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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > miso soupの意味・解説 > miso soupに関連した英語例文

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miso soupの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 219



例文

Other variations may include salt, sobatsuyu (Soba soup broth), mentsuyu, miso, mayonnaise, chemical seasoning, Worcester sauce, oyster sauce, sesame oil, XO sauce, tobanchan, wasabi, curry sauce, shichimi togarashi (a mixture of red cayenne pepper and other aromatic spices), chili oil, and sukiyaki sauce. 例文帳に追加

その他のバリエーションとして塩、蕎麦つゆ、麺つゆ、味噌、マヨネーズ、うま味調味料、ウスターソース、オイスターソース、胡麻油、XO醤、豆板醤、山葵、カレー、七味唐辛子、ラー油、すき焼きのタレなどが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kasujiru is a soup made by dissolving sake lees or a mix of sake lees and miso in broth and adding some ingredients, which are often carrot, daikon (Japanese radish), or fish. 例文帳に追加

粕汁(かすじる)とは、出汁に酒粕を溶いた汁物、またはだし汁に味噌と酒粕を合わせたものを溶いた汁物のことで、具材にはにんじん、ダイコン、魚等がよく使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This is a plain dish of konjac which is boiled with water, instead of soup stock, and is eaten with sweet Misodare (miso-based dip), retaining the old tradition (and custom) of Nikomi Dengaku. 例文帳に追加

だし汁ではなく湯で煮込んで熱くしたコンニャクに甘い味噌ダレを付けて食べる淡白な食品で、古い時代の煮込み田楽の遺風を残している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Seasoning is based on soup stock, and fermented soybean seasonings, such as soy sauce and miso (bean paste) that includes a lot of umami (giving good taste) ingredients, in addition to salt for salty flavor. 例文帳に追加

調味は出汁を基本とし、塩味をつけるのには塩のほか、うま味を豊富に含んだ醤油、味噌などの大豆発酵調味料が基本的な調味料として用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Moreover, traditional Udon noodles served in all Kanto except for the central part of Tokyo, mostly use soup broth made from boiled-dried fish and dried Shiitake Mushrooms, seasoned by soy sauce or miso (fermented soybean paste). 例文帳に追加

また東京の中心部にはないが、関東全域の伝統的なうどんでは煮干、干椎茸を用いた出汁で醤油ないし味噌で味付けしたものが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Hoto is cooked by simmering fresh Udon noodles covered with Uchiko (wide noodles made from inelastic dough that is affordable by kneading without applying salt) in miso soup, the main ingredients being seasonal vegetables such as pumpkin and root crops. 例文帳に追加

かぼちゃや根菜類など季節野菜主体とした味噌汁に、生地に塩を練りこまずコシを作らない状態で幅広に切った麺を、打ち粉が付いたままの生状態から入れて煮込む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Fried dishes are often treated as Japanese food such that fried prawns and oysters, mentioned below, which are often served with a cup of miso soup, pickles and chopsticks in a set meal. 例文帳に追加

フライ(料理)-下記のエビフライ、カキフライは豚カツ同様、味噌汁に御新香、箸を添えた膳立てで出されるなど、和食のような扱いを受けることもしばしばある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Furthermore, various theories derived from Shingen regarding tourism products were formed, for example, Hoto (a popular regional dish, made by stewing flat udon noodles and vegetables in miso soup) as food for tourists, which was originally traditional food in Yamanashi Prefecture, is advertised as being `a combat ration used by Shingen.' 例文帳に追加

また山梨の日常食であったほうとうが「信玄の陣中食」として観光食としてアピールされるなど、観光物産に関わるさまざまな信玄由来説が形成された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

An instant food package A1 comprises instant miso soup 1 with a container and instant coffee 2 with a container, which are integrally shrink-packaged and covered with an outer wrapping film 4.例文帳に追加

即席食品包装体A1は容器付きインスタント味噌汁1と容器付きインスタントコーヒー2を一体としてシュリンク包装して外装フィルム4で覆った構成を有している。 - 特許庁

例文

This food is provided by adding a boiled-up pasta into a container loaded with a soup of a Miso (fermented soybean paste) curry, a cheese cream, a starchy sauce, Kimchi (Korean pickles), a soy sauce taste, etc., and topping ingredients thereon.例文帳に追加

味噌カレー、チーズクリーム、あんかけ、キムチ、醤油味などの汁がたっぷり入っている容器に、茹であげたパスタを加え、その上に具をのせる。 - 特許庁

例文

To obtain a seasoning serving for nutrient supplement or health promotion and utilizable for seasoning of a Miso soup in the case of rice diet, seasoning of wheat noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, etc., or bread diet.例文帳に追加

栄養補給とか健康増進に役立ち、米食の場合の味噌汁とか、ウドン、ソバ、ラーメンなどの味付けとか、パン食にも利用できる調味料を提供する。 - 特許庁

To produce dry vegetable used for instant food such as instant soup, instant stew, packaged instant rahmen (Chinese noodles), and instant Miso soup to which hot water is added to eat, having the same colors and flavors inherent in vegetables as those of boiled ones, and set afloat on hot water to be usable as floating ingredients.例文帳に追加

