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濃厚を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 491



例文

中村正直の「人民の性質を改造する説」(第30号)、西周の「国民気風論」(第32号)などにその特徴が濃厚である。例文帳に追加

This character was apparently shown in 'An idea to change people's character' (No.30) written by Masanao NAKAMURA and 'A theory on people's sprit' (No.32) by Amane NISHI.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

着色することなく,耐久性があり,黒色で十分に濃厚な,均一の太さの明瞭な線及び筆法で,十分な複製を可能にするものとする。例文帳に追加

without colouring in durable, black, sufficiently dense and dark, uniformly thick and well-defined lines and strokes to permit satisfactory reproduction;  - 特許庁

図面は,耐久性のある,黒色の,十分に濃厚な,均一の太さの,かつ,明瞭な線及び画で,着色することなく作成する。例文帳に追加

Drawings shall be executed in durable, black, sufficiently dense and dark, uniformly thick and well-defined, lines and strokes, without colorings.  - 特許庁

α−アノマーが濃厚な2−デオキシ−2,2−ジフロロ−D−リボフラノシルスルホネートの製造方法およびβヌクレオシドの製造方法例文帳に追加

PROCESS OF MAKING α-ANOMER ENRICHED 2-DEOXY-2,2-DIFLUORO-D-RIBOFURANOSYL SULFONATE AND BETA NUCLEOSIDE - 特許庁

例文

ショ糖脂肪酸エステル、コハク酸モノグリセリド、及び蒸留モノグリセリドを含有するか、これらを組み合わせてなる濃厚乳用乳化剤。例文帳に追加

The emulsifier for thick milk includes a fatty acid ester of sucrose, monoglyceride of succinic acid and distilled monoglyceride, or a combination thereof. - 特許庁


例文

酸性濃厚流動食用ゲル化剤として、脱アシル型ジェランガム、グルコマンナン及び/又はグァーガムを併用する。例文帳に追加

This gelling agent for acid thick liquid food is constituted of deacylation type gellan gum, glucomannan and/or Cyamoposis Gum used together. - 特許庁

濃厚かん水へ過塩素酸及び/又は過塩素酸ナトリウムを添加し、カリウムを過塩素酸カリウム結晶として分離する。例文帳に追加

A perchloric acid and/or sodium perchlorate are added into the concentrated salt water and then, potassium is separated as the crystal of potassium perchlorate. - 特許庁

このシステムは、また、補充液カートリッジから濃厚補充液を受け取る少なくとも1個の緩衝タンクを有する。例文帳に追加

The system has at least one buffer tank for accepting a thick replenishing solution from a replenishing solution cartridge. - 特許庁

イソチアゾロン、特に2−メチル−3−イソチアゾロンの水中の非常に濃厚な溶液およびその調製法の提供。例文帳に追加

To obtain a concentrated solution of isothiazolone, particularly 2- methyl-3-isothiazolone, in water and provide a method of preparing the solution. - 特許庁

例文

過塩素酸カリウム結晶を分離した過塩素酸塩を含む濃厚かん水の温度を50℃以上とし、食塩を晶析して分離する。例文帳に追加

The concentrated salt water containing a perchlorate after the crystal of potassium perchlorate is separated is heated to 50°C or higher and then the common salt is separated by crystallization. - 特許庁

例文

手作り感があり、濃厚な深みのある風味を有するステーキやハンバーグ等に適した肉用調味料を広く提供する。例文帳に追加

To obtain seasoning for meat having hand-made feeling and rich and deep flavor and suitable for steaks and hamburgers. - 特許庁

蒸留塔74で回収濃厚溶剤42、水相68、アルカリ廃液73、有機相72を蒸留する。例文帳に追加

The recovered thick solvent 42, the aqueous phase 68, the alkali waste solution 73 and the organic phase 72 are distilled in a distillation column 74. - 特許庁

CCI−779、非経口的に許容される溶媒および抗酸化成分を含むCCI−779補助溶媒濃厚物。例文帳に追加

The CCI-779 cosolvent concentrate comprises CCI-779, a parenterally acceptable solvent, and an antioxidant component. - 特許庁

植物性タンパク質含有濃厚流動食に、高度分岐環状デキストリン及び微結晶セルロースを含有する。例文帳に追加

This thick liquid food containing vegetable protein contains high branch annular dextrin, and microcrystalline cellulose. - 特許庁

濃厚かつ良好な発酵風味を有する発酵乳乳清発酵液の提供、および飲料、調味料への発酵風味付与剤としての利用。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented milk whey fermented solution having rich and excellent fermentation flavor and usable as an agent for imparting fermentation flavor to drink and seasoning. - 特許庁

上記の方法により懸濁液をベースとする安定な濃厚懸濁剤、水分散性粉剤および水分散性粒剤が調製される。例文帳に追加

A stable concentrated suspension, a water- dispersible powder and water-dispersible particles each using the suspension as a base are each prepared by the method. - 特許庁

本発明は、ビール系飲料および焙煎飲料の濃厚感、旨味を付与する風味付与剤を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor enhancer for enhancing the full body and Umami taste of beer and beer-like beverage and beverage of a roast material. - 特許庁

呈味性が強く、濃厚な風味を有し、軟らかく、かつ滑らかな組織を有する低脂肪プロセスチーズを提供すること。例文帳に追加

To produce a low fat process cheese having strong taste, providing dense flavor, and having soft and smooth structure. - 特許庁

フレッシュな乳の香味である生乳感、生乳の濃厚感、ナチュラル感、嗜好性をバランスよく有する香味付与物を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor-imparting material for food and drink having fresh milk feeling comprising flavor of fresh milk, rich feeling of raw milk, natural feeling and palatability in good balance. - 特許庁

より多量な或いはより濃厚なコーヒー液の調製を可能とする、コーヒーバッグ及びその生産方法の開発である。例文帳に追加

To provide a coffee bag and its producing method which can be suitably used for preparing a larger amount of a coffee liquid or more concentrated coffee liquid. - 特許庁

更に、サーバ4は、特定されたユーザIDに関わる感染濃厚者宛に警告情報を通知する通知部43を有する。例文帳に追加

Further, the server 4 comprises a notification unit 43 for notifying the person likely to be infected related to the specified user ID of warning information. - 特許庁

最も効率の高い濃度で吸着樹脂の再生を行い、濃厚なホウ素を含む樹脂の再生廃液の発生量を極力少なくする。例文帳に追加

To regenerate the adsorption resin at the concentration having the highest efficiency and to produce the regenerated waste liquid of the resin containing high concentration of boron, is little as possible. - 特許庁

従来の天然調味料と比較してこく味(濃厚風味、kokumi)が優れた天然調味料、その製造方法及びその用途を提供すること。例文帳に追加

To provide a natural seasoning having excellent Kokumi (thick and bodied taste and flavor) compared with conventional natural seasonings, its manufacturing process and uses of the seasoning. - 特許庁

かかる不凍液/伝熱流体濃厚物を水と組み合わせると、内燃機関で使用する冷却溶液が得られる。例文帳に追加

The antifreeze/heat transfer fluid concentrate may be combined with water to form a coolant solution for use in internal combustion engines. - 特許庁

エッチング排水と塩化銅含有濃厚エッチング廃液の混合液から銅を酸化銅として回収するための方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of recovering copper as copper oxide from a liquid mixture composed of waste water of etching and waste liquid of etching containing high contents of copper chloride. - 特許庁

牛乳や濃厚流動食などのタンパク質を多く含有する液状組成物にとろみを付与することができる増粘化剤を提供する。例文帳に追加

To provide a thickener capable of adding thickness to a liquid composition containing much protein, such as cow milk and thick liquid food. - 特許庁

カラーネガまたはカラーリバーサル写真ハロゲン化銀フィルム用に有効なカラー現像濃厚液を提供する。例文帳に追加

To provide a color developing concentrated solution effective for a color negative or color reversal photographic silver halide film. - 特許庁

濃厚で鮮明な色調を有しかつ耐水性の良好な着色紙の製造方法及び着色紙を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing colored paper having a dense and clear color tone and having a good waterproof property, and the colored paper. - 特許庁

地不容を粉砕し、エタノールにて還流抽出し、ろ過して、エタノール抽出液を合わせ、エタノールを回収して、濃厚ペーストする。例文帳に追加

Stephania epigaea is pulverized, subjected to reflux-extraction with ethanol, and filtered to collect an ethanol extract, which is then made into a dense paste by recovering ethanol. - 特許庁

濃厚流動食用ゲル化剤として、グルコノデルタラクトンと、カラギナン及び/又はキサンタンガムを併用したゲル化剤を使用する。例文帳に追加

The gelling agent for thick fluid foods is used which comprises glucono delta lactone and carrageenan and/or xanthan gum. - 特許庁

耐アルカリ性、特に高温濃厚アルカリ溶液に対する耐食性、および溶接性に優れた二相ステンレス鋼を提供する。例文帳に追加

To provide a duplex stainless steel which is superior in alkali resistance, particularly corrosion resistance to a high-temperature concentrated alkaline solution, and in weldability. - 特許庁

濃厚な色調を有し、苦味がなく、かつ、保存中の固結に対する安定性が高い濃色粉末醤油を提供する。例文帳に追加

To provide deep-color powdery soy sauce having deep color tone, no bitterness and also high stability in caking during storage. - 特許庁

本発明は、従来の粗飼料や濃厚飼料に代わる、ルーメンアシドーシスを起こさず、栄養価、飼料効率の高い飼料を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide feed substituting conventional roughage and concentrate, causing no ruminal acidosis and high in nutritive value and feed efficiency. - 特許庁

飲食品類に、嗜好性に富んだ強く濃厚な香気を付与することができるフレーバーおよびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a flavor capable of imparting foods/drinks with strong aroma rich in fanciness, and to provide a method for producing the flavor. - 特許庁

濃厚な写真処理組成物に含有させることができる可溶性の2,6−ジナフチルアミノトリアジンを提供する。例文帳に追加

To provide soluble 2,6-dinaphthylaminotriazine which can be contained in a concentrated photographic processing composition. - 特許庁

淡色・濃厚・低塩の3つの条件を同時に満足し、しかも清澄均一な醤油を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing soy sauce simultaneously satisfying three conditions of light color, thickness and low salt content and being clear and uniform. - 特許庁

香味の劣化を防止しつつ深煎り焙煎を可能として、香味の優れた濃厚なコーヒー飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a concentrated coffee drink capable of a deeply roasting while inhibiting deterioration of flavor and having an excellent flavor. - 特許庁

本発明の課題は、製造時または開栓時の吹きこぼれが抑制された、濃厚感と果実感に優れた炭酸飲料を提供することである。例文帳に追加

To provide a carbonated beverage excellent in thick feeling and fruit feeling, and suppressed in boil-off in production and opening. - 特許庁

果実類似の濃厚感(コク味やとろみ)と喉越しのよさ(後味のキレのよさ)とを両立する飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a drink making thickness feeling (body taste and thickness) and smooth feeling in the throat (sharpness of aftertaste) similar to fruits compatible with each other. - 特許庁

この濃厚液100重量部に対し、純水100重量部を添加し混合することによりウェーハ研磨液組成物とした。例文帳に追加

A wafer polishing solution composition is obtained by adding and mixing 100 pts.wt. of pure water to 100 pts.wt. of the thick liquid. - 特許庁

安定した還元力を保持しつつ、不快な臭気の発生が極端に少ない濃厚な液状還元剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a concentrated liquid reducing agent extremely slightly emitting an unpleasant smell while retaining stable reducing power. - 特許庁

冷凍庫から取り出した直後でもソフトスクープ性を有し、良好な脂肪様の食感及び濃厚感を有する冷菓の提供。例文帳に追加

To obtain an ice having soft scoop properties after taking out of a refrigerator and a good fat-like texture and thick feeling. - 特許庁

かかる滅菌豆乳は通常の豆乳には有さない濃厚感(コク味)と良好な風味が付与されたものである。例文帳に追加

The sterilized soybean milk has the thickened feeling (flavor taste) and good flavor not possessed by a usual soybean milk and imparted thereto. - 特許庁

本発明の濃厚豆乳の製造方法は、大豆固形分が12〜30重量%となるように調製した後、加熱殺菌を行う。例文帳に追加

The manufacturing method of the thick soybean milk comprises adjusting the soybean solid content to 12-30 wt.% followed by thermal sterilization. - 特許庁

本発明は、濃厚感が付与された滅菌豆乳及びかかる滅菌豆乳を含む豆乳製品を提供するものである。例文帳に追加

To provide a sterilized soybean milk having imparted thickened feeling, and to provide a soybean milk product containing the sterilized soybean milk. - 特許庁

本発明は、濃厚感が付与された生搾り滅菌豆乳及び生搾り滅菌豆乳を含む各種豆乳製品を提供するものである。例文帳に追加

To provide freshly-squeezed sterilized soybean milk furnished with rich feeling, and to provide various kinds of soybean milk products containing the freshly-squeezed sterilized soybean milk. - 特許庁

地鶏を原料として効率的な且つ濃厚なガラスープの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing a thick broth, using native chicken as a raw material. - 特許庁

ハロゲン化銀カラー写真感光材料用の液体濃厚発色現像剤組成物及び現像処理方法例文帳に追加

CONCENTRATED LIQUID COLOR DEVELOPER COMPOSITION FOR SILVER HALIDE COLOR PHOTOGRAPHIC SENSITIVE MATERIAL AND DEVELOPING METHOD - 特許庁

電気分解処理技術を濃厚排水等の排水処理にも非常に有効に使用できる装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus capable of effectively utilizing electrolytic technique for waste water treatment such as concentrated waste water. - 特許庁

例文

野菜果汁混合飲料及びその製造方法、並びに、野菜の青臭み抑制方法及び濃厚感改善方法例文帳に追加

VEGETABLE JUICE-FRUIT JUICE MIXED BEVERAGE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, METHOD FOR SUPPRESSING GRASSY SMELL OF VEGETABLE AND METHOD FOR IMPROVING RICH FEELING OF VEGETABLE - 特許庁

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