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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 加圧食品に関連した英語例文

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加圧食品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 217



例文

熱処理または高温殺菌処理等を行った高温の食品が容器本体内で冷却された場合に、容器本体内が減されて容器が凹んで変形するのを防止することができる食品用容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a container for foodstuff capable of preventing the container from being depressed and deformed by making the inside of a container main body vacuum when the foodstuff at a high temperature to which heat treatment, high temperature sterilization treatment or the like is performed is cooled in the container main body. - 特許庁

水分を含む食品を密封包装する袋であって、内容物の使用時に、その袋を利用して電子レンジ等により安全に適度の内をかけながら熱、或いは調理することのできる食品用袋を生産性よく提供する。例文帳に追加

To provide a bag for foodstuffs which is a bag for packaging moisture-containing foodstuffs in a sealed state, whose contents can be heated or cooked by a microwave oven or the like under an appropriate internal pressure applied safely to the contents by utilizing the bag as it is when the contents are used, and which can be produced with high productivity. - 特許庁

カルタミンを含有する錠剤、散剤、造粒剤、カプセル剤、液状またはゲル状高脂血症もしくは高コレステロール血症改善用、又は、高血症もしくは肝機能障害改善用補助食品であって、菓子類、穀類工品または魚肉練り製品である補助食品例文帳に追加

The supplementary food is in the form of confectionery, processed cereals or fish paste products. - 特許庁

高温高下でのレトルト処理後も十分なシール強度を持ち、レトルト食品を容器に入れたまま電子レンジで熱することができるレトルト食品用包装容器及びその包装積層材料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a packaging container for retort food having sufficient seal strength even after retort treatment under a high temperature and high pressure condition and capable of heating the retort food by a microwave oven while holding the same in a container, and its packaging laminated material. - 特許庁

例文

耐熱性の紙容器本体と、その容器本体に剥離可能に取付ける蓋材と、電子レンジ熱中に食品から発生する蒸気により内部気が上昇して破裂するのを防止する蒸気放出部を有する食品包装袋とから成る複合容器である。例文帳に追加

The food container compatible with the microwave oven is the composite container consisting of a heat-resistant paper container main body, the lid material attached to the container main body in a peelable manner and a food packaging bag having a steam discharge part preventing the bursting of the bag caused by the increase in internal pressure due to steam generated from food during heating in the microwave oven. - 特許庁


例文

水分を含む食品を密封包装する袋であって、内容物の使用時に、その袋を利用して電子レンジ等で適度の内をかけながら熱、或いは調理することができ、且つ使用後もその袋を再使用できる食品用袋を提供する。例文帳に追加

To provide a bag for packaging moisture-containing foodstuffs in a sealed state, whose contents can be heated or cooked by a microwave oven or the like under an appropriate internal pressure applied to the contents by utilizing the bag as it is when the contents are used, and which is reusable even after use. - 特許庁

固形食品素材を充填したリテーナ130を予備熱するための予備熱部110が熱処理部100の上流側に配置される。例文帳に追加

A preliminary heating part 110 for preliminary heating a retainer 130 filled with the solid food raw material is arranged in the upstream side of the pressurized heat-treating part 100. - 特許庁

本発明は、必要に応じて油脂分を含有する大豆蛋白含有液を下に熱し、次いで除することにより大豆蛋白の凝固を行わせることからなる大豆蛋白凝固食品の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the coagulated food of soybean protein comprises coagulating a soybean protein by heating a soybean protein- containing liquid containing oils and fats as necessary under a pressurized condition and then depressurizing. - 特許庁

保温容器内をすることにより、保温容器が有する欠点をなくし、食品の温度並びに品質を長期に亘って保持することができる携帯用保温力容器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a portable heat-insulating pressure container capable of keeping the temperature and the quality of a heated food for a long period by pressurizing the inside of the container to improve drawbacks which the heat-insulating container has. - 特許庁

例文

食品や食材を保管する容器内に設置する保存装置において、コロナ放電式電極を有するイオン発生器と、前記コロナ放電式電極に印する電を高電化する電トランスと、からなること。例文帳に追加

This apparatus which preserves a food and a foodstuff and is installed in a container consists of an ion generator having corona discharge type electrodes and an piezoelectric transformer for raising a voltage to be applied to the corona discharge type electrodes to a high voltage. - 特許庁

