1016万例文収録!

「ソーセー」に関連した英語例文の一覧と使い方(6ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ソーセーに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

ソーセーを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 368



例文

原材料を搬送しながらジュール熱により加熱してソーセージ風食品を効率的に製造し得るようにする。例文帳に追加

To efficiently make sausage-like foods by heating raw materials with Joule heat while conveying them. - 特許庁

複数の充填管を有する捻り部を有したソーセージ等の連鎖状食品の製造装置及び製造方法例文帳に追加

APPARATUS FOR PRODUCING CHAINED FOOD HAVING TWIST PART SUCH AS SAUSAGE AND PROVIDED WITH MULTIPLE FILLING TUBES AND PRODUCING METHOD - 特許庁

弾力感、ジューシー感及び風味が良好で、かつ製造時の歩留りが良いソーセージ類の提供。例文帳に追加

To provide sausages good in elastic feeling, juicy feeling and flavor, and further good in yield at the time of production. - 特許庁

歯ごたえ及び食味の低下がなく、常温で長期保存可能、しかも開封してすぐに食べられる畜肉ソーセージを提供することである。例文帳に追加

To provide meat sausage free from deterioration in texture and taste, storable for a long period of time at normal temperature and also eatable immediately after the bag is opened. - 特許庁

例文

加熱調理後いわゆるタコウインナーとなる切目入ソーセージを効率よくかつ衛生的に製造することができる装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus for efficiently and sanitarily manufacturing a sausage having scores, which sausage becomes a so-called octopus shape Vienna sausage after being heated and cooked. - 特許庁


例文

移送素子対の速度は、分離点S1、S2間の間隔が分割された連なったソーセージの所定長さlに対応するように調整される。例文帳に追加

The rate of the pair of transfer elements is controlled so that the interval between dividing points S1 and S2 corresponds to the prescribed length of divided stuffed sausage skein. - 特許庁

肉挽き前の畜肉類に、ピックルを注入機(好ましくは多数の注入針を有する)で注入することを特徴とする、ソーセージの製造方法。例文帳に追加

The method for producing sausage comprises injecting pickles into meat before being ground by using an injection machine (preferably having a lot of injection needles). - 特許庁

また、本発明の複層食品1は、ソーセージ原料2を前記食肉シート3で被着してなるものである。例文帳に追加

The multi-layered food product 1 is prepared by covering a sausage raw material 2 with the meat sheet 3. - 特許庁

ソーセージ製造機械10の詰めチューブに、ケーシング支持スリーブを迅速に装填する装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for quickly loading a casing support sleeve on a stuffing tube of a sausage production machine 10. - 特許庁

例文

魚肉ソーセージなどの、加熱成形して製造するタンパク質加工食品を連続生産する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing protein-processed food such as fish sausage to be manufactured by heating molding. - 特許庁

例文

レトルト加熱工程を経る魚肉ソーセージをクチナシ赤色素で着色し、従来より明るい赤色に着色する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for coloring a fish sausage with a gardenia red pigment in a lighter red than by conventional methods through a retort heating process. - 特許庁

ビール、ソーセージ、またはチーズ、好ましくはチーズまたはチーズ由来の製品などの発酵食品における風味形成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for forming flavor in fermented foods such as beer, sausage or cheese, preferably in the cheese, products originated from the cheese or the like. - 特許庁

ソーセージ等を吊下する竿の高速移送と装置の小型化を可能とする移送装置を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a transfer device capable of quickly transferring a rod for suspending sausage, etc., and reducing the size of the device. - 特許庁

被検査物がハム、ソーセージの場合、各エリアE1,E2では1個ずつ異物としてクリップが検出される。例文帳に追加

If the specimen is ham or sausage, one each of a clip as the foreign body is detected in the respective areas E1, E2. - 特許庁

適度な強度のテクスチャー、歯ごたえを持たせ、さらには香味、色調を向上させるソーセージの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing sausage by which sausage is provided with moderately strong texture and chewiness, and improved in flavor and color tone. - 特許庁

栄養と美味しさのみならず、和食対応、即ち箸でも簡単に切断可能、かつ咀嚼,嚥下性に優れたソフトソーセージを得たい。例文帳に追加

To provide a method for producing a soft sausage not only having nourishment and deliciousness, but also capable of corresponding to Japanese food, that is, enabling the sausage to be easily cut by chopsticks, and having excellent chewiness and swallowability. - 特許庁

脂肪及び加水を増量することなくジューシーでかつ旨味を有するソーセージ及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide sausage which is juicy and has a good taste without increasing the contents of fats and water, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

