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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > サラダにするに関連した英語例文

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サラダにするの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 100



例文

冬のサラダ用に栽培するコショウソウ例文帳に追加

cress cultivated for winter salads  - 日本語WordNet

まもなく,ジョンはサラ(ダイアナ・アグロン)に恋をする例文帳に追加

Before long, John falls in love with Sarah (Dianna Agron).  - 浜島書店 Catch a Wave

細かく切った鶏肉を主材料とするサラダ例文帳に追加

salad composed primarily of chopped chicken meat  - 日本語WordNet

アブラナ科の野菜を生のまま用いた、例えば、コールスローサラダやダイコンサラダ等において、これらサラダの経時的な辛味の増加を抑え、製造直後の食味を維持することができるサラダを提供する例文帳に追加

To provide a salad, for instance, coleslaw salad, radish salad which has used raw vegetables of Brassicaceae, capable of suppressing increase with the lapse of time of spiciness of these salads and maintaining the taste thereof just after being produced. - 特許庁

例文

サラダにドレッシング液をかけて食べるとき、どの部分のサラダの野菜も同じようにドレッシングの味を楽しみながら食べられ、さらにドレッシング液を無駄なく使い切れるように、サラダ容器に開口部を設け、そのサラダ容器の下に受け皿を設けたサラダ皿を提供する例文帳に追加

To provide a salad plate allowing a user, when putting dressing on a salad and eating the salad, to appreciate the taste of the dressing on every part of vegetables of the salad, and using up the dressing without any waste by providing an opening part in a salad bowl and a receiving plate under the salad bowl. - 特許庁


例文

“ワードサラダ”に対する耐性を向上させたスパム判定を実現する例文帳に追加

To achieve spam decision for improving tolerability to "word salad". - 特許庁

サラダ用等の加工野菜、およびその加工野菜を使って即席にサラダとして食することを可能にする食材を提供する例文帳に追加

To provide a processed vegetable usable for salad or the like, and further to provide a food material instantly eatable as the salad by using the processed vegetable. - 特許庁

長期間保存することができ、卵風味に優れた手作り感のあるタマゴサラダを得られるようにするタマゴサラダ用キットを提供する例文帳に追加

To provide an egg salad kit enabling to obtain egg salad which is preservable for a long period, and has excellent egg flavor and homemade feeling. - 特許庁

保存後においても卵風味に優れた業務用のタマゴサラダを提供する例文帳に追加

To provide egg salad for business use keeping excellent flavor after preservation. - 特許庁

例文

サラダ野菜の遠心力による水切り回転槽を提供することにある。例文帳に追加

To provide a draining rotary drum for salad vegetables by centrifugal force. - 特許庁

例文

また、サラダ風味付け層2のゴマ油主体の食用油3は、ゴマ油7割・サラダ油3割の配合比で調合させて構成する例文帳に追加

The edible oil 3, mainly composed of sesame oil, in the layer 2 comprises 70% of sesame oil and 30% of salad oil. - 特許庁

この水中油型乳化食品とサラダ素材とを圧力0.07MPa以上の加圧下で和えることを特徴とするサラダの製法。例文帳に追加

The method for producing the salad comprises dressing the oil-in-water emulsified food and the salad materials under the pressure of ≥0.07 MPa. - 特許庁

わかめ及び大根を配合している容器詰め海藻サラダであって、経時的に発現するわかめのぬめり感や大根からの水っぽい食感によるサラダの品位低下を防止した容器詰め海藻サラダを提供する例文帳に追加

To provide a seaweed salad which is packed in a container, obtained by compounding Undaria pinnatifida with Japanese radish, and prevented from quality deterioration of salad, due to the greasy sensation of the Undaria pinnatifida and the watery texture from the Japanese radish exhibited in terms of the passage of time. - 特許庁

アブラナ科の野菜を生のまま用いた、例えば、コールスローサラダやダイコンサラダ等において、これらサラダの経時的な辛味の増加を抑え、製造直後の食味を維持することができるドレッシングを提供する例文帳に追加

To provide a dressing capable of maintaining food taste just after made, for example, that of a coleslaw salad, radish salad or the like made using fresh cruciferous vegetables as it is, while suppressing the salad's hot taste increase with time. - 特許庁

雑穀類を酸性水中油型乳化状調味料で和えたサラダであって、製造後時間が経過してもサラダ中の雑穀類同士が結着し難く良好な口当たりを有するサラダを提供する例文帳に追加

To provide salad by dressing cereals with acid oil-in-water emulsifying seasoning, making cereals in the salad hardly bind with each other even with a lapse of time after production, and having excellent smooth feel. - 特許庁

サラダ容器をのせることができる受け皿(4)を設け、その受け皿(4)の上にサラダ容器(1)を設け、そのサラダ容器(1)の側面下部にドレッシング液が下の受け皿(4)に流れ出せる開口部(3)を設けたことを特徴とするサラダ皿。例文帳に追加

This salad plate is characterized in having the receiving plate 4 for mounting the salad bowl, the salad bowl 1 on the receiving plate 4, and an opening part 3 in the side face lower part of the salad bowl 1 for making the dressing flow to the receiving plate 4. - 特許庁

タマゴサラダをpH5.5以下に調整したにも拘らず、茹卵特有のコク味を増強したタマゴサラダ、及びタマゴサラダ用調味液を提供する例文帳に追加

To obtain egg salad enhanced in body taste specific to boiled egg though the pH of the egg salad is adjusted to ≤5.5, and a seasoning liquid for egg salad. - 特許庁

さらに、サラダ油を含有することにより、日本料理風として構成することができる。例文帳に追加

Further, when salad oil is used, the white sauce can be served as a Japanese style food. - 特許庁

主として味噌、サラダ等の高粘性食品を充填する工程における押込み装置に関する例文帳に追加

To provide a push-in device in a process for filling high-viscous food such as miso, salad, or the like. - 特許庁

経時的に発現する野菜からの離水が抑えられた保存安定性に優れたサラダを提供する例文帳に追加

To provide a salad that is suppressed in the separation of water from vegetable occurring with the elapse of time. - 特許庁

保存後においても優れた卵風味を有するタマゴサラダの製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing egg salad having excellent egg flavor even after preservation. - 特許庁

本発明は、ドレッシングを野菜等に程良くなじませることができるサラダメーカーに関するものである。例文帳に追加

To provide a salad maker capable of well mixing dressing with vegetables. - 特許庁

サラダスピナー等に使用でき、梱包時にコンパクトなボウル・バスケット組立体を提供する例文帳に追加

To provide a bowl and basket assembly, used for a salad spinner, and made compact in packaging. - 特許庁

保存後においても外観及び食感の良好なパスタサラダを提供する例文帳に追加

To provide a pasta salad excellent in its appearance and palate feeling even after preservation. - 特許庁

細菌的に問題なく、優れた食味及び食感を有したポテトサラダの製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing potato salad having no problem of germ, and excellent taste and palate feeling. - 特許庁

相対回転可能にバスケットを受け入れるベースを有するサラダスピナー。例文帳に追加

A salad spinner 10 has a base 12 relatively rotatably accepting a basket 14. - 特許庁

千切り野菜と塊状食材を含む具材を酸性水中油型乳化状調味料で和えた千切り野菜サラダを、スパウトパウチに充填してあるスパウトパウチ詰め千切り野菜サラダであって、絞り出して使用する際に、具材がスパウトパウチ口部につかえ難く、千切り野菜サラダ全体が抽出されるスパウトパウチ詰め千切り野菜サラダを提供する例文帳に追加

To provide a julienne vegetable salad packed in a spout pouch, which is prepared by packing the julienne vegetable salad made by mixing ingredients comprising julienne vegetables and massive food materials with an acidic oil-in-water type emulsified seasoning, in the spout pouch, and which can wholly be squeezed out and used substantially without clogging at the mouth portion of the spout pouch with the ingredients, when squeezed out and used. - 特許庁

