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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品調理の意味・解説 > 食品調理に関連した英語例文

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食品調理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1149



例文

食品を短時間で炭火で焼いたように美味しく焼ける遠赤外線調理器に利用できる遠赤外線放射インキを開発する。例文帳に追加

To develop far infrared radiation ink usable for a cooking appliance capable of baking a food in a short time like a food baked by a charcoal fire. - 特許庁

食品調理するために使用されるグリル構成部材(10)が、低い熱膨張定数を有する材料からなるグリル面(16)を含む。例文帳に追加

The grilling component (10) employed to grill food items includes a grilling surface (16) made of a material having the low constant of thermal expansion. - 特許庁

アルドン酸又はその塩を添加することを特徴とするアクリルアミドを低減化し得る加熱調理食品の製造方法。例文帳に追加

This heat-cooked food capable of reducing acrylamide is provided by adding aldonic acid or its salt. - 特許庁

冷却調理運転を行う場合に食品を適切な温度まで冷却することができる冷蔵庫の制御方法を提供する。例文帳に追加

To provide a control method for a refrigerator, which can cool food to a proper temperature in the case of performing cooling cooking operation. - 特許庁

例文

バッター液及びバッター液に用いる魚介類濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品例文帳に追加

BATTER LIQUID, CONCENTRATE OF FISH AND SHELLFISH USED FOR BATTER LIQUID OR FROZEN FOOD FOR COOKING USING THE BATTER LIQUID - 特許庁


例文

α−1,6グルコシド結合を1つ以上有する三糖類分岐オリゴ糖を含有する蛋白系加熱調理食品の品質改良剤。例文帳に追加

This quality-improving agent for protein-based thermally cooked foods contains a trisaccharide branched oligosaccharide having one or more α-1,6-glycoside bonds. - 特許庁

ゲル状食品の製造方法は、煮汁を含む平均粒径1mm以下の食材原料を加熱調理した後、ゲル化させるものである。例文帳に追加

The method for producing the gel-like food comprises cooking the foodstuff raw material containing stock and having ≤1 mm average particle diameter and setting the food. - 特許庁

豆腐の廃棄物であるオカラを乾燥、粉末化する事により食品加工や調理の原材料として使用する粉体乾燥組成物例文帳に追加

POWDER DRIED COMPOSITION USED AS RAW MATERIAL FOR PROCESSING FOOD OR COOKING BY DRYING OR POWERING BEAN- CURD REFUSE WHICH IS WASTE OF BEAN CURD - 特許庁

血中コレステロール濃度を低下させる機能を有する調理・加工用の食用油脂およびその加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide an edible oil and fat for cooking/processing, enabling cholesterol concentration in blood to reduce, and to provide a processed food using the edible oil and fat. - 特許庁

例文

IH調理器による加熱を可能にしたアルミ箔材料及びこのアルミ箔材料を用いて成形したアルミ箔材料製食品用容器例文帳に追加

ALUMINUM FOIL MATERIAL CAPABLE OF HEATING BY IH COOKER AND ALUMINUM FOIL MATERIAL FOOD CONTAINER FORMED USING THE SAME - 特許庁

例文

スチームコンベクションオーブン1は、蒸気発生タンク10及びその発生した蒸気が送られる食品調理庫20を備える。例文帳に追加

This steam convection oven 1 includes the steam generation tank 10 and a food cooking chamber 20 to which the generated steam is distributed. - 特許庁

冷蔵保存後に電子レンジで加熱調理を行っても良好な食感を有するチルド食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a chilled food having good palatability even by cooking with a microwave oven after preservation in cold storage. - 特許庁

水溶性多価金属化合物を添加することを特徴とするアクリルアミドを低減化し得る加熱調理食品の製造方法。例文帳に追加

This heat-cooked food capable of reducing acrylamide is provided by adding a water soluble polyvalent metal compound. - 特許庁

調理場から客室のテーブルT1〜T12へ向けて食品を搬送する複数のコンベア251,L1〜L16が設けられる。例文帳に追加

A plurality of conveyers 251, L1-L16 are provided for conveying the foods from the kitchen to tables T1-T12 in the guest room. - 特許庁

加熱室内の食品を、より確実に、赤外線センサの視野に含めることのできる調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking apparatus capable of more reliably keeping a food in a heating chamber within a field of view of infrared ray sensor. - 特許庁

殺菌および/または調理する際の液状食品の温度制御を簡易に行うことができ、液体を均一に加熱することができるものとする。例文帳に追加

To enable a simple temperature control of liquid food at sterilization and/or cooking and an even heating of the liquid. - 特許庁

調理済み冷凍食品包装体A1は、包装体1と、冷凍された肉まん2及び蒸気発生体3とを備えている。例文帳に追加

This cooked frozen food package A1 comprises a package 1, a frozen steamed meat bun 2 and a steam generator 3. - 特許庁

食品加熱に最適な水分を含んだ熱風を加熱室に供給して、熱効率の良好なオーブン加熱調理を行う。例文帳に追加

To provide oven heating cooking of high heat efficiency by supplying hot air including moisture optimal for heating food, to a heating chamber. - 特許庁

そのようなマイクロ波用包装により、冷凍、生および生冷凍食品の効率的な完全調理が可能となる。例文帳に追加

The efficient, thorough cooking of frozen, raw and raw frozen food products can be attained by such packing for microwaves. - 特許庁

パン粉の軟化現象を防止し、電子レンジによる加熱調理でもクリスピーな食感及び剣立ち性に優れたフライ食品を提供する。例文帳に追加

To prevent a softening phenomenon of a breadcrumb and to provide fried foods excellent in a crispy palatability and acicularity of the breadcrumb even in a cooking using a microwave oven. - 特許庁

ポリプロピレンなどの軟質樹脂を素材として用いることにより密閉性が保たれ液体食品でも漏れ出すことなく調理ができる。例文帳に追加

This sealing lid for a food processor uses soft resin such as polypropylene as raw material, whereby sealing ability can be kept so that even liquid food can be cooked without leaking. - 特許庁

てんぷら料理時において、食品調理容器の油の中に入れられたときに油の温度低下を迅速に回復させることができるようにする。例文帳に追加

To quickly recover the temperature reduction of oil when food is put in the oil of a cooking container at the time of tempura cooking. - 特許庁

電子レンジで表面から加熱される飲食品が受取る熱量をより大きくすることができる調理用素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a material for food preparation which can increase further the amount of heat received by food heated from its surface by an electronic oven. - 特許庁

本発明は、低められたレベルのアクリルアミドを有する、調理された植物性食品材料の生成方法に関する。例文帳に追加

To provide a process for production of cooked vegetable food materials having reduced levels of acrylamide. - 特許庁

オリザノール含有油脂を加熱する食用油脂を用いた食品(フライ調理品、炒め物、マヨネーズ、又はドレッシング)の製造方法。例文帳に追加

There are provided methods for producing foods (fried cooked foods, stir-fried dishes, mayonnaise, or dressing), using edible oil obtained by heating oils and fats containing orizanol. - 特許庁

電子レンジで加熱するだけで、茹でたての麺と同等の風味を得ることができるようにした電子レンジ調理用麺食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a noodle food product for microwave cooking which is capable of obtaining the same flavor as just boiled noodles only by heating in the microwave. - 特許庁

各種食材調理用鉄板や各種食品焼成用トレーの底面全体を均一に電磁誘導加熱する。例文帳に追加

To evenly heat an entire bottom surface of a steel plate for cooking various foods or tray for baking various foods by electromagnetic induction. - 特許庁

電子レンジを用いて、容易に食品の上下両面に同時に焦げ目をつけることができる電子レンジ加熱調理用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for microwave oven cooking which is capable of easily and simultaneously giving browning both to the upper and lower surfaces of a food by the use of a microwave oven. - 特許庁

調理によっても、味及び食感が損なわれること無く、高級感のある外観品質を保持しうる冷凍食品を提供する。例文帳に追加

To provide frozen food free from spoiling taste and palate feeling even by heat cooking, and retaining an outer appearance quality with high-class feeling. - 特許庁

直線状の乾麺であっても、麺同士の癒着を防止できる乾麺調理用容器、及び容器付き食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a container for cooking rehydratable noodle capable of preventing noodles from being stuck to each other even when the rehydratable noodle is straight, and a food product having the same. - 特許庁

ビルトイン設置する引出し型加熱調理器において、引出し体の出入りに対応して常に食品を照明することを可能にする。例文帳に追加

To illuminate foods all the time in response to drawing-in-and-out of a drawer body, in a built-in drawer type heating cooker. - 特許庁

従って、筐体の熱容量を減少させることができ、食品への加熱効率の高い加熱調理器を実現することができる。例文帳に追加

Thus, the thermal capacity of a casing can be reduced and the heating and cooking device having the high heating efficiency for the food can be realized. - 特許庁

また、前期調理する食品が魚である場合には、焼いてから前期加工をすると風味がよく、かつ長期保存に一層有効となる。例文帳に追加

The taste is excellent and effective for a long term storing by processing after grilling in the case the food is a fish. - 特許庁

前記大豆発酵物が、調理時に油による加工が施される食品に含有されていることが好ましい。例文帳に追加

The soybean fermented material is preferably contained in a food product to be subjected to processing with oil when cooking. - 特許庁

食品調理用素材10にマイクロ波が照射されると、導電性物質層30に渦電流が発生して発熱する。例文帳に追加

When microwaves are radiated to the material 10, eddy current occurs on the conductive substance layer 30 to generate heat. - 特許庁

調理の現場で、食品交換表を調べながらの煩雑さがなくなり、気軽に計量ができるようになる。例文帳に追加

In the field of cooking, troublesome checking of the food exchange table is eliminated, and the user can easily measure food. - 特許庁

これにより、1つのマグネトロンで蒸気発生と加熱室50内に収容された食品の加熱調理とを兼ねることができる。例文帳に追加

As a result, a single magnetron can be used for generating steam as well as cooking food accommodated in the heating chamber 50. - 特許庁

薄皮食品の折りたたみ作業の容易化を図ることが可能な折りたたみ台及び調理セットを提供する。例文帳に追加

To provide a folding base and a cooking set capable of achieving easy handling of folding work of a thin skin food. - 特許庁

電子レンジを用いた食品の真空調理法及びこれに用いる真空密閉容器を提供する。例文帳に追加

To provide a method for vacuum cooking of food with a microwave oven: and to provide a vacuum sealed vessel used in the method. - 特許庁

調理室10は、食品を収納し、天面、底面、左右両側面および背面が鉄板で構成され、直方体の空間を有する。例文帳に追加

A cooking chamber 10 receives food and has a cover, a bottom face, both left and right side faces and a back face composed of iron plates. - 特許庁

ユーザーがいつでも飲食品を入手して、簡単に調理等できるようにすると共に、利用した分だけの課金がされるシステムの提供。例文帳に追加

To provide a system enabling a user to obtain food and drink at any time and to easily cook or the like and charging only for a utilized portion. - 特許庁

加熱調理して食べる食品の仕上がり具合を「食感を含めたおいしさ」として、簡単にだれでも判定できる方法を提案する。例文帳に追加

To propose a method for anyone to easily judge, as "deliciousness including texture", the doneness of food that is cooked for eating. - 特許庁

これによって、酵素反応工程Aにおいて、食品の栄養成分をさらに増加させ、通常よりも調理物の栄養価を付加することができる。例文帳に追加

Thereby, the process A increases nutritive components of the foods further, adding a more nutritive value than in the normal cooking to the foods. - 特許庁

簡単な調理加工でおいしい玄米食品になるうるち玄米およびその使用方法の提供。例文帳に追加

To provide an unpolished nonglutinous rice giving a delicious unpolished rice food product by a simple cooking process and provide a method for the use of the rice. - 特許庁

これらの調味料用添加剤または調味料を用いて得られる食品は、調理後に時間が経過しても、優れたほぐれ性を有する。例文帳に追加

A food obtained by using the additive for seasoning or seasoning has excellent loosening properties even in passage of time after cooking. - 特許庁

ヒータの寿命を延ばすことができつつ、ヒータの加熱効率を向上させた食品調理装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a food cooking device improved in heating efficiency of a heater while extending a service life of the heater. - 特許庁

粒状物または線状物の集合体の食品を蒸気で効率よく加熱する加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of efficiently heating aggregated food of a granular material or a linear material by steam. - 特許庁

保存およびその後のスチーム調理のための呼吸能力のある生鮮食品の下準備と包装の方法例文帳に追加

METHOD FOR PREARRANGING AND PACKAGING FRESH FOOD WITH RESPIRATORY ABILITY FOR PRESERVING AND STEAM COOKING THEREAFTER - 特許庁

調理器本体1に形成されている加熱室2には、食品のような水分を含む被加熱物が収容可能である。例文帳に追加

A heating chamber 2 formed in a cooker main body 1 can receive the heated object including moisture such as food. - 特許庁

例文

不正利用を防止でき、しかも購入者が食品を食したいときに利用可能な調理装置を有する自動販売機の提供をする。例文帳に追加

To provide a vending machine capable of preventing illegal use and also equipped with a cooking device available to a buyer at any time. - 特許庁

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