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Savoryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 90



例文

a savory aroma 例文帳に追加

うまそうな香り. - 研究社 新英和中辞典

a savory dish 例文帳に追加

食べ物の味がよいさま - EDR日英対訳辞書

It is very savory and delicious. 例文帳に追加

それは香ばしくて美味しい。 - Weblio Email例文集

the savory smell of roast beef 例文帳に追加

ローストビーフのおいしそうなにおい. - 研究社 新英和中辞典

例文

His reputation is not very savory. 例文帳に追加

彼の評判はあまり芳しくない. - 研究社 新英和中辞典


例文

a savory omelet例文帳に追加

(野菜・チーズなどを入れた)塩味のオムレツ. - 研究社 新英和中辞典

a person who is well-versed in foods and what is savory or palatable 例文帳に追加

食べ物や味について詳しく知っている人 - EDR日英対訳辞書

The pineapple adds a sweet and sour flavor and a savory scent.例文帳に追加

パイナップルが,甘ずっぱい味と食欲をそそる香りを加えます。 - 浜島書店 Catch a Wave

METHOD FOR DRYING SAVORY HERB, DRIED SAVORY HERB, AND FOODSTUFF CONTAINING DRIED SAVORY HERB例文帳に追加

香辛野菜類の乾燥方法、乾燥香辛野菜類、乾燥香辛野菜類を含む食品 - 特許庁

例文

SAVORY VEGETABLE COMPOSITION AND ITS PREPARATION例文帳に追加

風味のある野菜調合物及びその調製方法 - 特許庁

例文

To obtain a savory tofu by a simple apparatus without an anxiety about a burn, etc., and a failure of scorching.例文帳に追加

簡単な装置でやけどなどの心配や鍋を焦がす失敗がなく、おいしい豆腐を製造すること。 - 特許庁

To obtain savory novel cheese having a pneumatic structure wherein minute air bubbles are dispersed, and to provide a method for easily producing the cheese.例文帳に追加

微小な気泡が分散された含気構造を有する風味良好な新規チーズ、及び該チーズを簡便に製造する方法を提供する。 - 特許庁

Thus, the hot and flaky food feeling characteristic to potato is developed inside as well as the savory smell characteristic to baked potato can be added.例文帳に追加

このため内部がポテト特有のホクホクした食感となると共に、焼きポテト特有の香ばしい風味が加わる。 - 特許庁

To provide an isoflavone beverage solving such a problem that food made of soy bean, specifically such a beverage as soy milk is not so savory because of its peculiar smell or taste.例文帳に追加

大豆を原料とする食品、特に豆乳等の飲料は、独特の匂いと味がして必ずしも美味しいものではない。 - 特許庁

This method for drying the savory herbs is provided by cutting the savory herbs by ≤3 mm, performing or not performing a sugar treatment, drying to10% water content within 10 hr by setting atmospheric conditions as50°C temperature and ≤50% relative humidity, and further drying to5% water content within 20 hr at60°C.例文帳に追加

香辛野菜類を3mm以下に切断し、糖処理を実施、あるいは実施せずして雰囲気条件を温度50℃以下・相対湿度50%以下として10時間以内に水分率10%以下にまで乾燥し、さらに60℃以下で20時間以内に水分率5%以下に乾燥する。 - 特許庁

To provide a flavoring agent for heat processing, capable of applying a savory flavor to a heat-processed food without losing the applied savory flavor in re-heating after preservation at low temperatures; batter containing the flavoring agent; a heat-processed food using the flavoring agent; and a method for producing the heat-processed food.例文帳に追加

加熱加工食品に対して香ばしい風味を付与することができ、且つ、付与された香ばしい風味が低温保存後の再加熱によっても失われない加熱加工用風味付与剤、該風味付与剤を含有するバッター、該風味付与剤を用いてなる加熱加工食品、及び加熱加工食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

With the roasted rapeseed oil containing at least 0.7 ppm of furfural, the heat-processed food with a savory flavor can be obtained by heating the food after directly or indirectly attaching the roasted rapeseed oil to the food.例文帳に追加

フルフラールを0.7ppm以上含有する焙煎菜種油によれば、食品に対して直接又は間接的に付着させた後、加熱加工することで、香ばしい風味を有する加熱加工食品を得ることができる。 - 特許庁