例文

レトルト処理等の熱処理後でも乳化安定性に優れ、舌触りと乳風味の良好な食品を得ることができる、乳風味を付与するために使用される水中油型乳化物を得ること。例文帳に追加

To obtain an oil-in-water emulsion excellent in an emulsion stability even after an autoclaving treatment such as retort processing, able to obtain a processed food product with excellent feeling on the tongue and a milk flavor, and used to impart the milk flavor. - 特許庁

低糖度の栗甘露煮を容器に充填し、酸素を脱気後熱殺菌することにより、常温で長期保存可能栗食品を得ることができた。例文帳に追加

The subject chestnut processed food storable at normal temperature for a long period of time is obtained by charging low-sugar sweet-boiled chestnuts in a container, and degassing oxygen followed by pressurizing/heating the container for sterilization. - 特許庁

大豆蛋白、カゼイン及び水を主成分として押出機を用いてし膨化してなる組織状蛋白、及びこの組織状蛋白を利用して凍結した食品例文帳に追加

This tissue-like protein obtained by heating, pressurizing and swelling soybean protein, casein and water as main components with an extruder, and to provide the processed food obtained by using the tissue-like protein and then freezing the product. - 特許庁

フライ槽で食品のフライ処理を行っているときでも該フライ槽と熱装置との間で油の熱・循環サイクルを行うことが可能な外部熱式減フライヤーを得る。例文帳に追加

To provide an external heating type reduced pressure fryer capable of carrying out a cycle of heating and circulating an oil between a frying tank and a heating apparatus even when a frying treatment of a food is carried out in the frying tank. - 特許庁

また、この方法を用いることによって、保存する穀類に対して、温度環境を変化させる温および冷却手段とおよび減手段と適度な外的刺激を与える刺激発生手段とを備え、これら各手段を特定の組み合わせとして食品に付与することにより食品のアレルゲンを低減化する機能を有する機器を提供することも可能である。例文帳に追加

The cooking appliance is provided with the heating and cooling means exchanging temperature environment for the grains to be stored and the pressurizing and decompressing means, and a stimulation generating means giving moderate external stimulation, and has a function of reducing allergen in food through giving the respective means to the food in specific combination. - 特許庁

本発明の目的とするところは、電子レンジで食品等を熱調理する時、容器内の力を所定力に保ち得る蓋付容器を提供することにある。例文帳に追加

To provide a container with a lid which can maintain the pressure in the container at a predetermined pressure when a food or the like is cooked in a microwave oven. - 特許庁

また、凍蔵庫では、真空乾燥の現象から推して、その逆を行けば即ち空気などを入してすれば、貯蔵食品の乾燥化が防げると気付いたところのものである、ウエットフリーザー。例文帳に追加

Further, the refrigeration storage chamber for business use which prevents stored foods from being dried (referred to as a "wet freezer") is obtained by press-filling air or the like, and pressing it in a reverse manner to a phenomenon of the vacuum drying. - 特許庁

ケール工物と、GABA以外の抗高血作用を有する成分とを含有する素材とを組み合わせた抗高血効果に優れる食品素材を提供する。例文帳に追加

To provide a food material as a combination of a kale processed product with a raw material containing an ingredient with antihypertensive effect, other than GABA, excellent in antihypertensive effect. - 特許庁

水をえ、高温状態でした熱分解により得られた蛋白質成分とムコ多糖類成分を含む健康食品とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a health food containing a protein component and a mucopolysaccharide component obtained by the thermal decomposition under pressure at a high temperature in the presence of water and provide a method for the production of the food. - 特許庁

さらに小麦の練り生地に高えることによって、グルテンの結合を促進するとともに、添した油脂を均等に浸透させ、食味の良好な食品を提供する。例文帳に追加

The binding of gluten is promoted by adding the high pressure to a kneaded dough of wheat and an added oil is infiltrated homogeneously to provide the food having good taste. - 特許庁

また、細長い注入管1と、タンク9と、は供給ホース8により接続され、食品物6を細長い注入管1の管内へ充填することができる。例文帳に追加

Also, it is possible to fill the food additive 6 to the inside of the thin and long injecting tube 1 by connecting the thin and long injecting tube 1 and a pressurizing tank 9 with a supplying hose 8. - 特許庁

