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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > DIACYLGLYCEROLの意味・解説 > DIACYLGLYCEROLに関連した英語例文

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DIACYLGLYCEROLを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 109



例文

This oil and fat-containing food comprises: (A) an oil phase containing15 mass% of diacylglycerol; and (B) a water phase containing flavonoid glycoside.例文帳に追加

次の(A)及び(B)、(A)ジアシルグリセロールを15質量%以上含有する油相(B)フラボノイド配糖体を含有する水相を含有する油脂含有食品。 - 特許庁

The composition of oils and fats is obtained by containing 0.5 to 25 wt.% phytosteryl ester and/or ferulic acid ester based on the diacylglycerol obtained by the above method.例文帳に追加

前記方法から得られるジアシルグリセロールに、フィトステリルエステルおよび/またはフェルラ酸エステルをジアシルグリセロールに対して0.5重量%〜25重量%の割合で含む油脂組成物も提供される。 - 特許庁

The monoacylglycerol acyltransferase and/or diacylglycerol acyltransferase inhibitor comprises olive or an extract thereof as an active ingredient.例文帳に追加

オリーブ又はその抽出物を有効成分とするモノアシルグリセロールアシルトランスフェラーゼ及び/又はジアシルグリセロールアシルトランスフェラーゼ抑制剤。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing oils and fats rich in diacylglycerol by subjecting fatty acids which are obtainable by hydrolyzing raw material oils and fats, to esterification with glycerin, wherein coloration is suppressed in the final product.例文帳に追加

油脂を原料とし、これを加水分解して得られる脂肪酸をグリセリンとエステル化してジアシルグリセロール高含有油脂を製造する方法であって、最終製品において着色を生じない方法の提供。 - 特許庁

例文

The acidic oil-in-water emulsified composition comprises an oil phase containing20 wt.% diacylglycerol and 0.5-5.0 wt.% crystal suppressor and having15% lysophospholipid ratio to the total phosphatide.例文帳に追加

ジアシルグリセロール20重量%以上及び結晶抑制剤0.5〜5.0重量%を含む油相、並びにリン脂質を含有し、全リン脂質に対するリゾリン脂質の比率が15%以上である酸性水中油型乳化組成物。 - 特許庁


例文

This butter-like matter is obtained by mixing/stirring at30°C fructooligo-saccharide or saccharides containing fructooligo-saccharide, water, oil and fat having diacylglycerol as the main component.例文帳に追加

フラクトオリゴ糖またはフラクトオリゴ糖を含む糖類と、水と、ジアシルグリセロールを主成分とする油脂とを、30℃以下で混合・撹拌することにより、バター状物質を製造する。 - 特許庁

The cakes contain (A) ≥20 pts.mass of a diacylglycerol based on 100 pts.mass of wheat flour and further contains (B) yolks or whole eggs treated with an enzyme.例文帳に追加

小麦粉100質量部に対し、(A)ジアシルグリセロールを20質量部以上含有し、更に(B)酵素処理された卵黄又は全卵を含有するケーキ類。 - 特許庁

The oil and fat composition contains20 mass% of components (A) and (B), with (A) being a polyglycerine fatty acid ester wherein the mean degree of polymerization of the glycerine is20, and (B) being diacylglycerol.例文帳に追加

すなわち、次の成分(A)及び(B):(A)グリセリンの平均重合度が20以上であるポリグリセリン脂肪酸エステル、(B)ジアシルグリセロール20質量%以上、を含有する油脂組成物による。 - 特許庁

The content of an unsaturated fatty acid in fatty acids constituting the diacylglycerol is preferably 80-100% from the point of view of appearance and physiological effect.例文帳に追加

ジアシルグリセロールを構成する脂肪酸中の不飽和脂肪酸の含有量は、80〜100%であることが外観、生理効果の点から好ましい。 - 特許庁

例文

A crude drug powder is added to an oil as a solvent selected from the diacylglycerol mixed with lecithin and/or a W/O emulsifer, and/or a triacylglycerol-based cooking oil, and heated to extract or solve the crude drug component.例文帳に追加

レシチン及び/又はW/O型乳化剤を添加したジアシルグリセロール及び/又はトリアシルグリセロール系食用油より選ばれた溶媒の油に生薬の粉末を加えて加熱し、生薬成分を抽出又は溶解させる。 - 特許庁

例文

This oil and fat composition contains oil and fat (A), which contains 65 mass% diacylglycerol or higher, having 80 mass% unsaturated fatty acid or higher, and 80-95 mass% oleic acid in the constituent fatty acid.例文帳に追加

構成脂肪酸中の不飽和脂肪酸含量が80質量%以上、かつオレイン酸含量が80〜95質量%であるジアシルグリセロールを65質量%以上含有する油脂(A)を含有する油脂組成物。 - 特許庁

This bakery product contains the following components (A) and (B) to 100 pts.mass wheat: (A) 20 to 80 pts.mass diacylglycerol and (B) 14 to 47 pts.mass yolk by dry mass.例文帳に追加

小麦粉100質量部に対して次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを20〜80質量部(B)卵黄を乾燥質量で14〜47質量部を含有するベーカリー製品。 - 特許庁

The liquid seasoning is composed of an aqueous phase part which contains shaped fresh vegetables and/or fresh fruits as ingredients and an oil phase part which contains edible oil and fat including diacylglycerol of 15% of mass or more in layers.例文帳に追加

成形加工した生野菜類及び/又は生果実類を具材として含有する水相部に、ジアシルグリセロールを15質量%以上含む食用油脂を含有する油相部を積層した液体調味料。 - 特許庁

To provide a pet food having a high content of unsaturated fatty acid and also that of diacylglycerol, excellent in long preservation stability, and causing no change in smell, no deterioration in palatability and the like even when stored for a long period of time.例文帳に追加

不飽和脂肪酸含量が高く、かつジアシルグリセロール含量も高い油脂を含有し、長期保存安定性に優れており、長期保存しても臭いの変化、嗜好性の低下等がないペットフードの提供。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water emulsified composition which has, in addition to low-temperature resistance, high stability to the pressure shear and temperature change repeatedly generated during use, and contains diacylglycerol at a high concentration.例文帳に追加

低温耐性に加え、使用時に繰り返し発生する加圧シェアと温度変化に対し、高度な安定性を有する、ジアシルグリセロールを高濃度で含有する酸性水中油型乳化組成物の提供。 - 特許庁

This improving agent of hyperinsulinism after the meal contains diacylglycerol as an active ingredient, containing <15 mass% ω3-based unsaturated fatty acid content in its constituting fatty acids.例文帳に追加

構成脂肪酸中のω3系不飽和脂肪酸含量が15質量%未満であるジアシルグリセロールを有効成分とする食後高インスリン血症改善剤。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water emulsified composition in spite of high concentration DAG (diacylglycerol), excellent in storage stability at low temperatures, having good externals and taste and useful for diet foods and a food as a lipid metabolism improver.例文帳に追加

高濃度のDAGを含有するにもかかわらず、低温での保存安定性に優れ、かつ外観や風味も良好で、ダイエット用食品や脂質代謝改善食品として有用な酸性水中油型乳化組成物の提供。 - 特許庁

An increase in adhesion is prevented and transparency and luster are imparted by migration of the diacylglycerol which is the content to the capsule surface after production of the capsule.例文帳に追加

カプセル製造後に内容物のジアシルグリセロールがカプセル表面に移行することで、付着性の増大を阻止し、且つ透明性・光沢(つや)を付与する。 - 特許庁

The oil-and-fat composition contains70 mass% of diacylglycerol, sucrose fatty acid ester, and ascorbic acid fatty acid ester: wherein the content of monoester in the sucrose fatty acid ester is30 mass%.例文帳に追加

ジアシルグリセロールを70質量%以上、ショ糖脂肪酸エステル及びアスコルビン酸脂肪酸エステルを含有し、ショ糖脂肪酸エステル中のモノエステルの含有量が30質量%以上である油脂組成物。 - 特許庁

The defoaming agent for Tofu contains: by mass, 15 to 35% of diacylglycerol; 1 to 5% of monoacylglycerol; 5 to 20% of phospholipid; and 5 to 20% of magnesium carbonate and/or calcium carbonate in total.例文帳に追加

ジアシルグリセロール15〜35質量%、モノアシルグリセロール1〜5質量%、リン脂質5〜20質量%及び炭酸マグネシウム及び/又は炭酸カルシウムを総量で5〜20質量%含有する豆腐用消泡剤。 - 特許庁

The oil-and-fat composition comprises (A) a tetracyclic triterpene alcohol selected from 24-methylenecycloartanol and cyclobranol, and (B) an oil-and-fat including 5 mass% or more of diacylglycerol.例文帳に追加

次の成分(A)及び(B):(A)24−メチレンシクロアルタノール及びシクロブラノールから選ばれる四環性トリテルペンアルコール、及び(B)ジアシルグリセロールを5質量%以上含有する油脂を含有する油脂組成物。 - 特許庁

The oil and fat-containing composition for a bakery product comprises a component (A): 20-60 mass% of oil and fat containing 10-90 mass% of diacylglycerol, and a component (B): 3-10 mass% of egg yolk in terms of dry mass.例文帳に追加

次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを10〜90質量%含有する油脂20〜60質量%(B)卵黄を乾燥質量で3〜10質量%を含有するベーカリー製品用油脂含有組成物。 - 特許庁

The bakery product contains (A) 85-250 pts.mass of oil-and-fat containing 10-90 mass% diacylglycerol and (B) 14-32 pts.mass of egg yolk in dry basis based on 100 pts.mass of wheat flour.例文帳に追加

小麦粉100質量部に対して次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを10〜90質量%含有する油脂85〜250質量部(B)卵黄を乾燥質量で14〜32質量部を含有するベーカリー製品。 - 特許庁

To obtain an acidic oil-in-water type emulsion composition having excellent preservation stability at low temperatures, a good appearance and a good flavor and useful as a food for dieting and a food for improving lipid metabolism though a diacylglycerol(DAG) is contained at a high concentration.例文帳に追加

高濃度のDAGを含有するにもかかわらず、低温での保存安定性に優れ、かつ外観や風味も良好で、ダイエット用食品や脂質代謝改善食品として有用な酸性水中油型乳化組成物の提供。 - 特許庁

This invention uses the fact that the diacylglycerol has high capability of eluting the component of the turmeric in high concentration.例文帳に追加

ジアシルグリセロールを含む溶媒にウコン粉末を浸漬してウコン成分を溶出させたウコン含有ジアシルグリセロール溶液と前記ウコン含有ジアシルグリセロール溶液を封入したソフトカプセル。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition that excels in heating stability, without producing unpleasant odors, such as nasty smell and irritating odors, even if it is cooked, while having antiobestic effect that is specific to the oil and fat composition having high content of diacylglycerol.例文帳に追加

ジアシルグリセロール含量の高い油脂組成物特有の抗肥満効果を有しつつ、加熱調理しても異臭や刺激臭といった不快臭を発生しない、加熱安定性に優れた油脂組成物を提供する。 - 特許庁

This oil-and-fat composition contains 15-95 mass% of diacylglycerol, and 1-2,000 μg/g as a sulfur content of an organic sulfur compound, and ≥10 μg/g of flavonoids which are not bound with sugar are each dissolved in the composition.例文帳に追加

ジアシルグリセロールを15〜95質量%含有し、有機硫黄化合物が硫黄含有量として1〜2000μg/g及び糖と結合していないフラボノイド類が10μg/g以上溶解した油脂組成物。 - 特許庁

This method obtains a DNA having activity of diacylglycerol(DG) lipase from a human brain, produces the antibody recognizing the peptide and constructs a screening system for the curative medicine for the disease participated with the DG lipase by using the polypeptide, the antibody or the like.例文帳に追加

ヒト脳よりジアシルグリセロール(DG)リパーゼ活性を有するポリペプチドをコードするDNAを取得し、該ポリペプチドを認識する抗体を製造し、該ポリペプチド、該抗体等を用いて、DGリパーゼが関与する疾患の治療薬のスクリーニング系を構築する。 - 特許庁

This method for producing and improving the eggs includes feeding mixed feed which is obtained by mixing a proper amount of edible oil and fat such as diacylglycerol, triacylglycerol and/or vegetable sterol with hen feed, to laying hens for a suitable period.例文帳に追加

ジアシルグリセロール、トリアシルグリセロールまたはおよび植物ステロール等の食用油脂の適当量を鶏用飼料に混合して得られる混合飼料を適当な期間において採卵鶏に給餌することを特徴とする鶏卵の生産方法および改良方法。 - 特許庁

The bakery oil-and-fat composition contains 1-60 mass% of monoacylglycerol and 5-60 mass% of diacylglycerol, wherein the ratio of unsaturation monoacylglycerol included in the monoacylglycerol is 0.045-0.5 in a mass ratio based on the gross weight 1 of the monoacylglycerol.例文帳に追加

モノアシルグリセロール1〜60質量%と、ジアシルグリセロール5〜60質量%とを含有し、該モノアシルグリセロールに含まれる不飽和モノアシルグリセロールの割合が、該モノアシルグリセロールの総量1に対して質量比で0.045〜0.5であるベーカリー用油脂組成物。 - 特許庁

To make a diacylglycerol composed by adding an emulsifier contain effective fat-soluble and water-soluble components in a crude drug, and to provide a composition with crude drug component which enhances absorbability for the fat-soluble component to the small intestine and processes thereof.例文帳に追加

乳化剤を添加して成るジアシルグリセロールに、生薬に含有される有効な脂溶性成分と水溶性成分を含有させることと、脂溶性成分の小腸への吸収を高める生薬成分含有組成物とその製造方法を目的とする。 - 特許庁

An edible oil producing method comprises, when squeezing edible oil from an oil-containing raw material, squeezing oil after making lipase act on the oil-containing raw material so that a diacylglycerol content in oil and fat obtained after squeezing oil becomes ≥4 mass%.例文帳に追加

油分含有原料から食用油を搾油する際に、搾油後に得られる油脂中のジアシルグリセロール含有量が4質量%以上となるように油分含有原料にリパーゼを作用させた後に搾油する食用油の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the fat and oil with high diacylglycerol content includes: reacting glycerine and the fatty acid, or a lower alkyl ester thereof using an immobilized lipase in which a 1,3-selective lipase is immobilized on an immobilized carrier having an average particle size of less than 300 μm.例文帳に追加

平均粒径300μm未満の固定化担体に1,3−位選択リパーゼを固定化した固定化リパーゼを用いて、グリセリンと脂肪酸又はその低級アルキルエステルとを反応させるジアシルグリセロール高含有油脂の製造方法。 - 特許庁

The separate type liquid seasoning is such that oil-in-water emulsified substance as a lower layer and an oil phase as an upper layer are layered, and the oil phase at the upper layer contains aroma components and oil and fat containing15 mass% of diacylglycerol.例文帳に追加

水中油型の乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型液体調味料であって、上層の油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む油脂、及び香気成分を含有する分離型液体調味料。 - 特許庁

The oil and fat composition has the content (ppm) of MCPD-FS measured according to the German Society for Fat Science (DGF) standard method C-III 18(09) of 13 ppm or less and the content of diacylglycerol content of 15 mass% or more, and is subjected to deodorization.例文帳に追加

ドイツ脂質科学会(DGF)標準法C−III 18(09)にて測定されるMCPD−FSの含有量(ppm)が13ppm以下、ジアシルグリセロールの含有量が15質量%以上であり、かつ脱臭処理を施した油脂組成物。 - 特許庁

The oil and fat composition has the content (ppm) of MCPD-FS measured according to the German Society for Fat Science standard method C-III 18(09) of 5 ppm or less, the content of diacylglycerol of 5 mass% or more and the content of monoacylglycerol of 1 to 35 mass%, and is subjected to deodorization.例文帳に追加

ドイツ脂質科学会(DGF)標準法C−III 18(09)にて測定されるMCPD−FSの含有量(ppm)が5ppm以下、ジアシルグリセロール含有量が5質量%以上、モノアシルグリセロールの含有量が1〜35質量%であり、かつ脱臭処理を施した油脂組成物。 - 特許庁

The coagulant is a water droplet-in-oil (of W/O type) emulsified product obtained by mixing, under agitation, of an aqueous phase T2 as an aqueous solution of an inorganic salt coagulant for Tofu and an oily phase T1 as an edible oil-and-fat containing ≥1% of a diacylglycerol by an emulsifying dispersive means M1.例文帳に追加

豆腐用無機塩凝固剤水溶液である水相T2と、1%以上のジアシルグリセロールを含む食用油脂である油相T1とを乳化分散手段M1によって攪拌混合してなる油中水滴型(W/O型)乳化物である。 - 特許庁

A method used for producing an edible oil is provided, which method is characterized so that, in squeezing an edible oil from an oil-containing raw material, lipase inherent in the oil-containing raw material is applied so as to control the diacylglycerol content in fat and oil obtained after oil squeezing to be 4 mass% or higher and then oil squeezing is performed.例文帳に追加

油分含有原料から食用油を搾油する際に、搾油後に得られる油脂中のジアシルグリセロール含有量が4質量%以上となるように、油分含有原料に内在するリパーゼを作用させた後に搾油する食用油の製造方法。 - 特許庁

The separate-type liquid seasoning contains an O/W-type emulsion as a lower layer and an oil phase as an upper layer positioned on the lower layer, wherein the oil phase of the upper layer contains an oil-and-fat containing15 mass% of a diacylglycerol, and a flavor component.例文帳に追加

水中油型の乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型液体調味料であって、上層の油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む油脂、及び香気成分を含有する分離型液体調味料。 - 特許庁

The method for screening a substance to be examined for changing activity of DGAT2 comprises measuring activity of acyl CoA:diacylglycerol acyltransferase 2 (DGAT2) in the presence of a substance to be examined and detecting whether the substance to be examined changes activity of DGAT2 or not.例文帳に追加

被試験物質の存在下でアシルCoA:ジアシルグリセロール アシルトランスフェラーゼ2(DGAT2)の活性を測定し、前記被試験物質がDGAT2の活性を変化させるか否かを検定することを含むDGAT2の活性を変化させる被試験物質のスクリーニング方法。 - 特許庁

The method for screening a substance to be examined for changing activity of DGAT1 comprises measuring activity of acyl CoA:diacylglycerol acyltransferase 1 (DGAT1) in the presence of a substance to be examined and detecting whether the substance to be examined changes activity of DGAT1 or not.例文帳に追加

被試験物質の存在下でアシルCoA:ジアシルグリセロール アシルトランスフェラーゼ1(DGAT1)の活性を測定し、前記被試験物質がDGAT1の活性を変化させるか否かを検定することを含むDGAT1の活性を変化させる被試験物質のスクリーニング方法。 - 特許庁

The water-in-oil emulsion composition for a bakery contains: 1.3 to 5 mass% of an unsaturated monoacylglycerol, 5 to 60 mass% of a diacylglycerol, and 35 to 90 mass% of a triacylglycerol, and has an oil phase component with an open-tube melting point of 20 to 50°C.例文帳に追加

不飽和モノアシルグリセロール1.3〜5質量%と、ジアシルグリセロール5〜60質量%と、トリアシルグリセロール35〜90質量%とを含有し、上昇融点が20〜50℃である油相成分を有するベーカリー用油中水型乳化組成物。 - 特許庁

The method for producing branched fatty acid-containing diacylglycerol-containing oils and fats includes the step making a monoacylglycerol containing a branched fatty acid as a constituent fatty acid react with a straight-chain fatty acid or its lower alcohol ester, in the presence of lipase under reduced pressure of 0.01-10 kPa.例文帳に追加

分岐脂肪酸を構成脂肪酸とするモノアシルグリセロールと、直鎖脂肪酸又はその低級アルコールエステルとを、リパーゼの存在下、0.01〜10kPaの減圧下で反応させることを特徴とする分岐脂肪酸を有するジアシルグリセロール含有油脂の製造方法。 - 特許庁

