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食用油の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 848



例文

具材を含有する液体調味料を製造する方法であって、具材として使用する野菜類及び/又は果実類を成形加工した後、食用油脂の一部又は全部と混合処理し、次いで他の調味液と混合する液体調味料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing liquid seasoning containing ingredients comprises molding vegetables and/or fruits to be used as the ingredients followed by mixing the vegetables and the fruits with part or the whole of edible oil and fat, and then mixing the mixture with other seasoning liquid. - 特許庁

豚肉、牛肉、鶏肉等から選択される1種類以上を具材とし、食用油脂、でんぷん、増粘多糖類を適量含有し、適宜粒状植物蛋白、香料、甘味料、食物繊維等を含有させて調製することができる。例文帳に追加

The Chinese seasoning composition can be prepared using one or more materials selected from pork, beef, chicken and the like as ingredient materials, an edible fat or fatty oil, starch and a thickening polysaccharide in proper amounts, and properly granular vegetable protein, a spice, a sweetener, edible fibers, and the like. - 特許庁

本発明は、ニンニクを食用油で炒めた際に生ずる旨みとコクを保持し、かつ、ニンニク等が焦げる特に生じる嫌な匂いがない、常温流通可能なアーリオ・オーリオソースの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing an aglio-olio sauce holding deliciousness and richness generated when garlic is fried with a food oil, and at the same time, free from unpleasant smell generated especially when garlic or the like is scorched, and distributable at normal temperature. - 特許庁

紙製箱体1の内面の全部あるいは一部に、クララ、ヨモギ、ドクダミ、ウワウルシ、桃、シソ、カミツレ、キハダ、花椒、乾姜、ヒノキおよび唐辛子のそれぞれの植物粉末2の有効成分量を配合した食用油を付着させたものとしている。例文帳に追加

The whole inside face or a part of the inside face of a paper box 1 is attached with edible oil blended with the active substances of plant powder 2 obtained each from clara, mugwort, dokudami, uva-ursi, peach, beefsteak plant, camomile, amur cork, hajikami hana, zingiber siccatum, cypress and red pepper. - 特許庁

例文

化工澱粉及び/又は湿熱処理澱粉を配合した品温0℃未満の茹で済みパスタと、アシル基を有した親水性乳化剤及び食用油脂を配合した品温70℃以上のソースとを容器に充填密封した後、加熱殺菌を施すパスタ入り加工食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing pasta-containing processed food comprises charging boiled pasta mixed with chemically-modified starch and/or moist heat treated starch and having a product temperature of <0°C and hydrophilic emulsifier having an acyl group and sauce mixed with edible oil and fat and having a product temperature of70°C in a container, and hermetically sealing the container followed by subjecting the mixture to heat sterilization. - 特許庁


例文

野菜類原料、肉類原料および/または魚介類原料を載置する底部がメッシュ状のトレイと、その内部で加熱食用油脂をシャワーリングするノズルを有する真空脱水容器を備える野菜類、肉類および/または魚介類の加工食品素材製造装置。例文帳に追加

The device for producing processed food material comprising vegetables, meat and/or fish and shellfish is provided with a mesh tray on the bottom part of which vegetable raw material, meat raw material and/or fish and shellfish raw material are placed, and a vacuum dewatering container having a nozzle at the inside of which oil and fat for cooked food is subjected to showering. - 特許庁

更に、詳しくは、簡単な製造法において、幅広い温度域(1〜40℃の温度域)で保存しても乳化安定性が高く、かつ風味安定性が高く、しかもトランス酸含量の低い、コーヒークリームに使用する食用油脂組成物を提供することである。例文帳に追加

This edible oil and fat composition comprises using lauric oil and fat having18 wt.% of oleic acid in the total constituent fatty acid, and liquid oil and fat having40 wt.% of oleic acid in the total constituent fatty acid, and has SFC of 2-40% at 10°C. - 特許庁

野菜類、果実類及び種実類から選ばれる少なくとも1種類の原料を破砕し、これに食用植物脂と食酢またはかんきつ類の果汁とを混合したものに、150MPa以上400MPa未満の超高圧処理を施し、分離液状ドレッシングを製造する。例文帳に追加

