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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品調理の意味・解説 > 食品調理に関連した英語例文

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食品調理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1149



例文

五目の具材を利用、調理した五目丼は、現代人が、手軽に多くの食品成分を取り入れるために必要な食品であると言えよう。例文帳に追加

A bowl of rice prepared by using and cooking various food ingredients is a food which is needed for the easy intake of many food ingredients by modern people. - 特許庁

脱水シートを用いて生鮮食品から異質の調理食品を提供する加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing fresh food for offering cooked food of a different nature from fresh food using a dehydration sheet. - 特許庁

畜肉や魚肉などの食品の劣化を防止し、かつ加熱による調理後も食感が向上する食品改質剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food modifier that prevents a deterioration of food such as meat or fish meat and improves texture even after cooking by heating. - 特許庁

調理に供した際の高開口率の冷凍二枚貝類食品とこの冷凍二枚貝類食品を量産することのできる製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide frozen Bivalvia food with a high opening rate when cooked and the method for mass-producing the same. - 特許庁

例文

さらに別の実施形態では、システムは、食品準備店舗における調理済み食品の在庫の管理を行う。例文帳に追加

In yet another embodiment, the system manages the inventory of cooked food products in a food preparation store. - 特許庁


例文

大豆特有の苦味、えぐみを取り除き、粉末化してそのまま他の食品に混ぜて調理できる、食品・飲料素材の提供。例文帳に追加

To obtain a food and beverage raw material capable of being mixed as it is with another food and cooked by removing bitterness and stringent taste specific to soybean and pulverizing. - 特許庁

食品内部を素早く均一に加熱し食品表面もパリッとできる加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of quickly uniformly heating the inside of food and making a food surface crispy. - 特許庁

本物の棒状食品を簡単な操作で調理、製造することができる棒状食品製造玩具の提供を図る。例文帳に追加

To provide a stick-like food producing toy capable of cooking and producing real stick-like foods by a simple operation. - 特許庁

簡単な構造で食品素材を調理及び又は殺菌等の加工を行うことができる食品加工装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food processing unit capable of conducting a process of cooking or sterilization on food material by the use of a simple structure. - 特許庁

例文

また、冷凍加工調理食品は、前記冷凍食品を30重量%以上含むように配合し、これを凍結することにより得る。例文帳に追加

Further, the freeze-processing cooked food is obtained by adding the frozen food so that the content of the frozen food is30 wt.% and freezing the resultant mixture. - 特許庁

例文

連続稼動が可能で、食品素材を確実に調理・殺菌することができる食品加工装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food-processing device capable of working continuously and surely cooking and sterilizing a food raw material. - 特許庁

本発明は、マイクロ波加熱処理に用いる食品類の原料に適したマイクロ波加熱調理食品素材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a food material for microwave cooking suitable as a raw material for a food to be used for microwave heat treatment. - 特許庁

ターンテーブルレスの食品載置台に載置された食品の重量を検出できるようにすると共に使い勝手の良い加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of detecting a weight of the food loaded on a turn table-free food loading space, and improving the usability. - 特許庁

特に、豆類、種実類、肉類、米等の調理やこれらを原材料とする食品及びゲル化食品等の製造に好適である。例文帳に追加

More preferably, this water treating agent is adequate for cooking of beans, seeds, meat, rice, etc., or for production of the foods, gelatinized foods, etc., consisting of these foods as raw materials. - 特許庁

調理時に食品から発生する油分が食品に再付着するのを防止し、味と見た目の向上を図る。例文帳に追加

To enhance taste and appearance by preventing fat produced from a food during cooking from readhering to the hood. - 特許庁

従って、食品を製造・調理する際、本発明に係る油脂組成物を用いることにより、その食品の風味を改善できる。例文帳に追加

As a result of this, it is possible to improve the flavor of food by using the oil and fat composition when producing/cooking the food. - 特許庁

加熱調理用エビの製造方法、エビを含むフライ用食品の製造方法及びエビを含むフライ食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SHRIMP FOR COOKING, METHOD FOR PRODUCING FOOD FOR FRYING CONTAINING SHRIMP, AND METHOD FOR PRODUCING FRIED FOOD CONTAINING SHRIMP - 特許庁

