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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fatty fishに関連した英語例文

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fatty fishの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 61



例文

of fish, to be fatty 例文帳に追加

魚に脂が乗り切る - EDR日英対訳辞書

small fatty fish usually canned 例文帳に追加

缶詰にする小さな脂っぽい魚 - 日本語WordNet

small fatty European fish 例文帳に追加

ヨーロッパの脂っぽい小魚 - 日本語WordNet

fatty pink flesh of fish from northern coastal Atlantic 例文帳に追加

大西洋北部沿岸産の、肉がピンクで脂っぽい魚 - 日本語WordNet

例文

a fatty oil obtained from the livers of various fish 例文帳に追加

様々な魚の肝臓から得られる脂肪油 - 日本語WordNet


例文

FAT OR FATTY OIL COMPOSITION FOR COATING FISH MEAT例文帳に追加

魚肉コーティング用油脂組成物 - 特許庁

important warm-water fatty fish of the genus Thunnus of the family Scombridae 例文帳に追加

サバ属のマグロ属の重要な温水性の脂肪の多い魚 - 日本語WordNet

flesh of very important usually small (to 18 in) fatty Atlantic fish 例文帳に追加

とても重要な通常小さな(18インチまで)脂の多い大西洋の魚の肉 - 日本語WordNet

The ω-3 fatty acid-containing food is produced by mixing an acid for food grade and flavoring additives with a food containing an ω-3 fatty acid-containing fish oil.例文帳に追加

ω-3脂肪酸を含む魚油を含む食品に、食品用の酸及び香料添加剤を配合する。 - 特許庁

例文

valuable flesh of fatty fish from shallow waters of northern Atlantic or Pacific 例文帳に追加

北大西洋または太平洋の浅瀬から採れる脂肪性の魚の価値のある肉 - 日本語WordNet

例文

a fatty oil obtained from the menhaden fish and used in paint and ink and in treating leather 例文帳に追加

大型ニシンから取れる脂肪油で、塗料、インキ、また革の処理に用いられる - 日本語WordNet

it is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, egg yolks, and dairy products. 例文帳に追加

脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、卵黄、乳製品などに含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

Rice balls are usually topped with rolled eggs, abalone, fatty tuna, seasoned shrimp powder, small sea bream, spotted shad, ice fish and octopus. 例文帳に追加

握り飯の上に卵焼き、アワビ、マグロの刺身、エビのそぼろ、小鯛、こはだ、白魚、タコなどが普通。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some of the deposits contained fatty acids characteristic of fish and other seafood.例文帳に追加

付着物の一部には魚などの海産物に特有の脂肪酸が含まれていた。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide an ω-3 fatty acid-containing food with little smell and taste of fish.例文帳に追加

ω-3脂肪酸を含む魚油を含む食品において、魚の臭い及び/風味に乏しい食品を提供する。 - 特許庁

For example, a perilla oil, a fish oil, a coconut oil and a babassu oil may be cited as the fatty acid.例文帳に追加

前記脂肪酸としては、例えば、しそ油、魚油、やし油、ココナツ油、ババス油が挙げられる。 - 特許庁

The n-3-based fatty acid is abundantly contained in a fish oil of marine fish such as sardine or mackerel and in liver oil of squid, cod, etc.例文帳に追加

n−3系脂肪酸は、イワシ、サバなどの海産魚の魚油や、イカ、タラなどの肝油などに多く含まれている。 - 特許庁

However, to become a sushi chef who makes good sushi, an ability to distinguish fresh fish at a market, knowledge, experiences and techniques such as slicing fish more thinly when fish are fatty based on the knowledge about season of various kinds of fish, and so on are required. 例文帳に追加

しかし、美味しい寿司が握れる職人になるには、市場で生鮮魚類を見極める力や、多様な魚の旬を知って脂が乗る時季は薄く切る、などの知識や経験、技術が必要である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain a crystallization inhibitor of a fish oil or a polyglycerol fatty acid ester having suppressing effects on solidification and the fish oil comprising the polyglycerol fatty acid ester.例文帳に追加

魚油の結晶化抑制または固化抑制効果のあるポリグリセリン脂肪酸エステル及び本発明のポリグリセリン脂肪酸エステルを含有した魚油を提供することを目的とする。 - 特許庁

This fat or fatty oil composition for coating fish meats is added with 0.05 to 1 wt.% of a polyglycerol unsaturated fatty acid ester and/or a glycerol unsaturated organic acid fatty acid ester to a liquid oil.例文帳に追加

液状油に対して不飽和ポリグリセリン脂肪酸エステル又は/及び不飽和グリセリン有機酸脂肪酸エステルを0.05〜1重量%配合した魚肉コーティング用油脂組成物を用いる。 - 特許庁

As the fatty acid, particularly an unsaturated long-chain fatty acid such as α-linolenic acid and DHA or natural fats and oils, for example, a fatty acid fractionated from perilla oil and fish oil is suitable.例文帳に追加

脂肪酸としては、特に、αリノレン酸、DHA等不飽和長鎖脂肪酸あるいは天然の油脂、たとえば紫蘇油や魚油から画分された脂肪酸が適している。 - 特許庁

The suitable fatty acid includes especially α-linolenic acid, unsaturated long chain fatty acid such as DHA, or natural oils and fats, for example, the fatty acid fractionated from perilla oil or fish oil.例文帳に追加

脂肪酸としては、特に、αリノレン酸、DHA等不飽和長鎖脂肪酸あるいは天然の油脂、たとえば紫蘇油や魚油から画分された脂肪酸が適している。 - 特許庁

To provide a fat or fatty oil composition which is used for coating fish meats and can improve the appearances, such as hue and surface state, of a fish food using fresh fish meat consisting mainly of tuna red meat.例文帳に追加

まぐろ赤肉を主とする鮮魚生肉を用いた魚肉食品の色調及び表面状態等の外観を改善することができる魚肉コーティング用油脂組成物の提供。 - 特許庁

vitamin q10 is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, beef, soybeans, peanuts, and spinach. 例文帳に追加

ビタミンq10は脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、牛肉、大豆、ピーナッツ、ホウレンソウに含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

q10 is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, beef, soybeans, peanuts, and spinach. 例文帳に追加

q10は脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、牛肉、大豆、ピーナッツ、ホウレンソウに含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

coenzyme q10 is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, beef, soybeans, peanuts, and spinach. 例文帳に追加

脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、牛肉、大豆、ピーナッツ、ホウレンソウに含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

ubiquinone is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, beef, soybeans, peanuts, and spinach. 例文帳に追加

ユビキノンは脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、牛肉、大豆、ピーナッツ、ホウレンソウに含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

coq10 is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, beef, soybeans, peanuts, and spinach. 例文帳に追加

coq10は脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、牛肉、大豆、ピーナッツ、ホウレンソウに含まれている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

This method for treating fish and shellfish comprises using oil and fat processed starch which contains oil and fat, and glycerol organic acid fatty acid ester.例文帳に追加

油脂およびグリセリン有機酸脂肪酸エステルを含有する油脂加工澱粉を用いることを特徴とする魚介類の処理方法。 - 特許庁

The ω3 fatty acid is contained in a fish oil of marine fishes such as a mackerel and a liver oil of a cuttlefish, a codfish or the like.例文帳に追加

ω3脂肪酸は、イワシ、サバなどの海産魚の魚油や、イカ、タラなどの肝油などに含まれている。 - 特許庁

To provide a method for preparing a phospholipid that contains a large amount of a highly unsaturated fatty acid as a constituent component and has reduced fish odor.例文帳に追加

高度不飽和脂肪酸を構成要素として多量に含有し、魚臭の低減されたリン脂質を製造することを目的とする。 - 特許庁

The sucrose esters of fatty acids of 0.3-1% by mass to the minced fish paste are preferably added.例文帳に追加

ショ糖脂肪酸エステルの添加量としては、すり身ペーストに対して0.3〜1質量%とすることが好ましい。 - 特許庁

This cerebral apoplexy-preventing agent is obtained by using a cuttlefish mantle muscle, fish eggs, or the like, as raw materials, and contains a glycerophospholipid having a fatty acid residue including docosahexaenoic acid as a constituting fatty acid, more preferably phosphatidyl choline as an active ingredient.例文帳に追加

イカ外套筋や魚卵等を原料とし、構成脂肪酸としてドコサヘキサエン酸を含む脂肪酸の残基をもつグリセロリン脂質、より好ましくはホスファチジルコリンを有効成分としてなる脳卒中予防剤。 - 特許庁

An appearance of the fish oil equal to that during preservation at normal temperatures can be maintained even in the case of preservation at low temperatures by adding the polyglycerol fatty acid ester to the fish oil.例文帳に追加

本発明のポリグリセリン脂肪酸エステルを魚油に添加することにより、低温保存した場合であっても常温保存時と同等の外観を維持できる。 - 特許庁

To provide a method capable of masking foreign taste and nasty smell of fish oil even when heated in production of oil and fat products such as margarine and shortening utilizing fish oils containing highly unsaturated fatty acids.例文帳に追加

高度不飽和脂肪酸を含有する魚油を利用するマーガリンやショートニング等の油脂製品の製造において、加熱しても魚油の異味異臭をマスキングできる方法。 - 特許庁

To provide a fish processed food capable of being furnished with a taste of fatty flesh of tuna, even when a content of fats and oils is relatively small, and capable of preventing formation of drips, etc., without being deteriorated in a flavor inherent in fish, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

油脂含量が比較的少なくてもトロ味を付与することができ、魚肉本来の風味が損なわれることがなく、ドリップ等の発生も防止することができる魚肉加工食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The modifier for fish-farming dry pellets is obtained by spray- drying an emulsifier solution containing (A) at least one emulsifier selected from the group consisting of glycerol fatty acid esters, sucrose fatty acid esters, lecithin, organic acid monoglycerides, polyglycerol fatty acid esters and sorbitan fatty acid ester, and (B) a vehicle comprising a saccharide compound.例文帳に追加

グリセリン脂肪酸エステル、ショ糖脂肪酸エステル、レシチン、有機酸モノグリセリド、ポリグリセリン脂肪酸エステル及びソルビタン脂肪酸エステルからなる群より選ばれた少なくとも1種の乳化剤(A)と、糖類化合物からなる賦形剤(B)とを含有する乳化剤液を噴霧乾燥して得られた養魚用ドライペレットの改質剤。 - 特許庁

To obtain a quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw, which is added to lean flesh or backbone section fish flesh to impart favorably fatty palate feeling like that of oily tuna flesh to the fish flesh, and solving a problem concerning dripping when thawed; and to provide fish flesh processed food obtained by using the agent.例文帳に追加

魚肉の赤身や中落ち部分に添加して、該魚肉に「トロ」様の脂乗りの良い食感を付与すると共に、さらに冷凍保管された鮮魚類を原料として使用した場合、魚肉の解凍によるドリップの問題を解決するための魚肉加工品の品質改良剤、およびそれを用いた魚肉加工品を提供する。 - 特許庁

The invention relates to the method for producing fish paste products comprising addition of water and secondary materials to the minced fish meat which is a main raw material, and mixing to produce minced fish paste, forming the paste into a predetermined shape and then heating, wherein in preparation of the minced fish paste an effective amount of sucrose ester of fatty acids having less than 3 of HLB is added.例文帳に追加

主原料である魚肉すり身に水および副原料を添加して撹拌混合することによりすり身ペーストを調製し、このすり身ペーストを所定形状に成形して加熱処理を行うことにより魚肉ねり製品を製造する方法において、すり身ペースト調製時にHLB3以下のショ糖脂肪酸エステルの有効量を添加する。 - 特許庁

To provide pig farming feed capable of improving meat quality and including unsaturated fatty acid in a fatty acid composition in meat, through using an inexpensive feed raw material as simple mixed feed without using expensive fish powder, and to provide a pig farming method using the pig farming feed.例文帳に追加

単純配合飼料で高価な魚粉を使用しない安価な飼料原料を用いることで、肉質の向上を図ることができ、しかも、肉中の脂肪酸組成において不飽和脂肪酸を多く含有させることのできる養豚用飼料及び同養豚用飼料を用いた養豚方法を提供する。 - 特許庁

To provide a retort food of fish and shellfish capable of deliciously eating all of the useful components included in the ingredients of the retort food by making a seasoning liquid including eluted active ingredients such as unsaturated fatty acids from the fish and shellfish easily eatable by gelling the seasoning liquid to have a good palatability like a jellied fish soup.例文帳に追加

魚介類が持つ不飽和脂肪酸などの有用成分が流出している調味液も喫食し易いように、調味液をゼリー化し、該調味液が煮凝り様の良好な食感を有するようにして、レトルト食品の具材に含まれる有用成分が全て美味しく喫食できる魚介類のレトルト食品を提供すること。 - 特許庁

Japanese horse mackerel, sardine, marlin, bonito, right-eyed flounder (any fish of family Pleuronectidae), amberjack, Konoshiro (classified under the order of Clupeiformes Clupeidae) (spotted shad or shinko (a medium-sized Konoshiro gizzard shad) in Edomae-zushi), salmon, mackerel, great amberjack, saury, Japanese seaperch, sea bream, Hamachi (young yellowtail called in the Kansai area) (adult yellowtail), gold-striped amberjack, flatfish, tuna (fatty portion of tuna belly), swordfish, and rock trout 例文帳に追加

アジ、イワシ、カジキ、カツオ、カレイ、カンパチ、コノシロ(江戸前寿司におけるコハダもしくはシンコ)、サケ、サバ、サワラ、サンマ、スズキ(魚)、鯛、ハマチ(ブリ)、ヒラマサ、ヒラメ、マグロ(トロ)、メカジキ、アイナメ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The n-3-based fatty acid is eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA) or α-linolenic acid (ALA) and is extracted from a marine fish oil, cod-liver oil, vegetable oil or cultured cell.例文帳に追加

n−3系脂肪酸は、エイコサペンタエン酸(EPA)、ドコサヘキサエン酸(DHA)、あるいはα−リノレン酸(ALA)であり、海産魚の油、肝油、植物油あるいは培養細胞から抽出したものである。 - 特許庁

The catechin derivative is produced by adding crushed green tea leaves, a fatty acid and an ester-interchange lipase and heating the mixture, or fermenting with crushed green tea leaves, fish, soybean and Bacillus natto and extracting with a vegetable oil.例文帳に追加

該カテキン誘導体は、緑茶葉の粉砕物と脂肪酸類とエステル交換用リパーゼを添加し加温、又は、緑茶葉の粉砕物と魚類、大豆と納豆菌により発酵し、植物油で抽出して得られる。 - 特許庁

This method for producing the seafood-paste product comprises adding a water-in-oil type emulsified oil and fat composition using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as an emulsifying agent to a ground fish meat.例文帳に追加

乳化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使用した油中水型乳化油脂組成物を魚肉すり身に添加する水産練り製品の製法。 - 特許庁

METHOD FOR EXTRACTING LIPID COMPOSITION CONTAINING PHOSPHOLIPID WITH POLYUNSATURATED FATTY ACID AS CONSTITUENT FROM FISH INTERNAL ORGAN例文帳に追加

魚類の内臓から多価不飽和脂肪酸を構成成分とするリン脂質を含む脂質組成物を抽出するための方法、その方法に適用可能な魚類の内臓の保存方法、及びその方法により抽出した脂質組成物 - 特許庁

To provide PUFA (polyunsaturated fatty acid)-containing oils and fats having a good oxidation stability and flavor at a low cost without using a special adsorbent in the purification of edible oils and fats, especially the oils and fats containing the PUFA such as fish oil, etc.例文帳に追加

食用油脂の精製、特に魚油などのPUFA含有油脂の精製において、特殊な吸着剤を必要とせず、酸化安定性と風味の良好なPUFA含有油脂を安価に提供すること。 - 特許庁

To obtain an oil-and-fat composition which can substitute for a hardened fish oil by randomly transesterifying an oil-and-fat mixture of which both the content of saturated fatty acids and the content of saturated fatty acids having specified number of carbon atoms are specified.例文帳に追加

マーガリン及びショートニング原料として、硬化魚油が広く使用されてきたが、近年漁獲量が激減し代替油脂組成物が求められているので、硬化魚油と同等の特性を有し、硬化魚油に代替できる油脂組成物を提供すること、またトランス酸含有率の少ない油脂も求められているので、トランス異性体含量の少ない油脂を提供すること。 - 特許庁

A fatty acid of vegetable oil containing linoleic acid, oleic acid, etc., in a high concentration or a fish oil such as sardine oil containing EPA in a high concentration is used as a raw material substance, subjected to two-step urea addition crystallization and a cooling crystallization or a solid- liquid chromatography is selectively used to separate and purify an unsaturated fatty acid in a high purity of99%.例文帳に追加

リノール酸やオレイン酸などを高濃度に含有する植物油、又はEPAを高濃度に含有する鰯油などの魚油の脂肪酸を原料物質とし、2段階で尿素付加結晶化法を行い、冷却結晶化法又は固液クロマトグラフィ法を選択的に用いることにより、不飽和脂肪酸を99%以上の高純度に分離精製する。 - 特許庁

例文

Recently, due to problems of fish hauls and means of transport, one-of-a-kind Saba-zushi has been increasing such as 'Torosaba-bozushi (rod-shaped sushi topped with fatty mackerel) topped with 'Hachinohe mae okisaba' mackerel (mackerel caught in the offing of Hachinone) (commonly called Torosaba) containing at least twenty-on percent fat, which was not distributed across the country. 例文帳に追加

最近では、漁獲量や輸送手段の問題などから、全国に流通していなかった脂質が21%以上ある「八戸前沖鯖」(通称:とろ鯖)などを使用した「とろ鯖棒寿司」など、ユニークな鯖寿司も増えてきている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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