To provide flour for savory fried jaozi whose fried surface has crispy feeling and whose crispy feeling is prolonged, and to provide a method for producing fried jaozi using the flour.例文帳に追加

焼き面にパリパリ感がありまた、パリパリ感が持続する、香ばしい焼き餃子用粉末、及び、その粉末を用いた焼き餃子の製造法を提供する。 - 特許庁

The strained kelp is increased in crunchy texture and is improved in hardness for chewing, and the pasted rice flour is utilized as the pasted cereal flour so as to obtain texture and savory sensation, like those of cubic rice crackers.例文帳に追加

漉き昆布は、サクッサクッとした食感が更に増して歯ごたえが良くなり、更にペースト状穀物粉として、例えば、ペースト状米粉を利用することで、アラレ様の食感と香ばしさも得られる。 - 特許庁

To provide a method for roasting a pig foot including repeatedly boiling a pig foot many times without using spices nor vegetables so as to produce a savory and richly-flavored cooked pig foot which is free from smell inherent in the pig foot and contains much collagen.例文帳に追加

薬味、野菜を使用せず、豚足を何度も繰り返しボイルする事により 豚足本来の臭みを感じずコラーゲンを多く含み香ばしく香り豊かな 調理豚足を提供できる。 - 特許庁

To provide a substance for improving flavor in food reduced in salt content, to provide a method for improving the flavor of reduced-salt food by using the substance, and to provide savory reduced-salt food.例文帳に追加

食塩含量を低減した食品において風味を向上できる物質、該物質を用いる減塩食品の風味向上方法、または風味のよい減塩食品を提供する。 - 特許庁

To provide an electric rice cooker capable of preventing ingredients and seasonings from becoming deposited in an internal pot and thereby preventing objects to be heated from being overheated or scorching during cooking of rice such as Takikomi Gohan, which is rice seasoned with soy sauce and boiled with meat or seafood and other savory vegetables.例文帳に追加

炊き込みご飯などの炊飯において、内鍋内での具材や調味料の沈殿を防いで、被加熱物の過加熱や焦げ付きを防止できる電気炊飯器を提供する。 - 特許庁

To provide an emulsified composition containing oils and fats, having a sense of transparency and with savory flavor, and to provide a method for producing the same, and food that contains the emulsified composition which contains the oils and fats.例文帳に追加

透明感を有しかつ風味が良好な油脂含有乳化組成物及びその製造方法、並びに油脂含有乳化組成物を含有する食品を提供すること。 - 特許庁

To softly bake a rice cake by microwave heating in a state where the rice cake becomes soft without irregularly blowing up and is savory by browning, and to provide the delicious baked rice cake in a short time.例文帳に追加

マイクロ波加熱によって、餅が不規則に膨らむことなく柔らかくなり、焦げ目が付いて香ばしく、美味しい焼き餅を、短時間の内に得ることができるようにする。 - 特許庁

Further, in the case of utilizing them as a supplement, functional foodstuff or health foodstuff, thus obtained dried savory herbs are powdered, tablet-formed or encapsulated singly or as combined and provided for ingestion.例文帳に追加

また、サプリメント・機能性食品・健康食品として利用する場合には、かくして得られる乾燥香辛野菜類を単独、ないしは複合して粉末化・打錠・カプセル充填等して服用に供する。 - 特許庁

To obtain a flavor and taste improving agent produced by using milk, defatted milk, whey, or the like, as raw materials and capable of imparting a food with savory and delicious taste, to provide a method for producing the agent, and a food containing the flavor and taste improving agent.例文帳に追加

本発明は、乳、脱脂乳、ホエイ等を原料として製造される、食品にコク味や旨味などを付与し得る風味、呈味改善剤、及びその製造方法、並びに該風味、呈味改善剤を含有する食品を提供する。 - 特許庁

The invention relates to the ameliorating agent for feeling of cold and blood flow containing at least one kind as an active ingredient selected from savory (Lamiaceae Satureia), marjoram (Lamiaceae Origanum majorana) and oregano (Lamiaceae Origanum vulgare), extracts of the plants, fractions of extracts of the plants, and food and drink products, medicines or perfume compositions containing the agent.例文帳に追加

セイボリー、マジョラム、オレガノのうち少なくとも1種、該植物の抽出物、該植物の抽出物の分画物を有効成分として含有する冷え性および血流改善剤、並びに当該薬剤を含有する飲食品、医薬品、香料組成物である。 - 特許庁

To provide a method for producing tasty black sesame-containing deep-fried bean curd excellent in sesame component digestible absorption, having favorable palate feeling, savory flavor and blackly glossy appearance so as to stimulate eater's appetite without excessive economic burden.例文帳に追加

胡麻成分の消化吸収性に優れ、さらに、心地良い食感、芳しい香味、そして黒つやのある外観によって食欲が増進する美味しい油揚げを、過剰な経済的負担なく製造することができる黒胡麻入り油揚げの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for easily and efficiently producing a bran powder by which savory bacteria-eliminated powder having slightly-rough palate feeling and easily applicable to a variety of use, from bran having hard tissue, unfavorable smell and also many various germs while richly containing dietary fiber and being useful as health food raw material.例文帳に追加

食物繊維を豊富に含み、健康食品素材として有用であるが、組織が固く、不快臭もあり、雑菌も多い穀物フスマから、ざらつきの少ない食感で、香ばしく、除菌されており、様々な用途に適用しやすい粉末を簡便に効率よく製造する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a method for producing stir-fried onion enabling production of stir-fried onion suitable for raw material for curry, stew or the like, usable as raw material for hamburg stake, pasta or the like, having little impure taste and excellent in sweetness and savory taste in a short time.例文帳に追加

カレー、シチュー等の原料として好適であるばかりでなく、ハンバーグ、パスタ等の原料としても用いることができる、特に雑味が少なく、甘み、コク味に優れた炒め玉ねぎを、短時間で製造できる製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a heat-treated noodle sheet-wrapped food for microwave cooking that develops crispy feeling and savory smell immediately after cooking in spite of the inherent tendency that the moisture of the filling of such foods tends to move to the heat-treated surface in distribution and during storage.例文帳に追加

流通・保存期間中、中具から加熱処理面へ水分移行する傾向のある加熱処理済み麺帯包装食品について、その調理直後の香ばしい風味とともに、いわゆるクリスピー感を発現し得る電子レンジ調理用加熱処理済み麺帯包装食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing savory and delicious barley easy to take in, slight in the loss of nutrient components and the like (dietary fibers, magnesium, calcium) contained therein, in other words, rich in such nutrient components and the like, and intended for boiled rice and barley.例文帳に追加

香ばしくて美味しく、手軽に摂取できる大麦であって、大麦に含まれる栄養成分等(食物繊維、マグネシウム、カルシウム)の損失割合が小さい、換言すれば、栄養成分等が豊富に含有されている麦飯用大麦を提供できる、大麦の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for roasting a pig foot includes: a step for repeatedly boiling a pig foot only with water many times without using spices nor vegetables to draw out more collagen by gelatinization because the pig foot has connective tissue such as cartilage, tendon and ligament; and a stepfor baking the pig foot so that the surface of the pig foot becomes savory and the inside thereof becomes thick and glutinous.例文帳に追加

豚足は、軟骨、腱、靱帯などの結合組織で出来ている為、豚足を薬味、野菜などを使用せず長時間水だけで何度も繰り返しボイルする工程により、ゼラチン化してより多くのコラーゲンを引き出し、更に焼き上げる工程で、豚足の表面は、香ばしく、中は、とろとろになる調理法を特徴とすることとした。 - 特許庁

例文

To provide dried food having no loss of nutrients, excellent in nutritive value and preservability, having original palate feeling and a shape entirely different from those of original food raw material, having savory flavor because unfavorable odor is masked, applicable to intake as new food material/topping material, a nutritional supplement or the like, and suitable for daily food, nursing food or the like.例文帳に追加

栄養分の消失がなく栄養価に優れ、保存性に優れ、元の食品素材とは全く異なる新たな食感及び形状を有し、不快臭がマスキングされて香ばしい風味を有し、新たな食材・トッピング材等として、栄養補助食品等として摂取可能で、日常食、介護食等に好適な乾燥食品の提供。 - 特許庁

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