1016万例文収録!

「飯米」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

飯米を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 69



例文

飯米例文帳に追加

BOILED RICE - 特許庁

飯米を炊いた料理。例文帳に追加

Gohan: Boiled rice dishes  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

飯米様食品例文帳に追加

COOKED RICE-LIKE FOOD - 特許庁

食品及び炊飯米例文帳に追加

FOOD AND COOKED RICE - 特許庁

例文

飯米用改質剤例文帳に追加

MODIFYING AGENT FOR COOKED RICE - 特許庁


例文

賎しい者が食用にする飯米例文帳に追加

rice eaten by lowly persons  - EDR日英対訳辞書

死者のあった家へ贈る飯米例文帳に追加

rice presented to a bereaving family  - EDR日英対訳辞書

飯米の調味剤添加方法例文帳に追加

ADDITION OF FLAVORING AGENT FOR BOILED RICE - 特許庁

飯米飯の外観評価装置、および、炊飯米飯の外観評価方法例文帳に追加

APPEARANCE EVALUATION DEVICE OF COOKED RICE, AND APPEARANCE EVALUATION METHOD OF COOKED RICE - 特許庁

例文

飯米の米粒組織そのものを改善することで、従来の炊飯米に比べて様々な利点を有する画期的な炊飯米の提供。例文帳に追加

To provide an epoch-making boiled rice that has a variety of merits in comparison with the conventionally boiled rice by improving the grain tissue itself of the boiled rice. - 特許庁

例文

生白米1合(約150g)→炊飯→炊飯米1合(約330g)例文帳に追加

From 1 go (about 150grams) of raw polished rice, after steamed, 1 go (about 330grams) of steamed rice is made.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

飯米の老化防止及び食感改善剤例文帳に追加

AGING PREVENTION OF COOKED RICE AND TEXTURE IMPROVER - 特許庁

チルド保存用容器入り炊飯米とその製造方法例文帳に追加

COOKED RICE PACKAGED IN CHILLED-STORAGE CONTAINER, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

飯米アロマおよびその製造方法例文帳に追加

COOKED RICE AROMA AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

飯米粒の形状を下記のように設定して、従来の炊飯米に比べて長径を短く、断面最短径を大きくし、白米粒と略相似する丸形の炊飯米粒としたことを特徴とする炊飯米例文帳に追加

The cooked rice is characterized by setting the shape of cooked rice grains as follows, reducing the major axis and increasing the minimum minor axis of the cross section as compared with those of the conventional cooked rice and providing the round cooked rice grains nearly similar to that of milled rice grains. - 特許庁

飯米の食味評価方法及び装置例文帳に追加

TASTE EVALUATION METHOD AND DEVICE FOR BOILED RICE - 特許庁

緩和時間が10%以上短くなる炊飯米粒とすることにより、画期的な炊飯米を提供する。例文帳に追加

To provide an epoch-making boiled rice that can shorten the relaxation time in a boiled rice by 10% and more. - 特許庁

本発明の炊飯米混合用粉末食品は、例えば、うるち米の炊飯米に混合して米飯食品を製造する際に用いられる。例文帳に追加

This powdery food for mixing with boiled rice is used, for instance, when producing a boiled rice food by mixing with boiled rice of nonglutinous rice. - 特許庁

飯米の食味を向上させることのできる炊飯水を提供する。例文帳に追加

To obtain rice-boiling water capable of improving the taste of cooked rice. - 特許庁

品質の優れた炊飯米の製造方法及び炊飯改良剤例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EXCELLENT QUALITY COOKED RICE - 特許庁

飯米の米粒形状そのものに着目し、これを改善することで従来の炊飯米(ごはん)に比べて様々な利点を有する画期的な炊飯米を提供することを目的としている。例文帳に追加

To obtain a cooked rice having various advantages as compared with conventional ones by improving the granular shape. - 特許庁

各種の無菌炊飯米に配合することにより、無菌炊飯米の異臭の生成を抑制し、保存中の風味の劣化を防止することができる炊飯米フレーバーおよびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooked rice flavor enabling the bad smell of aseptic cooked rice to be inhibited, and enabling the flavor of such cooked rice to be prevented from being deteriorated during preservation by its formulation in various kinds of aseptic cooked rice, and to provide a method for producing the cooked rice flavor. - 特許庁

チルドで流通、保存する際に炊飯米と具材との間の水分移行等が生じず品質が安定で、喫食時に炊飯米と具材の食感、風味が優れたものとなる高品質のチルド保存用容器入り炊飯米を提供する。例文帳に追加

To provide high-quality cooked rice packaged in a chilled-storage container which is prevented from causing moisture transport, or the like between cooked rice and ingredients, when distributed and stored in a chilled state so as to be stable in quality, and which is prepared so that the texture and flavor of the cooked rice and the ingredients become superior at eating. - 特許庁

米である事を明確にする場合は、「米飯」(べいはん)、「飯米」(はんまい)や「米の飯」と言う。例文帳に追加

To make it clear that it refers to rice, it is called 'beihan,' 'hanmai' or 'kome no meshi.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

