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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ビール酵母の意味・解説 > ビール酵母に関連した英語例文

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ビール酵母の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 91



例文

乾燥ビール酵母食品例文帳に追加

DRY BEER YEAST FOOD - 特許庁

乾燥ビール酵母に、ビール酵母エキスを配合した乾燥ビール酵母食品。例文帳に追加

The dry beer yeast food is characterized by formulating dry beer yeast with a beer yeast extract. - 特許庁

酵母ビールは発酵する例文帳に追加

Yeast causes beer to work. - Eゲイト英和辞典

ビール酵母発酵促進剤例文帳に追加

BEER YEAST FERMENTATION PROMOTOR - 特許庁

例文

破砕された酵母を含む生ビール例文帳に追加

DRAFT BEER CONTAINING CRUSHED YEAST - 特許庁


例文

下面ビール酵母の判定法例文帳に追加

METHOD FOR JUDGING BOTTOM BEER YEAST - 特許庁

ビール酵母の識別方法例文帳に追加

METHOD FOR DISCRIMINATING BEER YEASTS - 特許庁

秋田県総合食品研究所では、ワイン酵母ビール酵母・パン酵母の開発も行われている。例文帳に追加

Akita Research Institute for Food and Brewing also develops wine yeasts, beer yeasts and bread yeasts.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

洗浄剤組成物において、好ましくは、(A)酵母抽出物は、ワイン酵母ビール酵母、パン酵母、及び清酒酵母から選ばれる一種の酵母由来の酵母抽出物である。例文帳に追加

Preferably, the yeast extract (A) is an extract of at least one kind of yeasts selected from wine yeast, beer yeast, baker's yeast and Sake yeast in the detergent composition. - 特許庁

例文

100%ビール酵母を主成分とし、乾燥ビール酵母の苦みをやわらげた乾燥ビール酵母食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a dry beer yeast food which consists mainly of 100% beer yeast and softens the bitter taste of dry beer yeast. - 特許庁

例文

酵母エキスは、ビール酵母エキス、パン酵母エキス及びトルラ酵母エキスからなる群より選ばれる少なくとも1種を含有することが好ましい。例文帳に追加

The yeast essence preferably contains at least one kind selected from the group consisting of a brewer's yeast essence, a baker's yeast essence and a torula yeast essence. - 特許庁

吟醸香を産生する新規ビール酵母及び該酵母を使用したビール製造方法例文帳に追加

NEW BEER YEAST PRODUCING GINJO-SHU (HIGH QUALITY SAKE) AROMA AND METHOD FOR PRODUCING BEER WITH THE YEAST - 特許庁

吟醸香を有する新規ビール酵母及び該酵母を使用したビール製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a new beer yeast having a Ginjo-shu (high quality sake) aroma, and to provide a method for producing a beer with the yeast. - 特許庁

ついにビール酵母活性が始まっているのを確認した。例文帳に追加

We finally confirmed yeast activity in the beer.  - Weblio英語基本例文集

酵母入りビールの低温供給システム例文帳に追加

LOW TEMPERATURE FEED SYSTEM FOR BEER LOADED WITH YEAST - 特許庁

醸造用下面ビール酵母と野生酵母を高精度に識別する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for accurately discriminating a brewing bottom yeast and a wild-type one each other. - 特許庁

上記いずれの発明においても、ビール酵母以外の醸造用酵母を用いてもよい。例文帳に追加

In any of the methods, a yeast for brewing other than the brewer's yeast may be used. - 特許庁

清酒酵母のみならず、ビール酵母、ワイン酵母、パン酵母も含まれる出芽酵母Saccharomycescerevisiaeは、1830年代にJ.Meyenが発見し、1882年ごろE.C.Hansenによって命名されたため、SaccharomycescerevisiaeMeyenexHansenと呼ばれることもある。例文帳に追加

Because Saccharomyces cerevisiae, that comprises not only sake yeasts but also beer yeasts, wine yeasts and bread yeasts, was discovered by J. Meyen in the 1830's, and named as such by E.C. Hansen around 1882, it is also referred to as Saccharomyces cerevisiae Meyen ex Hansen.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ビール酵母を利用したビール製造時において、発酵を終えた沈殿ビール酵母を有効成分として含有する腹足類の誘引剤である。例文帳に追加

The gastropod attractant contains, as an active ingredient, precipitated beer yeast that generates after the fermentation during beer production using beer yeast. - 特許庁

サッカロミセス(Saccharomyces)属酵母、特にサッカロミセス属セルビジエ(Cerevisiae)種に属するビール酵母、パン酵母、清酒酵母、ワイン酵母、焼酎酵母から選ばれる一種以上を、好ましくは細胞壁が破砕されて後に食肉と接触させる。例文帳に追加

This method for coloring the meat product is characterized by contacting meat with a yeast belonging to the genus Saccharomyces, especially one or more yeasts selected from beer yeast, bread yeast, Sake (rice wine) yeast, wine yeast and Shochu (white distilled liquor) yeast, preferably after the cell wall of the yeast is crushed. - 特許庁

酵母に代えて、担子菌を用いる、全く新規なビールの製法を提供する。例文帳に追加

To provide an entirely new method for producing beer using basidiomycete instead of yeast. - 特許庁

ビール酵母の凝集に対する培養液の影響を評価する方法例文帳に追加

METHOD FOR EVALUATING INFLUENCE WITH RESPECT TO CULTURE LIQUID ON FLOCCULATION OF BEER YEAST - 特許庁

高リボ核酸含有ビール酵母菌体およびその製造方法例文帳に追加

HIGH RIBONUCLEIC ACID CONTENT BEER YEAST CELL BODIES AND METHOD OF PRODUCING THE SAME - 特許庁

ビール酵母と交雑させる相手として清酒の吟醸酵母を選び、従来の交雑法を用いて両酵母を交雑させて得られた新規酵母IB1407株(独立行政法人製品評価技術基盤機構特許微生物寄託センターにNITE AP-944)。例文帳に追加

There is provided a new yeast IB1407 strain obtained by hybridizing beer yeast with Ginjo-shu yeast as a hybridization partner by a conventional hybridization method. - 特許庁

油ちょう食品に用いる原料の小麦粉に対して0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%の、パン酵母ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた乾燥酵母を添加する。例文帳に追加

The food cooked with oil is added with 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% of dry yeast selected from bread yeast, beer yeast and torula yeast based on wheat flour as a raw material to be used for the food cooked with oil. - 特許庁

下面ビール酵母で生成される(通常煎じることで麦芽汁を作ることで)ビールの一般的用語例文帳に追加

a general term for beer made with bottom fermenting yeast (usually by decoction mashing)  - 日本語WordNet

酵母エキスを用いたビールテイスト飲料における酵母エキス独特の好ましくない臭いを低減させる。例文帳に追加

To reduce an undesirable smell particular in beer taste beverages using a yeast extract. - 特許庁

培養液が酵母、特にビール酵母の凝集に与える影響を簡便に評価できる方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for easily and quickly evaluating the influence of a culture liquid on the flocculation of yeast, especially, beer yeast. - 特許庁

酵母液貯留用攪拌槽と、その攪拌槽を用いたビール等の発酵食品類の製造方法、及び酵母液貯留用攪拌槽の攪拌翼例文帳に追加

AGITATING VESSEL FOR RESERVING YEAST SOLUTION, METHOD FOR PRODUCING FERMENTED FOODS SUCH AS BEER USING THE VESSEL AND AGITATING BLADE FOR THE AGITATING VESSEL FOR RESERVING YEAST SOLUTION - 特許庁

簡便且つ迅速に明瞭な結果が得られる、酵母の凝集性、特に下面ビール酵母の凝集性を判定する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for judging the cohesiveness of a yeast, especially the cohesiveness of a bottom beer yeast, by which a clear result is simply and quickly obtained. - 特許庁

蒸した味噌の原料、麹、塩に、パン酵母ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた1種以上の乾燥酵母を、原材料全体に対して熟成促進剤として0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%添加し、よく混和した後、熟成する。例文帳に追加

One or more kinds of dried yeasts selected from baker's yeast, beer yeast and torula yeast are added as an aging promotion agent to a steamed raw material for Miso, malt and common salt in an amount of 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% based on the whole raw materials and the mixture is thoroughly kneaded and aged to obtain aged Miso. - 特許庁

さらに具体的には、醸造酵母のαグルコシドトランスポーターであるMPH2pをコードする遺伝子MPH2、特にビール酵母に特徴的なnonScMPH2遺伝子の発現量を高めることによって、マルトースおよびマルトトリオース資化能を向上させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法。例文帳に追加

Further more concretely, the yeast improved with the maltose and maltotriose assimilating activity by improving the expressed amount of a gene MPH2 encoding MPH2p which is the α-glucoside transporter of the brewing yeast, and especially by improving the expressed amount of non-ScMPH2 gene characteristic to beer yeasts, and the method for producing the alcoholic beverages by using the yeast are also provided. - 特許庁

ビール酵母エキス(含有グルタチオン)とビフィズス菌とオリゴ糖(ラクチュロース)を含有する健康食品。例文帳に追加

HEALTH FOOD CONTAINING BEER YEAST EXTRACT (CONTAINING GLUTATHIONE), BIFIDOBACTERIUM AND OLIGOSACCHARIDE (LACTULOSE) - 特許庁

リボ核酸含有量の高いビール酵母菌体を製造する方法を提供する例文帳に追加

To provide a method of producing beer yeast cell bodies of high ribonucleic acid content. - 特許庁

ビール酵母のゲノム中で特定な配列の塩基配列又はアミノ酸配列をコードする塩基配列によって特定される領域の部分的な欠失が存在するか否かを検出すること、及び、ゲノム中に前記欠失が存在するビール酵母はゲノム中に前記欠失が存在しないビール酵母よりも凝集性が低いと決定すること、を含むビール酵母の凝集性を判定する方法。例文帳に追加

This method for judging the cohesiveness of the yeast comprises detecting whether a partial deletion exists or not in a region specified by a base sequence encoding a specific base sequence or amino acid sequence in the genome of beer yeast, and determining that the cohesiveness of a beer yeast having the deletion in the genome is lower than the cohesiveness of a beer yeast not having the deletion in the genome. - 特許庁

下面ビール酵母株の選抜に用いるポリヌクレオチド、プローブ及びプライマーセット並びに下面ビール酵母株の選抜方法及び発泡性アルコール飲料の製造方法例文帳に追加

POLYNUCLEOTIDE, PROBE AND PRIMER SET USED FOR SELECTION OF BOTTOM BEER YEAST STRAIN, AND METHOD FOR SELECTING BOTTOM BEER YEAST STRAIN AND METHOD FOR PRODUCING SPARKLING ALCOHOLIC LIQUOR - 特許庁

ビール酵母を用いた発酵アルコール飲料において、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a fermented alcoholic beverage using beer yeast, imparted with natural chromaticity and beer like flavor. - 特許庁

酵母エキスを用いたビールテイスト飲料の香味改善方法および香味改善したビールテイスト飲料例文帳に追加

METHOD FOR IMPROVING FLAVOR OF BEER TASTE BEVERAGE USING YEAST EXTRACT AND BEER TASTE BEVERAGE WITH IMPROVED FLAVOR - 特許庁

活性状態のビール酵母を摂取可能であり、かつ長期保存が可能なビールの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing beer enabling active beer yeast to be taken and storable for a long period. - 特許庁

本発明において、早凝性麦芽の発酵性を改善するには、ビール又は発泡酒の製造工程において、タンニン酸を、酵母添加前の麦汁へ或いは酵母添加後の麦汁発酵液へ、又は、麦汁添加用酵母へ添加し、処理する。例文帳に追加

Here for improving the fermentability of the early flocculating malt in the production of beer or sparkling wine, tannin is added to wort prior to the addition of yeast, to wort after the addition of yeast, or to yeast to be added to wort, and they are processed. - 特許庁

本発明はビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液により洗浄処理して脱苦味し、該酵母を乾燥することにより調製される脱苦味乾燥酵母を主要成分とする優れた乳感向上作用を有する乳入り食品用乳感増強剤を提供する。例文帳に追加

The agent for enhancing milk feeling of the milk-containing food has excellent milk feeling improving effect, and has as the main ingredient, debittered dried yeast which is prepared by washing yeast collected from a beer brewing process by an alkali aqueous solution to debitter, and drying the yeast. - 特許庁

ビール酵母を活性化する成分を含有する媒体を用いて、添加した無機塩の存在下でビール酵母菌体を該媒体に浸漬して所定温度で攪拌しつつ好気性活性化処理を行うと、菌体重量あたり10重量%以上のリボ核酸を含有する高リボ核酸含有ビール酵母菌体が生成する。例文帳に追加

A culture medium including the components activating beer yeast is used to soak the beer yeast cell bodies in the medium in the presence of inorganic salts added, as they are aerobically stirred at a prescribed temperature, thereby producing the objective beer yeast cell bodies including ribonucleic acid in an amount of10 wt.% per unit weight of the cell bodies. - 特許庁

サケ白子抽出物、ビール酵母抽出物、トリコラーゲン及びミネラル含有酵母を含み、アディポネクチン産生促進作用を有するアディポネクチン産生促進組成物を調製する。例文帳に追加

The adiponectin production accelerating composition, which contains salmon milt extract, brewer's yeast extract, avian collagen and mineral containing yeast, and has an adiponectin production accelerating action is prepared. - 特許庁

アルコール発酵分離菌体末(好ましくは、ビール酵母又はワイン酵母)又はその加工品を加配してあり、大豆由来の原料を加配していない養豚用配合飼料。例文帳に追加

This formula feed for hog raising is obtained by adding an alcoholic fermentation isolate microbiomass powder (preferably beer yeast or wine yeast) or its processed materials and no soybean-originated raw materials. - 特許庁

亜硫酸を排出するタンパク質をコードする遺伝子SSU1を高発現するセルフクローニング酵母株、特にSSU1を高発現するセルフクローニングビール酵母株。例文帳に追加

There are provided the self cloning yeast strain for highly expressing a gene SSU1 for encoding protein discharging sulfurous acid; and especially the self cloning beer yeast strain for highly expressing the SSU1. - 特許庁

また、サケ白子抽出物100質量部あたり、ビール酵母抽出物16〜17質量部、トリコラーゲン33〜34質量部及びミネラル含有酵母22〜23質量部を含むものが好ましい。例文帳に追加

Furthermore, the composition preferably includes 16-17 pts.mass of the brewer's yeast extract, 33-34 pts.mass of the avian collagen, and 22-23 pts.mass of the mineral containing yeast per 100 pts.mass of the salmon milt extract. - 特許庁

原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造工程において、タンニン酸を、酵母添加前の仕込液へ或いは酵母添加後の発酵液へ、又は、発酵に用いる酵母液へ添加し、混合処理することにより、発酵液の発酵性を改善し、発酵液の酵母早凝現象を回避する。例文帳に追加

Fermentability of a fermenting liquid is improved, and the phenomenon of early flocculation of yeast of the fermentation liquid is averted in the production process of a beer-like fermented alcoholic beverage, that does not use malt as raw material, by adding tannic acid to a charging liquid prior to the addition of yeast, a fermenting liquid after the addition of yeast or yeast liquid for fermentation, and carrying out mixing of the product. - 特許庁

さらに具体的には、醸造酵母のアシルCoA:エタノールO-アシルトランスフェラーゼ/エステラーゼであるEEB1pをコードする遺伝子EEB1、特にビール酵母に特徴的なnon-ScEEB1遺伝子の発現量を制御することによって、製品の香味に寄与するエステルの生成能を制御した酵母を得、当該酵母を用いて酒類を製造する。例文帳に追加

More concretely, a yeast in which the ester synthesis ability contributing to the flavor of a product is obtained by regulating the expression amount of a gene EEB1 encoding EEb1p which is the acyl-CoA:ethanol O-acyltransferase/esterase in a brewing yeast, in particular, non-ScEEB1 gene characteristic of beer yeast, and the yeast is used to produce the alcoholic drink. - 特許庁

さらに具体的には、本発明は、醸造酵母のアセト乳酸シンターゼであるIlv6pをコードする遺伝子ILV6、特にビール酵母に特徴的なnonScILV6遺伝子の発現量を低減させることによって、製品のオフフレーバーとなるVDK、特にDAの生成能を低減させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法などに関する。例文帳に追加

More concretely, provided are a yeast strain whose ability to produce VDK, particularly DA, to cause an off-flavor of a product is reduced by reducing the expression level of ILV6 gene encoding Ilv6p which is an acetolactate synthase in a brewer's yeast strain, particularly nonScILV6 gene which is unique to beer yeast, a process for producing an alcoholic beverage by using the yeast strain, etc. - 特許庁

例文

細胞壁マンノプロテインをコードする遺伝子及びその用途に関して、醸造酵母の細胞壁マンノプロテインであるCwp1pをコードするScCWP1遺伝子又は特にビール酵母に特徴的なnonScCwp遺伝子の発現量を高めることによって、製品中のヘイズを低減させた形質転換酵母の提供、および当該酵母を用いた酒類の製造方法。例文帳に追加

The present invention relates to a gene encoding a cell wall mannoprotein and use of the same, wherein a transformed yeast which is elevated the expression amount of ScCWP1 gene encoding Cwp1p, which is a cell wall mannoprotein of brewing yeasts, or nonScCwp1 gene specifically characteristic to beer yeast so as to lessen haze in a product, and a method of producing an alcoholic drink by using this yeast are provided. - 特許庁

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