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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > vegetable processingに関連した英語例文

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vegetable processingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 84



例文

LEAF VEGETABLE PROCESSING MACHINE例文帳に追加

葉菜調製機 - 特許庁

METHOD FOR PROCESSING VEGETABLE例文帳に追加

野菜加工方法 - 特許庁

VEGETABLE PROCESSING DEVICE例文帳に追加

野菜加工装置 - 特許庁

PROCESSING DEVICE OF ROOT VEGETABLE例文帳に追加

根菜類の加工装置 - 特許庁

例文

BULB VEGETABLE PROCESSING MACHINE例文帳に追加

鱗茎菜類調製機 - 特許庁


例文

FRESH VEGETABLE PROCESSING METHOD例文帳に追加

生鮮野菜の加工方法 - 特許庁

APPARATUS FOR CUTTING PROCESSING OF VEGETABLE AND MACHINE FOR CUTTING PROCESSING OF VEGETABLE例文帳に追加

野菜切断加工装置および野菜切断加工機 - 特許庁

METHOD FOR PROCESSING FRUIT AND VEGETABLE例文帳に追加

果実及び野菜の加工方法 - 特許庁

PROCESSING METHOD FOR GREEN VEGETABLE例文帳に追加

緑色野菜の加工方法 - 特許庁

例文

ROTARY BULB PROCESSING MACHINE FOR VEGETABLE GARDEN例文帳に追加

菜園用回転式球根加工機 - 特許庁

例文

DEVICE FOR CUTTING PROCESSING OF BULBOUS VEGETABLE例文帳に追加

鱗茎菜類の切断処理装置 - 特許庁

METHOD FOR PROCESSING FRESH VEGETABLE例文帳に追加

生鮮野菜の加工方法 - 特許庁

RANDOM CUTTING DEVICE FOR VEGETABLE, VEGETABLE CUT PROCESSING DEVICE SET, AND VEGETABLE CUT PROCESSING PLANT例文帳に追加

野菜の乱切り装置、野菜カット加工装置セット、及び野菜カット加工プラント - 特許庁

The method for producing vegetable product comprises processing vegetable.例文帳に追加

上記課題は、野菜を加工する本発明の方法により解決された。 - 特許庁

AUTOMATIC VEGETABLE CUTTING DEVICE HAVING IMAGE PROCESSING FUNCTION例文帳に追加

画像処理機能を有する野菜自動切断装置 - 特許庁

CHOPPED VEGETABLE EXCELLENT IN FRESHNESS AND METHOD FOR PROCESSING THE SAME例文帳に追加

鮮度に優れた刻み野菜及びその加工方法 - 特許庁

METHOD OF PROCESSING CHLOROPHYLL-CONTAINING VEGETABLE例文帳に追加

クロロフィル含有野菜の処理方法 - 特許庁

METHOD FOR TREATMENT OF WASTE OF FISH/MEAT/VEGETABLE PROCESSING例文帳に追加

魚肉・畜肉・野菜加工廃棄物の処理方法 - 特許庁

DEVICE AND METHOD FOR CUTTING AND PROCESSING VEGETABLE例文帳に追加

野菜切断加工装置およびその方法 - 特許庁

METHOD FOR PROCESSING VEGETABLE BY FREEZE-DRYING PROCESS例文帳に追加

フリーズドライ製法による野菜の加工方法 - 特許庁

To provide a vegetable processing method in which the color, scent, and touch feeling of a vegetable in itself can be maintained for a long period of time, and to provide a processed vegetable.例文帳に追加

植物本来の色彩、香り及び感触を長期間維持することの可能な植物加工方法及び加工植物を提供する。 - 特許庁

Production and processing of milk products, production of vegetable oil, lumber processing, etc.例文帳に追加

乳製品の生産・加工、植物油の生産、木材の加工 等 - 経済産業省

METHOD FOR PROCESSING FOOD RAW MATERIAL SUCH AS VEGETABLE AND PROCESSED FOOD例文帳に追加

野菜等の食品原料の加工方法及び加工食品 - 特許庁

METHOD FOR DECOMPOSITION PROCESSING OF VEGETABLE AND METHOD FOR MANUFACTURING RESIN MOLDED FORM例文帳に追加

植物の分解処理方法及樹脂成形体の製造方法 - 特許庁

To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable.例文帳に追加

クロロフィル含有野菜を対象として冷凍野菜を製造する場合における野菜の処理方法であって、野菜に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野菜組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野菜としての保存時の退色および風味の劣化を抑制することのできる野菜の処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for decomposition processing of a vegetable which enables decomposition of the vegetable in a state suitable for resin molding, as well as a method for manufacturing a resin molded form.例文帳に追加

樹脂成形に適した状態で植物を分解することができる植物の分解処理方法及樹脂成形体の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing vegetable paste having good taste, flavor and palate feeling while keeping its color tone or softness owing to superheated steam processing of vegetable raw material and enzymatic reaction of the vegetable paste.例文帳に追加

野菜原料の過熱水蒸気加工処理および野菜ペーストの酵素反応によって色合いや柔らかさを維持し、味や風味、食感の良好な野菜ペーストの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a vegetable softener with which an enzyme-decomposed vegetable product having improved processing characteristics and nutritional characteristics is produced: and to provide a method for producing the vegetable product.例文帳に追加

本発明は、改善した加工上の特徴および栄養的特徴を有する酵素分解野菜生成物を形成すること、ならびに該野菜生成物を製造する方法を課題とする。 - 特許庁

To provide a method for making dried powdery vegetable into ultrafine particles comprising making dried powdery vegetable processed by a conventional processing method even into nanometer-size ultrafine ones so as to improve efficiency in absorption of the vegetable to the human body.例文帳に追加

従来公知の加工方法により加工された乾燥粉末野菜類をナノメーターサイズにまで超微粒子化して、人体への吸収効率を高める。 - 特許庁

Composite molding materials are obtained from vegetable food processing residual products obtained by a dry-type mechanical pulverization treatment of the mixture of vegetable food processing residuals, a polyolefin, and a polyolefin modified by maleic acid or maleic anhydride.例文帳に追加

植物質食品加工残さと、ポリオレフィンと、マレイン酸又は無水マレイン酸変性ポリオレフィンの混合物の乾式機械的粉砕処理生成物からなる植物質食品加工残さ複合成形材料とする。 - 特許庁

To provide a random cutting device for vegetables having a high yield rate without a hand work burden, vegetable cut processing device set including this random cutting device, and a consistently automatic vegetable cut processing plant.例文帳に追加

歩留まりも高く、且つ手作業負担のない野菜の乱切り装置、及びそれを含む野菜カット加工装置セット、一貫自動野菜カット加工プラントを提供することにある。 - 特許庁

This processing method for the highly nutritive rice comprises sending raw material rice fully soaked in water to a centrifugal extractor 4, removing water and rice bran from rice grain surface, mixing the animal and vegetable nutritive powder, the vegetable nutritive liquid and the vegetable oil with the raw material rice, stirring the product with a stirrer 5 to stick them to each other.例文帳に追加

水に十分浸漬された原料米を遠心脱水機4へ送り、米粒表面の水分及び糠成分を除去し、この原料米に動植物の栄養粉末、植物性栄養液及び植物油を混合して攪拌機5で攪拌、付着させる。 - 特許庁

The method for producing vegetable paste comprises: subjecting pre-treated vegetable raw material to heating treatment with superheated steam using a superheated steam processing device followed by pulverizing the material with a chopper to make the material pasty; admixing enzyme to the pasty vegetable raw material; and subjecting the mixture to enzyme deactivating treatment after the enzymatic reaction for prescribed period of time to deactivate the enzyme.例文帳に追加

前処理した野菜原料を過熱水蒸気加工装置を用い過熱水蒸気による加熱処理をした後、チョッパ装置で破砕処理してペースト状とし、これに酵素を添加・混合し、所定時間の酵素反応の後に酵素を失活させる酵素失活処理をすることを特徴とする。 - 特許庁

To provide physical and/or chemical pretreatment method for vegetable prior to processing, including no complicated process that increase the total expense associated with vegetable production.例文帳に追加

野菜生産に関する総費用を上昇させる複雑な工程を含まない、加工前の野菜の物理的および/または化学的前処理法を提供すること。 - 特許庁

To provide a processing plant for a vegetable material for solving problems such as natural ignition and nasty smell generation occurring when open piling up chips made by crushing a vegetable material.例文帳に追加

植物性材料を破砕したチップを野積みした場合に発生する自然発火や悪臭発生等の問題を解決することができるような植物性材料の処理プラントを提供する。 - 特許庁

To provide a processing method of a vegetable residue discharged in bulk when plants are industrially utilized, in particular, a vegetable residue discharged after extracting useful components such as dyestuffs from a colored plant.例文帳に追加

植物の産業利用に際して大量に排出される植物残渣、特に有色植物から色素等の有用成分を抽出した後に排出される植物残渣の処理方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the sausage food includes processing, into paste, 50-100 pts.wt. of the vegetable food material exposed to low temperature steam kept to 50-99°C, for 15 minutes or longer, and then filling the casing with the pasted vegetable food material.例文帳に追加

50〜99℃に保たれた低温スチームに15分以上さらされた植物性食材のうち50〜100重量部をペースト状に加工したのちケーシングに充填する。 - 特許庁

The method for producing fruit-vegetable powder-containing Amazake liquid mixed with several percentages of powdery vegetables and fruits made by vacuum lyophilization processing is also provided.例文帳に追加

また、真空凍結乾燥加工で作られた、粉末の野菜や果実を数%混合した粉末果実・野菜入り甘酒液の製造方法。 - 特許庁

To provide a fresh vegetable processing method capable of enriching useful component (allysine) in garlic.例文帳に追加

ニンニク中の有用成分(アリシン)を富化させることができる生鮮野菜の加工方法を提供すること。 - 特許庁

A spray of water or air blast removes residual vegetable matter from the slice surfaces and slices leave the takeout conveyor for further processing.例文帳に追加

水のスプレー又は空気ブラストがスライス表面から野菜残留物を除去し、その後、スライスは次の処理のために取出しコンベヤを出る。 - 特許庁

The water-soluble metal processing oil includes a compound represented by general formula (1), water and 0-<10 wt.% of vegetable oil and fat.例文帳に追加

下記一般式(1): で表される化合物、水、及び0〜10重量%未満の植物油脂を含有する水溶性金属加工油剤。 - 特許庁

This fresh vegetable processing method comprises subjecting garlic to high pressure treatment of 400 MPa at20°C, and holding the garlic subjected to high pressure treatment, at 10°C for 9 days.例文帳に追加

ニンニクに20℃以下で400MPaの高圧処理を施し、その後、この高圧処理を施したニンニクを10℃で9日間保持する。 - 特許庁

To provide a vegetable dewaterer that reduces the processing cost of ground vegetables by reducing a man-hour for dewatering the ground vegetables.例文帳に追加

粉砕野菜の脱水のための工数を低減し、粉砕野菜の処理コストを低減することのできる野菜脱水装置を提供する。 - 特許庁

The pasty seasoning is produced through a production process including a process of drying vegetable in the sun, a process of admixing vinegar with the sun-dried vegetable and processing the mixture into a pasty state, and a process of admixing edible plant oil and fat with the pasty mixture, so as to produce such pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and making use of taste and flavor inherent in the vegetable.例文帳に追加

野菜を天日干しする工程と、天日干しされた野菜に食酢を混合してペースト状に加工する工程と、ペースト状に加工されたものに食用植物油脂を混合する工程を含む製造工程により、マヨネーズの代替品として使用することができ、野菜本来の味と香りが生かされたペースト状調味料を製造する。 - 特許庁

To provide a processing method and an apparatus for high nutritive value rice enabling obtaining the high nutritive value rice easily becoming tasty boiled rice in a short time of half and below normal time only through adding water without washing in water, having an advantage of pregelatinization processed rice preservable for a long period and also containing animal and vegetable nutritive powder, vegetable nutritive liquid and vegetable oil nutrient composition.例文帳に追加

水で研ぐことなく単に水を加えるだけで簡単に通常の半分以下の短い時間で美味しいご飯となり、かつ長期保存もできるというα化加工米の長所を有しながら、しかも動植物の栄養粉末、植物性栄養液、植物油の栄養成分を含んだ高栄養価米を得ることができる高栄養価米の加工方法及び装置を得る。 - 特許庁

The pseudo meat food is obtained by making a formed product by forming a raw material mixture which contains hydrated and fiber loosened structured vegetable protein obtained by hydrating and fiber loosening granular vegetable protein structured and dried by processing with an extruder, hydrated fibrous vegetable protein, and a binding agent, and heat coagulating the formed product.例文帳に追加

エクストルーダーによる処理により組織化され、乾燥された粒状植物性たん白を水和させ解繊させて得られた、水和・解繊された組織化植物性たん白と、水和された繊維状植物性たん白と、結着剤とを含む原料混合物を成形して成形物とし、この成形物を加熱凝固することにより、上記目的を達成する擬似肉食品を得ることができる。 - 特許庁

To provide a processing method for removing a hardly decomposable organic halide by which the desorption of the hardly decomposable organic halide adsorbed between fibers in a vegetable fibrous constituent material, is facilitated and the concentration of the hardly decomposable organic halide in the vegetable fibrous constituent material is lowered.例文帳に追加

植物性繊維構成物中にて、繊維間に吸着されている難分解性有機ハロゲン化合物の脱着を容易にし、植物性繊維構成物中の難分解性有機ハロゲン化合物の濃度を低下させる難分解性有機ハロゲン化合物の除去処理方法を得る。 - 特許庁

To provide a method for processing a composting treatment that effectively utilizes wooden chips manufactured from scrap wood as a secondary material or a material such as vegetable debris and the like as a compost raw material in the composting treatment processing.例文帳に追加

堆肥化処理をすすめる際、廃材から製造した木質チップを副資材として、また野菜残渣等の材料を堆肥原料として有効に利用できるようにする。 - 特許庁

To provide a root vegetable harvester not changed in conveying speed of the selective conveying device even when changing the conveying speed of the remaining leaf-processing device, and having a high processing accuracy for remaining leaves remaining on the crops and a high selection accuracy for crops at a selection unit.例文帳に追加

残葉処理装置の搬送速度を変更しても選別搬送装置の搬送速度が変わらず、作物に残る残葉部の処理制度と選別部での作物の選別精度の高い根菜類収穫機を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing an edible sheet-shaped body made from a waste of a plant body which is an epoch-making method for effectively utilizing vegetable waste of food processing, and applicable to a wide range.例文帳に追加

植物性の食品加工廃棄物の画期的な有効利用法となるとともに、食用可能であり、かつ広い範囲で応用可能な植物体廃棄物製シート状体の製造方法を提供すること。 - 特許庁

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