The separate liquid dressing is obtained by crushing at least one kind of raw material selected from vegetables, fruits and seeds, mixing the raw material with edible vegetable oil and fat, and vinegar or citrous fruit juice, and subjecting the mixture to an ultra high-pressure processing of150 MPa but <400 MPa. - 特許庁

冷凍し、かつ、棒状に形成された魚介類1の周面に、打ち粉10を介してバッター液20を付着させ、バッター液20表面に、微細に粉砕した味付け済みポテトチップス30をまぶして食用油脂で揚げる。例文帳に追加

This processed food of the fishes or shellfishes is obtained by making a batter liquid 20 adhere to the peripheral surface of a frozen fish or shellfish formed in a bar-like shape through a separating powder layer 10, covering the surface of the batter liquid layer 20 with fine crushed and seasoned potato chips 30, and then frying the product with an edible fatty oil or fat. - 特許庁

例文

ガスレンジなどで加熱した石鍋に、乳製品族性食用油や野菜や肉など入れて炒めたのち、米飯を加えカレー粉、和風だし、砂糖等を振りかけ、その後にカレールーをかけてガスレンジにて下部より焼きあげた石焼きカレーの調理方法。例文帳に追加

This method for cocking the stone-broiled curry comprises putting edible oil having a milk product property, vegetables, meats, or the like, in the stone pot heated with a gas range, or the like, frying them, then adding cooked rice, sprinkling curry powder, a Japanese seasoning, sugar, or the like, pouring curry roux and broiling these from the lower part of the pot with the gas range. - 特許庁

例文

本発明によって、平均粒子径が10〜120μmである食用油脂の水中懸濁液を調製することと、懸濁液を調製してから1時間以内に懸濁液を生米に添加して炊飯することと、を含む炊飯方法が提供される。例文帳に追加

The method for boiling rice using rice-boiling oil includes: preparing underwater suspension of edible oil and fat having an average particle diameter of 10-120 μm; adding the suspension to raw rice within 1 h after preparing the suspension; and boiling the raw rice. - 特許庁

(a)紅藻類キリンサイ属及び/又はいぎす属に属する海藻から得られるフコイダン抽出物と、(b)黒糖と、(c)植物食用酸及びカルシウム分の少なくとも1種以上とを含有してなることを特徴とする健康補助食品。例文帳に追加

The health supplement comprises (a) a fucoidan extract obtained from a seaweed belonging to the genus Eucheuma and/or the genus Ceramium of the class Rhodophyta, (b) a brown sugar and (c) at least one kind of material selected from a vegetable oil, an edible acid and a calcium-containing material. - 特許庁

この発明は、食用油脂、卵黄、卵白、醸造酢、調味料等を主材とするマヨネーズ原料に、α化されてない小麦粉を添加し、攪拌して均一に混合したことを特徴とするマヨネーズ風味のパン等と共に焼成するトッピング材である。例文帳に追加

This topping material to be baked together with the bread, or the like having the mayonnaise flavor is characterized in that not- pregelatinized flour is added to a mayonnaise raw material consisting essentially of edible oil, yolk, albumen, fermented vinegar, seasoning, and the like, and the resultant mixture is stirred to homogeneously mix the mixture. - 特許庁

黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)に食用油脂類(好ましくは常温で液状のもの)がコーティングされ、かつ調味剤(好ましくは水を含む調味液)が含浸されてなる湿潤状態の味付け黒板海苔。例文帳に追加

The seasoned laver sheets of a black plate appearance is produced by coating lever sheets of a black plate appearance (preferably being cut in a desired size and in a desired shape) with food oils (preferably being liquid at room temperature) and impregnating them with a seasoning agent (preferably including water). - 特許庁

イカ乾製品の製造方法は、イカ粉砕肉および糖類を含有するイカ混練物を30℃〜70℃の範囲で加温して成形したイカ成形品を得る工程、イカ成形品を乾燥する工程、および乾燥した成形品を70℃〜150℃の食用油中に1〜120秒間浸漬する工程、を包含する。例文帳に追加

The method comprises a process of obtaining a cuttlefish formed product produced by heating a cuttlefish kneaded product containing cuttlefish crushed meat and saccharides at 30-70°C to form it, a process of drying the cuttlefish formed product, and a process of soaking the dry formed product in 70-150°C edible oil for 1-120 s. - 特許庁

本発明は蒸した(又は煮た)紅芋を裏漉しして練り、砂糖、転化糖を添加して攪拌機にかけて、ペースト状にし、品温30℃±温度の時に食用油脂(動物性・植物性)、クリームを混合して混合エマルジョン(乳化物)させ成形し製品とする。例文帳に追加

Steamed (or boiled) red sweet potato is strained, kneaded, formulated with sugar and inverted sugar, processed by a stirrer into a paste state, formulated with edible oils and fats (animal/vegetable oils and fats) and cream at about 30°C into a mixed emulsion and formed to give a product. - 特許庁

各種加工食品・調味料・食用油・育児用食品等用缶に使用されるものであって、タブ開け手段、開缶時における泡の飛散防止手段、缶開口部の保護手段等を備える缶用キャップを提供する。例文帳に追加

To provide a can cap provided with a tab opening means, a splash prevention means at the time of opening the can, the protective means of a can opening or the like which are used for cans for various processed foods, seasoning, edible oil, child-rearing foods or the like. - 特許庁

アラキドン酸生産能を有するモルティエレラ属のモルティエレラ亜属に属する微生物から得られるアラキドン酸含有脂であって、不ケン化物含量が少なく、その中でも特に食経験のないシクロプロパン環を有するステロールを極力、含有せず、食品、特に乳幼児用調製乳の製造に適したアラキドン酸含有食用油脂の提供。例文帳に追加

To provide an edible oil containing arachidonic acid originating from microorganism belonging to Mortierella subgenus of Mortierella which has arachidonic acid productivity, with a reduced amount of unsaponifiable matter, scarcely containing sterol which has cyclopropane ring and is inexperienced in food, suitable for food, especially for infant's milk preparation. - 特許庁

食用油製造工程で発生する糧粕であるトウモロコシ胚芽粕を、Trichoderma reesei菌体による糖化分解を酸性領域において行なう糖化分解工程と、この糖化分解工程で得られた糖をキシロースおよびセロオリゴ糖を資化できるアーミング酵母でエタノール発酵する工程とを備える。例文帳に追加

The alcohol production method comprises the saccharification/decomposition step to perform saccharification/decomposition of corn embryo cake which is an oil cake produced in an edible oil production process by Trichoderma reesei cell, and the step to perform ethanol fermentation of the sugar obtained by the saccharification/decomposition step with an arming yeast assimilating xylose and cellooligosaccharide. - 特許庁

食用油脂にリン分を0.1ppm以上10ppm以下、かつ、アスコルビン酸及び/又はアスコルビン酸誘導体をアスコルビン酸当量として2ppm以上130ppm以下含有させることにより、加熱着色、加熱臭、及び、酸価上昇の抑制された脂組成物を提供できる。例文帳に追加

The oil and fat composition inhibited from heat tinting, cooked odor and increase in an acid value is obtained by addition of 0.1 ppm or above and 10 ppm or below of phosphorus and 2 ppm or above and 130 ppm or below of ascorbic acid and/or an ascorbic acid derivative in terms of ascorbic acid equivalent, to edible oil and fat. - 特許庁

エステル交換反応処理した脂及び/又は廃食用油から調製した脂肪酸アルキルエステル、及び/又は(2)脂肪酸エステル化反応処理した脂肪酸アルキルエステルを、周期律表第8〜10族貴金属から選ばれた少なくとも一種の貴金属を含有する水素化触媒共存下、低圧での水素圧雰囲気にて水素化処理してバイオディーゼル燃料を製造する。例文帳に追加

The biodiesel fuel is produced by hydrogenating a fatty acid alkyl ester prepared from oil and fat treated by trans-esterification and/or waste edible oil and/or a fatty acid alkyl ester treated by fatty acid esterification reaction under a co-existence of a hydrogenation catalyst containing at least one kind of noble metal selected from group VIII-X noble metal in the periodic table in a hydrogen atmosphere at low pressure. - 特許庁

養殖魚類に必要量の水溶性ビタミンを正確に投与することができ、水溶性ビタミンの分解による減少が少なく、食用としての安全性が高く、生分解性で環境にやさしく、さらに当該性組成物の製造にあたり作業者の労働安全に配慮した養殖魚類の飼料用性組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oily composition for feeds of cultured fishes, with which a required quantity of water-soluble vitamins is correctly given to cultured fishes, characterized in that the water-soluble vitamins are little decreased by decomposition, that the safety level of the oily composition, which is biodegradable and environment-friendly, is high as food and, furthermore, that in the production of the oily composition the labor safety of operators is considered. - 特許庁

食用油脂に、(1)グリセリンおよびグリセリンの重合度が2以上のポリグリセリンのモノオレエート、モノラウレートおよびモノミリステートより選ばれる少なくとも1種、(2)酵素分解レシチンおよび/またはレシチン、および(3)エタノールを配合してなる、しょ糖不飽和脂肪酸エステルおよびポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルを含有しない水溶性脂調製物。例文帳に追加

The water-soluble oil-and-fat preparation is obtained by formulating edible oil and fat with (1) at least one kind selected from a glycerin monooleate having ≥2 of glycerin polymerization degree, a monolaurate and a monomyristate, (2) enzymatically hydrolyzed lecithin and/or lecithin, and (3) ethanol, and does not contain a sucrose unsaturated fatty acid ester and a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester. - 特許庁

食用油脂5〜60重量%、乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が2重量%以上である乳原料を固形分として0.1〜8重量%、アルギン酸及び/又はアルギン酸塩0.1〜3重量%、及びカルシウムを含有することを特徴とする畜肉加工食品用水中型乳化組成物。例文帳に追加

This oil-in-water emulsified composition for the meat processed food comprises 5-60 wt.% of edible oil and fat, 0.1-8 wt.% of a milk material as a solid having ≥2 wt.% of phospholipids in the solid derived from milk, 0.1-3 wt.% of alginic acid and/or alginate, and calcium. - 特許庁

本発明は、脂質消化酵素であるリパーゼによる加水分解反応の基質となりにくく、摂取後の血中トリアシルグリセロール(中性脂肪)の増加が抑制され、体への蓄積性が少ない、かつ保存安定性及び風味が良好である、アケビの1,2-ジアシルグリセロ-3-アセテートを主成分とする食用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an edible oil and fat composition containing 1,2-diacylglycero-3-acetate of Akebia quinata oil as a main ingredient, being difficult to become a substrate for hydrolysis reaction by a lipase which is a lipid digestive enzyme, suppressing increase of blood triacylglycelol (neutral fat) after intake, having less accumulation to bodies and having good storage stability and flavor. - 特許庁

澱粉および/または穀粉に3価以上の不飽和脂肪酸類(トリエン不飽和酸、テトラエン不飽和酸、ペンタエン不飽和酸、ヘキサエン不飽和酸)の含量が合計で15質量%以上である食用油脂を添加し、均一に混合した後、加熱熟成処理を施して得られる脂処理粉を含有することを特徴とする揚げ物用衣材。例文帳に追加

The batter comprises fat and oil processed powder obtained by adding an edible fat and oil containing15 mass.% of unsaturated fatty acids with ≥3 valence (trienoic fatty acid, tetraenoic fatty acid, pentaenoic acid and hexaenoic acid), uniformly mixing and then heat treating. - 特許庁

食用油脂と食酢を含有し、卵を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシング等の酸性水中型乳化食品において、卵白含量を高め、かつ卵白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらに卵黄の旨味とコク味を付与する。例文帳に追加

To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted. - 特許庁

小分け包装容器に包装された冷凍調味米飯において、炊飯された米飯と、予め別途カットし、で炒めておいた野菜及び予めカットし調味された肉類及び又は魚介類とを食用油及び調味料と共に混和した調味米飯を、水蒸気の散逸と品温の低下を抑えをながら、可及的に密封された環境の中で熱いうちに小分け包装し、直ちに冷却・冷凍する。例文帳に追加

This method for producing the frozen seasoned cooked rice comprises the following process: subdividing and packaging seasoned cooked rice which is prepared by mixing cooked rice with, independently cut and sauteed vegetables, cut and seasoned meat and/or fishes and shellfishes previously mixed together with edible oil and seasonings in a hot state in such an environment as to be sealed to the utmost, immediately cooling and freezing the thus seasoned cooked rice. - 特許庁

高温度の食用油が貯留された貯留槽6の上部にカバー体8を配置し、掻揚げ部材9が面62の上方に水平な上限位置にある状態で、払出し部材11を、第2位置にもたらして予め定める量の冷凍されたフライドポテト用食品材料4を落下して供給する。例文帳に追加

A cover body 8 is arranged over a pooling vessel 6 wherein a high temperature cooking oil is pooled, and in a condition a scoop member 9 is staying at upper limit level position over the oil surface 62, a prescribed quantity of frozen food material 4 for fried potato is dropped and dispensed after bringing a feeder member 11 to a second position. - 特許庁

春巻の皮に塗布または噴霧することにより、食用油脂で揚げた直後のパリパリとした食感が長時間保たれ、また前記加熱処理した春巻を凍結保存した冷凍春巻を、電子レンジやオーブントースターで再加熱してもパリパリとした食感が維持される、脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for a coat of Harumaki (egg roll) applied or sprayed on a coat of Harumaki so that crispy feeling like that just after deep-fried with edible oil and fat is kept for a long time even when a frozen Harumaki obtained by freezing a cooked Harumaki is reheated with a microwave oven or an oven toaster. - 特許庁

酸化マグネシウム、酸化カルシウム、炭酸マグネシウム、炭酸カルシウム、ケイ酸カルシウム、ケイ酸マグネシウム、水酸化カルシウム、水酸化マグネシウム、水酸化アルミニウム、合成フィロケイ酸マグネシウム、シリカ、マグネシア、二酸化ケイ素および活性白土からなる群から選択される食用油の脱酸剤において、粒径が50〜200μmに造粒されてなる。例文帳に追加

The deoxidizer for edible oils is selected from the group consisting of magnesium oxide, calcium oxide, magnesium carbonate, calcium carbonate, calcium silicate, magnesium silicate, calcium hydroxide, magnesium hydroxide, aluminum hydroxide, synthetic magnesium phyllosilicate, silica, magnesia, silicon dioxide and activated clay and is granulated into a particle size of from 50 to 200 μm. - 特許庁

この発明は、蕎麦がd−γ−トコフェロールを豊富に含有し、さらに抗酸化作用がトコフェノールよりも圧倒的に高いd−γ−トコトリエノールを含有していることに注目し、蕎麦の甘皮を原料として、抗酸化作用が大きいd−γ−トコフェロールを豊富に含み、さらに場合によってはd−γ−トコトリエノールをも含む新規な食用油を得ようとするものである。例文帳に追加

To provide new edible oil having epidermis of buckwheat as the raw material, richly containing d-γ-tocopherol having high antioxidative effect and further containing d-γ-tocotrienol as the case may be, through noticing that buckwheat richly contains d-γ-tocopherol and also d-γ-tocotrienol having antioxidative effect overwhelmingly higher than that of tocopherol. - 特許庁

野菜を天日干しする工程と、天日干しされた野菜に食酢を混合してペースト状に加工する工程と、ペースト状に加工されたものに食用植物脂を混合する工程を含む製造工程により、マヨネーズの代替品として使用することができ、野菜本来の味と香りが生かされたペースト状調味料を製造する。例文帳に追加

The pasty seasoning is produced through a production process including a process of drying vegetable in the sun, a process of admixing vinegar with the sun-dried vegetable and processing the mixture into a pasty state, and a process of admixing edible plant oil and fat with the pasty mixture, so as to produce such pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and making use of taste and flavor inherent in the vegetable. - 特許庁

厚さ1〜5mmにスライスしたサツマイモを、対をなす加圧面間に入れて加圧しながら水分含有率が8%以下となるまで加熱してサツマイモチップスを得る工程、得られたサツマイモチップス2枚の間に、脂および糖類を主原料とする食用クリームを挟む工程を含むことを特徴とする、スナック菓子の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the snack confectionery includes the step of obtaining sweet potato chips by putting sweet potato sliced into a thickness of 1-5 mm between paired pressure surfaces, and heating the sliced sweet potato to bring a moisture content rate to 8% or less while being pressurized, and the step of putting edible cream having oil and fat and saccharide as the main raw material into between the two sweet potato chips thus obtained. - 特許庁

水分量12〜25重量%の加温溶融させた発泡キャンデー生地と、加熱することなく食することができる食用粉末を総量に対して40〜80重量%、さらに、必要なら脂を1〜15重量%の割合で添加混合し、得られた混合物を成形し、冷却固化して製造される。例文帳に追加

The soft candies are produced by mixing foamed candy dough that is melted by heating and has a water content of 12-25 wt.% with edible powder which can be eaten without being heated in an amount of 40-80 wt.% based on the total amount of the soft candy and, if necessary, oil and fat in a ratio of 1-15 wt.%, molding the obtained mixture and cooling and solidifying the molded product. - 特許庁

ポリウレタン等の熱硬化性樹脂を廃食用油等の液状分解剤と混合して連続的に熱分解する方法であって、粉末状の熱硬化性樹脂と液状分解剤のスラリー状混合物をスクリュー式の押出機9から配管14を介して熱分解器1に連続的に供給する。例文帳に追加

In the continuous thermal decomposition of a thermosetting resin such as polyurethane, etc., by mixing the thermosetting resin with a liquid decomposing agent such as a waste edible oil, etc., a slurry mixture of a powdery thermosetting resin and the liquid decomposing agent is continuously fed from a screw-type extruder 9 through piping 14 to a pyrolysis apparatus 1. - 特許庁

水分14%以下、あるいは、水分活性0.8以下に加工した食肉類特にチャーシューである食材魚介類、海藻類、野菜類、穀物類、及びこれらの加工品から選ばれる食材と、食品の風味を移行、フレーバー添加、更には乳化剤の添加されている食用油脂とをガスバリア性をもつ包材で密封個包装、ガス置換個包装又は脱気個包装する。例文帳に追加

Food materials selected from the meat of14% water content, processed to ≤0.8 water activity, particularly cha shao (roasted pork fillet), fishes, sea weeds, vegetable and their processed products, and food oil to which food tastes, flavor or an emulsifier are tightly packed with a gas-barrier packaging material or packed by gas-substitution packaging or vacuum packaging. - 特許庁

また、第2の麺類改質剤は、HLB5以上のショ糖脂肪酸エステル(A)、レシチン、グリセリン脂肪酸エステル、有機酸モノグリセリド、ポリグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルからなる群より選ばれた少なくとも1種(B)、食用油脂(C)、及び糖類化合物(D)を含有する乳化剤液又は乳化液を噴霧乾燥して得られる粉末状の改質剤である。例文帳に追加

The other version of noodle modifier is a powdery one obtained by spray-drying an emulsifier liquid or an emulsifier each containing (A) sucrose fatty acid ester where HLB is ≥5, (B) at least one kind selected from the group comprising lecithin, glycerine fatty acid ester, organic acid monoglyceride, polyglyceryl fatty acid ester, and sorbitan fatty acid ester, (C) edible oil and fat, and (D) a saccharide compound. - 特許庁

本発明は月経前症候群症状(=Premenstrual Syndrome;PMSと以下略す)緩和用に供される、特に月経前症候群症状緩和の即効性効果を有し体脂肪蓄積が少なく、かつ、γ−リノレン酸の吸収性が高く、風味、品質安定性にも優れた組成物、剤、飲食物、食用油脂組成物の提供に関する。例文帳に追加

To obtain a composition, an agent, a food and drink, or an edible oil and fat composition, serving for obtunding the symptom of premenstrual syndrome(PMS), especially having fast-acting effects for obtunding the symptom of the PMS, hardly causing fat accumulation, having high absorptivity of γ- linolenic acid, and further having excellent stability of flavor and quality. - 特許庁

メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。例文帳に追加

The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components. - 特許庁

全比表面積が350m^2/g以上で、細孔形態が細孔直径4〜50nmの範囲に分布極大を有し、かつV_l−t法で算出した外部表面積が全比表面積の80%以上を占める食品添加物二酸化ケイ素からなることを特徴とする劣化食用油用再生剤。例文帳に追加

The regenerant for a deteriorated edible oil is composed of a food additive silicon dioxide having a whole specific surface area of ≥350 m^2/g, and a pore configuration wherein a dispersion maximum in the pore diameter range is 4-50 nm and an external surface area, calculated by the V_l-t method, accounts for80% of the whole specific surface area. - 特許庁

これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の米飯の風味劣化を防止し、炊飯後の米粒の付着性を低下させたまま水分の蒸散を防いで食感の低下を防止するとともに、米飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold. - 特許庁

静菌剤及び食用油を添加して炊飯する米飯類の、酸味・酸臭を抑制し、保存時に品質の低下を生じることがなく、かつ炊き上げ時の食味と食感(粘り、粒感)のバランスを有する、釜離れの良い米飯用改質剤及び該米飯用改質剤を用いた米飯食品を提供する。例文帳に追加

To provide a modifier for boiled rice to be added with a bacteriostatic and edible oil and boiled, suppressed in sour taste/smell, free from deterioration when preserved, having balance of taste and palate feeling (stickiness, grain feeling) when boiled up and easy to separate from a boiler, and to provide a boiled rice food using the modifier. - 特許庁

食用油脂、野菜ペースト、カレー粉、具材および水を含む混合物を炊き上げてカレーベースを得る工程、得られたカレーベースを凍結乾燥する工程を有する凍結乾燥カレーの製造方法であって、前記カレーベースを高速裁断撹拌機で撹拌する工程を有することを特徴とする凍結乾燥カレーの製造方法。例文帳に追加

The method for producing freeze-dried curry includes: a step of boiling up a mixture containing an edible oil and fat, vegetable paste, curry powder, ingredients and water to obtain a curry base; a step of freeze-drying the thus-obtained curry base; and a step of stirring the curry base with a high-speed cutting/stirring device. - 特許庁

乾燥状態の黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)の表面に食用油脂類(好ましくは常温で液状のもの)をコーティングした後、調味剤(好ましくは水を含む調味液)を含浸させることを特徴とする湿潤状態の味付け黒板海苔の製造方法。例文帳に追加

Dried laver sheets of a black plate appearance (preferably they are cut into pieces of a prescribed size and shape) are coated with an food oil (preferably liquid at room temperature) on their surfaces and soaked with a seasoning agent (preferably including water) whereby the seasoned laver sheets in the moistened state are produced. - 特許庁

トリグリセリドの構成脂肪酸としてγ−リノレン酸を5モル%以上、さらに中鎖脂肪酸を10モル%以上含み、γ−リノレン酸の総量の40〜90モル%が1、3位に結合したことを特徴とする即効性のある月経前症候群症状緩和用食用油脂組成物。例文帳に追加

The edible oil-and-fat composition for alleviating PMS symptoms has immediate effectivity, and contains ≥5 mol.% of a γ-linolenic acid as a constituent fatty acid of triglyceride, and further contains10 mol.% of a medium chain length fatty acid, wherein 40-90 mol.% of the total amount of the γ-linolenic acid is bonded to the 1- and 3-positions. - 特許庁

第十三条 法第四十八条第一項に規定する政令で定める食品及び添加物は、全粉乳(その容量が千四百グラム以下である缶に収められるものに限る。)、加糖粉乳、調製粉乳、食肉製品、魚肉ハム、魚肉ソーセージ、放射線照射食品、食用油脂(脱色又は脱臭の過程を経て製造されるものに限る。)、マーガリン、シヨートニング及び添加物(法第十一条第一項の規定により規格が定められたものに限る。)とする。例文帳に追加

Article 13 Food and additives specified by a Cabinet Order provided in Article 48, paragraph (1) of the Act shall be whole milk powder (limited to what may be put into a can whose capacity is 1,400 grams or less), sweetened milk powder, modified milk powder, processed meat products, fish meat sausage, irradiated food, edible fat and oil (limited to what is produced through a process of bleaching or deodorization), margarine, shortening, and additives (limited to those for which standards have been established pursuant to the provisions of Article 11, paragraph (1) of the Act).  - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

特に、廃食用油及びアルコールを原料とするバイオディーゼル燃料の製造時に、製品となる脂肪酸のアルキルエステルと共に副生される粗製グリセリンを、微生物を利用して分解する処理方法であって、前記微生物を有する有機性廃棄物と前記粗製グリセリンを混合する第1の工程と、前記第1の工程で得られる混合物に対して切り返しを行う第2の工程とからなる手段を用いる。例文帳に追加

The treatment method of decomposing crude glycerol produced as a by product together with alkyl ester of fatty acid provided by a product particularly when the biodiesel fuel using the waste edible oil and alcohol as a raw material is produced employs means comprising a first process of mixing an organic waste material containing a microorganism with the crude glycerol and a second process of carrying out the changeover of a mixture obtained in the first process. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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