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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品調理の意味・解説 > 食品調理に関連した英語例文

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食品調理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1149



例文

殺菌や調理等の加熱処理や、加温して食に供する場合において、溶解あるいはゾル化することなく外観および組織の均一性を維持し、かつ、口中でゲルが軽く壊れ、糊状感のないゲル状食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a gel-like food maintaining the uniformity of appearance and structure without dissolving or forming a sol when used for a food by a heat treatment such as sterilization or cooking and warming and easily breaking the gel in the mouth and having no pasty feeling. - 特許庁

揚げ物類を調理する際に打粉材または衣材として使用することにより衣種物結着性に優れ、しかも、原料澱粉に比して粉体流動性の低下しない若しくは向上する食品用改質デンプンを提供すること。例文帳に追加

To provide a modified starch for food having excellent bonding power of a coating when used as a dusting material or a coating material in the preparation of a fried food and keeping or improving the powder fluidity compared with the starting starch. - 特許庁

加熱調理食品生地製造方法は、穀物粒と液体とを含む混合物の中で粉砕ブレードを回転させて前記穀物粒を粉砕する粉砕工程#20と、粉砕された前記穀物粒と前記液体とを含む生地原料を練りブレードで生地に練り上げる練り工程#30と、を含む。例文帳に追加

The method for producing cooked food dough includes the grinding step #20 of rotating a grinding blade in a mixture containing grain granule and a liquid to grind the grain granule and a kneading step #30 of kneading a dough raw material containing the ground grain granule and the liquid by a kneading blade into dough. - 特許庁

栄養価の高い食材資源である山芋が、簡便な食用に広く利用されるようにとの思いで開発されたもので、現代の嗜好に合う食感に改良すると共に、調理方法においても幅広い利用が可能である、山芋加工食品とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a yam processed food capable of improving the palatability so as to match with modern favorite and widely utilizable even in a cooking method wherein the yam is a resource having high nutritive value and the processed food is aimed to be widely used as convenient foods. - 特許庁

例文

調味液から主食である麺や米飯への水分移行を少なくし、盛り付け時の外観上の見映えも良く、加熱調理後喫食時の手間を省き、包材コストもかからない調味液付き冷凍食品、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a frozen food having seasoning liquid, in which transfer of water content from a seasoning liquid to noodle or cooked rice which is a staple food is reduced, making a good show on appearance when dished up, saving labor when eating after heat cooking and not requiring packaging cost and to provide a method for producing the frozen food having seasoning liquid. - 特許庁


例文

卵液を充填したカップ容器の電子レンジ庫内への載置における使い勝手に優れ、短時間調理が可能で、電子レンジの機種を選択することなく複数個のゲル化食品を「す」を立てずに同時に蒸し上げることができる電子レンジ用蒸し器を提供する。例文帳に追加

To provide a steamer for a microwave oven, which is excellent in handleability when mounting a cup container filled with an egg mixture into the inside of a microwave oven, is capable of cooking in a short time, and is capable of simultaneously steaming two or more pieces of gelled food without forming pores without selecting a model of a microwave oven. - 特許庁

熱風循環装置9を備えた加熱調理装置において、熱風循環装置9内にルーバ60と制御モータ62から構成される流れ制御手段65を設け、加熱する食品71に応じて、ルーバ60の角度を制御して、加熱室7内部の熱風73の流れ方向を可変する。例文帳に追加

This cooking utensil with a hot air circulation device 9 is provided with a flow control means 65 comprising a control motor 62 and a louver 60 inside the hot air circulation device 9, and controls an angle of the louver 60 according to a heated food 71 to vary a flow direction of the hot air 73 inside a heating chamber 7. - 特許庁

茶碗蒸しなどの卵液を材料とした食品を電子レンジ等のマイクロ波加熱器により加熱可能で、かつ、水分の蒸発を防止することができ、しかも、そのまま食器としても使用することができるマイクロ波加熱調理食器を提供すること。例文帳に追加

To provide a microwave cooking/eating utensil for heating a food made of egg liquid, such as Chawan-mushi (Japanese steamed custard in a cup), using a microwave cooker such as a microwave oven, preventing water evaporation, and directly used as an eating utensil. - 特許庁

食用油脂5〜70質量%、20℃における2質量%水溶液の粘度が3〜600mPa・sであるメチルセルロース2〜10質量%、乳化剤0.5〜5質量%、及び水15〜92.5質量%からなる水中油型乳化組成物である加熱調理型畜肉加工食品用組成物。例文帳に追加

