape flesh food which can prevent the precipitation of a tartarate, even when a flesh raw material containing tartaric acid in a large amount is used or even when the content of flesh containing the tartaric acid is increased, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

安全性が高く、発色改善効果を有しなお且つ獣臭抑制効果を有する、新規な畜肉食品の肉色及び獣臭改善剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a new meat color and animal smell-improving agent for meat foods, which is highly safe and has a color development-improving effect and an animal smell-inhibiting effect. - 特許庁

イスラムの教えにおいては、豚肉・アルコールのみならず、犬肉、牙を持つ動物、肉食性鳥類、ワニ、遺伝子組み換え食なども禁止される食材とされる。例文帳に追加

Besides pork and alcohol, the doctrine of Islam prohibits the use of dog meat, animals with fangs, predatory birds, crocodiles, genetically modified foods as ingredients of food products. - 経済産業省

5 次の表に掲げる農薬等は、同表に掲げる穀類、豆類、果実、野菜、種実類、茶、ホップ、食肉、食鳥卵、魚介類、蜂蜜及び乳以外の食においてそれぞれ同表に定める量の限度を超えて残留してはならない。例文帳に追加

5. The agricultural chemicals listed in the attached table shall not remain in foods other than those listed in the table over the limits given in the tabl. - 厚生労働省

肉食品を炭火で焼いた後にタレにつけるという工程を1回以上10回以内行う炭火焼き風味が付与されたタレと、焼成された食を一緒に包装し、80〜105℃の雰囲気温度で3〜60分間蒸した後、冷凍する。例文帳に追加

This method for producing the frozen food comprises packaging burned food together with sauce given with charbroiling flavor, obtained by performing 1-10 time(s) a process of charbroiling meat food followed by soaking the product in sauce, steaming the product for 3-60 min at air temperature of 80-105°C and freezing the product. - 特許庁

(1)魚肉、食肉或いは魚肉と食肉との混合物をエクストルーダーで組織化させる工程(2)得られた組織化肉を適当な大きさにカットする工程(3)(2)で得られたカット組織化肉をつなぎに混合した後、加熱する工程を含む魚肉加工および食肉加工を製造する方法。例文帳に追加

The process comprises steps wherein fish flesh, meat or a mixture of fish flesh and meat is texturized with an extruder, the obtained texturized material is cut into an appropriate size, and the obtained cut, and texturized material is mixed into a binder and heated. - 特許庁

咀嚼困難者が容易に喫食可能な硬さであり、身崩れが少なく、しかも従来のペースト食や刻み食などと違い、本来の食材の姿を留めていて、視覚的にも食事の楽しみが持てる咀嚼困難者向けの固形状魚肉・畜肉食品の製造方法を提案する。例文帳に追加

To provide a preparation method of solid fish/meat food for a person with difficulty in mastication, which is of such hardness that the person with difficulty in mastication can easily eat, rarely gets loose and can offer a pleasure of visually enjoying meal as it keeps an original appearance of a material unlike conventional pasted or minced food. - 特許庁

所定の大きさの食肉に切断する切断工程と、切断された食肉を所定の温度に冷却する冷却工程と、冷却された食肉を成形する成形工程と、成形された食肉を乾燥する乾燥工程とを含むことを特徴とする乾燥肉食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the dried meat food comprises a cutting process of cutting meat to a prescribed size, a cooling process of cooling the cut meat to a prescribed temperature, a forming process of forming the cooled meat, and a drying process of drying the formed meat. - 特許庁

射出成形機を用いて、発泡薄肉食品容器を成形するにあたり、金型主体部分のキャビティとコアの間隔を1.0mm以下に保ち、溶融状態の発泡ガス含有熱可塑性樹脂を高速充填することにより、剪断発熱により金型内樹脂温度をシリンダー温度よりも昇温させる。例文帳に追加

When the container is molded with the use of an injection molding machine, the interval between the cavity and core of a mold main body part is kept 1.0 mm or below, and a molten thermoplastic resin containing a blowing gas is packed at a high speed so that the temperature of the resin in the mold is increased above the temperature of a cylinder. - 特許庁

例文

エクストルーダーによる処理により組織化され、乾燥された粒状植物性たん白を水和させ解繊させて得られた、水和・解繊された組織化植物性たん白と、水和された繊維状植物性たん白と、結着剤とを含む原料混合物を成形して成形物とし、この成形物を加熱凝固することにより、上記目的を達成する擬似肉食品を得ることができる。例文帳に追加

The pseudo meat food is obtained by making a formed product by forming a raw material mixture which contains hydrated and fiber loosened structured vegetable protein obtained by hydrating and fiber loosening granular vegetable protein structured and dried by processing with an extruder, hydrated fibrous vegetable protein, and a binding agent, and heat coagulating the formed product. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
Copyright © Ministry of Health, Labour and Welfare, All Right reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS