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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食用油の意味・解説 > 食用油に関連した英語例文

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食用油の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 848



例文

抗肥満性食用油脂組成物、それを用いた飲食品および飼料例文帳に追加

EDIBLE FAT-AND-OIL COMPOSITION HAVING ANTIOBESE EFFECT AND BEVERAGE AND FEED EACH USING THE SAME - 特許庁

使用済み食用油の処理方法及びそのリサイクル装置例文帳に追加

METHOD FOR TREATING USED EDIBLE OIL AND ITS RECYCLING APPARATUS - 特許庁

大豆の皮を剥離させ味を付けて食用油で揚げる製造方法例文帳に追加

PRODUCTION METHOD COMPRISING PEELING OFF SOYBEAN SKIN, AND SEASONING AND DEEP-FRYING THE SOYBEAN IN EDIBLE OIL - 特許庁

豚脂を使った風味、こくのある食用油脂類を提供する。例文帳に追加

To provide an edible oil and fat made of fat meat of pork, having flavor and taste. - 特許庁

例文

食用と廃発泡スチロールを使用した保冷剤袋例文帳に追加

COLD INSULATING BAG USING WASTE EDIBLE OIL AND WASTE POLYSTYRENE - 特許庁


例文

食用油の劣化防止・再生剤及び揚げ物食品調理方法例文帳に追加

DETERIORATION INHIBITOR/RECLAIMER FOR EDIBLE OIL AND METHOD FOR COOKING FRIED FOOD - 特許庁

食用油脂組成物およびそれを用いた食品の製造方法例文帳に追加

EDIBLE OIL AND FAT COMPOSITION AND METHOD FOR PRODUCING FOOD USING THE SAME - 特許庁

食用油を加工した燃料により、食品残渣を乾燥する。例文帳に追加

To dry a food residue with a fuel produced by processing waste food oil. - 特許庁

形成した加工用海老原料は調味料や香料として使用でき、また、食用油やその他の材料と混成することで、甲殻類の風味を持つ甲殻類原料入り食用油としての海老原料入り食用油に生成される。例文帳に追加

The formed processing crustacean material can be used as a seasoning or flavor or the material can be mixed with edible oil or other materials to provide edible oil having the crustacean flavors. - 特許庁

例文

食用油の劣化抑制装置Aは、調理をする食用油に還元イオンを供給する還元イオン供給装置1と、食用油の濁りや色目を除去し酸価を低下させるための濾過装置2を備えている。例文帳に追加

This apparatus (A) for suppressing deterioration of edible oil has a reduced ion feeder 1 supplying reduced ion to edible oil for cooking, and a filtration apparatus 2 to remove turbidity and colored marks from edible oil and decrease acid number. - 特許庁

例文

供給量が不安定であり、またその性状も一定しない廃食用油を安定して燃焼させることのできる廃食用油燃焼方法および廃食用油燃焼システムを提供する。例文帳に追加

To provide a method and system for burning waste edible oil by which waste edible oil can be burnt stably even when the supplied amount of the oil is unstable and the properties of the oil are not fixed. - 特許庁

電磁波処理技術を食用油に適用して、食用油の劣化防止する電磁調理器と該電磁調理器による食用油を用いる調理方法を確立することである。例文帳に追加

To establish an electromagnetic cooker which applies electromagnetic wave processing technology to cooking oil and prevents deterioration of the cooking oil, and to establish a cooking method using the cooking oil by the electromagnetic cooker. - 特許庁

食用油を利用し、廃食用油に希釈剤や添加剤を用いることなく、また廃食用油を加熱するヒータも不要で、発電に係る費用を抑制することができる発電装置および燃料供給装置を提供する。例文帳に追加

To provide a power generating equipment and a fuel supply device using waste cooking oil without applying diluent and addition agent to the waste cooking oil, dispensing with a heater for heating the waste cooling oil and suppressing costs for power generation. - 特許庁

菜種から採る明るい黄色から褐色の食用油で、潤滑や照明用にも使われる例文帳に追加

edible light yellow to brown oil from rapeseed used also as a lubricant or illuminant  - 日本語WordNet

本発明の脂組成物は、食用油脂および0.1〜10.0ppmのリン分を含有する。例文帳に追加

This oil and fat composition contains edible oil and fat, and 0.1-10.0 ppm of phosphorus. - 特許庁

水中型乳化食品が、食用油脂、食酢および卵黄を含有する。例文帳に追加

The oil-in-water type emulsified food contains edible fats and oils, vinegar, and egg yolk. - 特許庁

食用油の加熱時にその劣化を有効に抑制できる食劣化抑制装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for suppressing deterioration of edible oil which is capable of effectively suppressing deterioration of the edible oil when heated. - 特許庁

この高電位発生プレートを、槽6の食用油7の中に浸漬設置する。例文帳に追加

The high-potential generating plate is installed by being immersed into in the edible oil 7 of the oil tank 6. - 特許庁

本発明においては、豆乳が食用油を含有しているので、揚げ生地が柔らかくなる。例文帳に追加

The soybean milk contains edible oil, so the fried bean curd dough is softened. - 特許庁

の加熱臭の発生を抑制することができる食用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an edible oil-and-fat composition which is suppressed in the emission of cooked odor of oil. - 特許庁

好ましくは、上記食用油脂は、ゴマ、綿実、オリーブ、コーン、大豆、ナタネ、落花生、エゴマ、紅花、キャノーラ、米、亜麻仁またはこれらから選ばれる二種以上の混合であり、またラード、ヘットまたはこれらの混合である。例文帳に追加

The edible oil and fat is preferably sesame oil, cotton seed oil, olive oil, corn oil, soybean oil, rapeseed oil, peanut oil, perilla oil, safflower oil, canola oil, rice oil, linseed oil or a mixed oil of two or more kinds selected therefrom or lard, beef tallow or a mixed oil thereof. - 特許庁

分含有原料から食用油を搾する際に、搾後に得られる脂中のジアシルグリセロール含有量が4質量%以上となるように、分含有原料にジアシルグリセロールを含有する脂を添加して搾する食用油の製造方法。例文帳に追加

Provided is a method for producing the edible oil in which a diacylglycerol-containing oil or fat is added to the oil-containing raw material so that the content of the diacylglycerol in the oil or fat obtained after the squeeze of the oil is 4 mass% or more, when the edible oil is squeezed from the oil-containing raw material. - 特許庁

本発明は少なくとも廃食用油を濾過して不純物を除去する工程と前記廃食用油中の水溶性物質を除去し得るよう前記廃食用油中に水を含ませて撹拌する工程と、前記廃食用油にオゾン、酸素又は空気を混入させる工程とを含む廃食用油の活性化促進方法を構成する。例文帳に追加

This activation promotion method for a waste edible oil comprises a process of filtering the waste edible oil and removing impurities, a process of trying to remove water soluble materials in the waste edible oil by incorporating water and stirring it, and a process of introducing ozone, oxygen, or air in the waste edible oil. - 特許庁

本発明は廃食用油の活性化促進方法及び廃食用油を利用した燃料に関し、比較的小規模な設備によって、且つ、経済的に廃食用油を処理することができる廃食用油の活性化促進方法及び高品質な廃食用油を利用した燃料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an activation promotion method for a waste edible oil capable of economically treating a waste oil with a relatively small apparatus, and a fuel utilizing a high quality waste oil, in regard to an activation promotion method of a waste edible oil and a fuel utilizing a waste edible oil. - 特許庁

また、サラダ風味付け層2のゴマ主体の食用油3は、ゴマ7割・サラダ3割の配合比で調合させて構成する。例文帳に追加

The edible oil 3, mainly composed of sesame oil, in the layer 2 comprises 70% of sesame oil and 30% of salad oil. - 特許庁

植物性脂、特にオリーブなどの食用油脂に、わさびの香味成分を添加したことを特徴とするわさび風味と、その製造法。例文帳に追加

The flavor oil having horse-radish flavor is obtained by adding horse-radish flavor components to vegetable oil and fat, in particular, edible oil and fat such as olive oil. - 特許庁

劣化抑制剤および劣化抑制具、並びにの劣化抑制処理方法および食用油の劣化抑制処理方法例文帳に追加

AGENT FOR SUPPRESSING DETERIORATION OF OIL, TOOL FOR SUPPRESSING DETERIORATION OF OIL, METHOD FOR DETERIORATION SUPPRESSING TREATMENT OF OIL AND METHOD FOR DETERIORATION SUPPRESSING TREATMENT OF FOOD OIL - 特許庁

分含有原料から食用油を搾する際に、搾後に得られる脂中のジアシルグリセロール含有量が4質量%以上となるように分含有原料にリパーゼを作用させた後に搾する食用油の製造方法。例文帳に追加

An edible oil producing method comprises, when squeezing edible oil from an oil-containing raw material, squeezing oil after making lipase act on the oil-containing raw material so that a diacylglycerol content in oil and fat obtained after squeezing oil becomes ≥4 mass%. - 特許庁

分含有原料から食用油を搾する際に、搾後に得られる脂中のジアシルグリセロール含有量が4質量%以上となるように、分含有原料に内在するリパーゼを作用させた後に搾する食用油の製造方法。例文帳に追加