大変好ましい卵風味を有し、また、加熱凝固卵の卵白部がソフトな食感を有するタマゴサラダを食品加工装置により大量に生産することができるタマゴサラダの製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing egg salad having very favorable egg flavor, and soft palate feeling in the albumen part of a heat-coagulated egg, in a mass production with a food processor. - 特許庁

保管空間を減ずる不作動位置にカバーを逆さにすることができ、また、サラダスピナー、単純にはベースの内容物のサラダスピナーを汚染しないように保管するため、保管キャップをベースに取り付けることができる。例文帳に追加

The cover 16 can be inverted to an inoperative position reducing storage space, and a protective cap can be attached to the base 12 in order to store the salad spinner 10, simply the salad spinner 10 that is the content of the base 12, to prevent contamination. - 特許庁

手作りのものと同じ食味、食感及び外観を有するパスタサラダを、簡単に手早く製造することができる、容器詰パスタ及びそれを用いたサラダキットを提供する例文帳に追加

To obtain a contained pasta capable of easily and quickly making a pasta salad having the same taste, palate feeling and appearance as those of hand-made ones, and to provide a salad kit using the above contained pasta. - 特許庁

野菜を主体とするサラダにふりかけた際、サラダのボリューム感が減少することなく、且つ野菜からの離水(ドリップ)が発生しないチップ状ドレッシングの製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide the process of making a chip-type dressing which does not reduce the voluminous sense of salad and generates no separation of water from vegetable (dripping) when the dressing is sprinkled over salad made mainly of vegetable. - 特許庁

製造後の保存期間が長くなっても、加熱凝固卵白が硬い食感となり難い上にタマゴサラダ特有の好ましい風味を有するタマゴサラダを提供する例文帳に追加

To provide egg salad hardly hardening palate feeling of heated coagulated albumen even if preserving for a long period after production, and having favorable flavor peculiar to egg salad. - 特許庁

シート状の海苔に、ゴマ油を主体とした本格的なサラダ風味を付与し、その食品の風味を嗜好する消費者を満足させることのできるサラダ風味付け海苔とその味付加工方法を提供する例文帳に追加

To provide a laver seasoned with salad flavor, obtained by giving genuine salad flavor, mainly coming from sesame oil, to a laver sheet, satisfiable the consumers who like the flavor of the food, and also to provide a method for seasoning laver. - 特許庁

口当りが軽いばかりでなく、手作り感のあるサラダを製することのできる気泡入り水中油型乳化食品及びこれを用いたサラダの製法を提供する例文帳に追加

To provide a foamed oil-in-water emulsified food with which salad having home-made feeling as well as light taste can be produced: and to provide a method for producing the salad using the food. - 特許庁

冷蔵で保存したとしても、製造直後におけるジャガイモの塊状物のホクホクした食感が長期間に亘り維持される例えば、ロングライフポテトサラダに好適なポテトサラダの製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing potato salad suitable for e.g. a long-life potato salad by which dry palate feeling of the mass of potatoes just after produced can be sustained for a long period light even if being refrigerated. - 特許庁

同時に添加配合している脱脂粉乳(又は全粉乳)中のカゼインはサラダ表面の水分によりゲル化し、コロイド状を付与するため、嗜好面、栄養面で優れたサラダ用機能性ふりかけをつくる。例文帳に追加

Furthermore, since casein in simultaneously added/blended defat powdered milk (or whole powdered milk) gels with water content on the surface of the salad to impart a colloidal state, the seasoning is the functional seasoning for the salad, excellent in points of taste and nutrition. - 特許庁

ホイップ済みクリームを用いたサラダを冷凍保存中や解凍時にホイップ済みクリームの表面にひび割れが生じず、また解凍時の水分離を抑えたサラダ及びその製造法を提供する例文帳に追加

To provide a salad which has used whipped cream causing no crack on the surface of the whipped cream while frozen or when defrosted, and suppressed in water separation when defrosted, and also to provide a method for producing the salad. - 特許庁

さらに切り刻んだものをそのままサラダ感覚で食べたりするほか、豚肉との相性が非常に良いため、炒め物にしたりする例文帳に追加

In addition, it is cut up into pieces and eaten as a salad without being heated, or fried with pork which goes with the kelp.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食品を所定の温度に維持した状態で陳列するサラダバー等に使用される食品陳列台を提供するものである。例文帳に追加

To provide a food display stand used in a salad bar for displaying a food in the state kept at a prescribed temperature. - 特許庁

食品やサラダに使用した場合に、ガム類に特有のネトツキ(舌に纏わり付く感じ)が強くなるという食味に対する悪影響がなく長期間に渡って離水を防止する効果を得ることを可能にする調味料及びその調味料を使用した食品またはサラダを提供する例文帳に追加

To provide seasoning that has no harmful effect on eating quality of enhancing stickiness (feeling of enwrapping the tongue) characteristic of gum and obtains effect of preventing syneresis for a long period of time when used in foods or salads and foods or salads using the seasoning. - 特許庁

餡に常温で液状を呈するサラダ油を0.1〜25重量%含有させて不凍結餡とする例文帳に追加

This nonfreezable bean jam is obtained by including 0.1-25 wt.% of a salad oil assuming a liquid state at normal temperature in the bean jam. - 特許庁

保存後においても優れた卵風味を有するタマゴサラダやタルタルソース等の卵加工食品を提供する例文帳に追加

To provide egg processed food such as egg salad or tartar sauce having an excellent egg flavor even after storage. - 特許庁

青みをおびた花と、葉とともにサラダに使われる、食用に適する塊根を持つ、ヨーロッパとアジアと北アフリカのホタルブクロ例文帳に追加

bellflower of Europe and Asia and North Africa having bluish flowers and an edible tuberous root used with the leaves in salad  - 日本語WordNet

また、前記容器は、サラダを作製する際に、ドレッシング等がこぼれないように開閉可能な蓋により密閉されている。例文帳に追加

The container, when preparing the salad, is tightly closed by an openable/closable lid for preventing spill of the dressing or the like. - 特許庁

この不凍結餡には、サラダ油と共に乳化剤及び/又は安定剤を0.05〜1重量%含有することが好ましい。例文帳に追加

An emulsifying agent or a stabilizer or both are preferably contained in an amount of 0.05-1 wt.% together with the salad oil in the nonfreezable jam. - 特許庁

パスタサラダ等の吸水性を有した食品に好適な吸水され難い酸性水中油型乳化食品を提供する例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water type emulsified food water of which is hardly absorbed and which is suitable for the foods having water-absorbing properties, for example, pasta, salad and the like. - 特許庁

食物加工装置であるサラダスピナー10は、蓋110を有するハウジング100と、回転するようにハウジング内に支持されたバスケット200と、ハウジング内でサラダから水分を吹き飛ばすためにバスケットを回転させるように蓋支持された駆動機構300とを備えている。例文帳に追加

The food processing device e.g. salad spinner 10 has a housing 100 with a lid 110, a basket 200 supported in the housing 100 for rotation, and a drive mechanism 300 supported by the lid 110 for rotating the basket 200 to spin off water from salad in the housing 100. - 特許庁

天ぷら等で使用した後の残り油を器具を汚さずに濾過し、サラダ油の空き容器、ペットボトル等の容器で保存する例文帳に追加

To filter residual oil after used for Tempra or the like without dirtying a utensil to be preserved in a container such as an empty container of salad oil or a PET bottle. - 特許庁

野菜を浸漬しておくことにより、野菜の風味や色調を損なわずに野菜サラダ用として適した状態に保存できるような生野菜の浸漬液を提供すること、及びそのような浸漬液に浸漬したサラダ用として適した野菜を提供すること。例文帳に追加

To provide fresh-vegetable soaking liquid in which fresh vegetables are soaked so as to become preservable in a condition suitable for salad use without spoiling flavor or color of the fresh vegetables; and to provide vegetables soaked in the soaking liquid and suitable for salad use. - 特許庁

例文

茹で卵の加熱截断物と酸性水中油型乳化状調味料とを混合処理するタマゴサラダの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the egg salad comprises mixing and treating a heated chopped product of boiled eggs with acid oil-in-water emulsifying seasoning. - 特許庁

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