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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品調理の意味・解説 > 食品調理に関連した英語例文

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食品調理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1149



例文

調理機1は、食品Wを搬入用開口面53から加熱室60内に搬送手段71で搬入し、この食品Wを加熱室60内で徐行させながら加熱手段43で加熱調理する。例文帳に追加

The cooking machine 1 carries the food W from an opening surface 53 for carry-in into the heating chamber 60 by the carrying means 71 and heats and cooks the food W by the heating means 43 while moving it slowly inside the heating chamber 60. - 特許庁

電子レンジを用いて、食品の外側表面から継続して加熱することができ、直火調理と同じ感覚で使用可能な飲食品調理用素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a material for cooking food and drink in a microwave oven wherein the microwave oven can be used to continuously apply heat from an external surface of the food and the material can be used in a similar sense to cooking on an open flame. - 特許庁

被加熱物である細長い食品の表面全体を高温で加熱して、且つ、食品の中心部も加熱して、調理できる電子レンジ加熱調理用具を提供する。例文帳に追加

To provide a microwave oven cooking tool by which a whole surface of long and thin food that is an object to be heated is heated with high temperature, a center section of the food is also heated, and thereby cooking. - 特許庁

発熱体が内部に収容される調理済みの加工食品用の木製の容器が、内部に収容される発熱体や調理済みの加工食品用などにより、取扱い時に変形しないようにする。例文帳に追加

To prevent a wooden container for a cooked processed food in which a heating element is stored from being deformed during handling by the heating element stored inside and the cooked processed food. - 特許庁

例文

加熱室内の蒸気量とマイクロ波出力および蒸気とマイクロ波の加熱時間制御をそれぞれの食品に応じて最適な状態で加熱調理できるので、多様な食品を良好に解凍および加熱調理できる。例文帳に追加

As the steam amount, microwave output and heating time with steam and microwave in the heating room are adjustable to cook in the most suitable conditions according to each food, so the various foods are thawed and cooked well. - 特許庁


例文

食品の開始温度、分量が著しく異なる複数の食品の同時調理など、調理条件の異なる被加熱物であっても仕上がりのよいものにすることができる高周波加熱装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a high frequency heating device capable of attaining a well-finished cooking for a plurality of items to be heated showing different cooking conditions such as a concurrent cooking of a plurality of foods having remarkable different food starting temperatures and different amounts of food. - 特許庁

熱流体揚げ装置10は、タンク支持枠14内に配置した、油26を満たした調理チャンネル16を包含する揚げようとする食品を連続した食品コンベヤベルト28で調理チャンネルを経て運ぶ。例文帳に追加

A thermal fluid fryer 10 carries food to be fried including a cooking channel 16 that is filled with oil 26 while being arranged in a tank- supporting frame 14 by a food conveyor belt 28 via the cooking channel. - 特許庁

容器入り調理済み食品中に溶存している酸素を効果的に低減でき、容器内酸素量を高度に低減させて長期保存が可能なアセプティック充填容器入り調理済み食品を得る。例文帳に追加

To provide a cooked food packed in an aseptic container, in which oxygen dissolved in the cooked food packed in the container is effectively reduced, the amount of oxygen in the container is highly decreased and which is preservable for a long period of time. - 特許庁

極めて簡便な調理によって安全な半熟状の卵とじ調理品を含む卵含有食品を製造できる卵含有食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an egg-containing food including a safe half-boiled egg-drop soup cooked food through extremely easy cooking. - 特許庁

例文

複数の異なる調理温度の設定が必要な食品に対しても、同時に加熱調理ができ、且つ加熱室内の食品載置部を有効に利用できるなど使い勝手を良くする。例文帳に追加

To improve the handiness in use such as that an electronic oven can perform heating cooking at the same time even for the foods where the setting of different plural cooking temperatures is required, and that it can effectively utilize the stage for foods within the heating chamber. - 特許庁

例文

本発明は加熱調理することなくパック詰めして冷凍し、食する時の電子レンジで加熱調理ができる冷凍食品の製造方法および冷凍食品を得るにある。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen food comprising packaging uncooked food and freezing the packaged uncooked food so as to be cooked with a microwave oven when eating: and to provide frozen food. - 特許庁

食品の安全性と品質の確保・維持と、大量調理を同時に実現することができ、消費者に美味しくて安全で安い食品を提供することができる調理管理システムを提供する例文帳に追加

To provide a cooking management system capable of concurrently providing mass cooking and securement/maintenance of safety and quality of food, and providing delicious, safe, and inexpensive food to a consumer. - 特許庁

調理済み冷凍食品などを電子レンジで加熱調理する場合に、食品を蒸すことができ、表面の蒸し上がりにムラを生じることがなく、ふっくらとした食感が得られる蒸気発生体を提供することである。例文帳に追加

To provide a steam generator which can steam food, avoids the occurrence of ununiformity at its steamed surface and provides a puffy food feeling in the case of heating and cooking cooked frozen food, etc., in a microwave oven. - 特許庁

本発明は過熱蒸気を利用した食品の加熱調理において、簡単な構成と簡便な操作で高品位の食品加熱調理を行う装置を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide a device for heating and cooking food with high quality by simple operation with a simple constitution in a food heating cooker utilizing superheated steam. - 特許庁

本発明は、水性溶媒との混和が容易で、その状態から簡便な手段で加水調理食品を製造できる加水調理食品用原料およびその製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide hydration cooking food raw material easily mixed with a water-soluble solvent, and enabling production of hydration cooking food from the mixture with a simple means: and to provide a method for producing the hydration cooking food raw material. - 特許庁

調理済み電子レンジ対応食品または、熱湯を注いで調理するカップ及びトレー式食品の移動・保存を便利にすることができるプチシール蓋を提供する。例文帳に追加

To provide a small seal lid capable of conveniently transferring and storing a precooked food which can be instantly prepared by a microwave oven or a cupped or tray-packed food which can be instantly cooked by pouring hot water thereinto. - 特許庁

保管時などにおける即席調理食品同士の結着を防止し、かつ、熱水に溶かしシチューやスープなどにして食しているときに良好な口当たり、滑らかな食感を有する即席調理食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a quickly cookable food capable of preventing the foods from binding to each other when stored, and having a good taste and a smooth mouth feel when taken as stew, soup, etc., after dissolved in hot water. - 特許庁

回分靜置式の長所であった多品種生産や所望の品質の食品調理が可能であり、かつ搬送部分が簡易化され、コストが著しく低減される食品調理方法と装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food cooking method and apparatus enabling multiobjective production and food cooking of desired quality which are merits of a batch-wise stationary type, facilitating a conveying part and greatly reducing the cost. - 特許庁

そしてこの水溶液中に、加熱調理用の動物性食品素材を漬け込み、加熱調理前に予めこの食品素材を上記水溶液で膨潤させることとした。例文帳に追加

The animal food material for cooking is then dipped in the prepared aqueous solution and the food material is preswollen with the aqueous solution before the cooking. - 特許庁

食品調理用素材10aの発熱シート12は折曲げられて立体的になっているため、発熱シート12の実際に発熱する面積は、飲食品調理用素材10aによって覆われる投影面積よりも大きい。例文帳に追加

Since the exothermic sheet 12 of the food preparation material 10a is folded to be cubic, actual exothermic area of the exothermic sheet 12 is larger than the projection area covered by the food preparation material 10a. - 特許庁

本発明はハンバーグなどの調理肉加工食品の形態を有し、嚥下困難者が食せるレベルの軟らかい食感を有する調理肉加工食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide cooked meat processed food having such a shape as a hamburg steak, and having such a level in soft palate feeling allowable for a patient with dysphagia. - 特許庁

本発明は過熱蒸気を利用した食品の加熱調理において、簡単な構成と簡便な操作で庫内の清浄性を維持しつつ高品位の食品加熱調理を安全で簡便に行う装置を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide an apparatus allowing high quality food heating cooking to be performed safely and easily while maintaining the cleanliness of the inside of a chamber by a simple structure and a convenient operation. - 特許庁

減菌処理を施されたシート材で所定の形状に形成され、金属、プラスチック、ほうろう等からなる食品調理用容器に着脱自在に取り付け可能としたことを特徴とする食品調理用容器の減菌カバー。例文帳に追加

The sterilizing cover for a food cooking container is formed of a sterilized sheet material in a predetermined form and can be detachably mounted on the food cooking container made of a metal, a plastic, an enameled material or the like. - 特許庁

水蒸気、熱水、圧力の3要因などを適切に組み合わせことにより、食品の蒸煮、炊飯、蒸焼、焙煎、焼成、乾燥、殺菌、解凍にわたる幅広い種類の加工を適切に行うことができる食品加工調理方法及び食品加工調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food processing and cooking method and a food processing and cooking device capable of appropriately performing many types of processing including cooking, rice cooking, roasting, baking, drying, disinfection, thawing by combining appropriately three factors of steam, hot water and pressure. - 特許庁

カレー状食品を加熱調理し、レトルト容器に投入した後、殺菌加熱を行うカレー状レトルト食品において、 カレー状調味液を加熱調理したのち、レトルト容器に投入する際に、別途調製された巻取湯葉を投入することを特徴とするカレー状レトルト食品例文帳に追加

The curry-like retort food made by heat-cooking the curry-like foodstuff, inputting the same in a retort vessel and then heat-sterilizing the same is characterized in that a separately prepared rolled dried bean curd is input when the curry-like flavoring liquid is heat-cooked and input in the retort vessel. - 特許庁

時間,場所,使用者の制約がなく、水を注ぐだけで複数の調理済包装食品体を簡単且つ短時間で一度にまとめて加熱して複数の温かい食品を得る調理済包装食品体の保存加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a preserving and heating apparatus of a cooked and packaged food product body putting no restriction on time, places and users, and capable of obtaining a plurality of hot foods by simply and collectively heating a plurality of cooked and packaged food bodies in a short time only by pouring water. - 特許庁

インスタント食品調理時間表示方法は、インスタント食品調理時間を、携帯電話のタイマー機能を呼び出すための識別子とともにバーコードまたは二次元コードにエンコードし、得られたバーコードまたは二次元コードを当該インスタント食品のパッケージに表示する。例文帳に追加

The preparing time display method of instant food encodes preparing time of the instant food to bar codes or two-dimensional codes with an identifier for calling a timer function of a cellular phone, and displays the bar cords or the two-dimensional codes which are obtained on a package of the instant food. - 特許庁

図1には、制御回路による温度制御、食品投入検知、温度補償行程制御の様子が示されており、てんぷら調理での温度制御時に、制御回路は、調理容器に食品が入れられたとき(時点t3)、負荷投入検知温度と「10秒」の継続時間により食品投入を検知する。例文帳に追加

In the temperature control, food insertion detection and temperature compensation process control by a control circuit, the control circuit detects food insertion via the load insertion detection temperature and the duration of 10 sec when food is put in a cooking container (time t3). - 特許庁

中華なべとして形成される上記種の調理容器、即ち食品を直接加熱して調理する調理容器であって、どのようにも加熱でき、高価な内面被膜を要しない調理容器及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking container formed as a Chinese pot, that is the cooking container for directly heating and cooking food, capable of performing heating in any ways without the need of expensive inner surface coating and to provide its manufacturing method. - 特許庁

誘導加熱と高周波加熱とを併用した加熱調理器において、調理途中の容器内の食品の撹拌や調味料の添加などの調理作業性を高めるとともに、それぞれの加熱調理を良好に行う。例文帳に追加

To provide a heating cooker combining induction heating and high-frequency heating where cooking work performance, such as stirring of the food in the container and addition of seasoning during cooking is improved, and each of heating cooking is carried out satisfactorily. - 特許庁

電子レンジでの加熱調理時に嫌な生臭さが発生しないようにした生肉や生水産物の電子レンジ調理方法と電子レンジ調理用調味料、及び電子レンジ調理食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for cooking raw meat and/or raw fishery product with a microwave oven so as to be made as not generating a disagreeable fishy smell on cooking them with the oven, a seasoning material for the microwave oven cooking and a food for cooking with the oven. - 特許庁

調理中に使用している調理器具を形状に関係なく、しかも調理器具に付着している食品に触れることなく置くことが出来る取り扱いの楽な、きわめて衛生的な調理器具の万能置き台を提供する。例文帳に追加

To provide a multipurpose mount, on which kitchen utensils in use at cooking can be put irrespective of the shapes thereof and yet without touching food stuck thereto, and which can be easily handled and is very hygienic. - 特許庁

食品材料に、コリアンダー油画分等を添加して混合した後に、前記食品材料を加熱調理することにより、あるいは、コリアンダー油画分等を油ちょう用の油に添加し、前記油を用いて食品材料を油ちょうすることにより、アクリルアミドが低減された食品を製造することができる。例文帳に追加

A method for producing a food decreased in acrylamide comprises adding coriander oil fraction to a food material followed by mixing and cooking the food material, or adding coriander oil fraction to cooking oil followed by cooking in oil the food material using the oil. - 特許庁

冷凍食品の解凍の際に加熱しすぎることなく、かつ鮮度を維持し、調理食品に対しては乾燥を抑え、風味や柔らかさ等を保持し、しかもほとんどあらゆる食品に適用できる汎用性のある食品の解凍・保温装置の提供。例文帳に追加

To provide a food thawing and warming device of general usefulness which avoids heating it too much when frozen food is thawed, keeps freshness, suppress drying with respect to cooked food, keeps its flavor, softness, etc., and can be applied to most of all foods. - 特許庁

電子レンジを使用して加熱しても、食感が低下しない油脂分含有食品調理に食用油脂を使用するものや食材自身に油脂分を含むものの焼物)の保存食品(冷凍食品又は常温保存食品)を製造する。例文帳に追加

To produe oil and fat-containing preserved food comprising preserved food (frozen food or normal-temperature preserved food) of oil and fat-containing food (baked food using edible oil and fat or containing oil and fat content in the foodstuff itself) causing no deterioration in palate feeling even when heated using a microwave oven. - 特許庁

本発明は、冷凍フライ食品の油で調理する時間を短くし、さらに食品の形状に制約を与えず、食品表面のカリカリ具合あるいはしっとり感を調節して所望の食感を有するフライ食品を得ることが可能な製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fried food, by which the fried food whose surface crispy or wet touch is adjusted to give a desired texture can be obtained in a non-limited food shape in a short frying time. - 特許庁

電子レンジで加熱等する際に、種類の異なる食品の食味を損なうことなく、均一に加熱等することのできる容器入り冷凍食品、容器入り冷凍食品調理方法及び冷凍食品用の容器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a frozen food packed in a container which allows uniform heating without spoiling taste of foods of different kinds when heated with a microwave oven, a method for cooking the frozen food packed in a container and a container for the frozen food. - 特許庁

各種の穀粉類を含む加工食品類及び食品素材類、特に麺帯利用食品の保存中及び/又は調理中に、水分の減少等によって起こる食品類の食感の劣化を効果的に抑制することができる可食性の物質を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain an edible substance capable of effectively controlling deterioration of palatability of foods caused by reduction in water during preservation and/or cooking of processed foods and food materials containing various kinds of grain flours, especially a noodle belt used food. - 特許庁

本発明の電子レンジ用包装冷凍食品調理方法であって、電子レンジで前記冷凍食品を加熱して、前記第1食品を食するに適した温度にまで昇温するとともに、前記第2食品を半解凍状態にまで昇温することを特徴とする。例文帳に追加

The method for cooking the packed frozen food for microwave oven of this invention is specific in that the frozen food is heated by a microwave oven to raise the temperature of the first food to the temperature suitable for eating and the second food is heated to raise the temperature to a semi-thawed state. - 特許庁

食品の殺菌や調理などの加熱工程を行いながらも、また、従来の添加物の使用による食品の風味等官能面への影響等の問題を生じることなく食品を簡便に軟化させ、これまでにない新たな食感を有する軟化された加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a softened processed food, having unconventional new texture through easy softening of food, while performing heating process such as food sterilization and cooking, without causing problems that includes influence on sensuous aspects, such as flavor of food, caused by using conventional additives. - 特許庁

本発明は、複数の調理パラメータを調整可能である調理装置内で食品を処理しかつ調理する方法に関し、調理プロセスが調整可能な調理プログラムにより実行され、かつ各調理パラメータが入力手段によりセットされる。例文帳に追加

The present invention refers to a method of treating and preparing food in a cooking device, in which a plurality of cooking parameters can be set, wherein the cooking process is carried out by means of an adjustable cooking program, wherein the setting of the cooking parameters is carried out by an input device. - 特許庁

油ちょう調理した直後の油揚げ食品の衣のサクサクとした食感を、長期間の冷蔵及び冷凍における保存時とマイクロ波調理器等による加熱調理を行っても保持できる油揚げ食品用ミックス粉を提供する。例文帳に追加

To provide mixed flour for fried foods capable of retaining the crisp palate feeling of the coating of fried foods just after subjected to deep-fried cooking when cooked even after long-term refrigeration/freeze storage, or even when heated using a microwave cooker or the like. - 特許庁

食材の認識により分別加熱を行うために、食品情報検出手段を備え、該食品情報検出手段に加熱調理時の熱的問題や電磁波対策を行い、安定した調理が可能となる加熱調理器を構成する。例文帳に追加

To constitute a cooking apparatus provided with a food information detecting means to effect fractional heating according to recognition of a food and take a measure against a thermal problem during cooking and an electromagnetic countermeasure on the food information detecting means, and the cooking apparatus capable of effecting stable cooking. - 特許庁

肉まん等の調理済み冷凍食品の販売にあたり、蒸し容器等を使用せずに、購入されたその都度、電子レンジ等の加熱調理器具で個々に加熱して販売することを可能にした調理済み冷凍食品包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a cooked frozen food package which can be heated with a heating cooking tool such as a microwave oven and then sold on the sale of the food package without using a steaming vessel or the like, when the cooked frozen food such as steamed meat bun is sold. - 特許庁

塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩の水性の混合溶液に接触させることを特徴とする生鮮食品又は食品調理機械若しくは器具の殺菌方法及び塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩を含むことを特徴とする生鮮食品又は食品調理機械若しくは器具の液性殺菌用組成物。例文帳に追加

The liquid sterilization composition for fresh food and cooking appliances or utensils contains the chlorinated sterilizer, the polyoxyethylene sorbitan fatty acid ester, and the organic acid and/or its salt. - 特許庁

一度の電子レンジ加熱調理により、茹で麺体食品の冷凍物を、解凍後の良好な食感を維持した状態まで十分に解凍でき、しかも、解凍された流動性食品と容易な混合操作により混合できる形態を有し、所望の冷製感が得られる冷し麺体食品用の包装冷凍食品及びその調理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a packaged frozen food for a cooled noodle food providing a desired cooled feeling, allowing the frozen product of the boiled noodle food to be thawed by once microwave oven cooking while keeping the good texture after the thawing, and having a shape easily mixable with a thawed fluid food by an easy mixing operation; and to provide a method for cooking the food. - 特許庁

麺と調味液のように2種類の食品で構成される冷凍食品を、1度の解凍加熱操作で調理を完成することができ、しかも食品の種類に応じた食感、涼感等を保持するように、異なる温度、状態に加熱、解凍することができる電子レンジ用包装冷凍食品及びその調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide packed frozen food for microwave oven capable of finishing cooking of the frozen food constituted of two food species such as noodles and a liquid seasoning and heating and thawing them at different temperatures and states to maintain palate feeling, fresh feeling and the like depending on the food species and a method for cooking the same. - 特許庁

エビの表面に付着させてフライパン乃至これと同等の機能をもつ調理器具で加熱調理することにより、エビフライ様食品を得るためのエビフライ様食品用ミックス粉であって、当該ミックス粉中にパン粉とデキストリンと液状又はペースト状食品の乾燥粉末とを含有してなる、エビフライ様食品用ミックス粉。例文帳に追加

The mixed flour for the fried-like shrimp obtains the fried-like shrimp by adhering to the surface of the shrimp, and cooking with the frying pan or a cooking utensil with the similar function to the frying pan, and includes: bread crumbs; dextrin; and dried power of liquid or paste food in the mixed flour. - 特許庁

二 特定食品等が採取され、製造され、加工され、調理され、又は貯蔵される国又は地域における当該特定食品等に係る食品衛生に関する規制及び措置の内容、当該国又は地域の政府、地方公共団体等による当該特定食品等に係る検査体制その他の食品衛生上の管理の体制、当該国又は地域の政府、地方公共団体等による当該特定食品等についての検査結果の状況その他の当該国又は地域における当該特定食品等に係る食品衛生上の管理の状況例文帳に追加

(ii) The contents of regulations and measures concerning food sanitation for specific foods, etc. in a country or region where said specific foods, etc. are collected, produced, processed, cooked, or stored, the inspection system and other systems for food sanitation management pertaining to said specific foods, etc. by the government or local public entities of said country or region, the results of inspections with regard to said specific foods, etc. conducted by the government or local public entities of said country or region, and other food sanitation management pertaining to said specific foods, etc. of said country or region;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

ゲル化剤でゲル化した液材と、固形具材とを含む加熱調理用加工食品であって、その加熱調理前に液材の水分が固形具材にしみ込んで食感が悪くなることを防止すると共に、加熱後に食品の温度が低下しても、食感が悪化することのない加熱調理用加工食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide processed food for cooking comprising solid ingredients and liquid material gelatinized with a gelling agent, prevented from causing deterioration in palate feeling resulting from permeation of moisture of the liquid material into the solid ingredients before cooked, and also causing no deterioration in palate feeling even when the temperature of the food is decreased after cooked; and to provide a method for producing the food. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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