本体と蓋体とから形成される力容器内に、食品熱調理する熱調理手段と、蒸気を発生させる蒸発発生手段とを有することを特徴とする調理器。例文帳に追加

This cooker is characterized in that it includes a heating cooking means for heating and cooking foods and a vapor producing means for generating vapor in a pressure container formed with a body and a cover. - 特許庁

さらには熱、処理後のフライ食品を無菌空間内において無菌化処理した包装材料で密封することにより、賞味期限を延長できる。例文帳に追加

The expiration date of the food can be prolonged by hermetically sealing the fried food product after carrying out heating and pressurizing using a packaging material aseptically treated in an aseptic space. - 特許庁

本発明の栗食品の製造方法は、栗を所望の厚さにスライスして栗スライスを得る工程(a)と、前記栗スライスを減雰囲気下にて食用油中で熱する工程(b)とを有する。例文帳に追加

The method for producing chestnut processed food includes the step (a) of obtaining a chestnut slice by slicing the chestnut into a desired thickness, and the step (b) of heating the sliced chestnut in cooking oil in reduced-pressure atmosphere. - 特許庁

電子レンジによる熱時に自動的に蒸気を密閉系から放出するとともに、一方において、外光の透過により劣化し易い食品の品質保持機能のある電子レンジ用包装袋を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging bag to be used in a microwave oven which automatically releases pressurized vapor out of a tightly sealed system on heating by a microwave oven and is effective for preserving quality of food easily deteriorative by transmission of outside light. - 特許庁

固形食品素材を充填したリテーナ130を熱処理部102の内部から下流側外部に移動させるための送出用ロータリーバルブ114が、容器搬出部108に配置される。例文帳に追加

A delivering rotary valve 114 for transferring the retainer 130 filled with the solid food raw material from the inside of the pressurizing heat-treating device to the outside in the downstream side, is arranged at the container delivering part 108. - 特許庁

本発明は、本来もつ風味、食感が劣化してしまう欠点を持つ固形具材入り容器包装食品熱殺菌をより温和な条件で出来る方法の提供を課題とする。例文帳に追加

To provide a method by which pressurized thermal sterilization of a container packaged food containing a solid ingredient material having disadvantages in that the flavor and texture essentially possessed thereby are deteriorated can be carried out under milder conditions. - 特許庁

の過熱水蒸気を熱器内の熱交換器3に導き、食品を間接熱し、熱交換後の水蒸気を回収して再熱スーパーヒータ4により過熱水蒸気に変換し、この過熱水蒸気を調理器2内の食品の直接熱に再利用することにより、使用水蒸気量及び使用エネルギーを減少させる。例文帳に追加

This method for cooking food includes leading high-pressure superheated steam to a heat exchanger 3 in a heater, indirectly heating food, collecting steam after heat exchange followed by converting to superheated steam by a reheat super heater 4, and reusing the superheated steam for directly heating the food in a cooking device 2 so as to decrease the usage of steam and use energy. - 特許庁

熱の温度が125〜300℃、力が50kg/cm^2以上、の時間が10秒以上、食品素材が、香辛料、茸類、野菜類、山菜類、魚貝類、穀類、果物類、肉類及び海藻類から選択される少なくとも1種、である各態様が好ましい。例文帳に追加

The food material is preferably at least one kind selected from spices, mushrooms, vegetables, wild vegetables, fishes and shellfishes, cereals, fruits, meat and seaweeds. - 特許庁

本発明に係る揚げ物食品は、卵黄と糖類との混合物を500気以上1000気以下の条件において65℃以下の温度で熱することにより卵黄成分が半変性状態とされている糖卵黄と、植物性油脂とを混合して乳化させた乳化物を所定量含有する。例文帳に追加

This fried food comprises a prescribed amount of material emulsified by mixing yolk of which the ingredient is kept in semi-denatured state by heating a mixture of yolk with sugar at65°C under ≥500 and ≤1,000 atmospheric pressure with vegetable oil and fat. - 特許庁

タンパク質を含む食品にマイタケ(Grifola−frondosa)をえ、このタンパク質を該マイタケに含まれるエンドペプチダーゼにより分解し、該分解により血上昇に関与するアンジオテンシン変換酵素を阻害する成分を生成させ、血上昇抑制機能を付与せしめた食品を製造するものである。例文帳に追加