本発明は、お湯を加えて食する即席スープや即席シチュー、即席容器入りラーメン、即席味噌汁などの即席食品に使用する乾燥野菜であって、ボイル調理後と同等の野菜類が本来有する特有の色彩及び風味を有し、お湯に浮いて浮きみ具材として使用できる乾燥野菜を製造することを目的とする。 - 特許庁

In addition, many grilled foods, boiled, and seasoned foods, and stir-fried dishes, cooked in ways quite similar to cooking nihon-ryori dishes, are also eaten, and the udon (Japanese wheat noodles), oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.), sushi-style rice balls (kimbap), miso soup and Takuanzuke (yellow pickled radish), all of which were brought into Korea in the era when Japan annexed Korea, are still eaten there. 例文帳に追加

その上に日本料理とよく似た調理過程を経て作る焼物・煮物・炒め物も多く、また日韓併合時代に伝播したうどんやおでん、寿司風のおにぎり(キムバプ)、味噌汁、沢庵漬けなどもいまだ食されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The nutrient seasoning material is characterized in that the seasoning material comprises10% in the whole essence of an essence derived from soup components produced from a production process of brewed product such as Miso (fermented soybean paste), soy sauce, fermented soybeans with Bacillus natto, or the like, using soybeans, and has ≥5% protein concentration.例文帳に追加

本栄養調味料素材は、味噌、醤油、納豆等大豆使用の醸造食品製造工程から発生する煮汁成分から由来のエキス分を全エキス分中の10%含み、蛋白濃度が5%以上であることを特徴とする。 - 特許庁

This drinking product such as the Miso soup comprises a drinking product container having an adjustable opening part, drinking liquid charged into the container, and a drinking tool put in the drinking product container together with the drinking liquid or separately from the liquid.例文帳に追加

取外し可能な開口部を有する飲料品容器と、この飲料品容器に入れられた飲料液と、この飲料液と一体あるいは別体に前記飲料品容器に入れられた飲料具とで味噌汁等の飲料品を構成している。 - 特許庁

To obtain a food simply utilizable by powdering several kinds of foods containing a pharmaceutically effective ingredient so as to promote the health, prevent life style-related diseases and senility and favorably turn symptoms for a patient and sprinkling the resultant powder on a Miso soup or noodles or wrapping the powder in a rice ball or sprinkling and sandwiching the powder on and in bread for eating.例文帳に追加

健康を増進し生活習慣病やボケを予防し、発病者に対しては、症状を好転するように薬効成分を含む数種の食品を粉末にして、味噌汁とかメン類に振り掛けるとか、おにぎりに包みこむとか、パンに振り掛けて挟んで食べるとか簡単に利用できる便利な食品を提供する。 - 特許庁

In the highly concentrated salt seasoning containing in a capsule, the capsule with the broth not dissolved for a required period in the highly concentrated salt of 3 wt.% of salt concentration at a temperature of 40 °C or less, diluted at the required concentration for using the seasoning in a Miso soup or the like, delivered by being dissolved when heated up to the required temperature is mixed in a required amount.例文帳に追加

高濃度塩分調味料は、だし入りカプセルであって、40℃以下の温度の、塩分濃度が3wt%以上の高濃度塩分の調味料中では所要期間カプセルが溶解せず、該調味料が味噌汁等として所要使用濃度に希釈され、かつ所要温度まで加熱された際にはカプセルが溶解されてだしが放出されるだし入りカプセルが所要量配合されていることを特徴とする。 - 特許庁

To provide an ingredient supply device having the function capable of disinfecting and cleaning by easily removing respective apparatus, capable of accurately supplying a fixed quantity of ingredients when supplying the ingredients to a dispenser, and having the function without causing an obstacle to supply of the ingredients by sticking a waterdrop to a supply part of the ingredients by steam and heat of miso soup.例文帳に追加

各器具を容易に取り外して消毒や清掃が可能である機能を有し、また、具材をディスペンサーに供給する場合に、一定量の具材が正確に供給でき、さらにまた、みそ汁等の蒸気や熱によって具材の供給部に水滴が付着し、具材の供給に障害が生じない機能等を有する具材供給装置を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a new seasoning having a cheese-like or cream-like new flavor, applicable as a material or the like for soup to a wide range without distinction of Japanese food and Western food, nutritionally superior to a fermented seasoning such as Miso (fermented soybean paste) and soy sauce, and having improved functionality or containing a material having new functionality; and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加

チーズ様或いはクリーム様の新規な風味を有する調味料として、また、スープ用素材などとして、和食、洋食を問わず広範に適用でき、味噌や醤油などの醸造調味料より栄養学的に優れると共に機能性が向上又は新たな機能性を有する物質を含む新規な調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

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