1016万例文収録!

「食品調理」に関連した英語例文の一覧と使い方(5ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品調理の意味・解説 > 食品調理に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食品調理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1149



例文

調理若布の製造方法及び伊達巻風食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING COOKED BROWN SEAWEED, AND METHOD FOR PRODUCING DATEMAKI-LIKE FOOD - 特許庁

スチームコンベクションオーブンによる加熱調理食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HEAT-COOKED FOOD BY STEAM CONVECTION OVEN - 特許庁

マイクロ波加熱器で加熱調理する食品の包装容器例文帳に追加

PACKAGING CONTAINER FOR FOOD WHICH IS HEAT-COOKED BY MICROWAVE HEATER - 特許庁

加熱調理用ポップコーン容器並びに該容器を使用した加熱調理用ポップコーン食品例文帳に追加

POPCORN CONTAINER FOR HEAT COOKING AND POPCORN FOOD PRODUCT FOR HEATING COOKING USING THE CONTAINER - 特許庁

例文

パスタ類の調理方法及びその調理方法により製造されたパスタ食品例文帳に追加

METHOD FOR COOKING PASTAS, AND PASTA FOOD PRODUCED BY THE COOKING METHOD - 特許庁


例文

調理中の食品加熱温度を正確に検出して調理器具を制御する。例文帳に追加

To control a cooking appliance by accurately detecting a food heating temperature during cooking. - 特許庁

乾燥半調理加工済み食品、並びにそれを自由に調理する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a dried and semi-cooked meal, and a method for freely cooking the same. - 特許庁

容器のままで電磁調理器(IH調理器)による加熱が可能な、即席食品容器の提供。例文帳に追加

To provide an instant food vessel capable of heating as it is by an electromagnetic cooker (an IH cooker). - 特許庁

インスタント食品調理時間表示方法および調理時間計測方法例文帳に追加

PREPARING TIME DISPLAY METHOD AND PREPARING TIME COUNTING METHOD OF INSTANT FOOD - 特許庁

例文

食品調理時に発生する調理臭の強度を高精度に測定する。例文帳に追加

To measure highly accurately the intensity of cooking smell generated at a cooking time of food. - 特許庁

例文

電子レンジ調理用水蒸気補給式包材及び当該包材を利用した食品調理方法例文帳に追加

STEAM-SUPPLYING WRAPPING FOR COOKING BY MICROWAVE OVEN AND FOOD COOKING METHOD EMPLOYING SAID WRAPPING - 特許庁

食品の加熱調理に係る効率の向上を図ることができる加熱調理器を提供すること。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of improving efficiency in heating and cooking of food. - 特許庁

従って、手早く調理できる加工・調理済み食品へのニーズが高い。例文帳に追加

Accordingly, there is a strong desire for processed and pre-cooked foods that are quick to prepare.  - 経済産業省

第1の溝31a、31bは、加熱後の冷却によって食品調理用容器7が変形すると、外部と食品調理用容器7内とを通気するように作用し、食品調理用容器7の変形が抑制される。例文帳に追加

The first grooves 31a and 31b work so as to make air pass through the food cooking vessel 7 from outside when the food cooking vessel 7 is deformed on cooling after the heating in order to prevent deformation of the food cooking vessel 7. - 特許庁

フライ食品のような質感及び食感を有する加熱調理食品を、生産性よく製造できる食品の加熱調理方法及び加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for cooking food, producing with good productivity cooked food having texture and palate feeling like those of deep-fried food. - 特許庁

過熱水蒸気により食品の加熱調理を行う加熱調理器において、加熱調理に要する時間を短縮することができ、食品全体を均一に加熱調理して、食品に焦げ目を付けて品位よく仕上ることが可能な加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of shortening a time necessary for heating cooking, uniformly heating and cooking the entire food, and finishing the food with high appearance quality by browning the food, in the heating cooker performing heating cooking of the food by superheated steam. - 特許庁

本発明は多様な食品を良好な品質を維持しつつ、すみやかに最適な温度に加熱調理する食品加熱調理方法に関するものであり、食品が置かれる環境を調整することで多様な食品を良好に加熱調理することを目的とする。例文帳に追加

To properly heat and cook various foods by adjusting the environment where the foods are placed with respect to a food heating and cooling method for quickly heating and cooking the various foods at the optimum temperature while keeping high quality. - 特許庁

プリフライを施された食品を電子レンジで加熱調理した際、通常の油によるフライ調理と遜色なく、カリッとした食感を得ることが可能な電子レンジ調理食品調理方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method of cooking foods to be cooked by a microwave oven which permits a crispy texture equal to the texture obtained by normal frying to be obtained when prefried foods are cooked by the microwave oven. - 特許庁

電子レンジを調理に利用する場合、調理食品や半調理食品の各素材はマイクロ波吸収率が異なるため、同じ包装袋で各素材を最適な調理状態にすることは不可能である。例文帳に追加