異なった炊飯条件での炊飯米飯に関して外観を客観的に評価する。例文帳に追加

To objectively evaluate appearance regarding cooked rice under different cooking conditions. - 特許庁

飯米の食味を客観的にかつ簡便に評価可能な方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for objectively and simply evaluating eating qualities of rice for cooking. - 特許庁

うるち米の炊飯米に混ぜるだけで、もち米の食感を有する米飯食品を簡単に製造することができる炊飯米混合用粉末食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a powdery food for mixing with boiled rice, enabling easy production of a boiled rice food having palate feeling of glutinous rice only by mixing with boiled rice of nonglutinous rice. - 特許庁

精白米を液体に浸漬し、100気圧以上4000気圧以下の高圧処理を施した後、炊飯して得る炊飯米粒1の内部に気泡を含有しない炊飯米例文帳に追加

Polished rice is soaked in liquid, treated with a high pressure of 100-4,000 atmospheric pressure and boiled to give the objective boiled rice including no bubble inside the rice grains 1. - 特許庁

搗精方法は、精米機から抽出した精白米を加水加熱して炊飯米とし、炊飯米の白度が、基準白度となるように精米機の搗精度を調整する。例文帳に追加

The rice polishing method makes cooked rice by adding water and heating the polished rice extracted from a rice-polishing machine and adjust the rice polishing-precision of the rice-polishing machine so that the rice polishing degree of cooked rice is the reference rice polishing degree. - 特許庁

得られたピザクラスト10は、クラスト生地16中に柔らかい炊飯米の粒18がその形状を留めたまま均一に分散されている。例文帳に追加

The pizza crust 10 thus obtained is such that the soft boiled rice grains 18 are homogeneously dispersed in a crust dough 16 while their shape remained intact. - 特許庁

]を満たす条件で攪拌したときの溶液中の可溶性固形分量を測定する、炊飯米の食味評価方法。例文帳に追加

In formula (1), S represents a tip peripheral speed (m/min) of a stirrer, and T represents a stirring time (min). - 特許庁

搗精度計は、炊飯米サンプル生成部と、白度測定部と、測定した白度を搗精度として表示する表示制御部と、を有する。例文帳に追加

The rice polishing-precision meter includes a cooked rice sample producing section, a rice polishing-degree measuring section, and a display controller for displaying measured rice polishing-degree as measured rice polishing-precision. - 特許庁

飯米に対し通常のすし飯における酢合わせの割合に比べて約2倍と多めに調味酢を添加する。例文帳に追加

A generous amount of seasoned vinegar is added to cooked rice in a proportion about twice that in the case of addition of vinegar for normal sushi rice. - 特許庁

飯米と多めの調味酢を入れたパック容器をガス置換後、密閉して上下反転と放置を繰り返す。例文帳に追加

After gas displacement of a pack containing the cooked rice and the generous amount of seasoned vinegar, the pack is sealed and is turned upside down and left repeatedly. - 特許庁

おこげメニューが選択された際には炊飯米にこげ目を確実かつ均一につけることのできる炊飯器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of securely and evenly browning the rice when a browning menu is selected. - 特許庁

実験では、炊飯釜内に電極を差し込んで炊飯釜内の炊飯米に通電する方法もとった。例文帳に追加

In an experiment, an electrode is inserted into the rice cooking pot to energize the rice to be cooked in the rice cooking pot. - 特許庁

米の炊き方や炊飯器の性能を研究する場合の食味の指標となり得る炊飯米の食味評価方法と装置を提供する。例文帳に追加

To provide an index of taste for research of a rice cooking method or a performance of a rice cooker. - 特許庁

糠の栄養や旨みが残った炊飯米を得ることができ、その上、実用的で、一般家庭に普及させることができる炊飯器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker which can obtain cooked rice in which nutrition and savoriness of bran remains, and moreover which is practical and can be generalized to an ordinary family. - 特許庁

従来のすし酢や粉末すし酢の欠点を解消するため、炊飯米に混合する量が少なくてよいすし酢であって、且つ、炊飯米に混ぜ易いすし酢を提供するにあたり、‘長期保管に伴う酸度低下が生じにくい’濃厚すし酢を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide thick vinegar for sushi that represents sushi vinegar to be enough but with only a small amount for admixture into boiled rice in order to cancel out the defects of traditional sushi vinegar and powdered sushi vinegar and that represents thick sushi vinegar hardly generating a drop in its acidity accompanying a long-time storage, in providing sushi vinegar easily to be mixed with boiled rice. - 特許庁

飯米又は加熱処理工程を含む米加工品の殺菌方法において、炊飯又は加熱処理に先立ち、原料米についてアルカリ性水溶液での接触処理及び強酸性水での浸漬処理を行うことを特徴とする、炊飯米又は米加工品の殺菌方法を提供するものである。例文帳に追加

The method for disinfecting the cooked rice or the rice product processed by the steps involving the heat-treating step involves carrying out a treatment for bringing a raw material rice into contact with an alkaline aqueous solution, and a treatment for soaking the treated rice in a strong acidic water before cooking the rice or heat-treating the rice. - 特許庁

食べたときに炊飯米のような食感(米粒感)の残る、炊飯米がそのまま詰め物として充填されているような品質のパン、中華まん、饅頭等を提供し、そして、このような品質のパン、中華まん、饅頭等を製造する際に、機械で簡単に安定して充填できる詰め物用の加熱調理済み米飯食品を提供する。例文帳に追加

To provide bread, Chinese meat bun, bun with bean jam filling, etc., having quality suggesting presence of cooked rice as a filler as it is to give aftertaste of cooked rice (rice grain feeling) in eating, and to provide a heat-cooked rice food for filling enabling easy and stable filling with a machine in producing the bread, Chinese meat bun and bun with bean jam filling having the quality. - 特許庁

飯米粒の物性を、パルスNMR装置によって、対象核^1Hの緩和時間(核の磁気共鳴を励起させ、励起状態から基底状態に戻るまでの横緩和時間T_2を測定する。以下、緩和時間とは横緩和時間T_2を意味する。)をCPMG法(または別法)により測定し、対象核^1Hの緩和時間が20ms(ミリ秒)以下となる炊飯米とする。例文帳に追加

The relaxation time of the objective nucleus ^1H of boiled rice grains is measured through the CPMG method (or another method) by use of the pulse NMR apparatus (the magnetic resonance of the nucleus is excited and the transverse relaxation time T_2 is measured from the excited state to the ground state) and the boiled rice having20 ms relaxation time is selected. - 特許庁

米に対して、1.5〜1.8重量倍の水を添加して米を炊飯する炊飯工程と、該炊飯米を常温以下に冷却する冷却工程と、冷却後の炊飯米に対して、0.5〜0.8重量倍の小麦粉及び他のピザクラスト原料を添加して低速で混合する工程と、を含むことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises the steps of adding 1.5-1.8 wt. times water to rice and boiling the rice, cooling the boiled rice to a temperature lower than a normal temperature, and incorporating the boiled rice after cooled with 0.5-0.8 wt. time wheat flour and other pizza crust materials followed by blending at a low speed. - 特許庁

昭和21年(1946年)5月19日の「飯米獲得人民大会」(いわゆる「米よこせメーデー」)を抑えこんだ連合国軍最高司令官総司令部(GHQ)は、日本政府へ酒類の製造を禁止する命令を下した。例文帳に追加

General Headquarters (GHQ), which oppressed 'the Mayday for food supplies' (so called 'Mayday to give us rice') on May 19, 1946, ordered the Japanese government to prohibit the production of liquors.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

台湾では、早朝から粥、麺類、魯肉飯、米加工品、サンドイッチ、フレンチトースト、おにぎりなどの軽食と豆乳、牛乳、コーヒーなどを売る屋台がある。例文帳に追加

In Taiwan, street stalls open for business in the early morning, and sell items such as: rice porridge, noodles, LuRo Fans, food made from rice, sandwiches, French toast, rice balls, other light meals, soymilk, milk, and coffee.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

姫飯(ひめいい)そのものは、甑(こしき)で蒸した強飯(こわいい)に対して、釜で炊いた柔らかい飯米をさす、古来からある語であるが、それにちなんで名づけられた姫飯造りそのものが伝統的に存在したわけではない。例文帳に追加

In contrast to kowaii (steamed rice) which is rice steamed in a koshiki (a kind of earthenware), Himeii itself refers to soft rice boiled in a kiln; however, Himeii method which is named after Himeii has not traditionally existed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

炊飯量、飯米の種類、炊飯モード等の炊飯条件に応じて最適な圧力制御をすることによって、更においしいご飯を炊飯できるようにした炊飯器の提供。例文帳に追加

To cook further delicious rice by performing optimum pressure control corresponding to rice cooking conditions such as a rice cooking amount, the kind of rice and a rice cooking mode. - 特許庁

炊飯用添加物を用いた米の炊飯方法、米の炊飯システム、炊飯用添加物を用いた米の炊飯方法により炊飯した御飯、米の炊飯システムを用いて炊飯した御飯及び炊飯用添加物例文帳に追加

METHOD FOR COOKING RICE USING COOKING ADDITIVE, THE RESULTING COOKED RICE, RICE COOKING SYSTEM, COOKED RICE COOKED USING THE SYSTEM, AND THE COOKING ADDITIVE - 特許庁

飯米を溶媒中で下記式(1); 10m≦S×T≦140m ・・・(1)[式(1)中、Sは攪拌手段の先端周速(m/min)を示し、Tは攪拌時間(min)を示す。例文帳に追加

The method for evaluating eating qualities of rice for cooking in which a soluble solid content in a solution when rice for cooking is stirred in the solvent under conditions satisfying formula (1) 10 m≤S×T≤140 m is measured. - 特許庁

例文

測定された炊飯米の粘りを示す特性値と、硬さを示す特性値は、粘り/硬さ・演算装置5に入力され、粘りを示す特性値と硬さを示す特性値との比が演算される。例文帳に追加

Characteristic values indicating a glutinousness and a hardness of a measured cooked rice are inputted into a glutinousness/ hardness arithmetic unit 5 and a ratio of the characteristic values indicating the glutinousness and the hardness is calculated. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS