例文 (217件) |
加圧食品の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 217件
容器包装詰加圧加熱殺菌食品例文帳に追加
Retort pouch food - 日本法令外国語訳データベースシステム
九 容器包装詰加圧加熱殺菌食品例文帳に追加
9. Retort pouch food - 日本法令外国語訳データベースシステム
澱粉麺入り加圧加熱調理食品の製造法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING STARCH NOODLE-CONTAINING FOOD PRODUCT COOKED UNDER PRESSURE AND HEATING - 特許庁
ケール加工物を含む高血圧予防食品例文帳に追加
ANTIHYPERTENSIVE FOOD CONTAINING KALE PROCESSED PRODUCT - 特許庁
ケール加工物を含む抗高血圧食品例文帳に追加
ANTIHYPERTENSIVE FOOD CONTAINING KALE PROCESSED PRODUCT - 特許庁
水圧システム及び食品加工装置例文帳に追加
HYDRAULIC SYSTEM AND FOOD PROCESSING APPARATUS - 特許庁
水圧システム及び食品加工装置例文帳に追加
HYDRAULIC PRESSURE SYSTEM AND FOOD PROCESSING APPARATUS - 特許庁
食品(食肉製品を除く。)を気密性のある容器包装に入れ、密封した後、加圧加熱殺菌したもの(缶詰食品及び瓶詰食品を除く。)例文帳に追加
Food (excluding processed meat products) which are packed and sealed in tight containers and packaging and are sterilized by autoclaving and heating (excluding canned food and bottled food) - 日本法令外国語訳データベースシステム
食品(5)を50℃以上の温度に加熱する予備加熱工程と、予備加熱された食品(5)を300MPa以上の圧力で加圧する加圧工程とを含む食品殺菌方法であって、該食品(5)を断熱容器(4)に収納した状態で加圧を行う食品殺菌方法を提供する。例文帳に追加
This food sterilization method comprises the preheating step of heating a food (5) to ≥50°C and the step of pressurizing thus preheated food (5) under a pressure of ≥300 MPa, wherein the food (5) is pressurized in a condition of containing it in a thermally insulated vessel (4). - 特許庁
食品原料となる穀類に1000気圧以上の高圧処理を施すことにより、多加水で低蛋白な食味の良い食品を生成可能となり、また、単に加熱調理した食品よりもおいしい食品を容易に調理可能となる画期的な加工食品並びに食品調理方法を提供すること。例文帳に追加
To provide an innovative processed food, containing much water, low in protein and palatable, and can be more delicious than the one merely cooked under heating, by treating the food grain s the stock material at a high pressure of 1000 atmospheres or higher, and also to provide the method for cooking the same. - 特許庁
生食品類、半乾燥食品類、乾燥食品類または加工食品類に属する食品の1種類または2種類以上を裁断、粉砕または圧潰によりペースト状とし、次いでゲル化剤、乳化剤または増粘剤の1種または2種以上を添加してゲル化した半固形状食品である。例文帳に追加
This semisolid food is obtained by cutting, pulverizing or crushing one or more kinds of foods belonging to raw foods, semidried foods, dried foods or processed foods to provide a paste, and adding one or more kinds of a gelatinizing agent, an emulsifying agent and a thickening agent to the obtained paste to gelatinize the paste. - 特許庁
酵素を含む溶液中に食品素材を浸漬し、1.04〜50気圧以下で加圧処理して食品素材内部に酵素を浸透させ、食品素材内部で酵素反応を起こさせることを特徴とする食品素材の改質方法。例文帳に追加
The food material is soaked in an enzyme-containing solution and treated by pressurizing under ≤1.04-50 atm. to penetrate the enzyme into the food material and react the enzyme in the food material. - 特許庁
高血圧治療用の新規医薬組成物並びに加工食品の製法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING NEW MEDICINAL COMPOSITION AND PROCESSED FOOD FOR TREATING HYPERTENSION - 特許庁
レトルト食品等の加熱加圧処理された食品特有の臭い、いわゆる加熱処理臭をマスキングする。例文帳に追加
To obtain foods by masking the odor peculiar to such foods including retort foods subjected to heat treatment under pressure, i.e., heat-treatment odor. - 特許庁
鬆抑制剤、加熱ゲル化食品、起泡性向上剤、気泡含有食品、粘度調整剤、高粘度食品、折れ防止剤、圧縮成型食品およびそれらの製造方法例文帳に追加
VOID INHIBITOR, THERMALLY GELLED FOOD, FOAMABILITY-IMPROVING AGENT, FOAM-CONTAINING FOOD, VISCOSITY-ADJUSTING AGENT, HIGHLY VISCOUS FOOD, ANTI-BENDING AGENT, COMPRESSION-MOLDED FOOD AND METHODS FOR THEM - 特許庁
六 容器包装詰加圧加熱殺菌食品(食品(前各号に掲げる食品及び鯨肉製品(鯨肉ベーコンを除く。)を除く。)であつて、気密性のある容器包装に入れ、密封した後、加圧加熱殺菌したものをいう。)例文帳に追加
(vi) Retort pouch food (meaning food (excluding food listed in the preceding items and whale meat products (excluding whale meat bacon)) which are packed and sealed in tight containers and packaging and are sterilized by autoclaving and heating). - 日本法令外国語訳データベースシステム
加圧加熱殺菌処理する際に、容器に充填された食品が噴出しない容器詰め食品の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a food packed in a vessel from which the food filled in the vessel does not spout during heat sterilization treatment under pressure. - 特許庁
また、粟・稗・黍などを水中で同様に 加圧し、加熱調理が容易な食品を提供するとともに、栄養強化食品を製造する。例文帳に追加
A food enabling easy cooking and an enriching food are provided by pressurizing foxtail millet, barnyard grass, millet or the like in the water. - 特許庁
食品具材を飽和蒸気と低圧または常圧高温過熱蒸気を用いて蒸焼・ 解凍した加工食品とそのためのボイラーレス食品加工装置。例文帳に追加
PROCESSED FOOD OBTAINED BY ROASTING AND DEFROSTING FOOD INGREDIENT BY USING SATURATED STEAM AND LOW OR NORMAL PRESSURE SUPERHEATED STEAM, AND FOOD FOR PROCESSOR WITHOUT BOILER FOR THE SAME - 特許庁
液状食品に衝撃液圧を加えることにより液状食品中の生物を死滅させることを特徴とする。例文帳に追加
The invention relates to the method for processing liquid food comprising addition of an impact liquid pressure onto the liquid food for extinction of organisms in the liquid food. - 特許庁
製造工程に加熱工程のない飲食品へも適用することができ、しかも、加圧履歴を有する飲食品に広く適用することができる、飲食品中への昆虫の混入時期の判定方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for determining the period of contamination of an insect into a food and drink, which can be applied to foods and drinks whose manufacturing process has no heating process and also widely applied to foods and drinks having pressurization histories. - 特許庁
その結果、電子レンジ用袋体10を用いて食品11を加熱加圧調理することができる。例文帳に追加
Consequently, the food 11 can perform the heating and pressure cooking by using the bag body 10 for a microwave oven. - 特許庁
食品の加熱加圧調理が可能な電子レンジ用袋体を提供する。例文帳に追加
To provide a bag body for a microwave oven capable of performing heating and pressure cooking of food. - 特許庁
食品素材に加わる圧力をできるだけ小さくしながら、常に一定量の食品素材を成形して送り出すことができるという相反するテーマを解決することができる食品成形装置を得る。例文帳に追加
To provide a food forming apparatus to solve contradicting requirements comprising constant delivery of formed food material at a definite rate while minimizing pressure applied to the food material. - 特許庁
高圧下で食品素材に含まれる蛋白質分解酵素や別途添加した蛋白質分解酵素を食品素材に作用させることによって、食品素材に含まれる蛋白質を分解して調味料を得る。例文帳に追加
Under high pressure, protease included in food materials, or separately added protease are allowed to act on food materials to hydrolyze the proteins in the food material to obtain the objective seasoning. - 特許庁
低耐圧性酵母の作出方法並びに発酵食品の製造方法並びに発酵食品の非加熱殺菌による発酵停止方法並びに発酵食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING LOW PRESSURE-RESISTANT YEAST, METHOD FOR PRODUCING FERMENTED FOOD, METHOD FOR STOPPING FERMENTATION BY NON-THERMAL STERILIZATION OF FERMENTED FOOD, AND FERMENTED FOOD - 特許庁
食品加工装置100は、容器に充填した固形食品素材を加圧加熱状態で殺菌及び又は調理するための加圧加熱処理部102を備える。例文帳に追加
This food-processing device 100 is equipped with a pressurizing heat-treating part 102 for sterilizing or cooking a solid food raw material filled in a container in a pressurized and heated state. - 特許庁
加圧晶析して得られた油脂組成物を含有する起泡性油中水型食品。例文帳に追加
This water-in-oil type food is obtained by including a fats and oils composition produced through pressure crystallization. - 特許庁
常圧下または加圧下でフライ調理後、食品を冷却させることなく加熱、加圧処理することで、食品中混入菌を大幅に低減させることができる。例文帳に追加
Bacteria mixed in the food product can remarkably be reduced by carrying out fry cooking of the food material under ordinary pressure or under pressurization and then carrying out heating and pressurizing treatment of the food product without cooling the food product. - 特許庁
上記の低アレルゲン化小麦粉加工食品用グリッツ状小片を加圧加熱後の減圧処理によってパフさせて得た低アレルゲン化小麦粉加工食品。例文帳に追加
The grit- shaped pieces are heated under pressure, and then treated under a vacuum to puff, to obtain the processed food of flour treated to have a reduced content of allergen. - 特許庁
食品加熱殺菌装置100は、大気圧より高い圧力下で食品を加熱殺菌する加熱殺菌室3に、開放部分93を有する容器90に収容された食品を連続的に搬入する食品加熱殺菌装置であって、前記加熱殺菌室に、蒸気を供給する蒸気供給手段21と、加熱殺菌室内から不要な流体を排出するための排出手段36とが設けられている。例文帳に追加
This heat sterilizing apparatus 100 continuously carries in food products into containers 90 each having an open part 93 to a heat sterilizing room 3 heat sterilizing the food products under a pressure higher than the atmospheric pressure, and is installed with a steam supplying mean 21 supplying steam to the heat sterilizing room and an exhaust system 36 to exhaust unnecessary liquid from the heat sterilizing room 3. - 特許庁
高圧処理を含む加工工程を経て製造される包装容器に収納された食品類が、高圧処理されたものであるか否かを容易に判定し得る食品類の高圧処理用パッケージ及び食品類の高圧処理方法を提供する。例文帳に追加
To provide a package for high pressure processing of food products, which enable the easy determination of whether food products manufactured through processing steps including high pressure processing and accommodated in packaging containers are subjected to a high pressure processing, and a high pressure processing method of food products. - 特許庁
加熱電極を食品包装体の形状に追従させながら加圧雰囲気下において容器詰め内容物または包装内容物等の食品包装体を均一に加熱(殺菌)することが可能な食品包装体の加熱方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for heating a food package by which a food package such as contents in a container or packaged contents can be uniformly heated (sterilized) in a pressurizing atmosphere while making heating electrodes follow the shape of the food package. - 特許庁
その製法として、食品素材を加熱加圧処理し、次いで圧力開放して水分を瞬間的に気化させ、このとき膨張されかつ乾燥した膨化食品をオイルフライによって乾燥させるフライ乾燥食品の製造方法を採用する。例文帳に追加
A production method of the fried and dried food product includes subjecting a food material to heating and pressurizing treatment, releasing pressure to instantly evaporate moisture to obtain a swollen and dried puffed food, and drying the product by oil frying. - 特許庁
水蒸気、熱水、圧力の3要因などを適切に組み合わせことにより、食品の蒸煮、炊飯、蒸焼、焙煎、焼成、乾燥、殺菌、解凍にわたる幅広い種類の加工を適切に行うことができる食品加工調理方法及び食品加工調理装置を提供する。例文帳に追加
To provide a food processing and cooking method and a food processing and cooking device capable of appropriately performing many types of processing including cooking, rice cooking, roasting, baking, drying, disinfection, thawing by combining appropriately three factors of steam, hot water and pressure. - 特許庁
油脂又はそのエマルションを、好ましくは10〜150MPaの範囲の圧力で加圧晶析して得られた油脂組成物を捏和、成型した油脂加工食品を用いて連続生産ラインで層状小麦粉膨化食品を製造する。例文帳に追加
Layered flour puffed food is produced by using oil and fat processed food obtained in continuous production line by kneading and forming oil and fat composition obtained by crystallizing oil and fat or its emulsion preferably under 10-150 MPa pressure. - 特許庁
加熱加圧されかつ圧力開放によって膨張されると共に乾燥した穀物などの膨化食品をフライ処理を完全に行わせるために再度吸湿させた後オイルフライによって乾燥したフライ乾燥食品とする。例文帳に追加
This fried and dried food product is obtained by letting a puffed food which is heat-pressurized and swollen by pressure release, such as dried cereal, again absorb moisture in order to completely perform fry treatment, and drying the product by oil frying. - 特許庁
簡単な構成で内部を高圧とした食品処理室内の圧力低下を防止することができ、コストの低減化を図ることができる加圧式食品製造装置のシール構造を提供する。例文帳に追加
To provide a sealing structure of a pressurizing food-producing apparatus, capable of preventing the pressure in a food-treating chamber having the interior brought to a high pressure from being reduced by a simple structure, and capable of reducing the cost. - 特許庁
常圧の過熱水蒸気を用い、豆類等の粒状食品に所定の加熱処理を簡単且つ確実に施せる粒状食品の加工装置及びその加工方法を提供する。例文帳に追加
To provide a processing equipment and a method using the equipment for easily and surely making a specified heating treatment of a granular food such as beans by the use of normal-pressure superheated steam. - 特許庁
長期間保存可能であり、また、加圧加熱及び長期間保存してもゼリー状食品は硬化することはなく、口の中で解けるようなソフトな食感を保持し、しかも、ゼリー状食品本来の風味のある密封容器詰ゼリー状食品を提供する。例文帳に追加
To obtain a jelly-like food which is packed in a container, can be stored for a long period, is not hardened even when heated under pressurization and then stored for a long period, holds such a soft touch as being melted in mouths, and has its original flavor. - 特許庁
卵の凝固物を具として含有し加圧加熱殺菌を行う加圧加熱食品において、卵の縮れを防ぎ、卵の風味を劣化させたり、卵の食感を硬くすることなく、黒変の発生も抑えた卵含有加圧加熱食品を提供する。例文帳に追加
To obtain an egg-containing pressurized-and-heated food prevented from egg contraction, with neither egg flavor deterioration nor egg palate feeling stiffening, also suppressed in getting blackish by including solidified egg matter as an ingredient and making a heat sterilization under pressure. - 特許庁
畜肉又は魚肉と野菜と香辛料とから成る中間加工食品又は完成食品としての加工食品において、使用電圧100V、電力960Wの電子レンジを用いて約15分間舞茸を電磁波照射処理し、この処理済み舞茸を混合して成る舞茸混合加工食品の製法である。例文帳に追加
This method for producing a Grifola frondosa-mixed processed food comprises subjecting a Grifola frondosa to an electromagnetic irradiation treatment for about 15 min under a voltage of 100 V and a power supply of 960 W, and mixing the thus treated Grifola frondosa into a processed food as an intermediately processed food or completed foods comprising meat or fish meat, vegetables and spice. - 特許庁
食品に6000気圧あるいはそれ以下の圧力下で加圧し、農薬等の化学物質の除去を実現する。例文帳に追加
The removal of a chemical material such as an agrochemical is achieved by pressurizing the food at a pressure of 6,000 atm or less. - 特許庁
乳化剤を0.1〜2.0重量%添加した小麦粉を常圧雰囲気下から加熱処理して得られるマイクロ波加熱用食品素材。例文帳に追加
The food material for microwave heating is obtained by heat- treating wheat flour containing 0.1-2.0 wt.% of an emulsifying agent under a normal atmosphere. - 特許庁
多段階昇温加熱処理可能な加圧加熱機を使用する際の温度・時間設定を食品特性に応じて最適にする。例文帳に追加
To provide a method for producing retort food enabling most suitable temperature/time setting according to food properties when using a pressure heating machine which can conduct multistage temperature-rise heating treatment. - 特許庁
高圧電極1と接地電極2間に高電圧を印加してイオンを発生させた環境下に食品Fを位置させることにより、食品の経時変化を早めて食味を向上する。例文帳に追加
This method for improving food taste comprises placing food F under the environment where ion is generated through applying high voltage between a high-voltage electrode 1 and a ground electrode 2 so as to quicken the change with the lapse of time of the food. - 特許庁
フ 別表第三第九号に掲げる食品(缶詰又は瓶詰のものを除く。)にあつては、食品を気密性のある容器包装に入れ、密封した後、加圧加熱殺菌した旨例文帳に追加
(ff) For food listed in item 9. of appended table 3 (excluding canned or bottled products): the fact that the food has been packed and sealed in tight containers and packaging and has been sterilized by autoclaving and heating; - 日本法令外国語訳データベースシステム
本発明の方法は、製造工程に加熱工程のない飲食品へも適用することができ、しかも、加圧履歴を有する飲食品に広く適用することができる。例文帳に追加
Therefore, the method can be applied to the foods and drinks whose manufacturing process has no heating process and also widely applied to the foods and drinks having the pressurization histories. - 特許庁
エビ、イカ、タコ、貝類などの食品を常圧で熱水に接触させて加熱し、次いで糖類液に浸漬し、その後、フライ処理することからなる長期保存性フライ加工食品の製造方法とする。例文帳に追加
The method for producing the fried food preservable for a long time comprises heating of a food such as shrimp, squid, octopus and shellfish by contacting with hot water under normal pressure, immersion in a sugar syrup and frying of the product. - 特許庁
飲食品中に混入した昆虫が、その混入後の雰囲気の相違、例えば飲食品の加圧履歴の有無等により生ずる昆虫体内の構成成分の残存量の変化の相違を測定することにより、昆虫の飲食品中への混入時期を判定する。例文帳に追加
In the method, variance in an atmosphere after the contamination caused by the insect entering the food and drink, for example, the variance of changes in the amount of residual constituents of the insect inside, which is produced by the presence or absence of the pressurization history in the food and drink, is measured, thereby determining the period of contamination of the insect. - 特許庁
例文 (217件) |
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
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