To simultaneously heat and cook kinds of food which are different in cooking time by providing one packaging bag with a housing having a metallic film for shielding microwaves and with a housing made of a plastic film where the microwaves are easily transmittable and by controlling microwave transmittance of the two housings. - 特許庁

電子レンジ等の食品調理器による調理が可能であり、該調理時に発生する水分を吸水して良好に調理ができる食品用包装容器を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging container for food capable of cooking by a food cooking instrument such as a microwave oven, and well cooking the food by absorbing moisture generated during cooking. - 特許庁

調理後の豆乳由来食品調理器具の洗浄を省略または容易ならしめ、かつ調理器具の清潔を保ち得る豆乳由来食品調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking tool which is used for cooking a bean milk originated food, whose washing can be saved or facilitated after the food is cooked, and which can cleanly be kept. - 特許庁

調理中であっても、安全で迅速な減圧を可能にする、減圧調理器具を使用した新規な食品調理法を提供する。例文帳に追加

To provide a novel food cooking method using a decompression cooker which enables the safe and quick decompression even during the cooking. - 特許庁

安定した品質の調理が効率的に行え、調理の自動化が可能な、過熱水蒸気を用いた食品調理設備を提供する。例文帳に追加

To provide a food cooking system that uses superheated steam, performs efficiently stable quality cooking and facilitates automation of the cooking. - 特許庁

冷凍食品等の被調理物の加熱調理時、受け皿の熱歪による変形を防止して安全性の高い電気加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide an electric cooker with high safety by preventing deformation of a receiving tray by thermal strain in cooking of a cooking object such as a frozen food. - 特許庁

生肉や生水産物の電子レンジ調理方法と電子レンジ調理用調味料、及び電子レンジ調理食品例文帳に追加

METHOD FOR COOKING RAW MEAT AND/OR RAW FISHERY PRODUCT IN MICROWAVE OVEN, SEASONING MATERIAL FOR MICROWAVE OVEN COOKING AND FOOD FOR COOKING WITH MICROWAVE OVEN - 特許庁

加熱調理機器において食品の表面の状態より調理の評価が可能な調理評価装置を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking evaluation device which evaluates cooking according to the state of surface of food in a heating cooker. - 特許庁

調理器具を用いて食品調理する遊戯を持続させることができ、利便性の高い熱変色性調理玩具を提供する。例文帳に追加

To provide a very convenient thermally discoloring cooking toy capable of continuing a game of cooking foods using a cooking utensil. - 特許庁

調理食材の上・中・下層を同時に加熱調理出来、かつ、食材の中層温度を測定出来る装置を備えた食品加熱調理装置。例文帳に追加

FOOD COOKING DEVICE WHICH CAN COOK UPPER, MIDDLE AND LOWER PART OF FOOD MATERIALS SIMULTANEOUSLY AND ALSO CAN MEASURE TEMPERATURE OF THE MIDDLE PART OF FOOD MATERIAL - 特許庁

電子レンジ調理時に加熱むらが少なく、安全で、電子レンジ調理された食品の食感が良好な電子レンジ用調理器具の提供。例文帳に追加

To provide cooking utensils for a microwave oven capable of reducing the unevenness in heating in microwave oven cooking in safety, and improving eating quality of food cooked by the microwave oven. - 特許庁

本呈味賦与剤は調理食品の風味を増強するのみならず、調理食品の製造工程において生じるロースト感、酸味、エキス感、粉っぽさ等の要素をマスキングし、カレー、シチュー、ホワイトソース等の調理食品に本来の豊かな調理感と深いコク味を賦与する。例文帳に追加

The taste imparter does not only enhance the flavor of a cooked food but also mask elements such as roasting feeling, sour taste, essence feeling, powdery texture, etc., and provide a cooked food such as curry food, stew, white sauce, etc., with original abundant cooking feeling and deep body taste. - 特許庁

食品の製造時期にかかわらずに調理セットを開発可能にし、食品会社にとっては複数の調理セットに互換可能に食品を出市でき、在庫管理をし易くする。例文帳に追加

To provide development of a cooking set irrespective of a manufacturing date of food, to have food companies distribute food in compatible states to a plurality of cooking sets, and to facilitate inventory management. - 特許庁

1台の調理機器の内部に複数種類の食品調理を行う際に、それぞれの種類の食品の温度推移を容易に把握することができる食品温度管理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food temperature control device enabling the temperature transition of each kind of food to be easily grasped when two or more kinds of food are cooked within a single cooking apparatus. - 特許庁

食品7を包装する食品包装用容器2において、表面に、その食品7を使用した調理例が表示された調理例表示部10を複数設けるようにした。例文帳に追加

The food product packing container 2 for packing food product 7, includes two or more cooking example displays 10 each displaying a cooking example using the food product 7 on the surface. - 特許庁

電子レンジで加熱調理した際に「加熱ムラ」が生じることがなく均一に加熱することのできる冷凍食品、及び該冷凍食品を用いて得られる冷凍加工調理食品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen food capable of homogeneously being heated without forming 'heating unevenness' when subjected to cooking using a microwave oven and a freeze-processing cooked food obtained by using the frozen food. - 特許庁

解凍調理、加熱調理を効率化することができる新規な構成からなる冷凍食品、および新規な構成からなる冷凍食品の製造方法、ならびにそれに使用する新規な構造の冷凍食品用容器を提供する。例文帳に追加

To obtain a frozen food with a new constitution so as to render its thaw cooking and heat cooking efficient, to provide a method for producing such a food, and to provide a frozen food container to be used for its production. - 特許庁

調理器具8によって支持される食品6がヒーター4によって加熱調理されると、食品6に含まれる油分が食品6から分離して皿7に落下する。例文帳に追加

When a food 6 supported by a cooking utensil 8 is heated by means of a heater 4, fat contained in the food 6 is separated from the food 6 to drop onto a pan. - 特許庁

畜肉加工食品に配合することにより、加熱調理後に畜肉加工食品にジューシーでやわらかい優れた食感を与えることができる加熱調理型畜肉加工食品用組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a heat cooked-type meat processed food composition added to animal meat processed food so as to bring excellent juicy and soft palate feeling to the animal meat processed food after cooked. - 特許庁

手軽に調理できるレトルト食品・冷凍食品「牛丼の素」が江崎グリコ、エスビー食品、マルハ等の食品メーカーや牛丼チェーンのすき家・松屋から発売されている。例文帳に追加

Instant gyudon mixes, easy-to-make retort foods and frozen foods are marketed by food companies--Ezaki Glico Co., Ltd., S&B Foods Inc., Maruha Corporation, and gyudon chains--Sukiya and Matsuya.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

同時に調理された食品であっても提供先が異なる食品を区別して特定することにより、提供された食品の追跡調査を容易に行うことができる食品温度管理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food temperature control device capable of easily performing a follow-up survey on provided food by individually specifying food items to be provided for different customers even if the food items are cooked at the same time. - 特許庁

食品への色移りが低く、食品の隠蔽性が高く、調理後にも食品(特にソーセージなどの肉類)との密着性のよい食品包装用多層フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a food packaging multilayer film, which causes less color transition on a food, shows high hiding performance for the food, and retains superior adhesion even for the cooked food, in particular a meaty food, such as sausage. - 特許庁

常温での保存・流通が可能となる上、液状食品類であっても軟質容体を用いて体裁良く陳列できて、保存や流通、加熱調理の際の取り扱いも容易となり、しかも、電子レンジ等で調理加熱すれば、加熱調理直後の出来立てで非常に美味しい調理食品が出来上がることとなる画期的な加工食品並びに食品調理方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food enabling preservation and distribution at normal temperature, capable of displaying in good appearance by using a soft vessel even when the food is liquid-like, facilitating preservation, distribution and handling in heat cooking and capable of preparing very delicious cooked food in fresh state immediately after heat-cooking by heat-cooking with microwave oven, etc., and provide a method for cooking the food. - 特許庁

蛋白系加熱調理食品のタンパク質源が畜肉および/または魚肉を主体とする食品である。例文帳に追加

The protein sources for the protein- based thermally cooked foods are foods consisting mainly of meats and/or fish meats. - 特許庁

更に、被覆炭素が食品から出る油脂を吸着するため、調理した食品の風味を損なうことがない。例文帳に追加

Further, since coated carbon adsorbs oils and fats oozing from food, the taste of cooked food is not damaged. - 特許庁

食品材料の調理工程においてアクリルアミドの発生を抑制することによって食品中のアクリルアミドを低減する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for decreasing acrylamide in food through suppressing production of acrylamide in food material cooking processes. - 特許庁

食品素材をアスパラギナーゼで処理する工程を実施し、その後加熱調理されたことを特徴とする、加工食品例文帳に追加

The processed food is obtained by performing a process of treating the food material with asparaginase followed by cooking. - 特許庁

またこの電子レンジ加熱用容器に食品またはその材料を入れて電子レンジで加熱することからなる食品の加熱調理方法とする。例文帳に追加

In the method for cooking food, a food or material is put in the container for microwave heating and heated in the microwave oven. - 特許庁

電子レンジ調理の際に食品の滲出物を吸収すると共に食品の焦げ目付け及びかりかりの焼き上げを高める構造体を提供する。例文帳に追加

To provide constructs that absorb exudates and enhance browning and crisping of the food item during heating in a microwave oven. - 特許庁

調理機1は、食品Wを搬送する搬送手段71および食品Wを加熱する加熱手段43を備える。例文帳に追加

The cooking machine 1 is provided with a carrying means 71 carrying food W and a heating means 43 heating the food W. - 特許庁

食品素材を調理する際、加熱により生成するアクリルアミドを低減化した加工食品、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food decreased in acrylamide to be produced by heating when cooking a food material, and to provide a method for producing the processed food. - 特許庁

例文

上下2段の受け皿に載置された食品に効率よくに熱風を当て、食品を均一に加熱できる加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker that can heat food evenly by applying hot air efficiently to the food placed on upper and lower plates. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS