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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ウーロンちゃの意味・解説 > ウーロンちゃに関連した英語例文

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ウーロンちゃの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 51



例文

混合ウーロン例文帳に追加

MIXED OOLONG TEA - 特許庁

ウーロン茶という中国のお茶例文帳に追加

a Chinese tea called oolong  - EDR日英対訳辞書

茶葉には緑茶、ウーロン茶、紅茶等がある。例文帳に追加

Green tea, oolong tea, black tea and the like can be cited as the tea leaf. - 特許庁

ウーロン茶の風味が一層改良された果汁入りウーロン茶を提供する。例文帳に追加

To obtain an oolong tea containing fruit juice and having further improved oolong tea taste. - 特許庁

例文

焙じウーロン茶及びこれを用いた茶飲料例文帳に追加

ROASTED OOLONG TEA AND TEA BEVERAGE USING THE SAME - 特許庁


例文

ウーロン茶原料を特定の条件で焙煎して焙じウーロン茶を得、この焙じウーロン茶を熱水抽出して焙じウーロン茶抽出液を得る。例文帳に追加

A roasted oolong tea extract is obtained by obtaining the roasted oolong tea by roasting an oolong tea raw material under a specific condition, and extracting the roasted oolong tea with hot water. - 特許庁

紅花配合ウーロン茶とその製造方法例文帳に追加

SAFFLOWER-FORMULATED OOLONG TEA AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

新規なウーロン茶飲料およびその製造方法例文帳に追加

NEW OOLONG TEA BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

ウーロン茶飲料及びその製造方法例文帳に追加

OOLONG TEA BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

茶葉は、緑茶、ウーロン茶又は紅茶の茶葉であることが好ましい。例文帳に追加

The tea leaf is preferably leaf of green tea, oolong tea or black tea. - 特許庁

例文

ウーロン茶特有の花香成分を多く含み、かつ苦渋味成分が抑えられ、液劣化も生じないウーロン茶飲料を製造せんとする。例文帳に追加

To provide a method for producing oolong tea beverage highly containing a component of flower scent peculiar to oolong tea, suppressed in a bitter taste component and causing no liquid deterioration. - 特許庁

ウーロン茶葉抽出物OTACを有効成分とする発癌抑制剤例文帳に追加

CARCINOGENESIS INHIBITOR HAVING OOLONG TEA LEAF EXTRACT OTAC AS ACTIVE INGREDIENT - 特許庁

さらにこれをウーロン茶飲料の一部に含有させることで、加熱殺菌処理後の加熱臭を低減し、長期保存における風味劣化、具体的には酸化劣化臭を低減し、ウーロン茶特有の豊かな花香が維持された容器詰めウーロン茶飲料を調製する。例文帳に追加

The container-packed oolong tea beverage by which heating smell after the heat sterilization treatment is reduced, by which the flavor deterioration under the long-term preservation, concretely oxidation deterioration smell is reduced, and by which the rich fragrance of the flower peculiar to the oolong tea is maintained is prepared by allowing the extract to be contained in the oolong tea beverage as a part thereof. - 特許庁

本発明は、容器詰めウーロン茶飲料の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a packaged oolong tea beverage. - 特許庁

1997年にサントリーがシャンハイ(上海)でペットボトル入りウーロン茶を売り出したとき,中国では「ペットボトル入りのお茶」はまだ普及しておらず,また,その地域ではウーロン茶はあまり飲まれていなかった。例文帳に追加

When Suntory Limited started selling oolong tea in plastic bottles in Shanghai in 1997, "bottled tea" was not yet common in China, and oolong tea was not drunk much in the area.  - 浜島書店 Catch a Wave

ここで茶末または茶抽出エキスとは、緑茶、抹茶、ウーロン茶、紅茶など各種茶の葉、茎、芽など任意の部分から種々の方法で得られた、粉末、抽出液、エキスなどであり、たとえば緑抹茶、抹茶(微粉末)、ウーロン茶エキス、紅茶エキスなどが挙げられる。例文帳に追加

The tea powder or the tea extract is a powder, an extract or an essence obtained through various processes from arbitrary portions including leaves, stems and buds of various teas such as green tea, powdered green tea, oolong tea, and black tea, for example, a green tea powder, powdered green tea (fine powder), an oolong tea extract and a black tea extract. - 特許庁

ポリフェノールを豊富に摂取することができ、渋みと苦味を抑制しつつ、ウーロン茶特有のこくが強く感じられるウーロン茶を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain oolong tea enabling richly ingesting polyphenol and having strong feeling of body peculiar to oolong tea while suppressing astringency and bitterness. - 特許庁

紅花の花びらとウーロン茶葉を配合し、容器に入れ一定日数後に取り出すと、紅花の異臭はウーロン茶葉に吸収され、中和される。例文帳に追加

This safflower-formulated oolong tea is obtained by formulating oolong tea leaves with safflower petals, storing the resultant product in a container and taking it out after predetermined days passed so that the undesirable smell of safflower is absorbed into the oolong tea leaves, resulting in neutralization. - 特許庁

加熱殺菌及び長期保存を伴う容器詰めウーロン茶飲料における品質劣化を抑制し、花香を長期間維持できる容器詰めウーロン茶飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a container-packed oolong tea beverage capable of maintaining the fragrance of a flower for a long period by inhibiting the quality deterioration in the container-packed oolong tea beverage accompanied with heat sterilization and long-term preservation. - 特許庁

飲食品は、前記褐変抑制剤(茶葉の過熱蒸気抽出物)を含有するものであり、緑茶、ウーロン茶、紅茶、麦茶、ハト麦茶、ジャスミン茶、プアール茶、ルイボス茶、ハーブ茶又はそれらのブレンド茶であることが好ましい。例文帳に追加

The food and drink contains the browning restraining agent (a tea leaf superheated steam extract), and is preferably green tea, oolong tea, black tea, barley tea, adlay tea, jasmin tea, puerh tea, rooibos tea, herb tea or their blend tea. - 特許庁

ウーロン茶抽出物を有効成分として含有することを特徴とするエラスターゼ活性阻害剤である。例文帳に追加

The elastase activity inhibitor contains an extract of oolong tea as an active ingredient. - 特許庁

特定の実施の形態では、茶抽出物は、紅茶、ウーロン茶、緑茶、白茶、ハーブティー、および柑橘系の茶からなる群より選択される茶の1種類以上の抽出物を含む。例文帳に追加

A specific embodiment includes one kind or more teas selected in a group containing black tea, oolong tea, green tea, white tea, herb tea, and citrus tea. - 特許庁

紅茶・ウーロン茶などの発酵茶葉において、保存中に生じる発酵茶葉の香り変化や、浸出液の色変化、風味変化を解決し、風味・香りを保持する発酵茶葉の保存方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving fermented tea leaves such as a black tea, an oolong tea, etc., maintaining their flavor and aroma by solving the change of the aroma of the fermented tea leaves, and a color change and flavor change of their leached liquid occurring during their preservation. - 特許庁

1,2−オクタンジオールと、緑茶抽出物、紅茶抽出物、及びウーロン茶抽出物などの茶抽出物とを含有することを特徴とする防腐殺菌剤とする。例文帳に追加

This antiseptic sterilizer is characterized by comprising 1,2-octanediol and a tea extract such as a green tea extract, a black tea extract, and an oolong tea extract. - 特許庁

性質の異なるすべての抽出粕(たとえばコーヒー、ウーロン茶、紅茶、混合茶、若しくは麦茶等)を清潔・確実に脱水処理できる構造を有する脱水装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a dehydration apparatus having a structure capable of cleanly and precisely carrying out the dehydration treatment of all extraction residue (e.g. the residues of coffee, oolong tea, black tea, mixed tea and barley tea) having different properties. - 特許庁

本発明の方法は、ウーロン茶葉を温水で抽出する抽出工程、得られた茶抽出液のpHを6.05〜7.0となるように調整するpH調整工程、殺菌工程及び容器充填工程を含む、カフェインを180ppm以上含有し、(タンニン−カテキン)/タンニンが0.05〜0.5である容器詰めウーロン茶飲料の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing a packaged oolong tea beverage containing caffeine of not less than 180 ppm, and having a ratio of (tannin-catechin)/tannin of 0.05-0.5, includes an extraction step of extracting oolong tea leaves with warm water, a pH adjustment step of adjusting obtained tea extract to a pH of 6.05-7.0, a sterilization step, and a container packaging step. - 特許庁

本発明の筋肉遅筋化促進剤は、ウーロン茶や紅茶などの発酵茶から抽出された高分子ポリフェノールを有効成分とすることを特徴とするものである。例文帳に追加

The promotor includes a polymer polyphenol extracted from fermented teas such as oolong tea and black tea, as an active component. - 特許庁

本発明の異常型プリオンタンパク質の形成抑制剤は、ウーロン茶や紅茶などの発酵茶から抽出された高分子ポリフェノールを有効成分とすることを特徴とするものである。例文帳に追加

This formation inhibitor for the abnormal type prion protein is characterized by using a polymeric polyphenol extracted from a fermented tea such as oolong tea, black tea, etc., as an active ingredient. - 特許庁

老人のアルツハイマー型痴呆症予防に対して、薬ではなく、豆腐、お茶(緑茶、ウーロン茶等)と発酵食品等、又、ガラナパウダー、及びその抽出液を発酵混入し摂取する。例文帳に追加

This health food for preventing Alzheimer type dementia of mainly with elderly persons, not as the medicine is constituted by fermenting the daily taken bean curd, teas (green tea, oolong tea, etc.), fermented foods (yoghurt, lactic acid beverage, black tea, cheese, alcoholic beverages, soybean paste, soy sauce, fermented soybean and pickles) with guarana powder and its extract liquid. - 特許庁

ニコチン系タバコ葉中に、混合に適した形状の緑茶、紅茶、ウーロン茶、及びコーヒー豆のうち少なくとも1種を、乾燥状態において全体量に対し0.5〜10W%混合する。例文帳に追加

The tobacco having low irritation is obtained by mixing at least one kind of green tea, oolong tea and coffee beans in a state suitable for mixing in an amount of 0.5-10 wt.% based on total amount in a dried state into a nicotine-based tobacco leaf. - 特許庁

本発明の脂肪肝の予防および/または治療剤は、ウーロン茶や紅茶などの発酵茶から抽出された高分子ポリフェノールを有効成分とすることを特徴とするものである。例文帳に追加

The prophylactic and/or curative agent for fatty liver is characterized in comprising, as active ingredient, macromolecular polyphenols extracted from fermented tea such as oolong tea or black tea. - 特許庁

混合茶葉が、甘み・残存感低減剤として作用するウーロン茶、並びに、風味付与剤として作用する玄米、及び/又は、コク付与剤として作用するハトムギを含有する。例文帳に追加

The mixed tea leaf component comprises oolong tea working as a sweetener and an aftertaste-reducing agent, and unpolished rice working as a flavoring agent and/or adlay working as a body-giving agent. - 特許庁

ビールサーバー(ビールディスペンサー)を設置している店に、そのビールサーバーを利用して、客の注文に応じて提供するウーロン茶を冷たく冷やす冷却装置を、安価に提供し得るようにする。例文帳に追加

To inexpensively provide a cooling device for cooling oolong tea served on the order from customers by utilizing a beer server (beer dispenser) already set in restaurants and shops. - 特許庁

ウーロン茶を微沸騰の状態で熱して略90%以上のタンニンを抽出した抽出液、またはこれにイノシトール、コラーゲンあるいはピネンを含む針葉エッセンシャルオイルを混合する。例文帳に追加

The bath articles comprise an extract obtained by extracting ≥about 90% of tannin from oolong tea by heating in a slightly boiling state or mixing this with inositol, collagen or an essential oil of needle leaf including pinene. - 特許庁

冷温水処理工程でカフェインを溶出除去でき、熱水抽出工程では高級ウーロン茶特有の花香成分であるネロリドールをより多く抽出することができる。例文帳に追加

It is possible to remove by elution caffeine in the cool warm water treatment, and to extract more nerolidol as the component of flower scent peculiar to high-class oolong tea in the hot water extraction process. - 特許庁

ウーロンチャを水、親水性有機溶媒の混合物で抽出処理して得られる抽出物がマトリックスメタロプロテアーゼ−1阻害作用を有することを利用する。例文帳に追加

A matrix metalloprotease-1-inhibiting action of an extract obtained by an extraction treatment of woolong tea with a mixture of water and a hydrophilic organic solvent is utilized. - 特許庁

(A)ウーロン茶の抽出物と、(B)絹、貝類、植物のいずれかより得られたペプチドもしくはタンパク質又はそれらの誘導体からなる群より選ばれる1種又は2種以上とを含有することを特徴とする洗浄剤組成物。例文帳に追加

This cleanser composition contains (A) oolong tea extract and (B) at least one ingredient selected from the group consisting of peptides, proteins and derivatives thereof obtained respectively from either silk, shellfish or plant. - 特許庁

MMP−2阻害剤として、皮膚老化防止・改善用化粧料にワレモコウ抽出物及び/又はウーロンチャ抽出物を有効成分として含有せしめる。例文帳に追加

Extracts of Sanguisorba officinialis Linne and/or extracts of Thea sinensis are incorporated into a cosmetic for preventing/improving skin ageing as the effective ingredient functioning as the MMP-2 inhibitor. - 特許庁

これを少量急須・ティーパックなどに入れ熱湯を注ぐと、心地よい香り口当たりの良い美味しい味、美しいオレンジ水色の紅花配合ウーロン茶となる。例文帳に追加

Such a process stated above results in getting fine orange-colored safflower- formulated oolong tea having favorable flavor, smoothness to the mouth and good taste when served through putting a small amount of the thus obtained safflower-formulated oolong tea into a tea pot, tea pack, or the like, and pouring boiling water therein. - 特許庁

収穫した緑茶、ウーロン茶或いは紅茶の茶葉加工工程において、揉稔工程が一度である場合にはその揉稔工程以降、複数度である場合には最初の揉稔工程以降に、当該茶葉を乾燥機に投入せず、急速冷凍して保存する。例文帳に追加

The method for preserving tea leaves comprises subjecting tea leaves to rapid freezing for preservation without charging the tea leaves in a dryer after a rolling process when the rolling process is carried out once in a tea leaf processing process of harvested green tea, oolong tea or black tea, or after the first rolling process when the rolling process is repeatedly carried out in the tea leaf processing process. - 特許庁

緑茶からのカテキン類粉末だけでは苦み渋みが強く飲料として嗜好上好ましくないが、これにウーロン茶由来のカテキン類を混合することにより緑茶飲料としての飲み易さを向上してカテキン類の多量の摂取を可能とする。例文帳に追加

Powdered tea only of catechin powder from green tea is not desirable on preference as beverage because of strong bitterness and astringency, but mixing it with catechins derived from oolong tea enables improving easiness of drinking as green tea beverage and ingesting a large quantity of catechins. - 特許庁

コーヒー飲料、紅茶飲料、緑茶、ウーロン茶、ココア等の飲料や、ドリンク剤、錠剤、トローチ、チョコレート、キャンデー、ゼリー、錠菓、チューイングガム等のカフェインを含有する組成物の苦味、特に口中に入れて直に感じる苦味を有意に抑制する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for controlling the bitter taste of caffeine, by which the bitter taste of a drink such as coffee drink, black tea drink, green tea, oolong tea, or cocoa, or the bitter taste of a caffeine-containing composition such as drinkable preparation, tablet, troche, chocolate, candy, jelly, chewing gum or the like, especially a bitter taste immediately sensed in mouth, can significantly be controlled. - 特許庁

フレーバーは、例えば、コーヒー味や緑茶味、紅茶味、ウーロン茶味、コーラ味、キムチ味、ハッカ味、ペパーミント味、味噌汁味、ソース味、マヨネーズ味、チーズ味、ウイスキー味、日本酒味、ラム酒味、シェリー酒味、ラーメン汁、ホットチリ味等からなる。例文帳に追加

The flavor comprises, for example, coffee flavor, green tea flavor, black tea flavor, oolong tea flavor, cola flavor, flavor of Korean pickles, mint flavor, peppermint flavor, flavor of soup of fermented soybean paste, sauce flavor, mayonnaise flavor, cheese flavor, whisky flavor, flavor of Japanese rice liquor, rum flavor, sherry flavor, flavor of soup of Chinese noodles, and hot chili flavor. - 特許庁

例えば海苔、わかめ、昆布、ひじき、ふのり、青のり等の海藻の生鮮、乾物又は塩蔵品に例えば緑茶、ウーロン茶、椎茸、胡麻、大豆等の陸産食材を配合して栄養成分、風味、呈味を補完してつくる健康食品並びにその製造方法。例文帳に追加

In this health food, for example, green tea, oolong tea, Shiitake mushroom, sesame, soybeans and other land products are formulated to fresh, dried or salted seaweeds, for example, sea laver; Wakame seaweed, a brown alga); sea tangles; Hizikia fusiforme (a brown alga); a glue plant and a green laver to compensate their nutrients, flavors and tastes one another. - 特許庁

本発明の抗花粉アレルゲン剤は、植物エキスを含有することを特徴とし、植物エキスとして、プルーンエキス、プルーン酵素分解物、ビルベリー葉エキス、チョウジエキス、ウーロン茶エキス、メマツヨイグサ種エキス、サクラ葉エキス、ハマメリスエキスよりなる群より選ばれた1種又は2種以上が好ましい。例文帳に追加

Preferably, the vegetable extract is one or more extracts selected from prune extract, enzymatic decomposition product of prune, bilberry leaf extract, clove extract, Oolong tea extract, Oenothera biennis seed extract, cherry leaf extract and hamamelis extract. - 特許庁

コーヒー、緑茶、ウーロン茶または紅茶などの嗜好性植物原料をあらかじめアルカリ性水溶液で湿潤後、好ましくはアルコール類の存在下、液体、亜臨界又は超臨界状態の二酸化炭素を抽剤として用いて抽出処理することを特徴とする嗜好性植物抽出物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the flavor plant extract comprises the following process: previously wetting the flavor plant raw material such as coffee, green tea, oolong tea or black tea with an alkaline aqueous solution followed by conducting extraction using liquid, subcritical or supper critical carbon dioxide as an extraction agent preferably in the presence of alcohol. - 特許庁

メラニン取込抑制剤に、イロハモミジ、アスパラサスリネアリス、ガイヨウ、ウーロン茶、インチンコウ、オウゴン、アルニカ、セイヨウバラ、イチョウ、ジュウヤク、ビワ、ホップ、アセンヤク、甘茶及びイラクサからなる群より選ばれる1種又は2種以上の植物からの抽出物を有効成分として含有せしめる。例文帳に追加

The melanin uptake inhibitor contains an extract of one kind or two kinds more plant chosen from the group consisting of Acer palmatum, Aspalathus linearis, Artemisia princeps leaf, oolong tea, Artemisia capillaris flower, Scutellaria baicalensis root, Arnica montana L., Rosa centifolia, Ginkgo biloba L., Houttuynia cordata, Eriobotrya japonica, Humulus lupulus, Uncarina gambir, Hydrangea serrata and Urtica thubergiana as the active ingredient. - 特許庁

還元剤を含有する第1剤、及び、酸化剤を含有する第2剤からなる2剤形式の毛髪形状調整剤において、(A)ウーロン茶エキス、プーアル茶エキスからなる群より選ばれる1種以上のエキスと、(B)ルイボスエキス、ギムネマエキスからなる群より選ばれる1種以上のエキスとを含有させる。例文帳に追加

This double-agent type hair shape regulator, comprising a first agent containing a reducing agent and a second agent containing an oxidizing agent, contains (A) one or more kinds of extracts selected from a group comprising oolong tea extracts and Pu'ercha extracts, and (B) one or more kinds of extracts selected from a group comprising rooibos (Aspalathus linearis) extracts and gymnema extracts. - 特許庁

本発明の歯垢染色組成物は、歯垢染色色素と、アセンヤク抽出物、アルニカ抽出物、イチョウ葉抽出物、イラクサ抽出物、ウーロン茶抽出物、ウコン抽出物、オウゴン抽出物、オトギリソウ抽出物等の特定の植物抽出物からなる群より選択される1種又は2種以上を含有する。例文帳に追加

This dental plaque staining composition contains a dental plaque staining pigment and one kind or two or more kinds selected from a group comprising specific plant extracts such as a gambir extract, an arnica extract, a ginkgo leaf extract, a nettle extract, an oolong tea extract, a curcuma extract, a Scuttellariae Radix extract, or a St.-John's-wort extract. - 特許庁

例文

健康食品の加工に於いて、チョコレートや砂糖飴やチューインガムやウーロン茶に柿渋、ウコン、タンニン、田七粉、日々草等をアルコールの急速分解剤として混合せしめると共に、アロエベラや螺旋水藻の栄養源を添加し甘味料、香料、塩分を適当に添加する事を特徴としたアルコール急速分解健康食品と健康飲料。例文帳に追加

This healthy food or healthy drink capable of rapidly degrading an alcohol is obtained by mixing permission juice, curcuma, tannin, a powder of Panax notoginseng, and Vinca rosea or the like with chocolate, sugar candy, chewing gum or oolong tea as a rapidly degrading agent of the alcohol, adding a nutrient of aloe vera and spiral water algae and further adding a sweetening, a perfume, and a salinity in suitable amounts. - 特許庁

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