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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > こんにゃく粉の意味・解説 > こんにゃく粉に関連した英語例文

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こんにゃく粉を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 40



例文

こんにゃく粉及びその製造方法例文帳に追加

KONJAC POWDER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

こんにゃく粒の膨潤を抑制した状態で、こんにゃく粉がアルカリ溶液とともに加熱処理されて改質された改質こんにゃく粉であって、水に分散して分散液とした後に加熱処理又は撹拌処理されるとゲル化するように調製されている改質こんにゃく粉である。例文帳に追加

This modified konnyaku powder is obtained by the modification of heat-treatment of the konnyaku powder with an alkaline solution in a state that the swelling of the konnyaku powder is suppressed, and is prepared to turn gelled by the heat-treatment or agitation-treatment of the modified powder after dispersing the same with water to make dispersion. - 特許庁

即席飲料に焙煎したこんにゃく粉を粉末の状態で混入する。例文帳に追加

This instant beverage containing devil's tongue powder is obtained by adding devil's tongue power to an instant beverage. - 特許庁

健康食品として評価されるこんにゃく粉を、ゾル状態で摂取できるようにし、かつ、加熱しても不快臭が発生しない、というこんにゃく粉を含む即席飲料を提供しようとするものである。例文帳に追加

To provide an instant beverage containing devil's tongue powder, with which devil's tongue powder evaluated as a health food can be ingested in a sol-state, and in which odd smell is not caused even when heated. - 特許庁

例文

従来のこんにゃく粉の欠点である特有の臭みを取り除くと共に、香ばしい香りと味を付与したこんにゃく粉を精製し提供しようとするものである。例文帳に追加

To provide a method for refining a devil's tongue powder, removing therefrom peculiar odor as the defect of a conventional devil's tongue powder and also giving fragrant flavor and taste thereto. - 特許庁


例文

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・寒天・水酸化カルシウムを使用原料としたサラダ用こんにゃく。例文帳に追加

DEVIL'S TONGUE FOR SALAD, USING AS RAW MATERIAL, DEVIL'S TONGUE POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, ARROWROOT STARCH, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR, AND CALCIUM HYDROXIDE - 特許庁

好ましくは、グルコマンナンがこんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品である。例文帳に追加

The glucomannan comprises preferably a dry devil's tongue processed product prepared by mixing devil's tongue powder and glucide with starch. - 特許庁

ホイップクリーム用安定剤にこんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品及びゼラチンを含む。例文帳に追加

The stabilizer for the whipped cream contains a dried processed product of konjak, prepared by mixing a konjak powder with a glucide and a starch, and gelatin. - 特許庁

大豆粉及びこんにゃく粉を配合してなる麺類と、pHが5〜8である調味液とからなることを特徴とするレトルト食品。例文帳に追加

The retort food comprises noodles mixed with soybean flour and konjak powder and a seasoning liquid having a pH of 5-8. - 特許庁

例文

食品の保型性改良剤として、こんにゃく粉、水飴及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品を含む。例文帳に追加

The food shape retainability-improving agent comprises a dry konjak processed food prepared by combining konjak flour, starch syrup and starch together. - 特許庁

例文

従来技術でお茶として利用されていないこんにゃく粉を原料とし、これを焙煎したものをお茶とする。例文帳に追加

The objective devil's tongue tea is obtained by roasting devil's tongue powder having not been used as a raw material for tea in the conventional technology. - 特許庁

おが屑、米糠、おから及びマンナン除去こんにゃく粉などを原料とした植物育成用の鉢を提供する。例文帳に追加

To provide a pot which comprises saw dust, rice bran, soybean curd refuses, mannan-removed konjak powder, and so on as raw materials and is used for growing plants. - 特許庁

ゲル状食品用物性改良剤にこんにゃく粉、水飴及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品を含む。例文帳に追加

The gel-like food property-improving agent comprises a dry devil's tongue processed food prepared by combining devil's tongue flour, starch syrup and starch together. - 特許庁

食感改良剤として、こんにゃく粉、糖質及び澱粉を含み0.5〜2mmの細粒状に調整した乾燥こんにゃく加工品を含有する。例文帳に追加

This texture-improving agent comprises dried konjak powder including sugar and starch where the particle size of the konjak processed mixture is adjusted to 0.2-2 mm. - 特許庁

豊富な保水量をもつという優れた保水性を維持したまま、吸水速度を速めたこんにゃく粉及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a konjac powder quickened in a water absorption speed while retaining excellent water retainability of having rich water capacity, and to provide a method for producing the konjac powder. - 特許庁

焼成和洋菓子用品質改良剤中に、こんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品、またはこんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品と水溶性へミセルロースを含む。例文帳に追加

The quality improver for Japanese/western baked confectionery comprises a dried konjak processed product prepared by mixing konjak powder, sugar and starch together, or the dried konjak processed product prepared by mixing konjak powder, sugar and starch together, and water-soluble hemicellulose. - 特許庁

このように微生物を除去し、酵素失活を計り、レトルト処理したこんにゃく芋乾燥品を整粒しこんにゃく粉を作りこのこんにゃく粉を用い機能性成分を含んだ細菌数の少ないこんにゃく食品を作る方法を案出した。例文帳に追加

Furthermore, a method for producing the functional ingredient-containing devil's tongue food product with a small number of germs includes using the devil's tongue powder which is made by dust sizing the devil's tongue yam dried food product thus obtained by removing microorganisms, deactivating enzyme, and being retorted. - 特許庁

こんにゃく粉をゼリー状に固め、これにDHA含有魚油を添加したこんにゃく粉とDHAとを含むゼリー状食品であって、食品総重量当り、0.2〜1.0重量%のこにゃく粉と、0.05〜0.3重量%のDHAとを含有するゼリー状食品。例文帳に追加

This jellylike food comprises devilis-tongue powder obtained by solidifying devilis-tongue powder into a jellylike state and adding a DHA- containing fish oil to the devilis-tongue power and DHA and contains 0.2-1.0 wt.% of devilis-tongue powder and 0.05-0.3 wt.% of DHA based on the total food weight. - 特許庁

グルコマンナンまたはこんにゃく粉に対して、5〜20倍量の化学的処理による加工澱粉と5〜20倍量のアルファー化澱粉を加える工程と、前記グルコマンナンまたはこんにゃく粉、前記化学的処理による加工澱粉及びアルファー化澱粉に水を吸収させる工程と、凝固剤を加える工程と、蒸気によって蒸煮処理する工程と、順次実行することにより嚥下食を製造する。例文帳に追加

The food to aid swallowing is produced by executing the following steps one after another: a step for adding 5-20 times amount of chemically processed starch and 5-20 times amount of pregelatinized starch to glucomannan or Konnyaku powder; a step for absorbing water in the glucomannan or Konnyaku powder and the chemically processed starch and pregelatinized starch; a step for adding a coagulant; and a step for braising with steam. - 特許庁

製麺用原料は、水、おから、豆乳、米粉、こんにゃく粉、キトサン、二価鉄ミネラルイオン水から成り、凝固剤は、水、水酸化カルシウム及び二価鉄ミネラルイオン水から成る。例文帳に追加

The noodle-making raw material includes water, bean curd lees, soymilk, rice powder, konjak powder, chitosan, and bivalent iron mineral ionic water, and the coagulating agent comprises water, calcium hydroxide, and bivalent iron mineral ionic water. - 特許庁

ゼリー食品10は、原料にこんにゃく粉を含有するこんにゃく入りゼリー11と、こんにゃく入りゼリー11に混入された粒状こんにゃく12とを有する。例文帳に追加

This jelly food 10 has konjac-containing jelly 11 which contains konjac powder in the raw material, and granular konjac 12 which is mixed with the konjac-containing jelly 11. - 特許庁

こんにゃく芋中に存在するグルコマンナン、旨味成分のアミノ酸、機能性成分その他の有効成分を保持したこんにゃく粉の製造法とその製造方法により製造した食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

The method for producing the devil's tongue powder retaining glucomannan, amino acid as palatability ingredient, functional ingredient, and other active ingredient; and the food product produced by the production method are each provided. - 特許庁

高いゲル強度を有し、pHの低いゲル化物を容易に得ることができる改質こんにゃく粉、それを用いたゲル化物及び食品を提供する。例文帳に追加

To provide a modified konnyaku powder capable of easily obtaining a gelled material having a high gel strength and low pH value, and a gelled material and foodstuff by using the same. - 特許庁

こんにゃく粉を水又は湯によりのり状に膨潤させ、そのこんにゃくのりを添加したアルカリと混練したのち、各種具材を混入して加熱によりゲル化させたこんにゃく食品である。例文帳に追加

This Konnyaku food is obtained by swelling a powder of devil's- tongue with water or hot water to provide a pasty state, kneading the swelled powder with an added alkali, adding the ingredients to the swelled powder with the alkali, and heating and gelatinizing the resultant paste. - 特許庁

こんにゃく粉(こんにゃく精粉)又はこんにゃく糊に、吸水性を有する食品成分を、好ましくは殺菌処理又は加熱処理、例えば茹でて混合、含有することにより得られうる凝固状多孔質健康食品を提供する。例文帳に追加

This coagulated-like porous health food is obtained by mixing and including a food component having water absorbing property into devil's tongue powder (devil's tongue fine powder) or devil's tongue paste preferably after sterilizing treatment or heating treatment, e.g. boiled. - 特許庁

水分含量5〜50重量%のゲル組成物にこんにゃく粉、糖質及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品、好ましくは0.1〜10mmの粒径を有する粒状の乾燥こんにゃく加工品を含有する。例文帳に追加

The gel composition contains 5-50 wt.% of water content, and comprises a dry konjac processed product prepared by mixing konjac powder, carbohydrate and starch together, preferably a granular dry konjac product having a grain diameter of 0.1-10 mm. - 特許庁

おからと生卵を混和しておからに生卵を吸蔵させ、これにこんにゃく粉を溶いた湯水を混和しておからを被覆した上、アルカリ液によりこんにゃくを凝固し、余剰のアルカリを除去したものである。例文帳に追加

This foodstuff made of the Okara is produced by mixing the Okara with the raw egg so as to make the Okara occlude the raw egg, mixing the formed mixture with the hot Konnyak solution obtained by dissolving a Konnyak powder in water so as to coat the Okara with the solution, curding the Konnyak with the alkali solution, and removing the excessive alkali. - 特許庁

澱粉、該澱粉の0.5〜2.0質量%のこんにゃく粉及び水を含有し、該澱粉の一部を糊化させた原料を加圧下で麺状に成形して冷凍製法により調製されたことを特徴とする春雨。例文帳に追加

The bean-starch vermicelli are prepared by a freezing production method which includes forming in a noodle-like shape under pressure, a raw material which contains starch, devil's tongue powder at 0.5-2.0 mass% of the starch, and water, and in which part of the starch is gelatinized. - 特許庁

こんにゃく芋あるいは乾燥したこんにゃく芋切片を加湿下で、炭酸カルシュウム共存下で滅菌処理を行い、こんにゃく芋に並存する微生物及び酵素を完全に失活させた無菌のこんにゃく粉の製造方法。例文帳に追加

In more details, the method for producing the sterile devil's tongue powder includes sterilization processing devil's tongue yam or dried devil's tongue yam cut pieces under humidification and coexistence of calcium carbonate so as to completely deactivate microorganisms and enzyme coexisting with devil's tongue yam. - 特許庁

前記ペースト状食品素材は、水とこんにゃく粉を混合した混合物に、グルテンとおから粉を混合し、粘度が高くなるまで混練して製造する。例文帳に追加

The pasty food raw material is produced, by adding gluten and bean curd powder into a mixture of water and konjak powder and kneading the mixture until the mixture becomes thicker. - 特許庁

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・寒天・水酸化カルシウムを使用原料としたフリーズドライ用こんにゃくと各種フリーズドライ可能なスープと混合しフリーズドライをかけたことを特徴とするフリーズドライインスタント食品の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FREEZE-DRIED INSTANT FOOD COMPRISING MIXING FREEZE-DRY KONJAK MADE OF KONJAK POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, KUZU VINE POWDER, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR AND CALCIUM HYDROXIDE, WITH VARIOUS SOUPS WHICH CAN BE FREEZE-DRIED, AND SUBJECTED TO FREEZE-DRY - 特許庁

2)小麦粉、あるいは、大豆粉を含む小麦粉に対し、多糖類として寒天、こんにゃく粉、セルロース、カードラン、グアーガム、アルギン酸塩、ペクチン、カラギーナン、蛋白質素材として、卵白粉から少なくとも1種を配合することを特徴とする調理麺の製造方法。例文帳に追加

(2) The method for producing cooked noodles comprises mixing wheat flour or wheat flour containing soybean powder with at least one kind of agar, konjak, cellulose, curdlan, guar gum, alginate, pectin and carrageenan as polysaccharides and at least one kind from egg white powder as a protein material. - 特許庁

こんにゃく粉を含む製麺用原料を混練し、それと凝固剤を混練することによってゲル状材料を作り、麺状に切り、加熱処理し、その麺とスープと混合し、その後レトルトパウチに充填し、そのレトルトパウチをレトルト処理して、レトルト麺を生産する。例文帳に追加

The retort noodles are obtained by kneading a noodle-making raw material containing konjak powder, mixing the raw material with a coagulating agent to make a gel-like material, cutting the material in a noodle-like form followed by heat treating, mixing the noodles with soup, filling the product in a retort pouch, and retort treating the retort pouch. - 特許庁

原料が、澱粉に対し、0.01重量%〜100重量%のこんにゃく粉、及び0.01重量%〜100重量%の増粘多糖類を使用して形成され、この原料を加水攪拌して得た混合乳液をシートに成形し、このシートを切り刃で麺線化する。例文帳に追加

The konjak-containing instant starch noodles are obtained by using raw material comprising 0.01-100 wt.% of konjak powder and 0.01-100 wt.% of a polysaccharide thickener, adding water to the raw material to obtain mixed milk liquid to starch, forming the milk liquid into a sheet, and forming the sheet into noodle ribbons using a cut blade. - 特許庁

麺線化したので澱粉の種類、こんにゃく粉及び増粘多糖類の比率と組合せにより、澱粉特有の食感、澱粉とこんにゃく両方の特徴を持つ食感、よりこんにゃくに近い食感の麺を得ることができる。例文帳に追加

The noodles are formed into the noodle ribbons, so that the noodles can be given palate feeling specific to starch, palate feeling having both characteristics of the starch and the konjak, or palate feeling closer to that of konjak depending on the kind of starch, the ratio of the konjak powder to the polysaccharide thickener, and the combination thereof. - 特許庁

こんにゃく成分含有パウダーは、50重量%〜80重量%のこんにゃく芋から精製されたこんにゃく粉と、19重量%〜49.9重量%の穀物粉と、0.1重量%〜1重量%のアルカリ剤と、不可避混合物を有する。例文帳に追加

The konjac component-containing powder has konjac powder refined from 50-80 wt.% of konjac yam, 19-49.9 wt.% of cereal powder, 0.1-1 wt.% of alkaline chemicals, and an inevitable mixture. - 特許庁

全体がほぼシート状を呈するように成形される耐寒性断熱材1を製造するにあたって、こんにゃく粉と水とを混合することにより得られるこんにゃく糊2と、軽石、珪藻土、木炭、竹、紙粉を混合することにより得られる混合材3とを準備する。例文帳に追加

When manufacturing this cold resistant heat insulating material 1 molded so that the whole presents a substantially sheet shape, konjak paste 2 provided by mixing konjak powder and water, and an admixture 3 provided by mixing pumice, diatomaceous earth, charcoal, a bamboo and paper powder, are mixed. - 特許庁

澱粉スラリー製造の段階で、原料澱粉の0.1〜0.3重量%のこんにゃく粉を含有して澱粉スラリーを製造することで、その後に得られる春雨において、春雨特有の透明性のある外観を維持し、よりコシのある食感にしながら、加熱調理耐性を向上させ、煮切れ抑制を有することを見出した。例文帳に追加

The subject method for producing harusame comprises first producing starch slurry through including 0.1-0.3 wt.% of konjak powder based on a raw starch; whereby the harusame obtained afterwards can be improved in cooking tolerance and is prevented from boil cut while maintaining the transparent appearance peculiar to the harusame and giving its palate feeling greater firmness. - 特許庁

原料としてこんにゃく粉10とそれ以外のでんぷん20を加えてこんにゃく30を製造するこんにゃく製造工程P10と、こんにゃく製造工程P10によって得られたこんにゃく30を適宜の調味料40によって調味処理する調味工程P20と、調味工程P20によって得られた調味済みこんにゃく60を乾燥処理する乾燥工程P30とを経て、グミ様食品90を製造する。例文帳に追加

The gummi-candy-like food 90 is produced through a konnyaku producing process P10 for producing konnyaku 30 by adding konnyaku powder 10 and the other starch 20 as raw materials, a seasoning process P20 for seasoning konnyaku 30 obtained in the konnyaku producing process P10 with appropriate seasoning 40, and a drying process P30 for drying the seasoned konnyaku 60 obtained in the seasoning process P20. - 特許庁

例文

動物の血液、こんにゃく粉、澱粉、米ぬか、水酸化カルシウム、魚肉又はその内臓を主原料としたものを混合し、凝固したものを成形した魚釣り用餌及び、前記混合物を10〜12時間放置して凝固させ、それを適宜の大きさに切断した後真空包装し、低温殺菌した魚釣り用餌の製造方法。例文帳に追加

This method for producing a bait for fishing is provided by mixing materials consisting of an animal blood, powder of devil's tongue, a starch, a rice bran, calcium hydroxide, a fish meat or its viscera as main components, coagulating and forming, and further leaving the above mixture for 10-12 hr for coagulating, then cutting it by an optional size, vacuum packing and sterilizing at a low temperature. - 特許庁

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