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甘精の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 34



例文

彼は不幸を受できるように神を鍛えてある.例文帳に追加

He has inured himself to accept misfortune.  - 研究社 新英和中辞典

美な空想を好む神的傾向例文帳に追加

the tendency of liking romantic fantasy, called romanticism  - EDR日英対訳辞書

砂糖を製していく過程でできたい液例文帳に追加

syrup obtained during a refining process of sugar  - EDR日英対訳辞書

製の小麦粉で作る,みを控えたビスケット例文帳に追加

an unsweetened biscuit that is made from unrefined flour  - EDR日英対訳辞書

例文

味誘導物質ミラクリンの製方法例文帳に追加

METHOD FOR PURIFYING SWEET TASTE INDUCER, MIRACULIN - 特許庁


例文

限外ろ過処理およびクロマト分離を含む蔗からの直接糖法例文帳に追加

METHOD FOR DIRECT REFINING OF SUGAR FROM SUGAR CANE BY ULTRAFILTRATION TREATMENT AND CHROMATOGRAPHIC SEPARATION TREATMENT - 特許庁

糯米麹の製造方法、およびこれを用いた酒含有味調味料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MANUFACTURING GLUTINOUS RICE KOJI, AND METHOD FOR MANUFACTURING ALCOHOL CONTAINING SWEETENER USING THE SAME - 特許庁

炭酸ソーダの添加による軟化処理を含む限外ろ過処理による蔗からの製糖製造プロセス例文帳に追加

PROCESS FOR PRODUCING REFINED SUGAR FROM SUGAR CANE BY ULTRAFILTRATION TREATMENT INCLUDING SOFTENING TREATMENT BY ADDITION OF SODIUM CARBONATE - 特許庁

塩素化スクロース、例えば非常に強力な味剤であるスクラロース(sucralose)などをクロマトグラフィーで製する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a process for chromatographic purification of a chlorinated sucrose such as sucralose known as an extremely strong sweetener. - 特許庁

例文

また、本発明においては、乾燥した粳米を原料として用いる酒含有味調味料の製造方法もまた提供される。例文帳に追加

The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using dried nonglutinous rice as a raw material. - 特許庁

例文

従来使用されていた糯米ではなく粳米を原料とする酒含有味調味料の製造法であって、米の粉砕を必要とせず、かつ、デンプンの老化を避けることにより、高品質な酒含有味調味料の製造法を提供することを、本発明の課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing alcohol-containing sweet seasoning by using nonglutinous rice as a raw material but not a conventionally used glutinous rice, which does not need rice grinding and avoids starch aging so as to produce high-quality alcohol-containing sweet seasoning. - 特許庁

リング紡機のフロントローラ5にほぼ平行に短繊維からなる2本の紡績糸と1本の粗糸を供給し、撚り係数K=1.0以上からK=2.0以下で紡交撚し撚り糸を得ると共に、その撚り糸を用いた織編物を製造する。例文帳に追加

The woven and knitted fabrics are obtained by feeding two spun yarns composed of staple fiber approximately in parallel and one roving to the front rollers 5 of the ring-spinning frame, intertwisting the spun yarns and the roving in a twist multiplier K of ≥1.0 and ≤2.0 to give the soft twist yarn and using the soft twist yarn. - 特許庁

(A)油溶性草抽出物及び該油溶性草抽出物の製物から選択される少なくとも1種、並びに(B)没食子酸残基を有する化合物含有植物の抽出物を含有することを特徴とする抗菌性組成物である。例文帳に追加

This antibacterial composition is characterized by containing (A) at least 1 kind selected from oil soluble Glycyrrhiza extract and purified material of the same, and (B) an extract of a plant containing a compound having gallic acid residue. - 特許庁

特殊な紡機を必要とせず、通常のリング紡機に一部の部品を追加するだけで、撚りの糸を生産することができ、その製造方法及びその糸を用いた織編物を提供する。例文帳に追加

To obtain a soft twist yarn only by adding a part of component to a normal ring-spinning frame without requiring a specific fine spinning frame, to provide a method for producing the same and to obtain a woven and knitted fabric using the yarn. - 特許庁

草に含まれている美白性成分を可及的に度よく個々に分離し、有効性のある成分を個別に利用できるよう分離製することである。例文帳に追加

To separate and purify bleaching ingredients, respectively, contained in licorice as much accurately as possible so that the effective ingredients can individually be utilized. - 特許庁

本発明による口中清涼化組成物は、(A)中鎖脂肪酸トリグリセライド、(B)ジペプチド味剤、および、(C)メントールおよびその誘導体、ミント油並びにユーカリ油からなる群から選択される少なくとも1種の清涼化剤を含み、かつ、組成物中のジペプチド味剤(B)の割合が0.5〜5重量%であり、組成物中の清涼化剤(C)の割合が10〜35重量%であるものである。例文帳に追加

The invention relates to the oral refreshing composition including (A) a medium chain triglyceride, (B) a dipeptide sweetener, and (C) at least a refreshing agent selected from a group comprising menthol or its derivative, mint essential oil and eucalyptus essential oil, wherein the composition comprises 0.5-5 wt.%. of the dipeptide sweetener (B) and 10-35 wt.%. of the refreshing agent (C). - 特許庁

炊いた白米と、米麹を混合する際に、黒米又は紫米からなる古代米の糠の色素を抽出した溶湯を添加し、その混合物を糖化させることを特徴とする酒。例文帳に追加

The Amazake is produced by adding liquid obtained by extracting pigments of ancient rice bran comprising brown rice and purple rice when mixing cooked polished rice with malted rice; and glycosylating the mixture. - 特許庁

糯米を原料として、酵素活性の高い良質な糯米麹を製造する簡便かつ効率的な方法および該糯麹を使用した酒含有味調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a simple and efficient method for manufacturing good quality glutinous rice Koji with high enzyme activity using glutinous rice as raw material, and alcohol-containing sweetener using the same Koji. - 特許庁

生理効果に有効といわれる糖質米において、糖質米の搗時の歩留まりを維持しつつ、ショ糖と食物繊維含量を調整し、み及び口中のざらつきを抑え、おいしさを改善した糖質米を提供する。例文帳に追加

To provide carbohydrate rice which has been said to be effective for physiological effects, adjusted in sucrose and dietary fiber contents while maintaining its yield in being pounded for its polishing, suppressed in sweetness and in-mouth roughness, and improved in deliciousness. - 特許庁

液体調味料(例えば清酒、合成清酒、酒含有味調味料、醗酵調味料、料理酒、みりん、みりん風調味料またはワインなど)を濾過膜で濾過した後、フェルラ酸を添加して液体調味料を得る。例文帳に追加

The liquid seasoning is obtained by filtrating a liquid seasoning (such as refined sake, synthetic refined sake, alcohol-containing sweet seasoning, fermented seasoning, cooking sake, Mirin, Mirin-like seasoning or wine) with a filtration film, and then adding the ferulic acid to the filtrated liquid seasoning. - 特許庁

分子量57キロダルトンのタンパク質を9重量%以上含有するローヤルゼリーと紅参、黄草の生薬抽出物を含有する、疲労回復用の組成物を提供する。例文帳に追加

This composition for recovering fatigue comprises a royal jelly containing95 wt.% of a protein having 57 kilodalton molecular weight and a crude medicine extract of rhizome of Panax ginseng, rhizome of Polygonatum sibiricum and root of Glycyrrhiza glabra. - 特許庁

しょ焼酎蒸留粕に麹菌又は麹菌抽出物を作用させ、圧搾ろ過し、得られた液体部分を必要があれば中空糸膜でろ過して製する。例文帳に追加

Distillation cake of sweet potato Shochu is treated with koji malt or its extract, the treated product is pressed and filtered and the obtained liquid is optionally purified by filtering with a hollow fiber membrane. - 特許庁

一方では、元酒類審議会委員であった上原浩によれば、米歩合を高めることができなかった時代には、醪末期(日本酒醪の醗酵の最後の段階)で日本酒醗酵が急に進み、酒が薄辛くなることがあったので、それを補正するために酒などを四段目に仕込んでいたという(酒四段)。例文帳に追加

On the other hand, Hiroshi UEHAEA, who was the former judge of the alcoholic beverages advisory council, stated that the fermentation becomes more rapid at the last stage of fermenting unfiltered Japanese sake, and sake became less stringent during the period when the rice-polishing ratio techniques was not refined and amazake (Japanese sweet rice wine) was poured in at the fourth stage (amazake yondan) to adjust it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味度味料として優れているN−[N−[3−(2−ヒドロキシ−4−置換フェニル)プロピル]−L−α−アスパルチル]−L−フェニルアラニン 1−メチルエステル誘導体の実用的かつ工業的な製方法、特にその夾雑する不純物から高純度の目的化合物を結晶として取得する方法及び製品としてより安定性に優れた最終形態であるその結晶体を提供する。例文帳に追加

To provide a practical and industrial purification process for 1-mthyl N-[N-[3-(2-hydroxy-substituted phenyl)propyl]-L-α-aspartyl]-L-phenylalanine that has excellent sweet taste with a high degree of sweetness, particularly a process for collecting the objective compound of high purity in the form of crystals, which are stable as the final product separated from the impurities. - 特許庁

下記1から4の添加物のうち少なくとも一種を添加することによって、果実由来の難溶性成分の不溶化を抑制した果汁含有飲料の製造方法: 1. 糖類、2. 糖アルコール、3. 配糖体系味料、4. 糖類、糖アルコール及び配糖体系味料のうち少なくとも一種を含有する農産物の抽出物及び/または製物。例文帳に追加

This method for producing a fruit juice containing beverage controls insolubilization of a fruit derived slightly soluble component by adding at least one kind selected from four additives of 1. a saccharide, 2. a sugar alcohol, 3. a glycoside-based sweetener and 4. an extract and/or a purified substance of an agricultural product containing at least one kind of the saccharide, the sugar alcohol and the glycoside-based sweetener. - 特許庁

(A)中鎖脂肪酸トリグリセライド、(B)ジペプチド味剤(特に、アスパルテーム)、および、(C)メントールおよびその誘導体、ミント油並びにユーカリ油からなる群から選択される少なくとも1種の清涼化剤を含み、軟質膜剤によって被包された口中清涼化組成物。例文帳に追加

The invention relates to the oral refreshing composition including (A) a medium chain triglyceride, (B) a dipeptide sweetener (especially, aspartame), and (C) at least a refreshing agent selected from a group comprising menthol or its derivative, mint essential oil, and eucalyptus essential oil and wrapped with a soft film agent. - 特許庁

海水の塩分を濃縮・脱水する食塩の製造工程で、海水中に主要味成分の含有量、共存比率等の条件を調整したステビア抽出製物を添加共存させ、ステビア抽出製物と共に食塩を乾燥結晶化させ、調味料結晶。例文帳に追加

The seasoning crystal is obtained by adding a stevia extracted purified product adjusted in a content of main sweet constituent and requirements such as a coexistence ratio into seawater followed by making them present together, and dry crystallizing salt together with the stevia extracted purified product in the salt production process of concentrating/dehydrating salinity of seawater. - 特許庁

草に含まれている美白性成分を可及的に純度を高めて分離製することであり、またこれにより美白作用に対して確実に有効な成分を選して含有する美白性皮膚外用剤およびその製造方法とすることである。例文帳に追加

To provide a beautifully whitening skin care preparation for external use selectively containing a surely effective component for a beautifully whitening activity by separating and purifying a beautifully whitening component contained in Glycyrrhiza glabra by increasing its purity as much as possible, and a method for producing the same. - 特許庁

アセタール化合物を低真空・高温で蒸留する際に発生する異臭を抑制する、さのあるフローラル香気を有するアセタール化合物の製方法及び製造方法、ならびに当該アセタール化合物を含有する香料組成物を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing and purifying an acetal compound having floral flavor with sweetness, through suppressing offensive odor emitting in distilling the acetal compound at a high temperature under a high vacuum, and to provide a fragrance composition containing the acetal compound. - 特許庁

上記課題は、酒含有味調味料の製造方法において、糯米に代わる原料として、高度耐熱性または中度耐熱性α−アミラーゼを接触又は吸着させた後に蒸煮した粳米を用いることによって、解決された。例文帳に追加

The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using nonglutinous rice with which a highly heat-resistant or moderately heat-resistant α-amylase is brought in contact or by which the amylase is adsorbed, followed by seaming as a raw material replacing glutinous rice. - 特許庁

スピラントール又はスピラントールを含有する植物抽出物若しくは植物油を有効成分とする炭酸飲料用添加剤を炭酸飲料に添加することにより、果汁、味料等の原料の組み合わせによってもたらされる炭酸感の低下が改善される。例文帳に追加

By adding an additive for the carbonate beverage consisting of spilanthol, a plant extract or plant essential oil containing the spilanthol as an active ingredient to the carbonate beverage, the decrease of the carbonic acid feeling caused by the combination of the raw materials such as the fruit juice, sweetener, etc., is improved. - 特許庁

そのような背景の中で「二重の利を取り、き毒を喰ひ、自死するやうなこと多かるべし」「実の商人は、先も立、我も立つことを思うなり」と、実にシンプルな言葉でCSRの本質的な神を表現した石田梅岩の思想は、近江商人の「三方よし」の思想と並んで、「日本のCSRの原点」として脚光を浴びている。例文帳に追加

Within the context, Baigan ISHIDA's thought, which expressed the essential spirit of CSR with very simple words, such as 'taking double profit and eating sweet poison often cause destruction' and 'a true merchant thinks others as well as one self,' is spotlighted as 'the origin of Japanese CSR,' along with 'Sanpo-yoshi principle' of Omi shonin (Omi merchants).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

液体調味料(例えば清酒、合成清酒、酒含有味調味料、醗酵調味料、料理酒、みりん、みりん風調味料、ワイン、リキュール、又はスピリッツなど)に、フェルラ酸を50mg/L以上となるように添加し、次いでこれを遮光性の容器に充填し、蓋体で密封して、課題の容器入り液体調味料を得る。例文帳に追加

The packaged liquid seasoning is obtained by adding50 mg/L of the ferulic acid to liquid seasoning (such as refined Sake, synthetic Sake, ethanol-containing sweetening seasoning, fermented seasoning, cooking Sake, Mirin, Mirin-like seasoning, wine, liqueur or spirits), charging the mixture in a light-shielding package, and hermetically sealing the package with a lid. - 特許庁

例文

天然のアロエベラゲルを減圧または真空乾燥装置により加工することにより、アロエベラゲルに含まれている有用成分を濃縮し、かつ加熱時間や加熱温度を減らすことにより酵素の破壊を最小限に止め、味の弱いモルトエキス、アロエベラの花の蜜もしくは未製のサトウキビ汁を使用し、食品加工を行う。例文帳に追加

The method for obtaining an aloe vera gel food is provided by processing the natural aloe vera gel with a reduced pressure or vacuum drying device to concentrate active ingredients contained in the aloe vera gel, minimizing the destruction of enzymes by decreasing the heating time or temperature and performing a food processing by using a molt extract, honey of flower of the aloe vera or unrefined sugar cane liquid. - 特許庁

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