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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Batter (cooking)に関連した英語例文

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Batter (cooking)の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 24



例文

PREMIX COMPOSITION AND BATTER FOR HEAT COOKING例文帳に追加

加熱調理用プレミックス組成物およびバッター - 特許庁

BATTER LIQUID, CONCENTRATE OF FISH AND SHELLFISH USED FOR BATTER LIQUID OR FROZEN FOOD FOR COOKING USING THE BATTER LIQUID例文帳に追加

バッター液及びバッター液に用いる魚介類濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品 - 特許庁

NON-FRIED FOOD LIKE FRIED FOOD FOR MICROWAVE OVEN COOKING, METHOD FOR COOKING THE SAME, AND BATTER LIQUID AND BATTER MIX EACH USED FOR THE FOOD例文帳に追加

電子レンジ調理用ノンフライ揚げ物様食品とその調理方法およびこれに用いるバッター液並びにバッターミックス - 特許庁

In the areas such as the Kanto region, Tanuki soba means a bowl of noodles in hot soup with tenkasu (crunchy bits of deep-fried tempura batter produced as a byproduct of cooking tempura) on top. 例文帳に追加

関東などでは、天かす(揚げ玉)をのせたものを指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

BATTER COAT FRY, HEAT COOKING ACCESSORY ESPECIALLY FOR FRYING TEMPURA例文帳に追加

衣揚げ、特に天ぷらをつくるための加熱調理用付属品 - 特許庁


例文

Priests seemed to dip fish into batter made of water and wheat and deep-fry it in heated cooking oil. 例文帳に追加

宣教師達は、水で溶いた小麦粉の衣で魚をまとい、熱い油で揚げて食べたとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain an oil and fat composition for a batter capable of maintaining a light texture of a coating just after the cooking even during the preservation after the frying in an oil in an oil-fried food using the batter and keeping the dispersibility in water at different temperatures constant, the batter and the oil-fried food using the batter.例文帳に追加

バッター使用油ちょう食品において油ちょう後の保存中においても調理直後の衣の軽い食感を維持することができ、かつ異なる温度への水の分散性を一定に保つことができる、バッター用油脂組成物、バッター及びバッター使用油ちょう食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a batter liquid improving flavor of food materials by adding a flavor ingredient suitable for each food material to a batter liquid without requiring many production facilities, labor and time and to provide a concentrate of fishes and shellfishes used for the batter liquid or a frozen food for cooking using the batter liquid.例文帳に追加

多くの製造設備や手間と時間を要することがなく、食品素材に適した旨味成分をバッター液に加えることにより、食品素材の風味を良好にするバッター液、バッター液に用いる魚介類濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品を提供するのが目的である。 - 特許庁

The automated process to form a food product consisting of a batter shell and a food filling is started with a cooking matrix that includes a plurality of cooking openings to receive the batter.例文帳に追加

バッター衣及び食品充填物から成る食品を形成する自動方法は、バッターを受け入れる複数の調理用開口を有する調理用マトリックスから開始する。 - 特許庁

例文

The objective fried food intended for microwave cooking is obtained by coating the surface of the above ingredient with a batter followed by sprinkling the batter surface with bread crumbs and then frying the resultant product and thereafter preserving the thus fried product in a refrigerated or frozen condition.例文帳に追加

この具材の表面をバッターで覆い、その上面にパン粉をまぶしてフライした後冷蔵又は冷凍状態で保存してなる電子レンジ調理用のフライ食品。 - 特許庁

例文

The croquette before cooking is obtained by wrapping the croquette dough 1 with batter coating 2 made from wheat flour, egg and bread crumbs.例文帳に追加

次に、このコロッケ生地1を、小麦粉と玉子とパン粉からなる衣2で包んで調理前コロッケを作る。 - 特許庁

BATTER LIQUID FOR FRY FOOD, FROZEN FRY FOOD FOR MICROWAVE COOKING AND METHOD FOR PRODUCING THE FROZEN FRY FOOD例文帳に追加

油揚げ食品用バッター液,マイクロ波調理用冷凍油揚げ食品及びその冷凍油揚げ食品の製造法 - 特許庁

The food for cooking with a microwave oven is obtained by putting batter between a micro wave-absorbing heat generator and the noodle-strip food.例文帳に追加

マイクロ波吸収発熱体と麺帯食品との間にバッター類を挟み込んだことを特徴として構成されている。 - 特許庁

To provide a batter-coated shrimp for oil cooking prepared so as to be edible whole, and suppressed in excessive evaporation so that the moisture of the shrimp is maintained to improve its taste.例文帳に追加

油調理用衣付きエビの全喫食を可能にし、余分な蒸発を抑えることでエビの水分を保持して食味を向上する。 - 特許庁

To develop deep-frying batter flour usable as highly hydrous batter, allowing deep-fried food after cooking in oil to have soft palate feeling excellent in crispy feeling and taste, and enabling retention of the palate feeling even after the lapse of long time at normal temperature or in freezing after cooking in oil.例文帳に追加

高加水のバッターとして使用でき、油ちょう後のフライ食品をソフトで、サクサク感や、口当たりに優れた食感となし、油ちょう後に、常温或いは冷凍で長時間経過してもその食感を維持させうるフライバッター用粉を開発すること - 特許庁

To equalize cooking time of the subjects to be cooked and make the subjects to be uniformly fried in cooking a lot of the subjects to be cooked at once using a basket containing the subjects and lifting up/down and to prevent batter adhering on the basket after cooking.例文帳に追加

被調理物を収容して昇降するバスケットなどを使用した揚げ物の調理において、一度に多くの被調理物を調理する場合に、各被調理物の調理時間を平均化して揚げ物がムラなく均質に揚がるようにすると共に、バスケットに調理後の揚げ物の衣が張り付くことを防止する。 - 特許庁

In starting "gratin cooking menu" performing cooking with small amount of charge necessary for execution in comparison with a maximum amount of charge of the secondary batter, a control means 37 makes the cooking disable and executes charging when the amount of charge necessary for "gratin cooking menu" is not satisfied during charging the secondary battery.例文帳に追加

二次電池の最大充電量に比して実行するために必要な充電量が少ない調理をする「グラタン調理メニュー」を開始する際に、制御手段37は、二次電池の充電を実行中に、「グラタン調理メニュー」に必要な充電量に満たしてない時はこの調理を実行不可にして、充電を実行する。 - 特許庁

The temperature of tane can sharply rise during cooking and care should be taken about bursting caused by the air or steam enclosed between the tane and the batter. 例文帳に追加

油で揚げている最中にはタネの温度が急上昇するため、衣に閉じ込められた空気や水分(水蒸気)が破裂することがあるので注意が必要。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide refrigerated/frozen deep-fried food comprising refrigerated/frozen deep fried food suitable for cooking with a microwave oven, where batter coating is smooth to the mouth and has crispy and light palate feeling, and ingredients are kept moist even after cooked using the microwave oven.例文帳に追加

電子レンジで加熱調理後も、衣の口当たりが良くサクサクとした軽い食感で、なおかつ具材の水分も保たれた、電子レンジ加熱調理に適した冷蔵・冷凍フライを提供する。 - 特許庁

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁

The non-fried food like fried food for microwave oven cooking is produced by applying a batter liquid comprising thermosetting protein, water and edible oil and fat to an ingredient, and coating the resultant ingredient with granular crispy food material.例文帳に追加

熱硬化性タンパク質と水と食用油脂とからなるバッター液、及びバッター液の周囲に塗される油分が付与された粉粒状クリスピー食材を衣材として種具材に塗すことにより電子レンジ調理用ノンフライ揚げ物様食品とする。 - 特許庁

The batter-coated shrimp for oil cooking is obtained through eliminating first, second, third, fourth and fifth abdominal segment shells 2b, 2c, 2d, 2e and 2f from the body of a shrimp 1, wherein at least either one of a cephalothorax shell 2a or a sixth abdominal segment shell 2g is removed from the shrimp.例文帳に追加

エビ1の身から第1、第2、第3、第4および第5腹節甲2b、2c、2d、2e、2fが除去されている油調理用衣付きエビにおいて、頭胸甲2aと第6腹節甲2gの中の少なくとも一方が除去されている。 - 特許庁

A Kakiage (a mixture of vegetable bits and shrimp fried in batter) member 7 is provided inside a storage tub 4 where edible oil 3 for cooking a food material 2 is stored, the food material 2 is cooked by utilizing the edible oil 3 by displacing the Kakiage member 7, and the cooked food 2 is pulled out thereafter.例文帳に追加

食品材料2を調理する食用油3が貯留される貯留槽4内に、掻揚げ部材7を設けて、掻揚げ部材7を変位させることによって、食品材料2を食用油3を利用して調理加工し、その後、調理加工済みの食品2を引揚げることができる。 - 特許庁

例文

To make heat balance batter compared to a broiling plate with through holes arranged over the whole surface with enough strength and to permit cooking on a wide surface of a griddle for an electric broiler heated by a heater and provided with through holes bored to allow excess oil and gravy to pass through for delicious cooking.例文帳に追加

ヒーターによって加熱され、美味しく調理するために余分な油や肉汁を通過させるための貫通孔8を穿設した電気焼肉器用焼き板において、焼き板の全面に貫通孔を配置するものに比較して熱バランスがよく丈夫で、しかも焼き板5の広い面において調理を行うことができるようにする。 - 特許庁

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