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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Protein denaturationの意味・解説 > Protein denaturationに関連した英語例文

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Protein denaturationの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 67



例文

SUBSTANCE FOR SUPPRESSING DENATURATION OF PROTEIN, DENATURATION SUPPRESSING AGENT AND DENATURATION SUPPRESSING METHOD例文帳に追加

タンパク質の変性抑制物質、変性抑制剤および変性抑制法 - 特許庁

PROTEIN DENATURATION DETECTION DEVICE例文帳に追加

タンパク質変性検出装置 - 特許庁

DENATURATION PREVENTING METHOD OF EGG PROTEIN例文帳に追加

卵蛋白の変性防止方法 - 特許庁

METHOD FOR SUPPRESSING DENATURATION OF PROTEIN例文帳に追加

タンパク質の変性抑制法 - 特許庁

例文

DENATURATION (CHEMICAL REACTION) AND SYNTHESIS (FORMATION) OF PROTEIN例文帳に追加

たんぱく質の変性(化学反応)と合成(構成) - 特許庁


例文

METHOD FOR INHIBITING PROTEIN DENATURATION CAUSED BY REDUCING SUGAR例文帳に追加

還元糖によるタンパク質変性を抑制する方法 - 特許庁

To obtain a soybean protein composition which achieves disinfection with low denaturation.例文帳に追加

低変性でかつ殺菌された大豆蛋白質組成物を得る。 - 特許庁

To provide a denaturation suppressing substance for protein having denaturation suppressing effect comparable or superior to sorbitol and sucrose, a protein denaturation suppressing agent containing the suppressing substance as an active component and a protein denaturation suppressing method using the suppressing agent.例文帳に追加

ソルビトール、蔗糖に匹敵する、あるいはそれらと比べてより強力な変性防止効果があるタンパク質の抑制物質、それを有効成分とするタンパク質の変性抑制剤、あるいはそれを用いたタンパク質の変性抑制法の提供。 - 特許庁

The invention provides a denaturation suppressing substance composed of a sulfated oligosaccharide and effective for suppressing the denaturation of proteins, preferably myofibril protein, concretely fish meat, picked meat and/or ground meat, a protein denaturation suppressing agent containing the suppressing substance as an active component and a protein denaturation suppressing method comprising the addition of the agent.例文帳に追加

硫酸化オリゴ糖からなるタンパク質、好ましくは筋原繊維タンパク質、より具体的には魚肉、落とし身および/またはすり身の変性抑制物質、それを有効成分とするタンパク質の変性抑制剤、あるいはそれを添加することを特徴とするタンパク質の変性を抑制する方法。 - 特許庁

例文

The muscular protein denaturation inhibitor contains a citric acid salt as an active ingredient and inhibits heat denaturation and/or freeze denaturation of the fish meat-origin muscular protein.例文帳に追加

本発明に係る筋肉タンパク質変性抑制剤の特徴は、クエン酸塩を有効成分として含んでなり、魚肉由来筋肉タンパク質の熱変性および/または凍結変性を抑制する点にある。 - 特許庁

例文

AGENT FOR INHIBITING DENATURATION OF PROTEIN, GROUND MEAT WHOSE FROZEN DENATURATION IS INHIBITED AND PRODUCTION OF THE FOOD AND PRODUCTION OF FISH PASTE PRODUCT例文帳に追加

タンパク質変性抑制剤、冷凍変性が抑制された擂潰食肉およびその製造方法ならびに練り製品の製造方法 - 特許庁

ANTICOAGULANT FOR PROTEIN DENATURATION INHIBITING POWDER AND METHOD FOR USING THE SAME例文帳に追加

タンパク質変性抑制剤粉末用の固結防止剤およびその使用方法 - 特許庁

To provide a method for suppressing denaturation of a protein caused by environmental stress such as heat and renaturing the denatured protein.例文帳に追加

熱などの環境ストレスによって生じるタンパク質の変性を抑制し、さらに変性したタンパク質を再生させる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a protein chip holding device capable of reducing a protein sample to be an extremely small quantity, and preventing denaturation and deactivation thereof.例文帳に追加

蛋白質試料の極微量化とその変性・失活を防止した蛋白質チップ保持装置を提供する。 - 特許庁

A protein denaturation solution is added and the mixture thus obtained is sufficiently agitated so as to modify protein in the sample and form an aggregate.例文帳に追加

タンパク質変性溶液を添加し十分に撹拌し、試料中のタンパク質を変性し凝集物を形成する。 - 特許庁

This invention relates to FKBP type PPIase of 17-18 kDa derived from Methanococcus jannaschii, a method for renaturing a denatured protein by using the PPIase and a method for suppressing denaturation of a protein by using the PPIase.例文帳に追加

メタノコッカス・ヤナシイ由来の17-18 kDa のFKBPタイプPPIase、並びにそれを用いた変性タンパク質の再生法及びタンパク質の変性抑制法。 - 特許庁

To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein.例文帳に追加

蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。 - 特許庁

To provide a substance which exhibits a remarkable effect on denaturation by refrigeration of a protein by adding a minute amount of the substance in preserving a food or a food material by refrigeration, its manufacturing method, and a method of preventing denaturation by refrigeration utilizing this substance.例文帳に追加

食品あるいは食品素材を冷凍保存する際に、微量に添加することで,タンパク質の冷凍変性に対して著効を示す物質およびその製造法ならびにこれを利用した冷凍変性防止法を提供する。 - 特許庁

The lump of meat vacuum-packed by heated steam is slowly heated until the temperature at the center part of the lump of meat attains that of denaturation temperature area of protein or the vicinity of the denaturation temperature.例文帳に追加

加熱蒸気によって真空パックした肉塊を肉塊の中心部が蛋白質変成温度域又はその近傍の温度に達するまで緩加熱する。 - 特許庁

Malt is obtained through a protein denaturation process and a granulation process adjusting the grain size of raw materials using Perilla ocymoides seeds or defatted Perilla ocymoides seeds as a raw material.例文帳に追加

荏胡麻種子、または脱脂荏胡麻種子を原料として、蛋白変性処理、原料の粒度調整を行う造粒処理を行い麹を得る。 - 特許庁

To provide a method for suppressing the denaturation of a protein by heat or an organic solvent to prevent the irreversible formation of aggregates.例文帳に追加

熱や有機溶剤などによるタンパク質の変性を抑制し、不可逆的な凝集形成を防ぐ手段を提供する。 - 特許庁

This oil-in-water type emulsion composition in characterized by containing 4 to 50 wt.% of a milk protein processed via a dehydration process and a freezing denaturation process.例文帳に追加

脱水工程及び冷凍変性工程を経た乳蛋白質を4〜50重量%含有することを特徴とする水中油型乳化組成物。 - 特許庁

MUSCULAR PROTEIN DENATURATION INHIBITOR, ADDITIVE FOR FISH MEAT-ORIGIN GROUND MEAT, FISH MEAT-ORIGIN GROUND MEAT CONTAINING THE INHIBITOR AND THE ADDITIVE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

筋肉タンパク質変性抑制剤、魚肉由来すり身用添加剤、これらを添加した魚肉由来すり身および製造方法 - 特許庁

This method for processing a raw meat is characterized in that a raw meat in a forming pipe 2 is preheated to a protein denaturation temperature or lower than it by Joule heating based on turning on electricity to the raw meat and the protein denaturation layer is formed at the surface of the raw meat by microwave heating to provide the raw meat with shape retention.例文帳に追加

成形管2内の原料食肉類を該原料食肉類への通電に基づくジュール加熱によって蛋白変成温度以下の温度まで予備加熱した後、マイクロ波加熱によって原料食肉類の表面側に蛋白変成層を形成して保形性を付与することを特徴とする。 - 特許庁

To provide an embedded protein antigen which can suitably refine a protein antigen while controlling the denaturation of the protein antigen as much as possible, and its production method.例文帳に追加

タンパク質抗原の変性を極力抑制しつつ、該抗原を好適に精製することが可能な包埋タンパク質抗原、およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The objective powdery or granular additive is prepared by mixing and kneading a protein powder having15% protein denaturation degree and a phospholipid where the weight ratio of the protein powder to the phospholipid is 0.5/1-100/1 and the moisture content of the additive is15 wt.%.例文帳に追加

蛋白変性度が15%以上の蛋白質粉末とリン脂質を混練して得られる、水分含量が15重量%以下である粉末状又は顆粒状の食品用添加剤。 - 特許庁

To provide a muscular protein denaturation inhibitor which is sufficiently effective only in a small amount added, because of exerting excellent effects due to inhibiting heat denaturation and freeze denaturation of fish meat-origin muscular proteins, which shows almost no taste as a solution, is conventionally approved as a food additive, is aloso often employed as a supplement component due to its being health-promoting functions, and is safe to human bodies.例文帳に追加

魚肉由来の筋肉タンパク質の熱変性や凍結変性に優れた効果を有することから添加量が微量で足り、溶液ではほとんど無味であって、食品添加物として従来より認められ、かつサプリメント成分として多用される等健康機能性を有した、人体にも安全な筋肉タンパク質変性抑制剤を提供する。 - 特許庁

Effects of orisage is not only to remove turbidness, but also to remove excess protein to prevent turbidness because of denaturation of protein caused by the change in temperature and aging after bottling. 例文帳に追加

滓下げによる効果は、単に濁りをとることに留まらず、余分な蛋白質を除去することで、瓶詰後の温度変化や経時変化によって引き起こされる蛋白変性での濁りを予防する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for obtaining a preparation having an inactivated virus in a high yield, lowering protein denaturation and inactivation ratio in a method for inactivating a virus by heating a solution of a protein.例文帳に追加

蛋白溶液の加熱によるウイルス不活化方法において、蛋白の変性、不活性化率を低く抑え、高い収率でウイルスが不活化された製剤を得る方法の提供。 - 特許庁

To provide an analyzer capable of detecting denaturation by using an electrochemical method, even in the case of a protein other than a metal protein.例文帳に追加

金属タンパク質以外のタンパク質であっても、その変性を電気化学的手法を用いて検出することができる分析装置を提供することを課題とする。 - 特許庁

This method for suppressing the denaturation of a protein comprises making FKBP type PPIase that is derived from a thermophilic or hyperthermophilic archaea and has a molecular weight from 26 to 33 kDa coexist with the protein.例文帳に追加

好熱性古細菌又は超好熱性古細菌に由来し、且つ、分子量が26-33 kDa であるFKBP タイプPPIaseをタンパク質と共存させることを特徴とするタンパク質の変性抑制法。 - 特許庁

To provide a method for producing a desired protein by gene recombination technology which is the method for producing the desired protein by the gene recombination technology and by which the desired produced protein can be easily recovered without denaturation.例文帳に追加

遺伝子組換え技術により所望のタンパク質を生産する方法であって、生産された所望のタンパク質を容易にかつ変性させることなく回収することができる、遺伝子組換え技術による所望タンパク質の生産方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing rice bran protein extract, comprising using rice bran composed or a highly nutritious by-product produced during a process of rice polishing as raw material to produce a low-cost protein raw material, which is free from denaturation and having high quality and high purity, and to provide rice bran protein extract produced by the method.例文帳に追加

米の精米工程中に発生する高栄養副産物である米糠を原料として、変性しない高品質、高純度、安価のタンパク素材を製造する方法、及び前記方法によって製造された米糠タンパク質抽出物を提供する。 - 特許庁

To provide a method and a related machine for producing soybean powder not only through highly efficiently drying soybeans without thermal denaturation of protein but also through husking the soybeans without any loss and also through pulverizing the soybeans without sticking the resultant soybean powder onto the inner surface of a casing and thermal denaturation of protein and classifying the soybean powder to several particle sizes.例文帳に追加

本発明は、タンパク質の熱変成がなくて非常に効率よく乾燥せしめるのみならず、ロスなく脱皮せしめ、しかも、ケ−シング内面に生成大豆パウダ−の付着やタンパク質の熱変成を生じることなく微粉末化せしめて数種類の粒径に分級せしめることが出来る大豆パウダ−の製造方法、及びその装置を提供するものである。 - 特許庁

The method for producing pettitoes soup comprises the following process: a protein denaturation process of denaturing protein falling in the pettitoes with heat; a gelling process of cooling the pettitoes to gelatinize the denatured protein to make the protein hold the smell components; and an elimination process of eliminating the protein gelatinized in the gelling process and holding the smell components together with the smell components.例文帳に追加

豚足に含まれるタンパク質を加熱変性させるタンパク質変性工程と、前記豚足を冷却して、変性させた前記タンパク質をゲル化し、臭気成分を保持させるゲル化工程と、前記ゲル化工程でゲル化され前記臭気成分を保持したタンパク質を、前記臭気成分とともに除去する除去工程と、を有することを特徴とすることとした。 - 特許庁

After denaturation of the polypeptide, a detecting agent is used to detect protein having target epitope that is inaccessible during contact with the blocking agent.例文帳に追加

ポリペプチドの変性後、検出剤を使用して、遮断剤との接触中に接触不能であった標的エピトープを有するタンパク質を検出する。 - 特許庁

The high concentration fibroin gel creating nonconventional characteristic features of silk protein can be produced from high concentration amorphous fibroin gel without using chemical substances and long-time treatment to cause denaturation of proteins.例文帳に追加

高濃度非結晶性フィブロインゲルは、タンパク質に変性を齎す化学物質や長時間処理を行うことなく、従来に無いシルクプロテインの特性を醸し出す高濃度フィブロインゲルの製造を可能にした。 - 特許庁

This water-soluble extract of fish muscle is useful because of inhibiting protein denaturation caused by decomposition of trimethylamine-N-oxide in frozen fish products, therefore in maintaining the commodity value of such frozen products.例文帳に追加

本発明の魚類筋肉の水溶性抽出物により、魚類の冷凍品においてトリメチルアミン−N−オキシド分解に起因するタンパク質の変性を防止し、魚類冷凍品の商品価値を維持するものとして有用である。 - 特許庁

Thus, the biosensor 8 can remove a problem of protein denaturation to attain stable detection performance of glucose and preserve glucose for a long period.例文帳に追加

これによりバイオセンサ8では、タンパク変性の問題を除去し、グルコースの安定した検出性能を実現できるとともに、長期保存し得るバイオセンサ8を実現できる。 - 特許庁

As a result of this, it is possible to suppress denaturation of protein even drying the subcritical water-treated material with heat drying means, and to increase digestibility and palatability of the feed.例文帳に追加

従って、当該亜臨界水処理物を加熱乾燥手段で乾燥しても蛋白質の変性を抑制することができ、飼料の消化性・嗜好性を高めることができる。 - 特許庁

To provide a method for purifying a fused protein of IL-6R and IL-6 in industrial scale and high purity without causing denaturation and deactivation.例文帳に追加

工業的規模でIL−6R・IL−6融合蛋白質を変性や失活を生じさせずに高純度に精製するための精製方法を提供する。 - 特許庁

To provide a jelly-form or pudding-form food that has good appearance and food feeling, causes no denaturation of protein and no sedimentation of insoluble components, when it is treated with heat for sterilization or cooking and is eaten after heating.例文帳に追加

殺菌や調理等の加熱処理や、加温して食に供する場合において、蛋白質の変性や水不溶性成分の沈降がなく、外観および食感が良好なゼリー状、あるいはプリン状の食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a sugar heated object having action of aging prevention of starch and suppressing protein denaturation, and improving quality such as flavor and palate feeling of food, and to provide a sugar heated object-containing food added with the sugar heated object.例文帳に追加

澱粉の老化防止や蛋白変性を抑制する作用があり、食品の風味や食感等の品質向上を図ることができる糖加熱品とその糖加熱品を添加した糖加熱品含有食品とを提供する。 - 特許庁

To provide a cleaning prescription and the corresponding cleaning composition each mitigating protein denaturation effect and dermatoses including skin primary irritation and allergic symptoms each caused by a sulfate-based anionic surfactant.例文帳に追加

硫酸系アニオン界面活性剤によるタンパク質変性作用、皮膚一次刺激やアレルギー症状などの皮膚障害を軽減させる洗浄処方、洗浄組成物を提供することを課題とする。 - 特許庁

The dissected raw material fish is continuously subjected to protein denaturation with superheated steam to prevent the outflow of soluble solid contents (extract ingredients), thereby more efficiently preparing the dried fish having the stronger taste.例文帳に追加

また、解体処理した原料魚肉を過熱蒸気により連続的に蛋白変性させ、可溶性固形分(エキス分)の流出を抑制し、より効率的で、旨味の強い魚節を製造する。 - 特許庁

The hair tonic is obtained by formulating (a) 0.001-10 mass% collagen derived from fishes with (b) 0.0001-5 mass% moisturizer and the hair tonic has, particularly, ≤40°C protein denaturation temperature peak of the component (a).例文帳に追加

(a)魚由来コラーゲン 0.001〜10質量%、(b)保湿剤 0.0001〜5質量%を配合する養毛料であり、特に成分(a)のタンパク変性温度ピークが40℃以下である養毛料。 - 特許庁

To provide a probe set capable of detecting, with a strong signal, a target substance such as a nucleic acid, a protein, a hapten or the like in a sample and a method of detecting the target substance, which does not necessitate a step of thermal denaturation.例文帳に追加

試料に含まれる核酸、タンパク質、ハプテンなどの標的物質を強いシグナルで検出できるプローブセット及び熱変性の工程を必要としない標的物質検出方法を提供する事である。 - 特許庁

To provide cooked processed food in which pieces of raw fish and shellfish meat are integrated to be easily treated without protein denaturation in the raw fish and shellfish meat caused by heating process; and a method for producing the same.例文帳に追加

魚介類生肉について加熱処理による蛋白変性を起こさせず、しかも魚介類生肉片同士を一体化して取り扱いやすい加熱加工食品およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for readily producing snack-like food with high content of meat comprises adding starch raw material and other food raw material to meat obtained by causing heat denaturation on the protein in the raw meat through conducting heat treatment so as to reduce by 3-30 mass% of moisture in the raw meat, and mashing, molding, swelling and drying the mixture.例文帳に追加

生肉中の水分を3〜30質量%減少させる加熱処理を行って、生肉中の蛋白を熱変性させた肉に、澱粉質素材及びその他の食品素材を添加し、擂砕、成型、膨化乾燥を行うこと - 特許庁

例文

This method for producing baked flour product comprises substituting flour with 1-10 wt.% (based on flour) soybean composition consisting mainly of soybean protein component having low denaturation and ≥40 NSI and adding the soybean composition to the flour to prepare dough and baking and freezing the dough.例文帳に追加

低変性で、NSIが40以上である大豆たん白成分を主成分とする大豆組成物を小麦粉に対し1〜10重量%置換して生地を調製し、焼成後冷凍することにより焼成小麦粉製品を製造する。 - 特許庁

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