The Grifola frondosa is added to a good containing a protein to degrade the protein by the endopeptidase included in the Grifola frondosa, to form a component for inhibiting angiotensin converting enzyme associated with the pressure rise by the degradation, and to produce the food with imparted function for controlling the pressure rise. - 特許庁

内部に流動性食品が充填される容器本体(1)と、容器本体(1)の開口部を覆うとともに容器本体(1)を外部からすることにより流動性食品を外部に抽出する抽出口(2a)を有する蓋(2)と、からなる小分け縮押し出し容器において、前記容器本体(1)と前記蓋(2)とは溶着により固着されている。例文帳に追加

In the subdivision compression-extruding container comprising the container body (1) where a fluid food is filled therein and the lid (2) having an extraction outlet (2a) which extracts the fluid food outside by covering the opening of the body (1) and by pressurizing the body (1) outside, the body (1) and the lid (2) are bonded by seizing. - 特許庁

粒状食品を入れて回転する円筒状のドラム2と、前記ドラム2内の粒状食品を回転と共に軸方向に流動させるガイド部材2cと、前記ドラム2内を空気を含まない無酸素状態の過熱水蒸気で満たす熱水蒸気供給部3と、前記ドラム2内を常とする開口部2dと、を備える工装置とする。例文帳に追加

This processing equipment comprises a cylindrical drum 2 revolving on charging a granular food therein, a guide member 2c allowing the granular food in the drum 2 to flow axially along with rotation, a superheated steam feed unit 3 for filling the drum 2 with air-free anoxic superheated steam, and an opening 2d for bringing the inside of the drum 2 to normal pressures. - 特許庁

食品等の対象物に、4000気以上7000気以下の力を作用させて微生物を死滅若しくは微生物の繁殖を抑制する高殺菌処理と、印10kV以上の電気パルスを作用させるパルス殺菌処理とを併用する。例文帳に追加

A high pressure sterilization treatment for killing microorganisms or suppressing growth of the microorganisms by applying 4,000-7,000 atm. is used in combination with a pulse sterilization treatment for applying electric pulse of10 kV applied voltage to a target material such as food. - 特許庁

すなわち、食品材料B1,B2,B3は、渋抜き用の煮炊後に小豆から分離した煮汁Aを常下で蒸発する温度に熱し(熱工程C1)、熱した煮汁を常下で蒸発させることにより濃縮する(濃縮工程C2)、製造方法により得られる。例文帳に追加

In other words, the food materials B1, B2 and B3 are concentrated by heating the broth A separated from the adzuki beans after boiling for removing the astringent components (heating step C1) by heating the broth to a temperature at which the broth is evaporated under atmospheric pressure (concentration step C2). - 特許庁

下で食品素材に酵素を作用させることによって、有害微生物の増殖を抑制しながら、食塩の添量に関係なく調味料を得る。例文帳に追加

To produce seasoning independently from the amount of common salt added, as noxious microorganism are inhibited from proliferation, by allowing enzymes to act on food materials under high pressure. - 特許庁

食品熱途中で発生する商用電源電の変動に対して安定な高周波出力の供給を実現するマグネトロン駆動用電源を供給する。例文帳に追加

To provide a magnetron-driving power source which realizes supply of high frequency output stable against fluctuation of commercial power source voltage when heating food. - 特許庁

2.発芽種子を蒸煮又は煮た後、又はこれを縮ろ過して乳状液にした後、納豆菌又は乳酸菌又は麹菌又は酵母をえて発酵させることを特徴とする発酵飲食品の製法。例文帳に追加

The method for producing the fermented food and drink comprises cooking or boiling the sprouting seeds, or bringing the cooked or boiled seeds into an emulsion by compression filtration, and then adding Bacillus natto, lactic bacterium, Aspergillus oryzae, or yeast to the product followed by fermenting. - 特許庁

電子レンジで熱調理する際、蒸気を自動又は手動で制御し、容器本体と蓋体の嵌合が外れることがなく、吹きこぼれもない電子レンジ用の食品調理器を提供すること。例文帳に追加

To provide a food cooker for a microwave oven automatically or manually controlling a steam pressure, preventing the detachment of the fitting between a vessel body and a lid body, and eliminating boiling over. - 特許庁

具体的には、静電場雰囲気が、100〜30000Vの直流又は交流のいずれかの電が印されて静電場雰囲気が形成され、温度が−20〜0℃のいずれかである食品商品供給用保管庫とする。例文帳に追加

As an embodiment, the storage for food commodity supply is formed with the electrostatic field atmosphere by applying either DC or AC voltage of 100-30000 V and has a temperature of -20-0°C. - 特許庁

より具体例によると、少なくとも一つの抗微生物剤は、そのチャンバーへの放出及び食品表面への適合前に殺菌スチームの供給体へ噴射されそれにより混合される。例文帳に追加

According to a preferred embodiment, the at least one microbial agent is injected into and thereby mixed with the pressurized supply of pasteurizing steam prior to its discharge into a pressurized chamber and application to the food surfaces. - 特許庁

本発明の食品材料は、渋抜き用の煮炊後に小豆から分離した煮汁を熱し常下で蒸発させて得られた濃縮液から成るものである。例文帳に追加

The food material comprises the concentrate that is obtained by evaporation of the broth separated from the bean broth after adzuki beans are boiled for removing the astringent components under the atmospheric pressure. - 特許庁

マイクロ波を利用した常高温蒸気の製造とマイクロ波の応用による殺菌システム並びに青果物の無菌物流システム及び食品工、調理システムの開発。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HIGH TEMPERATURE STEAM AT NORMAL PRESSURE USING MICROWAVE AND DEVELOPMENT OF STERILIZATION SYSTEM BY MICROWAVE APPLICATION, GERM-FREE DISTRIBUTION SYSTEM OF FRUIT AND VEGETABLE AND DEVELOPMENT OF FOOD PROCESSING AND COOKING SYSTEM - 特許庁

特に、食品工機械のベースマシンとして用いられる搬送設置部分において、清浄性、耐洗浄性、高応答性、大出力且つ高い位置決め精度を兼ね備えたコンパクトな水駆動式昇降割出装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a compact hydraulic driven lifting indexing device having cleanliness, washing resistance, high responsiveness, large outputs and high positioning accuracy at a conveying installation part used particularly as the base machine of a food processing machine. - 特許庁

本発明は、大豆もしくは脱脂大豆から得られたスラリーまたは溶液に、直接蒸気吹き込み高温瞬間熱減処理を複数回行うことを特徴とする大豆食品の製造法である。例文帳に追加

This method for producing the soybean food comprises subjecting slurry or a solution obtained from soybeans or defatted soybeans to direct vapor blowing high-temperature moment heat low pressure treatment. - 特許庁

無菌パック食品の製造において、容器の奥や角隅に収容されている食材に対しても蒸気をスムーズに入り込ませて内容物の全般をムラなく均一且つ効果的に殺菌できるようにする。例文帳に追加

To provide a method for producing aseptic packed foods, by which pressurized steam can smoothly be applied even to food materials received in the deep portions and corners of containers to uniformly and effectively sterilize all of the contents. - 特許庁

合成樹脂フィルムよりなる包袋の一部に薄膜層を設け、熱による余剰蒸気を当該薄膜層が膨張、破損することにより外部へ放出する構造の食品包装袋。例文帳に追加

The food packaging bag has a structure wherein a thin film layer is installed at a part of the packaging bag made of a synthetic resin film to discharge an excessive steam pressure caused by heating to the outside through the swelling and the breaking of the thin film layer. - 特許庁

複数の食品パック体を発熱剤が少量でも効率的な発熱作用で熱でき、袋体の簡素化、閉塞チャック部分への蒸気の負荷軽減、閉塞作業の容易化等を図る。例文帳に追加

To simplify a bag body; to reduce the load of steam pressure on a closing zipper part; and to facilitate a closing work, etc., by heating a plurality of food package bodies by an efficient heat generating action even with a small amount of heat generation agent. - 特許庁

この融着層24により気密性が得られ、熱殺菌時に収納空間16内の力が増大しても、食品が漏れ出すなどの不都合を防止できる。例文帳に追加

Air-tightness can be achieved by the fusing layer 24, and such inconvenience as leakage of the food can be prevented even if the pressure within the storage space 16 is increased when the food is heated and sterilized. - 特許庁

例文

本発明の血降下作用に有効な保健食品は、カボチャエキスを有効成分とすること、及びカボチャエキスにタマネギエキスを添したことからなる。例文帳に追加

The health food product effective for hypotensive activity comprises a pumpkin extract as an active ingredient or comprises an onion extract in addition to the pumpkin extract. - 特許庁

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