過熱蒸気を利用した食品調理において、食品を好ましい焼き色や食感に仕上げることを目的とする。例文帳に追加

To complete food into desirable roast color or palate feeling, in food cooking using superheated steam. - 特許庁

糊化澱粉を主成分とする外粉をつけた食品素材からなる電子レンジ調理用冷凍食品例文帳に追加

This microwavable frozen food comprises the food material which is coated with a coating powder containing the gelatinized starch as a main component. - 特許庁

また、粟・稗・黍などを水中で同様に 加圧し、加熱調理が容易な食品を提供するとともに、栄養強化食品を製造する。例文帳に追加

A food enabling easy cooking and an enriching food are provided by pressurizing foxtail millet, barnyard grass, millet or the like in the water. - 特許庁

ローコストで簡便に、且つ調理済み食品を効果的に保温して配送することのできる食品配送方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a food delivery method wherewith cooked foods can be delivered conveniently at a low cost while being effectively kept warm. - 特許庁

生鮮魚貝又は畜肉を用いた冷凍食品調理に加熱食用油を用いない冷凍食品の製造方法とその製造装置の開発。例文帳に追加

To provide a process for producing a frozen food of fresh fish or shellfish or cattle meat cookable without using heated food oil and provide an apparatus therefor. - 特許庁

また、食品容器を作製する方法、調理方法、及び食品容器の作製に有用な組成物も開示する。例文帳に追加

Furthermore, a method for producing the food container, a cooking method and compositions useful for forming the food container are disclosed. - 特許庁

食品の購入または調理の方法の改善により食品廃棄物等の発生抑制と再生利用製品の使用。例文帳に追加

Consumers shall prevent generation of food waste by improving their methods of buying and cookiug food and by using recycled products.  - 経済産業省

食品調理工場や食堂或いはレストラン等の食品処理施設で料理が販売されずに売れ残ってしまう、或いは、調理くずや料理の食べ残し等を効果的に減らして食品処理施設の収益を増大させられる食品廃棄物量管理システムを提供する。例文帳に追加

To prevent food from being not sold to be left unsold in a food processing facility, such as a food cooking factory, an eating house and a restaurant or to increase earnings of the food processing facility by effectively reducing cooking wastes, food leftovers, or the like. - 特許庁

肉を含む食品を真空調理法によって調理する場合において、当該食品に含まれる肉の臭みを消すことができる、真空調理法における肉の前処理方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for preprocessing meat in vacuum cooking that enabls elimination of the smell of meat mixed with meat-containing food, when cooking the food by vacuum cooking. - 特許庁

該香味賦与前駆体は即席カレーやレトルトシチューの様な調理食品に、焙煎香辛野菜特有の調理食品全体をまとめ上げる豊かな風味とまろやかな調理感をもたらす。例文帳に追加

The flavor imparting precursor produces a rich flavor and a mellow cooking feel to prepare the whole cooked food characteristic of roasted spice vegetable in a cooked food such as instant curry and rice or retort stew. - 特許庁

よって、一対のアンテナ部15によって被調理食品をマイクロ波加熱する場合において、被調理食品調理状況を正確に検知することができる。例文帳に追加

Thus the state of the cooked food can be correctly detected when the cooked food is heated by microwave, by the pair of antenna portions 15. - 特許庁

食品の保存性に優れ、そのまま、電子レンジやオーブン等の加熱調理機で調理出来、無味無臭であり、調理後の食品の味、臭いの変化の無い耐熱性容器の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a heat-resistant container which is excellent in food storing properties; can be used as it is for cooking by a heat cooking machine such as a microwave oven and an oven; is tasteless and odorless; gives no change in taste and odor of a food after cooking. - 特許庁

調理途中または調理済みの食品を、高速でかつ放置状態でも冷却度の過不足なく、簡単高品位に冷却できる調理食品の冷却装置を提供する。例文帳に追加

To provide a cooling device for cooked food capable of cooling a food in the middle of cooking or a cooked food easily, speedily and properly even in an untouched state. - 特許庁

質の高い食品を、手間をかけずに食卓に供することができる電磁調理容器付き食品およびその容器として電磁調理器での加熱性やリサイクル性に優れた電磁調理容器の提供。例文帳に追加

To serve a food of high quality onto a table by using a vessel formed by working a steel plate frequently used for drink can or the like into a pan as an electromagnetic cooking vessel, and putting a food in this vessel so as to be heatable by use of an electromagnetic cooker as it is. - 特許庁

即席カレーやレトルトシチューの様な調理食品に、焙煎香辛野菜特有の調理食品全体をまとめ上げる豊かな風味とまろやかな調理感をもたらす香味料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor composition giving a cooked food such as instant curried rice or retort stew both rich flavor and mellow cooked feeling peculiar to roasted spicy vegetables and composing the cooked food as a whole. - 特許庁

生鮮食材または半調理された食材をパッキングした食品パッキング体を誘導加熱により加熱して、食品を簡単に且つ美味しく加熱調理することができる誘導加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide an induction heating cooker capable of heat-cooking the food simply and deliciously by heating a food packing body by induction heating in which fresh foodstuff or half-cooked foodstuff has been packed. - 特許庁

食品を凍結と融解を繰り返して調理を行なう凍結融解調理機能付きの冷凍庫に関して、食品の食感を維持しながら味の染み込みや軟化などの調理効果が得られることを図る。例文帳に追加

To obtain the cooking effect such as seeping and softening of a taste while maintaining an eating feeling of food in a freezing chamber with the freezing-melting cooking function for cooking the food by repeating freezing and melting. - 特許庁

電子レンジ調理時に発煙等の心配がなく安全で、加熱むらが少なく、電子レンジ調理された食品の風味・食感が良好な電子レンジ調理用油脂及び、該油脂を含有する食品の提供。例文帳に追加

To provide oil and fat for microwave cooking, safe without the need of worry such as fuming at the time of microwave cooking, causing a little heat nonuniformity and making the flavor/palate feeling of the microwave cooked food excellent, and to provide food containing the oil and fat. - 特許庁

本発明は多様な食品をすみやかに良好な品質を維持しつつ、加熱調理あるいは解凍調理を行う食品加熱調理方法に関するものである。例文帳に追加

To provide a food heating and cooking method for rapidly heating cooking or freezing cooking a variety of foods while maintaining excellent quality. - 特許庁

食品調理用容器を頻繁に洗浄する手間を省くとともに、雑菌の付着を防いで衛生的に調理することができる食品調理用容器の減菌カバーを提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a sterilizing cover for a food cooking container which can save a trouble of frequently washing the container and prevent miscellaneous germs from attaching for hygienically cooking. - 特許庁

食品が包装された状態のまま電子レンジで加熱調理することができ、油で揚げた食品を電子レンジで加熱調理したときであっても、食品から生じる油分により食品自体がベタ付くのを有効に防止することができる食品包装パックおよび包装済み食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a food pack and a packaged food which can heat-cook the food in a packaged condition by a microwave oven, and effectively prevent the food itself from being sticky by oil content exuding from the food when the oil-fried food is heat-cooked by the microwave oven. - 特許庁

香辛野菜の微塵切りを油脂で炒めて次いで煮込んだときに得られる風味を、飲食品を喫食前に再加熱したときに与え、調理食品が本来持っている、調理食品全体をまとめ上げる豊かな調理感と深いコク味をもった飲食物を提供する。例文帳に追加

To obtain a flavor imparting precursor which provides a flavor produced by frying a spice vegetable cut into tiny pieces with oils and fats and then boiling the spice vegetable when a food or a beverage is reheated before eating and supplies a food and a beverage having an ample cooking feel and deep body that a cooked food essentially has to prepare the whole cooked food. - 特許庁

本発明は、レストラン等において複数の調理食品皿を垂直方向に移送して展示すると共に、テーブル面で回転・展示して調理食品を客が選択して喫食できる垂直型調理食品提供装置を提供する。例文帳に追加

To provide a vertical cooked food serving device, with which a plurality of dishes of cooked foods are perpendicularly transported/displayed and rotated/displayed on a table top so that customers can choose and eat/drink cooked foods in a restaurant, or the like. - 特許庁

食品を繰り返し凍結状態と解凍状態にして調理を行なう凍結融解調理機能付き冷凍冷蔵庫に関して、食品内の温度変化を最小限に留め、食味および風味豊かな食品調理を可能とする。例文帳に追加

To reserve a temperature change in food to a minimum limit and to allow the food having rich food taste and flavor to be cooked in a refrigerator with a deep freezer having a freezing and melting cooking functions for cooking the food repeatedly in a freezing state and a thawing state. - 特許庁

食品を繰り返し凍結状態と解凍状態にして調理を行なう冷凍解凍調理装置に関して、食品内の温度変化の均一性と、高速な冷凍解凍処理を行ない、食味および風味豊かな食品調理を可能とすることを目的とする。例文帳に追加

To ensure the cooking of a food with excellent taste and flavor by making uniform a change in temperature in a food and performing a freezing/ melting processing at a high rate in a freezing /melting cooking apparatus for cooking the food by repeatedly freezing and melting the food. - 特許庁

食品調理に用いた場合に、調理済み食品の保存安定性を向上させ得る、具体的には、調理済み食品における生菌数増加および/または腐敗臭や酸臭の発生を抑制する作用を有するみりん類およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide Mirin (sweet sake for seasoning) capable of improving the storage stability of cooked food when used in cooking the food, specifically, having the effects of inhibiting the increase of live bacteria count and/or the emission of putrefactive odor and/or acidic odor in cooked food, and to provide a method for producing the Mirin. - 特許庁

炒めたときに調理器具にくっつきやすい食品調理する際に、くっつくのを防ぐために、炒めたときに食品調理器具にくっつくのを防ぐ効果のある製品が入ったパッケージを、食品本体のパッケージに同梱または添付することを提供する。例文帳に追加

To provide a method for integrally packing or attaching a package charged with a product effective on preventing adhesion of food to a cooking utensil when the food is fried, into or to a food product body package, enabling prevention from adhesion of the food to the cooking utensil when cooking the food easy to adhere to the cooking utensil when cooked. - 特許庁

食品材料2を調理する食用油3が貯留される貯留槽4内に、掻揚げ部材7を設けて、掻揚げ部材7を変位させることによって、食品材料2を食用油3を利用して調理加工し、その後、調理加工済みの食品2を引揚げることができる。例文帳に追加

A Kakiage (a mixture of vegetable bits and shrimp fried in batter) member 7 is provided inside a storage tub 4 where edible oil 3 for cooking a food material 2 is stored, the food material 2 is cooked by utilizing the edible oil 3 by displacing the Kakiage member 7, and the cooked food 2 is pulled out thereafter. - 特許庁

複数個の調理済み食品を自由に選択し組み合わせて購入する際に、その組み合わせに係る調理済み食品の栄養バランスが良好であるか否かを容易に把握することができる調理済み食品の販売方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sales method for cooked food capable of easily grasping whether nutrition balance of a cooked food related to combination is favorable or not when freely selecting and combining a plurality of cooked foods and purchasing them. - 特許庁

日本語で「デパ地下」は,調理食品売り場がたいてい置かれているデパートの地下を意味する。例文帳に追加

In Japanese, "depa-chika" refers to the basement floors of a department store where the delicatessen sections are usually located.  - 浜島書店 Catch a Wave

これらの店はさまざまな生鮮食品を販売し,店内で調理された料理も多く提供している。例文帳に追加

These stores sell a variety of fresh foods and offer a number of dishes cooked on the premises. - 浜島書店 Catch a Wave

赤外線センサが、食品の温度を正確に検出できる加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating cooking apparatus wherein an infrared sensor accurately detects the temperature of any food. - 特許庁

例文

その結果、電子レンジ用袋体10を用いて食品11を加熱加圧調理することができる。例文帳に追加

Consequently, the food 11 can perform the heating and pressure cooking by using the bag body 10 for a microwave oven. - 特許庁

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