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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ソーセーに関連した英語例文

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ソーセーを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 368



例文

丈夫なソーセージケーシング20を製造するために、充填チューブ2は、ケーシング材が環状ギャップを通って充填チューブ上に押し出され充填チューブ2に沿って固化するように環状ギャップから距離Xだけ突出する。例文帳に追加

In order to produce strong sausage casings 20, the filling tube 2 protrudes by a distance X beyond the annular gap so that the casing material is extruded through the annular gap onto the filling tube and solidifies along the filling tube 2. - 特許庁

2本またはそれ以上の羊腸、豚腸等の天然腸ケーシングの末端同士を絹フィブロインの塩化カルシウム溶液からなる接着液で接合し、さらに酸性液処理、アルコール処理等を行って強固に接合した長尺のソーセージ用ケーシングを得る。例文帳に追加

The casing for sausage is obtained by mutually connecting ends of two or more pieces of natural intestine casing of sheep intestine, pig intestine, or the like, with an adhesion solution as a calcium chloride solution of silk fibroin, treating the casing with an acidic liquid, an alcohol, or the like, and firmly connecting the pieces of the casing into a long shape. - 特許庁

本発明は、クリッピング機を制御するための方法に加えて、ソーセージ状の製品を製造するためのクリッピング機に関し、この製品は、管状ケーシング材料(M)内にシーリング材のような流動性を有する充填材料を包含する。例文帳に追加

The present invention relates, besides a method for controlling a clipping machine, to a clipping machine for producing sausage-shaped products, containing a flowable filling material, like a sealing material, in a tubular casing material (M). - 特許庁

ハム、ソーセージ等の原料肉を漬込み処理する回転マッサージ機の改良に関し、加工食品の製造に要する全体の時間を従来に比べて短縮することができ、また発色効果を良好にすることができ、さらに製品の不用意な膨張を防止することを課題とする。例文帳に追加

To provide an improved rotary massager for curing a raw material of e.g. ham or sausage, capable of reducing the total time for the production of fabricated foods than ever, raising the color development, and preventing the casual expansion of the product involved. - 特許庁

例文

捩り発生位置を略一定とすることができ、しかして捩り間の個々の原料重量を略一定とし得ると共に、捩り戻りを生じさせなくし得、その結果単位長さにおける捩り数を一定とすることができる連鎖状ソーセージ等の製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing a linked sausage, or the like, wherein the position in which twisting occurs is substantially constant, the individual material weights among twists are therefore substantially constant, the return of twists hardly occur, and the number of twists per unit length consequently becomes constant. - 特許庁


例文

ペースト体とソーセージケーシング20とを共押出しする共押出しヘッド1は、ペースト体を放出する充填チューブ2と、ケーシング材を放出する押出しギャップを有する充填チューブに設けられている押出金型とを有する。例文帳に追加

A coextrusion head 1 for coextruding the paste mass and a casing material for the sausage casing 20 has a filling tube 2 for the ejection of the paste mass and an extrusion die assigned to the filling tube having an extrusion gap for ejecting the casing material. - 特許庁

超高速遠心ミキサーとして、配合原料用容器の公転と自転の合成遠心力により混合を行い、該合成遠心力が80G以上の超高速ミキサーを使用することを特徴とする、上記のソーセージの製造方法。例文帳に追加

Specifically, in this method, the ultra-high-speed centrifugal mixer to be used functions to mix the compounding materials together by the composite centrifugal force of the revolution and autorotation of a vessel for the compounding materials, wherein the composite centrifugal force is ≥80G. - 特許庁

ヰ 食肉製品、鯨肉製品、魚肉ソーセージ、魚肉ハム又は特殊包装かまぼこであつて、気密性のある容器包装に充てんした後、その中心部の温度を摂氏百二十度で四分間加熱する方法又はこれと同等以上の効力を有する方法により殺菌したもの(缶詰又は瓶詰のものを除く。)にあつては、その殺菌方法例文帳に追加

(y) For processed meat products, whale meat products, fish meat sausage, fish meat ham, or specially packaged fish paste which are packed and sealed in tight containers and packaging and are sterilized by heating the center part at 120 degrees centigrade for four minutes or by any other equivalent or more effective methods (excluding canned or bottled products): the methods for sterilization;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

ソーセージノキ属植物抽出物と、カロテノイド類,フラボノイド類,タンニン類及び没食子酸及びその塩並びにエステル類,トコフェロール及びその誘導体類,スーパーオキシドディスムターゼ,チオレドキシン,チオレドキシンリダクターゼ、ブチルヒドロキシトルエン、ブチルヒドロキシアニソール等の抗酸化成分を併用して皮膚外用剤に配合する。例文帳に追加

This skin care preparation is obtained by formulating an extract from a plant of the genus Kigelia DC. and an antioxidant ingredient such as carotenoids, flavonoids, tannins, gallic acid and its salts and esters, tocopherol and its derivatives, superoxide dismutase, thioredoxin, thioredoxin reductase, butylhydroxytoluene and butylhydroxyanisole in combination. - 特許庁

例文

ソーセージのケーシングに材料を詰め、ケーシングをねじ切る際のスタッフィングパイプの自由端部においてケーシングを保持するケーシングブレーキであって、ブレーキ出力を正確に再現することができ、かつ容易に調整できる、ケーシングブレーキ、およびブレーキ出力を調整する方法、を提供する。例文帳に追加

To provide a casing brake for holding a sausage casing at the free end of a stuffing pipe in packing a material to the casing and twisting off the casing, able to accurately reproduce brake output and easily adjustable, and a method for adjusting the brake output. - 特許庁

例文

ハム、ソーセージ、ベーコン、味付け生肉等の食肉加工品に、生桜葉若しくは塩漬けした桜葉又はこれらの処理物を、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用し、長期保管中(10℃以下での30〜90日間の保管)でも安定して風味を維持することができる食肉加工品とする。例文帳に追加

The meat processed product using cherry leaves is obtained through adding fresh cherry leaves, salted cherry leaves or treated material thereof into a meat processed product such as ham, sausage, bacon or seasoned raw meat so as to get in contact with fat in the food processed product to stably maintain its flavor even during long preservation (at10°C for 30-90 days). - 特許庁

ペーストフィリング材料のより均一な取り出しの容易化およびフィリング流れが注入管1から出て行く際の乱流の最小化ならびに最終的には平滑ソーセージ表面の達成を可能にするために、イジェクト端部から突出する円錐形内表面を有するブッシュ6が、前記注入管1のイジェクト端部の領域の周囲に配置される。例文帳に追加

The apparatus has a bush 6 having a conical inner surface, protruded from an ejecting terminal part, and arranged at the vicinity of a region of the ejecting terminal part of an injecting tube 1 to facilitate the uniform taking out of the paste filling material, to minimize the turbulence when the filling flow going out from the injecting tube 1, and finally to enable the smooth sausage surface to be achieved. - 特許庁

荒挽き肉とコラーゲン含量の多い細挽き肉とを主材料として混合して練り肉を作成し、該練り肉をセルロースやプラスチック材質等の不可食ケーシングに充填し、ケーシング剥ぎを行うことにより、表層部に、上記細挽き肉による被膜状の形態を形成させることを特徴とする、皮なしソーセージの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the sausage without skin comprises making kneaded meat by mixing, as the main raw material, roughly ground meat with finely ground meat containing much collagen, filling the kneaded meat in an unedible casing of a cellulose or plastic material and peeling casing so as to form a film-like shape by finely ground meat on the outer layer. - 特許庁

装置の稼働率を上げて生産性を向上することができて簡潔な構造の装置であって、しかも竿の移送に大きなスペースを必要とせず、それに加えて、移送速度を高速にできる上に移送速度を高速にしても竿の落下の虞もない上に、自動化、省力化に適するソーセージ等吊下竿の移送方法及びその装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for transferring a rod for hanging sausage, etc., in which large space for transferring the rod is not required and transfer speed can be raised to high speed and the rod is not dropped even at high transferring speed, being suitable for automation and labor saving and to provide an apparatus having a simple structure and capable of improving productivity by raising operating efficiency. - 特許庁

ソーセージノキ属植物抽出物と、L−アスコルビン酸及びその塩又はその誘導体、ハイドロキノン及びその誘導体、システイン及びその誘導体、グルコサミン及びその誘導体、アゼライン酸及びその誘導体、胎盤抽出物及びチロシナーゼ阻害活性を有する植物又は藻類からの抽出物等の美白剤を併用して皮膚外用剤に配合する。例文帳に追加

This skin care preparation is obtained by formulating a combination of an extract from Kigelia DC. plant with at least one bleaching agent selected from the group consisting of L-ascorbic acid, salts thereof and derivatives thereof, hydroquinone and derivatives thereof, cysteine and derivatives thereof, glucosamine and derivatives thereof, azelaic acid and derivatives thereof, placenta extract and extract from plants or algae having tyrosinase inhibitory activity. - 特許庁

搬送方向Fに移動するストリング状のソーセージ2を、所定長を有する個々の部分2aに分割する装置において、分割器18、19を備え、分割器は、軸に対する円軌道において移動可能であり、搬送方向Fに対して横方向に移動してストリング状材料2に入出し、搬送方向Fの移動に限定的に追従する。例文帳に追加

In the device for portioning a string of sausage 2 moving in a conveying direction F into individual sections 2a having a predetermined length, comprises portioning tools 18 and 19 each movable in a circular path to an axis and moved transversely with respect the conveying direction F into and out of the string of material 2 and following the movement in the conveying direction F in a limited manner. - 特許庁

本発明はペースト状の塊のストランド、具体的にはソーセージ用ミートの製造のための押出しヘッド2の付いた装置に関し、本装置は、ペースト状の塊とペースト状の塊をとりまくケーシングを共押し出しする手段27、ケーシングを固化する固化手段3、および捩じり切り手段4を有する。例文帳に追加

The machine comprising the extruding head 2 for producing the strand of the pasty mass, practically, for production of meat for sausages, has a means 27 which co-extrudes the pasty mass and a casing surrounding the pasty mass, a solidifying means 3 solidifying the casing and a twist cutting means 4 to cut the casing by twisting. - 特許庁

例文

第十三条 法第四十八条第一項に規定する政令で定める食品及び添加物は、全粉乳(その容量が千四百グラム以下である缶に収められるものに限る。)、加糖粉乳、調製粉乳、食肉製品、魚肉ハム、魚肉ソーセージ、放射線照射食品、食用油脂(脱色又は脱臭の過程を経て製造されるものに限る。)、マーガリン、シヨートニング及び添加物(法第十一条第一項の規定により規格が定められたものに限る。)とする。例文帳に追加

Article 13 Food and additives specified by a Cabinet Order provided in Article 48, paragraph (1) of the Act shall be whole milk powder (limited to what may be put into a can whose capacity is 1,400 grams or less), sweetened milk powder, modified milk powder, processed meat products, fish meat sausage, irradiated food, edible fat and oil (limited to what is produced through a process of bleaching or deodorization), margarine, shortening, and additives (limited to those for which standards have been established pursuant to the provisions of Article 11, paragraph (1) of the Act).  - 日本法令外国語訳データベースシステム

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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