This oil and fat for microwave cooking comprises 0.1-5wt.% of a monoacylglycerol, 4.9-84.9wt.% of a triacylglycerol and 15-95wt.% of a diacylglycerol, which contains 80-100wt.% of unsaturated fatty acids and ≤5wt.% of trans acids in the constituent fatty acids.例文帳に追加

モノアシルグリセロールを0.1〜5重量%、トリアシルグリセロールを4.9〜84.9重量%、及び構成脂肪酸中の不飽和脂肪酸含量が80〜100重量%かつトランス酸含量が5重量%以下であるジアシルグリセロールを15〜95重量%含有する電子レンジ調理用油脂。 - 特許庁

To obtain a diacylglycerol-rich fat composition capable of giving a cooked product which has a dullness-free and favorable appearance and sustains the inherent flavor even after heat-cooking, in particular, a cooked product which has a favorable appearance and a favorable flavor even after storing under photo irradiation and then cooking.例文帳に追加

加熱調理しても、得られた調理品にくすみがなく外観が良好で、調理品本来の風味が生きており、更に露光条件で保存した後に調理しても、調理品に良好な外観、風味を付与するジアシルグリセロール含量の高い油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a fat composition of high diacylglycerol content, capable of giving a cooked product which has dullness-free and favorable appearance and sustains the inherent flavor even after heat-cooking, in particular, a cooked product which has a favorable appearance and a favorable flavor even when cooked after storage under conditions of exposure to light.例文帳に追加

加熱調理しても、得られた調理品にくすみがなく外観が良好で、調理品本来の風味が生きており、更に露光条件で保存した後に調理しても、調理品に良好な外観、風味を付与するジアシルグリセロール含量の高い油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The oil-and-fat composition contains (A) 100 pts.mass of oil-and-fat containing50 mass% of diacylglycerol and (B) 0.01-10 pts.mass of phosphatide containing phosphazene acid (PA) and phosphatidylinositol (PI) and having PA/PI (a mass ratio) of ≥6.例文帳に追加

次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを50質量%以上含有する油脂:100質量部(B)ホスファジン酸(PA)とホスファチジルイノシトール(PI)を含有し、かつPA/PI(質量比)が6以上であるリン脂質:0.01〜10質量部を含有する油脂組成物。 - 特許庁

To provide a method for expressing a DGAT (diacylglycerol acyltransferase) gene in such a state as to have high enzyme activity, to provide a recombinant DGAT having the high enzyme activity and to provide a method for screening an activator or an inhibitor of the DGAT using the recombinant DGAT.例文帳に追加

DGAT遺伝子を、高い酵素活性を有する状態で発現させる方法、及び高い酵素活性を有する組換えDGATを提供することであり、また当該組換えDGATを用いた、DGATの活性化物質または阻害物質のスクリーニング方法を提供することである。 - 特許庁

To provide instant noodles fried in an oil, preventing boiling dissolution of noodle components during a boiling treatment in eating, suppressing the clouding of a soup and having an excellent texture essential to the noodles in the fried noodles prepared by frying and drying treatments with a diacylglycerol used in a frying oil and fat.例文帳に追加

フライ油脂にジアシルグリセロールを用いて油揚げ乾燥処理したフライ麺において、喫食時の茹で処理時に麺成分の茹で溶けを防止し、スープの濁りを抑え、麺本来の優れた食感を有する即席油揚げ麺を得る。 - 特許庁

例文

The oil and fat composition which is liquid at room temperature includes 4-40 mass% monoacylglycerol having60 mass% oleic acid in the constituent fatty acid, 3-96 mass% diacylglycerol, and 0-90 mass% triacylglycerol.例文帳に追加

室温で液状の油脂組成物であって、構成脂肪酸の60質量%以上がオレイン酸であるモノアシルグリセロールを4〜40質量%、ジアシルグリセロールを3〜96質量%、及びトリアシルグリセロールを0〜90質量%含有し、かつモノアシルグリセロールの含有量Y(質量%)と、ジアシルグリセロールの含有量X(質量%)とが、次式(1)の関係を満たす油脂組成物。 - 特許庁

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