The heat cooked-type meat processed food composition comprises an oil-in-water emulsified composition composed of 5-70 mass% of edible oil and fat, 2-10 mass% of methylcellulose where the viscosity of 2-mass% aqueous solution at 20°C is 3-600 mPa s, 0.5-5 mass% of emulsifier, and 15-92.5 mass% of water. - 特許庁

例文

紙容器とプラスチックフィルムを積層したトレー状複合容器は、食品を密封した状態で電子レンジ又はオーブンで加熱又は調理した場合、プラスチックフィルムが紙容器から剥離したり、変形したりして外観形状を損ねる。例文帳に追加

To prevent the damage of the appearance shape of a tray-shaped composite container, wherein a paper container and a plastic film are laminated, caused by that the plastic film is peeled from the paper container to be deformed when the composite container is heated or cooled in an electric oven in a state hermetically packed with food. - 特許庁

例文

加熱調理食品生地製造方法は、所定量の穀物粒と所定量の液体の混合物の中で粉砕ブレードを回転させて穀物粒を粉砕する粉砕工程#20と、粉砕穀物粒と液体の混合物からなる生地原料を練りブレードで生地に練り上げる練り工程#30を含む。例文帳に追加

The method for producing heat-cooked food dough includes a crushing process #20 for rotating a crushing blade in a mixture of a prescribed amount of grains and a prescribed amount of a liquid to crush the grains, and a kneading process #30 for kneading with a kneading blade the dough raw material comprising the mixture of the crushed grains and the liquid into dough. - 特許庁

調理パン、カレー饅頭、ピザ、ドーナツ、パイなどのベーカリー製品、カレーうどんなどの麺類製品、およびその他の食品に有効に用いられ、高い冷凍耐性、機械耐性、耐熱性および耐老化性を有し、風味および食感に優れるカレー風味のペースト状組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a pasty composition of curry flavor, effectively useful for a bakery product such as cooked bread, curry and cake made from wheat and filled with sweet bean paste, pizza, doughnut, pie, etc., noodles such as curry and noodles, etc., and other foods, having high freeze resistance, resistance to machine, heat resistance and aging resistance and excellent flavor and palatability. - 特許庁

澱粉及び/又は食用油脂を含有した卵白混合液を加熱凝固及び粉砕処理した後に、70℃以上の水系媒体中で開放下攪拌処理した加熱凝固加工卵白粉砕物を含有させる卵白含有レトルト調理食品の製造方法。例文帳に追加

A method for producing the albumen-containing retort cooked food comprises including a crushed heated solidified processed albumen product which is obtained by subjecting albumen mixed liquid containing starch and/or edible oil and fat to heating solidifying and crushing treatment, and being subjected to stirring treatment in an open condition in an aqueous medium at70°C. - 特許庁

食品は、生野菜、生野菜を加工した惣菜(例えば、お浸し、サラダ又は白和えなど)、或いは生野菜を加工した具材を含む点心類(例えば、餃子、春巻き又は焼売など)又は調理パン(例えば、サンドイッチ、ホットドック又は惣菜パンなど)などである。例文帳に追加

The food product includes raw vegetables, daily dish made by processing raw vegetables (for instance, boiled greens with dressing, salad, or salad dressed with white sesame, Tofu and white Miso), Chinese food containing ingredients made by processing raw vegetables (for instance, jiaozi, egg roll, or shaomai), and cooked bread (for instance, sandwich, hot dog or side dish bread). - 特許庁

(A)植物油と、(B)唐辛子及び/又はその抽出物と、(C)野菜類、魚介類、肉類、それらの加工食品から選ばれた少なくとも1種を含む、細片状又は粒状の具材と、(D)酸発酵乳とを含有する原料を混合し、加熱調理することを特徴とする具入りラー油を得る。例文帳に追加

The sesame oil with the ingredients is obtained by mixing and cooking a raw material containing (A) vegetable oil, (B) capsicum and/or the extract of the same, (C) the ingredients of a thin piece shape or granular shape including at least one selected from vegetables, fishes and shellfishes, meats, and processed foods of them, and (D) acid fermentation milk. - 特許庁

食品調理部1は多数脚の椅子2を備えたエンドレスのカウンター3の中に設けられ、このものは透明フード4と、透明フード4の天板4bに設けた排煙口4cに連通して設けたダクト5と、透明フード4の内部に設けた焼き上げ装置6とから成る。例文帳に追加

A food cooking portion 1 is disposed in an endless counter 3 comprising chairs 2 of multiple legs, and composed of a transparent hood 4, a duct 5 communicated with a smoke control opening 4c formed on a top plate 4b of the transparent hood 4, and a grilling device 6 disposed inside of the transparent hood 4. - 特許庁

本発明は、熱湯を注いで作るインスタント食品として復元することの困難な雑穀類乾燥具材について、簡単な調理で極めて短時間で喫食可能であり、且つ雑穀類の粒食感と弾力感を有する、雑穀類乾燥具材の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing cereal drying materials which can be eaten in an extremely short time by simple cooking with a palate feeling of grains and a feeling of elasticity although it is difficult to reconstitute the cereal drying materials as instant food to be prepared by pouring boiling water. - 特許庁

調味目的の食品添加物を使用しない、または配合量を低く抑えたことを特徴とし、具材部と調味料部とが別個に包装されてなる炊飯不良が起こらない長期保存可能な炊込みごはん用調理素材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide long-life cooking raw material for boiled rice mixed with fish, meat, vegetable and/or the like in advance free from seasoning food additive or reduced in the blending quantity of the food additive, where an ingredient part and a seasoning part are independently packaged, and causing no defect in cooking. - 特許庁

調理に用いることができるのは勿論のこと、そのまま食したり、野菜料理や肉料理等にそのままふりかけたり或いは混ぜたりしても油分を気にせず美味しく食することができ、更には、油によって料理の味を損ねることがない汎用性の高い無臭にんにく食品を提供する。例文帳に追加

To obtain an odorless garlic food capable of not only being used for cooking but also being deliciously eaten as it is or by scattering the garlic food on a vegetable food, meat food, or the like, or mixing the garlic food therewith without worrying about oil content, hardly damaging the taste of the food by the oil, and having high generality. - 特許庁

食品等の内容物に用いられる包装用材料として、層間剥離によって加熱調理後に容易に開封することができ、かつ、輸送時に衝撃等に耐えうる熱封緘強度を有する易開封性包装用複合フィルム並びに包装容器を提供する例文帳に追加

To provide an easily openable composite film for packaging which is easily openable by interlayer releasing after heat cooking and has heat sealing strength durable to impact, etc., during transportation as a film for packaging used for such a content as foods and a packaging container. - 特許庁

希釈して発泡洗浄に用いる際に、優れた起泡性/泡安定性を呈すると共に、濯ぎ時には優れた泡切れ性を呈する界面活性剤濃度の高い食品加工設備及び/又は調理設備用液体洗浄剤組成物の提供。例文帳に追加

To provide a liquid detergent composition for food processing equipment and/or cooking equipment with high surfactant concentration, exhibiting excellent foaming properties/foam stability when used in bubble cleansing on dilution, and exhibiting excellent defoaming properties at the time of rinsing. - 特許庁

ホワイトソースに代えて使用することができ、冷凍および加熱の後でも良好な食感と、電子レンジでの良好な調理性との双方を有するクリームソース、クリームソースの製造方法および冷凍食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide: cream sauce used instead of white sauce, and having both excellent palate feeling even after being frozen and heated and excellent cooking properties with a microwave oven; a method for producing the cream sauce; and frozen food product. - 特許庁

少なくとも1部分に封止部を備え、通気性のない包材を含み、前記封止部により密封されて構成される電子レンジ調理食品収納体であって、前記封止部のシール強度が、電子レンジで加熱することにより低下することを特徴とする。例文帳に追加

This food storage body for cooking by a microwave oven is characterized in that the food storage body is equipped with a sealing part at least at a part, comprises an air-impermeable packing material and is made by sealing by the sealing part and the seal strength of the sealing part is reduced by heating by a microwave oven. - 特許庁

下記(a)〜(d)成分を含有し、(b)成分/(c)成分の質量比が1/10〜10/1であり、(b)成分と(c)成分の合計含有量が4〜20質量%である、食品加工設備及び/又は調理設備用液体洗浄剤組成物。例文帳に追加

The liquid detergent composition for food processing equipment and/or cooking equipment contains components (a) to (d) listed below, wherein the mass ratio of the component (b)/component (c) is 1/10 to 10/1, and the total content of the component (b) and component (c) is 4-20 mass%. - 特許庁

本発明によって、含油原料に可食物を混和処理し、微細化工程、より具体的にはロールリファイニングなどにより細粒化、粉末化またはフレーク化物といった微細化物の形態をとることによって、水性溶媒との混和が容易で、簡便な手段で加水調理食品を製造できる。例文帳に追加

The hydration cooking food raw material easily mixed with the water-soluble solvent is produced with a simple means through admixing edible food to oil-containing raw material and performing a micronizing process such as a roll refining process to make the mixture take a micronized form such as powdered or flaked one. - 特許庁

個々の食品の殺菌、蒸煮、焼成などの調理等各種用途に最適な運転条件を見出すとともに、最適な条件設定を容易に行なうことができる加熱装置を実現し、外気の流入及び蒸気の流出を抑制し、また装置内部の洗浄、点検等のメンテナンスを容易にする。例文帳に追加

To provide a heating apparatus finding optimal operating conditions for various types of utilizations such as sterilization, steaming and baking of each foods and allowing the easy setting of the optimal conditions and to suppress the inflow of outside air and the outflow of steam, and to facilitate maintenance such as cleaning and a check of an apparatus inside. - 特許庁

容器として逆止弁付き真空引き口10を有する構造の逆止弁付き真空保存容器13を用い、この真空保存容器13内に加熱調理された食品1を収容し、この真空保存容器13を真空冷却機14の減圧室15内に入れて真空引きする。例文帳に追加

A vacuum storage container 13 equipped with a check valve, having a structure having a vacuuming port 10 equipped with the check valve is used as a container and a cooked food 1 is stored in the vacuum storage container 13 and the vacuum storage container 13 is put in a decompression chamber 15 of a vacuum cooling machine 14 and air in the container 13 is evacuated. - 特許庁

(a1)中性アミノ酸、(a2)塩基性アミノ酸、(a3)中性イミノ酸、及び(b)スルホン酸、並びにこれらの塩からなる群から選択される化合物又はそれを含む結合体少なくとも1種を添加することを特徴とするアクリルアミドを低減化し得る加熱調理食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the heat-cooked food capable of reducing acrylamide is provided by adding at least 1 kind of a compound selected from the group consisting of (a1) a neutral amino acid, (a2) a basic amino acid, (a3) a neutral imino acid and (b) a sulfonic acid, and their salts, or a conjugate containing the salts. - 特許庁

畜肉および/または魚肉を主体とする蛋白質系食品を加熱調理する際の食感、特に肉が持つジューシーでソフトな食感、さらには肉の旨味や風味を引出すことのできる品質改良剤としての糖質を提供すること。例文帳に追加

To provide a saccharide as a quality-improving agent capable of drawing out the texture of a protein-based food consisting mainly of meat and/or fish meat, especially the juicy and soft texture of the meat, and further the good taste and flavor of the meat, when the protein-based food is thermally cooked. - 特許庁

中華饅頭生地、パン生地等の外皮材によって、餡、調理した肉・野菜等の内材を確実に包み込みながら、外皮材の表面に複数の襞を形成することができる食品成形方法及びその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for molding the food, by which a plurality of pleats can be formed on the surface of an outer skin, while an inner material such as bean jam, cooked meat or cooked vegetables is surely wrapped with an outer skin material such as a Chinese meat bun dough or a bread dough, and to provide a device therefor. - 特許庁

穀物粒と液体とを混合して穀物粒を粉砕する粉砕工程を含み、製粉工程を経ることなく加熱調理食品生地を製造する方法において、粉砕時の温度上昇を適切に抑制しながら効率良く粉砕工程を行う方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently carrying out a grinding step while properly suppressing a rise in temperature in grinding in a method for producing cooked food dough without passing through a milling step, including the grinding step of mixing grain granule with a liquid and grinding the grain granule. - 特許庁

この機能性食品は、例えば、果実外皮にトレハロース溶液によるブランチング処理及び/または浸漬処理を施した後、生姜、羅漢果その他の第三成分を添加し、さらに必要に応じて調理、調味、加工、乾燥等の処理を施すことにより製造することができる。例文帳に追加

Such a functional food is obtained, for example, by the following process: fruit rind is subjected to blanching treatment and/or soaking treatment with a trehalose solution followed by addition of a 3rd ingredient such as ginger or Momordica grosvenori and, as necessary, other treatment(s) such as cooking, seasoning, processing and/or drying. - 特許庁

熱不可逆性ゲル化剤を含んだ溶液を調製し、これを容器に充填して冷却固化した後、蒸しパン生地を充填し、加熱殺菌を兼ねた加熱調理をすることを特徴とする製造工程が簡便で保存性に優れたゲル状食品と蒸しパンの複合商品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing a combined commercial product comprising gel-like food and steamed bread and excellent in preservability, simple in its production process, is characterized by preparing a thermally irreversible gelatinizer-containing solution, packing the thus prepared solution in a case and solidifying the solution by cooling, and then packing steamed bread dough thereon in the case followed by heat-cooking doubling as heat sterilization. - 特許庁

パッケージに予め孔を開けたりする必要なく、加熱によって増大するパッケージ内の圧力を徐々に逃がすことができ、破裂や、泡の噴出等の恐れがない電子レンジ用飲食品調理パッケージを提供すること。例文帳に追加

To provide a pressure control structure for a food package for a microwave oven in which it is not necessary to make advance a hole in a package, a pressure within the package increased under heating operation can be gradually released and there is no possibility of occurrence of breakage or injection of bubbles. - 特許庁

ゼインを所定付着量で紙に被覆するため、耐熱水性と耐油性に優れ、皮膜硬度も硬すぎることはなく、クラック発生を円滑に防止して、加熱調理可能な食品容器として充分な保形性を具備できる。例文帳に追加

With the zein coating applied to the paper in a specified amount of adhesion, the container becomes excellent in hot water resistance and oil resistance while not being excessive in a hardness at the inner coating and also useful for keeping a sufficient capability of retaining shape as a food container available for cooking by heating with cracks being prevented smoothly from occurring. - 特許庁

油チョウ済みフライ類の冷凍品を電子レンジにより加熱調理した際に、衣のサクサク感を再現でき、一般家庭用冷蔵庫にて冷凍保存した場合にも、その食感が長期にわたり保持されるような、冷凍された油チョウ済みフライ類食品の製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen a fried food capable of reproducing crispy feeling of the coating when cooked with a microwave oven, and sustaining the palate feeling for a long time even when stored in a common household refrigerator. - 特許庁

糖尿病及び生活習慣病の改善・予防効果のある健康加工食品であって、天然のインシュリンを多く含む菊芋のイヌリンとこんにゃくのグルコマンナンとの相乗効果で血糖値の上昇を抑制しつつ調理汎用性がある菊芋こんにゃくの提供。例文帳に追加

To provide konjak of Helianthus tuberosus that is a processed health food having ameliorating and preventing effect on diabetes and lifestyle-related diseases, has general-purpose properties for cooking while suppressing a rise in blood sugar level by synergistic effect of inulin of Helianthus tuberosus abundantly containing natural insulin and glucomannan of konjak. - 特許庁

本発明は、従来技術と同等の加熱調理及び加熱殺菌を、従来技術よりも経済性や生産性を向上させながら行うことができる実用性に秀れた画期的な食品加熱処理方法を提供することを課題としている。例文帳に追加

To provide an epoch-making method for heat-treating a food excellent in practicality, capable of performing a heat-cooking and heat disinfection at an equivalent level with those of conventional technologies while improving economic property and productivity better than those of the conventional technologies. - 特許庁

チューブ等の容器から取り出しが容易であり、かつ、所定量の水を加えて煮込み調理した場合に食品に十分なとろみを付与することができる、加熱殺菌処理が施されたペースト状ルウを製造可能な方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing pasty roux subjected to heat sterilization, easy to be taken out from a container such as a tube and capable of imparting sufficient postyness to a food when boiling the roux with a specified amount of water. - 特許庁

多回数の使用に耐える断熱性保温性の高い容器と湯により調理する即席麺等の即席食品の利用方法を提供し、再利用できるカップ麺用容器のを使用する事により使い捨てカップ麺用容器ゴミの排出量を削減する方法である。例文帳に追加

To provide a method for using an instant foodstuff such as instant noodles to be cooked with hot water in a highly heat-insulating and warming container which can withstand repeated uses wherein a waste quantity of disposable instant noodle containers can be reduced by using a reusable container. - 特許庁

食品製造・調理加工施設の従事者が一般区域と施設内清潔区域との間を入退室する際に、その清潔区域の衛生性が確保されるように、前室及び後室を設け、これらをユニット化した設備の提供。例文帳に追加

To provide a facility unitizing them by providing a front room and a rear room so that the sanitariness of the clean area is secured when workers for the food manufacturing and cooking processing facility enter and leave between the general area and the clean area in the facility. - 特許庁

加熱調理によって揚げ色を付帯させられる冷凍食品の衣部に用いるパン粉類において、カロチンを約300ppm以上含有するパーム類オイルを、小麦粉類100重量部に対して、約0.1〜30重量部配合して構成する。例文帳に追加

The bread crumb powder that is used for giving frying color to the coated parts of refrigerated food by cooking is constituted with about 0.1-30 pts.wt. of a palm oil including carotene more than 300 ppm and 100 pts.wt. of wheat flour. - 特許庁

澱粉を含んだ加工食品用の食材を調理する際に、その食材の重量に対して0.1〜3.0重量%の醸造酢と、0.1〜1.0重量%の酢酸ナトリウムと、0.03〜0.2重量%のマルトースとを添加する。例文帳に追加

This method for preserving the processed food is provided by adding 0.1-3.0 wt.% fermented vinegar, 0.1-1.0 wt.% sodium acetate and 0.03-0.2 wt.% maltose based on the weight of the foodstuff on cooking the foodstuff for the processed food, containing the starch. - 特許庁

食品製造施設や調理施設等の処理対象物の表面において生じる汚れ(残渣)を有効に分離除去して抗菌作用を長く保持することができる、酵素処理液を使用する洗浄、塗布および抗菌処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of washing, application and antibacterial treatment solution using an enzyme treatment solution which can maintain antibacterial action for a long time by effectively separating and removing dirt (residue) forming on the surface of the subject of treatment such as a food manufacturing facility or a cooking facility. - 特許庁

穀物類の品質(内色相,過酸化物値など)および保持期間を改良し、かつ、該穀物類を含む食材で調理された食品の品質(縞目立,食感,旨味など)を改良すると共に、その保持を長期間可能にすることのできる穀物類の機能転写処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of the function-transfer of cereals capable of improving the qualities (an inner hue, a peroxide content, etc.), and preservation period of cereals, also qualities (a striped appearance, an eat feeling, a deliciousness, etc.), of a food cooked with a food material containing the cereals and enabling the long time preservation thereof. - 特許庁

油チョウ済みフライ類の冷凍品を電子レンジにより加熱調理した際に、衣のサクサク感を再現でき、一般家庭用冷凍庫にて保存した場合にも、その食感が長期にわたり保持されるような、冷凍された油チョウ済みフライ類食品の製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a frozen fried food capable of reproducing crispy feeling of the coating when cooked with a microwave oven, and also sustaining the palate feeling for a long time even when stored in a freezer of ordinary homes. - 特許庁

昆布原藻を乾燥状態のまま特定の条件で加熱処理を行い、調理時の粘り成分となる昆布の表面組織を形成するヘテロ多糖類を低分子化させた、だし抽出用昆布製品及びそれを用いた昆布加工食品を製造する。例文帳に追加

The tangle processed food is produced by using tangle for stock extraction obtained by the following process: heating dried raw tangle as it is under specific condition to lower the molecular weights of hetero polysaccharides forming the surface tissue of tangle which is turned into glutinous components when cooked. - 特許庁

本方法によれば即席食品用容器を洗浄し、リサイクル、再利用し中身の即席麺だけ開封再充填し湯を注入することにより再調理する方法を取り入れることにより、カップ容器ゴミの大幅な減量が可能になる。例文帳に追加

The invention employs a method of re-cooking by washing the instant food container, unsealing only the content instant noodles, putting it in the container and pouring hot water while the container is recycled and reused, thereby allowing wastes of the cup containers to be largely reduced. - 特許庁

加熱後の温度低下による空気収縮を用いて調理容器の内部が自動的に真空状態に切り替わることにより食品が長期間腐敗されないように保管することができると共に、パッキンの断面構成を改良してより完璧な封止が可能になることから、真空状態をさらに長く維持することのできる自動真空機能付き調理容器に関する。例文帳に追加

By the cooking container with an automatic vacuum function, since a lid body perfectly interrupts the inflow of external air through packing in a cooling process after heating, the inside of a container body is automatically switched to a vacuum state, and thus the food is kept so as not to be decomposed for a long period of time. - 特許庁

例文

電子レンジ加熱調理時に煩わしい作業を必要とせず、かつ、能率良く製袋でき、コスト的にも割高にならない電子レンジ加熱調理対応のプラスチック包装材料と該プラスチック包装材料を使用したピロータイプの三方シール包装袋からなる食品包装袋を提供すること。例文帳に追加

To provide a plastic packaging material ready for the heat-cooking by a microwave oven which is free from any troublesome work in beat-cooking by the microwave oven, and capable of efficiently manufacturing bags at a reasonable cost, and a food packaging bag comprising a pillow-type three-side seal packaging bag formed of the plastic packaging material. - 特許庁

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