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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ソーセーに関連した英語例文

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ソーセーを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 368



例文

ペーストフィリング材料をソーセージスリーブに注入する装置および方法例文帳に追加

APPARATUS AND METHOD FOR INJECTING PASTE FILLING MATERIAL TO SAUSAGE SLEEVE - 特許庁

ソーセージ等の捻り部を有したリンク状食品の製造方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING LINKED FOOD PRODUCT HAVING TWISTED PORTIONS SUCH AS SAUSAGES - 特許庁

自動ソーセージ製造工程の、ケーシングブレーキ並びにその調節方法を提供する。例文帳に追加

To provide a casing brake as well as a method of adjusting the same in an automatic sausage production process. - 特許庁

無端循環体に取り付けられたソーセージ等の食品のループを吊り下げる吊下部材の1循環移動の時間を短縮してソーセージ等の食品の吊り下げの生産性を高めると共に、ソーセージ等の食品製造装置の稼働率を高めることができるソーセージ等の食品の吊り下げ方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for hanging a food such as sausage etc., which shorten a time for one circulation movement of a hanging member for hanging a loop of food such as sausage etc., attached to an endless circulator, improve productivity of hanging of food such as sausage etc., and increase an operation rate of an apparatus for producing a food such as sausage etc. - 特許庁

例文

ソーセージ等の食品製造用充填管にケーシングを装着する方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR SETTING CASING TO STUFFING TUBE FOR PRODUCING FOOD SUCH AS SAUSAGE OR THE LIKE - 特許庁


例文

連鎖状ソーセージを形成した後に、連鎖状ソーセージの繋ぎ部を溶断し、溶断後に捻り戻りがなく、溶断部から開口して生地が溢れ出るのが完全に防止された個々のソーセージのリンクを、歩留まりよく、高速でかつ確実に調製することができ、大幅な省力化と生産性の向上を図ることができる実用的な連鎖状ソーセージの繋ぎ部の溶断装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a practical fuse-cutter for cutting the link parts between chained sausages, when the link parts are fuse-cut after chained sausages are formed without twisting back after fuse cutting, perfectly inhibiting the inner dough from leaking out from the fuse-cut part and the links of individual sausages are obtained in high yield at high speed whereby large labor saving and improvement of productivity can be achieved. - 特許庁

ソーセージ等の捻り部を有したリンク状食品の製造方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING LINK-LIKE FOOD WITH TWISTED PART SUCH AS SAUSAGE - 特許庁

貯蔵安定性に優れた天然ケージング及びそれを用いて製造された高品質ソーセー例文帳に追加

NATURAL CASING EXCELLENT IN STORAGE STABILITY AND HIGH- QUALITY SAUSAGE PRODUCED BY USING THE SAME - 特許庁

ソーセージに代え、ハンバーグを用いたものである請求項1記載のすのこ巻クレープ。例文帳に追加

The sausage may be replaced with a Hamburg steak. - 特許庁

例文

ストリング状のソーセージを任意の長さに縮径、分離により分割できる装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for portioning a string of sausage into an arbitrary length by reduction in diameter and division. - 特許庁

例文

クチナシ赤色素とアスコルビン酸を併用し魚肉ソーセージを製造する。例文帳に追加

The method for coloring a fish sausage includes using both gardenia red dye and ascorbic acid. - 特許庁

任意の幾何学的外形を有するソーセージ綛を製造する装置および方法例文帳に追加

DEVICE AND METHOD FOR PRODUCING SAUSAGE SKEIN OF DESIRED GEOMETRIC PROFILE - 特許庁

水中油滴型乳化油とこれを用いた魚肉ソーセージ、およびこれらの製造方法例文帳に追加

OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL, FISH SAUSAGE USING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING THE OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL AND FISH SAUSAGE - 特許庁

フィルムが食品に密着する、レバーソーセージ、ボローニャソーセージ、モルタデラ等の肉製品を包装するためのバックシーム式ケーシングでの使用に適した多層フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a multilayer film suitable for use in back-seamed casings to pack meat products such as liver sausage, bologna sausage, mortadella, in which the film contacts foodstuffs. - 特許庁

大きい応力を加えることができるソーセージケーシングの製造を容易にする、ソーセージを製造する簡易な装置および高速の方法を提供。例文帳に追加

To provide a simple device and a high speed method for manufacturing sausages, making sausage casing production easy, which casing can be added with large stress. - 特許庁