連なったソーセージを装置の機械的な変更を行うことなく、所定の長さのソーセ−ジに分割できる装置と方法を提供する。例文帳に追加

To provide a device and a method of dividing a stuffed sausage skein into each sausage having a prescribed length without carrying out mechanical change of the device. - 特許庁

一定長さを有している粗に充填されたソーセージ状製品製品を製造するためのクリップマシン及びその制御方法を提供する。例文帳に追加

To provide a clipping machine and a method for controlling a clipping machine for producing sausage-shaped products of a constant length loosely filled. - 特許庁

ソーセージノキ属(Kigelia L.)植物からの抽出物と、小麦蛋白質加水分解物を有効成分として皮膚外用剤に配合する。例文帳に追加

This skin care preparation is such as to be formulated with, as active ingredients, an extract from a plant belonging to the genus Kigelia L. and a wheat flour protein hydrolyzate. - 特許庁

詰めソーセージ鎖の天然ケーシングを非常に穏やかに分割して案内できる装置および方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and method for quite mildly dividing and guiding natural casings of stuffed sausage strands. - 特許庁

本発明による粗挽きハムまたはソーセージのスプレッドは、5〜15mmの大きさに細片化したハムまたはソーセージと、カラギーナンと、粉末脂肪と、澱粉と、水とを主たる素材として混合した混合物を、真空包装して加熱処理することによって得られるものである。例文帳に追加

The spread of coarsely ground ham or sausage is obtained by vacuum-packing and heat treating a mixture obtained by mixing as the main ingredients, ham or sausage brought to fragments of 5-15 mm size, carrageenan, powder fat, starch, and water. - 特許庁

捻り部を有したソーセージ等の連鎖状食品、特に天然腸ソーセージの充填工程における充填ケーシングに対する所要処理に費やす作業時間に変動があっても充填中断時間の増加を抑え得る装置と方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method for producing a chained food having twisted parts such as sausage, especially a natural intestine sausage, suppressing the increase of fill interruption time even in the case of varying the work time for the necessary treatment of the filling casing in the filling process of the sausage. - 特許庁

1本の天然腸ソーセージ2を懸吊して搬送する懸吊手段4とともに用いられる天然腸ソーセージの端末を処理する装置1であって、加熱液体8を貯えて、懸吊部材5の下方位置に配設された液槽9を有する加熱手段7を具備している。例文帳に追加

This apparatus 1 for treating the terminal of a natural intestine sausage, usable with a hanging means 4 for hanging and conveying one of the natural intestine sausage 2 has a heating means 7 having a liquid vessel 9 storing a heated liquid 8 and arranged at the lower position of a hanging member 5. - 特許庁

牛肉あるいは豚肉を原料肉とするソフトサラミソーセージに比べて食味や食感で劣っているサラミ風味の水産ねり製品の品質を改善してソフトサラミソーセージに近ずけるとともに保存性の向上を図る。例文帳に追加

To improve the quality of a fishery paste product having salami taste which is inferior in taste and palatability to a soft salami sausage prepared from a raw meat consisting of beef or pork, and bring the quality to that of the soft salami sausage, and at the same time, improve preservability. - 特許庁

この離型剤は、ヒドロキシプロピルメチルセルロース溶液であり、それにより、任意の種類のソーセージケーシングの剥離性を有効に改善する低粘度の離型剤を作製するが、本発明のポリマーベースのソーセージケーシングでの使用が好ましい。例文帳に追加

The mold release agent is a hydroxypropylmethylcellulose solution by using which a low viscosity mold release agent effectively improving releasability of arbitrary kind of sausage casings is prepared, and it is preferable to use the mold release agent for the polymer-base sausage casings of the present invention. - 特許庁

人手によることなく自動的にスモーク済みの連鎖状ソーセージを竿から円滑に滑り落として結節部で切断すことができ、また、連鎖状ソーセージを粗切り状(短連鎖状)に切り離して結節部切断装置内に投入できるようにすることにある。例文帳に追加

To provide an apparatus for cutting chained sausages, with which smoked chained sausages automatically and smoothly slid down from a rod and cut at knot parts without depending upon manpower, or the chained sausages are cut and separated in a roughly cut state (short chain form) and fed to a knot part cutter. - 特許庁

ソーセージの長手方向の上部から底部近傍に達する円筒形状のソース孔を形成して設けると共に、このソース孔にソースを注入し、かつ略長方形状のクレープで、前記ソーセージの側面を数回すのこ巻にしたことを特徴とするすのこ巻クレープ。例文帳に追加

This crepe rolled in a rolled drain board style is obtained by forming a cylindrical sauce hole reaching from the longitudinal upper end of a sausage to a place near to its bottom portion, pouring a sauce into the sauce hole, and then rolling an approximately rectangular crepe on the side surface of the sausage several times in a rolled drain board style. - 特許庁

連なったソーセージ14を分割する装置と方法であって、上記連なったソーセージ14がその間を移送方向Tに搬送されると共に、その各々が分割素子4a、5a及び4b、5bを含み、対向する回転移送素子を含む移送素子対が設けられている。例文帳に追加

In the device and method for dividing a stuffed sausage skein 14, the stuffed sausage skein 14 is conveyed in a transfer direction T and a pair of transfer elements each containing dividing elements 4a and 5a and 4b and 5b and containing opposite rotating transfer elements is installed. - 特許庁

本発明は、ソーセージ類に使用すると歯切れが良く硬さが良好なソーセージ類を製造できるケーシングであり、練り肉充填機への装填時の作業性が良好で、練り肉を生産収量が高く充填できるケーシングを提供する。例文帳に追加

To provide a casing capable of producing sausages with favorable crisp bite feeling and hardness when used in them, good in workability in its loading to a milled meat packing machine, thus enabling milled meat to be packed in high production yield. - 特許庁

連鎖状ソーセージ6を懸架した竿3の一端部3aを持上げて傾ける竿端部持上げ手段2と、この傾斜させた竿3を回転させる回転手段4と、連鎖状ソーセージ6の適宜の結節部7を切断する切断手段8とからなる。例文帳に追加

This cutter comprises a rod end raising means 2 for raising and inclining one end part 3a of the rod 3 hanging the chained sausages 6, a rotation means 4 for rotating the inclined rod 3 and a cutting means 8 for cutting proper knot parts 7 of the chained sausages 6. - 特許庁

取っ手用の串を刺してあるウインナーソーセージなどの芯棒用食品の外周に、煮たご飯類を巻き付け、その表面に海苔シートなどのシート状食品を巻き付けてあるので、ご飯類がウインナーソーセージなどから脱落する恐れは少ない。例文帳に追加

A method for producing a boiled rice-wrapped food comprises wrapping boiled rice around the periphery of a food as a core such as a Vienna sausage put on the skewer handle and winding a sheet-like food such as a laver sheet around the surface. - 特許庁

連鎖状ソーセージの末端処理等の作業性に優れ、懸吊に際しての天然腸ケーシングの破裂や密着が少なく、懸垂部材当たりに懸吊するループ数及び/又はリンク数を、簡便な操作で自動的に一定範囲に調整することができる、ループ状ソーセージの簡便な調製方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a simple method of preparation for looped sausages excellent in workability such as terminal treatment of the linked sausages or the like, scarcely causing troubles such as bursting and sticking of natural intestinal casings in suspending and capable of automatically adjusting the suspending number of loops and/or number of links based on a suspending material in a constant range by a simple operation. - 特許庁

ノ 魚肉ソーセージ、魚肉ハム又は特殊包装かまぼこであつて、そのpHが四・六以下又はその水分活性が〇・九四以下であるもの(缶詰又は瓶詰のものを除く。)にあつては、当該pH又は水分活性例文帳に追加

(z) For fish meat sausage, fish meat ham, or specially packaged fish paste whose pH is 4.6 or lower and whose water activity (Aw) is 0.94 or lower (excluding canned or bottled products): said pH or Aw;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

大きな椀に豚肉、ポーク(ランチョンミート)、ソーセージ、豆腐、野菜類、鶏卵などが入った味噌汁に、どんぶりに盛ったご飯と、場合によっては副菜もつく。例文帳に追加

The menu includes miso soup with pork (luncheon meat), sausage, bean curd, vegetables, chicken egg in a large bowl, a bowl of rice and sometimes a side dish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

具体的にはある程度保存の利くアルコール飲料(ビールやウィスキーなど)、コーヒー、ハム・ソーセージといった食品が多いが、クール便(冷蔵輸送)の拡充によって魚介類や牛肉などの産直生鮮食品も利用される。例文帳に追加

For example, preservable foods such as alcohol (beer or whiskey), coffee, ham, and sausage are usually preferred, but also fresh food such as sea food and beef are used as refridgerated transportation has become available.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ビールにソーセージ、シャブリ(辛口の白ワイン)に生カキ(貝)、というように、紋切り型な肴が割り当てられている場合があるが、ここでは主に日本酒の肴に特化したものについて述べる。例文帳に追加

Fixed sakana is often stereotypically arranged with a specific drink as seen in the examples of sausage for beer or raw oysters for Chablis (dry white wine), and in what follows, sakana specific to sake will be discussed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

フリントロック時代には火薬と弾をソーセージ状に包んだペーパーカートリッジをポーチに入れて携行するようになり、それが19世紀半ばのパーカッション時代まで続いた。例文帳に追加

