意味 | 例文 (124件) |
菓子用粉の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 124件
米粉のみを用いても硬くなったり、ぼそぼそとした食感にならないクラッカー、乾パン、プレッツェル等の菓子を提供することを目的としている。例文帳に追加
To provide confectionery such as cracker, dry bread and pretzel, free from becoming hard or having dry and crumbling palate feeling even if using only rice flour. - 特許庁
小麦粉、砂糖、塩、油脂等にパネトーネ酵母とブドウ由来の発芽玄米酵母をイーストとして用いて生地を作り、焼成してパンまたは菓子を作る。例文帳に追加
Bread or cake is produced by preparing dough from wheat flour, sugar, salt, oils-and-fats, etc., using panettone yeast and sprouted brown rice yeast originated from grape as the yeast and baking the dough. - 特許庁
安定して保存でき、しかも上用粉を揉み込んだ後も生地の弾力が長時間安定に保たれ、効率よく、非常に品質のよい薯蕷饅頭を製造できる、菓子材料を提供する。例文帳に追加
To provide a confectionery material enabling efficiently producing extremely good-quality bun with bean jam filling, stably preservable and stably keeping springiness of dough for a long time even after rubbing with rice powder. - 特許庁
パン類、菓子類等の穀物粉食品の品質改良のため、コラーゲンと、果糖又は果糖を含有する糖組成物を100〜200℃で加熱処理してなる糖加熱品とを、その原料に添加配合するようにして用いる。例文帳に追加
To improve the quality of grain powder food such as bread or confectionery, collagen and a heated saccharide product obtained by heat treating fructose or a saccharide composition containing fructose at 100 to 200 °C are added and blended into the raw materials of the grain powder food. - 特許庁
麺類やパスタ類ののど越しが良く、かつ腰の強い、型崩れや劣化を改善でき、パンや菓子類にも適用できる、小麦粉加工品における品質や日持ちの向上を実現する。例文帳に追加
To achieve improvement in quality or keeping quality in wheat flour-processed material such as noodles or pasta which are good for over throat feeling, strong in elasticity, improvable of loosing shape and deterioration, and applicable also to bread or confectionery. - 特許庁
また、腸溶コーティング加工したお茶の葉の微粉末を付着、又は混合をして混入をしたシリアル、グミキャンディー、チョコレート、ポテトチップス、煎餅、パンなどの駄菓子を使用しての治療を目的とした治療手段とする。例文帳に追加
The therapeutic measure for treatment includes using cheap candies such as cereal, gummy candy, chocolate, potato chip, rice cracker, bread, etc. that are mixed with fine powder of tea leaves subjected to enteric coating processing by adhesion or mixing. - 特許庁
澱粉性原料および食物繊維の混合物からなる原料を、エクストルーダーを用いてダイレクトパフすることによる、膨化スナック菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加
This method for producing a swollen snack cake comprises directly puffing a raw material composed of a mixture composed of a starchy raw material and a dietary fiber by using an extruder. - 特許庁
糖質や澱粉分解酵素などの添加物を使用せずに、低温保存しても、風味を低下することなく老化による硬化を防止できるだんご・餅菓子類を提供する。例文帳に追加
To obtain a dumpling, a rice-cake sweet or the like capable of preventing decrease of flavor and preventing consolidation even in low temperature preservation without using additives such as glucide or an amylolytic enzyme. - 特許庁
粒子未崩壊アルファ化澱粉及びサツマイモパウダーのうちの少なくとも一方を含有することを特徴とする焼き菓子生地用成形剤により達成する。例文帳に追加
The forming agent for dough for baked confectionery contains at least one of non-collapsed gelatinized starch and sweet potato powder. - 特許庁
菓子,パン類,ジュース類等の食品の材料等、多様な用途に適用可能なカボス粉末の製造方法に関し、未成熟カボスの果皮の特徴のある緑色が退色することなく長期間保持されるとともに口当たりが滑らかなカボス粉末の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a powder of Citrus sphaerocarpa, applicable in various usages such as food materials of confectionery, bread and juice, retaining without discoloring a green color peculiar to fruit skin of unripened Citrus sphaerocarpa for a long period, and having smooth feeling in the mouth. - 特許庁
粒子径が500μm以下の粉末状であり、主構成脂肪酸がステアリン酸及び/又はベヘニン酸であり、エステル化率が50%以上であるポリグリセリン脂肪酸エステルを含有することを特徴とする油菓子食品用ミックス粉。例文帳に追加
The mixed flour for fried cakes contains powder polyglycerol fatty acid esters having particle diameter of ≤500 μm, containing stearic acid and/or behenic acid as the main constituent fatty acid and having an esterification ratio of ≥50%. - 特許庁
高い栄養価と十分な発酵風味、旨みや保水性、柔軟性、伸展性などの良好な食感を付与できる、品質の安定した穀粉発酵物を簡易な操作、工程で短時間で効率よく提供すると共に、この穀粉発酵物を用いた発酵風味菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加
To efficiently provide a cereal fermentation product capable of efficiently imparting texture having high nutritive value and sufficient fermentation taste, flavor and water-retaining property, softness, extensibility, or the like and stabilized in quality in a simple operation and step in a short time, and to provide a method for producing fermentation flavor confectionery by using the cereal fermentation product. - 特許庁
全ミックス中に、粗蛋白含量が11.5質量%以上の強力粉を80質量%以上含む穀粉類を50〜80質量%含有し、且つ小麦蛋白を0.5〜10質量%さらに含有することを特徴とする焼き菓子類用ミックス。例文帳に追加
In the mixed flour for baked confectioneries, cereal flour containing 80 mass% or more strong flour whose crude protein content is 11.5 mass% or more is contained by 50-80 mass% to the total mix, and also wheat protein is further contained by 0.5-10 mass%. - 特許庁
小麦粉を水分とともに混捏して65〜70℃程度の中麺に練り上げ、練り上げられた中麺に対して小麦粉および副材料を混捏して得られる菓子生地を用いることを特徴とするどら焼、小麦饅頭、たい焼きまたは回転焼きの製造方法。例文帳に追加
This method produces Dorayaki (pancake stuffed with bean-jam), steamed bean-jam bun, Taiyaki (fish styled pancake stuffed with bean-jam) or Kaitenyaki (pancake stuffed with bean-jam) by using a dough for the sweets obtained by kneading flour and water into medium noodles at about 65-70°C, and then kneading flour and submaterials to the medium noodle. - 特許庁
短時間の焼成で製造可能であり、かつ、様々な種類の被覆用液体及び被覆用粉体を使用しても、良好な食感を呈する、中心部に可食性固形物を包含する膨化焼成菓子とその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide puffed and baked confectionery produced in a short baking time, presenting good palate feeling even when using various kinds of coating liquid and coating powder, and including edible solid at its central part; and to provide a method for producing the confectionery. - 特許庁
果汁が残っているシークヮーサー搾りかすを有効利用すべく、シークヮーサー搾汁かすを粉砕し煮てペースト化して味噌と混合してなる多用途型のシークヮーサー味噌とし、しかもその応用品として、味噌菓子や健康味噌などを実現する。例文帳に追加
To provide versatile type Citrus depressa fermented soybean paste by crushing and boiling Citrus depressa squeezed lees to bring into paste, and mixing the product with fermented soybean paste, so as to effectively use Citrus depressa squeezed lees leaving fruit juice, and to provide fermented soybean paste confectionery and health fermented soybean paste as applied products of the Citrus depressa fermented soybean paste. - 特許庁
中華料理では小麦粉などで作った皮の中身として包みこまれる具を指すが、一般的な菓子で使われているものについては、仏教寺院などで肉食禁があるため、アズキを煮たものを他の具の代用にし、それが広まったからとされている。例文帳に追加
In Chinese cooking 'an' refers to ingredients wrapped in a cake made of flour, but the practice of using boiled azuki beans in common cakes in place of other ingredients is thought to have spread from Buddhist temples, which forbade the eating of meat. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
練り菓子(ねりがし)は、別名「こなし」ともいい、粉状もしくは粒状の原料と液状もしくは粘土状の原料を配合してから、外力を繰り返し加えて分布を均一化し、粘土状の塑性変型する状態に仕上げた間食用の食品類。例文帳に追加