シャーリングプロセスの間にソーセージケーシングに界面活性剤を添加することなく、離型剤の薄いコーティングを射出することにより、調理されたソーセージケーシングの剥離性を改善するための方法もまた開示される。例文帳に追加

A method for improving peelability of cooked sausage casings by injecting a thin coating of a mold release agent without adding a surfactant to the sausage casings during a shearing process is also disclosed. - 特許庁

ソーセージループ形成に関して竿の排出と竿の供給とを兼務可能とし、且、適宜そのいずれか一方を実施できるソーセージを吊り下げる竿を移送する方法及び装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for conveying rods for suspending sausages, enabling a both of the discharge and feed of the rods forming sausage loop and performing either appropriate one of the operations and a apparatus therefor. - 特許庁

径のばらつきが特に大きい天然腸ケーシングを使用して、定量、適度な充填度のソーセージの高速生産を可能にする、ソーセージ等の捻り部を有したリンク状食品の製造装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus for manufacturing linked food products having twisted portions such as sausages which permit high-speed production of sausages having a fixed quantity and an appropriate stuffing degree by using a natural intestine casing whose variation of the diameter is particularly large. - 特許庁

原料肉を含むソーセージの配合原料を超高速遠心ミキサーで混合することにより、上記配合原料を均一化処理することを特徴とする、ソーセージの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the sausage comprises mixing together sausage compounding materials containing raw meat by using an ultra-high-speed centrifugal mixer to carry out a homogenizing treatment of the compounding materials. - 特許庁

特に天然腸ソーセージ製造に適した、小型であって、併せて高速運転を可能とする、充填ポンプに接続して使用するための、ソーセージ等の捻り部を有したリンク状食品の製造装置を提供すること。例文帳に追加

To provide the subject small-sized production apparatus suitable for producing, especially, natural intestine sausages, enabling high-speed operation, and to be used through being connected with a packing pump. - 特許庁

使用するケーシングの長さに対応させた装置構成のもとで、高速・低不良率のソーセージの生産を可能とする、ソーセージの製造方法とその装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a sausage at a high speed and low deficiency ratio using an apparatus meeting the length of a casing for the sausage and provide an apparatus therefor. - 特許庁

締結部により分離された複数のリンクからなる連結されたソーセージストランドは、フック10の上側フック部に吊り下げられ、ソーセージストランドは、上側フック部に当接する締結部で折り曲げられる。例文帳に追加

A strand of linked sausages comprising a plurality of sausage links separated by link points is draped over an upper hook element and bends on a pivotal link point proximate the upper hook element. - 特許庁

本発明は、ドライソーセージ類を製造する工程において、組織状大豆蛋白の平均最大長を3mm以下にして用いることを特徴とするドライソーセージ類の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing dry sausage or the like includes using textured soybean protein the average maximum length of which is made to be ≤3 mm, in a step of producing dry sausage or the like. - 特許庁

連鎖状ソーセージの切断方法及び装置として、回転ドラムを利用しないで、ソーセージ損傷のおそれなく確実に切断できるようにする。例文帳に追加

To enable a chain-like sausage to be precisely cut without the risk of damage of sausage without utilizing a rotary drum in the method and apparatus for cutting the chain-like sausage. - 特許庁

装置は、詰めソーセージ鎖を分離するための少なくとも一対の分離要素と、少なくとも2つのガイド要素2a、b、c、dとを備え、上記ガイド要素間で詰めソーセージ鎖が搬送方向に搬送される。例文帳に追加

The apparatus is equipped with at least a pair of dividing element for dividing stuffed sausage strands, at least two guide elements 2a, b, c, d between which the stuffed sausage strands are conveyed in the conveying direction. - 特許庁

共押出ソーセージケーシングを備える、任意の外形を有するソーセージ綛の製造を簡単なやり方で容易にする装置および方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a device for easily producing a sausage skein with a desired profile in a simple way, installing a coextruding head for sausage and casing, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

所望な充填重量と所望な充填度(充填の張り具合/弾力)の双方を兼ね備えたソーセージリンクを形成可能とするとともに、ソーセージのサイズを広範囲に変更可能とする。例文帳に追加

