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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ベーカリーの意味・解説 > ベーカリーに関連した英語例文

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ベーカリーを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 263



例文

吸湿性を有する微粉末、及び脂肪酸基が不飽和脂肪酸基で且つHLBが9以上のポリグリセリン脂肪酸エステルを、ショートニング中に分散させたことを特徴とするベーカリー食品スプレッド用油脂組成物。例文帳に追加

The oil and fat composition has the following structure: moisture-absorptive fine powder and a polyglyceryl fatty acid ester where a fatty acid group comprises an unsaturated fatty acid group and has ≥9 HLB value, are dispersed in shortening. - 特許庁

食感が軽く、口溶けが良好でありながら、濃厚な風味やコク味を有する、ベーカリー製品のフィリング用、トッピング用、サンド用として好適に用いられるクリーム組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a cream composition having rich flavor and body taste in spite of having light texture and excellent melting feeling in the mouth, and suitably usable as filling, topping, and sandwiching of bakery products. - 特許庁

64〜98℃の融点を有する被覆剤で有機酸を被覆して成るベーカリー製品、ただし酵母発酵で製造されるものを除く、保存用被覆有機酸製剤を提供する。例文帳に追加

This invention provides a coated organic acid preparation, used for storing bakery products (excluding products produced by fermentation with yeast), obtained by coating an organic acid with a coating agent having 64-98°C melting point. - 特許庁

ソフトな食感で老化耐性も高い、乾燥果実を含有するバラエティブレッドを製造することのできるベーカリー生地、及び製造方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain bakery dough for producing a variety bread having a soft palatability, high aging resistance and containing dried fruits and to provide a method for producing the same. - 特許庁

例文

浮きに優れ、かつ、食感、保存安定性、電子レンジやオーブントースターなど再加熱後の食感が改善なされた美味なベーカリーを提供すること例文帳に追加

To provide a delicious bakery having excellent spring, and further having improved texture, preservation stability and the texture after reheating by a microwave oven, an oven toaster or the like. - 特許庁


例文

糖を含むロールイン用油脂組成物を用いたにも拘わらず、浮きが良好であり、また甘味も良好であるベーカリー生地及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a bakery dough good in spring and sweetness though an oil and fat composition for roll-in containing saccharides is used, and to provide a method for producing the bakery dough. - 特許庁

焼成後の品質が良好で、保存による品質劣化の抑制されたパン、ベーカリー製品を得ることができる、冷凍パン生地の製造方法及び冷凍パン生地用の品質改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen bread dough and a quality improving agent for frozen bread dough, imparting bread, bakery product with excellent quality after baking, suppressing deterioration of quality after storage. - 特許庁

脱脂大豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土類金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。例文帳に追加

The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%. - 特許庁

含気泡食品に対し水相糖濃度が50%以上である液状組成物を含浸させたベーカリー用配合材を使用することにより上記課題を解決することができる。例文帳に追加

The compounding material for bakery is prepared by impregnating a bubble-containing food with a liquid composition having a water phase sugar concentration of50%. - 特許庁

例文

また、前記ベーカリー食品の製造方法に使用する黒糖30質量%以上、α化架橋澱粉1質量%以上15質量%以下を含む黒糖組成物である。例文帳に追加

The brown sugar composition used for the method of manufacturing the bakery food contains the brown sugar in an amount of 30 mass% or higher and α-crosslinked starch in an amount of 1 mass% or higher and 15 mass% or lower. - 特許庁

例文

澱粉類100質量部に対して、水120質量部〜500質量部及び増粘安定剤2〜30質量部を含有することを特徴とするベーカリー製品用湯種生地。例文帳に追加

The dough kneaded with hot water for the bakery product includes 120 to 500 pts.mass of water, and 2 to 30 pts.mass of a thickening stabilizer to 100 pts.mass of a starch. - 特許庁

ウェハース様のサクサクした外皮およびクリーム状フィリングから成るフィリング入りベーカリー製品を工業規模で製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a bakery product with a filling, capable of producing the product composed of a wafer-like crisp envelope and the creamy filling on an industrial scale. - 特許庁

品質が安定しており、伝統的なよい風味と食感、香味などを常に安定してだせる冷凍熟成種、その製法およびベーカリーシステムの提供。例文帳に追加

To provide a frozen matured seed material which has a stable quality and can stably give traditional good flavor, texture, taste, and the like, to provide a method for producing the same, and to provide a bakery system. - 特許庁

外生地の配合を自由に設計することができ、焼成直後の外生地焼成部分のサクサクとした食感を、経日的に維持することができるベーカリー食品内水分移行抑制油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for preventing migration of water content in bakery food, enabling the formulation of an outer dough to be designed freely, and capable of maintaining the crispy texture of the baked part of the outer dough just after the baking with the passage of days. - 特許庁

乳化安定性に優れ、生地に練りこむことで品質に優れたベーカリー製品を焼き上げることができる乳化組成物に用いられうる油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition which may be used for an emulsified composition having excellent emulsion stability and enabling a high-quality bakery product to be baked by being kneaded to dough. - 特許庁

次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを10〜90質量%含有する油脂20〜60質量%(B)卵黄を乾燥質量で3〜10質量%を含有するベーカリー製品用油脂含有組成物。例文帳に追加

The oil and fat-containing composition for a bakery product comprises a component (A): 20-60 mass% of oil and fat containing 10-90 mass% of diacylglycerol, and a component (B): 3-10 mass% of egg yolk in terms of dry mass. - 特許庁

小麦粉100質量部に対して次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを10〜90質量%含有する油脂85〜250質量部(B)卵黄を乾燥質量で14〜32質量部を含有するベーカリー製品。例文帳に追加

The bakery product contains (A) 85-250 pts.mass of oil-and-fat containing 10-90 mass% diacylglycerol and (B) 14-32 pts.mass of egg yolk in dry basis based on 100 pts.mass of wheat flour. - 特許庁

生地表面に上昇融点40℃以上の油脂及び/又は澱粉質含有油脂乳化物を付着させた後、焼成またはフライすることを特徴とするベーカリーの製造方法を用いること。例文帳に追加

The method comprises baking or flying after sticking oil and fat and/or emulsified oil and fat containing starch on the surface of dough, wherein the oil and fat has ≥40°C of rising melting point. - 特許庁

コク味強化剤を生地層間に供給する工程を含むことを特徴とする積層状生地の製造方法、及び、該製造方法によって得られた積層状生地を加熱処理することにより得られた層状ベーカリー食品。例文帳に追加

There are provided the method for producing laminated dough including the step of supplying a body taste enhancer to between dough layers and the laminated bakery product obtained by heat-treating the laminated dough obtained by the production method. - 特許庁

油相の固体脂含量(SFC)が35℃で10%以上、40℃で3%以上であるコーティング用油脂組成物で表面をコーティングした種実類又はドライフルーツ類をベーカリー生地に用いる。例文帳に追加

The coating oil-and-fat composition has ≥10% of solid fat content (SFC) at 35°C and ≥3% thereof at 40°C in its oil phase, and the nuts and seeds, and dry fruits coated with the coating oil-and-fat composition are used for bakery dough. - 特許庁

小麦粉を主原料とする原料穀粉100質量部に対して、α化した加工ワキシーポテトスターチ0.2〜10質量部を含有する材料を用いて製造されたベーカリー食品。例文帳に追加

The bakery foods are produced by using a material containing 0.2-10 pts.mass alfatized processed waxy potato starch in 100 pts.wt. material grain flour composed mainly of wheat flour. - 特許庁

乳化安定性に優れ、生地に練り込みやすく、良好なソフト感を有しながら風味にも優れたベーカリー製品等を焼き上げるのに好適な油中水型の乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsion composition which is suitable for baking bakery products or the like, excellent in emulsion stability, easy to knead with a dough, and excellent in flavor having a favorable soft feeling. - 特許庁

油分が30質量%以上である水中油型乳化組成物を含有すること、かつ該水中油型乳化組成物のみを油分として含有するベーカリー用上掛け生地。例文帳に追加

The topping dough for bakery is characterized by including an oil-in-water type emulsion composition having an oil content of30 mass%, and including only the oil-in-water type emulsion composition as an oil component. - 特許庁

油相の固体脂含量(SFC)が25℃で55%以上、35℃で60%以下であることを特徴とするベーカリー食品内水分移行抑制油脂組成物。例文帳に追加

The oil and fat composition for preventing the migration of the water content in the bakery food is regulated so that the solid fat content (SFC) in the oil phase may be55% at 25°C and ≤60% at 35°C. - 特許庁

油脂含量が50重量%以上である油脂組成物をベーカリー生地で包餡した後、フライ用油脂でフライすることを特徴とする、空洞を有するフライ食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the hollowed fried food comprises wrapping an oil-and fat composition containing50 wt.% of oil-and-fat with a bakery dough followed by frying with frying oil. - 特許庁

極力添加物を配合せずに、冷凍による冷凍生地の物性変化が少なく、風味良好なベーカリー製品を製造することができる冷凍生地改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide an agent for improving frozen dough, capable of producing a tasty bakery product scarcely causing change in physical properties of frozen dough by freeze without formulating an additive to the utmost. - 特許庁

この発明は、外刃と、内刃をもつベーカリー生地の打抜きに際し、生地の中央部に食品その他をのせる為の凹部を安定した形状に成形することを目的としたものである。例文帳に追加

To make it possible that a concave part on which a food, etc., is mounted is formed into a stable shape in a central area of bakery dough, when the dough is punched by an outer blade and an inner blade. - 特許庁

古い和風の建物の中に、欧米インテリア雑貨、ベーカリーカフェなどあえて洋風のお洒落な物販、飲食店を持ち込み、これからの高齢者のライフスタイルを提案することを目指している。例文帳に追加

Stylish stores and eating and drinking places such as a western interior shop and a bakery cafe that are intentionally Western in style were placed within an old Japanese building with the goal of proposing future lifestyles for senior citizens. - 経済産業省

中国人の味覚に合ったフレッシュベーカリーOEMの先行企業ながら、工場立ち退きを機に撤退し、国内事業への集中を図ることにした企業例文帳に追加

An OEM bakery company with products adjusted for Chinese tastes that quit China with a factory eviction and is focusing on domestic business in Japan  - 経済産業省

待合室、トイレがあり、店舗ではcafe北都(カフェ)、福島文進堂福知山駅店(書店)、ブレ・グラーノ(イートインベーカリー)、餃子の王将(中華料理店)、京都銀行・京都北都信用金庫(銀行現金自動預け払い機)、日本旅行(Tis)、デイリーイン(コンビニエンスストア)がある。例文帳に追加

The station has a waiting room, toilets and stores including cafe Hokuto (coffee shop), Fukushima Bunshindo (book store), Ble Grano (eat-in bakery), Gyoza no Ohsho (Chinese restaurant), Bank of Kyoto and Kyoto Hokuto Shinkin Bank ATMs, Nippon Travel Agency Co., Ltd (Tis), and Daily-in (convenience store).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

モノアシルグリセロール1〜60質量%と、ジアシルグリセロール5〜60質量%とを含有し、該モノアシルグリセロールに含まれる不飽和モノアシルグリセロールの割合が、該モノアシルグリセロールの総量1に対して質量比で0.045〜0.5であるベーカリー用油脂組成物。例文帳に追加

The bakery oil-and-fat composition contains 1-60 mass% of monoacylglycerol and 5-60 mass% of diacylglycerol, wherein the ratio of unsaturation monoacylglycerol included in the monoacylglycerol is 0.045-0.5 in a mass ratio based on the gross weight 1 of the monoacylglycerol. - 特許庁

本発明は、粒径が30μmより大きい澱粉粒子を含み、且つ融点が37℃以上の熱可逆性ゲルによってゲル化している水中油型乳化組成物を含有する製パン焼き込みフィリングクリームを充填したベーカリー食品である。例文帳に追加

The bakery food is obtained by packing filling cream for baking bread dough containing a oil-in-water type emulsifying composition containing starch particles having30 μm particle diameter and made to gel by heat reversible gel having37°C melting point. - 特許庁

ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル1〜3質量%、グリセリンコハク酸脂肪酸エステル1〜5質量%、及びグリセリンジアセチル酒石酸脂肪酸エステル1〜5質量%(組成物基準)を含有するベーカリー練り込み用油中水型乳化油脂組成物。例文帳に追加

The water-in-oil emulsified oil and fat composition for kneading in bakery includes polyglycerol-condensed ricinolein acid ester by 1-3 wt.%, glycerol succinic acid fatty acid ester by 1-5 wt.%, and glycerol diacetyltartaric acid fatty acid ester by 1-5 wt.% (by composition standards). - 特許庁

フランスパンではなくケーキを使用したラスクであって、口溶けが良好で、油性感が低く、軽い食感でありながら、保管中や流通段階での損壊が防止された十分な硬さのラスク様再加熱ベーカリー製品を提供すること。例文帳に追加

To provide a rusk-like reheated bakery product that is a rusk using a cake instead of French bread and prevents damage during storage and in the stage of distribution and has a sufficient hardness in spite of having excellent melt in the mouth, low oily feeling and light texture. - 特許庁

ベーカリー生地の伸展性やべたつき感等の製造工程中の問題を解決し、かつ好ましいソフト感、しっとり感を付与しながら、任意の良好な甘味並びに任意に抑制された白っぽく薄い焼色を付与することができる甘味加熱製品を提供する。例文帳に追加

To provide heated sweets improved extensibility and stickiness of the bakery dough, in a production process, and having a desirable soft and moist touch, a controlled sweet taste and a controlled white, pale baked color. - 特許庁

水分含量の高いベーカリー生地であって、分割、丸め、成形時に良好な物性を呈する多加水パン生地、及び、多加水パン生地を使用していながら、ねちゃつきのない良好な食感を有し、且つ、耐老化性に優れたパンを提供すること。例文帳に追加

To provide a highly hydrated bread dough that is a bakery dough having a high water content and presents excellent physical properties during division, rounding and molding and bread having good texture free from stickiness and excellent aging resistance in spite of using highly hydrated bread dough. - 特許庁

カラメル化層部分がハードな食感を長期間維持することができ、また、離型性も良好であるカラメル化用トッピング材組成物を提供すること、及び、該特徴を有する、表面にカラメル化層を有するベーカリー製品を提供すること。例文帳に追加

To provide a topping material composition for caramelization maintaining a hard texture in the caramelized coating part for a long period of time and having favorable releasability, and to provide a bakery product having the characteristics and the caramelized coating on the surface thereof. - 特許庁

小麦粉と油相含量3〜90重量%、水相含量10〜97重量%の乳化物とを少なくとも含有する種生地材料を、少なくとも該乳化物の水相中の水分を80〜100℃として混捏することを特徴とするベーカリー製品用湯種生地の製造方法。例文帳に追加

The gelatinization dough material, which contains at least both wheat flour and emulsified matter with an oil phase content of 3 to 90 weight % and with an aqueous phase content of 10 to 97 weight %, is kneaded with at least water heated to 80 through 100 °C, which exists inside the aqueous phase of the emulsified matter. - 特許庁

食感が適度に重く、しっかりとしたボディー感があるにもかかわらず、口溶けがよく、風味良好であり、コク味、耐熱保型性が良好であるベーカリー製品のフィリング用、トッピング用、サンド用として好適に用いられるクリーム組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a cream composition easily meltable in the palate, having good taste and flavor in spite of moderately heavy palatability and a firm body feeling, excellent in body taste and heat-resistant form-retaining properties, and favorably used as filling, topping or sandwiched material for bakery products. - 特許庁

本発明は、層が同心円状または放射状に現れるように湾曲させた層状生地を、焼成型内に層が開口部に露出するように配置し焼成することで、層状の断面をより効果的な部位へと露出させた層状ベーカリー製品の製造法を提供することができる。例文帳に追加

The present invention provides a method for producing a layered bakery product in which a layered cross section is exposed to effective site by arranging and baking a layered dough, curved so that layers appear in a concentric pattern or a radial pattern, so that layers are exposed in an opening in a baking mold. - 特許庁

油中水型乳化油脂組成物全体中、バター由来の油溶性成分を0.05〜0.3重量%、ホエー由来の水溶性成分を0.05〜0.3重量%含有することを特徴とする油中水型乳化油脂組成物を用いて、ベーカリー食品を作製すること。例文帳に追加

The water-in-oil emulsified oil-and-fat composition contains 0.05-0.3 wt.% of a butter-originated oil-soluble component and 0.05-0.3 wt.% of a whey-originated water-soluble component in its total amount to make the bakery food. - 特許庁

層が同心円状になるように湾曲して環状に配置した層状生地と、その環状の層状生地の内側に配置した膨化性生地を焼成する事により、型を使わず高さのある形状のベーカリー製品の製造法を提供することができる。例文帳に追加