A method used for producing an edible oil is provided, which method is characterized so that, in squeezing an edible oil from an oil-containing raw material, lipase inherent in the oil-containing raw material is applied so as to control the diacylglycerol content in fat and oil obtained after oil squeezing to be 4 mass% or higher and then oil squeezing is performed. - 特許庁

槽1と、この槽1に燃料を供給する第1の供給手段と、槽に廃食用油を供給する第2の供給手段とを有し、第1の供給手段と第2の供給手段のいずれか一方は、層内に挿入されたキャビテーションノズル11から燃料または廃食用油を供給することにより、廃食用油の改質を促進させることができる。例文帳に追加

The mixing apparatus comprises an oil tank 1, a first feeding means for feeding a fuel oil to the oil tank 1 and a second feeding means for feeding the waste edible oil to the oil tank, where either one of the first and the second feeding means feeds the fuel oil or the waste edible oil through a cavitation nozzle 11 inserted into the oil layer to accelerate reforming of the waste edible oil. - 特許庁

改善された分散性と乳化安定性を備え、かつフライへの食用油脂の芳香および/または脂成分の移行が小さい、食用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain an edible oil and fat composition having improved dispersibility and emulsion stability and slight migration of aromatic and/or oil and fat component of edible oils and fats to a frying oil. - 特許庁

本発明は色相が悪く酸価が高い廃食用油であっても、脂組成を変化させることなく脱酸・脱色精製できるとともに、精製した脂の色相が色戻りすることがなく、安価に効率よく廃食用油を精製する方法を提供する。例文帳に追加

This method for purifying the waste edible oil is characterized by treating the waste edible oil with an aluminate. - 特許庁

および畜肉エキスを含む溶液を加熱後、食用油脂を添加し該溶液上に該食用油脂層を形成せしめ、2〜8時間90〜95℃に保持して得られることを特徴とする調味液脂混合物。例文帳に追加

The mixture of the seasoning liquid and oil and fat is obtained by heating a solution containing soy sauce and meat extract, adding edible oil and fat to the product to form the oil and fat layer on the solution and keeping the product for 2-8 h at 90-95°C. - 特許庁

さらには、食用色素を予め食用油脂及びプロピレングリコールと混合して分散させてから使用する事を特徴とする上記着色方法。例文帳に追加

Further, the edible pigment is used after being mixed with edible fat and oil and propylene glycol. - 特許庁

第一の回分は水相で加工処理される一方、第二の回分は食用油及び/又は食用脂で加工処理される。例文帳に追加

The first batch is treated in an aqueous phase, and on the one hand, the second batch is treated by edible oil and/or edible fat. - 特許庁

調理に使用した食用油の濁りや色目を除去し酸価を低下させる能力を従来の装置より更に高めて食用油の交換頻度を減らし、廃棄されるの量をより少なくすることができる食用油の劣化抑制装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for suppressing deterioration of edible oil capable of decreasing exchange frequency of edible oil through further increasing, compared to a conventional apparatus, ability of removing turbidity and colored marks from edible oil used for cooking and decreasing acid number, and further lessening an amount of waste oil. - 特許庁

食用油を遠心分離機により処理して不純物を除き、再生を得る廃食用油処理方法において、処理される廃食用油が遠心分離機内部に滞留する延べ処理時間Tを、当該遠心分離機をその標準処理流量で使用する場合の標準滞留時間T_Sの2倍以上、20倍以下とすることを特徴とする上記の廃食用油処理方法。例文帳に追加

The method for treating the waste edible oil, comprising treating the waste edible oil with a centrifugal separator to remove impurities, thus obtaining a recycled oil, is characterized that the total treating time T for staying the treating waste edible oil in the centrifugal separator is 2 to 20 times the standard staying time T_S, when the centrifugal separator is used at a standard treating flow rate. - 特許庁

固形状吐出物形成食用油脂エアゾール組成物は、融点が10〜40℃である食用油脂類を主成分とする食用油脂成分と、この食用油脂成分が溶解される液化石ガスよりなる噴射剤とよりなり、噴射剤の気化熱により固形状の吐出物が形成されることを特徴とする。例文帳に追加

The edible oil-and-fat aerosol composition for forming the solid discharged material is made of edible oil and fat components consisting mainly of edible oil and fat, which have a melting point of 10-40°C, and a propellant composed of liquefied petroleum gas with which the edible oil and fat components are dissolved, wherein the solid discharged material is formed due to vaporization heat of the propellant. - 特許庁

食用油、廃鉱物又はこれらの混合物を主たる原料として、これらを再使用可能な燃料とする。例文帳に追加

To treat waste edible oil, waste mineral oil or a mixture thereof as main raw materials and reproduce these oils as reusable fuel oil. - 特許庁

保湿剤を、液状を主原料とする食用油脂中に乳化剤により固定分散化したベーカリー製品用脂組成物。例文帳に追加

The oil and fat composition for bakery products is obtained by fixedly decentralising a moisture retention agent in edible oil and fat containing liquid oil as main material via an emulsifier. - 特許庁

米糠以外の食用油脂に米糠由来不けん化物を添加することで、米風味を有し、保存安定性に優れた脂組成物を提供できる。例文帳に追加

The oil and fat composition can be provided by adding an unsaponifiable material derived from rice bran to an edible oil and fat except rice oil. - 特許庁

植物と蒸留精製米とを、20:80〜80:20、好ましくは、30:70〜70:30の重量比率で混合してなる配合食用油例文帳に追加

The objective formulated food oil includes vegetable oil and rectified rice bran oil at a weight ratio of 20/80-80/20, preferably at a weight ratio of 30/70-70/30. - 特許庁

食用油脂又はその廃食或いは食用油脂又はその廃食と石系廃潤滑の混合物を使ってディーゼル機関用燃料を製造する方法、及び製造した燃料を使ってディーゼル発電機を安定的に稼動して電気を得るシステム例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FUEL FOR DIESEL ENGINES USING EDIBLE OIL, WASTE EDIBLE OIL THEREFROM, OR MIXTURE OF EDIBLE OIL OR WASTE EDIBLE OIL THEREFROM AND WASTE PETROLEUM LUBRICATING OIL AND SYSTEM FOR OBTAINING ELECTRICITY VIA STABLE RUNNING OF DIESEL GENERATOR USING THE PRODUCED FUEL - 特許庁

多価アルコールと食用油脂と乳化剤からなる高分乳化脂組成物を添加することを特徴とする酸性乳化食品、及び多価アルコールと食用油脂と乳化剤からなる高分乳化脂組成物を添加することを特徴とする酸性乳化食品の製造法に関する。例文帳に追加

The method for producing the acid emulsified food comprises adding the high oil emulsified oil and fat composition comprising polyhydric alcohol, edible oil and fat and an emulsifier. - 特許庁

芯部に食用油を含有し可食性皮膜で被覆してなる食品用カプセルにおいて、食用油中に高融点脂と脂不溶性物質とを含有し、かつ、該高融点脂の融点が30℃〜80℃から選択される異なる二種以上の融点の脂を組み合わせたものであることを特徴とする食品用カプセル。例文帳に追加

This food capsule containing edible oil in the core part and coated with an eatable film contains oil and fat with a high melting point and oil and fat-insoluble substances are contained in the edible oil. - 特許庁

揚げ機Bは、ヒータ22によって所定の温度に加熱される食用油を収容する槽21と、この槽21に組付けられて内部に収容した餃子Cの所定部位を槽21内の食用油中に浸漬させる調理器具30を備えた構成に特徴がある。例文帳に追加

A frying device B is provided with an oil tank 21 to house an edible oil to be heated up to a specified temperature by a heater 22 and a cooker 30 which is mounted on the oil tank 21 to get a specified part of a dumpling C housed inside immersed into the edible oil in the oil tank 21. - 特許庁

この発明は、汚れた食用油を温度が高い間に、複数の濾過手段を順次加圧裡に通過させて固形異物を除去し、ついで濾に活性を付与させることを特徴とした食用油の再生方法によりその目的を達成した。例文帳に追加

This method of regenerating edible oil comprises successively passing stained edible oil through plural filtering means under pressure while temperature of the edible oil is high to remove solid foreign matter and then imparting activity to the filtered oil. - 特許庁

脂調理冷凍野菜は、白化後の野菜、及び野菜の5〜15wt%に相当する食用油を含有し、野菜及び食用油がともに冷凍状態下にある。例文帳に追加

This oil and fat cooked frozen vegetable comprises a blanched vegetable and an edible oil corresponding to 5-15 wt.% of the vegetable in a frozen state of both the vegetable and the edible oil. - 特許庁

劣化食用油への少ない添加量で劣化の酸価の低減のみならず、色素成分を吸着(脱色)することが可能な劣化食用油用再生剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a deteriorated edible oil regenerating agent capable of not only lowering the acid value of the deteriorated oil but also absorbing a pigment composition (decoloring), with a small amount added to deteriorated edible oil. - 特許庁

例文

天板上のパン生地を載置するための所望パターンの位置のみに食用油を塗布することにより食用油の使用量を減少させ、空気中への散布も減少させることができる塗布装置を提供することである。例文帳に追加

To provide an oil coating applicator which reduces the consumption of edible oil and lessens spraying into the air as well by applying the edible oil only to the positions of desired patterns for loading dough on a baking sheet. - 特許庁

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