Nerigashi (a confection made from kneaded beans, rice, or rice powder) is also referred to as 'konashi,' which is a snack food produced by mixing an ingredient in the form of powder or grain and an ingredient in the form of liquid or paste, applying external forces for many times to homogenize the distribution, and finishing it in a clayey state of plastic deformation. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
固形分として、結晶性糖類を35〜80重量%、食用油脂を5〜40重量%、ゼラチンを2.5〜10重量%、もち米由来アルファ化澱粉を0.2〜0.7重量%含み、引き裂き可能な構造を有するグミキャンディ様菓子。例文帳に追加
The gummy candy-like confectionery product includes as solid content: 35-80 wt.% of crystalline saccharides; 5-40 wt.% of edible oil; 2.5-10 wt.% of gelatin and 0.2-0.7 wt.% of glutinous rice-derived pregelatinized starch and has a construction which can be torn. - 特許庁
数十秒以内の短時間容器を振るという、幼児にもできる簡単な操作を行うだけで、均一でなめらかな表面を有し、離水しないゼリー状食品を得ることができると共に、経日安定性に優れたシェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法を提供する。例文帳に追加
To provide instant gelling powder for shaking enabling to obtain jelly-like food having a homogeneous and smooth surface and prevented from syneresis only through performing an operation of shaking a container for a short time within tens of seconds, easy even for an infant to perform, and excellent in age stability, to provide combined confectionery, and to provide a method for producing the jelly-like food using the gelling powder. - 特許庁
コーヒー,茶,ココア,砂糖,米,タピオカ,サゴ,代用コーヒー。穀粉及び穀物調製品,パン,練り菓子及び糖菓,氷菓。蜂蜜,糖蜜。酵母,ベーキングパウダー。塩,マスタード。酢,ソース (調味料)。香辛料。氷,ケチャップ,タウチョ(中国味噌),トゥラシ(海老やアミ由来の調味料),プティス (小海老と香辛料由来の調味料),クルプック (煎餅),ウンピン(木の実のチップ)例文帳に追加
Coffee, tea, cocoa, sugar, rice, tapioca, sago, artificial coffee; flour and preparations made from cereals, bread, pastry and confectionery, ices; honey, treacle; yeast, baking-powder; salt, mustard; vinegar, sauces (condiments); spices; ice, ketchup, tauco, terasi, petis, kerupuk, emping. - 特許庁
吸湿性が低く、保存安定性に優れ、かつ芯物質の均一な分散が容易であり、十分な量の芯物質を含有し、更には呈味性にも優れる、ガム、打錠菓子などへの添加後においても歯への付着感のない、香気香味付与あるいは増強剤などとして好ましく使用することができる粉末組成物およびこれを含む飲食品を提供する。例文帳に追加
To provide a powder composition having low hygroscopicity and excellent storage stability, enabling easy and uniform dispersion of a core substance, containing a sufficient amount of the core substance, having good taste, free from the adhesion to the tooth in a state added to a chewing gum or a tablet candy and preferable as a taste and flavor imparting or promoting agent and provide a food or drink containing the powder composition. - 特許庁
豆類から澱粉、糖類、タンパク質及び脂質等を抽出した後の、粗繊維、デンプン、粗タンパク質、ミネラル等の豊富な栄養源を含む副産物を、乳酸生成能の高い糸状菌により適度に発酵し、副産物成分を適度に分解すると共に、風味等の嗜好性を向上させ、この発酵物を用いることによって高品質の食物繊維リッチな菓子類、肉類加工食品を提供する。例文帳に追加
The confectionery and the meat processed food each having high quality and rich in dietary fibers are obtained by using a fermented product obtained by moderately fermenting by the filamentous fungi having the high lactic acid formability the by-product containing rich nutrient such as crude fibers, starch, crude proteins and minerals after extracting starch, saccharides, proteins and lipids from beans, moderately dissolving by-product components and improving palatability such as flavor. - 特許庁
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