To provide a chain-like natural intestine sausage making machine which can form a sausage link having both a desired stuffing weight and a desired stuffing rate (stuffing tension condition/elasticity) and can change the size of the sausage in a wide range. - 特許庁

従来の皮のあるソーセージと同様のパリッとした食感を有しながらも、中味の材料とは異なるケーシングをほどこしていない、いわゆる皮なしソーセージとその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide what is called, a sausage without skin having crispy palate feeling similar to that of a conventional sausage with skin and at the same time given with no casing unlike the ingredients of contents, and to provide a method for producing the sausage. - 特許庁

ソーセージの製造工程において、配合原料を高度に均質化し、離水率を減少させて歩留まりを向上せしめるとともに、破断応力の値を大きくして、弾力性が増し、食感が良くなるソーセージを提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing sausage increased in resilience with better palate feeling by using highly homogenizing compounding materials so as to improve product yield with reduced syneresis and increasing the breaking stress level of the product. - 特許庁

本発明により、上記ソーセージ充填用天然ケージングに存在する汚染微生物を死滅させ、脂肪酸敗を促進させずに長期貯蔵流通が可能な高品質ソーセージを製造できる。例文帳に追加

Polluting microorganisms which exist in natural casing for packing sausage are killed and high-quality sausage enabling long-term storage and distribution without promoting putrefaction of fatty acid can be produced. - 特許庁

サンドウィッチやホットドッグなどの調理パンに機械的充填が可能な流動性を有し、パンへ適用した場合にパンへの水分移行が少なく、さらに、調理パンを食する際、ハムまたはソーセージ粒子の落下の起こりにくい、ハムまたはソーセージ本来の食感を保持した、粗挽きハムまたはソーセージのスプレッドを提供すること。例文帳に追加

To provide spread of coarsely ground ham or sausage, having fluidity allowing mechanical loading in cooked bread such as sandwich and hot dog, causing less moisture movement to bread when applied to bread, hardly causing drop of ham or sausage particles when eating cooked bread, and retaining the original palate feeling of ham or sausage. - 特許庁

連鎖状ソーセージの搬送手段と、搬送される連鎖状ソーセージの繋ぎ部を介して連結された複数のリンクにそれぞれ接触するための所定間隔に設けられた複数の電極と、該電極によりリンク間に通電するための電源とを備えた連鎖状ソーセージの繋ぎ部溶断装置を用いる。例文帳に追加

The device for fusing the tied part has a conveying means of the joint sausages, two or more electrodes installed at a prescribed interval and for contacting with two or more links connecting the sausages through tied parts of the conveyed chain-shaped sausages, and a power source for energizing between the links by the electrodes. - 特許庁

充填機から出た後の単一のソーセージ部分を受け入れることを可能にするため、またそれらを量および位置に関して整然と載置することを可能にするために、本発明によれば、ソーセージ部分を充填機から連続して受け入れ、それをさらに搬送する加速装置が設けられ、さらに、単一のソーセージ部分を規定の位置で加速装置から横に押し出す移送装置が設けられる。例文帳に追加

In order to make possible to receive sausage portions discharged from a filling machine and further to orderly put the sausage portions in relation to their amounts and positions, an acceleration device for continuously receiving the sausage portions from the filling machine and further conveying the received sausage portions, and also a transfer device for laterally pushing out the sausage portions, respectively, from the acceleration device at a defined position are disposed. - 特許庁

消費者の健康志向を踏まえて、赤身肉に含有される脂肪以外の脂肪を添加しない低脂肪ソーセージにおいて、このソーセージ中に含まれる脂肪分を3%以下に抑えてながらもなお且つ食感において好ましい弾力とジューシー感を有する低脂肪ソーセージとその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide low-fat sausage not mixed with any fat other than that contained in red meat in view of consumer's health intention, and having favorable springy and juicy palate feeling while fat content contained in the sausage is suppressed below 3wt.%; and to provide a method for producing low-fat sausage. - 特許庁

翌日、新聞社で、彼は中にダックスフントの入ったパンを描いた。ダックスフント・ソーセージではなく、犬のダックスフントの入ったものをである。例文帳に追加

The next day at the newspaper office he drew a bun which contained a dachshund inside - not a dachshund sausage, but a dachshund. - Tatoeba例文

