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濃厚を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 491



例文

冷凍温度域で流通されるアイスクリームに、濃厚な生チョコレートの風味をそのまま味わえるように、充填することができる含水チョコレート素材を提供すること。例文帳に追加

To provide hydrated chocolate for frozen confectionery comprising hydrated chocolate material which can be charged into ice cream distributed in a freezing temperature range so as to make an eater enjoy the rich flavor of fresh chocolate as it is. - 特許庁

乳脂肪分が少ない乳製飲食品に対して、原料として脱脂乳や脱脂粉乳を用いない調味料によって、濃厚なミルク感やコクを付与する。例文帳に追加

To provide seasoning reinforcing milk feeling of food and drink which contains no skim milk or powdery skim milk as raw material and imparts rich milk feeling and body to dairy food and drink having little milk fat. - 特許庁

センター部が外に漏れたりグミシロップに分散したりすることがない、油脂特有の口当たりや濃厚さを持ったセンターを有するグミキャンディの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a gummy candy having a fat-containing center the center part of which is free from leaking out or dispersing into gummy syrup and has pleasant taste and richness particular to a fat. - 特許庁

無果汁又は果汁含量の低い果汁飲料などの飲食物に対して、高果汁飲料のような風味、コク、ボリューム感・濃厚感を付与できる呈味付与剤を提供する。例文帳に追加

To provide a taste-imparting agent capable of imparting flavor, body and voluminous feeling-thick feeling like those of highly concentrated fruit juice drinks to foods/drinks such as non-fruit-juice or low-fruit-juice drinks. - 特許庁

例文

減塩でありながら、十分な塩味とパンチの効いた濃厚さが感じられ、かつ異味が十分に抑制されて味のバランスもとれた、低塩化した醤油様調味料を提供すること。例文帳に追加

To provide a soy sauce like seasoning material made as containing a low salt content, capable of giving a sufficient salty taste and thickness with punching effect although it has the low salt content, also sufficiently suppressing a different taste and having balanced tastes. - 特許庁


例文

毛髪に濃厚な色あいを付与することとができると共に、優れた感触が得られ、しかも氷点下での保存した後であってもノンエアゾールフォーマー容器からの泡吐出性に優れる二剤式染毛剤の提供。例文帳に追加

To provide a two-pack type hair dye which can impart a deep tone on the hair as well as can give the excellent feeling of touch and besides is excellent in the foam dischargeability from a container of a non-aerosol foamer even after the preservation below the freezing point. - 特許庁

種々の処理装置において使用することができる濃厚三部式発色現像組成物並びに析出およびセンシトメトリー特性の損失についての懸念を伴わない方法に対する要求が存在し続けている。例文帳に追加

To provide a concentrated three-part color developing composition usable in various processing units and to provide a method not accompanied by anxiety about precipitation and loss of sensitometric property. - 特許庁

ノズルの出口オリフィス914は、入口の断面積以上の大きさの断面積を有するため、低速で移動する濃厚相粉体雲がノズルにより生成される。例文帳に追加

The nozzle outlet orifice 914 has a cross-sectional area that is equal to or greater than the inlet cross-sectional area so that a slow moving dense phase powder cloud is produced by the nozzle. - 特許庁

混合室の直近の上流側において、混合室へ送り込まれるべき4He−3He混合液体と、予め3He濃厚相と3He希薄相とに相分離させておくこととした。例文帳に追加

On the upstream side right near the mixing chamber, a mixed liquid of 4He-3He to be fed into the mixing chamber is previously separated into the thick phase of 3He and the lean phase of 3He. - 特許庁

例文

うま味、コク、濃厚感が強く、ムレ臭、収斂味が低減された、呈味、風味の良好な新規速醸型無塩味噌様食材の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing novel rapidly-fermented Miso-like food material having strong delicious taste, well-seasoned taste and rich feeling, and reduced in stuffy smell and astringent taste to have good taste and flavor. - 特許庁

例文

特に低脂肪あるいは無脂肪の乳製品、それを利用した食品に添加するだけで、風味や食感を改善し、コク、脂肪感、濃厚感、乳感、甘味などを付与することのできる乳製品用調味料を提供する。例文帳に追加

To provide dairy product seasoning capable of improving flavor and palate feeling and giving body, fatty feeling, rich feeling, milky feeling and sweetness, only through adding to especially low fat or nonfat dairy products, and food using the products. - 特許庁

濃厚な酸にも耐え得る超耐食性を備えたアモルファス合金又はナノ結晶合金よりなる超耐食性合金を、安価なスパッターターゲット基体を用いて容易に作製する。例文帳に追加

To easily manufacture a super corrosion-resisting alloy composed of amorphous or nano-crystalline alloy having super corrosion resistance capable of resisting even concentrated acids by the use of an inexpensive base material of sputtering target. - 特許庁

洗浄性に優れ、洗浄時に発泡せず、濃厚な状態で安定に保管でき、かつ地球環境に悪影響を及ぼさない液状アルカリ性洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid alkaline detergent composition which is excellent in detergency, does not cause foaming during washing, can be stably stored in a thick state, and does not adversely affect the global environment. - 特許庁

また、該増強剤は、乳入り製品に対して、乳のコク、濃厚感からなる乳感を向上させる作用を有し、乳入り製品に対する乳感増強剤を提供する。例文帳に追加

The enhancer also has the activities for improving the milk feeling comprising the body and condensed feeling of milk, of the milk-containing product, and provides the milk feeling enhancer for the milk-containing product. - 特許庁

新鮮なイカの風味と食感を損なわずに、従来にみられないイカの肝を味醂醤油に漬け込み、イカの生干しした物に吸わせて、濃厚な旨味のある生食加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a raw-dietary processed food with a rich flavor obtained by pickling the conventionally uncommon liver of a squid in sweet cooking sake and soy sauce without impairing the flavor and texture of fresh squid and soaking the half-dried squid with the seasoning. - 特許庁

加工食品やつゆ、たれ、ソースなどの各種調味料及び食品素材として使用することができる、無塩で、うま味、コク、濃厚感の強い味噌様食材を工業的規模で提供すること。例文帳に追加

To provide method for producing in an industrial scale, soybean paste like raw material for food usable for processed food, various seasonings such as cooking soup, baste, source, etc., free from salt, having strong taste, body and thick feeling. - 特許庁

第2位置92は、原稿の幅濃厚37において、基準位置に原稿が載置された状態において原稿81の幅の外側であって、且つ原稿82の幅の内側に設定されている。例文帳に追加

The second position 92 is set outside the width of the document 81 and inside the width of the document 82 in a state of placing the document in the reference position in the width thick thickness 37 of the document. - 特許庁

従来のみりんよりもエキス分(可溶性固形分)を高め、かつ、アルコール濃度を14%(v/v)未満に抑制した、調理時の手間を簡略化できる濃厚みりんの製法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing thick Mirin (sweet Sake for seasoning) raised in extract content (soluble solid content) compared to conventional ones and limited in alcohol concentration to <14% (v/v), capable of simplifying labors in cooking. - 特許庁

基板はイオン性銅と欠陥減少剤の有効量を含む濃厚液から調製される電気鍍金浴中に浸漬され、そしてサブミクロンサイズの凹凸を埋めるように基板を電気鍍金して銅を析出させる。例文帳に追加

The copper is deposited by subjecting the substrate to the electroplating so that the undulation of submicron siz may be filled. - 特許庁

青色のアゾ色素でオトロピック液晶性を有する化合物及びその濃厚水溶液、その製造方法及びそれを用いる偏光素子の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a compound which is a blue azo pigment and has a lyotropic liquid-crystalline property, to provide a concentrated aqueous solution thereof, to provide a method for producing the same, and to provide a method for producing a polarized element using the compound. - 特許庁

かかる生搾り滅菌豆乳は、通常の豆乳にはない大豆本来のうまみ、濃厚感(コク味)と良好な風味が付与されたものであり、各種豆乳製品用の原料として優れたものである。例文帳に追加

The freshly-squeezed sterilized soybean milk is furnished with deliciousness which does not exist in conventional soybean milk and is inherent in soybeans, the rich feeling (full-bodied taste), and good flavor, so that the soybean milk is excellent as a raw material for the various kinds of the soybean milk products. - 特許庁

産卵直後の濃厚卵白の状態を比較的長い間保持することのできる生鶏卵の鮮度保持方法と、同方法で鮮度保持された生鶏卵を提供する。例文帳に追加

To provide a method for retaining the freshness of a raw hen's egg by which the state of a concentrated albumen just after ovipostion can be retained for a relatively long period and to obtain the raw hen's egg with the freshness retained by the same method. - 特許庁

脱苦味乾燥酵母を主要成分とする乳入り食品用乳感増強剤、該乳感増強剤を用いた乳のコク、濃厚感すなわち乳感を向上させた乳入り食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an agent for enhancing milk feeling of milk-containing food, having debittered dried yeast as the main ingredient, and to provide a method for producing milk-containing food improved in body and thick feeling of milk, i.e., milk feeling using the agent for enhancing milk feeling. - 特許庁

冷菓、特には乳脂肪分が少ない冷菓や、乳脂肪以外の油脂含量が多い冷菓であっても、乳特有の風味や濃厚感が増強され、かつ滑らかな食感となる冷菓を提供する。例文帳に追加

To provide a frozen dessert enhanced in flavor and thickness feeling peculiar to milk, and having smooth palate feeling, in spite of being a frozen dessert, especially a frozen dessert having less milk fat content or a frozen dessert having much oil and fat content excluding milk fat. - 特許庁

ショウガの濃厚エキスに、コンニャク粉を加えることにより 水分の蒸発が容易に出来、最終物の粉末を、口より摂取するのに、口中におる時間の長短により、無味から、その時々に欲する辛味を味わえる事が出来た。例文帳に追加

The method comprises adding Konnyaku powder to the concentrated ginger extract, thereby, water is easily evaporated and the final product powder is orally taken with flavorlessness or occasionally desired pungency by controlling residence time in the mouth. - 特許庁

果肉由来のにごり(微細粒子)を含有するにも拘らず、にごりの分散安定性が高く、また果実由来の呈味、香りが優れており、しかもそれらを濃厚に有し、さらに果実由来のコク味も優れた混濁酒類を得る。例文帳に追加

To provide turbid alcoholic beverages, having high dispersion stability of turbidity, even though the turbidity (fine particles) derived from flesh is high, and superior tastiness and flavor derived from fruits in a concentrated state thereof, and moreover, having a superior body taste which is derived from fruits. - 特許庁

バックがアルミ蒸着フィルムを有するスパウト付きスタンディングパウチであり、その底部に吊り下げ用の穴を有し、対向する位置に内口径12〜50mmのスパウトを装着したソフトバック入り濃厚流動食。例文帳に追加

This concentrated liquid food packaged in the soft bag has the bag of the standing pouch with the spout, having an aluminum-deposited film, a hole for hanging, formed at the bottom part, and the spout having 12-50 mm inner diameter mounted on the opposing position of the hole. - 特許庁

流動床反応器内の触媒流動密度が50kg/m^3以下の領域(触媒希薄層)の温度を触媒流動密度が300kg/m^3以上の領域(触媒濃厚層)の温度より低くして反応を行う。例文帳に追加

The reaction is performed by setting the temperature at the zone (sparse catalyst zone) where the density of fluidizing catalyst in the fluidized-bed reactor is 50 kg/m3 or less, lower than that at the zone (dense catalyst zone) where the density of fluidizing catalyst is 300 kg/m3 or more. - 特許庁

芳醇さや風味等の香味、ボディ感(コク味、濃厚さ)、及びキレのバランスに優れ、かつ保存中の劣化臭が改善された酒類およびビール風味飲料、またはそれらの製造方法の提供。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage and beer-flavored beverage, which are well balanced in terms of favor such as mellowness and savor, body (robustness and richness), and sharpness, and the generation of deterioration smell during storage is suppressed, and to provide a production method of the same. - 特許庁

めっき法で作製し、高温の中性および濃厚アルカリ中における電気分解の陰極として水素発生に高活性で、電解停止時の高温濃アルカリにも侵されない耐久性電極を提供する。例文帳に追加

To provide a durable electrode which can be formed by a plating method and is highly active at hydrogen generation as a cathode for electrolysis in a high-temperature neutral and concentrated alkaline solution and can resist even high-temperature concentrated alkalis at the stoppage of electrolysis. - 特許庁

濃厚流動層からの流動化粒子の排出とライザーによる粒子輸送の変動を減少して安定した均一輸送が可能な流動化粒子の排出輸送方法を提供する。例文帳に追加

To provide a discharge and transport method whereby the amount of fluidized particles discharged from a concentrated fluidized bed and the fluctuation of particle transport by a riser are decreased, enabling a stable uniform transportation. - 特許庁

現像所での処理液濃厚化の要請を満たしつつ、フィルムの様々な保存環境条件如何によらず階調安定性に優れたハロゲン化銀カラー写真感光材料の画像形成方法を提供する。例文帳に追加

To provide an image forming method of a silver halide color photographic sensitive material having excellent stability of gradation without depending on the storage environment of the film while satisfying requirements to use a more concentrated treating liquid in a developing facility. - 特許庁

豆類を原料とする醸造処理方法において、豆類を蒸煮し、蒸煮した際に生じた煮汁を濃縮し、濃厚液を仕込み工程において仕込み側に還元するようになっている。例文帳に追加

Beans are boiled, the boiled soup is concentrated and the concentrated liquid is returned to the charging side in the charging step. - 特許庁

匙通りが良好で、すっきりとした豆乳独自の呈味が引き立てられた、濃厚感のある風味となめらかな食感を有し、特殊な製造工程を必要としない豆乳含有冷菓を提供する。例文帳に追加

To provide soymilk-containing frozen confectionery having favorable texture, rich-feeling flavor and smooth palate feeling, and not requiring any specific production process, where the frozen confectionary can be easily scooped by a spoon clear taste particular in soymilk is emphasized. - 特許庁

濃厚流動又は稠密状態粉体塗料の制御された流れを粉体吐出導管10を通じて付与装置へ供給する加圧貯蔵ポンプを採用する粉体塗料吐出方法及び装置に関する。例文帳に追加

The powder paint delivery method and apparatus is one employing a pressurized reservoir pump providing the flow in which thick fluid and dense status powder paint are controlled through a powder delivery conduit 10 to the applicator. - 特許庁

塩分濃度を低く抑えながらも、あらゆる食材の嗜好性を向上させ、呈味を複雑にして、濃厚感を増強させる調味料素材を課題とする。例文帳に追加

To provide a material for seasonings, effective for improving the preference of any food materials, making complex taste, and enhancing the rich flavor while suppressing the salt concentration; and to provide a method for producing the material. - 特許庁

また、各種ポリフェノール類、カリウム及び食物繊維を豊富に含むドライフルーツを高配合し、フルーツの香味を濃厚に有し、健康増進効果も期待できる成形食品を得ること。例文帳に追加

This molded food is obtained by mixing dried fruits with binder syrup followed by compressing, and molded and/or baking the product into a specific shape. - 特許庁

普通紙に使用することができ、発色性が良い、黒や青の十分濃厚な濃度の消去可能な通常のペンや印刷用インク等として利用可能なエマルジョン着色体を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsion coloring material which can be used as an ink for the conventional pen, that for printing etc., is usable for a plain-paper, has excellent coloring property, and is erasable even when sufficiently high concentration of black or blue emulsion is used. - 特許庁

サブミクロンサイズの起伏を有する半導体集積回路機器基板上に銅を電気鍍金で析出させる方法および対応する電気鍍金浴を調製する濃厚液。例文帳に追加

In the deposition of copper on the plate of a semiconductor integrated circuit equipment having the undulation of a submicron siz by the electroplating, a substrate is immersed in an electroplating bath prepared from a concentrated solution containing an effective amount of an ionic copper and a defect reducing agent. - 特許庁

比較的高い運転温度下においてでさえ、濡れた金属表面を腐蝕に対して効果的及び永続的に保護することができ、しかも金属表面上に堆積物を生じさせることのない不凍液濃厚物を提供すること。例文帳に追加

To provide thick matter of an antifreeze which can effectively and permanently protect a wet metallic surface against corrosion even under a relatively high operating temperature and prevents deposits from being produced on the metallic surface. - 特許庁

室温温度条件よりも高い温度に加熱することなく調製することができ、そして本質的に界面活性剤を含まない、真珠光沢の化粧料および薬学的組成物並びに真珠光沢性濃厚物組成物の提供。例文帳に追加

To provide a pearlescent cosmetic prepared without heating to a temperature higher than a temperature condition of room temperature, and substantially free from a surfactant; and to provide a pharmaceutical composition and pearlescent concentrated composition. - 特許庁

バルク状であってもアモルファス単相構造を持ち、濃厚酸中でも腐食されない高耐食バルクアモルファス合金とその製法を提供する。例文帳に追加

To produce a highly corrosion resistant bulk amorphous alloy which has an amorphous single phase structure even being in a bulky shape and is not corroded even in a concentrated acid and to provide a producing method therefor. - 特許庁

中間留出燃料油組成物、特に超低硫黄ジーゼル燃料油における電導性を改善し、且つ静電荷に関連した危険を軽減するための、電導性を改良する添加剤濃厚物、およびその方法を提供する。例文帳に追加

To provide an additive concentrate which improves electroconductivity in a middle distillate fuel oil composition, especially in a super low sulfur content diesel oil and reduces a risk related to a static charge and to provide a method therefor. - 特許庁

牛の第一胃内におけるメタンを主とするガス産生が抑制され、飼料効率も向上し、又、濃厚飼料多給時の鼓張症の防除に有効である。例文帳に追加

Generation of gas consisting essentially of methane in a rumen of cattle is controlled, a feed efficiency is improved and tympanites in case of large supply of concentrated feed is effectively controlled. - 特許庁

効果的にかびの発生が抑止され、それに伴って仕上り写真の表面の汚れが低減できるハロゲン化銀カラー感光材料の写真処理用の最終浴及びその濃厚液体組成物を提示すること。例文帳に追加

To provide a final bath for photoprocessing of a silver halide color photosensitive material in which mold growth is effectively inhibited, accordingly surface stain of a finished photograph can be suppressed, and to provide a thick liquid composition for the final bath. - 特許庁

発酵乳製品に求められる滑らかさを損なうことなく、保形性、保水性、濃厚感およびフレーバーリリースのよい発酵乳食品を提供する。例文帳に追加

To provide fermented milk food excellent in shape retainability, moisture holding properties, rich feeling and flavor release without losing smoothness required for fermented milk products. - 特許庁

このようにして、混合気の燃料濃度を濃厚化する場合は燃料の増量処理により行い、混合気の燃料濃度を希薄化する場合は吸入空気の増量処理により行う。例文帳に追加

Making the fuel concentration of the air-fuel mixture richer is based on fuel increase, while making it leaner is done by intake air increase. - 特許庁

界面活性剤含有量が多い場合でも、透明で、均一で、流動性でかつポンプ輸送可能であり、更にこれが非常に低い色数も有する界面活性剤濃厚液の提供。例文帳に追加

To give a transparent, homogenous and fluent surfactants concentrated solution even at their high contents which can be transported by a pump and has a very low color number. - 特許庁

簡易な手段かつユーザーの健康志向に即したかたちでの、飲料の風味における濃厚感や熟成感、まろやかさ等を改善させる呈味改善剤、呈味改善剤を含む飲料を提供する。例文帳に追加

To provide drink containing the drink taste improver and a taste improver for improving richness, ripeness and mellowness of drink flavor with an easy means and fitting to health intention of users. - 特許庁

例文

給餌機を牛の前まで移動させ、給餌直前に牛毎に一頭ずつ粗飼料と濃厚飼料とを計量し、最適な比率で混合し給餌することができる混合機能付き自動給餌機を提供する。例文帳に追加

To provide an automatic feeder with a mixing function, which is moved to the front of cattle, weighs a coarse feed and a concentrate feed for each cattle one by one just before feeding, mixes the feeds in an optimal ratio and feeds the cattle. - 特許庁

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