Once flintlock guns began to be used, paper cartridges wrapping gun powder and a bullet like sausages were carried in a pouch, and this continued until the percussion era in the mid 19th century.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、本発明は、牛肉の煮汁、及びスープ、ソーセージ、ペーストリー、その他に特に必要なボイルされた牛肉をしのばせる強力でマイルドな牛肉の風味を得ることを目的とする。例文帳に追加

To obtain a strong and mild beefy flavor suggesting boiled beef needed especially for beefy broth and soup, sausage, pastry or the like. - 特許庁

ケーシングに充填する練り肉の調製時に、ジグリセリン脂肪酸エステルおよび/またはトリグリセリン脂肪酸エステルを添加することを特徴とするドライソーセージの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the dry sausage incudes addition of diglycerol fatty acid ester and/or triglycerol fatty acid ester, when preparing kneaded meat which is to be filled in a casing. - 特許庁

システイン、不揮発性チアゾリジン化合物およびグルタチオンからなる群より選ばれる1種以上を使用することを特徴とするソーセージの品質改良方法。例文帳に追加

This method for improving the quality of the sausage is characterized by using one or more kind selected from a group consisting of cysteine, a non-volatile thiazolidine compound and glutathion. - 特許庁

好ましい態様において、ピックルの食塩として海洋深層水塩(例えば、伊豆大島の深海に相当する地層中から汲み上げ採取した海洋深層水塩)を使用することを特徴とする、上記のソーセージの製造方法。例文帳に追加

It is preferable that salt for pickles comprises deep sea water salt (such as that drawn and collected from the geological layer equivalent to the deep sea around the island Izu-oshima). - 特許庁

原料肉に含まれる脂肪を減じて製造される低脂肪ソーセージ1において、ゲル状澱粉分解物2と、蛋白分解物3と、粒状高分子ゲル4とを分散させて含有するものである。例文帳に追加

The low-fat sausage 1 is produced so as to reduce fat contained in raw material meat, and dispersedly contains a gelled starch decomposition product 2, a protein decomposition product 3 and granular high polymer gel 4. - 特許庁

加熱ユニット11,12は樹脂製のスペーサ21と電極22とを有し、内部にはソーセージ風食品の原材料Sを案内する流路が形成されている。例文帳に追加

Each of heating units 11 and 12 includes resin spacers 21 and electrodes 22, and the interior thereof is formed with a channel for guiding the raw materials S of the sausage-like foods. - 特許庁

荒挽き肉とコラーゲン含量の多い細挽き肉とを主材料とする練り肉から作成され、表層部が、上記細挽き肉による被膜状の形態を有することを特徴とする、皮なしソーセージ。例文帳に追加

This sausage without skin is made from kneaded meat having the main material roughly ground meat and finely ground meat containing much collagen, and has an outer layer having a film-like shape formed by finely ground meat. - 特許庁

ラード及び/又は豚脂を10〜18重量%を他の原材料と均質化しないように混合されていることを特徴とする魚肉ソーセージである。例文帳に追加

The fish sausage is obtained by mixing 10-18 wt.% of lard and/or pig fat so as not to be homogenized with other raw materials. - 特許庁

本発明によるソーセージの製造方法は、赤色色素、褐色色素またはそれらの混合物により着色した天然腸に、食肉を主原料とする肉具材を充填し、蒸し器を用いて蒸すことを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the sausage comprises filling meat ingredient having meat as the main raw material in natural bowels colored with a red pigment, a brown pigment and their mixture, or steaming the product with a steamer. - 特許庁

バーガーパティー及びソーセージ等の、種々の菜食用食品において使用できる植物ベースの食肉類似物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an analogue of vegetable-base meat such as burger patty and sausage usable for various vegetable dish foods and to provide a method for producing the analogue. - 特許庁

100重量部のすり身状の生の魚肉と、0.1重量部以上10重量部以下の植物タンパクと、0.5重量部以上10重量部以下のトランスグルタミナーゼと、を含む餌用生ソーセージとする。例文帳に追加

The feed raw sausage comprises 100 pts.wt. of ground raw fish meat, 0.1-10 pts.wt. of vegetable protein, and 0.5-10 pts.wt. of transglutaminase. - 特許庁

例文

糊状の物質、特にソーセージ肉を移送するための圧縮領域K内のベーン・セル・チャンバ内の圧縮方法を、ベーン2の案内を変更することによって調節する。例文帳に追加

A compression method in the vane cell chamber in a compression region K for conveying a pasty substance, in particular sausage meat, is adjusted by changing a guide of a vane 2. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS