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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ベーカリーの意味・解説 > ベーカリーに関連した英語例文

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ベーカリーを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 263



例文

製造時の作業性が良好で、十分なボリューム、良好な風味及び食感を有するベーカリー製品を得ること。例文帳に追加

To obtain a bakery product that is excellent in work efficiency when producing and that provides sufficient volume and has excellent taste and texture. - 特許庁

馬鈴薯、タピオカ、糯種穀物に由来する澱粉及び穀粉を、ベーカリー原料粉に5〜20%配合する。例文帳に追加

This bakery is obtained by formulating 5-20% starch or grain flower derived from a potato, a tapioca and a glutinous rice-type grain, with a raw material powder of the bakery. - 特許庁

高蛋白であってかつ風味が良好であり、かつ工業的にも取扱いの簡便なベーカリー製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for the production of a bakery product having high protein content and good taste and easy to handle in industrial use. - 特許庁

ベーカリー製品において老化防止抑制効果を発現し、かつ口どけ感を向上させる添加剤を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for bakery products, comprising an additive making bakery products represent anti-aging and age-retarding effects, and improving meltability in the mouth of the bakery products. - 特許庁

例文

焼成またはフライにより、サクサクした揚げたての食感を長時間持続できるベーカリーを提供すること。例文帳に追加

To provide a bakery holding just cooked crispy palate feeling for a long time by baking or flying. - 特許庁


例文

本発明は、平易な方法にて型を使わずに高さのある形状のベーカリー製品の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a bakery product having a height shape without using a mold by an easy method. - 特許庁

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しないホイップ済みクリームを練り込んだベーカリー生地。例文帳に追加

This bakery dough is kneaded with a whipped cream containing substantially no spherical fat particles having a particle diameter of ≥1 μm. - 特許庁

下記の湿熱処理小麦粉Aと、下記の湿熱処理小麦粉Bとを含有することを特徴とするベーカリー類用ミックス。例文帳に追加

This mixture for the bakery products contains the following moist heat-treated wheat flour A and the following moist-heat-treated wheat flour B. - 特許庁

本発明の目的は、曝光耐性の有するバター由来の油脂及びこれを用いたベーカリー食品またはその生地に関するものである。例文帳に追加

To provide a plastic oil-and-fat composition comprising butter-derived oil and fat having light-exposure resistance, a bakery food product using the composition, and dough for the bakery food product. - 特許庁

例文

口溶けが向上したベーカリー食品、お好み焼き類、または揚げ物を得ることができるバッターミックスを提供すること。例文帳に追加

To provide a batter mix capable of obtaining bakery food, Okonomiyaki pancakes, or deep-fried food which are improved in meltability in the mouth. - 特許庁

例文

寒天、糖類、加工澱粉及び水を含み、ゲル状を呈することを特徴とするベーカリー食品用被覆剤。例文帳に追加

The above problem is solved by the coating composition for bakery food products, the coating composition comprising agar, a saccharide, a modified starch and water, which coating composition is in the form of gel. - 特許庁

オーバーランが高く、且つ長期間の冷蔵保存が可能なホイップ済みクリームを用いたベーカリー製品及びその製造法を提供する。例文帳に追加

To obtain a bakery product using a whipped cream having a high overrun, preservable in cold storage for a long period of time and to provide a method for producing the same. - 特許庁

中麺の老化および変質が防止され、該中麺を長期間保存可能とするベーカリー製品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing bakery products which prevents retrogradation and alteration of a soaker dough and makes it possible to preserve the soaker dough for long periods. - 特許庁

さらに、前記方法により得られた生地を醗酵後又は醗酵せずに、焼成又はフライして得られるフィリング入りベーカリー食品およびその製造方法である。例文帳に追加

The method for producing the bakery food is also provided. - 特許庁

糖を含むロールイン用油脂組成物と糖を含まないロールイン用油脂組成物を含有するベーカリー生地。例文帳に追加

This bakery dough comprises the oil and fat composition for roll-in containing the saccharides and an oil and fat composition for the roll-in without containing the saccharides. - 特許庁

ベーカリー製品を主とする食品の低油分化、低カロリー化を可能とする食用油脂代替物を提供する。例文帳に追加

To provide the subject substitute capable of lowering the oil content and calorie of foods mainly including bakery products. - 特許庁

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しないホイップ済みクリームを用いたベーカリー製品。例文帳に追加

This bakery product is obtained by a whipped cream substantially free from fat spherical particles having ≥1 μm particle diameters. - 特許庁

ホームベーカリーのオーブン内に設置されるヒーターの平面形状を小さくして製品のコンパクト化を図ることである。例文帳に追加

To provide a small-sized product by miniaturizing the plain-shape of a heater installed inside the oven of an electric frying pan. - 特許庁

本発明の油脂組成物を利用することにより、ベーカリー製品等の各種食品の品質を向上することができる。例文帳に追加

The qualities of various kinds of foods such as bakery products can be improved by using the fat and oil composition. - 特許庁

でんぷんの、アミロペクチン:アミロースの比が少なくとも約90:10、好適には少なくとも95:5、より好適には99:1の、塊茎または根のでんぷんを使用することにより、ベーカリークリームの熱安定性を改良するとともに、最終ベーカリー製品の肌合いおよびおいしさを改良する。例文帳に追加

Heat stability of a bakery cream is improved and the texture and deliciousness of final bakery products are improved by using a tuber or root starch having an amylopectin: amylose ratio of at least about 90:10, preferably at least 95:5, more preferably 99:1. - 特許庁

SUS型トリグリセリドの配合比率が高いチョコレート類をベーカリー製品の生地中に添加して生地と共に焼成しても、ブルームが生じにくく、チョコレート本来の良好な食感を保つことができる、チョコレート風味豊かな、ベーカリー製品の製造法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a method for producing a bakery product hardly producing bloom even if adding chocolate having high mixing ratio of SUS type triglyceride to bakery product dough followed by baking together with the dough, capable of retaining chocolate original excellent palate feeling, and having rich chocolate flavor. - 特許庁

口溶け及び固化性が良好であり、しかも、パン・ケーキ等の表面が軟らかいベーカリー食品にコーティングした場合であっても、経時的なべたつき、或いは、ひび割れや剥離を抑えることができるベーカリー食品コーティング用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for coating bakery food having excellent meltability in the mouth and solidification, and suppressing stickiness with time, or cracks and separation even when coating bakery food whose surface is soft such as bread and cakes. - 特許庁

でんぷんの、アミロペクチン:アミロースの比が少なくとも約90:10、好適には少なくとも95:5、より好適には99:1の、塊茎または根のでんぷんを使用することにより、ベーカリークリームの熱安定性を改良するとともに、最終ベーカリー製品の肌合いおよびおいしさを改良する。例文帳に追加

The heat stability of a bakery cream is improved and the texture and deliciousness of final bakery products are improved by using a tuber or root starch having an amylopectin-amylose ratio of at least about 90:10, preferably at least 95:5, more preferably 99:1. - 特許庁

焼き菓子類やパン類のようなベーカリーに、ほのかな甘味とともにソフトな食感と歯切れ、口溶けの良さを付与し、焼成後の流通や保管時に経時的に硬くなったり、食感がボソボソになるという品質劣化を抑制するベーカリーの製造法の提供を課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a bakery, which supplies a bakery such as baked confectioneries and bread with delicate sweetness, soft texture, crispy texture and good meltability in the mouth and suppresses a quality deterioration such as hardening with time during circulation and preservation after baking and occurrence of dry-and-crumbly texture. - 特許庁

ベーカリー製品の製造に際して、主原料として小麦粉に、希少糖を含む異性化糖もしくは、希少糖を配合した原料粉を用いることにより、ソフトでしっとりとし、かつ口溶感の良さを付与したベーカリー製品を製造する。例文帳に追加

The bakery product, to which softness, moistness and a property of smoothly dissolving in the mouth are imparted, is produced by using raw material flour obtained by blending rare-sugar-containing isomerized sugar or rare sugar in wheat flour as a main raw material in the production of the bakery product. - 特許庁

25〜70質量%の水分を含有する油中水型乳化のロールイン用油脂組成物をイースト含有ベーカリー生地と組み合わせ、圧延、折りたたみ操作を行った複合ベーカリー生地をフライすることを特徴とする積層状フライ食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the layered fried food includes frying a composite bakery dough obtained by combining a water-in-oil type emulsified oil-and-fat composition for rolling-in containing 25-70 mass% water, with a yeast-containing bakery dough, and subjecting the combined product to the rolling and folding operation. - 特許庁

もっちりした食感でありながら、老化が遅く、硬くなりにくいベーカリー製品を製造することができ、それ自身従来に比べて飛躍的に長期間保存することができる耐老化性を有するベーカリー製品用湯種生地を提供すること。例文帳に追加

To provide a warm water dough for bakery products with which bakery products slow in deterioration and resistant to hardening while having resilient palate feeling, are produced, and which has aging resistance to be stored for a dramatically longer period in itself than ever. - 特許庁

ソフトでしっとりしていながら、歯切れのよい食感の焼菓子を得ることができ、パンなどのベーカリー生地の上掛け生地として用いた場合でも、焼成中に垂れにくい複合ベーカリー食品を得ることができる焼菓子生地を提供すること。例文帳に追加

To provide a dough for baked confectionery imparting a baked confectionery with crispy palate feeling while having a soft and moist texture, imparting a composite bakery food almost free from creep down of the dough in using as a topping dough for bakery dough such as bread, etc. - 特許庁

口溶け及び層の結着性が良好な積層あるいはストーリングしたベーカリー食品を得ることができる、微粉末の風味、酸化安定性等の保存性及びスプレッド性が良好なベーカリー食品スプレッド用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for bakery food spread, excellent in flavor of fine powder, preservability such as oxidation stability and spreadability with which laminated or story-formed bakery food having favorable meltability and an excellent layer-binding property. - 特許庁

上面にのみ開口を有する形状に成形したパン生地の開口部に製パン焼き込み用フィリングクリームを充填した後に加熱してなるベーカリー食品において、過度の粘り気がなく口溶けの良好で、平滑な焦げのないフィリング表面を呈するベーカリー食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a bakery food smoothly melting in mouth without having excessive stickiness and exhibiting smoothed filling surface free from burnt deposit in the bakery food obtained by packing filling cream for baking bread dough into an opening of bread dough formed in a shape having the opening only on the upper surface and heating the bread dough. - 特許庁

(1)シート状のベーカリー生地上にシート状のフィリング層を成形する工程、(2)前記ベーカリー生地をフィリングとともに断面が渦巻き形状になるように巻き込み略円柱状に成形する工程、(3)前記略円柱状に成形した生地の巻き終わり部と両端部の生地をフィリングが隠れるように圧着する工程。例文帳に追加

The bakery food including the filling is obtained by baking or frying the dough obtained by the method, after fermentation or without the fermentation. - 特許庁

原料粉中に、澱粉スラリーを油脂の共存下で加熱してなる油脂分離度が50%以下および付着度が5%以下である油脂α化澱粉質を含むベーカリー製品用ミックス及びそれを用いたベーカリー製品。例文帳に追加

A mixture for the bakery product contains an α-starch formed by heating using oils and fats, having50% degree of the oils and fats separation and ≤5% attaching degree, and obtained by heating starch slurry in the co-presence of the oils and fats, in the raw material powder, and the bakery product obtained by using the same mixture is also provided. - 特許庁

ミキシングが完了したベーカリー生地を分割し、該分割した生地に黒糖30質量%以上、α化架橋澱粉1質量%以上15質量%以下を含む黒糖組成物を加え、さらに混合するためミキシングすることを特徴とする黒糖を含むベーカリー食品の製造方法である。例文帳に追加

The method of manufacturing the bakery food containing brown sugar includes the splitting of bakery dough completed in mixing, the addition of the brown sugar composition containing the brown sugar accounting for 30 mass% or higher and an α-crosslinked starch accounting for 1 mass% or higher and 15 mass% or lower to the split dough and mixing to further mix the dough. - 特許庁

上掛け生地にショートペーストを使用した複合ベーカリー食品において、経日的な空中からの吸湿と内生地からの水分移行を抑制し、カリカリした食感を保つことができ、さらに、保存中の上掛け生地部分の剥れを防止することができる複合ベーカリー食品の製造方法を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing composite bakery foods with which moisture absorption from air and moisture migration from inner dough, with respect to the passage of time can be suppressed, and a crispy texture can be kept to further prevent peeling of a topping dough part during preservation, in the composite bakery foods using a short paste in the topping dough. - 特許庁

熱水復元後調味する、即席食品に用いる分散剤であって、該分散剤中に澱粉およびベーカリー食品粉砕物を含有してなる即席食品用分散剤、及び熱水復元後調味する、即席食品に用いる粉末分散剤であって、該分散剤中に澱粉、ベーカリー食品粉砕物および調味料を含有してなる即席食品用分散剤によって達成される。例文帳に追加

This dispersing agent for the instant food is used for the instant food seasoned after reconstitution with hot water and contains starch and a pulverized material of a bakery food therein or the powdery dispersing agent is used for the instant food seasoned after reconstitution with hot water and contains the starch, the pulverized material of the bakery food and a seasoning therein. - 特許庁

カカオバターを含有していても、製造時において良好な包装適性を有し、物性、特に低温域における伸展性が良好であり、またベーカリー製品に使用した場合、風味良好でかつ歯切れがよいフレーク感のある食感を有するベーカリー製品を提供することができるロールイン用油脂組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition or roll-in, having, at the time of its production, excellent suitability for packaging, excellent physical property, in particular spreadability in low-temperature regions, and also enabling bakery products excellent in flavor and crisp texture, and having flaky feeling to be provided when used in bakery products in spite of containing cacao mass, and to provide a method for producing the composition. - 特許庁

耐熱保型性が良好で、口溶け及び風味も優れており、且つ低温でも軟らかく、伸展性に優れ、特にロールイン用油脂組成物として好適であり、ベーカリー製品に用いた場合、ホイロ工程においてオイルオフが少なく、しかも風味良好なベーカリー製品を得ることができる可塑性油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain a plastic fat composition excellent in heat resistant form retention, melting in the mouth, flavor and extensibility, soft even with low temperature, suitable especially as a roll-in fat composition, having slight oil-off in a toasting process when being used for a bakery product, and also enabling obtaining a bakery product with excellent flavor. - 特許庁

食感や風味を変えることなく、スポンジケーキ生地やバターケーキ生地、マフィン生地、シュー生地等の水分の多いベーカリー生地であっても高い離型性を示し、紙製の焼型を使用した場合でも、損壊することなく紙を剥すことができる、型焼きベーカリー食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a mold-baked bakery food exhibiting high releasability without changing the texture or flavor if the bakery dough such as sponge-cake dough, butter-cake dough, muffin dough and cream puff dough has much moisture, and capable of releasing paper without damage if a paper baking mold is used. - 特許庁

トランス脂肪酸含量が低く、飽和脂肪酸含量が十分に低い、そして原料コスト、工程コスト、収率などの点で許容されるコストで製造できる、製菓油脂、フィリングおよびクリーム、キャラメル、製菓センター、製菓コーティングおよびタブレットおよびベーカリー・ドウおよびベーカリー製品の製造に好適に使用される油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition having a low trans fatty acid content, and a sufficiently low saturated fatty acid content, producible at an allowable cost in the aspects of raw material cost, process cost and yield, and suitably usable for confectionery oil and fat, filling and cream, caramel, confectionery center, confectionery coating and tablet, bakery dough and bakery products. - 特許庁

比良招福温泉は近江舞子の温泉&レジャー総合基地(宿泊、ベーカリー&喫茶、テニス、フットサル、ドッグラン、ダーツなどが楽しめる)の内湯として存在する。例文帳に追加

Hira-shofuku onsen exists as indoor hot spring of the general base for hot spring and leisure activities (lodgment, bakery and tea parlor, tennis, futsal, dog run, darts and so on can be enjoyed) of Omi-Maiko.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アルドースとグルコン酸からなるアルドン酸二糖類又はその塩類又はそのラクトンのいずれか一つ又はそれらの組み合わせを含有することを特徴とするベーカリー製品用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for bakery products is characterized by comprising an aldonic acid disaccharide including aldose and gluconic acid and either one of its salt and its lactone or a combination thereof. - 特許庁

製造されたグルテンフリーの焼いた物品を従来のコムギ粉含有ベーカリー製品のテクスチャーによりよく似せるように機能する製品に対するニーズに応える。例文帳に追加

To make a response to needs for a product functioning so that a produced gluten-free baked article more strongly resembles the texture of the conventional wheat flour-containing bakery products. - 特許庁

近年求められている低カロリーで、後引き感並びにボディ感(コク感)の不足がなく、良質な甘味を有する甘みのベーカリー製品を提供する。例文帳に追加

To provide a bakery product having low calorie which is required in recent years, free from insufficiency of after effect (of sweet feeling) and body feeling and having good-quality sweetness. - 特許庁

本発明は、デキストリンを配合したサツマイモペーストおよび該サツマイモペーストを含有するフィリング、タルト、クレープ、ベーカリー製品、菓子類、包み込み食品または加工食品である。例文帳に追加

The invention contains the paste of sweet potato formulated with dextrin and the filling, the tart, the crape, the bakery product, the sweet, wrapped food or processed food containing the paste. - 特許庁

卵黄の配合量が澱粉類100質量部に対し40質量部未満であるスポンジケーキ生地を焼成して得られたケーキを使用したことを特徴とするラスク様再加熱ベーカリー製品。例文帳に追加

The rusk-like reheated bakery product is obtained by using a cake prepared by baking sponge cake dough having egg yolk mixed in an amount of less than 40 pts.mass based on 100 pts.mass of starch. - 特許庁

バター使用量が少なくても或いは全く用いなくてもベーカリー食品において自然なバター風味が得られる油中水型乳化油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a water-in-oil emulsified oil-and-fat composition with which natural butter flavor can be obtained in bakery food even when using a small amount of butter or no butter. - 特許庁

可塑性油脂組成物中にトコフェロール、ポリフェノール系抗酸化剤(ルチン及び/又はヤマモモ)を含有するベーカリー食品にバター風味を損ねることなく賞味期限が延長でき、曝光耐性のある製品が得られる。例文帳に追加

Inclusion of the tocopherol and the polyphenol-based antioxidant (rutin and/or bayberry) in the plastic oil-and-fat composition allows to extend the expiration date of the bakery food product without spoiling butter flavor and obtain the light-exposure resistant product. - 特許庁

ベーカリーや惣菜売場等のセルフピッキング型の商品陳列棚において、棚板上に散らばったパン屑や惣菜等の掃除を簡単に行うことができるようにした商品陳列棚を提供する。例文帳に追加

To provide a self-picking type merchandise display shelf in a bakery or in a delicatessen department, etc. permitting easy cleaning of bread crumbs or food scattered on a shelf board. - 特許庁

水中油型乳化物を含有させることにより、マヨネーズ風味等の良好な風味や良好な食感が付与され、しかもイーストの醗酵の阻害や生地物性の低下等の問題のないベーカリー生地を提供すること。例文帳に追加

To provide bakery dough having good taste of mayonnaise taste or the like and good palatability, and free from the troubles of disturbing yeast fermentation, deteriorating dough properties and the like by compounding an O/W-type emulsion. - 特許庁

例文

小麦粉100質量部に対して次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを20〜80質量部(B)卵黄を乾燥質量で14〜47質量部を含有するベーカリー製品。例文帳に追加

This bakery product contains the following components (A) and (B) to 100 pts.mass wheat: (A) 20 to 80 pts.mass diacylglycerol and (B) 14 to 47 pts.mass yolk by dry mass. - 特許庁

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