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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 加圧食品に関連した英語例文

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加圧食品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 217



例文

容体1内に卵類、乳類、豆乳、ゼラチンなどのタンパク質を含む食品類2を封入し、この食品封入容体Aに少なくとも4000気以上の高処理を施して容体1内の封入食品類2を殺菌,変性させた後に販売若しくは提供するように構成した食品例文帳に追加

This processed food is constituted so as to seal a food 2 containing a protein such as egg, milk, soybean milk or gelatin in a vessel 1 and subject the vessel A in which the food 2 is sealed to high pressure treatment of at least ≥4,000 atmospheric pressure to sterilize and modify the food 2 sealed in the vessel 1 and sell or provide the food. - 特許庁

開口された容器に固形食品を充填し、次いでこの容器内に油脂を注入し、その容器を熱殺菌装置のチャンバー内で熱処理した後、チャンバー内を常に戻し、その後無菌的に容器の開口部を密封してなる容器詰め食品の製造法。例文帳に追加

The method for producing the food packed in the vessel is to fill the solid food into the open vessel, inject fat and oil into the vessel, heat treat the vessel in a chamber of a pressurized heat treatment device, subsequently return the chamber to normal pressure and finally close the opening of the vessel tightly to be sterile. - 特許庁

この水中油型乳化食品とサラダ素材とを力0.07MPa以上の下で和えることを特徴とするサラダの製法。例文帳に追加

The method for producing the salad comprises dressing the oil-in-water emulsified food and the salad materials under the pressure of ≥0.07 MPa. - 特許庁

収容食品熱処理にともなう内部力の上昇時に、内を有効に放出することができる容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container that can effectively discharge inside pressure when the inside pressure is increased accompanied by the heat treatment of a contained food product. - 特許庁

例文

大豆蛋白原料とマグネシウムおよびカルシウムとが下で混練され、組織化されてなることを特徴とする、蛋白食品の製造法。例文帳に追加

This method for producing a protein food is characterized by kneading a soybean protein material, magnesium and calcium together under heating and pressure to effect texturization. - 特許庁


例文

本発明の健康食品は、水をえ、高温状態でした熱分解により得られた蛋白質成分・ムコ多糖類成分を含んでいる。例文帳に追加

The health food contains a protein component and a mucopolysaccharide component obtained by the thermal decomposition under pressure at a high temperature in the presence of water. - 特許庁

この工装置を用い、空気を含まない無酸素状態の過熱蒸気を用い、常下で粒状食品熱する。例文帳に追加

The method for processing the granular food by the use of the above equipment comprises heating the granular food under normal pressures with the air-free anoxic superheated steam. - 特許庁

熱調理の際に内部の力を逃がすことができ、しかも低コストで実施できる熱調理食品用パックを提供する。例文帳に追加

To provide a package for heated and cooked food in which an inner pressure can be released when heating and cooking are carried out and further it can be performed under a low cost. - 特許庁

ミンチング用設備、高・高温処理設備を用いることなく鰻の生骨中の骨髄液による悪臭を抑制した鰻の骨を原料とする健康補助食品及び食品物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an assisting food and a food additive using bone of eel as raw material suppressing offensive smell caused to bone marrow in raw bone of an eel, without using facilities for mincing, high pressure/high temperature processing. - 特許庁

例文

焼酎粕等の食品廃棄物の廃液をして有機性廃棄物(食品廃棄物)の処理装置1の噴流生成装置3に供給する。例文帳に追加

Waste liquid of food waste such as Japanese white distilled liquor (Shochu) lees is pressurized and is supplied to a jet stream generator 3 of the organic waste (food waste) treating apparatus 1. - 特許庁

例文

液体状食品を収容する容器(61)と、前記容器(61)に収容される液体状食品の液中にてストリーマ放電を生起する電極対(64,65)と、前記電極対(64,65)に直流電を印する電源部(70)と、を備える。例文帳に追加

The liquid food sterilizer includes: a container (61) in which the liquid food is stored; an electrode pair (64 and 65) which generate streamer discharge in the liquid of the liquid food stored in the container (61); and a power supply (70) which applies direct-current voltage to the electrode pair (64 and 65). - 特許庁

熱殺菌処理や凍結解凍処理によって生じる野菜その他の食品の軟化を防止し、野菜その他の食品の食感を保持するとともに保形性を維持する。例文帳に追加

To provide a method for preventing foods such as vegetables, etc., from softening caused by a high pressure heating sterilization, or freezing and thawing treatment, and maintaining eat feeling and shape-maintaining property of the foods such as the vegetables, etc. - 特許庁

生あるいは熱した植物食品素材を凍結,解凍後,減下に放置することによって,急速に酵素を植物食品素材内部に導入する。例文帳に追加

To provide a method for rapidly introducing an enzyme into the interior of a vegetable food material by freezing and thawing the raw or heated vegetable food material and then allowing the resultant vegetable food material under a vacuum. - 特許庁

容器包装詰熱殺菌と同等以上の殺菌効果を有するとともに、容器包装詰熱殺菌で発生する問題点が生じない、食品の無菌充填方法と、この方法によって製造される無菌充填食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for aseptically packaging food which has sterilization effect equal to or better than that by pressurizing/heating sterilization for container packaging, and has no problem caused in the pressurizing/heating sterilization for container packaging; and to provide aseptically packaged food produced by the method. - 特許庁

食品1が収容される処理槽3、この処理槽3内の空気を外部へ吸引排出して処理槽3内を減する減手段4、減された処理槽3内へ外気を導入して処理槽3内を復する復手段5の他、各種食品熱調理装置6を備える。例文帳に追加

This flavoring device has a treatment tank 3 which holds food 1, a decompression means 4 which decompresses the treatment tank 3 through sucking and discharging air in the treatment tank 3 to the outside, a recompressing means 5 which introduces outside air to the decompressed treatment tank 3 to recompress the treatment tank 3, and a cooking device 6 for each kind of food. - 特許庁

力釜の状態と常状態との切換えを簡便かつ確実に行なうとともに上限力値を維持する力調整を可能とし、より多種・多様な食品素材の熱にも適応しうるようにする。例文帳に追加

To provide an apparatus for continuously heating food which easily and reliably switches the pressure of a pressure cooker between a pressurization state and a normal pressure state, adjusts the pressure to maintain the upper limit pressure value, and is adapted to pressurization and heating of various food materials. - 特許庁

搬送対象物(食品工物)を搬送する搬送装置30であって、搬送対象物(食品工物)を搬送する搬送機(バケット61、63、64)と、搬送機(バケット61、63、64)を水によって駆動する水アクチュエータ(各水シリンダ18)とを備える。例文帳に追加

The conveying device 30 for conveying conveying objects (processed food) includes conveyors (buckets 61, 63, 64) conveying the conveying objects (processed food), and hydraulic actuators (respective hydraulic cylinders 18) for driving the conveyers (buckets 61, 63, 64) with hydraulic pressure. - 特許庁

気体を含む流動可能食品を堆積投与する堆積投与装置は、気体を含む流動可能食品を搬送する給送ラインと、ピストン60およびチャンバ61を含み、給送ラインに作動連結されたピストン手段と、大気の下でモールド85に食品を配給する出口とを含む堆積投与装置5である。例文帳に追加

The depositing device 5 for depositing the flowable food containing gas comprises a pressurized feed line conveying the flowable food containing pressurized gas, a piston means operatively connected to the feed line and containing a piston 60 and a chamber 61, and an outlet to deliver the food at atmospheric pressure into a mold 85. - 特許庁

高い初期温度と高下で自然に起る瞬間的な均一断熱縮工程及びを止めた時の断熱冷却工程とを組合せ、食品の微細な香気に悪影響を与えることなく且つ食品の食感及び色調の変化を最小限にとどめ得る、商業的な食品の殺菌方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for commercially sterilizing a food capable of not exerting a bad influence on a fine fragrance of food and minimizing change in texture and color tone of food by combining a momentary uniform adiabatic compression process naturally occurring at a high initial temperature under high pressure with an adiabatic cooling process when pressurization is stopped. - 特許庁

高い初期温度と高下で自然に起る瞬間的な均一断熱縮工程及びを止めた時の断熱冷却工程とを組合せ、食品の微細な香気に悪影響を与えることなく且つ食品の食感及び色調の変化を最小限にとどめ得る、商業的無菌状態の食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a food in commercially aseptic condition, capable of minimizing the change in texture and color tone of foods without having bad influence on fine flavor of the food by combining an instantaneous and uniform adiabatic compression step which naturally occurs at high initial temperature and under high pressure with an adiabatic cooling step comprising stopping pressurization. - 特許庁

または、電源電電トランスにより高電化して、コロナ放電式電極を有するイオン発生器にこの高電を印し、このイオン発生器によって発生するイオンを、容器内に保管した食品や食材に放射する食品や食材の保存方法としたこと。例文帳に追加

This method for preserving a food and a food stuff comprises raising a power supply voltage to a high voltage by the piezoelectric transformer, applying the high voltage to the ion generator having the corona discharge type electrodes and irradiating the food and the foodstuff stored in the container with ions generated by the ion generator. - 特許庁

そして、乾燥庫11内の力を下限力まで下げて前記食品材料の水分を蒸発させ、下限力での飽和温度に到らしめた後、100℃以下の低温水蒸気を注入して食品材料を上限温度まで熱し、上限力まで到らしめる。例文帳に追加

The moisture of the food materials is evaporated by reducing a pressure in the drying chamber 11 to the lower limit pressure, to reach a saturation temperature under the lower limit pressure, and then low-temperature steam of 100°C or less is injected to heat the food materials to the upper limit temperature to reach the upper limit pressure. - 特許庁

内部に収納された食品類10を高処理するためのパッケージ7であって、このパッケージ7の外部から目視可能な部位に、により発色する不可逆性感マーカ1が配置された食品類の高処理用パッケージ7。例文帳に追加

The package 7 is designed for high-pressure-processing the food products 10 accommodated therein, and an irreversible pressure-sensitive marker 1 that develops a color on sensing pressurization is put at a position visible from outside of the package 7. - 特許庁

ゼリー状食品は、ゲル状態が0〜100 ℃の範囲で安定に保たれているが、力をえると直ちに液体のような流動性を生ずる。例文帳に追加

This jelly food stably keeps the gelled state within the temperature range of 0-100°C and is varied to have a liquid-like fluidity immediately after application of pressure. - 特許庁

ケール工物と、GABA以外の抗高血作用を有する成分を含有する素材とを含む、食品素材。例文帳に追加

This food material contains a kale processed product and any other raw material than GABA, with antihypertensive effect. - 特許庁

包装食品内部の電極体へ包装袋の外側から給電部を接することで電気的な接続を行い、通電熱を行う。例文帳に追加

The electric heating is performed by electrical contact through pressure-welding a feeding part to the electrode in the packaged food from the outside of the packaged bag. - 特許庁

殺菌媒体及び少なくとも一つの抗微生物剤の混合物は、食品表面に適合される。例文帳に追加

A pressurized mixture of pasteurizing medium and at least one antimicrobial agent is applied to the surfaces of a food product. - 特許庁

高い力がえられることなく、半液状食品を定量、容易に注出できる注出装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an injection device capable of easily injecting semiliquid food by a fixed volume, without adding high pressure. - 特許庁

直接工用糖アルコール粒子造粒物、その製法、該糖アルコール粒子造粒物を含有する医薬品及び食品を提供する。例文帳に追加

To provide a new directly tabletable granulated product composed essentially and exclusively of a sugar alcohol and provide its production process. - 特許庁

サバンナ産の白胡麻を低温搾して一部精油を取り出した粉末状のものを、食品に添して使用する。例文帳に追加

A powdery material obtained by pressing the white sesame produced in the savanna at a low temperature and taking out a part of essential oils is added to the food for use. - 特許庁

消費エネルギを低減し、環境への負荷が低い水システム及び食品工装置を提供する。例文帳に追加

To provide a hydraulic system and a food processing apparatus capable of decreasing energy consumption and reducing a load to an environment. - 特許庁

食品が収容される密閉系に、飽和水蒸気、過熱水蒸気、熱水のいずれか又はこれらの組み合わせを所定のタイミングで供給し、前記密閉系内を大気以上の所定力に調整して、前記密閉系内を無酸素状態にして前記食品工又は調理を行う食品工調理方法である。例文帳に追加

A food processing and cooking method for carrying out processing or cooking of food by supplying either of saturated steam, superheated steam, and hot water or a combination them in a closed system which accommodates the food by predetermined timing and adjusting the interior of the system to a predetermined pressure higher than atmospheric pressure. - 特許庁

単一の生薬のみを用いたものであっても、複数の生薬を配合したものであってもよく、また、漢方薬および食品に含まれる生薬の全部が飽和蒸気処理されたものであっても、漢方薬および食品に含まれる生薬の一部が飽和蒸気処理されたものであってもよい。例文帳に追加

Wherein, it is optional that the saturated pressure steam treatment is made for part or the whole of the crude drugs when a plurality of the crude drugs are included in the Chinese herb drug or the above foods. - 特許庁

油脂又はそのエマルションを好ましくは10〜150MPaの範囲の力で晶析して得られた油脂組成物を捏和してシート状に成型したシート状油脂食品を小麦粉生地に折り込んで層状小麦粉膨化食品を製造する。例文帳に追加

Sheet-like oil and fat processed food obtained by kneading oil and fat composition obtained by crystallizing oil and fat or its emulsion preferably under 10-150 MPa pressure and forming the kneaded oil and fat composition in sheet-like state is folded into flour dough to produce layered flour puffed food. - 特許庁

円筒形の槽内への充填効率が高く、リフタ等で吊り上げて容易にハンドリングができ、大量の食品を同時に処理でき、かつ再使用により廃棄物が少なくコストダウンが可能な食品用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for pressurizing a food, having a high filling efficiency into a cylindrical pressurizing vessel, capable of easily handling it by hanging up with a lifter, etc., and treating a large amount of the food simultaneously, also yielding less waste material by its reuse, and capable of providing a cost reduction. - 特許庁

短時間内の発熱による高い温度とそれに対応する力によって飲食品をおいしく熱調理することができ、低費用であり、かつ発熱によって環境親和的な物質である無公害の反応産物が生成されて環境汚染を起こさないだけでなく、容易に飲食品熱することができる飲食品熱方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for heating a food/drink having such advantages that the food/drink can easily be cooked tastily at high temperatures owing to heat generation within a short time and the corresponding pressures at low cost without causing environmental pollution as a result of producing pollution- free reaction products as environmentally friendly substances by the heat generation. - 特許庁

また駆動機構14は、固定熱板12と可動熱板13とにより被食品11を熱し、その後可動熱板13を上昇させて被食品11から離れて待機するよう制御部19により制御される。例文帳に追加

The driving mechanism 14 is controlled by a control part 19 to compress and heat the food 11 to be heated by the fixed hot plate 12 and the movable hot plate 13, and to lift the movable hot plate upward thereafter to wait separately from the food 11 to be heated. - 特許庁

本発明では、穀物を及び熱した後に、徐々に減していき、その後一気に常まで減することによって穀物の食品を製造することとした。例文帳に追加

The method for producing the cereal processed food comprises pressurizing and heating cereals, gradually depressurizing the resultant product and immediately depressurizing the resultant product to normal pressure. - 特許庁

また、穀物を及び熱した後に、徐々に減していき、その後一気に常まで減し、その後、結合剤を用いて塊状とすることによって穀物の食品を製造することとした。例文帳に追加

Alternatively, the method comprises pressurizing and heating cereals, gradually depressurizing the resultant product, immediately depressurizing the resultant product to normal pressure and then making the resultant product lump using a binder. - 特許庁

未焼成冷凍食品を収容する開閉可能な熱室と、前記熱室に常熱水蒸気を供給する常熱水蒸気発生機と9、前記熱室を構成するプレート4を熱するガス熱焼成機又は電磁誘導熱機等の熱機とを備える未焼成冷凍食品の解凍熱調理装置1。例文帳に追加

A thawing/cooking apparatus 1 is provided with a heating chamber which holds unbaked frozen food and can be opened/closed, a normal pressure excessively heated vapor generator 9 which provides normal pressure excessively heated vapor to the heating chamber and a heater such as a gas heating baking machine, an electromagnetic induction heating machine or the like which heats a plate 4 composing the heating chamber. - 特許庁

卵の凝固物を具として含有し、熱殺菌してなり、密封容器詰である卵含有食品に、有機酸塩を全体量に対して0.01〜0.7%添する。例文帳に追加

This egg-containing pressurized-and-heated food is obtained by including solidified egg matter as an ingredient followed by making a heat sterilization under pressure and then packed in a closed container; wherein this food contains 0.01-0.7 wt.% of an organic acid salt. - 特許庁

レトルト用途向け食品用成形品で、熱滅菌処理を行っても透明性が優れ、臭気、溶出性、風味、耐熱性、剛性、バリア性、耐衝撃性などのバランスに優れた食品用プロピレン系樹脂組成物およびその成形品を提供する。例文帳に追加

To provide a propylenic resin composition for foods, giving molded articles for foods and retort uses, excellent in transparency, even when subjected to a pressing and heating sterilization treatment, and excellent in the balance of smell, solubility, flavor, heat resistance, rigidity, barrier property, and impact resistance, and to provide its molded article. - 特許庁

高温蒸気が連続して得られることから、これまで処理が困難とされていた野菜や食品の簡便で低コストの殺菌が完全に処理でき、他に食品工、調理にもマイクロ波との併用によって効果的に工が出来た。例文帳に追加

As the high temperature steam at normal pressure is continuously produced, sterilization of vegetables and foods which has been difficult is completely carried out at a low cost and processing and cooking of foods are efficiently carried out by using the microwaves at the same time. - 特許庁

固形食品素材を充填したリテーナ130を熱処理部102の上流側の外部から熱処理部102の内部に移動させるための導入用ロータリーバルブ112が、容器搬入部104に配置される。例文帳に追加

An introducing rotary valve 112 for transferring the retainer 130 filled with the solid food raw material from the outside of the upstream side of the pressurized heat-treating part 102 into the pressurized heat-treating part 102, is arranged at a container sending-in part 104. - 特許庁

プロバイオティック3(生存微生物)のほかに、賦形剤、結合剤、可塑剤、その他の機能性構成成分のような任意的な又は望ましい構成要素と、コーティングとを含んでいる縮ペレット1を半湿り食品、湿り食品または半乾燥食品に添することにより、プロバイオティック3を長い期間にわたって生存可能な状態のままに維持させることができる。例文帳に追加

A compacted pellet 1 that comprises, besides probiotics 3 (viable microorganisms), optional or eligible components such as a vehicle, a binder, a plasticizer and other functional ingredients, and a coating, is added to semi-moist, moist or semi-dry food products, whereby the probiotics 3 can remain in a viable state for a long period of time. - 特許庁

平行一対の電極板間に、その板面と平行な方向に流動性食品材料を流す流路を区画形成し、電極板間に交流高電を印して、流路内の流動性食品材料を殺菌するようにした交流高電界殺菌装置において、電極板にその流路側の面に接して流れる流動性食品材料から熱を奪うための抜熱手段を設けた。例文帳に追加

The alternate-current high electric-field sterilization device for fluid food material is structured by forming a flow path through which the fluid food material flows in a direction parallel to a pair of parallel electrode plates, between the plates; and loading alternate-current high voltage between the electrode plates to sterilize the fluid food material in the flow path. - 特許庁

食品からなる被熱物2を収容する熱室1と、熱室1に接続されたマグネトロン11と、熱室1内の被熱物2近傍の力を調整する真空ポンプ7とを備える。例文帳に追加

The drying system is provided with a heating chamber 1 for housing the object 2 to be heated comprising food, a magnetron 11 connected to the heating chamber 1, and the vacuum pump 7 for adjusting the pressure of the vicinity of the object 2 to be heated in the heating chamber 1. - 特許庁

中空円筒形の室1を有する槽2内で処理するための食品用容器であって、全体が室1内に収容可能なほぼ円筒形の密閉可能な中空容器であり、かつその一部16が上下方向に伸縮可能に構成されている例文帳に追加

This container for pressurizing a food for pressurizing treatment in a pressurizing vessel 2 having a hollow cylindrical pressurizing chamber 1, is a hermetically closable hollow container, whole part of which can be housed in the pressurizing chamber 1 and the part of which 16 is constituted as capable of elongating and contracting in vertical direction. - 特許庁

調理用食品が納められ熱されるカセット100であって、前記調理用食品にプレート3で力を与える手段と、前記力の減を調節する力調整手段と、前記プレートで熱を伝導する伝熱手段との構成からなる調理用カセット100であり、さらに、この調理用カセット100にタンク2を装備する。例文帳に追加

This cassette 100 for the cooking is equipped with a tank 2. - 特許庁

例文

更に、リグニンを濾過器によって除去して葉緑素を抽出した緑色液として製品化し、これを血行促進,高血,糖尿病等の体質改善及び食品工,健康食品,健康飲料,入浴液等に利用する。例文帳に追加

Further, lignin is removed from the solution with a filter and the chlorophyll is merchandized as a green extract liquid, so that the liquid is utilized for accelerating blood circulation, improving the constitution, such as treatment for hypertension and diabetes, and processing foods such as a health food, a health drink, and a bath preparation. - 特許庁

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