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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品調理の意味・解説 > 食品調理に関連した英語例文

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食品調理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1149



例文

炭火焼特有の食感や風味が得られるとともに調理作業が簡単で調理者の技量も必要としない食品加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a food heating apparatus providing texture and flavor specific for charcoal grilling, facilitating the cooking and requiring no special skill of a cooker. - 特許庁

電子レンジ調理用ノンフライ揚げ物様食品とその調理方法およびこれに用いるバッター液並びにバッターミックス例文帳に追加

NON-FRIED FOOD LIKE FRIED FOOD FOR MICROWAVE OVEN COOKING, METHOD FOR COOKING THE SAME, AND BATTER LIQUID AND BATTER MIX EACH USED FOR THE FOOD - 特許庁

加熱調理の際に用いることで、味及び臭いが良好な加熱調理食品を作ることができる油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition used for cooking to enable production of cooked food that has fine taste and odor. - 特許庁

調理食品調理されてから、食事として提供されるまでの必要な時間、品質を維持し、かつ菌の繁殖を抑制できる。例文帳に追加

Time and quality required until service as a meal after the foods have been cooked is preserved and breeding of bacteria is suppressed. - 特許庁

例文

高周波加熱により食品を加熱調理する際、連続調理使用時においても、その過加熱を防止できる装置を得る。例文帳に追加

To provide a device for avoiding overheat even in continuous cooking when foods are heat-cooked by high-frequency heating. - 特許庁


例文

レトルトクリームソース、電子レンジ調理用容器詰食品及びクリーム煮料理の調理又は製造方法例文帳に追加

RETORT CREAM SAUCE, PACKAGED FOOD FOR MICROWAVE COOKING, AND METHOD FOR PREPARING OR PRODUCING CREAM-STEW - 特許庁

省エネを図るとともに、食品の加熱ムラの少ない加熱調理器および加熱調理器の制御方法を得る。例文帳に追加

To provide a heating cooker and a control method of the heating cooker capable of saving energy and reducing uneven heating of food. - 特許庁

袋詰め食品調理後に熱湯から取り出さずに冷水で冷却してから取り出せるようにした調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking apparatus with which a bagged food, after cooked, can be taken out after it is cooled with cold water in stead of taking it out of hot water. - 特許庁

熟練した調理人であっても加工調理するのが困難な高さのある盛り上った状態のかき揚げ天ぷらの冷凍食品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen food of a Kakiage (Tempura of mixed ingredients) of a highly heaped state which is difficult to be prepared even by a skilled chef. - 特許庁

例文

過熱水蒸気を用いて食品調理する方法において、エネルギーの利用効率を高める調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for cooking food using superheated steam, and increasing the use efficiency of energy. - 特許庁

例文

他の食品容器を載せて保温部9に入れた別のトレイに、調理トレイ10から調理ずみの容器16を移して配達する。例文帳に追加

A cooked container 16 is transferred from the cooking tray 10 to a different tray contained in a keeping warm portion with mounting another food container to deliver. - 特許庁

過加熱を防止するとともに調理容器内の液体や食品の温度を精度良く制御できる誘導加熱調理器を提供すること。例文帳に追加

To provide an induction heating cooker, capable of preventing itself from overheating and accurately controlling temperature of liquid or foods inside a cooking vessel. - 特許庁

この調理器によれば、消費電力が小さいだけでなく電磁波も発生せず、食品を美味しく簡便に加熱調理することができるものである。例文帳に追加

This constitution can consume a little power, generate no electromagnetic wave, and simply heat and cook the tasty foods. - 特許庁

表面はパリパリに、中身をふっくらに加熱調理できる加熱調理器及び食品若しくは焼きおにぎりの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooker capable of cooking a surface to be crispy and the inside to be fluffy, and a method for preparing food or toasted rice balls. - 特許庁

加熱調理の際に内部の圧力を逃がすことができ、しかも低コストで実施できる加熱調理食品用パックを提供する。例文帳に追加

To provide a package for heated and cooked food in which an inner pressure can be released when heating and cooking are carried out and further it can be performed under a low cost. - 特許庁

調理作業手順のデータ化に際し、調理作業手順の総覧性を向上させ、食品の製造工程を一覧する。例文帳に追加

To increase the comprehensiveness of cooking procedures when converting the cooking procedures into data format, thus providing a chart of food manufacturing processes. - 特許庁

電子レンジでの加熱調理時に破裂しにくいきのこを含有する電子レンジ加熱調理用加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a processed food for cooking by heating with a microwave oven, containing mushrooms hardly exploding during the cooking by heating with the microwave oven. - 特許庁

自動調理調理メニューとして「煮込み」が選択されると、電子レンジは、まず、食品を90℃まで加熱する。例文帳に追加

When cooking is selected as a cooking menu of automatic cooking, a microwave oven first heats a foot to 90°C. - 特許庁

本発明は高周波加熱調理器に関し、食品の種類、形状、厚みに関係なく均一な最適加熱を可能にした加熱調理器を目的とする。例文帳に追加

To provide a high-frequency cooker capable of uniformly heating the food regardless of kind, shape and thickness. - 特許庁

調理時間を要しない、比較的短時間に加熱調理が完了する加工食品と、調理時間に時間を要する加工食品とを、1台の電子レンジによって同時に加熱調理が完了できる電子レンジ用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for a microwave oven capable of simultaneously completing the heat-cooking of a processed food in which a long cooking time is not requested, and the heat-cooking is completed in a relatively short time, and a processed food in which a long cooking time is requested by one microwave oven. - 特許庁

加工食品や唐揚げ等の加熱工程を含む食品の加熱調理の前に添加し、その後、加熱処理や調理を行った場合に、タマネギ特有の調理感や生のタマネギを用いて調理したようなフレッシュ感を強く発現するオニオンエキスを提供する例文帳に追加

To provide an onion extract strongly expressing cooking feeling peculiar to onion and fresh feeling, as if cooking is done by using raw onion, by adding the extract before cooking a processed food and food including a heating process such as deep-frying, and heating treatment and cooking. - 特許庁

食品につけたバーコードからバーコード情報を獲得するバーコードスキャナーと、該バーコード情報から前記電子レンジに対応する調理情報を獲得し、獲得した調理情報に基づいて調理条件を設定して前記食品調理を行う制御部と、を備える。例文帳に追加

A barcode scanner is provided for obtaining barcode information from a barcode attached to food, and a control part is provided for obtaining cooking information corresponding to the microwave oven from the barcode information, and setting cooking conditions on the basis of the obtained cooking information to carry out cooking of the food. - 特許庁

構造が簡単で、安価な、しかもケトル毎に食品ホースを付け替えたりすることのない食品調理システム及び食品充填用ケトルを提供する。例文帳に追加

To provide a food cooking system and a food filling kettle each having a simple and inexpensive structure and requiring no replacement of a food hose with every kettle. - 特許庁

食品焼物器1は,熱源2によって食品加熱プレート3が加熱され,食品加熱プレート3からウナギ5に熱が伝わって,ウナギ5の蒲焼を焼いて調理するよう構成されている。例文帳に追加

In the food broiler 1, food heating plates 3 are heated by a heat source 2, and heat is conducted from the food heating plates 3 to the eels 5, and the eels 5 are broiled and cooked. - 特許庁

食品の包装としての使用のためのフィルムに関連し、とりわけ、調理される又は、別の方法でケーシング中で加熱される食品用のチューブ状(tubular)食品ケーシングの提供。例文帳に追加

To provide a film for use as a packaging for a food product, especially a tubular food casing for food to be cooked or otherwise heated within the casing. - 特許庁

調理トレイ10は、トレイの食品容器16を載置する面が金属板の加熱面15とされ、その食品容器載置場所の下にヒータが設けられ、食品容器16を覆って均熱カバー17を被せる。例文帳に追加

In the cooking tray 10, the face on which a food container 16 of a tray is mounted is thought to be a heating face 15 of a metal plate, a heater is placed under a food container mounted place and the food container 16 is covered by a soaking cover 17. - 特許庁

ここで、食品基材は種々の食品形態(菓子、パン、乳製品、茶葉、茶飲料、ジュース、酒類、スープの素、調理食品など)に係る主構成素材又は主成分素材である。例文帳に追加

The food base material comprises a main constituent raw material or a main ingredient raw material relating to various kinds of food (such as, confectionery, bread, dairy products, tea leaves, tea beverages, juices, alcoholic beverages, soup stock and/or cooked food). - 特許庁

冷凍米飯等の冷凍食品を、美味、効率的、かつ衛生的に解凍加熱できる冷凍食品用解凍機及び冷凍食品調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a defrosting machine for frozen food, capable of effectively and hygienically defrosting and heating the frozen food such as frozen rice while keeping its deliciousness, and to provide a method for cocking the frozen food. - 特許庁

本発明の油ちょう食品及びマイクロ波調理用油ちょう食品は、前記油ちょう食品用被覆材を中具に付け、油ちょうした後に冷蔵又は冷凍保存してなる。例文帳に追加

The deep-fried food and the deep-fried food for microwave cooking are each attached with the coating material for the deep-fried food in the inside ingredients, and refrigerated or frozen after deep-drying. - 特許庁

保温庫23内を加湿するようにしたので、調理された食品を長時間に亘って保温する場合でも、保温庫23内の食品Aが容易に乾燥することはなく、食品Aの味覚や外観を良好に保つことができる。例文帳に追加

Since the inside of a heat reserving storage 23 is humidified, even when reserving heat of the cooked food over a long time, the food A in the heat reserving storage 23 is not easily dried, and the taste and an appearance of the food A can be excellent kept. - 特許庁

電子レンジ、オーブンで調理した食品を、容器を冷却せず、指で容易に支え持って喫飲または喫食できる食品容器と、簡便、安価な食品容器の製造法を提供。例文帳に追加

To provide a food container and a method for manufacturing a convenient and less-expensive food container in which food cooked by a microwave oven and a usual oven can be drunk or eaten while easily holding and supporting it with fingers without cooling the container. - 特許庁

加熱調理食品の包装に用いる蓋付きの容器において、容器移送中であっても蓋内面の水滴を食品に付着させず、食品の風味を維持できるようにする。例文帳に追加

To provide a container with a lid, which is used for packaging of cooked food, prevents waterdrops on an inner surface of the lid from adhering to the food, even during transfer of the container, and can maintain a flavor of the food. - 特許庁

食品の生産ラインにおいて、食品自体がどのような加工状態であったのかを履歴として残すことができる食品調理履歴計測方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for determining cooking history of a food on a food production line to record the processing state of the food as a history. - 特許庁

食品に含有された水分の過度蒸発を抑制して、電子レンジでの調理による食品の味の変化を防止する電子レンジ用食品包装材の提供。例文帳に追加

To provide a food packaging for the cooking in a microwave oven which can prevent any change in taste of the food when cooked in the microwave oven by suppressing excessive evaporation of water contained in the food. - 特許庁

本発明は、ご飯などの調理された固形食品などに混ぜるだけで簡単に良好な彩りを前記固形食品に均一に付与することができる固形食品用着色材を得ることを目的とする。例文帳に追加

To provide a solid food coloring material only mixed with cooked solid food such as cooked rice so as to easily and uniformly impart favorable colors to the solid food. - 特許庁

原料食品の少なくとも表面がデンプンを含有してなる未調理又は半調理食品を相対湿度が20〜100%の雰囲気下で加熱して食品の芯温を40℃以上に高めた後、油に浸漬して油で揚げて調理することを特徴とするフライ食品、例えばカレーや鶏そぼろ等のフィリング(中味)を含む揚げパン、ドーナツ、フライドポテト、コロッケ、カツ等の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the fried food is characterized by heating an un-cooked or semi-cooked food containing starch in at least the surface of the food raw material under an atmosphere having a relative humidity of 20 to 100% to enhance the core temperature of the food to40°C, and then dipping and frying the heated food in an oil. - 特許庁

ゲル化剤でゲル化した液材と、固形具材とを含む加熱調理用加工食品であって、ゲル化阻害剤が含まれたことを特徴とする加熱調理用加工食品である。例文帳に追加

The processed food for cooking comprises solid ingredients and liquid material gelatinized with a gelling agent, and contains a gelatinization inhibitor. - 特許庁

ヒーターを制御するサーモスタットを2ケ装備し調理庫と食品の温度を個々に設定する事により食品の温度を任意温度で一定に保ち加熱する事が可能な加熱調理機である。例文帳に追加

The cooking machine can maintain a temperature of the food at a certain optional temperature and heat the food by providing two thermostats controlling a heater and individually setting temperatures of a cooking chamber and the food. - 特許庁

電子レンジで加熱するだけで、米粒の芯を程よく残したリゾットやパエリア等の米飯調理食品を、本格的な美味しさを有したものとして調理できる電子レンジ加熱用容器入り食品を提供する。例文帳に追加

To provide a food product in a microwavable container with which a fully delicious cooked rice food, such as risotto or paella, having moderately uncooked rice grains, is cooked. - 特許庁

可撓性小袋入り固形感のあるフルーツソースと可撓性小袋入りミルクベースを1つの小箱に詰めて、パン調理食品(フレンチトースト調理食品)を得る。例文帳に追加

The fruit sauce placed in a flexible small bag and having the solid feeling and the milk base placed in a flexible small bag are packed into one small box. - 特許庁

バッター衣及び食品充填物から成る食品を形成する自動方法は、バッターを受け入れる複数の調理用開口を有する調理用マトリックスから開始する。例文帳に追加

The automated process to form a food product consisting of a batter shell and a food filling is started with a cooking matrix that includes a plurality of cooking openings to receive the batter. - 特許庁

飲食店、小売店、宿泊施設又は宅配サービスで提供される調理食品に関し、過剰なカロリーの摂取や塩分の摂取を抑え、健康を維持するために好適な調理食品を提供する。例文帳に追加

To provide cooked food offered by an eating place, a retail shop, accommodations or delivery service, suppressing excessive calorie intake and salinity intake and suitable for maintaining health. - 特許庁

加熱調理時間が異なる食材が串に刺されている複数個の串刺し食品を同時又は略同時に焼き上げることができる串刺し食品調理装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a cooking apparatus for skewered food, which can simultaneously or almost simultaneously roast a plurality of skewered foods which has skewered ingredients which need different cooking time. - 特許庁

スープ等の汁物に米、麦の加工品を加えて食べる食品であって、米麦加工品の美味しさを得ることができ、又、簡単に調理できる新規な加熱調理食品を得るを得る。例文帳に追加

To obtain a new cooking food which comprises a soup with processed rice or wheat, can give a good taste of the processed rice or wheat, and can simply be cooked. - 特許庁

様々な食品に汎用性高く利用できる、食品の脂質酸化抑制剤、その製造方法、及び調理加工品又は調理加工用調味料の脂質酸化抑制方法を提供する。例文帳に追加

To provide a lipid oxidization inhibitor for food usable for various kinds of food in excellently general versatility, and to provide a method for producing the inhibitor and a method for inhibiting oxidation of lipid in a cooked product or cooking seasoning. - 特許庁

紅茶抽出物をカレーやシチュー等の調理食品に添加することで、カレー等の調理食品に含まれているスパイス感や風味の香り立ちが増強され、さらに風味の濃厚感を付与することが可能となる。例文帳に追加

This flavor improving agent comprising black tea extract is added to process food such as curry and stew so as to reinforce spicy feeling and emission of flavor contained in process food such as curry and give thickness feeling of flavor. - 特許庁

穀物粒から製粉工程を経ることなく加熱調理食品生地を製造するにあたって、効率良く加熱調理食品生地を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing cooking food dough when producing the cooking food dough from grains without passing through a milling step. - 特許庁

一目で客が調理済み食品のできあがりのイメージやボリュームを把握できる調理済み食品の販売システムを、限られた店舗スペースで実現する。例文帳に追加

To obtain a selling system of cooked food articles, in a limited store space, by which a customer is able, at a glance, to recognize the image and volume of completion of the cooked food articles. - 特許庁

フェルラ酸を20ppm以上およびパラ−クマル酸を1ppm以上含有し、食品調理に用いた場合に、調理済み食品中の生菌数増加および/または腐敗臭や酸臭の発生を抑制するみりん類。例文帳に追加

The Mirin includes 20 ppm or more of ferulic acid and 1 ppm or more of para-coumaric acid, and inhibits the increase of live bacteria count and/or the emission of putrefactive odor and/or acidic odor in cooked food when used in cooking the food. - 特許庁

例文

加熱室内の蒸気量とマイクロ波出力および蒸気とマイクロ波の加熱時間制御をそれぞれの食品に応じて最適な状態で加熱調理できるので、多様な食品を良好に解凍および加熱調理できる。例文帳に追加

Since the amount of steam in the heating chamber, a microwave output, and a heating time by microwave can be controlled in an optimum state according to foods, the variety of foods can be satisfactorily frozen and heated/cooked. - 特許庁

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