The method for producing a bakery product has a high shape without using any mold by baking layered dough arranged in annular form by curving it so that layers become concentric and puffing dough arranged on the inner side of the circular layered dough. - 特許庁

カカオ由来の固形分を10重量%以上含有するチョコレート生地20〜80重量%と水相成分80〜20重量%とを混合した水中油型含水チョコレートを包餡するベーカリー生地を焼成してなる焼成菓子。例文帳に追加

This baked confectionery is obtained by baking a bakery dough comprising the oil-in-water type hydrous chocolate prepared by mixing 20-80 wt.% of a chocolate liquor containing10 wt.% of solid matter derived from cacao with 80-20 wt.% of an aqueous phase component. - 特許庁

バター等のように溶かす作業を要せず、直接スプレーでき、且つ菓子やベーカリー製品生地へのしみ込みが適度であって、バター等を溶かして使った場合と同様の食感を与えることのできる流動状油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a fluid oil-and-fat composition requiring no melting operation unlike e.g. butter, directly sprayable, moderately soaking into the dough of sweets and bakery products and capable of giving similar palate feeling to that of a case in which e.g. butter is melted to be used. - 特許庁

調理パン、カレー饅頭、ピザ、ドーナツ、パイなどのベーカリー製品、カレーうどんなどの麺類製品、およびその他の食品に有効に用いられ、高い冷凍耐性、機械耐性、耐熱性および耐老化性を有し、風味および食感に優れるカレー風味のペースト状組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a pasty composition of curry flavor, effectively useful for a bakery product such as cooked bread, curry and cake made from wheat and filled with sweet bean paste, pizza, doughnut, pie, etc., noodles such as curry and noodles, etc., and other foods, having high freeze resistance, resistance to machine, heat resistance and aging resistance and excellent flavor and palatability. - 特許庁

製造後の比容積が大きくかつ釜落ちせず、外観にも優れ、またソフト感、口溶け、しっとり感等の食感が良好で、更に卵風味に優れたものとし、これらが従来のものに比べて極めて高いレベルで達成されたベーカリー製品とする。例文帳に追加

To provide a bakery product achieving high-level of advantages of having a high specific volume after manufacturing without baking loss, excellent appearance, successful texture e.g. soft palatability, smooth melting on the tongue, wettish sensation, and superb egg flavor, compared with the conventional bakery product. - 特許庁

不飽和モノアシルグリセロール1.3〜5質量%と、ジアシルグリセロール5〜60質量%と、トリアシルグリセロール35〜90質量%とを含有し、上昇融点が20〜50℃である油相成分を有するベーカリー用油中水型乳化組成物。例文帳に追加

The water-in-oil emulsion composition for a bakery contains: 1.3 to 5 mass% of an unsaturated monoacylglycerol, 5 to 60 mass% of a diacylglycerol, and 35 to 90 mass% of a triacylglycerol, and has an oil phase component with an open-tube melting point of 20 to 50°C. - 特許庁

口溶けが良く、滑らかで、独特な優れた食感を有する、サツマイモを主原料としたサツマイモペーストおよび該サツマイモペーストを含有するフィリング、タルト、クレープ、ベーカリー製品、菓子類、包み込み食品または加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a paste of sweet potato comprising sweet potato as main material, with good melting in the mouth, having smooth and characteristic excellent palate feeling, and to provide a filling, a tart, a crape, a bakery product, a sweet, a wrapped food or processed food. - 特許庁

穀粉類及び/又は澱粉類100質量部に対して、乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が該固形分を基準として0.5質量%以上である乳原料を、固形分として0.05〜7質量部含有することを特徴とするベーカリー製品用湯種生地。例文帳に追加

The warm water dough for bakery products contains 0.05-7 mass%, on a solid basis, of a milk material containing 0.5 mass% or more of phospholipid in milk-derived solid, in terms of the solids, based on 100 pts.mass of grain flour and/or starch. - 特許庁

例文

食味形状に悪影響を与えることなく、経時的品質劣化が抑制され、保存安定性に優れ、且つ、ソフトな食感、しっとりした食感など改善されたテクスチャー(食感)を有するベーカリー食品、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide bakery foods causing no bad influence on taste and form, suppressed in quality degradation with the lapse, excellent in storage stability and having improved texture (palatability) such as soft palatability and damp palatability, and to provide a method for producing the foods. - 特許庁

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