子牛またはブタの頭部肉や、時として足や舌の部分を細かく刻んで作られたソーセージ、またはゼリー状のかたまり例文帳に追加

sausage or jellied loaf made of chopped parts of the head meat and sometimes feet and tongue of a calf or pig  - 日本語WordNet

翌日、新聞社で、彼は中にダックスフントの入ったパンを描いた。ダックスフント・ソーセージではなく、犬のダックスフントの入ったものをである。例文帳に追加

The next day at the newspaper office he drew a bun which contained a dachshund inside - not a dachshund sausage, but a dachshund.  - Tanaka Corpus

四 食肉製品(ハム、ソーセージ、ベーコンその他これらに類するものをいう。第十三条において同じ。)例文帳に追加

(iv) Processed meat products (meaning ham, sausage, bacon, and the like; the same shall apply in Article 13);  - 日本法令外国語訳データベースシステム

十三 食肉製品製造業(ハム、ソーセージ、ベーコンその他これらに類するものを製造する営業をいう。)例文帳に追加

(xiii) Processed meat product producing businesses (meaning businesses for producing ham, sausage, bacon and the like);  - 日本法令外国語訳データベースシステム

十六 魚肉ねり製品製造業(魚肉ハム、魚肉ソーセージ、鯨肉ベーコンその他これらに類するものを製造する営業を含む。)例文帳に追加

(xvi) Fish jelly product producing businesses (including businesses for producing fish meat ham, fish meat sausage, whale meat bacon, and the like);  - 日本法令外国語訳データベースシステム

部長らは14.4トンの牛肉を売却し,政府の補助金支給者である日本ハム・ソーセージ工業協同組合から1010万円を受け取った。例文帳に追加

The managers sold 14.4 tons of beef and received 10.1 million yen from the Japan Ham & Sausage Processors Cooperative Association, the distributor of the government subsidy.  - 浜島書店 Catch a Wave

今日のメニューは,バーベキューチキン,ソーセージ,デビルドエッグ,パン,サラダ,クッキー,フルーツゼリー,ケーキ,そして他にもたくさんあります。例文帳に追加

Today's menu includes barbecued chicken, sausages, deviled eggs, buns, salad, cookies, fruit gelatin, cakes and much more!  - 浜島書店 Catch a Wave

マルハニチロ食品のカルシウムを強化したちくわや魚肉ソーセージは政府によって特定保健用食品に指定されている。例文帳に追加

Maruha Nichiro Foods’ calcium-fortified chikuwa and fish sausages have been designated by the government as foods for specified health uses.  - 浜島書店 Catch a Wave

魚肉にたまごが加えられ,それらを混ぜた物がニンニクと黒コショウで味付けされており,ソーセージの絶妙な味と食感を作り出している。例文帳に追加

Eggs are added to fish meat and the mixture is seasoned with garlic and black pepper to create the right taste and texture of sausage.  - 浜島書店 Catch a Wave

これらの健康に良くておいしいちくわや魚肉ソーセージによって,若い人たちがもっとたくさん魚を食べるようになるだろうと期待されている。例文帳に追加

It is hoped that these healthy and tasty chikuwa and fish sausages will inspire young people to eat more fish.  - 浜島書店 Catch a Wave

これらの店では,ケバブや,焼いたソーセージにケチャップとカレー粉で味付けした「カリーヴルスト」がよく売られています。例文帳に追加

The shops often sell kebabs and currywurst, grilled sausages seasoned with ketchup and curry powder. - 浜島書店 Catch a Wave

新たな食感及び風味を有する多層巻き付けたソーセージ又はハム入り竹輪及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain sausage or ham-containing Chikuwa rolled in multilayer and having new texture and flavor and provide a method for producing the Chikuwa. - 特許庁

充填機を出た後の個々のソーセージ部分を受け入れ、その量および位置に関して整然と配置する、装置および方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method each for receiving sausage portions discharged from a filling machine and orderly arranging the sausage portions in relation to their amounts and positions. - 特許庁

ポリマー樹脂は、ソーセージケーシングの透過性を向上させるために、ケイ素ベースのバリア制御剤とブレンドされる。例文帳に追加

A polymer resin is blended with a silicon-based barrier control agent to increase the permeability of the sausage casing. - 特許庁

例文

弾力性および嗜好性に共に優れた餌用生ソーセージおよびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide feed raw sausage excellent in both of resiliency and palatability: and to provide a method for producing the feed raw sausage. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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